|
|
Stranica: 9/37.
|
[ 903 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:00 |
|
|
I od tih 130 nijedan neće htjeti biti skladištar u tvojoj firmi kad odraste.
Ali generalno od organiziranog uvoza radne snage što sam ja čuo iz prve ruke ili se susreo nema nijednog iz većinski islamske zemlje. Osim ex-Yu, čuo sam za Ukrajince, Indijce i Nepalce tako da ne znam što uopće toliko pišu oni koji misle da je imigracije = islamizacija.
|
|
Vrh |
|
|
pakovic
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Nijedna druga grupacija na "zapadu" ne pravi tolike probleme, ni blizu. Znam da voliš relativizirati sve što tvoja braća rade, ali ne ide. crnci rade puno veće probleme, svaki grad u americi u kojem prijeđu 25-30% brzo postane kulisa za filmove katastrofe. jedini način na koji se amerikanci nose s tim je da ih pola bace u zatvor i da policija puca na tebe ako imaš pištolj na vodu ruci.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
To nije problem Europe. U Europi su crnci i muslimani. To da su crnci je manje bitno vezano uz probleme koje islam generira.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
pakovic
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:21 |
|
|
BBC je napisao/la: To nije problem Europe. U Europi su crnci i muslimani. To da su crnci je manje bitno vezano uz probleme koje islam generira. Mnogi od njih ni u Europi nisu muslimani. I takvi su već dosta velik problem, a bit će još i veći kako ih bude više dolazilo. I oni koji jesu nominalno muslimani, to su samo površno. Boli njih briga za neke arapske bajke. Isto vrijedi i za afričke kršćane.
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:24 |
|
|
weasel je napisao/la: Naš je problem što država uzima prevelik dio plaće za sebe. Preko 8000 kuna poslodavac više daje državi nego radniku na ruke. To nema nigdje na svijetu. Riješiti se uhljeba, smanjiti broj općina i županija, provesti digitalizaciju i da vidiš kako će biti prostora za takve rezove. Smanji silne poreze koji opterećuju poslodavca, pdv ostavi kakav je, uvedi sivu/crnu ekonomiju natrag u sustav (amnestiraj, ali nadalje ne opraštaj), slomi kolonijalnu medijsku mašineriju, lustriraj gospodarske kriminalce, provodi zakon i disciplinu, uvedi poticajne mjere za obitelj, donosi suverene odluke u svom interesu... Da vidiš kako se sve okrene, em poslodavci daju manje, radnici dobe više, potrošnja raste, više dobivaš od pdv-a, manje dobivaš od silnih nameta i poreza, ali uveo si sivo-crne u sustav pa imaš više platiša, bdp ti je skočio preko noći jer nema više muljanja izvan sustava, mediji su objektivniji i ne šire mazo-nihilizam, nema zločinačke oligarhije, zakoni se strogo provode, lagano okrećeš negativne demografske trendove, sklapaš konstruktivna savezništva sa partnerima (ne slušaš briselske autodestruktivne komande), stojiš iza Hrvata u HB zajedno s RS tako da se šić i kirBa useru i sakriju u najbližu hambasadu...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59527 Lokacija: DAZP HQ
|
Kaftanzoglio je napisao/la: I od tih 130 nijedan neće htjeti biti skladištar u tvojoj firmi kad odraste.
Ali generalno od organiziranog uvoza radne snage što sam ja čuo iz prve ruke ili se susreo nema nijednog iz većinski islamske zemlje. Osim ex-Yu, čuo sam za Ukrajince, Indijce i Nepalce tako da ne znam što uopće toliko pišu oni koji misle da je imigracije = islamizacija. koji će nam k skladištari, to je posao koji svakako neće postojati za 10-tak godina, naše skladište je već visoko automatizirano s preko 400 metara pokretnih traka, skladištari su nam studenti, ovih profi je svega nekoliko koji nadziru rad traka i koordiniraju kamione. u Atlanticovom novom skladištu su mi pokazali 2 robota koji šibaju palete po skladištu, to je budućnost. bez konobara, skladištara i ostalih priprostih poslova se može i mora, ekonomija treba biti visokotehnološka i umno upregnuti ljude što više.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 14:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37683 Lokacija: Gl. grad regije
|
Prekjučer bio u Plodinama u Sesvetama neki crnci rade... Čujem jednog od njih, priča hr solidno. Bolje od Sazada.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 15:31 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To nema veze sa KPJ. Imigracija spušta cijenu rada. To nije u interesu većine građana i time ta priča završava. Ali situacija nije crno-bijela kako se tebi čini. Zli kapitalist neće moći naći robove, ali će moći otvarati profitabilne biznise. Pa ako država kako kažeš ima dosta fakultetlija, onda će taj ljudski potencijal moći podržati visoko plaćene poslove. Ovisno koji su fakultet završili bit će više recimo inžinjerskih poslova. Možda ta farma jagoda bude visoko automatizirana ako gospoda inžinjeri znaju što rade. Možda i skladište bude modernije. Ti si pretpostavljam IT-jevac ili elektroničar jer oni koje poznajem obično guraju tu agendu da treba zatvoriti sve prljave tvornice i ukinuti loše plaćene poslove I da svi trebamo postati IT-jevci I elektroničari. S druge strane, ja sam imao tu nesreću da sam cijeli život radio u niskoprofitabilnim industrijama, a bio sam i radnik i poslodavac pa znam da nije moguće neko povećanje plaće tipa svima 20%. Isto tako sam radio s ljudima koje je nemoguće prekvalificirati u IT-jevce I elektroničare jer jednostavno nisu na tom mentalnom nivou. Što ćemo onda s tim ljudima napraviti, maljem u čelo? Na kraju svega osim zlog kapitalista postoji i zli potrošač koji želi svoj proizvod minimalno platiti I nije ga briga da li je zbog toga netko izrabljivan. Ajde ti otvori kafić gdje je kava 30 kn i neka tvoji konobari imaju duplo veću plaću od konkurencije pa ćemo vidjeti koliko ćeš imati gostiju. Da, oboje sam i IT, elektronika, također automatika ali i strojarstvo. Ne mogu naravno svi postati programeri. To sam davno shvatio kad sam pokušao prijatelje naučiti, jednostavno je preteško za puno ljudi. Govorim u drugom kontekstu zadatak informatike je da podrži druge struke. Evo recimo ako je ta farma jagoda, onda je program tek zapakirano znanje. Samo znanje dolazi od agronoma, koji mora biti dobar agronom. Ono što govorim je povišenje kriterija. Umjesto da skrušeno prihvatite biti sirotinja, povisite standarde. Ne mora svatko biti programer, ali tko je agronom neka bude vrhunski agronom. Tko je doktor neka bude vrhunski doktor, dizajner neka bude vrhunski dizajner itd. I ne samo fakultetski poslovi: frizer neka bude vrhunski frizer, zaštitar neka bude vrhunski zaštitar, pa čak i čistač neka bude vrhunski čistač. Skladištar kojeg stalno spominješ, možeš imati 50 zatupljenih beskorisnih skladištara koji ne znaju što rade, a može par ljudi održavati visoko automatizirano skladište, koje nisu isprogramirali nego samo koriste gotovo rješenje. To je ono za što se ja zalažem, izvrsnost u svemu što se radi, ne pristajanje na jadnost, posebno ne predstavljanje situacije kako je jadnost neizbježna. Što ćemo mi, jadni smo i gotovo, fuj.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1029 of 2558 - 40.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 16:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Pitajte Šveđane zapto migranti neće sad da im rade u poljoprivredi. Nijedan. Iako će im usjevi kompletni propasti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 16:36 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: I od tih 130 nijedan neće htjeti biti skladištar u tvojoj firmi kad odraste.. Bolje da nema skladištara nego da imamo svoj Molenbeek. Milijun puta bolje. Uostaom ,kako rekosmo, takvih niskoplaćenih poslova će biti jako malo, to će odraditi naše cvijeće, Srbi i Albanci i većina ih čak neće ovdje trajno se naseliti, jer ako Hrvat ne možes 4500 kn preživjeti u HR, neće ni oni. To će biti klasični gastarbeiteri, radi u HR, troši u BIH, Srbiji, Kosovu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 16:42 |
|
|
divizija je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: I od tih 130 nijedan neće htjeti biti skladištar u tvojoj firmi kad odraste.. Bolje da nema skladištara nego da imamo svoj Molenbeek. Milijun puta bolje. Uostaom ,kako rekosmo, takvih niskoplaćenih poslova će biti jako malo, to će odraditi naše cvijeće, Srbi i Albanci i većina ih čak neće ovdje trajno se naseliti, jer ako Hrvat ne možes 4500 kn preživjeti u HR, neće ni oni. To će biti klasični gastarbeiteri, radi u HR, troši u BIH, Srbiji, Kosovu. Znači slazeš se s poticanjem imigracije iz ex-Yu. Primarno na nju i mislim.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Politikant
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 17:02 |
|
|
BBC je napisao/la: Pitajte Šveđane zapto migranti neće sad da im rade u poljoprivredi. Nijedan. Iako će im usjevi kompletni propasti. Pa doktori i inžinjeri, ispod časti je njima.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 17 tra 2020, 17:14 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Znači slazeš se s poticanjem imigracije iz ex-Yu. Primarno na nju i mislim. Ne, slažem se s primajem gastarbeitera na low cost poslove na kojima se mjesec-dva nitko iz Hr ne javi na oglas. Ti koji dođu na low cost poslove se neće većinom ovdje trajno naseliti, kao ni sezonci. Te su plaće premale da s njima možeš opstati u HR, tu postoji mogućnost samo da njih par iznajmi šupu, a obitelji sve troši u Bosni di je jeftinije, i on sam sve dovozi iz Bosne kad dolzi na šljaku. Tako i sada rade. Da dovuku obitelj nemaju ni za stanarinu dovoljno. Imigracija je nešto drugo i naravno da sam protiv. Radna dozvola i boravišna dozvola nisu isto. Nema spajanja obitelji ni te finte.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 09:03 |
|
|
Ne pucajte u glasnika... Citat: Građevina će, sasvim sigurno, biti jedna od ključnih grana gospodarstva u ovoj kriznoj godini, pa u resornom Ministarstvu predlažu tri mjere: ubrzanu digitalizaciju sustava dobivanja svih dozvola, brži protok dobave građevinskog materijala, otvaranje trgovina s građevinskim materijalom, te rješavanje problema sa stranom radnom snagom, piše Jutarnji list.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 09:20 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25531 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne pucajte u glasnika... Citat: Građevina će, sasvim sigurno, biti jedna od ključnih grana gospodarstva u ovoj kriznoj godini, pa u resornom Ministarstvu predlažu tri mjere: ubrzanu digitalizaciju sustava dobivanja svih dozvola, brži protok dobave građevinskog materijala, otvaranje trgovina s građevinskim materijalom, te rješavanje problema sa stranom radnom snagom, piše Jutarnji list.
Građevina ključna u smislu da će jedina koliko toliko funkcionirati za razliku od turizma, prometa itd. Za neke veće građevinske projekte sumnjam da ima sredstava. Možda misle riješiti krizu kroz kapitalne projekte, neki new deal kroz građevinske investivicije? Tko bi ga znao. Ali barem za građevinu imigranti ne trebaju. Ako i za neki veći projekt zafali radnika, uvijek se može zaključiti ugovor sa nekom kineskom tvrtkom da ona odradi te poslove ili dio poslova. Pelješki most se gradi bez ijednog imigranta. Kinez radi, 6 mjeseci bude u žici i ne zna gdje je, i onda ga pošalju kući i kad ga tamo pitaju kakva je Hrvatska on nema pojma. Znači to je OK (kada i ako zagusti građevinarcima), a ne imigracija. Pa jest najlakše je otvoriti granicu, to svaka budala zna. De sagradi Jadransko-jonski koridor bez toga ako si laf.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 09:50 |
|
|
Politikant je napisao/la: BBC je napisao/la: Pitajte Šveđane zapto migranti neće sad da im rade u poljoprivredi. Nijedan. Iako će im usjevi kompletni propasti. Pa doktori i inžinjeri, ispod časti je njima. Na ovo neces dobit odgovor vec ponovno trkeljanje o asimilaciji iako nisu ponudili nijedan valjan razlog...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 09:57 |
|
|
To je zato jer je imigracija ideologija.
Ta "potreba" je izgovor. Kad se pokaže da se problem može riješiti na drugi način onda se traže drugi izgovori. Recimo sjećate se priče o "jadnim izbjeglicama" i "ženama i djeci" od prije par godina, a na snimcima vojno sposobni muškarci iz zemalja bez rata.
Imigracija je samo dio mazohističke ideologije koja mrzi svoj narod, i na sve načine ga želi zamijeniti drugima. Tome služe metode od uništenja vlastitog naroda (feminizam, rodne ideologije, borba protiv braka i obitelji), do metoda dovlačenja drugih (izbjelice, radnici, azilanti). Znači s jedne strane čine sve da unište vlastiti narod, a s druge strane sve da dovedu druge. Jednostavno ideološki cilj je zamjena stanovništva.
Ljevičari su jednostavno ljudi koji sami sebe smatraju lošim, imaju loš odnos sa svojom obitelji, loš odnos prema svome narodu, i onda takvi jadni traže identitet negdje drugo. Može se ukratko reći sotonistička ideologija.
1029 of 2558 - 40.23%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 10:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To je zato jer je imigracija ideologija.
Ta "potreba" je izgovor. Kad se pokaže da se problem može riješiti na drugi način onda se traže drugi izgovori. Recimo sjećate se priče o "jadnim izbjeglicama" i "ženama i djeci" od prije par godina, a na snimcima vojno sposobni muškarci iz zemalja bez rata.
Imigracija je samo dio mazohističke ideologije koja mrzi svoj narod, i na sve načine ga želi zamijeniti drugima. Tome služe metode od uništenja vlastitog naroda (feminizam, rodne ideologije, borba protiv braka i obitelji), do metoda dovlačenja drugih (izbjelice, radnici, azilanti). Znači s jedne strane čine sve da unište vlastiti narod, a s druge strane sve da dovedu druge. Jednostavno ideološki cilj je zamjena stanovništva.
Ljevičari su jednostavno ljudi koji sami sebe smatraju lošim, imaju loš odnos sa svojom obitelji, loš odnos prema svome narodu, i onda takvi jadni traže identitet negdje drugo. Može se ukratko reći sotonistička ideologija. Imamo ljevicare iz vlastitog uvjerenja te ove kvazi sto se furaju na to, misleci da su napredniji...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 10:18 |
|
|
Na stranu ovi naši pokondireni koji samo žele biti moderni i prihvaćeni, ti pravi ljevičari su u stvari tužna bića koje mama i tata nisu voljeli kad su bili mali. Ljevičar obično nastane u disfunkcionalnoj obitelji.
Zato ljudi odgajajte djecu, pričajte s djecom, molite obiteljski svaki dan, obvezno nedjeljom na misu. Teško je ispraviti kad dijete naraste i zove vas po imenu umjesto tata. Imam rođaka kome je kćer odrasla nije ga upoznala, uvijek čovjek po terenu negdje.
Nije to ništa bezazleno, posebno u današnje doba interneta kad ljudi i ne znaju što djeca rade po društvenim mrežama. Nemojte to olako shvatati nego za svaki slučaj instalirajte špijunske programe na računala i mobitele. Svaka bolest se lakše liječi u početnom stadiju.
1029 of 2558 - 40.23%
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 10:47 |
|
|
Čim ti imaš potrebu za špijuniranjem djece negdje si zajeb'o. Općenito si na kalup. Sve što si nabrojao nije jamstvo funkcionalno dobrih ljudi nego si samo sliku slikaš. Upoznao sam masu genijalnih ljudi koji ne odgovaraju tvom stereotipu. Naprosto je netočan.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 11:20 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čim ti imaš potrebu za špijuniranjem djece negdje si zajeb'o. Općenito si na kalup. Sve što si nabrojao nije jamstvo funkcionalno dobrih ljudi nego si samo sliku slikaš. Upoznao sam masu genijalnih ljudi koji ne odgovaraju tvom stereotipu. Naprosto je netočan. Budimo realni, nema roditelja koji nije zajebao. Te priče da treba "imati povjerenja u djecu" su gluposti. Bolje sigurnost nego žaljenje kasnije. Da, ne vjerujem nikome, između ostalog ni da će mi Instagram paziti dijete. Provjeravam svakoga, ne samo djecu, nego i djelatnike, poslovne partnere, svakoga s kim imam posla. Je li to znak moje nesigurnosti? Jeste. Pa što, i CIA radi isto. Ta tvoja "masa genijalnih ljudi", to bi trebalo provjeriti.
1029 of 2558 - 40.23%
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 11:22 |
|
|
Neki su na forumu.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 11:30 |
|
|
Postomoderna ljevica je nastala kad su djecu prestale odgajati obitelji, a počela sve više okolina. Ajd još dok su to bile škola i ulica, ali danas kad su to društvene mrže, internet i TV, ježim se svijeta kud to vodi.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 11:57 |
|
|
Zamisli koliko degenerično izgledaš svom djedu: Nemaš 8 djece, tj. Ne prepuštaš Bogu hoće li žena rađat nego si mu oteo pravo. Nisi na oranici cijeli dan, nego nešto oko kompova čeprkas, k'o da će ti to kru'a dat. Ne moliš Boga kad imaš slobodno nego, blejiš u neke električne kutije, k'o da će ti one sreću donijeti. Jedeš meso svaki dan, umjesto nedjeljom i na blagdane. Gunjevi se nose i ljeti, otići će ti bubrezi. Dobar ljevičar je mrtav ljevičar. Oni su kuga. ... E sad, što je degenerično je vrlo subjektivno. Po meni idemo nabolje.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija Postano: 18 tra 2020, 12:06 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Čim ti imaš potrebu za špijuniranjem djece negdje si zajeb'o. Općenito si na kalup. Sve što si nabrojao nije jamstvo funkcionalno dobrih ljudi nego si samo sliku slikaš. Upoznao sam masu genijalnih ljudi koji ne odgovaraju tvom stereotipu. Naprosto je netočan. Koje su odlike genijalnih ljudi?
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|