|
|
Stranica: 2/36.
|
[ 882 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Alex
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 04 lip 2010, 01:59 |
|
Pridružen/a: 12 sij 2010, 16:05 Postovi: 631 Lokacija: Beograd, Srbija
|
Hrvati muslimani i Srbi muslimani su nacionalno-religijski pojmovi prve polovine 20og veka. Tada su se današnji Bošnjaci "tražili" u nacionalnom pogledu, bili su "devojka za sve". Otuda ih pojedini nazivaju "suncokreti". Bijeljina 28. septembra 1944. Draza sa Mekdauelom, muslimanskim prvacima i Mustafom Mulalicem(Dražina desna ruka, predstavnik muslimana u Centralnom nacionalnom komitetu). Draža u Bosni, proleća 1945. Iza njega (jedini sa šajkačom i kokardom) je Mustafa Mulalić. detaljnije: http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=287006
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 04 lip 2010, 02:08 |
|
|
Tema je HRVATI ISLAMSKE VJEROISPOVIESTI.
Ako želite nabrajati Serve Islamske vjeroispovijesti(kao primjerice Miloševića, Dodika, Karadžića, Mladića, Mihajlovića, Karadžorđevića...) otvorite novu temu.
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=X22yhleS ... re=related
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 04 lip 2010, 02:14 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Tema je HRVATI ISLAMSKE VJEROISPOVIESTI.
Ako želite nabrajati Serve Islamske vjeroispovijesti(kao primjerice Miloševića, Dodika, Karadžića, Mladića, Mihajlovića, Karadžorđevića...) otvorite novu temu. Vidim da je tema o Hrvatima. Moj post je u kontekstu teme, samo treba pročitati prvu rečenicu iz mog posta i ostalo će se samo kazati.
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 04 lip 2010, 02:26 |
|
|
Alex je napisao/la: Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Tema je HRVATI ISLAMSKE VJEROISPOVIESTI.
Ako želite nabrajati Serve Islamske vjeroispovijesti(kao primjerice Miloševića, Dodika, Karadžića, Mladića, Mihajlovića, Karadžorđevića...) otvorite novu temu. Vidim da je tema o Hrvatima. Moj post je u kontekstu teme, samo treba pročitati prvu rečenicu iz mog posta i ostalo će se samo kazati. Več kod same usporedbe radite tešku pogrešku. Zločine 1941. godine nad Islamskim stanovništvom su činili Servski radikali(Foča, Višegrad, Zvornik, Fazlagića kula, Banja Luka, Bihać...). U svojoj promidžbi su išli jednako protiv Katolika kao i Muslimana. Za Sandžak nemožete reći da su u njemu Servi Islamske vjeroispovijesti. Jer je Sandžak u 4. mjesecu 1941. godine nakratko ušao u sastav NDH(što Hitler okončava) te su se ti Muslimani odazivali kao Hrvati. Pojedini Muslimani koji se osjčaju Servima su ništa drugo nego POJEDINI slučajevi. Kao što je bilo i kod nekih Hrvata(koji su se izkašnjavali Jugoslavenima kao Ivo Andrić). Također više je bilo Hrvata(šokaca) u Servskim redovima(prisilno mobilizirani) nego što je bilo Muslimana. !!! Ova tema se može pokriti jedino brojkama i tek se onda vidi da su čak u večem postotku Muslimani se izjašnjavali Hrvatima i ulazili u Ustaške i Domobranske postrojbe(čine 50% Ustaške vojnice, a od cjelokupnih vojnih snaga 40%) nego Hrvati Katolici. S obzirom da je Hrvata Muslimana u NDH(ne računajući Sandžak) bilo 1-1,2 milijona to je ogroman postotak. Zato se držite teme HRVATA Islamske vjeroispovijesti, jer ako želite opravdati dvojnost Muslimana(između Hrvatstva i Četništva) tokom NDH pogledajte samo BROJKE!
|
|
Vrh |
|
|
Alex
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 04 lip 2010, 02:39 |
|
|
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la: Alex je napisao/la: Vidim da je tema o Hrvatima. Moj post je u kontekstu teme, samo treba pročitati prvu rečenicu iz mog posta i ostalo će se samo kazati. Več kod same usporedbe radite tešku pogrešku. Zločine 1941. godine nad Islamskim stanovništvom su činili Servski radikali(Foča, Višegrad, Zvornik, Fazlagića kula, Banja Luka, Bihać...). U svojoj promidžbi su išli jednako protiv Katolika kao i Muslimana. Za Sandžak nemožete reći da su u njemu Servi Islamske vjeroispovijesti. Jer je Sandžak u 4. mjesecu 1941. godine nakratko ušao u sastav NDH(što Hitler okončava) te su se ti Muslimani odazivali kao Hrvati. Pojedini Muslimani koji se osjčaju Servima su ništa drugo nego POJEDINI slučajevi. Kao što je bilo i kod nekih Hrvata(koji su se izkašnjavali Jugoslavenima kao Ivo Andrić). Također više je bilo Hrvata(šokaca) u Servskim redovima(prisilno mobilizirani) nego što je bilo Muslimana. !!! Ova tema se može pokriti jedino brojkama i tek se onda vidi da su čak u večem postotku Muslimani se izjašnjavali Hrvatima i ulazili u Ustaške i Domobranske postrojbe(čine 50% Ustaške vojnice, a od cjelokupnih vojnih snaga 40%) nego Hrvati Katolici. S obzirom da je Hrvata Muslimana u NDH(ne računajući Sandžak) bilo 1-1,2 milijona to je ogroman postotak. Zato se držite teme HRVATA Islamske vjeroispovijesti, jer ako želite opravdati dvojnost Muslimana(između Hrvatstva i Četništva) tokom NDH pogledajte samo BROJKE! Ne sporim brojnost muslimana Hrvata u redovima Hrvata za vreme NDH, već sporim njihovu iskrenost u nameri nacionalnog stapanja sa Hrvatima. Moje mišljenje je da su se samo prilagođavali istorijskim okolnostima i da tu nekog čvršćeg vezivanja za Hrvate nije bilo. Vreme je pokazalo činjenicu, da su se Bošnjaci za svega nekoliko godina "oprali" od Hrvatstva, NDH-a, Ustaša, Domobrana i Hrvatske nacionalne ideje.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 05 lip 2010, 17:55 |
|
|
Alex je napisao/la: Ne sporim brojnost muslimana Hrvata u redovima Hrvata za vreme NDH, već sporim njihovu iskrenost u nameri nacionalnog stapanja sa Hrvatima. Moje mišljenje je da su se samo prilagođavali istorijskim okolnostima i da tu nekog čvršćeg vezivanja za Hrvate nije bilo. Vreme je pokazalo činjenicu, da su se Bošnjaci za svega nekoliko godina "oprali" od Hrvatstva, NDH-a, Ustaša, Domobrana i Hrvatske nacionalne ideje. Zašto bi Hrvati, a bogami i Srbi tako gledali na njihovo tadašnje izjašnjavanje? Tako nekako ide i muslimanska priča, jer oni isto to žele prikazati kao neiskreno izjašnjavanje. Zar nije bolje objašnjenje kako su muslimani bili iskreni i lutali sa nacionalnim izjašnjavanjem, tada se izjašnjavali većinom kao Hrvati, dijelom kao Srbi, nakon toga postali Muslimani, pa onda tek Bošnjaci. Ja mislim da su većina njih bili sasvim iskreni kada su se izjašnjavali kao Hrvati, Srbi i Muslimani, nisu ni sada svi Bošnjaci. Ovu temu nisam pokrenuo da pokažem kako su baš svi muslimani porijeklom Hrvati, nego čisto da se vidi kako su promišljali mnogi preci onih koji se danas kunu u bošnjaštvo od paleolitika i negiraju hrvatstvo.
|
|
Vrh |
|
|
franst
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 06 lip 2010, 12:56 |
|
|
Da li netko zna koliki je broj Hrvata islamske vjere.U Hrvatskoj ih navodno ima oko 10000.Negdi sam pročita da se oko 490 Hrvata u Kanadi tako izjašnjava.Ima ih dosta i u SAD te Australiji.Postoje li takvi u BiH?
|
|
Vrh |
|
|
Hrvatski_Zrinjski
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 06 lip 2010, 19:14 |
|
|
franst je napisao/la: Da li netko zna koliki je broj Hrvata islamske vjere.U Hrvatskoj ih navodno ima oko 10000.Negdi sam pročita da se oko 490 Hrvata u Kanadi tako izjašnjava.Ima ih dosta i u SAD te Australiji.Postoje li takvi u BiH? Popis iz 2001 broj Muslimana u Hrvatskoj se predpostavlja da je 60-70 000 -Hrvati Islamske vjeroispovijesti 15-20 000 -Bošnjaci 20 000(ali na silu ugurano 8000 ljudi šta se izjašnjavali kao Muslimani) -Albanci 15 000(moguće 20 000)
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 11 lip 2010, 17:36 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
neo
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 10:56 |
|
Pridružen/a: 04 lip 2009, 21:30 Postovi: 462 Lokacija: desno kod placa
|
Bobovac je napisao/la: Dobri ovi Bosnjaci hrvatske nacionalnosti. Napravili Hrvatski islamski centar i poklonili ga bosnjacima bosanske nacionalnosti.
_________________ Gotovina i Markač Hrvatski heroji domovinskog rata, p.
|
|
Vrh |
|
|
KULIN BAN XVI
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:02 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:07 |
|
|
A gdje je duvanjsko polje bilmezu??? I ovdje se govori o prvotnom naseljavanju, jebo te ja idiota, vremenom su se Hrvati naselili svugdje gdje ih danas ima pa i sire i duze.
Nego nigdje ne pise nista o Bosnjacima, gdje li su se oni naselili??
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
KULIN BAN XVI
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:15 |
|
|
Tulkas je napisao/la: A gdje je duvanjsko polje bilmezu??? I ovdje se govori o prvotnom naseljavanju, jebo te ja idiota, vremenom su se Hrvati naselili svugdje gdje ih danas ima pa i sire i duze.
hrvati su samo vlast svoje kneževine vremenom proširili i Pseta i Plive u Bosni, a ne etnički naselili........ Nego nigdje ne pise nista o Bosnjacima, gdje li su se oni naselili??[/quote] .........tamo se nalaze slaveni doselili još za vrijeme Ostrogotske kraljevine 488-555 te drugi talas slavena koji su doselili sa avarima od 567.god te sa zatečenim Ilirima stvorili ZASEBAN etnikum koji se vremneom prozvao BOŠNJANIMA hrvatsko pleme doalzi tek 640 te dakle 150 godina poslije prvih slavena sa gotima od 488 o svjesnosti bošnjaka o gotskom porijeklu govori i pismo bošnjačkih intelektualaca napisano 1942.g. Hitleru
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60944 Lokacija: DAZP HQ
|
jesi ti onaj blento sa sax-a, pitajte me? najjače su mi ovakve provale... Citat: hrvati su samo vlast svoje kneževine vremenom proširili i Pseta i Plive u Bosni, a ne etnički naselili........ ne samo da on zna da ti neki protohrvati nisu naselili određene prostore, već je fascinantan način na koji oni dijele Hrvate od Bošnjana, Humljana i kojih sve ne skupina, kao da su u najmanju ruku jedni Romani, a drugi Germani. kad mi netko navede jednu jedinu značajku koja srednjovjekovne Bošnjane dijeli od Hrvata, trebat će mu uručiti Nobelovu nagradu za kemiju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:20 |
|
|
franst je napisao/la: Da li netko zna koliki je broj Hrvata islamske vjere.U Hrvatskoj ih navodno ima oko 10000.Negdi sam pročita da se oko 490 Hrvata u Kanadi tako izjašnjava.Ima ih dosta i u SAD te Australiji.Postoje li takvi u BiH? Ja osobno znam Hrvate muslimane u Bihaću, Sarajevu, Posavini, Konjicu, ter i po Hercegovini, ali najžešći Hrvati muslimani koje sam upoznao su oni iz iztočne Bosne. U Goraždu su i oni koji se zovu Bošnjaci izuzetno prohrvatski okrenuti, ter nikad ne će reći nešto protiv Ustaša. Goražde je bilo jedno od riedkih mjesta u Bosni gdje su četnici muslimane često zvali Ustašama dok su vršili napade na njih. Kano primjer Hrvata iz iztočne Bosne, iz Domovinskog rata bih izdvojio Fočaka Aliju Šiljka. Evo krtak slikopis o Aliji: Također, evo nabrojanih hrvatskih državotvornih muslimana iz 90-ih:
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:22 |
|
|
Ahaaa, znaci vi ste nastali od onih "bezimenih" Slavena pa se poslije 700 godina sjetili nazvati Bosnjanima??? Covjece sta ti tripujes ovda?? Takvi kao ti su vec placuci odlazili sa ovog foruma potuceni ko Turci kod Sente..
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60944 Lokacija: DAZP HQ
|
Tulkas je napisao/la: Ahaaa, znaci vi ste nastali od onih "bezimenih" Slavena pa se poslije 700 godina sjetili nazvati Bosnjanima??? Covjece sta ti tripujes ovda?? Takvi kao ti su vec placuci odlazili sa ovog foruma potuceni ko Turci kod Sente.. gledam šta se zbiva, kad se valjda bitef sa sax-a poslužio HB-om, pa ovaj odmah ovamo skočio da nas "prosvijetli". http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=77254
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:39 |
|
|
Također, valja spomenuti i izuzetno prohrvatski usmjerenog imama hadži Idriza efendiju Bešića, inače rodom iz Gračanice. Tu je njegov govor i dova s Bleiburga od prošle godine, a ove godine je imao sličan govor:
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:43 |
|
|
Dobar je imam. Ove godine je s Bleiburga postavio pitanje (pretpostavljam bosanskim muslimanima): "Kome je stalo da se još uvijek prešućuju žrtve (Hrvata) islamske vjere na Bleiburgu i križnom putu?"
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 12 lip 2010, 13:51 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Dobar je imam. Ove godine je s Bleiburga postavio pitanje (pretpostavljam bosanskim muslimanima): "Kome je stalo da se još uvijek prešućuju žrtve (Hrvata) islamske vjere na Bleiburgu i križnom putu?" Dao je primjetbu i svojima i nama, jerbo je rekao kako se ,,muslimanskih žrtava jedni odriču, a drugi ih ne iztiču''. Inače i muftija Omerbašić je izuzetno prohrvatski okrenut, ter je i on par puta na Bleburgu učio dovu za ubijene. Omerbašić je inače rodom iz Ustikoline koja je na Drini pokraj Goražda.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 13 lip 2010, 12:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Apropos muftije, i izjašnjavanja, ne treba biti isključiv.
Ako ne žele biti Nijemci, neka budu Austrijanci, ako kontate poentu.
Neka se širi svijest o zajedničkom porijeklu (a ne da se sve zasniva na ustaštvu), ali neka na tome porade i u Bosni a ne samo sa wannabe ustašama iz dijaspore i RH, jer nema selameta od toga. Samo mogu reći svaka čast na ovim riečima
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 13 lip 2010, 15:50 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2948 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Dobro ti je covjek rekao, nadosadniji si ubjedljivo na Herceg-Bosni ,nidje veze s vezom u nijednom komentaru,sve bi nesto rekao i svakom si loncu poklopac ,a glup si ko racku, stvarno promijeni nick u "totem gluposti" bolje ti stoji...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 13 lip 2010, 18:09 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4967 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Dobro ti je covjek rekao, nadosadniji si ubjedljivo na Herceg-Bosni ,nidje veze s vezom u nijednom komentaru,sve bi nesto rekao i svakom si loncu poklopac ,a glup si ko racku, stvarno promijeni nick u "totem gluposti" bolje ti stoji... Lako tebi. Imas ti tvoje "sejde" ovdje. Dodjes mu kao Lagumdzija.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 13 lip 2010, 18:14 |
|
|
Dane ti si ovaj s desna drugi jel tako
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvati islamske vjere Postano: 13 lip 2010, 18:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25896 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
I ja sam ga prepoznao po odjeći. ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 164 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|