|
|
Stranica: 40/142.
|
[ 3546 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 14:25 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
dudu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Robbie računa na te umjetne maternice. Kao da je jedini problem rodit dijete. Tko će ga odgajat barem do 18? Sviđa mi se ideja profesionalnih rodilja. Ako državi trebaju djeca, neka plati kao i sve ostalo što plaća. Čist račun duga ljubav. Državi trebaju borbeni zrakoplovi, plati za njih. Državi trebaju policajci, vatrogasci, radnici u općini, državnoj upravi, zastupnici u saboru i što? Svi pobrojani dobivaju plaću. Onda neka i majke dobivaju plaću za svoj rad u interesu države, možda i posebni bonus ako dijete završi fakultet, nije kriminalac itd. Ovo je genijalno rješenje problema demografske revitalizacije Hrvatske. osnovna plaća, plus varijabilni dio, bonus shema, godišnja, desetljetna i životna. šteta što ne bi poživili 300 godina da vidimo kako to izgleda kad je škutora više od Kineza. Kad već držimo kladionice, mogli bi svakom tko dobije dijete davati vaučere za kladionice. To bi podignulo natalitet a ne bi koštalo puno jer novac ionako ne postoji.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 14:39 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Čuj, ne ismijavaš... Zamjeraš nam što nismo pesimistični kompleksaši? Nije kod nas sve crno niti mora biti. Tema je rasprava o važnom problemu i ideje kako se može ublažiti ili ispraviti. Ja ti ukazujem na to da imate iste probleme al ti si već prihvatio poraz pa ti preostaje samo ismijavanje drugih. Definiši "poraz". Definiši "pobedu". Ako je vama "Pobeda" da uvezete Palestince samo da održite ime "Hrvatska" i "Hrvati" - ok. Kao Egipćeni-hvališu se piramidama i Sfingom i obeliscima... a oni sami nisu ni "E" od tih Egipćana. Jel' to 'oćete? Šta je vama važno, Hrvatstvo ili "Hrvatstvo"? Jedan Japan se priprema za prepolavljanje (sa svim svojim mogućnostima na raspolaganju, ljduskim i tehno-tehnološkim potencijalom i IQ 105) a vi ćete sa vašim IQ 90 (naš je još niži, znam) i ukorenjenom Balkanštinom da to sprečite? Give me a brake. Šta vi umišljate, da ste ZLOvenci? Ej, bre, oni su Ubermenschi za vas (a tek za nas)... Ideje jedna luđa od druge: deca po porudžbi, veštačke materice, pokatoličavanje Muslimana, biranje inženjera, ćelijska deoba,... Ne samo da si poražen već i ogorčen. Možda je kod vas IQ 90, kod nas sigurno nije. Možda su za vas Slovenci nadljudi ali za nas sigurno nisu. Da nije bilo rata u kojem smo mi ekonomski stradali a Slovenci profitirali danas bi bili ispred njih. RH treba popraviti demografske pokazatelje a kako se to danas radi isključivo imigracijom na državi je da izbjegne nepovoljne migrante tj. da primi samo one koji će se asimilirati. Čekamo da i veće EU članice shvate da je ta mjera u najboljem slučaju privremena a u najgorem izrazito štetna pa da konačno pristupimo problemu na adekvatan način. Svakako imamo više potencijala za preživljavanje od mnogih koji su veći i jači od nas.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 15:19 |
|
|
Burbon je napisao/la: O Bože moj...
Prijezir prema gradovima, povratak selu... sta smo u 19.st ...
Gradovi su motori jedne drzave, a težiste nataliteta odvno nije ni selo ni grad već prigradska naselja. A na račun koga su prigradska naselja u plusu? Na račun koga Solin, Kaštela, Podstrana, Zaprešić imaju pozitivan priraštaj? Grad je motor dok postoji selo koje će ga punit. Ako nema sela nema ničega. I kakvo 19. st., selo danas živi i razmišlja isto kao grad, imaju asfalt, vodu, struju, internet i sve ostalo. Mislim da je najbitnija stavka taj internet, kao što je @Kvačica rekao internet je od cijele planete napravio globalno selo tj. grad od 7,5 milijardi ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 20:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60065 Lokacija: DAZP HQ
|
Koda je u Duvnu drukčije, ja tamo nisam nikad čuo drugo nego umitno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 20:12 |
|
|
To je ta naša tvrda jasna duvnosuška ikavica koja se mora očuvati, Split svakako sa istom veze nema, naspram našeg govora splitski je čisto ********, od naglasaka do svega ostalog. Ali eto kakav je da je neka ga. Samo mi je smiješno kad me Spliće uhvate di hablam po naški, reakcija strah i zbunjenost.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 22:16 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: weasel je napisao/la: Opet ti po svom, jedino što bi popili je hrpu Srba i muja koji bi nam danas uništavali državu, bili bi vaša kolonija gdje si se Hrvate pitalo 0%. Mi smo htjeli svoju državu a ne jugoslavenski mravinjak. AKo vam se usisava stanovništvo ex-yu tko vam brani uzeti šiptare i muslimane. Nisi pažljivo čitao, sve ti tamo piše: pošto bi se Srbi samouništavali i doticali sva poznata i nepoznata ljudska i životinjska Dna, svi bi se zbog vašeg Kontrasta Uljudnosti, Civilizovanosti i Sofistikovanosti tukli da budu Hrvati! Bilo bi to pravo takmičenje "Ko je veći Hrvat?" i vi bi uživali gledajući Srbe, Muslimane, Makedonce, Crnogorce, Albance i ostale kako se krše među sobom... Vi bi bili Svetionik u tami, spasonosno ishodište za najpametnije i najobrazovanije, Belo naspram Crnog... Srećom, Balkanština u vama je prevladala pa vam sleduju Palestinci... O čemu ti opet lupetaš, ne želimo ex-yu narode niti njihovu kolonizaciju Hrvatske, to je to što ti ovdje predlažeš, pa nismo prolupali svi kolektivno. Umjesto a bi ti postali Hrvati oni bi od Hrvatske napravili hebenu nedođiju. Neka vas tamo gdje jeste a mi svoju Hrvatsku imamo.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 13 kol 2020, 23:32 |
|
|
Planina je napisao/la: To je ta naša tvrda jasna duvnosuška ikavica koja se mora očuvati, Split svakako sa istom veze nema, naspram našeg govora splitski je čisto ********, od naglasaka do svega ostalog. Ali eto kakav je da je neka ga. Samo mi je smiješno kad me Spliće uhvate di hablam po naški, reakcija strah i zbunjenost. Giuliano, Gibonni, Đani, Toni, Tedi, Dino, Hari vs Jure, Mate, Ante, Frane (Tanje), Jozo, Ivan, Stipan, Nika. Sve sam ti rekao.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 11:05 |
|
|
Planina je napisao/la: Burbon je napisao/la: O Bože moj...
Prijezir prema gradovima, povratak selu... sta smo u 19.st ...
Gradovi su motori jedne drzave, a težiste nataliteta odvno nije ni selo ni grad već prigradska naselja. A na račun koga su prigradska naselja u plusu? Na račun koga Solin, Kaštela, Podstrana, Zaprešić imaju pozitivan priraštaj? Grad je motor dok postoji selo koje će ga punit. Ako nema sela nema ničega. I kakvo 19. st., selo danas živi i razmišlja isto kao grad, imaju asfalt, vodu, struju, internet i sve ostalo. Mislim da je najbitnija stavka taj internet, kao što je @Kvačica rekao internet je od cijele planete napravio globalno selo tj. grad od 7,5 milijardi ljudi. Postoji mali problem šta tvoju teoriju ne podržava prosta matematika. Na selima živi zanemariv broj stanovnika i nisu izvor ničega. Krasno selo ima struju, vodu i internet, to je velik poduhvat u 21.st, ima sve osim posla i opcenito kvalitetne razbribrige. To da je selo motor bilo čega je valjda tribalo izumrit s Pol Potom i kompanjonima iz kambodže al eto drže se još neki mitovi. Vidim na temi gori u politici da bi neki valjda partijskim direktivama rastjerivali ljude iz gradova. A to da si čuo splićanine da pričaju ijekavicu, jesi siguran da su iz Splita, il da se navedena scena zbila u Splitu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 11:44 |
|
|
Jan de Jong sa svojom idejom pozvan u vladu na sastanak.
Privitak/ci: |
IMG-20200814-WA0012.jpg [ 141.27 KiB | Pogledano 1634 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 12:15 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 12:24 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 12:25 |
|
|
I vec sad imate mnogo mnogo afganistanaca i pakistanaca po Srbiji za razliku od nas. Mi uvozimo Srpkinje, Muslimanke i Ukrajinke a vama ostaju Afrikanci, Pakistanci i Afganistanci
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 14:21 |
|
|
Burbon je napisao/la: Planina je napisao/la: A na račun koga su prigradska naselja u plusu? Na račun koga Solin, Kaštela, Podstrana, Zaprešić imaju pozitivan priraštaj? Grad je motor dok postoji selo koje će ga punit. Ako nema sela nema ničega.
I kakvo 19. st., selo danas živi i razmišlja isto kao grad, imaju asfalt, vodu, struju, internet i sve ostalo. Mislim da je najbitnija stavka taj internet, kao što je @Kvačica rekao internet je od cijele planete napravio globalno selo tj. grad od 7,5 milijardi ljudi.
Postoji mali problem šta tvoju teoriju ne podržava prosta matematika. Na selima živi zanemariv broj stanovnika i nisu izvor ničega. Krasno selo ima struju, vodu i internet, to je velik poduhvat u 21.st, ima sve osim posla i opcenito kvalitetne razbribrige. To da je selo motor bilo čega je valjda tribalo izumrit s Pol Potom i kompanjonima iz kambodže al eto drže se još neki mitovi. Vidim na temi gori u politici da bi neki valjda partijskim direktivama rastjerivali ljude iz gradova. A to da si čuo splićanine da pričaju ijekavicu, jesi siguran da su iz Splita, il da se navedena scena zbila u Splitu. "Prosta matematika" kaže da nam je fertilitet 1.4 i da gubimo 10k ljudi godišnje samo prirodnim priraštajem, i upravo to što selo više nije izvor ničega je među glavnim krivcima za tu i takvu prostu matematiku. Iako i nije baš istina da je selo već potpuno izumrlo i da na njemu živi "zanemariv broj stanovnika", naši dojmovi su često preuveličani, jer da je uistinu tako ne bi nam fertilitet bio 1.4 nego hebenih 0.4... Evo podaci DZSa https://www.dzs.hr/Hrv/publication/meto ... tod_67.pdfgodina, broj gradova, broj gradskog stanovništva, udio gradskog stanovništva u ukupnoj populaciji. 1961., 70, 1 280 119, 30,8% 1971., 103, 1 815 914, 41,0% 1981., 100, 2 189 904, 47,8% 1991., 117, 2 452 453, 51,3% 2001., 139, 2 393 746, 53,9% I upravo zato što nam na selu "nema kvalitetne razibrige" ćemo kao narod izumrijeti i to je isto razmišljanje zbog kojeg i cijeli zapad izumire, traže ljudi "kvalitetnu razbibrigu" što je naravno puno bitnije od podizanja potomstva jel. Sex droga rokenrol. To je motor društva. I "karijera". A što se tiče Splita i govora dovoljno sam dugo u istome da mogu sa ogromnim uzorkom reći (još mi kafana pod prozorom) da čista splitska ikavica ne postoji, ovisno odakle je tko došao i kada je došao, ovisno jel muško ili žensko, stupanj obrazovanja, tip posla, itd. postotak ikavskih riječi kod Splićana varira rekao bih od 30% do 80%. Ponavljam da je prava ikavica apsolutno sve na "i", kao što je Srbijancima sve na "e". je/ije ne postoje te je i samo "e" uglavnom "i" osim u riječima kao "petak" i sl.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:05 |
|
|
evo Ivaniševića, ne znam nikog da toliko forsira po splitski kao on, čovjek nije u stanju složiti jednu rečenicu na standardu.
na ikavici je rekao samo triba (jedna od onih 10-15 riječi koje su obvezno na ikavici), sve ostalo na ijekavici (svjetske zvijezde, hvala lijepa).
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:07 |
|
|
Planina je napisao/la: Ponavljam da je prava ikavica apsolutno sve na "i", kao što je Srbijancima sve na "e". je/ije ne postoje te je i samo "e" uglavnom "i" osim u riječima kao "petak" i sl. kako se kaže prije? u biti znam, prija.
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:14 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Ponavljam da je prava ikavica apsolutno sve na "i", kao što je Srbijancima sve na "e". je/ije ne postoje te je i samo "e" uglavnom "i" osim u riječima kao "petak" i sl. kako se kaže prije? u biti znam, prija. Pri (s produženim i)
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:34 |
|
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: Ponavljam da je prava ikavica apsolutno sve na "i", kao što je Srbijancima sve na "e". je/ije ne postoje te je i samo "e" uglavnom "i" osim u riječima kao "petak" i sl. kako se kaže prije? u biti znam, prija. Naši stari zavrćali sve da ne bi slučajno ostalo gdje kakvo srbočetničkoturskomsulimansko ije. Ali najjače od svega mi je apsolutno nepostojanje turskobahlijskog slova h. Ili je skroz izbačeno kuinja aljina graa mauna rast rana ladnjak rpa lad Ili je zamjenjeno sa v suvo muva gluv skuvat juva kruv itd.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:39 |
|
|
kad se sjetim moje babe, ja njoj reci vakuf, ona fakup. slovo f ne postoji, Pilip, pratar, Vrancuzi, Vrane...nije ni čudno da su izmislili nadimak Tanje za Franu. najjače su mi sikira i šćap.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:46 |
|
|
To je to, nema ni f. Dajder taj šćap, nu gušćerice, pušćaj to, itd.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 15:52 |
|
|
Planina je napisao/la: :D To je to, nema ni f. Dajder taj šćap, nu gušćerice, pušćaj to, itd. jedina razlika je što ste vi donjaci ili jezerani kao Posušaci, sve završavate na -a, reka, gleda, sluša, a mi gornjaci smo na -o, reko, gledo, slušo. e sad nisam siguran di je granica, znam da u Bukovici je na -o, a u Roško polju je na -a, valjda je onda i u Mesihovini na -o. nekad je dajder, nekad deder.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 14 kol 2020, 16:00 |
|
|
Bila je rasprava o tome na temi o ikavici, tu je velika debata čiji su Mesihovina i Roško Polje. Jezero i Vinica su Posuški. dudu je napisao/la: nekad je dajder, nekad deder.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 15 kol 2020, 02:29 |
|
|
Vecina ljudi ne razumi osnovne stvari u vezi demografije.
1) ljudi nisu jednaki pa ni clanovi iste nacije. Sta ovo znaci? Znaci da ima sustav psihologije baziran na trajnim osobinama, danas je to najkoristeniji sustav i zove se big five personality traits. Necu ulazit u detalje o ovom vec samo sta se odnosi na demografiju tj reprodukciju. Dvi od ovih znacajno doprinose reprodukciji a to su ekstravertiranost i niska neuroticnost. Primjera radi, neuroticni ljudi se previse brinu, treba im mnogo da se osjecaju ugodno i imaju tendenciju negativnom razmisljanju. Ekstroverti dobivaju duboko osobno zadovoljstvo sta su okruzeni s ljudima, pogotovo bliskim ljudima te su skloniji osjecaju usamljenosti i skloniji da urade nesto po tom pitanju. Sve osobine iz big five su visoko nasljedne oko 50%. Samim time ovi ljudi koji su visoko neuroticni (inace visoko neuroticnost predvida neuspjeh braka sama po sebi) ili introverti smanjuje im se udio u populaciji pa tako i gena koje uticu da ljudi budu takvi.
2) religiozni i nacionalisticki nastrojeni ljudi (opet, politicki stavovi su takoder znacajno nasljedni izmedu 40 i 60% i to genetski, postoje studije oko ovog. Sta ovo znaci? Znaci da recimo jedno cilo stoljece sekularno i prozapadnjacko drustvo poput Turske se pretvori demografskom unutarnjom zamjenom u neosultanat jer ljudi koji su zbog genetskih razloga usmjereni desno jednostavno nadmnozavaju ove koji su kozmopolitske tendencije, ovo je trend u svim analiziranim zemljama. Dalje, primjeri su Izrael koji je od skoro jednopartijske ljevicarske zemlje s eksperimentalnom kulturom decentraliziranih kolektiva Kibutza postao prakticki iskljucivo desnicarska zemlja jer nacionalisti i ortodoksni imaju u prosjeku duplo vise dice od kozmopolitskih. Primjer je Indija koja je od Ghandija i njemu slicnih postala bliza Orbanovoj Madarskoj... tu je jednopartijski sustav hiperdominantne stranke Hindu nacionalizma, i to je, kao u Madarskoj, Izraelu i u Indiju relativno nova pojava. Ima brojnih drugih primjera.
3) glavni razlog odumiranja je hedonizam kao zivotna filozofija i kozmopolitanizam kao stav. Ovo su ljudi koji u prosjeku imaju najmanje dice, najizbirljiviji su, instinkti (visoko genetski) im nalazu da su prilike posvuda i da ne valja da se obavezu i usidre previse jer mogu propustiti veliku priliku za zabavu i osobni rast, oni vole biti 'where the action is'... ugl takvi ljudi osim ako su postali self made biznismeni i obogatili ugl nemaju mnogo dice, cesto i nista. Hedonisti kozmopoliti ugl imaju politicku orjentaciju liberalno i blago livo ili su apoliticni.
Ono sta CE SE DESIT eventualno je da genetika odgovorna za kozmopolitsku hedonisticku orjentaciju ce se smanjit dovoljno da kriticna masa okrene drustvo u drugi smjer. Religija je svo ovo vrime, stoljecima zadrzavala genetiku zaduzenu za kozmopolitanizam tako sta je svih forsirala da se mnoze... sada toga nema i nositelji gena hedonista sebe micu iz populacije. To je ono sta mi gledamo a ne linearni kolaps koji ce se nastavljat do nule.
Kmecanje oko demografskog suzavanja i urlanje za potrebu uvoza stranaca je odrzavano od elemenata drustva poput nekretninskog lobija kojem je u interesu da je sta vise stanovnistva tako da je sta veca potraznja za nekretninama tako da oni odrze sebe. To su dakle rentlijerski elementi. Rentlijerski element je najveci neprijatelj svakog drustva jer mu se interesi nikad ne poklapaju s najvecim djelom stanovnistva. Da je netko poput Marksa roden danas nebi pisa o vlasnicima tvornica nego o vlasnicima nekretnina, pogotovo o razaranju obitelji i nemogucnosti mladih da zasnuju obitelj jer su neki bjelosvjetski stranci kao turisti digli cijene nekretnina.
Demografsko suzavanje ako uklonimo invazivne strane elemente ce samo sebe korigirati kao u Estoniji di je nakon zabrane useljavanja iz Rusije te iseljavanja liberalnih Estonaca sa svojim otrovnim idejama na zapad se pocea dizat tft i sad je na 1.9
Naravno da realno materijali uvjeti imaju ulogu no i specificni su ta svaku kulturu. Recimo u Hrvatskoj, Francuskoj, Estoniji i Madarskoj... zene koje su zaposlene imaju vise dice od onih koje nisu. Dok u vecini drugih zemalja postoji housewife kultura i tamo zene koje ne rade imaju znacajno vise dice a ove koje rade aktivno izbjegavaju uopce imat dicu jer idu na 'sve ili nista'. Turizam je opcenito najgora grana za roditeljstvo jer dize cijene nekretnina i stvara nelojalnu konkurenciju u sektoru di je lako zaradit ekstra (napojnice i na crno) ili izbjeci platiti porez ili cak prati novac... zato jer opterecuje infrastrukturu i dize poslove ovim granama koje srazmjerno vise pune proracun i zato jer stvara golem radni sloj vezan uz turizam a sam turizam promovira hedonisticki kozmopolitski nacin razmisljanja i ponasanja cak i u konzervativnim sredinama i medu ljudima koji bi po svojoj prirodi imali drukcije nahodenje.
Dokaz toga je kako sve najlosije demografski zemlje su turisticke velesile poput Portugala, Spanjolske, Italije, Malte (najgori tft u Europi), Grcke, evo i Turska, tradicionalno hiperproduktivna po pitanju dice je s pojavom masovnog turizma i sama naglo pocela padati.
Ne mozete biti okruzeni ljudima u bikinijima a dici objasnjavat da trebaju se pokrivati i cuvati do braka e ali nakon zavrsenkog studija turistockog menadmenta isl sa 25 i neznan sta
Dakle nece stanovnistvo ici do nule... hedonisticki elementi ce sami sebe unistit i maknit iz populacije, svaka iduca generacija ce bit genetski konzervativnija, bit ce veci broj ljudi kojima se ne cini samima po sebi ka fantasticna ideja putovat, manje onih koji su vrlo otvorenoumni i osjecaju FOMO ili fear of missing out... sve veci udio onih koji si nalik na Amiše po mentalnom sklopu i bez nekog uticaja okoline stovise UNATOC uticaju okoline. Mnogima se ovo nece svidit ali takoder ljudi koji imaju najvise dice su i oni koji su prirodni optimisti, ocekuju pozitivno. Dakle skromni, ekstrovertirani, nesvjetovno orjentirani i pomalo dosadni ljudi neskloni promjenama a skloni vjeri i naciji.
Izvor ovog su mi znanstvenici Michael Woodley of Menie, Edward Dutton te brojne knjige s Ulsterskog Instituta za Drustveno Istrazivanje. Oni prate brojne ove teme.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 15 kol 2020, 03:05 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2410 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
dudu je napisao/la: Planina je napisao/la: :D To je to, nema ni f. Dajder taj šćap, nu gušćerice, pušćaj to, itd. jedina razlika je što ste vi donjaci ili jezerani kao Posušaci, sve završavate na -a, reka, gleda, sluša, a mi gornjaci smo na -o, reko, gledo, slušo. e sad nisam siguran di je granica, znam da u Bukovici je na -o, a u Roško polju je na -a, valjda je onda i u Mesihovini na -o. nekad je dajder, nekad deder. Rožani i abecedu počinju sa "O". No da ne zagađujemo temu već smo o tome diskutirali.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 15 kol 2020, 10:22 |
|
|
Planina je napisao/la: Ali najjače od svega mi je apsolutno nepostojanje turskobahlijskog slova h. Ili je skroz izbačeno kuinja aljina graa mauna rast rana ladnjak rpa lad Ili je zamjenjeno sa v suvo muva gluv skuvat juva kruv itd. Slovo H je arhaizam, i hrvatski jezik ga čuva na mnogim mjestima. Uostalom, mi smo Hrvati. Izbacivanje H odsvakud je vlaško-šizmatički utjecaj. Trpanje tamo gdje ga nikada nije bilo je turskobalijski. Ali mi svoje H imamo.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Demografska revitalizacija Hrvatske Postano: 15 kol 2020, 11:23 |
|
|
divizija je napisao/la: Slovo H je arhaizam, i hrvatski jezik ga čuva na mnogim mjestima. Uostalom, mi smo Hrvati. Izbacivanje H odsvakud je vlaško-šizmatički utjecaj.
Trpanje tamo gdje ga nikada nije bilo je turskobalijski. Ali mi svoje H imamo. Kakvi Hrvati, mi smo Rvati i Ercegovci. Ma neka slova h, samo što dalje od Duvna i Posušja. saskia je napisao/la: Rožani i abecedu počinju sa "O". Tetak Amte potvrdio jutros na telefonu. Velebit je napisao/la: Vecina ljudi ne razumi osnovne stvari u vezi demografije.
1) ljudi nisu jednaki pa ni clanovi iste nacije. Sta ovo znaci? Znaci da ima sustav psihologije baziran na trajnim osobinama, danas je to najkoristeniji sustav i zove se big five personality traits. Necu ulazit u detalje o ovom vec samo sta se odnosi na demografiju tj reprodukciju. Dvi od ovih znacajno doprinose reprodukciji a to su ekstravertiranost i niska neuroticnost. Primjera radi, neuroticni ljudi se previse brinu, treba im mnogo da se osjecaju ugodno i imaju tendenciju negativnom razmisljanju. Ekstroverti dobivaju duboko osobno zadovoljstvo sta su okruzeni s ljudima, pogotovo bliskim ljudima te su skloniji osjecaju usamljenosti i skloniji da urade nesto po tom pitanju. Sve osobine iz big five su visoko nasljedne oko 50%. Samim time ovi ljudi koji su visoko neuroticni (inace visoko neuroticnost predvida neuspjeh braka sama po sebi) ili introverti smanjuje im se udio u populaciji pa tako i gena koje uticu da ljudi budu takvi.
2) religiozni i nacionalisticki nastrojeni ljudi (opet, politicki stavovi su takoder znacajno nasljedni izmedu 40 i 60% i to genetski, postoje studije oko ovog. Sta ovo znaci? Znaci da recimo jedno cilo stoljece sekularno i prozapadnjacko drustvo poput Turske se pretvori demografskom unutarnjom zamjenom u neosultanat jer ljudi koji su zbog genetskih razloga usmjereni desno jednostavno nadmnozavaju ove koji su kozmopolitske tendencije, ovo je trend u svim analiziranim zemljama. Dalje, primjeri su Izrael koji je od skoro jednopartijske ljevicarske zemlje s eksperimentalnom kulturom decentraliziranih kolektiva Kibutza postao prakticki iskljucivo desnicarska zemlja jer nacionalisti i ortodoksni imaju u prosjeku duplo vise dice od kozmopolitskih. Primjer je Indija koja je od Ghandija i njemu slicnih postala bliza Orbanovoj Madarskoj... tu je jednopartijski sustav hiperdominantne stranke Hindu nacionalizma, i to je, kao u Madarskoj, Izraelu i u Indiju relativno nova pojava. Ima brojnih drugih primjera.
3) glavni razlog odumiranja je hedonizam kao zivotna filozofija i kozmopolitanizam kao stav. Ovo su ljudi koji u prosjeku imaju najmanje dice, najizbirljiviji su, instinkti (visoko genetski) im nalazu da su prilike posvuda i da ne valja da se obavezu i usidre previse jer mogu propustiti veliku priliku za zabavu i osobni rast, oni vole biti 'where the action is'... ugl takvi ljudi osim ako su postali self made biznismeni i obogatili ugl nemaju mnogo dice, cesto i nista. Hedonisti kozmopoliti ugl imaju politicku orjentaciju liberalno i blago livo ili su apoliticni.
Ono sta CE SE DESIT eventualno je da genetika odgovorna za kozmopolitsku hedonisticku orjentaciju ce se smanjit dovoljno da kriticna masa okrene drustvo u drugi smjer. Religija je svo ovo vrime, stoljecima zadrzavala genetiku zaduzenu za kozmopolitanizam tako sta je svih forsirala da se mnoze... sada toga nema i nositelji gena hedonista sebe micu iz populacije. To je ono sta mi gledamo a ne linearni kolaps koji ce se nastavljat do nule.
Kmecanje oko demografskog suzavanja i urlanje za potrebu uvoza stranaca je odrzavano od elemenata drustva poput nekretninskog lobija kojem je u interesu da je sta vise stanovnistva tako da je sta veca potraznja za nekretninama tako da oni odrze sebe. To su dakle rentlijerski elementi. Rentlijerski element je najveci neprijatelj svakog drustva jer mu se interesi nikad ne poklapaju s najvecim djelom stanovnistva. Da je netko poput Marksa roden danas nebi pisa o vlasnicima tvornica nego o vlasnicima nekretnina, pogotovo o razaranju obitelji i nemogucnosti mladih da zasnuju obitelj jer su neki bjelosvjetski stranci kao turisti digli cijene nekretnina.
Demografsko suzavanje ako uklonimo invazivne strane elemente ce samo sebe korigirati kao u Estoniji di je nakon zabrane useljavanja iz Rusije te iseljavanja liberalnih Estonaca sa svojim otrovnim idejama na zapad se pocea dizat tft i sad je na 1.9
Naravno da realno materijali uvjeti imaju ulogu no i specificni su ta svaku kulturu. Recimo u Hrvatskoj, Francuskoj, Estoniji i Madarskoj... zene koje su zaposlene imaju vise dice od onih koje nisu. Dok u vecini drugih zemalja postoji housewife kultura i tamo zene koje ne rade imaju znacajno vise dice a ove koje rade aktivno izbjegavaju uopce imat dicu jer idu na 'sve ili nista'. Turizam je opcenito najgora grana za roditeljstvo jer dize cijene nekretnina i stvara nelojalnu konkurenciju u sektoru di je lako zaradit ekstra (napojnice i na crno) ili izbjeci platiti porez ili cak prati novac... zato jer opterecuje infrastrukturu i dize poslove ovim granama koje srazmjerno vise pune proracun i zato jer stvara golem radni sloj vezan uz turizam a sam turizam promovira hedonisticki kozmopolitski nacin razmisljanja i ponasanja cak i u konzervativnim sredinama i medu ljudima koji bi po svojoj prirodi imali drukcije nahodenje.
Dokaz toga je kako sve najlosije demografski zemlje su turisticke velesile poput Portugala, Spanjolske, Italije, Malte (najgori tft u Europi), Grcke, evo i Turska, tradicionalno hiperproduktivna po pitanju dice je s pojavom masovnog turizma i sama naglo pocela padati.
Ne mozete biti okruzeni ljudima u bikinijima a dici objasnjavat da trebaju se pokrivati i cuvati do braka e ali nakon zavrsenkog studija turistockog menadmenta isl sa 25 i neznan sta
Dakle nece stanovnistvo ici do nule... hedonisticki elementi ce sami sebe unistit i maknit iz populacije, svaka iduca generacija ce bit genetski konzervativnija, bit ce veci broj ljudi kojima se ne cini samima po sebi ka fantasticna ideja putovat, manje onih koji su vrlo otvorenoumni i osjecaju FOMO ili fear of missing out... sve veci udio onih koji si nalik na Amiše po mentalnom sklopu i bez nekog uticaja okoline stovise UNATOC uticaju okoline. Mnogima se ovo nece svidit ali takoder ljudi koji imaju najvise dice su i oni koji su prirodni optimisti, ocekuju pozitivno. Dakle skromni, ekstrovertirani, nesvjetovno orjentirani i pomalo dosadni ljudi neskloni promjenama a skloni vjeri i naciji.
Izvor ovog su mi znanstvenici Michael Woodley of Menie, Edward Dutton te brojne knjige s Ulsterskog Instituta za Drustveno Istrazivanje. Oni prate brojne ove teme. Zanimljiv upis. Po tome su nam (svima koji želimo da Hrvatska ostane država Hrvata) glavni neprijatelji poduzetnički i nekretninski lobiji kojima je osobni profit bitniji od opstanka vlastitog naroda te naravno tzv. "desni centar" (CDU, HDZ, švecki "Moderates", engleski "konzervativci" itd.) koji su spremni njihove veleizdajničke mas migiracija ideje provesti u djelo. Narod ko narod nije problem jer će na široj razini liberali, hedonisti, svjeCki putnici, itd. sami ukloniti svoje gene iz genetskog bazena i s vremenom će opća populacija postajati sve konzervativnija pod uvjetom da se zaustavi uvoz stranaca, a objašnjenje zašto se dosad to već nije dogodilo je to što su se dosad kroz povijest uglavnom svi razmnožavali i prenosili svoje gene, osobine, ponašanje, stavove. Dakle 1.) zaustaviti veleizdajničke poduzetničko nekretninske lobije, 2.) dokazat Juri i Anti da je njihov tzv. desni centar u praksi isto što i radikalna ljevica, 3.) pustit liberale da se sami uklone, broj rođenih će padati neko vrijeme dok konzervativna struja potpuno ne preuzme kormilo. Tu je najveći problem ovo pod 2., dokaži zadrtom ADZovcu da to više nije stranka Franje Tuđmana nego hebene Angele Merkel., Teško, jako teško. Uglavnom, ako je stvarno tako, ako je stvarno genetika toliko jaka da si genetski predodređen kakvih ćeš stavova biti i sve ostalo, onda zapravo vidim svijetlo na kraju tunela tj. možda ipak ne nestanemo kao narod. Ako...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|