|
|
Stranica: 5/23.
|
[ 554 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:48 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
sotto voce je napisao/la: e sad da su svi gradovi k'o vitez, cijeli ksb bi bio naš bez obzira što nas je manje Pa, Kiseljak i Kreševo su nešto slično. No da bi se to poboljšalo potrebno je napravit Lašvapolis, odnosno proširit fokus i na Travnik što "gazde" iz Viteza već čine, a nakon toga i na Jajce i N. Travnik, Bugojno. Uglavnom je za razliku od Mostara, sve nekako prepušteno stihiji i privatnim osobama. To treba promijenit. Recimo naglašavat Travnik kao gl. grad kantona u kojem Hrvati su ravnopravni (vjerski, prosvjetni centar i Hrvata), i obećavat ukidanje granice prema Hr. Moglo bi se.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: southern je napisao/la: Muslimanima bi bilo mnogo ugodnije zivjeti onako kako zive Hrvati u Vitezu, jer, ovi drugi drze do ekonomije, pomazu jedni drugima, zive jedni za druge...a bosnjacka ekonomija propada radi ambicioznih lopova koji gledaju kako da sto vise novca strpaju u vlastiti dzep ne birajuci sredstva. Vitežani su nam svima pokazali kakva BiH može bit. Da, razvili su se kao niko, i to za kratko vrijeme. Svaka im cast, rado bih se preselila, ali skupe im kuce.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Junuz Djipalo je napisao/la: sotto voce je napisao/la: e sad da su svi gradovi k'o vitez, cijeli ksb bi bio naš bez obzira što nas je manje Pa, Kiseljak i Kreševo su nešto slično. No da bi se to poboljšalo potrebno je napravit Lašvapolis, odnosno proširit fokus i na Travnik što "gazde" iz Viteza već čine, a nakon toga i na Jajce i N. Travnik, Bugojno. Uglavnom je za razliku od Mostara, sve nekako prepušteno stihiji i privatnim osobama. To treba promijenit. Recimo naglašavat Travnik kao gl. grad kantona u kojem Hrvati su ravnopravni (vjerski, prosvjetni centar i Hrvata), i obećavat ukidanje granice prema Hr. Moglo bi se. Pokrenut i aktualizirat Travnički statut (stručnom analizom - uskoro) i onda to svaki dan, non stop gurati našim političarima niz grlo dok ne učine nešto.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:56 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa, Kiseljak i Kreševo su nešto slično.
No da bi se to poboljšalo potrebno je napravit Lašvapolis, odnosno proširit fokus i na Travnik što "gazde" iz Viteza već čine, a nakon toga i na Jajce i N. Travnik, Bugojno.
Uglavnom je za razliku od Mostara, sve nekako prepušteno stihiji i privatnim osobama.
To treba promijenit.
Recimo naglašavat Travnik kao gl. grad kantona u kojem Hrvati su ravnopravni (vjerski, prosvjetni centar i Hrvata), i obećavat ukidanje granice prema Hr.
Moglo bi se.
Pokrenut i aktualizirat Travnički statut (stručnom analizom - uskoro) i onda to svaki dan, non stop gurati našim političarima niz grlo dok ne učine nešto. Nemoguca misija, Travnik je drzava za sebe.
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:56 |
|
|
mislim da su razlike između travnika i bugojna kao nebo i zemlja možemo mi još preuzeti travnik, samo se treba vraćati na statut što češće samo je najgore s bugojnom, što s njim (možemo ga pretvoriti kao bošnjaci stolac, znači napraviti neke organizacije koje će non-stop ukazivati na problem hrvata u bugojnu)
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61433 Lokacija: DAZP HQ
|
southern je napisao/la:
Nemoguca misija, Travnik je drzava za sebe.
u kom smislu? ako misliš mentalno, onda si na krivom tragu. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:59 |
|
|
sotto voce je napisao/la: mislim da su razlike između travnika i bugojna kao nebo i zemlja možemo mi još preuzeti travnik, samo se treba vraćati na statut što češće samo je najgore s bugojnom, što s njim (možemo ga pretvoriti kao bošnjaci stolac, znači napraviti neke organizacije koje će non-stop ukazivati na problem hrvata u bugojnu) ma zaboravi to, prošlo je vrijeme plačipičkanja.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 14:59 |
|
|
ovo su dobre paralele travnik=mostar bugojno=stolac
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:03 |
|
|
dudu je napisao/la: southern je napisao/la:
Nemoguca misija, Travnik je drzava za sebe.
u kom smislu? ako misliš mentalno, onda si na krivom tragu.  Mislis? Odakle pises? Naime, ja iz Travnika, bosnjackog naravno.
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:04 |
|
|
dudu je napisao/la: sotto voce je napisao/la: mislim da su razlike između travnika i bugojna kao nebo i zemlja možemo mi još preuzeti travnik, samo se treba vraćati na statut što češće samo je najgore s bugojnom, što s njim (možemo ga pretvoriti kao bošnjaci stolac, znači napraviti neke organizacije koje će non-stop ukazivati na problem hrvata u bugojnu) ma zaboravi to, prošlo je vrijeme plačipičkanja. ja koliko sam primjetio plačipičkani iz stoca ovdje ljudima idu dosta na živce, i ne govore da je baš za njih vrijeme prošlo
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:05 |
|
|
dudu je napisao/la: sotto voce je napisao/la: mislim da su razlike između travnika i bugojna kao nebo i zemlja možemo mi još preuzeti travnik, samo se treba vraćati na statut što češće samo je najgore s bugojnom, što s njim (možemo ga pretvoriti kao bošnjaci stolac, znači napraviti neke organizacije koje će non-stop ukazivati na problem hrvata u bugojnu) ma zaboravi to, prošlo je vrijeme plačipičkanja. Kakvi proslo, neki samo to i znaju, ali mene cudi kakko dobiju sve sto zele i to bas takvim nacinom? Lafo, mi smo ugrozeni, pomozite nam.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43757 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
southern je napisao/la: dudu je napisao/la: u kom smislu? ako misliš mentalno, onda si na krivom tragu.  Mislis? Odakle pises? Naime, ja iz Travnika, bosnjackog naravno. Lakše malo kume, ovdje ne volimo tu nacionalističku spiku, torove i slično. Travnik je bosanskohercegovački
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:06 |
|
|
southern je napisao/la: Mislis? Odakle pises? Naime, ja iz Travnika, bosnjackog naravno.
samo pitam, na kojem tragu govoriš. to je političko pitanje, nema veze mentalitet ljudi s time.
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:08 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: southern je napisao/la:
Mislis? Odakle pises? Naime, ja iz Travnika, bosnjackog naravno.
Lakše malo kume, ovdje ne volimo tu nacionalističku spiku, torove i slično. Travnik je bosanskohercegovački Slazem se:D I zelim da takav i ostane, jer ovdje je centar svega, ne u Sarajevu, ne u Mostaru- u Travniku 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:09 |
|
|
Eto vam "ekonomski" orijentiranog Bošnje, ako se ne možete s njim dogovoriti, nećete s nikim. Ili da ga prepustimo ambasadoru dobre volje, Junuzu? :)
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:09 |
|
|
southern je napisao/la: Mislis? Odakle pises? Naime, ja iz Travnika, bosnjackog naravno. To moramo promijeniti... Lašvapolis... Ne mislim da Travnik treba bit ekskluzivno hrvatski ali ni ovo bošnjački nije dobro. Bošnjaka ima više, ali je sve uokolo hrvatsko. Bitan je razvoj grada a ne dominacija jednih nad drugim. To nas je i dovelo tu gdje smo...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:11 |
|
|
P.S. rado bih da mi je prepustite.  Žensko je čini mi se, a tu sam posebno popustljiv prema svim nacijama...
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: southern je napisao/la: Mislis? Odakle pises? Naime, ja iz Travnika, bosnjackog naravno. To moramo promijeniti... Lašvapolis... Ne mislim da Travnik treba bit ekskluzivno hrvatski ali ni ovo bošnjački nije dobro. Bošnjaka ima više, ali je sve uokolo hrvatsko. Bitan je razvoj grada a ne dominacija jednih nad drugim. To nas je i dovelo tu gdje smo... Kako mislis uokolo? Zavisi s koje strane gledas, meni je bliza ova bosnjacka strana, ali hrvatski kafici tako da ne znam kud cu prije. Sto se tice razvoja grada, ja bih sad presla na sistem iz VViteza, ali mene niko nista ne pita, nazalost.
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:15 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: P.S. rado bih da mi je prepustite.  Žensko je čini mi se, a tu sam posebno popustljiv prema svim nacijama... Konacno neko s kim se moze 
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: P.S. rado bih da mi je prepustite.  Žensko je čini mi se, a tu sam posebno popustljiv prema svim nacijama... ma tebe treba poslati u travnik možda bi sve njih tamo pretvorio u hrvatice, ti činiš čuda 
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
|
|
southern je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Lakše malo kume, ovdje ne volimo tu nacionalističku spiku, torove i slično. Travnik je bosanskohercegovački
Slazem se:D I zelim da takav i ostane, jer ovdje je centar svega, ne u Sarajevu, ne u Mostaru- u Travniku  kako je rekao Ćiro Markoviću...ma jebalo te tvoje Bugojno, najobičnija kasaba za Travnik. 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:16 |
|
|
Vlasnici 2/3 poslovnih prostora u Travniku su Hrvati.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:16 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: P.S. rado bih da mi je prepustite.  Žensko je čini mi se, a tu sam posebno popustljiv prema svim nacijama... daje se više rješite tih seksističkih ispada. za dobrobit HB ako ništa. 
|
|
Vrh |
|
 |
southern
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:19 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: P.S. rado bih da mi je prepustite.  Žensko je čini mi se, a tu sam posebno popustljiv prema svim nacijama... ma tebe treba poslati u travnik možda bi sve njih tamo pretvorio u hrvatice, ti činiš čuda  A mozda i mi njega sredimo, barem donji dio:) Ne spamajte ljudi, dajmo malo ozbiljnosti. Ja dodjem u potrazi za tako necim, i naletim na gluposti . Zar vam je toliko dosadno? Ako jeste, znam divno mjesto na kom bi vasa rjecitost i te kako dobro dosla. Jeste za?
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Centar Hrvata u središnjoj Bosni Postano: 25 tra 2010, 15:19 |
|
|
Drago mi je da je relaksirana atmosfera, ali ipak, ajmo natrag na temu bez offtopic.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|