HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 stu 2024, 17:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 902 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: RH 2050. depopulacija i imigracija
PostPostano: 26 tra 2020, 08:49 

Pa dobro, ti si klasični rasist, smatraš da ako je netko tamniji nije vrijedan da bude u istoj ulici s tobom. Tu nema smisla raspravljati jer to je mišljenje.

Ja ga ne dijelim između ostalog jer ne vidim u svakodnevici kod mlađih bijelih generacija neku kvalitetu koju treba čuvati pod svaki cijenu. Negdje sam pročitao da solidan zdravstveni sustav u Hrvatskoj možemo zahvaliti Andriji Štamparu, koji je umro prije 62 godine. Tako puno toga pozitivnoga u Europi možemo zahvaliti onima koji su davno umrli, a ne ovim novim generacijama gdje je sve manje u postotku ekstra sposobnih ljudi, nekih izumitelja i prosvjetitelja. Sposobniji mi je neki crnac u Africi koji zna preživljavati u prirodi, nego neki našmrkani mladi menadžer u švicarskoj banci. (to sam povezao jer su švicarski gradovi u vrhu po konzumaciji kokaina)

A što se tiče automatizacije i robotizacije, ona je moguća u tvornicama i djelatnostima koje imaju serijsku proizvodnju gdje nema puno iznenađenja i svakodnevnog prilagođavanja. Ali I takve izumiru, nema više tvornica madraca koje izbacuju jedan te isti tip madraca u milijunima komada. Nego neki klijent hoće ovakav, drugi onakav.

S druge strane, koliko imamo smještajnih jedinica na Jadranu danas a koliko prije 50 godina? Sve to treba netko očistiti između smjene gostiju. A imaš samo 3 sata između check out I check in. Još jedan faktor da ne znaš unaprijed hoće li gosti ostaviti uredno ili će imati partije u potocima alkohola. Tu neki robot nema šta raditi, nego danas treba puno više ruku za čistiti apartmane i sobe nego prije 50 godina.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 09:15 

Ljudi se ne rađaju zli. Rekao bih da smo isti. To što se zapadu ne da potrošit puno love da rasprše geta je druga stvar.

Mi smo imali zanimljiv eksperiment od strane Bandića u novom naselju u Jelkovcu. Predvidio je bio 10 % cigića smjestit u naselje ali je pogriješio što ih je prvo naselio a onda išao prodavat stanove. Nije ih nitko htio kupit. Drastično se povećao kriminal. Međutim, kad se otvorio novi vrtić dovodili su svoju djecu u vrtić čistu i urednu. Oportunizam, olakšavalo im je život. Ja sam morao svoje dijete u isti vrtić voditi i nije mi bilo ugodno. Na kraju je ispalo super, baš nikakvih problema nije bilo a ta djeca su bila normalna. Ista. Moje dijete je garavije od njihovog pa du često bili uvjereni drugi roditelji da je ciganče. :D

Poslije ih je iselio i preselio, pod pritiskom. Po meni je bitno samo da socijalne službe i država rade ono što trebaju radit. I da ih se miješa s nama, od malena, da se što manje razlikuju. I mi građani trebamo podnijeti svoj dio tereta asimilacije i integracije. Nisu ni svi bijeli cvjećke na kraju krajeva.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 09:35 

Često je ta superiornost bijele rase samo nešto što smo mi umislili i sami sebi zaključili.

Recimo ovi naši avanturisti koji hodaju po Amazonama, pustinjama itd. su vjerojatno su do bola smiješni lokalnom stanovništvu kad se čude načinu života koji je njima normalan i svakodnevan. I onda još o tome doma napišu knjigu ili blog pa postanu heroji.

Recimo bijelac kad se popne na Mt. Everest je heroj i zaslužuje knjigu iki barem blog, a Nepalac koji se popeo s njim i nosio mu stvari je mali nebitni musavac.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 09:54 

Ako može bez tih etiketa rasist i općenito bez pridjeva, imena i napada na osobnoj razini. Držimo se argumenata i teme.

1025 of 2558 - 40.07%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 09:58 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Često je ta superiornost bijele rase samo nešto što smo mi umislili i sami sebi zaključili.

Recimo ovi naši avanturisti koji hodaju po Amazonama, pustinjama itd. su vjerojatno su do bola smiješni lokalnom stanovništvu kad se čude načinu života koji je njima normalan i svakodnevan. I onda još o tome doma napišu knjigu ili blog pa postanu heroji.

Recimo bijelac kad se popne na Mt. Everest je heroj i zaslužuje knjigu iki barem blog, a Nepalac koji se popeo s njim i nosio mu stvari je mali nebitni musavac.

Vjera u vlastitu rasu, naciju, vjeru, ideologiju, obitelj, djecu itd itd , tj vjera da je nešto od toga pozitivnije nego kod drugih je nešto sasvim normalno, urođeno čovjeku, njegov instinkt i biološki i društveni reflex koji se razvijao razvojem samog homo sapiensa.

Nitko ne zamjera pripadniku nekog npr Zulu plemena da mislii da je njegova kultura najbolja, njegov narod najljepši, njegove žene najzgodnije, njegova mama najbolja na svijetu...

Ludost je inzistirati na suprotnom, kada netko za sebe tvrdi da je najgori, da je njegova kultura bezvrijedna, da je baš njegova nacija najgora, povijest najokrutnija a vjera najidiotskija. E to je problem u kojem se nalazi Zapad.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:00 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ljudi se ne rađaju zli. Rekao bih da smo isti. To što se zapadu ne da potrošit puno love da rasprše geta je druga stvar.

Mi smo imali zanimljiv eksperiment od strane Bandića u novom naselju u Jelkovcu. Predvidio je bio 10 % cigića smjestit u naselje ali je pogriješio što ih je prvo naselio a onda išao prodavat stanove. Nije ih nitko htio kupit. Drastično se povećao kriminal. Međutim, kad se otvorio novi vrtić dovodili su svoju djecu u vrtić čistu i urednu. Oportunizam, olakšavalo im je život. Ja sam morao svoje dijete u isti vrtić voditi i nije mi bilo ugodno. Na kraju je ispalo super, baš nikakvih problema nije bilo a ta djeca su bila normalna. Ista. Moje dijete je garavije od njihovog pa du često bili uvjereni drugi roditelji da je ciganče. :D

Poslije ih je iselio i preselio, pod pritiskom. Po meni je bitno samo da socijalne službe i država rade ono što trebaju radit. I da ih se miješa s nama, od malena, da se što manje razlikuju. I mi građani trebamo podnijeti svoj dio tereta asimilacije i integracije. Nisu ni svi bijeli cvjećke na kraju krajeva.

Problem je što imigranti nisu tek rođeni, nego dolaze formirani sa svojim mišljenjem i sustavom vrijednosti. Ukratko dolaze sa svojom kulturom.

Hoće li oni ostaviti svoju kulturu a prihvatiti tuđu? Možda hoće možda neće. Bolje rečeno neki hoće neki neće. Nije imigracija u Europi od jučer. Činjenica je da mnogi nisu i onda imamo probleme.

Ok, zapadu se ne da potrošiti puno love. Zapad ne može, a Hrvatska će trošiti puno love?

1025 of 2558 - 40.07%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:04 

Nitko ne očekuje da se oni asimiliraju. Meni nije prirodno kaj govorit dok mojoj djeci jest.

Apsolutno sam protiv ovog što se Europi dogodilo 2015.

Ilegalna imigracija mnostva mladih muškaraca svakakve prošlosti.

Ako već treba dominirat spol onda to treba bit ženski. Ili bar pola-pola.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:05 

Pa dobro, nisam to ni mislio kao uvredu, onda nije rasist nego "ljubitelj crnaca sve dok su u Africi"

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:09 

Pa dobro, nisam to ni mislio kao uvredu, onda nije rasist nego "ljubitelj crnaca sve dok su u Africi"

:zubati Stvar je u tome da @divizija nije tema. Tema je RH 2050, pa ako možemo reći nešto o Republici Hrvatskoj za 30 godina zahvaljujem unaprijed. :zivili

1025 of 2558 - 40.07%

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:10 

Na kraju krajeva na svijetu samo mijena stalna jest. Nacionalne države po etničkom principu su jedan period povijesti koji je imao svoj početak relativno nedavno i sad očito završava.

Nije ni ovo prvi put u povijesti da dolaze neki sa juga i istoka, mijenjaju kulturu, miješaju se. Kako će sve to izgledati za 100 godina, nemam pojma.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:14 

Bobovac je napisao/la:

Vjera u vlastitu rasu, naciju, vjeru, ideologiju, obitelj, djecu itd itd , tj vjera da je nešto od toga pozitivnije nego kod drugih je nešto sasvim normalno, urođeno čovjeku, njegov instinkt i biološki i društveni reflex koji se razvijao razvojem samog homo sapiensa.

Nitko ne zamjera pripadniku nekog npr Zulu plemena da mislii da je njegova kultura najbolja, njegov narod najljepši, njegove žene najzgodnije, njegova mama najbolja na svijetu...

Ludost je inzistirati na suprotnom, kada netko za sebe tvrdi da je najgori, da je njegova kultura bezvrijedna, da je baš njegova nacija najgora, povijest najokrutnija a vjera najidiotskija. E to je problem u kojem se nalazi Zapad.

Ali koja je to zajednička rasa, ideologija i vjera na europskoj razini? Je li tebi bliži neki Turčin ili Indijac uzoran obiteljski čovjek ili Britanac koji dolazi na Zrće i onda pijan i drogiran povraća po ulici?

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 10:22 

Mani se tih šupljaka i jeftinih štosova. Ovdje se ne govori o pojedincima već o kolektivu. Povraćati na ulici mogu svi. I draži su mi oni koji dođu u HR da povraćaju nego oni što dolaze da klanjaju.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 11:08 

Svejedno nisi objasnio koja je to kolektivna zajednička europska kultura. Za nekog staromodnog Britanca tvoja i moja kultura i kultura nekog crnca u Africi je jednako vrijedna tj. bezvrijedna iz njegove perspektive. Kultura današnjih Britanaca od 25 godina koji se opijaju po svijetu nije nešto što treba pod svaku cijenu čuvati kao narodnu baštinu.

Ima u Europi puno primjera starih poduzetnika koji rade do smrti jer im djeca nisu sposobna. Zar nije ljepše sa 65 godina ostaviti firmu i ići u lov , ribolov i na jedrenje a ne raditi do smrti?

Pa je moje pitanje što mi točno branimo u Europi ako imamo nove generacije koje su 50% manje sposobne od njihovih roditelja ili djedova.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 11:13 

Da, na Hvaru to izgleda užasno.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 11:35 

Na kraju krajeva na svijetu samo mijena stalna jest. Nacionalne države po etničkom principu su jedan period povijesti koji je imao svoj početak relativno nedavno i sad očito završava.

Nije ni ovo prvi put u povijesti da dolaze neki sa juga i istoka, mijenjaju kulturu, miješaju se. Kako će sve to izgledati za 100 godina, nemam pojma.

Istina nije stalno, na kraju Europljani lako mogu završiti donji, kao što mi bili 500 godina bili donji.
Netko opet želi na svojoj koži osjetiti Mongole, Hune, Maure, Saracene, Turke, iako taj dio povijesti zakopava i prešućuje.

A valjda i znaš kako su se mijenjale kulture, nasiljem, tako da jedna kultura porazi i podčini drugu.
U nekim slučajevima Europe čak i nazadnija kultura poražavala napredniju.

Kakva će Europa biti za 100 godina to možemo samo pretpostavljati i naravno uvijek je tu neka optimističnija procjena kojoj se ti nadaš, da će EU biti neka nad-država koja će etničke države staviti na stranu, koja je biti melting pot, ali s obzirom kako se EU ponaša u krizama i koliko je jaka svjedočimo i sada, teško.
Po meni je daleko vjerojatnija druga opcija da će dijelovi EU više ličiti Alžiru i Libiji nego tipa SAD-u.

Europa s ovolikom mržnjom prema samoj sebi, svojoj kulturi nema šansu, čini samoubojstvo.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 11:42 

Ne diskutirate sa Hrvatom.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 13:05 

Zašto je to bitno za temu?

Ako je tako onda je upravo dokaz uspješnosti integracije istočnjaka.

Nije svaka imigracija loša imigracija.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 13:25 

...

Vidio sam na njihovoj službenoj stranici za statistiku. Kako ispada čak i ovaj tvoj link koji je u mnogočemu netočan potvrđuje moju tezu da je istočna Europa puno sigurnija od Zapadne. Odnosno što je zemlja homogenija manje je ubojstva, silovanja i sl.

Švedska inače ima najveću stopu silovanja u svijetu 2012. godine. Danas je također među prvih 5

Citat:
In 2012, Sweden had 66 cases of reported rapes per 100,000 population, according to the Swedish National Council for Crime Prevention (Brå).[242] This was unequivocally the biggest number reported to the UNODC in 2012.

https://en.wikipedia.org/w/index.php?ti ... ew_desktop

Nema veze niti sa islamom previše. Istina igra faktor ali ono što je meritum stvari jest rasa. Primjerice, crnci imaju manji prosječni IQ od Europljana i više testosterona. Tako da gdje god oni živjeli biti će uvijek nadzastupljeni u kriminalu i siromaštvu.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:26 

Svejedno nisi objasnio koja je to kolektivna zajednička europska kultura. Za nekog staromodnog Britanca tvoja i moja kultura i kultura nekog crnca u Africi je jednako vrijedna tj. bezvrijedna iz njegove perspektive. Kultura današnjih Britanaca od 25 godina koji se opijaju po svijetu nije nešto što treba pod svaku cijenu čuvati kao narodnu baštinu.

Ima u Europi puno primjera starih poduzetnika koji rade do smrti jer im djeca nisu sposobna. Zar nije ljepše sa 65 godina ostaviti firmu i ići u lov , ribolov i na jedrenje a ne raditi do smrti?

Pa je moje pitanje što mi točno branimo u Europi ako imamo nove generacije koje su 50% manje sposobne od njihovih roditelja ili djedova.

To o čemu ti govoriš nije europska kultura već nekultura. Bolest koja se razvila od recimo 1968 a koja se zasniva na negaciji europske kulture a koja se zasniva na hedonizmu, neodgovornosti, preziranju kolektiva i drugim bolesnim pseudo-lijevim-liberalnim "vrjednotama".

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:32 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Joj gledao sam to prije par mjeseci. Zenica i Amsterdam su užasni. :D Mislim da je dobar ranking.

Apropos Minijeve opservacije, nisam siguran je li on to o Australiji ili Hrvatskoj. :zubati

Prošle g. bio sam u Nizozemskoj i iznenadio se koliko im tradicionalno imigrantske poslove, npr. konobari, rade sami Nizozemci. Kad sam pitao zašto, rekli su jer su dobre plaće. E sad, netko to mora i platit. Krajnji kupac. 5 € je najjeftinija mala piva u najobičnijem bircu. Ako su usluge skupe onda tvoj standard pada.

Tome jedino može doskočit tehnološki napredak. Robotiziranje jednostavnijih poslova no nismo još baš tako blizu toga. Pogotovo ne u ex Yu.

Kažu za 30 g. da će to bit moguće ali dotad treba preživjeti. Zato sam i stavio 2050.

Prije svega, ja imam "skin in the game". Svakog mjeseca iz moje firme prema RH ide 15.000 EUR, što je dovoljno za 6-8 vrhunskih plaća. Kad su se spominjale jeftinije lokacije poput Indije, Pakistana, Ukrajine - odgovor je naravno bio "preko mene mrtvog". Taj minimum odgovornosti tražim i od ostalih poduzetnika. Ako ga se ne može prirodno izvesti na površinu, onda postoje mjere i za to.

"Nema radnika" je opaki fejk news i antinarodna koalicija krupnog kapitala i ove današnje neprepoznatljive ljevice. Totalni nonsens, pogotovo u Hrvatskoj, sve dok stopa nezaposlenosti ne dođe do razine za koju se smatra da je postignuta puna zaposlenost.

UBI i automatizacija nije fokus ove teme, i nema smisla zapeti u detaljiziranju koja će zanimanja nestati. Ubačeno je samo kao podsjetnik da će se vremenom potražnja za djelatnicima samo smanjivati.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:39 

Ministry of Sound je napisao/la:
[
"Nema radnika" je opaki fejk news i antinarodna koalicija krupnog kapitala i ove današnje neprepoznatljive ljevice. Totalni nonsens, pogotovo u Hrvatskoj, sve dok stopa nezaposlenosti ne dođe do razine za koju se smatra da je postignuta puna zaposlenost.

Točno. Zato sam siguran da ovo što radi Plenković je čisto ispunjavanje zadaće Briselu. Vrlo je vjerojatno je da je neki eu-ljevičar bio u Hr i potužio se kako nedostaje multikulture. Plenković kao pravi izdajnik i bivša komunjara je odlučio brzo bolje "ispraviti" grešku

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:48 

master_mind_ je napisao/la:
...

Vidio sam na njihovoj službenoj stranici za statistiku. Kako ispada čak i ovaj tvoj link koji je u mnogočemu netočan potvrđuje moju tezu da je istočna Europa puno sigurnija od Zapadne. Odnosno što je zemlja homogenija manje je ubojstva, silovanja i sl.

Švedska inače ima najveću stopu silovanja u svijetu 2012. godine. Danas je također među prvih 5

Citat:
In 2012, Sweden had 66 cases of reported rapes per 100,000 population, according to the Swedish National Council for Crime Prevention (Brå).[242] This was unequivocally the biggest number reported to the UNODC in 2012.

https://en.wikipedia.org/w/index.php?ti ... ew_desktop

Nema veze niti sa islamom previše. Istina igra faktor ali ono što je meritum stvari jest rasa. Primjerice, crnci imaju manji prosječni IQ od Europljana i više testosterona. Tako da gdje god oni živjeli biti će uvijek nadzastupljeni u kriminalu i siromaštvu.

Ovisi iz koje perspektive gledaš na IQ. Crnkinji iz Afrike , majci 8 djece, vjerojatno debilno izgleda kad majka Europljanka rodi jedno dijete i onda piše blog o njemu kako se pokakalo na tuti i stavlja 1000 slika na fejsbuk.
Ili recimo kad sam bio u Londonu prvi put sam se zgražao kako ljudi sve obavljaju u trku, kupe kavu za van pa piju trčeći, onda trče u Marks and Spencer po neko gotovo jelo koje se samo podgrije u mikrovalnoj i onda trče na metro.
To isto meni djeluje malo debilno, a ne kao kultura koju treba čuvati. Europska kultura su samo zgrade, a ne postoji u glavi današnjih mlađih generacija. A ono što ne postoji ne može ni propasti.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:48 

O.K. ima radnika. Robotizacija podrazumijeva da ljudi koji su jučer bili na traci počnu radit nešto pametno.

Ja kad pričam o imigraciji bih isto da uvozimo ljude koje roboti ne mogu zamijeniti. Iz ex YU.

Konkretno znam neke Srbe programere koji bi sutra u RH samo se boje ljudi. Ja bih da se to promijeni u nasim glavama.

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:52 

Najbolja i najlošija stvar u vezi američke države Maine.

slika

1025 of 2558 - 40.07%

Vrh

PostPostano: 26 tra 2020, 14:54 

Što je ovaj gore navalio da poziva braću u Hrvatsku i Europu. Toliko nisko padnu da to pravdaju pišući sve najgore o Europljanima (i Hrvatima).
Valjda ta SOA nešto prati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 902 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 37  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: