HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 pro 2024, 19:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3003 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 121  Sljedeća

Za koga ćete glasovati na Predsjedničkim izborima?
Kolinda Grabar Kitarović 34%  34%  [ 28 ]
Zoran Milanović 21%  21%  [ 17 ]
Miroslav Škoro 34%  34%  [ 28 ]
Mislav Kolakušić 4%  4%  [ 3 ]
Ivan Pernar 7%  7%  [ 6 ]
Ukupno glasova : 82
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Predsjednički izbori 2019
PostPostano: 05 lis 2019, 23:27 

Gaugamela93

Sustav izbora ostaje isti...samo više nema preferencijalnih glasova kao do sad, jer moraš osvojiti 10% glasova s liste da bi napredovo na listi...mislim znaš kako funkcionira...

Ja osobno bi imo sasvim drugi prijedlog izbora za Sabor:

-svaka županija je izborna jedinica (20županija+Zagreb+dijaspora)
-muškarci biraju muške kandidate
-žene biraju ženske kandidate

To znači 22 muškarca i 22 žene ulaze u Sabor, 44 zastupnika iz kojih jedan predsjednik i jedan dopredsjednik Sabora.
Podigo bi im plaće na 50.000kn netto i to je to, nema dodataka, putni troškova i odvojenog života i sličnih sranja.
U Saboru bi se profilirali puno kvalitetniji ljudi, a žene više ne mogu kukat da su zapostavljene itd.

Županije kao administrativne jedinice bi ujedinio u regie

Dalmatia (5 županija)
Istra (1 i pola primorske)
Banovina (sve od Karlovca do Međimurja)
Slavonia (od Požege do Iloka)
Diaspora (sve van Hrvatske)

U svakoj regiji bi se biro jedan Ustavni sudac na izborima, znači 5 sudaca iz naroda na 5 godina mandat. Dao bi im plaće 100.000kn netto.
Svakog Vrhovnog sudca moro bi odobrit Ustavni sud smanjio bi Vrhovni sud na 7 sudaca i dao im plaću 50.000kn

Glavni državni odvjetnik/progonitelj bi se biro na predsjedničkim izborima, dao bi mu plaću 100.000kn netto

Uveo bi Njemački sustav HRT pretplate, izravno s plaće 100kn svi koji rade. To bi donijelo oko 2 milijarde kuna proračuna+reklame oko 500 mil kn.
Razdvojio bi HTV (vratio mu odašiljače i veze), HR i osnovo jedne nacionalne dnevne novine i jedne nacionalne sportske novine i 4 regionalne televizije

100 mil. bi dao HR radiu
100 mil. nacionalnim dnevnim i sportskim novinama
400mil. za 4 regionalne televizije

Ravnatelja HTV, HR, 4 TV-kuće i glavnog urednika dnevni i sportski novina bi birali na izborima

Predsjedniku države, Vlade i Sabora bi dao istu plaću 200.000kn netto

E to bi bio neki moj državni sistem održiv na duge staze i antikorupcijski, što zbog izravnog izbora, što zbog dobrih plaća...

Vrh

PostPostano: 05 lis 2019, 23:37 

Naša Kvačica je napisao/la:
Instruktor je napisao/la:

Vasa je pretpostavka da Skoro ima misljenju o svemu, pa i o tome. Meni ne izgleda da je Skoro neki erudut i da zna sto se dogadja. Samo od njega nije bolja njegova konkurencija.

Moja rang lista:
A. Skoro
B. Kolinda
.
.
. Milanovic
i ostalo dno kace.

Nije to nešto egzotično ni nepoznato. To je ogromni problem, koji Škoro ne smije spomenuti da se ne bi što zamjerio Hasi.

Nitko Škori još nije postavio pitanje koje se tiće teme radikalnog islama. To jednostvno nije nešto što će RH novinari postaviti jer je to za njih drugi svijet. Jako glupo s obzirom da pored nas živi milion muja ali eto tako je. Dakle što bi po tebi trebao on napraviti? Staviti objavu u medije gdje spominje islamiste i kritizira političko sarajevo iz vedra neba? Na ovom primjeru se vidi koliko slabo pratie RH politiku i medije jer to vama nije čudna zamisao. Kad su se događale određene stvari on još nije bio kandidat i to mu se ne može zamjeriti jer je tada privatna osoba. Čovijek je više puta istaknuo da mu se ne sviđaju kako stoje stvari u BiH. Ljevica bi jedva dočekala takav njegov izlet i proglasila ga rasistom islamofobom i što sve ne. Ipak živimo u europi a ne u Bejrutu ili Bagdadu da je svaki drugi dan neki napad.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 lis 2019, 23:48 

Brane je napisao/la:
Gaugamela93

Sustav izbora ostaje isti...samo više nema preferencijalnih glasova kao do sad, jer moraš osvojiti 10% glasova s liste da bi napredovo na listi...mislim znaš kako funkcionira...

To znači 22 muškarca i 22 žene ulaze u Sabor, 44 zastupnika iz kojih jedan predsjednik i jedan dopredsjednik Sabora.
Podigo bi im plaće na 50.000kn netto i to je to, nema dodataka, putni troškova i odvojenog života i sličnih sranja.
U Saboru bi se profilirali puno kvalitetniji ljudi, a žene više ne mogu kukat da su zapostavljene itd.

Dalmatia (5 županija)

U svakoj regiji bi se biro jedan Ustavni sudac na izborima, znači 5 sudaca iz naroda na 5 godina mandat. Dao bi im plaće 100.000kn netto.
Svakog Vrhovnog sudca moro bi odobrit Ustavni sud smanjio bi Vrhovni sud na 7 sudaca i dao im plaću 50.000kn

Glavni državni odvjetnik/progonitelj bi se biro na predsjedničkim izborima, dao bi mu plaću 100.000kn netto

Uveo bi Njemački sustav HRT pretplate, izravno s plaće 100kn svi koji rade. To bi donijelo oko 2 milijarde kuna proračuna+reklame oko 500 mil kn.
Razdvojio bi HTV (vratio mu odašiljače i veze), HR i osnovo jedne nacionalne dnevne novine i jedne nacionalne sportske novine i 4 regionalne televizije

100 mil. bi dao HR radiu

Ravnatelja HTV, HR, 4 TV-kuće i glavnog urednika dnevni i sportski novina bi birali na izborima

E to bi bio neki moj državni sistem održiv na duge staze i antikorupcijski, što zbog izravnog izbora, što zbog dobrih plaća...

Zaboravio si na nacionalni internetski sportski portal koji bi svi zaposleni plaćali 50 kn mjesečno i nacionalne časopise o modi i seksu koji bi se financirali iz proračuna. Urednici bi se birali na izborima i imali plaću 20 tisuća kn neto. :yes

Vrh

PostPostano: 05 lis 2019, 23:58 

Diablo je napisao/la:
Produzi dalje garibu, moralna bijedo ,hdz-ov psu bez ikakvog samopostovanja,casti i ljudstva. Dođe li ti Jandroković šta u rodu?

Nemam problema da budem HDZ-ov bot ili pas, te prihvaćam takva oslovljavanja i znaj da ću uvijek biti HDZ bot kada me budu napadali i anatemizirali likovi poput tebe Diablo koji imaju istu retoriku o HDZ-u kao i prosječni bošnjsakistanac na klixu.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:06 

Diablo je napisao/la:
robelec je napisao/la:
Ako je Hercegovce lako izmanipulirati Škorinim hiperinflacijskim koncertima po Hercegovini i ako Hercegovina visi na klixu, indexu i ostalim šugo-portalima te se hrani zgubidanskim negativizmom bošnjačkih i ljevičarskih botina kao ti Diablo, onda bi moglo biti nešto od potopa o kojem pričaš, ali hvala Bogu, Hercegovina kakvu znam je mudra, radna i poduzetna, ne kmeči i ne truje sebe negativom, odnosno definitivno Hercegovina nema vremena biti, pakosna, frustrirana i zlonamjerna kao ti Diablo.

Produzi dalje garibu, moralna bijedo ,hdz-ov psu bez ikakvog samopostovanja,casti i ljudstva. Dođe li ti Jandroković šta u rodu?

Ti si Diablo kopija prosječnog dežurnog bošnje ili ljevičara na klixu iili indexu. Tvoji početni komentari o botovima su najbanalniji primjer kompleksa manje vrijednosti i bolesne patologije kod tebe.

Siješ sjeme zla, nastupaš populistički i nisam vidio kod tebe nikakva rješenja u okvirima mogućega. Sve se kod tebe svodi na radikalizam i isključivost.

Dežurni krivci za sve pa i pitanje Herceg-Bosne su ti HDZ-ovci odnosno oni koji jedini pokazuju interes za Hrvate u BiH i da ti nije bilo tih koje najviše prozivaš, bio bi Bosanac katolik bez hrvatskih dokumenata i prava glasa u Hrvatskoj, jel tebi to jasno?

Jedan dio birača i članova SDP-a, i SDP-ova sestrinska stranka SDP BiH konstantno lobiraju prema vrhu partije da se ukinu sve veze Hrvatske i BiH Hrvata, to je jedna latentna i konstantna opasnost koja bi se u prošlosti i ostvarila da je HDZ bio slab ,te HDZ-ov eventualni nestanak koji neki likovi na ovom forumu zagovaraju je idealan scenarij za uništavanje upravo Hrvata u BiH.

Dobro je da su likovi poput Diabla ograničeni samo na ovaj forum i što se njihove misli i ideje ne mogu reflektirati dalje od njihova četiri zida.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:09 

robelec je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Ti si Diablo kopija prosječnog dežurnog bošnje ili ljevičara na klixu iili indexu. Tvoji početni komentari o botovima su najbanalniji primjer kompleksa manje vrijednosti i bolesne patologije kod tebe.

Siješ sjeme zla, nastupaš populistički i nisam vidio kod tebe nikakva rješenja u okvirima mogućega. Sve se kod tebe svodi na radikalizam i isključivost.

Dežurni krivci za sve pa i pitanje Herceg-Bosne su ti HDZ-ovci odnosno oni koji jedini pokazuju interes za Hrvate u BiH i da ti nije bilo tih koje najviše prozivaš, bio bi Bosanac katolik bez hrvatskih dokumenata i prava glasa u Hrvatskoj, jel tebi to jasno?

Jedan dio birača i članova SDP-a, i SDP-ova sestrinska stranka SDP BiH konstantno lobiraju prema vrhu partije da se ukinu sve veze Hrvatske i BiH Hrvata, to je jedna latentna i konstantna opasnost koja bi se u prošlosti i ostvarila da je HDZ bio slab ,te HDZ-ov eventualni nestanak koji neki likovi na ovom forumu zagovaraju je idealan scenarij za uništavanje upravo Hrvata u BiH.

Dobro je da su likovi poput Diabla ograničeni samo na ovaj forum i što se njihove misli i ideje ne mogu reflektirati dalje od njihova četiri zida.

Ok :zubati

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:12 

Dokle je bolest dogurala kad se svako opravdano pljuvanje po nacionalnim izdajnicima etiketira kao bosnju,sdp-ovca i onog koji sije sjeme zla... Zamisli ti tu bahatost gospodine robelec :D

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:26 

robelec je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Ajmo igrati igru nabroji HDZ floskule:
1. Samo HDZ pokazuje interes za BiH Hrvate
U zadnjih 20 godina ste im jako pomogli nema šta, od Njonje Sanadera i ekipe pa se sad s sitnišem od par miliona kuna pokušavate iskupiti
2. SDP mrzi Hrvate BiH djelomice točno ali ne na način koji to prikazujete. Prijašnja suradnja s SDP BiH je prekinuta kad je Milanović shvatio da im muje prodaju maglu. Tonino Picula je također osudio sve što se događa Hrvatima i itaknuo nužnost izbora legitimnih predstavnika Hrvata.
3 bez HDZ-a nestali bi BiH Hrvati. Upravo suprotno, oni su preživjeli unatoč HDZ-u koji se od smrti Tuđmana ponaša kao kriminalna hobotnica.
4. Samo mi HDZ botovi imamo eksluzivnost na domoljublje svi ostali su populisti i mrzitelji svega Hrvatskog.

Suma sumarum HDZ je imao svrhu sve dok Franjo nije otišao kod Sv.Petra. Sve ovo vrijeme poslje je samo izdaja nacionalnih interesa, pljačka i nepotizam. Tu stranku treba lustrirati iz političkog života za dobro svih Hrvata, kao i sve druge mentalne komuniste, komuniste i ljude s snađi se druže rodjačkim mentalitetom.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:40 

50% članstva HDZ-a čine Hrvati BiH korijena, a neki na ovom forumu maštaju o uništenju HDZ-a. To je bolest!

Ma, ovo više nema smisla!

Kada su određene teme u pitanju, iz mjeseca u mjesec na ovom forumu, de facto isti stavovi, iste polemike, optužbe i etikete od strane nekih pojedinaca koji ne uvažavaju nikakve argumente i ne vidim više smisla da pišem iste traktate i analize te odgovaram pojedicima na ovom forumu koji ne objavljuju ništa novo što nisu napisali prije nekoliko mjeseci.

Jednostavno, neki forumaši su do grla ukopani u svoje rovove, prodaju neku svoju percepciju, spinove, laži i etikete te mrze one kojima je najviše stalo do BiH Hrvata.

Možda i ne bi bilo loše da HDZ nestane, pa da pojedinci svoju sreću potraže uz Škoru ili možda sa SDP-ovcem iz Sarajeva i Milanovićevim PR-ovcem Zlatanom Husićem čiji PR mnogi na ovom forumu upijaju.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:47 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Gaugamela93

Dalmatia (5 županija)

100 mil. bi dao HR radiu

Zaboravio si na nacionalni internetski sportski portal koji bi svi zaposleni plaćali 50 kn mjesečno i nacionalne časopise o modi i seksu koji bi se financirali iz proračuna. Urednici bi se birali na izborima i imali plaću 20 tisuća kn neto. :yes

nisam ja ništa zaboravio majstore...400kn MAXTV i 250kn Planet Sport oko 700kn mjesečno samo da bi pratio Ligu Prvaka i UEFA Ligu...

Ovako dam 100kn i gledam sve na HTV-u i čitam sportski portal...

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 00:48 

Franjo Tuđman bi na današnji HDZ pljunuo, poderao i pojeo stranačku iskaznicu i uzviknuo što ste mi od države napravili bando razbojnička. Zatim bi vrlo vjerojatno bio izbačen iz HDZ dok bi Njonjo s Plenkovićem objašnjavao kako je to u svrhu stranačke stege. Ljudi moji kome nije jasno u što se ta stranka pretvorila je slijep pored zdravih očiju.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 01:00 

robelec je napisao/la:
50% članstava HDZ-a čine Hrvati BiH korijena, a neki na ovom forumu maštaju o uništenju HDZ-a. To je bolest!

Kada su određene teme u pitanju, iz mjeseca u mjesec na ovom forumu, de facto isti stavovi, iste polemike, optužbe i etikete od strane nekih pojedinaca koji ne uvažavaju nikakve argumente i ne vidim više smisla da pišem iste traktate i analize te odgovaram pojedicima na ovom forumu koji ne objavljuju ništa novo što nisu napisali prije nekoliko mjeseci.

Jednostavno, neki forumaši su do grla ukopani u svoje rovove, prodaju neku svoju percepciju, spinove, laži i etikete te mrze one kojima je najviše stalo da BiH Hrvata.

Možda i ne bi bilo loše da HDZ nestane, pa da pojedinci svoju sreću potraže uz Škoru ili možda sa SDP-ovcem iz Sarajeva i Milanovićevim PR-ovcem Zlatanom Husiće čiji PR mnogi na ovom forumu upijaju.

Znaš da su me prijavili ovi tvoji iz HDZ-a...
Tražio sam da mi država vrati neke pare što mi je dužna, oni su to proslijedili MUP-u, valjda ko neka prijetnja i sl. i sad čekam poziv na informativni razgovor u Policiji...

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 07:44 

Diablo je napisao/la:

Nije to nešto egzotično ni nepoznato. To je ogromni problem, koji Škoro ne smije spomenuti da se ne bi što zamjerio Hasi.

Evo nađite ovakvog lidera, glasujem iste sekunde za njega.

https://www.bljesak.info/vijesti/svijet ... ope/227597

https://www.express.hr/top-news/orban-j ... rske-15729

https://www.slobodnadalmacija.hr/novost ... og-svijeta

Prije ćeš ovo dočekat sa Škorom nego s trenutnom garniturom :zubati

Čini mi se najprije će Ava Karabatić :zubati

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 07:49 

weasel je napisao/la:

Nitko Škori još nije postavio pitanje koje se tiće teme radikalnog islama. To jednostvno nije nešto što će RH novinari postaviti jer je to za njih drugi svijet. Jako glupo s obzirom da pored nas živi milion muja ali eto tako je. Dakle što bi po tebi trebao on napraviti? Staviti objavu u medije gdje spominje islamiste i kritizira političko sarajevo iz vedra neba? Na ovom primjeru se vidi koliko slabo pratie RH politiku i medije jer to vama nije čudna zamisao. Kad su se događale određene stvari on još nije bio kandidat i to mu se ne može zamjeriti jer je tada privatna osoba. Čovijek je više puta istaknuo da mu se ne sviđaju kako stoje stvari u BiH. Ljevica bi jedva dočekala takav njegov izlet i proglasila ga rasistom islamofobom i što sve ne. Ipak živimo u europi a ne u Bejrutu ili Bagdadu da je svaki drugi dan neki napad.

O tome se i radi! Zašto će nam predsjednik koji se ne smije zamjerit ljevici???

Ljevica bi ga proglasila rasistom i islamofobom i zato jadan šuti. Ne smije. Točno mi ga žao kako je slabašan, blijed i malokrvan.

Je li Trump pazio da se ne zamjeri demokratskim medijima ili je u facu CNNu rekao: You are fake news!

1044 of 2558 - 40.81%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 09:57 

weasel je napisao/la:
Franjo Tuđman bi na današnji HDZ pljunuo, poderao i pojeo stranačku iskaznicu i uzviknuo što ste mi od države napravili bando razbojnička. Zatim bi vrlo vjerojatno bio izbačen iz HDZ dok bi Njonjo s Plenkovićem objašnjavao kako je to u svrhu stranačke stege. Ljudi moji kome nije jasno u što se ta stranka pretvorila je slijep pored zdravih očiju.

Ovo treba stavit u potpis :aleale

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 10:02 

robelec je napisao/la:
50% članstva HDZ-a čine Hrvati BiH korijena, a neki na ovom forumu maštaju o uništenju HDZ-a. To je bolest!

Jednostavno, neki forumaši su do grla ukopani u svoje rovove, prodaju neku svoju percepciju, spinove, laži i etikete te mrze one kojima je najviše stalo do BiH Hrvata.

Možda i ne bi bilo loše da HDZ nestane, pa da pojedinci svoju sreću potraže uz Škoru ili možda sa SDP-ovcem iz Sarajeva i Milanovićevim PR-ovcem Zlatanom Husićem čiji PR mnogi na ovom forumu upijaju.

Pitam se kako bi nas hdz unistio da je u njemu 20% nasih :zubati . Koga boli *** o nasima tamo ako stranka nema dobru politiku??Jedini koji ovdje prodaje spinove si osobno ti a glavni spin je briga hdz-a o hrvatima u bih. Nemojte vise molim vas !!! Razlike između vas i crvenih nema, apsolutno nikakve , jedni otvarali arhive zapadnom smecu a drugi se hvalili amerima kako su ugasili ideju treceg entiteta.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 10:09 

O tome se i radi! Zašto će nam predsjednik koji se ne smije zamjerit ljevici???

Ljevica bi ga proglasila rasistom i islamofobom i zato jadan šuti. Ne smije. Točno mi ga žao kako je slabašan, blijed i malokrvan.

Je li Trump pazio da se ne zamjeri demokratskim medijima ili je u facu CNNu rekao: You are fake news!

Rekao je čovjek da se ne želi i ne može svima svidjeti. To jasno implicira da govori o ljevici. Nije im ostao dužan na mnoga pitanja, jednostavno taj dio oko BiH nije još došao na red i nitko to nije spomenuo. Velika je razlika između pristojnog i odmjerenog te blijedog i malokrvnog. Škoro je sve na kulturan način rekao što mu je plus u današnjoj politici gdje su se maniri izgubili.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 13:12 

weasel je napisao/la:

Franjo Tuđman da je živ bi najprije vratio polupredsjednički ustav. Taj ustav je omogućavao je puno jednostavniji proces donošenja odluka, upravljanja državom, ali i veću odgovornost od pojedinca u tijelima vlasti. Zato nije čudno što su Mesić i Račan odmah nakon što su došli na vlast promijenili polupredsjednički ustav, provodeći tako svoju proklamiranu politiku detuđmanizacije. Što se HDZ-a tiče, on je u Tuđmanovoj viziji bio kako se jednom sam izrazio: "pokret koji služi kao sredstvo za uspostavu hrvatske države, a ne stranka koja je sama sebi svrha". Pametnom dosta.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 13:27 

Gaugamela93 je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Franjo Tuđman da je živ bi najprije vratio polupredsjednički ustav. Taj ustav je omogućavao je puno jednostavniji proces donošenja odluka, upravljanja državom, ali i veću odgovornost od pojedinca u tijelima vlasti. Zato nije čudno što su Mesić i Račan odmah nakon što su došli na vlast promijenili polupredsjednički ustav, provodeći tako svoju proklamiranu politiku detuđmanizacije. Što se HDZ-a tiče, on je u Tuđmanovoj viziji bio kako se jednom sam izrazio: "pokret koji služi kao sredstvo za uspostavu hrvatske države, a ne stranka koja je sama sebi svrha". Pametnom dosta.

Ovaj sustav "parlamentarne demokracije " legalizira političku trgovinu i nepotizam. U Saboru kao u slalomu idu malo lijevo malo desno, zastupnici rade što žele bez odgovornosti. Bivši sustav jasno stavlja odgovornost na leđa predsjednika koji ima otvorene ruke voditi državu i vući poteze bez smetnje birokrata i sabora koji samo usporava proces donošenja odluka. Mislim da bi za Hrvatsku najbolji bio direktni predsjednički sustav kao u SAD-u, Premijer nam ne treba. Samo bi kroz čisti predsjednički sustav netko mogao kroz uporabu ovlasti isušiti i raskužiti ovu močvaru političkog života u RH.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 15:08 

weasel je napisao/la:
Gaugamela93 je napisao/la:

Ovaj sustav "parlamentarne demokracije " legalizira političku trgovinu i nepotizam. U Saboru kao u slalomu idu malo lijevo malo desno, zastupnici rade što žele bez odgovornosti. Bivši sustav jasno stavlja odgovornost na leđa predsjednika koji ima otvorene ruke voditi državu i vući poteze bez smetnje birokrata i sabora koji samo usporava proces donošenja odluka. Mislim da bi za Hrvatsku najbolji bio direktni predsjednički sustav kao u SAD-u, Premijer nam ne treba. Samo bi kroz čisti predsjednički sustav netko mogao kroz uporabu ovlasti isušiti i raskužiti ovu močvaru političkog života u RH.

Apsolutno se slažem. Najgore je kad se ne zna tko je kriv pa svi upiru prstom jedni u druge.

Čak sad kad razmišljam nakon čitanja teme o Monarhizmu, ne bi bilo loše uvesti direktni predsjednički sustav sa dužim mandatom. Kratki mandati nisu dobri za strategiju i predsjednik silom prilika razmišlja kratkoročno. Ali evo što mislite o uvođenju direktnog predsjedničkog sustava sa mandatom od npr. 10 ili 20 godina?

Naravno bilo bi moguće napraviti referendum o opozivu, ako vladavina bude baš katastrofalna. U svakom drugom slučaju, nek vlada čovjek 20 godina i nek ima šansu nešto konkretno napraviti.

1044 of 2558 - 40.81%

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 15:36 

Naša Kvačica

20 godina mi je previše to bi odvelo u diktaturu...

7-8god. max. al obavezno veće plaće za Predsjednika Države, Vlade, Sabora...

Pogledajte liste (godišnjih) plaća Predsjednika u nama sličnim državama po veličini il broju stan
npr. Austria, Danska, Irska... imaju 5-10 puta veće plaće

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_s ... government

Sve će vam bit jasno kad Malta, Cipar, Litva imaju skoro duplo veće plaće od naši Predsjednika

Da ne spominjem kraljevine Nizozemsku, Belgiju, Švedsku imaju 100 puta veće plaće od naših Preds.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 15:56 

Diablo je napisao/la:
robelec je napisao/la:

Pitam se kako bi nas hdz unistio da je u njemu 20% nasih :zubati . Koga boli *** o nasima tamo ako stranka nema dobru politiku??Jedini koji ovdje prodaje spinove si osobno ti a glavni spin je briga hdz-a o hrvatima u bih. Nemojte vise molim vas !!! Razlike između vas i crvenih nema, apsolutno nikakve , jedni otvarali arhive zapadnom smecu a drugi se hvalili amerima kako su ugasili ideju treceg entiteta.

Uništen je tebi mozak kao i svakom trolu koji zagađaje forume kmečanjem i negativom. I zapamti, ti samog sebe lažeš i uništavaš, nema urote protiv tebe, nego si nesposoban. Nisi žrtva okolnosti, već si kukavica trolovska! Nije kriv nekakav vanjski faktor jer si jadan i što svoj svijet oko sebe percipiraš uništenim, krive su tvoje odluke i ne vidiš da uništavaš samog sebe jer živiš u svom svijetu virtualne i izopačene percepcije.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 16:01 

weasel je napisao/la:

Tuđmanov sin je saborski zastupnik HDZ-a i ne primjećujem da nešto negoduje zbog smjera u kojem HDZ i Hrvatska idu, ali zato ti imaš potrebu govoriti u ime Tuđmana koji bi prvog tebe pljunuo jer njega i HDZ dezavuiraš na način kako to radi i npr. Hasanbegović koji se klanja Sarajevu, Komšiću, mrzi Tuđmana i naravno skup s Bujancem daje podršku Škori.

Gdje su sad forumaši koji su mene napadali kada sam naivno 2017. vidio nešto pozitivno u Hasanbegoviću jer nisam dobro poznavao njegov politički habitus, pa su mi pojedini forumaši otvorili oči i hvala im na tome, ali sad mir i tišina dok ovaj weasel prodaje iste floskule kao Hasan i sere li ga sere kao i Bujanec koji bi trebao shvatiti da se ne može iz tjedna u tjedan piliti po istom.

U Hrvatskoj su ljudi naučili prepoznati prekomjerno granatiranje, to im je antipatično, lako se solidariziraju s granatiranim makar bio i kriv.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 16:01 

weasel je napisao/la:

Apsolutno se slažem. Najgore je kad se ne zna tko je kriv pa svi upiru prstom jedni u druge.

Čak sad kad razmišljam nakon čitanja teme o Monarhizmu, ne bi bilo loše uvesti direktni predsjednički sustav sa dužim mandatom. Kratki mandati nisu dobri za strategiju i predsjednik silom prilika razmišlja kratkoročno. Ali evo što mislite o uvođenju direktnog predsjedničkog sustava sa mandatom od npr. 10 ili 20 godina?

Naravno bilo bi moguće napraviti referendum o opozivu, ako vladavina bude baš katastrofalna. U svakom drugom slučaju, nek vlada čovjek 20 godina i nek ima šansu nešto konkretno napraviti.

Teško baš da bi se složili s toliko dugim mandatom posebno zbog velikih ovlasti koje bi se dale pojedincu u ruke. Maksimalno što bi mogli staviti je 6-7 godina koliko imaju recimo Finska, Rusija i Izrael. Dva mandata od 7 godina je sasvim dovoljno za okrenuti zemlju naglavačke. Isto tako mi nije jasno što se toliki kaos radi u sudstvu. Jedino mi imamo petnaest različitih sudova. Visoki sud, Ustavni sud, Vrhovni sud..... Kupus dakle.
To bi sve trebalo ukinuti i napraviti Supreme Court s 9 sudaca po uzoru na SAD. I što taj sud kaže to je zakon. Jedan glvni sud koji bi rješavao sve sporne probleme. A ne petnaest malih pa se onda međusobno svađaju u krug. To bi bila prava trodioba vlasti. Predsjednik vodi državu, sabor stvara zakone a sud balansira i tumači pravo. U ovoj sadašnjoj situaciji svi imaju po komadić vlasti osim premijera koji drži lavovski dio i koristi mnoge nedorečenosti i proturječja u sustavu kako bi radio što želi. I naravno opet nitko nije kriv jer su svi zaduženi za sve a kad ih se pita nije njihov nego tuđi problem/ posao. Ovlasti moraju biti jasno definirane sve do najsitnijeg detalja. Moj osobni prijednog nekom novom uređenju bi bio zabraniti da se stranački kandidati kandidiraju za predsjednika i da svi ministri i službenici vlade moraju biti nestranački ljudi i stručnjaci u svom resoru. Stranke su za parlament i neka se tamo prepiru oko zakona što i jest smisao parlamenta.

Vrh

PostPostano: 06 lis 2019, 16:15 

robelec je napisao/la:

Tuđmanov sin je saborski zastupnik HDZ-a i ne primjećujem da nešto negoduje zbog smjera u kojem HDZ i Hrvatska idu, ali zato ti imaš potrebu govoriti u ime Tuđmana koji bi prvog tebe pljunuo jer njega i HDZ dezavuiraš na način kako to radi i npr. Hasanbegović koji se klanja Sarajevu, Komšiću, mrzi Tuđmana i naravno skup s Bujancem daje podršku Škori.

Gdje su sad forumaši koji su mene napadali kada sam naivno 2017. vidio nešto pozitivno u Hasanbegoviću jer nisam dobro poznavao njegov politički habitus, pa su mi pojedini forumaši otvorili oči i hvala im na tome, ali sad mir i tišina dok ovaj weasel prodaje iste floskule kao Hasan i sere li ga sere kao i Bujanec koji bi trebao shvatiti da se ne može iz tjedna u tjedan piliti po istom.

U Hrvatskoj su ljudi naučili prepoznati prekomjerno granatiranje, to im je antipatično, lako se solidariziraju s granatiranim makar bio i kriv.

Tuđman junior nije isto što i njegov otac i on ne može govoriti u njegovo ime. On više iz sentimenta ostaje u tom nekom HDZ-u kojeg je njegov otac stvorio. Čisto sumnjam da ga oduševljava novi smjer stranke ali čovjek je pred penziju pa mu se više neda zamarati s svime tim. Tuđman bi kao intelektualac bio sretan kad bi svi kritički gledali i prosuđivali situaciju u Hrvatskoj umjesto da budemo poslušni njonje, potrčci i sluge.

robelec je napisao/la:
Ja osobno nastavljam poštovati hijerarhiju stranke koju simpatiziram, pa makar se to kosilo s nekim mojim uvjerenjima.
Jednostavno, to je stvar mog odgoja i okruženja te na sebe gledam kao vjernog vojnika stranke.

Za mene ne postoji nikakva druga opcija osim HDZ-a!

Ne tvrdim da su moji stavovi apsolutno ispravni ili tvoji krivi, već sam ja osobno odlučio biti vojnik stranke i njezinog vodstva koje se već sutra može promijeniti,ali ja ostajem vojnik stranke i ne tražim nove političke opcije jer mi u datom trenutku nešto smeta.

Ovo sve govori kakvi su prosječni HDZ-ovci danas i koji je njihov mentalni sklop. Za svoju stranku makar se ne slagao s apsolutno ničim, makar nas vode u propast. E moj narode. Predlažem vam da svi vi simpatizeri usvojite ovu pjesmu kao svoju himnu. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3003 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 121  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: