|
|
Stranica: 9/11.
|
[ 268 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 18:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Sv. Nikola je posna slava. Samo iskusni Srbi mogu slaviti sv. Nikolu. Za početnike preporučujem neku egzotičniju slavu npr. Vratolomije. Neće on znati spremiti sv. Nikolu a neće mu niko ni doći na slavu, dok u 3 dana obiđeš 10 slava ko će još ići tamo nekom Srbinu početniku na 11.  Ne diraj mi slavu! Šta fali pijanom somu, pastrmkama ili kečigi na trpezi?
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 18:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Sv. Nikola je posna slava. Samo iskusni Srbi mogu slaviti sv. Nikolu. Za početnike preporučujem neku egzotičniju slavu npr. Vratolomije. Neće on znati spremiti sv. Nikolu a neće mu niko ni doći na slavu, dok u 3 dana obiđeš 10 slava ko će još ići tamo nekom Srbinu početniku na 11.  Ne diraj mi slavu! Šta fali pijanom somu, pastrmkama ili kečigi na trpezi? Ne fali nista. Samo kazem da je to slava za profesionalce. 200 godina tradicije minimum.  Pastrmku zna naprviti svako al npr. posnu sarmu... malo ko. A prave ljudi.  Mada ja sv. Nikolu volim zbog dimljenog sarana. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 18:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nećeš se valjda i ti usrbit? Postaje zarazno.  Amiđa se sijetio da ima ikonu na tavanu. 
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:04 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ne diraj mi slavu! Šta fali pijanom somu, pastrmkama ili kečigi na trpezi? Ne fali nista. Samo kazem da je to slava za profesionalce. 200 godina tradicije minimum.  Pastrmku zna naprviti svako al npr. posnu sarmu... malo ko. A prave ljudi.  Mada ja sv. Nikolu volim zbog dimljenog sarana.  I posna sarma, zaboravih.Više je volim od prave.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:06 |
|
|
Da ne budu braća katolici izostavljeni iz slavske priče na temi , evo nek' znaju da jedino Srbi kao pravoslavci slave katoličkog sveca Sv.Martina ilti krsnu slavu Mratindan. Ali su ga pravoslavni talibani svojevremeno pretvorili u dan sv.Stefana Dečanskog , jer ipak je to relikt zapadne crkve u Srba. https://sh.wikipedia.org/wiki/MratinjeOdavde mi preci dolaze.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:06 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Ne fali nista. Samo kazem da je to slava za profesionalce. 200 godina tradicije minimum.  Pastrmku zna naprviti svako al npr. posnu sarmu... malo ko. A prave ljudi.  Mada ja sv. Nikolu volim zbog dimljenog sarana.  I posna sarma, zaboravih.Više je volim od prave. A posna ruska salata? 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:09 |
|
|
Okanite se posnih jela,otijeraćete dinaru od Srba,a tek nam je došo.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:09 |
|
|
Šunka u ruskoj salati mi je svakako najmanje drag sastojak, tako da, slažem se.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:12 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Okanite se posnih jela,otijeraćete dinaru od Srba,a tek nam je došo. Dinara ionako troluje, tako da je nebitno.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Šunka u ruskoj salati mi je svakako najmanje drag sastojak, tako da, slažem se. Ne znam kako je kod vas al ovdje ide riba umjesto sunke + przeni susam i kikiriki. Znaci nema dalje. 
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:20 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Šunka u ruskoj salati mi je svakako najmanje drag sastojak, tako da, slažem se. Nema božićnog niti bilo kojeg hrišćanskog posta sa jajima , a jaja su u ruskoj zar ne?? Sveti Nikola sad plače zbog vas. 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:23 |
|
|
joe enter je napisao/la: Nema božićnog niti bilo kojeg hrišćanskog posta sa jajima , a jaja su u ruskoj zar ne?? Sveti Nikola sad plače zbog vas.  Joe zamijenio crvenu knjižicu za bibliju i kuvaricu knjigu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:24 |
|
|
Ja stavim tunjevinu iz konzerve umesto pržene ribe. Takođe fenomenalno uz mnogo manje truda.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:28 |
|
|
joe enter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Šunka u ruskoj salati mi je svakako najmanje drag sastojak, tako da, slažem se. Nema božićnog niti bilo kojeg hrišćanskog posta sa jajima , a jaja su u ruskoj zar ne?? Sveti Nikola sad plače zbog vas.  Posna majoneza Srbine.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:28 |
|
|
joe enter je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Šunka u ruskoj salati mi je svakako najmanje drag sastojak, tako da, slažem se. Nema božićnog niti bilo kojeg hrišćanskog posta sa jajima , a jaja su u ruskoj zar ne?? Sveti Nikola sad plače zbog vas.  Mogu, a i ne moraju u rusku salatu. Inače, u životu nisam postio kad je post, a milon puta sam postio (i to ekstremno, samo voda) kad nije post, tako da verujem da će Bog oprostiti moja sogrešenija. 
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:32 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: tako da verujem da će Bog oprostiti moja sogrešenija.  Hoće. Kad se okaneš onih 0,8-0,9 grama. 
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:33 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: joe enter je napisao/la: Nema božićnog niti bilo kojeg hrišćanskog posta sa jajima , a jaja su u ruskoj zar ne?? Sveti Nikola sad plače zbog vas.  Posna majoneza Srbine. Priča o kuvanim jajima koje se seku na šnite i stavljaju se na rusku salatu. Barem ovde, ne znam kako je u vašim krajevima.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:35 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Posna majoneza Srbine.
Priča o kuvanim jajima koje se seku na šnite i stavljaju se na rusku salatu. Barem ovde, ne znam kako je u vašim krajevima. U posnu rusku ne idu jaja. U obicnu da.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:38 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: tako da verujem da će Bog oprostiti moja sogrešenija.  Hoće. Kad se okaneš onih 0,8-0,9 grama.  To nijedan sveti spis ne brani, a ni ja nisam neki vernik, tako da, cenim tvoju brigu za moju dušu, ali iskreno, boli me kurac za tvoje upozorenje. Nemoj da zameriš, ali stvarno osećam neprijatan bol u međunožju.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:40 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Priča o kuvanim jajima koje se seku na šnite i stavljaju se na rusku salatu. Barem ovde, ne znam kako je u vašim krajevima. U posnu rusku ne idu jaja. U obicnu da. Pa to sam i ja rekao. Mislio sam da vi ne stavljate jaja uopšte, čim si njegovo upozorenje za jaja povezao sa majonezom.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:58 |
|
|
Koja je slava najgurmanskija? Pitam ako se slučajno usrbim da znam pravilno izabrat? 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1204 of 2558 - 47.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 19:59 |
|
|
A šta je majonez nego mućena žumanca sa uljem,limunom ili sirćetom?!
Dakle ta famozna posna ruska salata je neko kuvano povrće sa uljem , jer i pavlaka je zabranjena kao mlečni proizvod.
Ljudi prave izmišljotine i neke prečice , a mogu samo prestati sefolirati i krkati kako dolikuje pravom čeljadetu a ne talibanskom pravoslavcu.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 20:08 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Koja je slava najgurmanskija? Pitam ako se slučajno usrbim da znam pravilno izabrat?  Đurđevdan nije loš što se toga tiče, mada onda slaviš istu slavu kao i svi cigani, pošto pada na njihov nacionalni praznik Ederlezi, a oni se, kako i dolikuje ciganima, foliraju da ne slave to, nego Đurđevdan.
|
|
Vrh |
|
 |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 20:13 |
|
|
joe enter je napisao/la: A šta je majonez nego mućena žumanca sa uljem,limunom ili sirćetom?!
Dakle ta famozna posna ruska salata je neko kuvano povrće sa uljem , jer i pavlaka je zabranjena kao mlečni proizvod.
Ljudi prave izmišljotine i neke prečice , a mogu samo prestati sefolirati i krkati kako dolikuje pravom čeljadetu a ne talibanskom pravoslavcu. A ko da je bitno jbt. Pusti ljude nek misle da poste ako im je to važna stvar u životu. Šta imaš od toga da ih prosvetljuješ od čega je majonez? Nađi neku pametniju stvar oko koje ćeš da soliš ljudima pamet, pošto je ova mnogo bitna u pičku lepu materinu.
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar18
|
Naslov: Re: Usrbio sam se Postano: 22 kol 2019, 20:14 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: To nijedan sveti spis ne brani, a ni ja nisam neki vernik, tako da, cenim tvoju brigu za moju dušu, ali iskreno, boli me kurac za tvoje upozorenje. Nemoj da zameriš, ali stvarno osećam neprijatan bol u međunožju. Jbg.sveti spisi ne obrađuju džoint. Samo ti uzimaj što misliš da je dobro za tebe. Malo sam se bio našalio u vezi tvog "nadanja" oprostu od grijeha,pa sam se sijetio kad si piso kako prodavci nikad ne daju čitav gram.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 43 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|