|
|
Stranica: 19/82.
|
[ 2046 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 10:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61406 Lokacija: DAZP HQ
|
novovrijeme je napisao/la: Haos u Sarajevu Citat: KCUS: Testirano 277 uzoraka, virus potvrđen kod 152 osobehttps://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=395219  Hitno zatvoriti granice prema ovom leglu korone.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 13:07 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41729 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Novi rekord u BiH: Čak 432 novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata
U sljedećim dananima ovo ide preko 500, ja sam se nadao da barem do jeseni nećemo dogurati preko 1000, očito od toga ništa.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 13:23 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26679 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Zaboli neka stvar vlast za koronu. Eno i ministri umiru pa ih boli čakmak. Em država u klincu, em ne znaju, em ne smiju...
Da se ovo desi u npr Hrvatskoj to bi bila sasvim druga pjesma. Država bi reagirala žurno i odlučno te izdala novi set neobvezujućih preporuka!!
Mislim da će EU najesen malo postrožiti mjere. Dali su ljudima malo predaha ljeti da se psihički odmore. Onda će i BiH koja samo slijedi EU donijeti poneku mjeru koja će vjerojatno pripomoći. Možda se korona i ispuše do tada, tko zna. Uglavnom, treba izdržati još bar mjesec za neke konkretne poteze.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 13:52 |
|
|
BiH počela šišati Italiju po brojevima novozaraženih. Dobro je sve dok se s hrvatskom putovnicom može preko granice, ali uz ovakvu epidemiološku situaciju bojim se da bi i to moglo postati upitno. Sve ovisi od toga koliko će slučajeva u Hrvatskoj biti povezano s uvozom iz BiH i koliku će mediji prašinu dizati oko toga.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 15:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ovo je definitivno najgora situacija od početka pandemije, u čitavom svijetu. Broj mrtvih mora biti stravičan samo to kriju. Pojma oni nemaju što se oko njih događa. -------------
Sad će morati dati svoja bolnička mjesta i respiratore Pakistancima i Afganistancima. -----------
Ravno mjesec dana će bejha biti potpuno blokirana.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 19:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41729 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
11 preminulih danas, najmlađa osoba 39 godina.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 22:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24453 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Totalno izmiče kontroli. Začuđujuće da Hrvatska ne zatvara komplet prema BiH. Stvarno začujuđuće.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 31 srp 2020, 22:27 |
|
|
Zato jer u hrvatskim županijama nije još toliko alarmantno a s bh pasošom se ionako ne može u Hrvatsku bez testa. Ustvari ne može se nigdje, samo u Srbiju.
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 00:28 |
|
|
Ludnica je u BiH što se tiče koronavirusa. Danas, u mom malom mistu, u jednoj tvornici šef je počeo da mjeri temperaturu prilikom dolaska radnika na posao. Podijeli su ih kao u tri grupe da ih je kao manje u hali!? Prvi radnik 36,4, drugi isto, treći...kada je došao do 50-og shvatio konačno da toplomjer nije ispravan. Otišao kod direktora da to prijavi, a ovaj mu odbrusio: ,,Nisi ti doktor, mjeri i dalje i zapisuj,,! Prvo mi je bilo smiješno, a onda sam se dobro zamislila.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 12:04 |
|
|
Danas opet u Sarajevu preko sto zaraženih. Kad je na početku epidemije u Čitluku i Banja Luci bilo na desetak slučajeva onda su tražili da se BL i Čitluk stave u karantenu, sad muk.
Kanton Sarajevo bilježi 101 novi slučaj zaraze.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 12:08 |
|
|
Od koronavirusa preminuo i direktor “Tefala” Almer Hašimbegović.
|
|
Vrh |
|
 |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 12:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Danas opet u Sarajevu preko sto zaraženih. Kad je na početku epidemije u Čitluku i Banja Luci bilo na desetak slučajeva onda su tražili da se BL i Čitluk stave u karantenu, sad muk.
Kanton Sarajevo bilježi 101 novi slučaj zaraze. Haos A testirali samo 300 ljudi. U Srbiji testraju dnevno 10.000 pa bude 300 zaraženih.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 12:14 |
|
|
Ali bitno je da se i dalje najavljiva SFF.  Realni broj novozaraženih je sigurno 10x veći.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 12:34 |
|
|
KS treba hermetički zatvoriti!
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 13:17 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 22:27 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ludnica je u BiH što se tiče koronavirusa. Danas, u mom malom mistu, u jednoj tvornici šef je počeo da mjeri temperaturu prilikom dolaska radnika na posao. Podijeli su ih kao u tri grupe da ih je kao manje u hali!? Prvi radnik 36,4, drugi isto, treći...kada je došao do 50-og shvatio konačno da toplomjer nije ispravan. Otišao kod direktora da to prijavi, a ovaj mu odbrusio: ,,Nisi ti doktor, mjeri i dalje i zapisuj,,! Prvo mi je bilo smiješno, a onda sam se dobro zamislila. Pošalji vlasniku anonimno pismo i zaprijeti da ćeš tužiti firmu ako se pojavi zaraza i ti je dobiješ.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 01 kol 2020, 22:29 |
|
|
51 godina. Jel to Corona mutira ? Mislim mutira stalno, ali jel na nešto puno gore. ------------------
Do neki dan sam mislio da neće biti drugog kruga stezanja i nekog vida karantene zbog novca i gubitka. Mislim na svijet ne samo bejha. Sad sam došao do spoznaje da će biti itekako. Svi političari su stari ljudi i radi se i o njihovim životima.
|
|
Vrh |
|
 |
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 02 kol 2020, 01:06 |
|
|
BBC je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ludnica je u BiH što se tiče koronavirusa. Danas, u mom malom mistu, u jednoj tvornici šef je počeo da mjeri temperaturu prilikom dolaska radnika na posao. Podijeli su ih kao u tri grupe da ih je kao manje u hali!? Prvi radnik 36,4, drugi isto, treći...kada je došao do 50-og shvatio konačno da toplomjer nije ispravan. Otišao kod direktora da to prijavi, a ovaj mu odbrusio: ,,Nisi ti doktor, mjeri i dalje i zapisuj,,! Prvo mi je bilo smiješno, a onda sam se dobro zamislila. Pošalji vlasniku anonimno pismo i zaprijeti da ćeš tužiti firmu ako se pojavi zaraza i ti je dobiješ. Ne radim ja u toj firmi, a i da radim od takve tužbe ovdje možeš samo po nosu dobiti. A vlasnik je Slovenac. Nisu ni oni što su bili.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 02 kol 2020, 20:04 |
|
|
Sad će Bakir sa jednom tužbom protiv Srbije ili Hrvatske. I kako bi muslimani iz Bosne živjeli kao Kuvajćani da nema Dodika i Čovića. Citat: Dr. Begović: BiH je već kročila u talijanski scenarij, pod hitno uvesti izvanredno stanje
kol 02, 2020
Dok zdravstveni radnici riskiraju živote, poštujući mjere jer su na to prinuđeni, većina ostalih ne nosi niti maske, ne poštuje distancu, čak se organiziraju i koncerti i drugi skupovi.
BiH je već zakoračila u “talijanski scenarij” i potrebno je pod hitno uvesti izvanredno stanje, jer nas očekuje kolaps sustava, upozorava direktor Doma zdravlja u Ustikolini, ratni zapovjednik bolnice u Goraždu, prim. dr. Alija Begović. U pitanju su dani da se restriktivnim mjerama pokuša spriječiti katastrofa, upozoravao je u razgovoru za Dnevni avaz i polovinom srpnja. Njegov apel vlasti nisu “čule”, a broj novozaraženih osoba u BiH s tadašnjih 218 rapidno je porastao na više od 500 tijekom 24 sata.
''Podaci za petak su govorili da smo imali 506 zaraženih u BiH u jednom danu. U pitanju je čista matematika i ne mogu shvatiti da su naše vlasti toliko indolentne, da ih ne zanima što ljudi umiru, ili ne razumiju, ne znaju matematiku. Vrlo je jednostavno vidjeti da će, prema dosadašnjim pokazateljima, oko 100 pacijenata od tih 500 završiti na bolničkom liječenju. Samo u jednom danu treba nam 100 kreveta. Dakle, ako ti za jedan dan treba 100, onda u sljedećih pet dana trebamo 500 kreveta. Bez hitnih mjera dogodit će se da će ljudi umirati po kućama, slijedi borba za mjesto u bolnici, a kakva će ona biti ne znamo. Zato sam veoma zabrinut što nas sve čeka'', kaže Begović.
''Ja nemam instrumente i moram pričati, jer nemam drugog načina. Ja mogu u Ustikolini svoj Dom zdravlja urediti, ali ništa ni dalje ni šire od toga. Smatram da se izvanredno stanje pod hitno mora uvesti, da se zabranama kretanja, rada objekata, policijskim satom i drugim mjerama život ponovo treba zaustaviti, kako bismo broj novozaraženih vratili na stotinjak dnevno, da se tako borimo do cjepiva u sljedećih 4-5 mjeseci, ako bude sreće. Ovako iritiraju ove 'alibi naredbe', jer nije posao vlasti da naredi već i da osigura da te naredbe budu provedene. Bolje je sada uvesti restriktivne mjere i potruditi se da tijekom te dva tjedna strukture poput policije, inspekcije i druge osiguraju da se naredbe poštuju i ubuduće, jer ako se ne zatvorimo na dva tjedna, onda će se to vrlo brzo morati uraditi, ali na dva mjeseca kao u Italiji'' ,ističe Begović za Avaz.
Dnevnik.ba
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 03 kol 2020, 13:27 |
|
|
Deset preminulih u posljednja 24h, ukupno 327 od početka epidemije u BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
šukrija
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 03 kol 2020, 15:30 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2013, 22:35 Postovi: 1356 Lokacija: u prolazu
|
Lapo-lapo je napisao/la: BBC je napisao/la: Pošalji vlasniku anonimno pismo i zaprijeti da ćeš tužiti firmu ako se pojavi zaraza i ti je dobiješ.
Ne radim ja u toj firmi, a i da radim od takve tužbe ovdje možeš samo po nosu dobiti. A vlasnik je Slovenac. Nisu ni oni što su bili. Bolje je odmah dati otkaz nego tužiti vlasnika, pogotovo ako radiš u BiH i još u privatnoj firmi. Uzaludni trud.
_________________ When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace - Jimi Hendrix
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 04 kol 2020, 10:00 |
|
|
Citat: Goran Čerkez, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine. On je rekao da će odluka o ponovnom uvođenju vanrednog stanja tek biti razmatrana a zavisit će od solidarnosti građana.
- Mi radimo, komuniciramo, ne krijemo. Mi smo imali u sedam dana preko 35 smrtnih slučajeva. Govorimo o ozbiljnim ciframa i svi bi se trebali zabrinuti jer niko od nas ne zna hoće li biti lakši ili teži bolesnik. Pozivam javnost na solidarnost bez restrikcija. Ipak, na narednoj sjednici Kriznog stožera ćemo razmatrati da li ćemo od Vlade Federacije zatražiti ponovno uvođenje vanrednog stanja ukoliko dođe do eskalacije, kazao je Čerkez. Eksplozija brojeva u kotlini, a oni su "zabrinuti" i još će "razmatrati".
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 04 kol 2020, 10:40 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26679 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Vjerojatno će donijeti par preporuka i jedan apel za odgovornost građana.
Preslabe su BiH vlasti da ponovno uvedu neke stroge mjere. Nitko ih ne bi postivao.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 04 kol 2020, 11:11 |
|
|
Danas 167 pozitivnih samo u Sarajevu. Preminuo 37-godišnjak. Od 375 testiranih 210 pozitivnih nalaza. Sarajevo ide prema tome da bude novi Bergamo.
Balkanski mentalitet, gdje ćemo mi nositi masku, kakva korona, sve je to izmišljotina, zavjera. Takav stav da tko nosi masku seljačina.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Koronavirus u BiH Postano: 04 kol 2020, 14:26 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7684 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Bola @dara,ohani malo,barem do 1.9. Uništit će te ta ,koronja histerija... 
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 169 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|