|
|
Stranica: 11/30.
|
[ 730 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 11:59 |
|
|
BBC je napisao/la: Uništiti what !!? Kako bi ti napajao jednu firmu veličine Aluminija kad vjetar prestane piriti ili se vjetroturbine moraju zaustaviti radi uragana ? Da pogodim, zabranio bi velike firme.
Tko je spominjao zabrane? Jesi ikad čuo za baterije? BBC je napisao/la: Inače, Šveđani su prije ubijanja svog naroda porezima i prirezima na CO2 imali svjetskog udjela od manje od 1% ispuštanja plinova u atmosferu. Ti bi Hrvate zadavio cijenama ali Azija, Afrika i ostale kontinente ne možeš prisiliti.
Šveđai su pametan narod i dobro vode svoju državu uz iznimku što puštaju migrante da ih maltretiraju. Ta afrika i azija koju spominješ ima minoran udio u zagađenju. Kad bi sve zapadne razvijene zemlje plus Kina prešle na obnovljive izvore to bi rješilo problem. Afrika i ostale nerazvijene zemlje bi poslje sljedile primjer.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 12:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59779 Lokacija: DAZP HQ
|
Malo kad čitam ovu temu ispadne da je nuklearni otpad kao nuklearna taktička bomba, komšije drhte nad našom odlukom. Sviđa mi se, uklapa se u moju teoriju svekolike dominacije.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 12:43 |
|
|
Pravite ga na vašoj teritoriji, ako se izlije (u šta ne verujem), cela Banija i Slavonija je kontaminirana. Dominirate nad Slavoncima?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 13:50 |
|
|
dudu je napisao/la: Malo kad čitam ovu temu ispadne da je nuklearni otpad kao nuklearna taktička bomba, komšije drhte nad našom odlukom. Sviđa mi se, uklapa se u moju teoriju svekolike dominacije. Pa i jest vrsta atomske bombe, tzv. prljava atomska bomba. Kombinacija eksploziva i radioaktivnog materijala. Ako bi se nuklearni otpad eksplozijom namjerno rasuo iznad neke teritorije, napravio bi štete koliko i nuklearna bomba.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1052 of 2558 - 41.13%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:17 |
|
|
Ma boli me qurac što misle i susjedi i komšije o nuklearnom otpadu, ja kao Hrvat ne želim taj otpad i Vlada RH će prvo morati da se obračuna sa Hrvatima.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:25 |
|
|
dudu je napisao/la: Malo kad čitam ovu temu ispadne da je nuklearni otpad kao nuklearna taktička bomba, komšije drhte nad našom odlukom. Sviđa mi se, uklapa se u moju teoriju svekolike dominacije. Nemoj tako, prekinuti će diplomatske odnose.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
WestPoint
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:33 |
|
|
Kačamak je napisao/la: WestPoint je napisao/la: Zvanični Zagreb se neće izjašnjavati po ovom pitanju sve dok se pitanje Pelješkog mosta ne riješi, odn. dok se most ne završi, što je zapravo vrlo logično i normalno da se ne bi kvarili odnosi. Nakon toga slijedi izgradnja nuklearnog odlagališta na Trgovskoj Gori, koje je tek prvo od niza planiranih na tom prostoru, jer se radi o teritoriju Republike Hrvatske koja je suverena zemlja i sa kojom ni Republika Srpska ni Srbija u tom smislu nemaju baš ništa.
RS i Srbija mogu da se žale Komisiji UN za atomsku energiju u Beču, zamole Ruse da dignu frku u Savjetu Bezbjednosti i eventualno da Srbija tuži Hrvatsku. Natpise u tabloidima i patetično plakanje A. Vučića na TV-u ne računam pod akciju. To bi bilo to, i ništa od toga neće polučiti rezultat, jer je odlagalište posao od stotine milijardi eura gdje se pored slovenačkog i hrvatskog nuklearnog otpada može odlagati i otpad niza zemalja EU u okviru različitih ugovora, prebijanja dugova i tako. Ova odlagališta su posao stoljeća za Hrvatsku. Praktično indirektno drugi izvor prihoda nakon turizma.
RS doduše ima jaku polugu u rukama kad je u pitanju snabdijevanje Dubrovnika barem strujom, ali do toga neće doći, jer su veliki interesi u pitanju. Hrvatska drži sve karte u svojim rukama i pobijedit će sa velikom razlikom. 21 stoljeće je stoljeće Hrvatske u kojem će Hrvatska ostvariti sve i jedan svoj strateški cilj. Tako su karte pale ...
Ostaje i zadnja opcija da RS priprijeti izgradnjom nuklearnog odlagališta kod Trebinja u brdima iznad Dubrovnika, po principu ti meni, ja tebi, i da se stvori ravnoteža straha. Ne vjerujem da takav srpski političar postoji koji bi ovo smio i pomisliti, a nekamoli izreći.
Ja sam protiv svakog oblika nuklearne energije, NC i odlagališta, da se razumijemo, i samo mogu da žalim generacije koje dolaze.
Nemoj da pišeš proizvoljne budalaštine. Srpska politika se izjasnila - da ili ne ? Srpska politika ima snagu i uticaj da nešto spriječi u Hrvatskoj - da ili ne ? Hrvatska je poznata kao zemlja koja uvažava susjede - da ili ne ? Nisu ovo budalaštine, već nešto što će se desiti, i jedino eventualno narod u Hrvatskoj može napraviti neki referendum da to spriječava, mada Nijemcima u Gorlebenu to nije pošlo za rukom, pa zašto bi građanima Hrvatske u Trgovskoj gori ???
_________________ Za BiH i Hrvatsku u miru, dobru i zajedništvu.
|
|
Vrh |
|
|
WestPoint
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:35 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ma boli me qurac što misle i susjedi i komšije o nuklearnom otpadu, ja kao Hrvat ne želim taj otpad i Vlada RH će prvo morati da se obračuna sa Hrvatima. Jedina realna nada je neki pokret u Hrvatskoj, ali kakav bježatorski mentalitet napredni Hrvati imaju, mrka kapa ... Srbija, a pogotovo RS ili čak čitava BiH su potpuno nemoćne i sporedne u ovom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
WestPoint
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:39 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: dudu je napisao/la: Malo kad čitam ovu temu ispadne da je nuklearni otpad kao nuklearna taktička bomba, komšije drhte nad našom odlukom. Sviđa mi se, uklapa se u moju teoriju svekolike dominacije. Pa i jest vrsta atomske bombe, tzv. prljava atomska bomba. Kombinacija eksploziva i radioaktivnog materijala. Ako bi se nuklearni otpad eksplozijom namjerno rasuo iznad neke teritorije, napravio bi štete koliko i nuklearna bomba. Ma ne treba eksploziv, ne postoji jači medij za propagaciju radioaktivnog materijala od obične vode i vodotokova. Vodu može nadmašiti samo vjetar i oblaci, ali je voda (vodotoci) jača po količini i konzistenciji otrova koju nosi.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:46 |
|
|
Citat: Prije dvije smo godine odbili slovenski poziv za Vrbinu, projekt procijenjen na oko pola milijarde eura, jer nisu bili zadovoljeni hrvatski zahtjevi, između ostalog nije bilo garancije da je riječ o potpuno sigurnom rješenju. http://novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Trg ... iri-godineTo mi se sve čini da će biti u HR. Prema ovoj vijesti, troškovi bi bili vjerojatno pola-pola, dakle 250 mil eura, plus godišnji troškovi održavanja. To bi u HR bilo daleko jeftinije, posebice ako se gleda na duže razdoblje. A možda dobar dio sredstava opet povuču iz EU fondova.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:48 |
|
|
di se sad skladišti taj otpad od krškog?
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:51 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: di se sad skladišti taj otpad od krškog? stoji tu.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 14:55 |
|
|
novem je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: di se sad skladišti taj otpad od krškog? stoji tu. pa neka ostane tako. nek ga skladište na granici hrvatske i slovenije. 50/50.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 15:00 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: novem je napisao/la: stoji tu.
pa neka ostane tako. nek ga skladište na granici hrvatske i slovenije. 50/50. https://www.dw.com/hr/kamo-s-nuklearnim ... a-42028174
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 15:14 |
|
|
novem je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: pa neka ostane tako. nek ga skladište na granici hrvatske i slovenije. 50/50. https://www.dw.com/hr/kamo-s-nuklearnim ... a-42028174Pa to će da bude nadzemno skladište. Nikakva opasnost da zatruje podzemne vode koje se ulivaju u Savu. Gradite vi to slobodno. Ili bolje platite Francuzima ili tako nekom ko ima iskustva sa sa tim da vam napravi kako treba.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 15:48 |
|
|
Citat: Drugi je razlog, ističe ovaj stručnjak, visoka cijena projekta. Prema njegovim riječima, odlagalište u Vrbini stajalo bi više od 600 milijuna eura, a Hrvatska bi morala podmiriti polovicu tog iznosa. "Čak dvije trećine tog iznosa čine porezi, lokalnoj zajednici i slovenskoj državi, a samo jednu trećinu ostali troškovi. Prema tom prijedlogu cijena odlaganja kubičnog metra otpada iznosila bi 100 tisuća eura, a prosječna cijena u Europi je oko 10 tisuća eura po kubičnom metru", objašnjava naš sugovornik. https://www.dw.com/hr/kamo-s-nuklearnim ... a-42028174Citat: istrošeno nuklearno gorivo, ostati u nuklearki do kraja njenog rada 2043. godine, nakon čega se Hrvatska i Slovenija moraju pobrinuti i za taj otpad. Citat: Dosad se sav nisko i srednje radioaktivni otpad iz Krškog, a riječ je godišnjoj količini od oko 30 kubičnih metara. ako zatvori 2043. to je 60 godina rada x 30 m³ godišnje = 1800 m³, 50% = 900 m³. znači, da bi realno bilo sa sadašnjom količinom koju HR pripada, 4,5 mil eur godišnje trošak spremanja po realnoj cijeni od 10 000 eur/m³ plus godišnji dodani porast.Daleko, daleko jeftinije nego sa Slovencima. A možda kad-tad sve izvezemo, ako netko poželi. Za trajno zbrinjavanje. U biti prostorno malo veća dvorana.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:04 |
|
|
Koliko to zrači oko sebe? Nimalo? Kilometar? 10km?
Slobodno vi to gradite, ne vidim nikakav razlog da se bilo ko protivi od susednih država. Nadzemna betonska hala, koga boli ***. Ja sam mislio da ćete da ukopavate to u zemlju, a onda postoji mogućnost da prodre voda, ovako je totalno nebitna stvar.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:24 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Koliko to zrači oko sebe? Nimalo? Kilometar? 10km?
Slobodno vi to gradite, ne vidim nikakav razlog da se bilo ko protivi od susednih država. Nadzemna betonska hala, koga boli ***. Ja sam mislio da ćete da ukopavate to u zemlju, a onda postoji mogućnost da prodre voda, ovako je totalno nebitna stvar. Ja imam Geigerov brojač ima više od 15 godina. I povremeno mjerim, prosječno je oko 0,10 mikro sieverta po satu. Na nekim lokalitetima sam mjerio, dođe i do 0,25 mSv/h. Ali tek kad doista ga približiš na recimo 5 cm. To je na rudama, ne u zraku tako. Odmakneš, vrijednost normalna.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:26 |
|
|
Približiš čemu? Sadašnjem skladištu otpada pored elektrane? Jel znaš koliko to zrači? To sam pitao.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:43 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Približiš čemu? Sadašnjem skladištu otpada pored elektrane? Jel znaš koliko to zrači? To sam pitao. Komadu marmornog bloka ili komadu ugljena. Neznam točno za to drugo pitanje, ali mogao bi pronaći. Udaljenost ti je sve.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:45 |
|
|
Pogledajte ovaj strani dokumentarac od ove minute, lik je Australac, fizičar. Ovdje je scena gdje ulazi u bivšu bolnicu u Prypjatu i mjeri vrijednosti, i one dosta variraju. Na ulazu su čak "normalne", a odjela i oprema su recimo ekstremni. https://youtu.be/JkN5K-QnxGA?t=1057na ulazu u podrum - 1 μSv/h (nekih 10x veći nego prirodno zračenje) cipele 26 μSv/h oprema vatrogasaca 80 μSv/h čizma 2 mSv/h (cca. dvogodišnja vrijednost prirodnog zračenja)
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:45 |
|
|
Pa za udaljenost i pitam. Pretpostavljam da su vrednosti na maksimum par kilometara oko toga normalne.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:47 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Pa za udaljenost i pitam. Pretpostavljam da su vrednosti na maksimum par kilometara oko toga normalne. Ma ne, daleko manje. Pitanje je metara ne km.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 16:53 |
|
|
Pa čemu onda drama. Gradite to gde hoćete, samo da nije na nekom području sklonom zemljotresima.
|
|
Vrh |
|
|
Kačamak
|
Naslov: Re: Hrvatska namerava graditi skladište za nuklearni otpad na granici Republike Srpske Postano: 24 srp 2019, 17:02 |
|
|
WestPoint je napisao/la: Kačamak je napisao/la: Nemoj da pišeš proizvoljne budalaštine. Srpska politika se izjasnila - da ili ne ? Srpska politika ima snagu i uticaj da nešto spriječi u Hrvatskoj - da ili ne ? Hrvatska je poznata kao zemlja koja uvažava susjede - da ili ne ? Nisu ovo budalaštine, već nešto što će se desiti, i jedino eventualno narod u Hrvatskoj može napraviti neki referendum da to spriječava, mada Nijemcima u Gorlebenu to nije pošlo za rukom, pa zašto bi građanima Hrvatske u Trgovskoj gori ??? Srpska politika će se izjasniti čim se zvanično izjasni hrvatska politika. Da srpska politika ima moć da zaustavi procese koji su nepovoljni za nju u Hrvatskoj. Hrvatska je poznata kao zemlja kojoj Nemačka i Brisel uvrću uši kada je to potrebno.
_________________ Na nama koplja se lome i vatra se gasi jer mi smo jaki,rodjeni sa vukovima.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|