|
|
Stranica: 1/10.
|
[ 250 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 18:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37902 Lokacija: Gl. grad regije
|
Zamislio sam ovo kao pomoć ljudima koji razmišljaju o selidbi negdje. Na konkretna pitanja dobijete konkretne odogovore.
Što ne znam, saznat ću.
Znam ekipe koja je došla iz Srbije tu radit, programera. Ne žale se iako vjerojatno imaju tu i tamo problema, dok Bošnje se odmah osjećaju kao doma.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 18:28 |
|
|
Junuz se konačno odvažio djelovati prema svojim uvjerenjima. Trebamo se svi ugledati na njega
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 18:32 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3685 Lokacija: Clown World
|
Pratim Temu! Par drugara je radilo kod vas na građevini na nekom ostrvu, kažu uglavnom je ok bilo... Lepa je Hrvatska, jedina joj mana što su Srbi u njoj persona non grata ( što je sreća za nas, da ste opušteni kao Slovenci popili bi nas Meleone)...
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 18:34 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2447 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Junuz se konačno odvažio djelovati prema svojim uvjerenjima. Trebamo se svi ugledati na njega Junuzu jedinom priznajem titulu "anacionalista", Junuz žudi za multikulti RH.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 18:47 |
|
|
U Bosni kad sam ja odrastao je bilo katolik Hrvat, pravoslavac Srbin, musliman Musliman. Nije bilo nekog nijansiranja iako je recimo oko mene bilo puno ljudi katolika iz raznih krajeva AU. Svi su Hrvati. U RH je drukčije, posebno u većim gradovima. Uloga religihe je ionako sve manja. Znam puno Hrvata koji ni ne znaju da nisu po našim hb. standardima Hrvati. Veći gradovi u RH bez problema mogu progutati par stotina tisuća ljudi koji žele živjeti bolje a ne žele učit slovenski ili njemački.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 18:53 |
|
|
Turizam je moj fah i ako bi išao, išao bih u R(ij)eku! Ona je sigurica, čuo sam.... Ovo južnije već... Kažem, sreća naša pa je vaša mržnja prema nama bez premca u svetu, inače biste popravili "Junuzovanu" Kiflatsku solidnom srpskom Dinarštinom... ovako, možda ugrabite 100 K ili tako nešto MAX
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 19:17 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Turizam je moj fah i ako bi išao, išao bih u R(ij)eku! Ona je sigurica, čuo sam.... Ovo južnije već... Kažem, sreća naša pa je vaša mržnja prema nama bez premca u svetu, inače biste popravili "Junuzovanu" Kiflatsku solidnom srpskom Dinarštinom... ovako, možda ugrabite 100 K ili tako nešto MAX Ma dođi u Vinkovce na kavu i bevandu, što je bliže Dunavu luđe je... Slavonci imaju bogato iskustvo u nameštanju ekavskih bubrega na svoje mjesto... Kad te konačno stignu i opuste, malo će da ti spuste bešiku, a džigerica će da ti poskoči za nijansu više od normale, da popuni nastali međuprostor. To boli mesec dva, ideš kao po jajima, posle sve ok. Biju preko džačića sa peskom, ništa se ne vidi...
_________________ Долетеће бели голуб, једне зоре ране...
|
|
Vrh |
|
|
Clint Eastwood
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 20:32 |
|
|
Nijedan stanovnik BiH ne bi trebao imati nikakvih problema u hrvatskoj, za ekavicu je već druga priča.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 20:32 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25893 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Grozim se Junuzove Hrvatske koja daje šansu svima osim Hrvatima.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 21:40 |
|
|
podrinje je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Turizam je moj fah i ako bi išao, išao bih u R(ij)eku! Ona je sigurica, čuo sam.... Ovo južnije već... Kažem, sreća naša pa je vaša mržnja prema nama bez premca u svetu, inače biste popravili "Junuzovanu" Kiflatsku solidnom srpskom Dinarštinom... ovako, možda ugrabite 100 K ili tako nešto MAX Ma dođi u Vinkovce na kavu i bevandu, što je bliže Dunavu luđe je... Slavonci imaju bogato iskustvo u nameštanju ekavskih bubrega na svoje mjesto... Kad te konačno stignu i opuste, malo će da ti spuste bešiku, a džigerica će da ti poskoči za nijansu više od normale, da popuni nastali međuprostor. To boli mesec dva, ideš kao po jajima, posle sve ok. Biju preko džačića sa peskom, ništa se ne vidi... U Vinkovce ne smiju ni Vukovarci ni Osječani, ako vas to tješi.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 21:57 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Grozim se Junuzove Hrvatske koja daje šansu svima osim Hrvatima. Daje, ali ne samo zato što su Hrvati. I ja ovdje zapravo ne pozivam samo Srbe i Bošnjake nego ljude koji su prije svega liječnici, inženjeri, pizza majstori, automehaničari... Konkretni ljudi sa konkretnim zanimanjima koja uvijek fale. Filozofa, politiloga i sl. imamo i svojih više nego dovoljno.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 22:12 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2447 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Grozim se Junuzove Hrvatske koja daje šansu svima osim Hrvatima. Daje, ali ne samo zato što su Hrvati. I ja ovdje zapravo ne pozivam samo Srbe i Bošnjake nego ljude koji su prije svega liječnici, inženjeri, pizza majstori, automehaničari... Konkretni ljudi sa konkretnim zanimanjima koja uvijek fale. Filozofa, politiloga i sl. imamo i svojih više nego dovoljno. Država da je sposobna pravila bi od svojih ljudi to što joj je potrebno, ne bi dopuštala da se nemilice iseljavaju, a ne da uvozi neke koji su joj "potrebni", čuj pizza majstor...
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 22:21 |
|
|
podrinje je napisao/la: Ma dođi u Vinkovce na kavu i bevandu, što je bliže Dunavu luđe je... Slavonci imaju bogato iskustvo u nameštanju ekavskih bubrega na svoje mjesto... Kad te konačno stignu i opuste, malo će da ti spuste bešiku, a džigerica će da ti poskoči za nijansu više od normale, da popuni nastali međuprostor. To boli mesec dva, ideš kao po jajima, posle sve ok. Biju preko džačića sa peskom, ništa se ne vidi... Eto ti... a ja mislio doći, naći kakvu Slavonku (Slavonke ne zovete "Sose" kao mi Vojvođanke?)... Ne bi oni mene, Podrinje... ja bi se izvukao - samo bi viknuo "Nemojte mene, ja sam Crnogorac!"
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 23:15 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Ne bi oni mene, Podrinje... ja bi se izvukao - samo bi viknuo "Nemojte mene, ja sam Crnogorac!" U Dalmaciji inaće vole Crnogorce, posebno u okolici Dubrovnika! Probaj možda upali...
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 23:18 |
|
|
podrinje je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Turizam je moj fah i ako bi išao, išao bih u R(ij)eku! Ona je sigurica, čuo sam.... Ovo južnije već... Kažem, sreća naša pa je vaša mržnja prema nama bez premca u svetu, inače biste popravili "Junuzovanu" Kiflatsku solidnom srpskom Dinarštinom... ovako, možda ugrabite 100 K ili tako nešto MAX Ma dođi u Vinkovce na kavu i bevandu, što je bliže Dunavu luđe je... Slavonci imaju bogato iskustvo u nameštanju ekavskih bubrega na svoje mjesto... Kad te konačno stignu i opuste, malo će da ti spuste bešiku, a džigerica će da ti poskoči za nijansu više od normale, da popuni nastali međuprostor. To boli mesec dva, ideš kao po jajima, posle sve ok. Biju preko džačića sa peskom, ništa se ne vidi... Vama vaše s vaše strane Dunava a nama naše s ove strane Dunava. Ako dolazite provocirati ne očekujete valjda lovorike?!
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 23:28 |
|
|
Nemojte mi kvarit temu sa sranjima. Kosta, Srbin ima pečenjaru u po Zagreba, prije nije imao nikakve veze s RH. Čovjek je došao, otvorio restač, radi godinama. https://tvornica-pljeskavica-kosta.hr/U čemu je problem? Dobro njemu, dobro nama. Bio par puta.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 30 svi 2020, 23:56 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kosta, Srbin ima pečenjaru u po Zagreba, prije nije imao nikakve veze s RH. Čovjek je došao, otvorio restač, radi godinama. https://tvornica-pljeskavica-kosta.hr/U čemu je problem? Dobro njemu, dobro nama. Bio par puta. Niste ludi da ga nogirate - gde bi onda jeli dobar Leskovački? U 700 km udaljenom Leskovcu? Frey, kakvo provociranje? To što si ti provokator ne znači da smo svi takvi... Ne, ozbiljno, mogao bih u R(ij)eku, da probam... ovo južnije nek' dobiju razni Adnani, Senadi, Safeti vaših Federalnih partnera... ako vam Zlovenci & Švabe ne pograbe sve pa ćete se morati zadovoljiti tamnokošcima (možda vi i nećete ali vaše Kiflatice sigurno hoće! )
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 00:01 |
|
|
Mogu Srbi u Hrvatsku. Slavonija, Lika i Dalmacija pažljivo. Ostalo bez problema. Nemojte puno srbovat i nece vas nitko dirat.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 00:04 |
|
|
weasel je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: Ne bi oni mene, Podrinje... ja bi se izvukao - samo bi viknuo "Nemojte mene, ja sam Crnogorac!" U Dalmaciji inaće vole Crnogorce, posebno u okolici Dubrovnika! Probaj možda upali... Pa, dobro - uvek mogu da kažem da sam Džamijaš! Partner & saveznik Hrvata! Mogu da se pozovem na pola foruma kao svedoke... Jedino ako mi zatraže da skinem gaće i pokažem da nemam "kožnu kapuljaču" - e, tad sam nagrabusio... Niste fer što nas ne volite, niste gostoprimljivi... ove vaše se uveliko odomaćile kod nas, ne smetaju nam uopšte - da gušče!
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 00:20 |
|
|
Da smo negostoljubljivi ne bi srpska sirotinja dolazila radit sezonski za hrvatsku kunu po hrvatskoj obali. U najvećem jeku krvavog hrvatsko-muslimanskog rata smo držali muslimansku sirotinju po našim hotelima i dlaka sa glave im nije falila. Nećeš munđosu!
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 00:29 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nemojte mi kvarit temu sa sranjima. Kosta, Srbin ima pečenjaru u po Zagreba, prije nije imao nikakve veze s RH. Čovjek je došao, otvorio restač, radi godinama. https://tvornica-pljeskavica-kosta.hr/U čemu je problem? Dobro njemu, dobro nama. Bio par puta. Puno kosta. Šalim se, dobra je ova savetodavalalalačka tema. Priupitaću nešto ako me bude zanimalo.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 06:17 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nemojte mi kvarit temu sa sranjima. Kosta, Srbin ima pečenjaru u po Zagreba, prije nije imao nikakve veze s RH. Čovjek je došao, otvorio restač, radi godinama. https://tvornica-pljeskavica-kosta.hr/U čemu je problem? Dobro njemu, dobro nama. Bio par puta. Ma ložim čoveka da ostane doma, to je sad u modi. A dobro je i za bubrege... Šalu na stranu, kakva vam je socijala u HR? Cunjam zadnjih dana koliko je koja ex yu republika izdašna prema nezaposlenima, kakvo je stanje u HR?
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 06:19 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Mogu Srbi u Hrvatsku. Slavonija, Lika i Dalmacija pažljivo. Ostalo bez problema. Nemojte puno srbovat i nece vas nitko dirat. Znači, opušteno diljem Istre i Kvarnera.
|
|
Vrh |
|
|
podrinje
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 06:32 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: weasel je napisao/la: U Dalmaciji inaće vole Crnogorce, posebno u okolici Dubrovnika! Probaj možda upali... Pa, dobro - uvek mogu da kažem da sam Džamijaš! Partner & saveznik Hrvata! Mogu da se pozovem na pola foruma kao svedoke... Jedino ako mi zatraže da skinem gaće i pokažem da nemam "kožnu kapuljaču" - e, tad sam nagrabusio... Niste fer što nas ne volite, niste gostoprimljivi... ove vaše se uveliko odomaćile kod nas, ne smetaju nam uopšte - da gušče! u Džamiju ne smeš ulaziti nečist, dakle dobro ga izribaj i pravac na ćilim. Inače, obrezivanje konvertita je opcija onog koji ulazi u veru, jer ni muslimani nisu jednoglasni po tom pitanju. Čak i Novi Zavet veli da obrezivanje hrišćana nije nužno.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Savjeti za sve iz ex Yu koji žele živjeti u RH Postano: 31 svi 2020, 06:51 |
|
|
podrinje je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Mogu Srbi u Hrvatsku. Slavonija, Lika i Dalmacija pažljivo. Ostalo bez problema. Nemojte puno srbovat i nece vas nitko dirat. Znači, opušteno diljem Istre i Kvarnera. Opušteno zapadno od VKK.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: pakovic i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|