HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 stu 2024, 21:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Osveta Geografije
PostPostano: 03 tra 2020, 11:20 

Robbie,

ispod svega ovoga što si napisao i većine vaših pisanja, postoji nešto ispod površine, potisnuto, zaronjeno, "visceral", kao senka koja se krije, kao duh... a to je strah. Vaš strah.

Sa'će da skoči Ceha & Co ("Ko, mi vas? Hahahaha! Vi ste beda, šaka jada, mi smo vas išamarali, HV je supermegagiga bla, bla ,bla...").

Ali pitajte neutralne forumaše neka vam kažu.

Strah je polazna tačka vašeg rezonovanja (ne svih vas, većine): strah da želimo nekakvu osvetu, ekspanziju, invaziju... nama je sve to smešno ali vam to ne govorimo. Interesantno je gledati kako vas taj strah drma. :zubati

Mi to nemamo. Mi smo svoj životni prostor završili kao kolač osim glazure-koja nije neophodna, kolač ako je dobar sasvim je lep i bez nje. Doprinosi ona estetski, prija je videti-ali često nije vredna velikog truda samo da bi kolač izgledao impresivno (naročito kad ne nameravaš njime da impresioniraš nekog već ćeš ga jesti sam). Dakle, mi razmišljamo ovako: "Ovom kolaču da bi bio savršen nedostaje samo jedno - glazura! Kad mu već tako malo fali i ako se može ona uraditi-što da ne? Težnja savršenstvu je Evolutivno a i ljudsko nastojanje. Ako ne može-ih, odličan je on i bez nje! Njam!"

P.S.: ja se trudim da budem iskren, objektivan i pragmatičan (ne znam koliko mi uspeva) uvek pa i ovde - za tu obalu bi bolje bilo da ostane kod vas! Jer mi smo i Zlatibor i Staru Planinu i sve upropastili neplanskim zidanjem, nabacivanjem svega i svačega, uneređivanjem... znajući nas-ukakili bismo tu obalu! Vi ste, koliko čujem, bolji u odnosu prema tirustičkim područjima...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:32 

bobanovski je napisao/la:
Dubrovnik ne da nebi dao za Zemun, nebi ga dao za Beograd

Nećeš mi verovati, ali.. da moram nešto da dam-pre bih dao Bg nego Bl.

Republikosrpščani su trenutno ubedljivo najbolji, najjači i najkvalitetniji Srbi i zamerati se njima, njima uzeti grad (da bi ga dao vama), njih poniziti tako što bi se trgovalo sa njima - to bih uradio jedino & samo ako bi omogućilo finiširanje srpskog etničkog prostora i konačno razgraničenje sa vama. Nothing less.

Čak i u takvoj razmeni me duša boli ali pragmatizam nalaže bolne odluke sa kojima se mora živeti i patiti radi dugoročnog blagostanja.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:37 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Dubrovnik ne da nebi dao za Zemun, nebi ga dao za Beograd

Republikosrpščani su trenutno ubedljivo najbolji, najjači i najkvalitetniji Srbi i zamerati se njima, njima uzeti grad (da bi ga dao vama), njih poniziti tako što bi se trgovalo sa njima - to bih uradio jedino & samo ako bi omogućilo finiširanje srpskog etničkog prostora i konačno razgraničenje sa vama. Nothing less.

Čak i u takvoj razmeni me duša boli ali pragmatizam nalaže bolne odluke sa kojima se mora živeti i patiti radi dugoročnog blagostanja.

Mujo ne postoje "Republikosrpščani" ko što ne postoje "Republikohrvatčani".
Republika Hrvatska = Hrvati
Republika Srpska = Srbi
To je osnova gramatike, ono što nisi mogao naučiti u džamiji.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:39 

Robbie,

ispod svega ovoga što si napisao i većine vaših pisanja, postoji nešto ispod površine, potisnuto, zaronjeno, "visceral", kao senka koja se krije, kao duh... a to je strah. Vaš strah.

Sa'će da skoči Ceha & Co ("Ko, mi vas? Hahahaha! Vi ste beda, šaka jada, mi smo vas išamarali, HV je supermegagiga bla, bla ,bla...").

Ali pitajte neutralne forumaše neka vam kažu.

Strah je polazna tačka vašeg rezonovanja (ne svih vas, većine): strah da želimo nekakvu osvetu, ekspanziju, invaziju... nama je sve to smešno ali vam to ne govorimo. Interesantno je gledati kako vas taj strah drma. :zubati

Mi to nemamo. Mi smo svoj životni prostor završili kao kolač osim glazure-koja nije neophodna, kolač ako je dobar sasvim je lep i bez nje. Doprinosi ona estetski, prija je videti-ali često nije vredna velikog truda samo da bi kolač izgledao impresivno (naročito kad ne nameravaš njime da impresioniraš nekog već ćeš ga jesti sam). Dakle, mi razmišljamo ovako: "Ovom kolaču da bi bio savršen nedostaje samo jedno - glazura! Kad mu već tako malo fali i ako se može ona uraditi-što da ne? Težnja savršenstvu je Evolutivno a i ljudsko nastojanje. Ako ne može-ih, odličan je on i bez nje! Njam!"

P.S.: ja se trudim da budem iskren, objektivan i pragmatičan (ne znam koliko mi uspeva) uvek pa i ovde - za tu obalu bi bolje bilo da ostane kod vas! Jer mi smo i Zlatibor i Staru Planinu i sve upropastili neplanskim zidanjem, nabacivanjem svega i svačega, uneređivanjem... znajući nas-ukakili bismo tu obalu! Vi ste, koliko čujem, bolji u odnosu prema tirustičkim područjima...

Vi to nemate a u javnom prostoru Hrvati,Oluja,Ustase,zavjera protiv srba itd... Čak je i Vučić javno rekao da strahuje za republiku srpsku ( http://ba.n1info.com/Vijesti/a411881/Vu ... u-BiH.html ) :zubati

Straha od vas iskreno nema al ima opreza (obostranog) što je razumljivo s obzirom koliko smo naudili jedni drugima kroz zadnjih 100 godina...

Prekrajanja granica s vama nema,RS nas ne zanima a mora metar necete vidjet što je sasvim pošteno. Drži što imas...
Hrvati ako budu debljali kiflu, zadovoljit ce ih prostor od Ravog do Kladuse

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:45 

Nešto razmisljam ovako hipotetski... Da su Hrvati zauzeli Banja Luku, pustili muslimane da je nasele jel bi tada protjerana islamska bijeda iz Podrinja ostala u srednjoj bosni il bi naselila onako lijep grad a mi mozda jos uvijek bili vladari cijele srednje bosne??

Srpski faktor bi bio zauvijek neutraliziran a muslimani bi svejedno unistili sami sebe. Vidite da su nesposobni za bilo sta...
Možda Franjo i nije takav vizionar kakvim ga smatrate...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:47 

Dobro, to sam ja napisao kako bi smirio Weasela da prestane s mapama pa je se nadoveza ovaj Musliman šta glumi Srbina :D

Je, palite se bezveze i sebi gibite vrijeme..

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:54 

Novovrijeme,

sunarodniče, mi jesmo svi Srbi. Ali se ipak pomalo i razlikujemo. Radi lakšeg i preciznijeg govora ja koristim geografske odrednice (Srbijanac, Crnogorac, Republikosrpčanin itd) ali i zbog suptilne razlike u mentalitetu, karakteru. Dakle, Srbi su drvo a grane na njemu ove odrednice. Volim sa svoj narod ali meni najomiljeniji Srbi su Bosanci, pa Hercegovci pa Crnogorci.

Diablo,

svaka čast! :zivili Alal vera. Sa takvima kao ti najviše volim da imam posla: "mi nećemo vaše-vi nećete naše!" Pošteno. :smajl010

Nemam šta dodati, sve si rekao.

A ne ovi Cehe & Co: ne samo što vide RS kao švedski sto-nego nisu ni platili "all you can eat" buffet na ulazu! :wacko Šta oni zamišljaju da su, bre? Nečuveno! :nono

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 11:59 

Hipotetsko trgovanje teritorijem ima jednake zakonitosti kao svaka druga trgovina. Nudi se nešto čega imaš u višku da bi dobio novac ili drugu protuvrijednost koju imaš u manjku.

Hrvati nemaju potrebe trgovati jer svega imaju dovoljno za ovakav broj stanovnika , I rijeka i mora I planina i nizina. Jedino što se mogao kupiti Neum umjesto da se gradi Pelješki most.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:02 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Hipotetsko trgovanje teritorijem ima jednake zakonitosti kao svaka druga trgovina. Nudi se nešto čega imaš u višku da bi dobio novac ili drugu protuvrijednost koju imaš u manjku.

Hrvati nemaju potrebe trgovati jer svega imaju dovoljno za ovakav broj stanovnika , I rijeka i mora I planina i nizina. Jedino što se mogao kupiti Neum umjesto da se gradi Pelješki most.

Da ti se pohvalim,veceras mi dolazi Anastasya Kvitko, kaze zeli da me vidi. Od ovo dvoje, u sta vise vjerujes da je izvodivo?

Kakve se budalastine ovdje pisu, eto muslimani i MZ bi dozvolili prodaju Neuma...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:07 

BBC je napisao/la:
Dobro, to sam ja napisao kako bi smirio Weasela da prestane s mapama pa je se nadoveza ovaj Musliman šta glumi Srbina :D

Slažem se, moram priznati da kvalitetno pričaju srpski naši Muslimani.

Ovo su vjerojatno rođaci našeg Emira Suljagića

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:09 

Upravo tako:

- vi imate obale u višku (i to tolikom da vam je teritorija najobičnija tanka, od središta i težišne tačke udaljena, osetljiva traka) a dubine teritorije u manjku.

- mi obrnuto.

Logika eventualnog aranžmana je jasna i detetu od 5 godina.

Ali neki bi "i jare i pare" - što bih nekako i razumeo da to makar priznaju...

Naravno, kao što Diablo kaže, 99 % neće biti promena ni zamena već "drži šta si jamio".

Nego, ja sam stavljao ali ne vidim da ijedan drugi član stavlja primere kako je Geografija na kraju ujela za pozadinu neki narod/državu? Tema ima velikog potencijala, nemojte samo ja da postujem on topic...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:12 

Diablo je napisao/la:
Nešto razmisljam ovako hipotetski... Da su Hrvati zauzeli Banja Luku, pustili muslimane da je nasele jel bi tada protjerana islamska bijeda iz Podrinja ostala u srednjoj bosni il bi naselila onako lijep grad a mi mozda jos uvijek bili vladari cijele srednje bosne??

Srpski faktor bi bio zauvijek neutraliziran a muslimani bi svejedno unistili sami sebe. Vidite da su nesposobni za bilo sta...

Misliš da bi svi oni ostali po kojekakvim rupama trokutistana? Svi bi ispalili brže bolje neaselit što su oteli od Srba. Franjo je očigledno pucao uzeti što se više može ali je to propalo nakon onog omjera 49% 51%.
U nekoj hipotetskoj situaciji gdje taj omjer nije uspostavljen ( Holbrooke je više puta rekao kako su pogrješili s zaustavljanjem HV-a) Franjo bi vjerojatno slao vojsku dokle ide, vjerojatno do Brčkog. Hrvati i Muslimani bi ugrabili gotovo sve svoje prostore a Srbi bi morali na to pristati ako bi htjeli BL nazad. Teško da bi sam grad pripao bilo kome osim opet Srbima ali bi odnosi snaga bili potpuno drugačiji. Čak i da smo ga mi zauzeli što bi s time, Hrvata ima premalo da bi ga naselili a čak i kad bi ga naselili opet bi imao uvjerljivo srpsku okolinu. Jedini razlog zašto je vrijedilo uzeti BL je da se natjera Srbe na razmjenu za Posavinu.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:22 

weasel je napisao/la:
Diablo je napisao/la:

Misliš da bi svi oni ostali po kojekakvim rupama trokutistana? Svi bi ispalili brže bolje neaselit što su oteli od Srba. Franjo je očigledno pucao uzeti što se više može ali je to propalo nakon onog omjera 49% 51%.
U nekoj hipotetskoj situaciji gdje taj omjer nije uspostavljen ( Holbrooke je više puta rekao kako su pogrješili s zaustavljanjem HV-a) Franjo bi vjerojatno slao vojsku dokle ide, vjerojatno do Brčkog. Hrvati i Muslimani bi ugrabili gotovo sve svoje prostore a Srbi bi morali na to pristati ako bi htjeli BL nazad. Teško da bi sam grad pripao bilo kome osim opet Srbima ali bi odnosi snaga bili potpuno drugačiji. Čak i da smo ga mi zauzeli što bi s time, Hrvata ima premalo da bi ga naselili a čak i kad bi ga naselili opet bi imao uvjerljivo srpsku okolinu. Jedini razlog zašto je vrijedilo uzeti BL je da se natjera Srbe na razmjenu za Posavinu.

Rasteretili bi srednju bosnu za 80% jer bi sva protjerana bijeda iz podrinja navalila gore. Čak bi ih Alija uputio da idu jer BL je daleko bitnija... Hrvati nebi imali direktne koristi al bogami indirektne koliko hoces...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:25 

BBC je napisao/la:

Slažem se, moram priznati da kvalitetno pričaju srpski naši Muslimani.

Ovo su vjerojatno rođaci našeg Emira Suljagića

Bošnjački sa ovim linkom. To je sve što treba.

http://srpsko-hrvatski.com/

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:28 

Diablo je napisao/la:

Da ti se pohvalim,veceras mi dolazi Anastasya Kvitko, kaze zeli da me vidi. Od ovo dvoje, u sta vise vjerujes da je izvodivo?

Kakve se budalastine ovdje pisu, eto muslimani i MZ bi dozvolili prodaju Neuma...

Nema pojma ko ti je ta, ali drago mi je zbog tebe. Tema je neozbiljna, ne moramo samo ozbiljno pisati.

Što se tiče hrvatske dubine teritorija, ona je riješena povezivanjem autocestama. Autor sam kaže da geografija na kraju presuđuje pa geografija kaže da je cijela granica između Hrvatske i BiH od Bihaća do Kamenskog u visokim planinama i da tu povezivanje sjever - jug nije smisleno ni moguće bez velikih investicija. Zašto bi sad uzimali Banja Luku pa gradili nove autoceste za povezati nešto što smo već povezali?

A što se tiče Franje i Banja Luke, on nije predao jer je imao napad milosrđa , nego su Amerikanci rekli da se Hrvati i muslimani povuku inače oni ulaze u rat.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:30 

Upravo tako:

- vi imate obale u višku (i to tolikom da vam je teritorija najobičnija tanka, od središta i težišne tačke udaljena, osetljiva traka) a dubine teritorije u manjku.

- mi obrnuto.

Naravno, kao što Diablo kaže, 99 % neće biti promena ni zamena već "drži šta si jamio".

Nego, ja sam stavljao ali ne vidim da ijedan drugi član stavlja primere kako je Geografija na kraju ujela za pozadinu neki narod/državu? Tema ima velikog potencijala, nemojte samo ja da postujem on topic...

Mi nemamo dugu obalu zbog toga što smo se širili preko mjere, nego imamo neprirodno dugu obalu zato što nam je istrgnuta unutrašnjost. Stjepan Radić je uvijek govorio da je Hrvatska bez Bosne kao Kruh s koricama bez sredine. Mi svoje za svoje nećemo mijenjati, bi li vi mijenjali neki kraj Srbije za Kosovo? Naravno da ne bi, tako neće ni Hrvati biti ludi pa vam za tri grumena blata dati grumen zlata.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:37 

weasel je napisao/la:
Mi nemamo dugu obalu zbog toga što smo se širili preko mjere, nego imamo neprirodno dugu obalu zato što nam je istrgnuta unutrašnjost. Stjepan Radić je uvijek govorio da je Hrvatska bez Bosne kao Kruh s koricama bez sredine. Mi svoje za svoje nećemo mijenjati, bi li vi mijenjali neki kraj Srbije za Kosovo? Naravno da ne bi, tako neće ni Hrvati biti ludi pa vam za tri grumena blata dati grumen zlata.

Ono što ekipa ne shvaća da nama ne treba trbuh dok je prazan.

Hrvatske su korice ok, a ako je sredina ionako praznina, koga birga za nju?

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:39 

Novovrijeme,

sunarodniče, mi jesmo svi Srbi. Ali se ipak pomalo i razlikujemo. Radi lakšeg i preciznijeg govora ja koristim geografske odrednice (Srbijanac, Crnogorac, Republikosrpčanin itd) ali i zbog suptilne razlike u mentalitetu, karakteru. Dakle, Srbi su drvo a grane na njemu ove odrednice. Volim sa svoj narod ali meni najomiljeniji Srbi su Bosanci, pa Hercegovci pa Crnogorci.

Diablo,

svaka čast! :zivili Alal vera. Sa takvima kao ti najviše volim da imam posla: "mi nećemo vaše-vi nećete naše!" Pošteno. :smajl010

Nemam šta dodati, sve si rekao.

A ne ovi Cehe & Co: ne samo što vide RS kao švedski sto-nego nisu ni platili "all you can eat" buffet na ulazu! :wacko Šta oni zamišljaju da su, bre? Nečuveno! :nono

Jarane ti si Turčin lojo.
I to bezobrazan Turčin.
Doduše svi ste takvi...

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:41 

divizija je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Ono što ekipa ne shvaća da nama ne treba trbuh dok je prazan.

Hrvatske su korice ok, a ako je sredina ionako praznina, koga birga za nju?

Prosirena banovina je sasvim ok, pogotovo danas u 21 stoljecu kad dubina teritorija i nije presudna

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:43 

Diablo je napisao/la:

U SVAKOJ kombinaciji muslimani bi se navukli k nama.

Skopčajte više da im mi egzistenciju osiguravamo. Muslimani su demografski pukli svugdje gdje su sami sa sobom, u srpske teritorije ne naseljavaju jer tamo nije ništa bolje, a kod Hrvata stalno dolaze.

Jednostavno, oni su naši Meksikanci, neko mora radit na sekli, baušteli, kurvat se, obavljat sezonske fizičke poslove, čuvat ovce...Možeš ti njima dat koliko hoćeš teritorija, ne privlači ljude teritorij nego zarada.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:48 

Diablo je napisao/la:
Prosirena banovina je sasvim ok, pogotovo danas u 21 stoljecu kad dubina teritorija i nije presudna

Gle, osim ZHK i našeg djela HNŽ sve što bi moglo proširiti Hrvatsku je praznina, i samim time je stanje ok. E sad, da mi imamo rastuću srpsku populaciju u Drvaru ili muslimansku u Bihaću ili Konjicu, onda bi tema podebljavanja kifle bila oportuna.

Ovako je tak svejedno, osim hrvatskog življa u Hercegovini, sve 59km uz hrvatsku granicu u DInaridima je tampon-prostor, na sjeveru su Una i Sava prirodne granice i tamo nema problema debljine teritorija. Na jugu su naši ljudi s obje strane granice.

Geostrateški, svi hrvatski problemi su riješeni.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 12:52 

Ok, ništa od dogovora. Ionako je priča bila hipotetska & teoretska! Uživajte vi u svojoj mršavoj kifli a mi ćemo u našem "landlocked" nacionalnom prostoru. :zivili

Pašić je 1915. odbio Veliku Srbiju zbog - pola Makedonije.

slika

Ne samo što na kraju nismo dobili Veliku Srbiju, ne samo što smo posle izgubili ne to pola nego-celu Makedoniju, već smo se zakrvili sa Bugarima i krvavili gadno više puta u kasnijem periodu.

http://blogovanje.rs/2019/07/11/kako-je-pasic-u-nisu-zauvek-odbio-veliku-srbiju/

Juče pomenusmo razgraničenje sa Bugarima... trebalo im je, kad nakon 1. Balkanskog rata Velike sile nisu dozvolile Srbiji dogovoreni deo teritorije (Albanija), dogovoriti sa Bugarima sledeću eventualiju: ako Srbija zadobije teritorije na Zapadu-Bugarima će biti isporučena Makedonija. Njima je zapelo o' glavu, najvažnije-a nama baš i nije, stoga bismo bili prijatelji i još bi oni lobirali za nas da se širimo na Zapadu. Uštedelo bi mnogo života i krvi.

Doduše, lako je biti general posle bitke. Ali pohlepa jeste glavni uzrok većine balkanskih (i ne samo balkanskih) teritorijalnih "disputa".

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 13:01 

novovrijeme je napisao/la:

Mujo ne postoje "Republikosrpščani" ko što ne postoje "Republikohrvatčani".
Republika Hrvatska = Hrvati
Republika Srpska = Srbi
To je osnova gramatike, ono što nisi mogao naučiti u džamiji.

Muslimani vole takve kovanice, bosanskohercegovci, bosnobošnjaci itd. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 13:05 

Upravo tako:

- mi obrnuto.

Ali mi smatramo da nam pripada cijela istočna jadranska obala, Talijanima zapadna a nama istočna. :zubati
Nijednom Hrvatu nije drago što Slovenija i Crna Gora imaju izlaz na more, to sve nekako smatramo... našim. :zubati

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 03 tra 2020, 13:07 

Ništa od dogovora....

Koji si ti pa faktor da nešto dogovaraš.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 747 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 30  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: