HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 19:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4839 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 194  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: dr.sc. Nino Raspudić
PostPostano: 25 svi 2020, 11:49 

Robbie MO je napisao/la:
Ajde neka MOST postane naklonjeniji Hrvatima u BiH.

Treba sto vise takvih stranaka, a pogotovo je ekstremno štetno ako se Hrvati BIH doživljavaju kao “HDZ-narod” i pitanje koje je u interesu jedne stranke a ne čitavog naroda.

Za par HDZ-ovih mrvica dobili smo totalno unistenje reputacije u RH i neprijateljstvo s pola stanovnika.

Sve to još stignete okrenuti u svoju korist, da samo na jednim izborima glasovi iz BiH odaberu neku drugu stranku osim HDZ-a vijet ćete koliko će se brzo promijeniti stav nekih skupina u RH. HDZ je postao toliko omražen van svog članstva, oni su klasa za sebe. Nije bitno za koga glasate samo da se makne ta stigma autobusa i redova pred biračkim mjestom. Uostalom, više nema niti jedne stranke u RH koja vas ne podržava stoga sada zaista možete birati tko vam se više sviđa od MOSTA do Škore.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 25 svi 2020, 12:30 

weasel je napisao/la:
Nije to samo 3 mandata, manjinci su se ujedinili i uvijek čine zajednički blok od 8 ruku, čak i nama prijateljske manjine poput Albanaca i Mađara su u tom bloku .

Nije uvijek postojao taj blok. Mađari i Albanci su podržavali svaku vladu, ostali nisu Oreškovićevu. Ostali podržavaju samo vlade centra i lijevog centra.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2020, 15:01 

Pogriješio je što je ovo uradio. Ali eto, njegova osobna stvar pa kako hoće.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2020, 15:23 

Super odgovor Njonji.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2020, 21:13 

master_mind_ je napisao/la:
Vidim da i njegova nova žena je također članica Mosta. Očito je da će i nju pokušati ugurati u Sabor

Nisu članovi mosta, nego neovisni kandidati na listi mosta.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 25 svi 2020, 21:23 

Politikant je napisao/la:
Graničar Jozo je napisao/la:
Bravo Nino.

Razlog više za učlaniti se u MOST.

Konta sam glasat za Škoru ali sad kad se Nino ubacio u računicu ipak MOST. Nino je tata mata a ovaj smećar, sluga, podguzna muva i prodana duša Jandroković se istome može samo poklonit.

Ne mogu više te nacionalnu patetiku progutati koju gura Skoro.
Ne ide više... Odjeb je lansiran.

S tim da meni osobno nije Nino zvijezda nego Grmoja, pa i Petrov. Nadam se da ih nece odbaciti kao kurton kad mu ne budu trebali. Sta se u Mostu događalo ne znam, ali neki ljudi su me iznenadili.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 00:08 

karadzic je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:
Nije obećao već je odgovorio na pitanje voditelja.
Manjine idu skupa (8 zastupnika od toga 3 srpska). 8 zastupnika u odnosu na 76 (toliko treba za većinu) je 10,5% što je značajno. Sigurno si onda ubra i dio o Pupovčevom bermudskom trokutu. Jedan od razloga zašta ga ne volimo.
Drugi. Časopis Novosti koji se izruguje sa RH, njenom himnom i zastavom.
Treći. Uspoređuje Hrvatsku sa NDH. Priča o tome kako se u Hrvatskoj budi fašizam. U nas stranka desnije od HDZ nije skupila 5 mandata još od 2005. Jedina desna stranka je HDZ sa kojom Pupovac vjerno surađuje.
Četvrto. Braća su mu bila u vojsci VRSK.
Peto. Postoje sumnje da je sudjelovao u ubojstvu jednog doktora iz Vukovara.
Šesto. Osnovao stranku sa Stanimirovićem
Sedmo. Ekstremni je ljevičar

1. Nije SDSS doneo zakon o manjinskoj izbornoj jedinici. Od tih osam manjina, tri su Srbina, znači samo 3 od 76. Dakle, nikakav razlog sam po sebi da bi se mrzeo Pupovac.
2. i 7. Što se tiče časopisa Novosti, to jeste problematično vezivanje za levičarsku priču u HR. Ali s druge strane, ako ti je alternativa Bujanec i ekipa koja praktično priziva biološku eksterminaciju Srba u Hr, onda razumem te ljude što se vezuju za SDP kao "manje zlo", koje baš ne promoviše otvoreno nasilje prema njima. Nisam siguran da bi hr desnica imala bolji odnos prema predsedniku srpske partije koji bi osudio "totalitarni komunistički režim" kao Nino i pozvao se na antifašističke i građanske tekovine Jugoslovenske vojske u otadžbini i Draže Mihailovića :)
3. S obzirom da svake druge nedelje imate napade na Srbe, prebijanja, ovo što on radi je maltene zataškavanje toga, neko drugi bi o onim napadima na kafanu kod Knina zbog gledanja Zvezdine utakmice obavestio sve relevantne međunarodne faktore, Pupovac se nešto minimalno oglasi.
4. Znači, Srbi koji su bili u VSK nemaju pravo da žive u Hrvatskoj? Sutra će vam to Sarajevo isporučiti za HVO u BiH. Pritom, Pupovac lično je bio na Tuđmanovoj strani, što je realno skandalozno sa pozicije Srba.

U Skupštini Srbiji imaš poslanike Demokratske partije Albanaca, koji otvoreno neguju tradicije OVK, za Srbiju terorističke i zločinačke organizacije i niko se ne osvrće na njih, ko da ne postoje. Imaš Ugljaninov SDA, trenutno najeksteremniju opciju iz Pazara. Ugljanin je nedavno izjavio da je "Srbija zločinačka država", tu je bilo reakcije dva dana posle svi zaboravili da postoji.

Ta "pravaška" ekipa je praktično nametnula nepisani standard da hrvatski patriota i "domoljub" nije onaj koji se bori za hrvatske interese u BiH, nego onaj koji piči po Srbima, Pupovcu i "jugokomunjarama". To vam potencijalno može biti veoma opasno i štetno kada je reč o BiH.

Šešeljev skup u Hrtkovcima nije iživljavanje? Cirkus u Beregu o kojem sam pisala? Odbijanje da se sagradi katolički školski centar u Subotici?
Kako vi sebe lako uvjerite u vlastitu bezgrešnost.
Imate i dobrih strana, ali smisao i sposobnost za samokritiku nije jedna od njih. Šteta. Jer iz kritike sebe izvire empatija i razumijevanje za druge.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 00:28 

Drago mi je da je Nino pristupio Mostu. Most mi je prvi izbor, ali u mojoj izbornoj nemaju šanse ako na listi nije netko njegove prepoznatljivosti. Razmatrala sam i Domovinski pokret, ali meni, iskreno, izjava o nekoaliranju s Pupovcem nije simpatična.
Može se misliti što se hoće, ali Pupovac nije najveći problem u državi, a i prirodno je da manjinci idu s vlasti.
Ne treba težiti "razvlašćivanju" Srba u Hr, već tome da prava Hrvata u Srbiji budu što recipročnija.
S ovim prvim ne dobijaš ništa, s drugim da.
Ali mi se čini da je u cijeloj državi i narodu jedino meni koliko-toliko do toga stalo.
Glasat za Domovinski pokret neću, među ostalim i zbog toga.
Nije mi bitno da nekoga nagazim, bitno mi je da onima kojima je loše bude bolje. Bili Hrvati ili Srbi.
Najveći grijeh, rekao je Papa nedavno, jest ravnodušnost. Naša ravnodušnost spram sunarodnjaka u Srbiji i izvan Hrvatske ponekad je takva da bi nam zbog nje trebalo suditi.
Prokazuje nas kao narod nesposoban za empatiju, bez osjećaja prema svojima, bez osjećaja za slabije. Tu nas Srbi šiju za nekoliko kopalja, ali oni kao da su nesposobni vidjeti druge ili sebe iz rakursa tih drugih.
Grozno, ljigavo. Ne zanima me gaženje Pupovca. Zašto, s kojom svrhom?
2020. godina je. I Pupovac nam je najveći problem u zemlji i narodu? Kad bi bar...

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 01:01 

snowflake je napisao/la:
karadzic je napisao/la:

1. Nije SDSS doneo zakon o manjinskoj izbornoj jedinici. Od tih osam manjina, tri su Srbina, znači samo 3 od 76. Dakle, nikakav razlog sam po sebi da bi se mrzeo Pupovac.
2. i 7. Što se tiče časopisa Novosti, to jeste problematično vezivanje za levičarsku priču u HR. Ali s druge strane, ako ti je alternativa Bujanec i ekipa koja praktično priziva biološku eksterminaciju Srba u Hr, onda razumem te ljude što se vezuju za SDP kao "manje zlo", koje baš ne promoviše otvoreno nasilje prema njima. Nisam siguran da bi hr desnica imala bolji odnos prema predsedniku srpske partije koji bi osudio "totalitarni komunistički režim" kao Nino i pozvao se na antifašističke i građanske tekovine Jugoslovenske vojske u otadžbini i Draže Mihailovića :)
3. S obzirom da svake druge nedelje imate napade na Srbe, prebijanja, ovo što on radi je maltene zataškavanje toga, neko drugi bi o onim napadima na kafanu kod Knina zbog gledanja Zvezdine utakmice obavestio sve relevantne međunarodne faktore, Pupovac se nešto minimalno oglasi.
4. Znači, Srbi koji su bili u VSK nemaju pravo da žive u Hrvatskoj? Sutra će vam to Sarajevo isporučiti za HVO u BiH. Pritom, Pupovac lično je bio na Tuđmanovoj strani, što je realno skandalozno sa pozicije Srba.

U Skupštini Srbiji imaš poslanike Demokratske partije Albanaca, koji otvoreno neguju tradicije OVK, za Srbiju terorističke i zločinačke organizacije i niko se ne osvrće na njih, ko da ne postoje. Imaš Ugljaninov SDA, trenutno najeksteremniju opciju iz Pazara. Ugljanin je nedavno izjavio da je "Srbija zločinačka država", tu je bilo reakcije dva dana posle svi zaboravili da postoji.

Ta "pravaška" ekipa je praktično nametnula nepisani standard da hrvatski patriota i "domoljub" nije onaj koji se bori za hrvatske interese u BiH, nego onaj koji piči po Srbima, Pupovcu i "jugokomunjarama". To vam potencijalno može biti veoma opasno i štetno kada je reč o BiH.

Šešeljev skup u Hrtkovcima nije iživljavanje? Cirkus u Beregu o kojem sam pisala? Odbijanje da se sagradi katolički školski centar u Subotici?
Imate i dobrih strana, ali smisao i sposobnost za samokritiku nije jedna od njih. Šteta. Jer iz kritike sebe izvire empatija i razumijevanje za druge.

Ne možeš nikakve skupove u Hrtkovcima porediti sa razbijenim glavama Srba iz Vukovara i Knina u prethodnih godinu dana. Jednostavno, u Srbiji toga nema, a verovatno bi bilo ako bi se pola političke scene neprestano bavilo Žigmanovim (HDZ), Pastorom (SVM) ili Ugljaninom kao "najvećim zlom i opasnošću" po Srbiju.

Javni linč lidera manjinskih zajednica predstavlja crtanje mete na čelu svim pripadnicima nacionalne manjine.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 01:05 

SDSS je puno stariji od18 godina. Postoje od početka višestranačja.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 01:58 

karadzic je napisao/la:
snowflake je napisao/la:

Ne možeš nikakve skupove u Hrtkovcima porediti sa razbijenim glavama Srba iz Vukovara i Knina u prethodnih godinu dana. Jednostavno, u Srbiji toga nema, a verovatno bi bilo ako bi se pola političke scene neprestano bavilo Žigmanovim (HDZ), Pastorom (SVM) ili Ugljaninom kao "najvećim zlom i opasnošću" po Srbiju.

Javni linč lidera manjinskih zajednica predstavlja crtanje mete na čelu svim pripadnicima nacionalne manjine.

Pupovac kao sveučilišni profesor i saborski zastupnik realno živi bolje od 99 posto pripadnika ne samo svoje zajednice već i svih građana.
Ako ćemo o pravim problemima Srba, to jest dijelom društvena klima, koja je, opet dijelom, proizašla iz toga da suštinskog pomaka između dva naroda i dvije države nema od rata. Nemoj me pitat što bi taj suštinski pomak bio, ali znam da ga nema.
To je loše za Srbe u HR, kao i gospodarska nerazvijenost područja u kojima žive, dobro je, s druge strane, s njihovog gledišta, to što su blizu vlasti i što imaju, kao najveća manjina, dobro razvijenu manjinsku infrastrukturu, škole i sl.
Ono što je loše za Srbe u HR, loše je i za Hrvate u Srbiji. S tim da nemaju tako razvijenu manjinsku infrastrukturu i u oporbi su.

P.S. T. Žigmanov nema veze s HDZ-om, nikakve, osim su obje stranke pučke stranke. Zar zaista misliš da njega nikad nisu napali u Skupštini?
U suštini, ne zanima me što je bilo. Zanima me samo buduće unapređenje prava manjina. Bilo hrvatske bilo srpske.
I ne znam zašto bi katolički školski centar u Subotici bio problem kad to Srbi, u Zagrebu, odavno imaju, bez katoličkog predznaka, naravno. U nj. država Srbija, ako ne želi, dinara ne bi morala uložiti. Ali se ne želi jer je riječ o Hrvatima. Ne želi se uopće vidjeti problem.
S prstohvatom samokritike, više vam ne treba, bili biste bolji narod. Mislim, nije moje, ali nekad mi se čini da vi zaista mislite da samo Srbi postoje na planetu.

S druge strane, Pupovca se ne mora voljeti, ja ga prva ne volim, ali što dobijaš ako ne koaliraš s njim? Kažeš: Jači smo od vas. Dobro, i?
Opet Srbima pripadaju prava kao tradicionalnom i autohtonom manjinskom narodu u našoj zemlji. A oni, kao takvi, biraju Pupovca.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 02:00 

snowflake je napisao/la:
SDSS je puno stariji od18 godina. Postoje od početka višestranačja.

Postoje od 1997. Tek 2003. ulaze u Sabor.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 02:20 

Žigmanov nikada nije bio meta napada nijedne emisije na srpskoj televiziji, a kamoli permanentnog napada. 99% ljudi u Srbiji nisu ni culi za njega. Jednostavno ne postoji fiksacija ni prema jednom manjinskom lideru i, kao sto sam rekao, ne postoje napadi na pripadnike hrvatske manjinske zajednice. Da desnica u Srbiji počne redovno da se bavi likom i delom Žigmanova i Ištvana Pastora, naravno da bi bilo mnogo više incidenata i napada.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 02:41 

Kad čuješ srbijanske forumaše ispada kako Hrvati u Srbiji žive kao bubreg u loju a ljudi su pod konstantnom prijetnjom radikala poput Šešelja. Koliko god da je teško Srbima u RH ma deset puta im je bolje nego Hrvatima u Srbiji. Nama neki Pupovac iskaće iz paštete i petlja se u nacionalnu politiku a Hrvati u Srbiji nisu ni Skupštinu vidjeli.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 02:53 

karadzic je napisao/la:
Žigmanov nikada nije bio meta napada nijedne emisije na srpskoj televiziji, a kamoli permanentnog napada. 99% ljudi u Srbiji nisu ni culi za njega. Jednostavno ne postoji fiksacija ni prema jednom manjinskom lideru i, kao sto sam rekao, ne postoje napadi na pripadnike hrvatske manjinske zajednice. Da desnica u Srbiji počne redovno da se bavi likom i delom Žigmanova i Ištvana Pastora, naravno da bi bilo mnogo više incidenata i napada.

Bilo je napada na Žigmanova, na Pastora nema jer su odnosi dvije države na najvišem nivou u povijesti. To što pričaš dijelom je posljedica nesrazmjera moći. Hrvati u Srbiji nemaju zamjenike župana, državne tajnike, doministre i nisu imali potpredsjednika Vlade.
Ali napadi su u suštini bezveze, jer nećeš dobiti sposobnu elitu i bolju državu, ako njega makneš. Poprilično bezidejno čak.
S tim da su meni napadi na obične ljude, civile, daleko gori jer je riječ o nezaštićenoj skupini, a opet ako imas zločin iz mržnje,onda je to zločin simbolički uperen prema svakom pripadniku određene zajednice, svaki pripadnik te zajednice se osjeća kao meta.

P.S. Čak i kad bi međudržavni odnosi bili besprijekorni, dakle takvi kakvi nikad nisu bili i u doglednoj budućnosti biti neće, napade u koje su uključene pojedine navijačke skupine nećeš moći spriječiti jer imaju, osim elementa mržnje, i element huliganizma u sebi.
Ali ih treba procesuirati i strogo kažnjavati.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 02:57 

Hrvati u Srbiji žive kao bubreg u loju u odnosu na Srbe u Hrvatskoj. Te dve stvari su maltene neuporedive. Šešelj je najobičnija dvorska luda koja se šuklja po rijalitijima i ništa više od toga. Ovo što se radi Srbima u Hrvatskoj (oružani napadi, nanošenje tesnih telesnih povreda) ozbiljno sprečava bilo kakvu ozbiljniju saradnju dve države u BiH. Jedno vreme sam mislio da neka sarajevska služba organizuje incidente sa jasnim ciljem, međutim ispostavilo se da se radi o, može se reći fašističkom iživljavanju hrvatskih desničara nad malobrojnim preostalim Srbima u Hrvatskoj. Besramna kukavička rabota, iživljavanje nad slabijim i bezopasnim, koja dugoročno ugrožava čak i mir između dve zemlje.

Kada je reč o napadima gde ekipa iz Zagreba krene sa čekićima i palicama do Vukovara ili ekipa iz Splita naoružana do zuba do nekog sela u okolini Knina, ne zna se šta je gore - da li je u pitanju samoorganizovamje (što znači da ih mediji i sistem toliko podstiču na mržnju da su spremni svakih par meseci ići u takve "ekskurzije") ili neka sigurnosna služba na taj način želi preostale Srbe držati u psihozi straha i podsticati njihovo iseljavanje. Nije isključena ni kombinacija oba faktora.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 03:11 

karadzic je napisao/la:

Nego jel Žigmanov naziva Srbiju fašistoidnom državom? Ili fakorom nestabilnosti kako Pupi to radi u Hr?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 03:13 

weasel je napisao/la:
Kad čuješ srbijanske forumaše ispada kako Hrvati u Srbiji žive kao bubreg u loju a ljudi su pod konstantnom prijetnjom radikala poput Šešelja. Koliko god da je teško Srbima u RH ma deset puta im je bolje nego Hrvatima u Srbiji. Nama neki Pupovac iskaće iz paštete i petlja se u nacionalnu politiku a Hrvati u Srbiji nisu ni Skupštinu vidjeli.

Dobro, Žigmanov jest u Skupštini, ali u oporbi, bilo bi, naravno, bolje da je na vlasti, kao mađarske stranke trenutno.

Ali Pupovac je stvarno postao nacionalni Pedro, razlog postojanja za neke na desnici.
Ne znam kako tebi, ali meni ne bi svanulo da se Pupi makne iz politike.
I žešća je patologija da nam je veći problem on nego status vlastitih sunarodnjaka u susjednoj državi.
I ne želim bit patetična, ali ono 2020. je, dokle ovakva bezidejnost u politici, hladni mir sa Srbijom i tako to, ima li to rok trajanja ili ćemo 2100. bit u jednako lošim odnosima.
I Pupi kao pokrivalo za sve loše u zemlji. Jest da je moćan, ali toliko nije ni približno.
Svoje probleme možemo zahvaliti svojima. I katastrofe isto.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 03:16 

snowflake je napisao/la:
Opet Srbima pripadaju prava kao tradicionalnom i autohtonom manjinskom narodu u našoj zemlji. A oni, kao takvi, biraju Pupovca.

A za koga da glasaju kad je Pupovac jedini kandidat,a SDS jedina stranka koju Srbi u HR imaju ?!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 03:19 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Postoje od 1997. Tek 2003. ulaze u Sabor.

Netačno.SDS postoji od februara 1990. Ovo što se od 1997.zove SDSS je u biti SDS.Samo modificiran naziv,s Pupovcom na čelu.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 03:30 

Graničar18 je napisao/la:
snowflake je napisao/la:

A za koga da glasaju kad je Pupovac jedini kandidat,a SDS jedina stranka koju Srbi u HR imaju ?!

Postoje i druge stranke na lokalu. Zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Milaković, ie iz jedne. No nisu još dovoljno profilirane.
A većina Srba ionako glasuje za SDP jer su im tri manjinska mjesta zajamčena bez obzira koliko ih izašlo na manjinskoj listi.
Tako da glasanjem za većinske stranke, u slučaju tijesne utrke, ostvaruju veći utjecaj na nacionalnu politiku.
Sad je stvarno dosta za večeras.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 03:40 

snowflake je napisao/la:
Postoje i druge stranke na lokalu. Zamjenik vukovarskog gradonačelnika, Milaković, ie iz jedne. No nisu još dovoljno profilirane.
A većina Srba ionako glasuje za SDP jer su im tri manjinska mjesta zajamčena bez obzira koliko ih izašlo na manjinskoj listi.
Tako da glasanjem za većinske stranke, u slučaju tijesne utrke, ostvaruju veći utjecaj na nacionalnu politiku.
Sad je stvarno dosta za večeras.

Ma te lokalne stranke su beznačajne. Od kako je umro Milan Đukić,Pupovac nema protukandidata. Kad jednog dana i Pupovac umre,Srbi više neće imat za koga glasat. On je zajebo i velikog vođu iz S.Koreje,biće predstavnik Srba u HR i kad mu dosadi.
Ne razumijem Srbe koji žive u HR da glasaju za SDP,a SDS u koaliciji sa HDZ-om od 2004.čini mi se. :D
Već se bliži jubileum 20 godina saradnje. :D
Na kraju krajeva Srbi u HR nemaju većih problema kad je HDZ na vlasti,već kad su SDP-ovci. Onda počinje razbijanje tabli,protesti veterana,partizani,četnici,ustaše itd.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 06:52 

snowflake je napisao/la:
S druge strane, Pupovca se ne mora voljeti, ja ga prva ne volim, ali što dobijaš ako ne koaliraš s njim? Kažeš: Jači smo od vas. Dobro, i?

Problem je što im ta prava pripadaju glasali/ne glasali, pa realno njihov glas vrijedi više od našeg. Ako je manjinski zastupnik jednakopravan zastupnik, onda pripadnici manjina ne bi smjeli imati pravo glasati na građanskoj listi. Ili neka se izbor manjinskog zastupnika veže uz odaziv. Ako nisu zainteresirani za manjinsko zastupanje, ne mogu ga imati. Neki minimum od br 5000 glasova za zastupnika mora biti. Zato bih uveo da se manjinski zastupnici biraju ranije, da se vidi ima li interesa, i ako se ne izaberu zbog niskog odziva, onda ti birači imaju pravo opet glasati na redovnim izborima.

Drugi je problem pitanje nelegitimnosti vlade održavane manjinskim zastupnicima, dok su izabrani na ovakav način. U takon treba uvesti da kod povjerenja vladi treba glasati natpolovičan većina svih zastupnika, ali i natpolovična izabrana izvan 11. i 12. izborne jedinice (dakle 71/140 i 76/152). Nije normalno da manjinci vrlo malim legitimitetom, održavaju vladu koja realnu većinu nema.

Treći problem je način kako Pupovac koristi utjecaj. Jedno je za širenje mržnje i uvreda kroz Novosti, drugo je kao apologet komunizma, treće, sada sve jasnije, je da se blokira procesuiranje ratnih zločina koje su počinili Srbi. Četvrto je manipuliranje brojkama popisa stanovništva, HDZ mu je 2011. omogućio, a i sada će opet, naduvavanje broja Srba u nekim sredinama.
Peto je njegovo ucjenjivačko djelovanje - čim mu ne ideš niz dlaku krene optužba za ustašluk i opanjkavanje Hrvatske po svijetu. A počesto izmišlja incidente da bi stvorio neki efekt ugroženosti, što je vrlo opasno, kao u slučaju Škalamera gdje se doslovce izmislio međuetniči incident. A i sada u Vukovaru ponovno.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 09:07 

karadzic je napisao/la:
Hrvati u Srbiji žive kao bubreg u loju u odnosu na Srbe u Hrvatskoj. Te dve stvari su maltene neuporedive. Šešelj je najobičnija dvorska luda koja se šuklja po rijalitijima i ništa više od toga. Ovo što se radi Srbima u Hrvatskoj (oružani napadi, nanošenje tesnih telesnih povreda) ozbiljno sprečava bilo kakvu ozbiljniju saradnju dve države u BiH. Jedno vreme sam mislio da neka sarajevska služba organizuje incidente sa jasnim ciljem, međutim ispostavilo se da se radi o, može se reći fašističkom iživljavanju hrvatskih desničara nad malobrojnim preostalim Srbima u Hrvatskoj. Besramna kukavička rabota, iživljavanje nad slabijim i bezopasnim, koja dugoročno ugrožava čak i mir između dve zemlje.

Kada je reč o napadima gde ekipa iz Zagreba krene sa čekićima i palicama do Vukovara ili ekipa iz Splita naoružana do zuba do nekog sela u okolini Knina, ne zna se šta je gore - da li je u pitanju samoorganizovamje (što znači da ih mediji i sistem toliko podstiču na mržnju da su spremni svakih par meseci ići u takve "ekskurzije") ili neka sigurnosna služba na taj način želi preostale Srbe držati u psihozi straha i podsticati njihovo iseljavanje. Nije isključena ni kombinacija oba faktora.

Koji oružani napadi? Nađi jedan link gdje ih je netko oružano napao? Ovo što ti pišeš je vaša slijepa mržnja prema nama, budite sretni što vam je Tuđman potpisao opću aboliciju pa ste se mogli vratiti. S obzirom da ste se pobunili protiv ove države imate vi i previše prava, ako hoćete živjeti u Hrvatskoj poklopit ćete se ušima i priznati sve grijehe iz 90-ih. Vaši predstavnici i većina Srba ne samo da ne priznaje grijehe već uporno laže i okrivljuje Hrvate za rat. Hrvatima u Srbiji je slično kao i Srbima u Hrvatskoj s tom razlikom da u RH Pupovac maltretira i ucjenjuje u Saboru dok Hrvati u Srbiji nemaju nikakav utjecaj na politički život. Dakle nemojte kmečati kako vas se maltretira kad radite isto ili gore nama u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2020, 09:11 

snowflake je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Dobro, Žigmanov jest u Skupštini, ali u oporbi, bilo bi, naravno, bolje da je na vlasti, kao mađarske stranke trenutno.

Ali Pupovac je stvarno postao nacionalni Pedro, razlog postojanja za neke na desnici.
Ne znam kako tebi, ali meni ne bi svanulo da se Pupi makne iz politike.
I žešća je patologija da nam je veći problem on nego status vlastitih sunarodnjaka u susjednoj državi.
I ne želim bit patetična, ali ono 2020. je, dokle ovakva bezidejnost u politici, hladni mir sa Srbijom i tako to, ima li to rok trajanja ili ćemo 2100. bit u jednako lošim odnosima.
I Pupi kao pokrivalo za sve loše u zemlji. Jest da je moćan, ali toliko nije ni približno.
Svoje probleme možemo zahvaliti svojima. I katastrofe isto.

Meni Pupovac kao takav ne smeta, neka njeg u Saboru ako ga Srbi izaberu za predstavnika ali ono što mora prestati je da manjine odlučuju tko će uspostaviti vladu, to ne može dalje ovako. Izborni sustav se mora mijenjati tako da svaki zastupnik ima legititmitet i da svaki glas vrijedi jednako a ne kao sada da manjici mogu dva puta glasati.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4839 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 169, 170, 171, 172, 173, 174, 175 ... 194  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Pejtonac sa juga, Teuton, Tomba17 i 77 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: