HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 sij 2025, 05:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 945 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 38  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata
PostPostano: 10 ruj 2020, 11:21 

divizija je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Tko se čudi? Ne kužim ja što bi vi točno?

Koliko sam skužio jedino što bi zadovoljilo je njemački standard bez uvoza radne snage, i uvjereni ste da strančica od 2 i pol čovjeka, kakva je Škorina, to može izvest, a stranka koja obuhvaća bar pola stručnjaka u RH se ne može ni približit tome.

To je zakon spojenih posuda. Ako u jednu previše naspeš otići će ovako ili onako u drugu, ili premalo.

No, dobro, dosadilo mi je ispadat crna ovca. Najlakše je ponavljat floskule koje dobro zvuče a nisu izvedive.

Nije stvar ovdje što se može, nego što se hoće. HDZ ne zanima da mi stignemo švapski standard, pa da se naši ljudi vrate il ida drugi Europljani dođu.

To je teži put. Taj put treba volje i vremena, treba raditi na tome, jačati BDP, smanjivati poreze, povećavati plaće.

Oni su odabrali lakši put, raseli Hrvate, naseli Indijce. To je ono što je najlakše i za to si se ti odlučio i oni koje voliš. Vi ste za lakš put, iako vodi u propast.

Dostigli smo ga već samo onaj od prije 10 godina. Za 10 godina ćemo stići njihov trenutni itd. Hoće li se oni koji su iselili tamo prije 15 godina sada vratiti? Vjerojatno neće jer sada je standard tamo još veći. Raspolažemo ljudima kojima su najvažnije pare zato i jesmo u situaciji da brojimo svako dijete, da očekujemo od HDZ-a da napravi neko čudo i zaustavi iseljavanje, da se borimo protiv useljavanja. Kako ćeš zaustaviti useljavanje ako se ljudi iseljavaju i ne prave djecu jer su im pare na prvom mjestu? Hoće li takvi ljudi pristati na potencijalne gospodarske posljedice? Važno da je tebi nekakva stranka za sve kriva. Nek HDZ zatvori granice kao u Jugi i neka pošalju svoje jurišnike da po kućama prave djecu? Prije izbora sam lobirao protiv HDZ-a i opet ću ali sada su izbori prošli i realnost je takva kakva je.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 11:26 

Ako je njemački standard i ništa manje ono jedino što može spriječiti iseljavanje onda najbolje da se svi Hrvati ili ubiju ili sele. Jer dakako da HR neće dostići tu razinu (barem ne prije pojave svemirskih brodova). Hrvatska može razviti druge adute koje će zaustaviti ili vratiti Hrvatiće: sigurnost, red i mir, ekologija, manje rada a više duhovnih aktivnosti, manji troškovi stanovanja, obitelj...
Po plaći se nije baš mogućno natjecati sa Velikim Rajhom.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 11:32 

Ekološki komunizam Bobi? Nije loša ideja, čak bi privlačili zapadne Europljane. Ljevičare. :D

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 14:36 

Eto to su te floskule.

Nije ni mene ni tebe nitko pitao što želimo.

Pitanje je što je izvedivo. Ovo tvoje je tipično razmišljanje nekog filozofa koji u životu nije radio prave poslove. Misli da s neba pada.

Nijemci nisu došli do visokog standarda bez imigracije.

Ti bi i jare i pare.

Takvo što je moguće samo ako nađeš naftu kao Norvežani npr. ali i oni ipak imaju useljenike.
Evo i ja ću želje:

Hoćemo njemački standard bez imigracije!

Tko god ti to obeća, možeš ga odmah otpisat jer laže.

Izrael Junuze, Izrael ima 85% Njemačkog standarda bez imigracije. Naravno da se može ako se zna i ako se želi. HDZ će naći 100 izlika za nerad i glupost.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:19 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
divizija je napisao/la:

Nije stvar ovdje što se može, nego što se hoće. HDZ ne zanima da mi stignemo švapski standard, pa da se naši ljudi vrate il ida drugi Europljani dođu.

To je teži put. Taj put treba volje i vremena, treba raditi na tome, jačati BDP, smanjivati poreze, povećavati plaće.

Oni su odabrali lakši put, raseli Hrvate, naseli Indijce. To je ono što je najlakše i za to si se ti odlučio i oni koje voliš. Vi ste za lakš put, iako vodi u propast.

Dostigli smo ga već samo onaj od prije 10 godina. Za 10 godina ćemo stići njihov trenutni itd. Hoće li se oni koji su iselili tamo prije 15 godina sada vratiti? Vjerojatno neće jer sada je standard tamo još veći. Raspolažemo ljudima kojima su najvažnije pare zato i jesmo u situaciji da brojimo svako dijete, da očekujemo od HDZ-a da napravi neko čudo i zaustavi iseljavanje, da se borimo protiv useljavanja. Kako ćeš zaustaviti useljavanje ako se ljudi iseljavaju i ne prave djecu jer su im pare na prvom mjestu? Hoće li takvi ljudi pristati na potencijalne gospodarske posljedice? Važno da je tebi nekakva stranka za sve kriva. Nek HDZ zatvori granice kao u Jugi i neka pošalju svoje jurišnike da po kućama prave djecu? Prije izbora sam lobirao protiv HDZ-a i opet ću ali sada su izbori prošli i realnost je takva kakva je.

Excusses, excusses....

Odabrali ste kapitulaciju i to je sve. O svemu sam pisao sto puta, arguemntirano naveo zašto je LAŽ da se depopulacija mora hitno spriječiti, zašto je LAŽ da nedostaje radnika, kako je laž da će propasti BDP zbog toga... ali uzalud je. Jednostavno ste popušili narativ koji vam prodaju ko narkii ovisnost.

HDZ ne treba zatvarati granice kao Juga, već dramatično rasteretiti gospodarstvo, smanjiti državne rashode, kresati birokraciju, olakšavati procedure i stvarati preduvjete za rast plaća i zaustavljanje emigracije. Mi imamo 150 000 nezaposlenih i stotine tisua ljudi mlađih od 65 godina u penziji!!! Ne postoji manjak radnika!!!

Tako se rješava problem nedostatka radne snage - tako da povećaš plaće, zaustaviš iseljavanje, ciljano stimulriaš školovanje u određenim sektorima, a uvoz radnika omogućavaš diskretno i vrlo ograničeno za vrlo ograničene djelatnosti, za koje trenutno nema dovoljno kvalificiranih radnika.

Ovo što oni rade da puštaju bilo koga je jamstvo nastavka zaostajanja plaća u RH za onima vani, i to ne samo u sektorima koji su deficitarni, već u SVIM SEKTORIMA i time jamstvo nastavka emigracije hrvatske populacije.

Uvoz radne snage treba biti strogo ograničen po djelatnostima, za koje istvoremeno pojačavaš upisne kvote, daješ stipendije i sl., kako bi za par godina prestala nestašica kroz prekvalifikacije i školovanje mladih.
To je strateški put. Vlast je odabrala kapitulaciju.

Shvati da postoji dovoljno radnika, Hrvatska ima preko 2 milijuna radno sposobnih ljudi i znatno manje zaposlenih ljudi. Problem je isključivo politički, a ne demografski. Demografski će tek nastat.

A što se HDZa tiće, paradoks je da će ovim zakonom zapravo poništiti neke pozitivne tekovine prošlog mandata. HDZ je donekle rasteretio gospodarstvo i bilo je kakvog-takvog rasta plaća i čak POVRATKA nekih naših ljudi iz vana. I umjesto da se taj proces nastavi i ubrza, oni idu sada podilaziti robovlasnicima i zacementirati nas u zemlji niske platežene moći.

To rade, jer im je niska cijena neto plaće jedino što osigurava opstanak ovako visokopterećenog privatnog sektora i ogromnih proračunskih rashoda.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:22 

Bobovac je napisao/la:
Ako je njemački standard i ništa manje ono jedino što može spriječiti iseljavanje onda najbolje da se svi Hrvati ili ubiju ili sele. Jer dakako da HR neće dostići tu razinu (barem ne prije pojave svemirskih brodova). Hrvatska može razviti druge adute koje će zaustaviti ili vratiti Hrvatiće: sigurnost, red i mir, ekologija, manje rada a više duhovnih aktivnosti, manji troškovi stanovanja, obitelj...
Po plaći se nije baš mogućno natjecati sa Velikim Rajhom.

Nije njemački standard, negdje 70-75% istoga, to je otprilike tako diljem EU, na toj razini masovna emigracija staje.

Ali Hrvatska ima i drugi problem - masu uhljeba, masu prerano umirovljenih, lošu obrazovnu strukturu...sve su to problemi kojima se slabo ili nikako bavi.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:24 

.

Naravno da jesu, imigracija u Njemačku je upravo posljedica tog visokog standarda.

https://en.wikipedia.org/wiki/Wirtschaftswunder

Imigracija je nastupila tek šezdesetih kad je visoki standard stvorio poželjnost Njemačke.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:28 

divizija je napisao/la:
.

Naravno da jesu, imigracija u Njemačku je upravo posljedica tog visokog standarda.

Imigracija je nastupila tek šezdesetih kad je visoki standard stvorio poželjnost Njemačke.

I kad domaći više nisu mogli zadovoljit potrebe...

@lasice Izrael ima vlastitu imigraciju Židova

Sve mjere koje ste naveli Hrvatska već radi, manje ili više uspješno. Od kresanja javnog sektora do prekvalifikacija i useljavanja Hrvata iz J. Amerike. I dalje nije dovoljno, niti će biti.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:29 

Divizija dzaba se trudiš,nemoguće je zaustaviti proces iseljavanja,30godišnje silovanje Hrvata od tajkuna i politike dolazi na naplatu. održat Ce oni standard sebi ali sa nekim novim koji će mu taj standard osiguravati.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:30 

divizija je napisao/la:

Sve mjere koje ste naveli Hrvatska već radi, manje ili više uspješno. Od kresanja javnog sektora do prekvalifikacija i useljavanja Hrvata iz J. Amerike. I dalje nije dovoljno, niti će biti.

Znam da Židovi imaju imigraciju svojih ljudi ali to bi mogla i Hrvatska raditi umjesto što trpa strance. Židovi su napravili fantastičan model samo treba poslati nekoga da sve to prepiše i poslije implementira.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:33 

Kad on kaže "rasteretiti gospodarstvo" to kod nas znači samo znači više para tajkunima i stranim korporacijama.

Samo Interspar i PBZ plate manje poreza i povećaju dividendu. Tip u bajkama živi.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:33 

weasel je napisao/la:

Znam da Židovi imaju imigraciju svojih ljudi ali to bi mogla i Hrvatska raditi umjesto što trpa strance. Židovi su napravili fantastičan model samo treba poslati nekoga da sve to prepiše i poslije implementira.

Pa radimo čovječe. Ne možemo ih puškom tjerat iz Čilea.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:36 

divizija je napisao/la:

Excusses, excusses....

Odabrali ste kapitulaciju i to je sve. O svemu sam pisao sto puta, arguemntirano naveo zašto je LAŽ da se depopulacija mora hitno spriječiti, zašto je LAŽ da nedostaje radnika, kako je laž da će propasti BDP zbog toga... ali uzalud je. Jednostavno ste popušili narativ koji vam prodaju ko narkii ovisnost.

HDZ ne treba zatvarati granice kao Juga, već dramatično rasteretiti gospodarstvo, smanjiti državne rashode, kresati birokraciju, olakšavati procedure i stvarati preduvjete za rast plaća i zaustavljanje emigracije. Mi imamo 150 000 nezaposlenih i stotine tisua ljudi mlađih od 65 godina u penziji!!! Ne postoji manjak radnika!!!

Tako se rješava problem nedostatka radne snage - tako da povećaš plaće, zaustaviš iseljavanje, ciljano stimulriaš školovanje u određenim sektorima, a uvoz radnika omogućavaš diskretno i vrlo ograničeno za vrlo ograničene djelatnosti, za koje trenutno nema dovoljno kvalificiranih radnika.

Ovo što oni rade da puštaju bilo koga je jamstvo nastavka zaostajanja plaća u RH za onima vani, i to ne samo u sektorima koji su deficitarni, već u SVIM SEKTORIMA i time jamstvo nastavka emigracije hrvatske populacije.

Uvoz radne snage treba biti strogo ograničen po djelatnostima, za koje istvoremeno pojačavaš upisne kvote, daješ stipendije i sl., kako bi za par godina prestala nestašica kroz prekvalifikacije i školovanje mladih.
To je strateški put. Vlast je odabrala kapitulaciju.

Shvati da postoji dovoljno radnika, Hrvatska ima preko 2 milijuna radno sposobnih ljudi i znatno manje zaposlenih ljudi. Problem je isključivo politički, a ne demografski. Demografski će tek nastat.

Većina trenutno nezaposlenih su ili između poslova ili ne žele raditi.
Problem nikako nije politički. Doslovno imaš situaciju da RH prati sve zapadne trendove i ti iz toga zaključiš da je problem u HDZ-u. Ako pogledaš probleme koji se javljaju prolaskom kroz te trendove i koja rješenja se biraju vidjet ćeš da smo mi do sada radili po tvojoj volji. Većina toga što si napisao se već godinama radi. Čak i ovo sa strogim kvotama za uvoz radnika je doslovno bio zakon do prije par mjeseci. Poduzetnički lobi je godinama lobirao vladu da taj zakon promijeni i na kraju su uspjeli.
Mi na Balkanu imamo sreće da kod nas vladaju rodijačko-seljačke interesne skupine jer su puno bolje od kapitalističko-elitisičkih koje vladaju na zapadu.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:36 

Kad on kaže "rasteretiti gospodarstvo" to kod nas znači samo znači više para tajkunima i stranim korporacijama.

Samo Interspar i PBZ plate manje poreza i povećaju dividendu. Tip u bajkama živi.

Ti si toliko neuk da je to jezivo. Ne razlikuješ ni dobit od prometa.

Kad intersparu ne bude imao tko raditi, on će dignuti plaće čovjeće. Zato je cilj da intersparu FALI radnika, da se mora otimati za njih i moliti da dođu. I PBZ jednako.

Ali interspar mora imati i otkud platiti te ljude. Zato mora istovremen imati male poreze i NESTAŠICU radnika. Da i mora i može dizati plaće.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:39 

Problem nikako nije politički. Doslovno imaš situaciju da RH prati sve zapadne trendove i ti iz toga zaključiš da je problem u HDZ-u.

Pa problem je u tome što HDZ bira politiku slijepog slijeđenja trendova. Da drugi skoče s mosta u ponor, ja ne bi. Ne znam za tebe. Ta politika "nemam svoju glavu da mislim" je i korijen naših problema.I to ne samo po ovom pitanju. Upravo zato što vidim kuda su ti trendovi odveli zapad, ja ih ne želim ovdje.
S tim da postoji i razlika, jer zapad je imigraciju pokrenuo usliejd svog visokog standarda, dok mi pokrećemo uslijed toga što još ima vukoyebina gorih od nas.
Ako pogledaš probleme koji se javljaju prolaskom kroz te trendove i koja rješenja se biraju vidjet ćeš da smo mi do sada radili po tvojoj volji. Većina toga što si napisao se već godinama radi. Čak i ovo sa strogim kvotama za uvoz radnika je doslovno bio zakon do prije par mjeseci. Poduzetnički lobi je godinama lobirao vladu da taj zakon promijeni i na kraju su uspjeli.
Mi na Balkanu imamo sreće da kod nas vladaju rodijačko-seljačke interesne skupine jer su puno bolje od kapitalističko-elitisičkih koje vladaju na zapadu.

Pa kako rekoh, neke stvari smo dosada i pozitivno radili. A sad će to poništiti. Čak smo imali rast plaća i malu remigraciju uz usporavanje emigracije. Sad će sve to poništit. Genocid.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:40 

Što bi se dogodilo ako bi vlada smanjila poreze i zabranila masovan uvoz radne snage? Poslodavci uz trenutna plaće ne bi mogli popuniti neka mjesta i jedino rješenje bi im bilo podignuti plaće, što bi mogli uz manje poreze. Tada više ne bi bilo alibija, država ovo država ono.
S obzirom da bi im alternativa bila manje posla ili lošije poslovanje ne sumnjam da bi gazde progudale gnedlu i uhvatile novčanik.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:41 

Vlada aktivno saboitra doseljavanje Hrvata, misliš da drugovi iz HDZ/SDP žele te "ustaše" nazad?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:42 

Uvoz radnika, osim sezonski je toliko očigledno štetan da nema smisla trošiti riječi.
Da ne ponavljam sve što imigracija donosi i koje probleme povlači za sobom jer to svi znaju.
Ekonomija neće stati, samo će sa smanjit njezin volumen, ali na manji broj stanovnika to neće biti nikakav problem jer per capita se ne smanjuje, osim problema penzija, ali taj problem me ne dira, neka se svatko pobrine za svoju starost, a država će moći omogućiti minimalne uvjete za preživljavanje.

Sve veliki zagovornici tržišta, a tvrde da fali radnika u određenim zanimanjima, kako da ne, ako fali molera ili vodoinstalatera i čeka ih se dugo, vrlo brzo će tržište odraditi svoje i poskupiti njihovu uslugu, učiniti je privlačnom pa i dovesti do povratka onih koji su otišli hamalit po minkenu i stanovati u 5 kvadrata sa još petoricom kako bi bolje živjeli.
Isto tako tržište će regulirati i manjak građevinskih radnika kojih nema dovoljno i da se recimo svi vrate iz dijaspore, tako što se za veće projekte raspiše međunarodni natječaj, kao što je to npr za Pelješki most, radnicu dođu, odrade poso i idu ili dobiju drugi isti takav, ali ne dobivaju trajni boravak...
Dakle tržište će to sve regulirati, jedino su ugrožene dobre penzije i putovanja penzionera, a bez putovanja je danas teško jel.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:47 

weasel je napisao/la:

Što bi se dogodilo ako bi vlada smanjila poreze i zabranila masovan uvoz radne snage? Poslodavci uz trenutna plaće ne bi mogli popuniti neka mjesta i jedino rješenje bi im bilo podignuti plaće, što bi mogli uz manje poreze. Tada više ne bi bilo alibija, država ovo država ono.
S obzirom da bi im alternativa bila manje posla ili lošije poslovanje ne sumnjam da bi gazde progudale gnedlu i uhvatile novčanik.

Gdje ti živiš? Ovo se doslovno događalo zadnjih godina. Neto plaće su narasle, standard se povećao. Rezultat: poduzetnici konstatno kukaju i lobiraju vladu da im pusti uvoz jeftine radne snage i nakon godina kukanja i plakanja došli su na svoje.
Meni je svakako draže da moji novci završe u džepu nekog uhljeba koji radi u pošti i uzdržava svoju obitelj nego da završe u džepovima međunarodne elite koja najviše i upire prema zamjeni stanovništva.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:50 

HDZ BiH i HDZ RH mogu već sad početi primjenjivati politike za zaustavljanje iseljavanja jer već nema kritične mase.ujedno će stabilizirati stvari i utišati kritike što im na kratki rok daje komotnu poziciju i vlast,a gospodarstvenici se mogu krpiti uvozom novih Hrvata. Zadani ciljani godišnji rast treba financirati i održavati,borba protiv konkurencije košta,a gdje je najjeftinije lovu nabaviti,nije ni u banci ni na tržištima kapitala neko u korupciji,podmazivanje a posebno su izdašna ledja radne snage.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:55 

divizija je napisao/la:
Problem nikako nije politički. Doslovno imaš situaciju da RH prati sve zapadne trendove i ti iz toga zaključiš da je problem u HDZ-u.

Pa problem je u tome što HDZ bira politiku slijepog slijeđenja trendova. Da drugi skoče s mosta u ponor, ja ne bi. Ne znam za tebe. Ta politika "nemam svoju glavu da mislim" je i korijen naših problema.I to ne samo po ovom pitanju. Upravo zato što vidim kuda su ti trendovi odveli zapad, ja ih ne želim ovdje.
S tim da postoji i razlika, jer zapad je imigraciju pokrenuo usliejd svog visokog standarda, dok mi pokrećemo uslijed toga što još ima vukoyebina gorih od nas.
Ako pogledaš probleme koji se javljaju prolaskom kroz te trendove i koja rješenja se biraju vidjet ćeš da smo mi do sada radili po tvojoj volji. Većina toga što si napisao se već godinama radi. Čak i ovo sa strogim kvotama za uvoz radnika je doslovno bio zakon do prije par mjeseci. Poduzetnički lobi je godinama lobirao vladu da taj zakon promijeni i na kraju su uspjeli.

Pa kako rekoh, neke stvari smo dosada i pozitivno radili. A sad će to poništiti. Čak smo imali rast plaća i malu remigraciju uz usporavanje emigracije. Sad će sve to poništit. Genocid.

Nismo mi u poziciji da plivamo uzvodno. Svaka korist od takve politike bi bila poništena narušavanjem diplomatskih i trgovinskih odnosa s EU. Pogledaj npr. Orbana - EU i mediji zbog njegove politike šikaniraju Mađarsku a rezultati su mu slabi i nikakvi. Čak imaju lošije imigracijske rezultate od nas. Standard im je manji. Korupcija i klijentelizam su im gori nego kod nas. Najgore je kad dođeš na glas kao nekakav tvrdoglavi izolacionist a nisi u prilici da efektivno implementiraš takvu politiku.
U ovom trenutku potez koji bi nam najviše donio je veliko povećanje minimalne plaće. EU na to neće reagirat, podržat će domaći ljudi s cijelog političkog spektra a jedini pravi efekt toga bi bilo smanjenje komparativne prednosti kod uvoza jeftine radne snage izvana. Poduzetnici će plakat i kukat da im nema tko brat jagode al tko ih je**.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:56 

weasel je napisao/la:

Vlada aktivno saboitra doseljavanje Hrvata, misliš da drugovi iz HDZ/SDP žele te "ustaše" nazad?

Žele. Mali imanovog kolegu u razredu iz Argentine.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 15:58 

divizija je napisao/la:

Kad intersparu ne bude imao tko raditi, on će dignuti plaće čovjeće. Zato je cilj da intersparu FALI radnika, da se mora otimati za njih i moliti da dođu. I PBZ jednako.

Ali interspar mora imati i otkud platiti te ljude. Zato mora istovremen imati male poreze i NESTAŠICU radnika. Da i mora i može dizati plaće.

Uvest će kao Konzum blagajne bez ljudi ili kao Lidl poduplat plaću ali i posao.

Pepeljugo i budalo.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:03 

Drzavni poslovi i mirovina više nisu ideal jer su premala primanja u odnosu na rad u privatnom sektoru. Bar u velikim gradovima a kresanje istih u pasivnim krajevima dovodi do iseljavanja.

Ali hajde ti to budali objasni. Ne zna on ni kućni budžet vodit.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:06 

divizija je napisao/la:

Uvest će kao Konzum blagajne bez ljudi ili kao Lidl poduplat plaću ali i posao.

Pepeljugo i budalo.

Automatizacija nam odgovara jer se tako smanjuje potreba za niskokvalificiranom radnom snagom i blago povećava za visoko kvalificiranom (jer netko mora održavati automatiku). Povećanjem minimalne plaće poslodavce se tjera da ulažu u automatizaciju.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 945 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 38  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: