HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 12:32.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 945 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 38  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HDZ potiho uvozi 103,000 migranata
PostPostano: 10 ruj 2020, 16:06 

OptimisticniVeSeljak je napisao/la:
Nek HDZ zatvori granice kao u Jugi i neka pošalju svoje jurišnike da po kućama prave djecu?
slika
Opet lazna/retardirana dilema. Takija.

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ne kužim ja što bi vi točno?

Takija. Znas al buduci da imas neka ostecenja ili glumis da imas memoriju zlatne ribice neka ponovim.

Milanovic i druge vlade su sasvim dobro zastupale interese etnickih Hrvata po pitanju legalne i ilegalne migracije.

Bolesno zlobni ljudi sebe razotkriju sta ignoriraju ovo. Preskoce sta je Hrvatska imala dobru politiku prije i tretiraju HDZovu odluku kao novo mjerilo. Novi zlatni standard. Dno dna ste.

Koliko sam skužio jedino što bi zadovoljilo je njemački standard bez uvoza radne snage, i uvjereni ste da strančica od 2 i pol čovjeka, kakva je Škorina, to može izvest, a stranka koja obuhvaća bar pola stručnjaka u RH se ne može ni približit tome.

Takijaski klaune ta ista mocvara od stranke zvana HDZ nas je spustila ispod Litve, Latvije, Estonije, Ceske, Slovacke i Rumunjske i zbog kretenske reakcije na koronu i ovisnosti o turizmu sad smo ispod Bugarske. HDZ je problem a ne rjesenje. Treba otpustit 100,000 njegovih clanova uhljebljenih ka Irska/Estonija sta je uradila da raspetlja svoje koruptivno klupko i bit ce bolje Hrvatskoj. Bit ce 100,000 HDZovaca na ulici da rade najgore poslove a ako nece i otpeljaju na zapad, jos bolje. Win win za Hrvatsku.
To je zakon spojenih posuda.

slika

No, dobro, dosadilo mi je ispadat crna ovca.

Takija. Bit ces ti nazad. Ne mozes ti bez takije i djelovanja protiv Hrvata. Imas jaci poriv u tom od predanijeg Sorosevca ili SDAovca.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:17 

Uvest će kao Konzum blagajne bez ljudi ili kao Lidl poduplat plaću ali i posao.

Pepeljugo i budalo.

Koji će im onda klinac strani radnici i uvoz radne snage?

Silovatelju logike.

Sad im je trebalo radnika iz uvoza, ali kad bi morali zaposlit Hrvate više ne trebaju radnike.

Judo hrvatskog naroda.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:20 

Automatizacija nam odgovara jer se tako smanjuje potreba za niskokvalificiranom radnom snagom i blago povećava za visoko kvalificiranom (jer netko mora održavati automatiku). Povećanjem minimalne plaće poslodavce se tjera da ulažu u automatizaciju.

To ti tako ne ide kod Junuza!! Poslodavcima trebaju STRANI radnici, a ako njih nema, uvest će automate.

Ali Hrvati ne trebaju, Hrvati trebaju odseliti i basta. Junuz je reko i nek se zna, mora ići uvoz stranaca i raseljavnaje Hrvata, nema alternative. Ako nećemo strance, dobit ćemo automate!!!

Jer Hvratska s 94% Hrvata, to je talibanija. Pitaj Junuza.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:32 

Gdje ti živiš? Ovo se doslovno događalo zadnjih godina. Neto plaće su narasle, standard se povećao. Rezultat: poduzetnici konstatno kukaju i lobiraju vladu da im pusti uvoz jeftine radne snage i nakon godina kukanja i plakanja došli su na svoje.
Meni je svakako draže da moji novci završe u džepu nekog uhljeba koji radi u pošti i uzdržava svoju obitelj nego da završe u džepovima međunarodne elite koja najviše i upire prema zamjeni stanovništva.

A gdje ti živiš, ovo što se dogodilo je tek sitna kap u moru koje treba doći. Oni su nakon što je 300k ljudi ispalilo van podigli plaće u prosjeku 700 kuna. I to je taj veliki napredak? Neka kukaju i dalje uvoza radne snage ne smije biti. Na vladi je da smanji javnu potrošnju, što manji proračun i što manji porezi ali oni to ne žele because treba uhlejba puno za izbore. Sve je to začarani krug vlada-uhljebi-hdz-poslodavci i ja to tupim godinu i pol na forumu ali bez ikakve koristi. Ako tko uzima masni profit to su sada strani lobiji kojima to HDZ omogućava uvozom jeftine radne snage.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:34 

weasel je napisao/la:
Vlada aktivno saboitra doseljavanje Hrvata, misliš da drugovi iz HDZ/SDP žele te "ustaše" nazad?

Žele. Mali imanovog kolegu u razredu iz Argentine.

Jedan od malobrojnih koji je preplivao zamke birokracije. To može i mora bolje.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:35 

Automatizacija je dobra pojava, limitirat će broj tih niskokvalificiranih radnih mjesta i natjerati ljude da traže bolje kvalifikacije i produktivniji posao. IT industriju treba gurati 300%.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:37 

Nije kod Junuza nego kod kapitalista komunisto Pepeljugo.

Davno smo zaključili da je tehnološki napredak jedan od dobrih načina borbe protiv useljavanja i općenito popravljanja standarda. No, sigurno ćemo bolje napredovati u tom smjeru kao dio EU negoi zvan njega.

Problem je sto su STEM-ovci nosioci istog a ne filozofi mlatimudani poput Pepeljuge a njih je od 5 do 10 % u društvu i na 36 000 djece koja se rađa godišnje je to.premalo, pogotovo što one najbolje vrbuju vani još dok su na faksu.

Cijela ova priča nije jednostavna kako izgleda na prvi pogled.

Ja iskreno sumnjam da će i pola od ovog broja bit useljeno, pogotovo ne trajno. Veseli me ovihpar tisuća visokoobrazovanih, to smo obrali od Bošnji i Srba. To i jest smjer kojim treba ići.

Znači dozirana, kontrolirana imigracija.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:46 

Znači dozirana, kontrolirana imimigracija.

E ali 96% niskoobrazovanih koje HDZ i izrabljivaci uvoze nije to. Uostalom nema nikakvih visokih skola koje EU priznaje iz zemalja koje su 'nova velika trzista radnika za Hrvatsku'. Filipini, Nepal, Burma i Kosovo =))

Treba skasit HDZovu farmu uhljeba pa snizit poreze i onda ce Hrvati ostajat a dolazit obrazovani. To su napravile Irska i Estonija.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:48 

Nije kod Junuza nego kod kapitalista komunisto Pepeljugo.

Davno smo zaključili da je tehnološki napredak jedan od dobrih načina borbe protiv useljavanja i općenito popravljanja standarda. No, sigurno ćemo bolje napredovati u tom smjeru kao dio EU negoi zvan njega.

Problem je sto su STEM-ovci nosioci istog a ne filozofi mlatimudani poput Pepeljuge a njih je od 5 do 10 % u društvu i na 36 000 djece koja se rađa godišnje je to.premalo, pogotovo što one najbolje vrbuju vani još dok su na faksu.

Cijela ova priča nije jednostavna kako izgleda na prvi pogled.

Ja iskreno sumnjam da će i pola od ovog broja bit useljeno, pogotovo ne trajno. Veseli me ovihpar tisuća visokoobrazovanih, to smo obrali od Bošnji i Srba. To i jest smjer kojim treba ići.

Znači dozirana, kontrolirana imigracija.
koji će ti *** onda fakulteti po Hrvatskoj?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 16:51 

Ima zemalja sa niskim porezima, pa su za onu stvar. Najbolja država je ona u kojoj su porezi u apsolutnom iznosu najveći a ne najmanji.
Inače, najdomoljubnije što možemo učinit je odškolovat stemovca. Ja se nadam u sljedećih par godina imat najmanje +2 u kući.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 17:44 

weasel je napisao/la:

Gdje ti živiš? Ovo se doslovno događalo zadnjih godina. Neto plaće su narasle, standard se povećao. Rezultat: poduzetnici konstatno kukaju i lobiraju vladu da im pusti uvoz jeftine radne snage i nakon godina kukanja i plakanja došli su na svoje.
Meni je svakako draže da moji novci završe u džepu nekog uhljeba koji radi u pošti i uzdržava svoju obitelj nego da završe u džepovima međunarodne elite koja najviše i upire prema zamjeni stanovništva.

A gdje ti živiš, ovo što se dogodilo je tek sitna kap u moru koje treba doći. Oni su nakon što je 300k ljudi ispalilo van podigli plaće u prosjeku 700 kuna. I to je taj veliki napredak? Neka kukaju i dalje uvoza radne snage ne smije biti. Na vladi je da smanji javnu potrošnju, što manji proračun i što manji porezi ali oni to ne žele because treba uhlejba puno za izbore. Sve je to začarani krug vlada-uhljebi-hdz-poslodavci i ja to tupim godinu i pol na forumu ali bez ikakve koristi. Ako tko uzima masni profit to su sada strani lobiji kojima to HDZ omogućava uvozom jeftine radne snage.

Jok. @Junuz je dobro rekao - u ruralnim sredinama državni poslovi zadržavaju ljude. U gradovima su porezi najveci i tu je većina aparata tako da tu ima nekog prostora za rezanje ali ne koliko ti misliš. Trend u razvoju ekonomije je povećanje državne potrošnje, ne smanjenje.
Tko je digao plaće 700 kn? Jel Vlada ta koja diže plaće ili poslodavci? Vlada je smanjila poreze da bi većina tog novca ostala poslodavcima. Taj tvoj minarhizam je glupa ideologija koja funkcionira tako da se sve podređuje kapitalu, uključujući i migracije. Država je tu da bude protuteža tržištu i kapitalizmu a ti bi je okljaštrio i pustio Nenada Bakića da nam vodi državu.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 17:52 

Ima zemalja sa niskim porezima, pa su za onu stvar. Najbolja država je ona u kojoj su porezi u apsolutnom iznosu najveći a ne najmanji.
Inače, najdomoljubnije što možemo učinit je odškolovat stemovca. Ja se nadam u sljedećih par godina imat najmanje +2 u kući.

Opet si u pravu (podaci kad se odaberu kamatni i inflacijski parametri za tu zemlju):
https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=CTS_ETR#

RH 13,1%
Njemačka 26,9%
Izrael 20,6%
Austrija 23,5%

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 22:15 

weasel je napisao/la:

Jok. @Junuz je dobro rekao - u ruralnim sredinama državni poslovi zadržavaju ljude. U gradovima su porezi najveci i tu je većina aparata tako da tu ima nekog prostora za rezanje ali ne koliko ti misliš. Trend u razvoju ekonomije je povećanje državne potrošnje, ne smanjenje.
Tko je digao plaće 700 kn? Jel Vlada ta koja diže plaće ili poslodavci? Vlada je smanjila poreze da bi većina tog novca ostala poslodavcima. Taj tvoj minarhizam je glupa ideologija koja funkcionira tako da se sve podređuje kapitalu, uključujući i migracije. Država je tu da bude protuteža tržištu i kapitalizmu a ti bi je okljaštrio i pustio Nenada Bakića da nam vodi državu.

Prije no mi možemo postati razvijena država s visokim porezima trebamo prvo postati razvijeni, do tada nam visoki porezi nisu pametan potez. Kad bi barem sav taj novac bio odbro iskorišetn ali naša država prosipa novac na gluposti.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 22:18 

Koje su to točno gluposti na koje se prosipa novac?

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 22:43 

Opet si u pravu (podaci kad se odaberu kamatni i inflacijski parametri za tu zemlju):

RH 13,1%
Njemačka 26,9%
Izrael 20,6%
Austrija 23,5%

Koja je ovo
TAKIJAAAAA

Znaci izvuka si jednu procjenu jednog poreza 'corporate tax' i to je ka porezno opterecenje normativno za Hrvate :smajl049

Fiskalno, parafiskalno, birokratsko, regulatorno (pomnozi s neucinkovitosti) opterecenje, dominacija lokalnih serifa iz HDZovih kadrova, brojni nameti koji niti ne postoje u drugin zemljama poput prireza (porez na porez ej!).

Ti doslovce trazis najlipsu tresnjicu i onda spinas u korist globalistickog i korumpiranog HDZa!
slika

Korumpirani HDZ je jedna od najgorih skupina ljudi koja je vodila jednu zemlju.

313 turistickih zajednica svaka sa 10ak zaposlenih npr, 70% nepotrebnih opcina. Paralelne institucije vezane uz zupanije. Prenapuhani srednji managment, savjetodavna tila i prebrojne tajnice u upravi samo procitaj preporuke te EU za koju tvrdis da je moramo pratit a HDZ ide u sve radikalnike drustvene reforme samo da izbjegne obavljanje tih administrativnih. A ja recimo toleriram clanstvo u EU i cak vidim potencijalni benefit migranata u destrukciji HDZove masinerije, njihovih izvora prihoda, napada na njihov sustav unutarnjeg povjerenja (ono sta je mafiju unistilo u SADu) itd. Recimo migranti nikad ne glasaju desno pogotovo iz iole rivalskih grupa. Koliko god to bilo kontra apstraktne nacije jos je jace protiv vrlo konkretnih interesa HDZa. Moje protivljenje masovnoj migraciji je iskljucivo iz altruizma prema naciji no realno, moga bi se i voditi onom 'ne zaustavljaj neprijatelja dok gresku radi'. Ako HDZ provede, bez najmanje opozicije ove drustvene reforme koje EU zeli jedino sta ce preostat je ic na administrativne.

Recimo od svih odustajanja od nacionalnog suvereniteta, primjerice valuta, granica itd... jedino sta bi odma prepustia je sudstvo i inspekcije Europskim elementima. Zamisli kako bi perfektno bilo da ovu drzavu pociste Finci s najnizim stopama korupcije i empatije prema 'ljudskim potrebama' korumpiranih i tim sta su oni samo ljudi koji se snalaze kako znaju (balkanci sentimentalci). To bi svaki dan bila lista HDZovaca i pokojeg iz SDPa.

Uff ufff bilo bi to odlicno. Jos onda te ljude stavit u sta humanije uvjete sa nasom ljudskom bracom iz Pakistana gospodom. Ipak ih je humano primit a prije svega smo humanisti jelda. Nek vidim kako se snalazljivci snalaze i grade multi, ma ne, interkulturalnu buducnost :)

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 23:23 

@Velebit, pričamo o migraciji i ekonomiji i poduzetnicima koji uvoze jeftinu radnu snagu. Piše ti u linku o čemu se radi samo si ti mutav da na nešto klikneš. Ti pričaš o osobnim porezima na dohodak https://tradingeconomics.com/country-li ... e-tax-rate
Brojevi u ovoj tablici se odnose na maksimalan porez tj. na highest tax bracket što je opet relevenatno samo onima koji imaju visoka primanja. I tu smo ispod EU prosjeka.
Tu imaš dodatno okvirne brojeve i za PDV (podaci za RH su zastarjeli, sada su porezi malo niži): https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... _tax_rates
Kako god da okreneš porezi nisu visoki a ti i dalje lijepi svoje gluposti i uvrede kad ništa drugo ne znaš.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 23:42 

Županije
700 općina
nedigitalizirana državna uprava
biljezi markice gluposti koje treba svaka hebena procedura kod nas
raznorazni uhljebi
ugovor s vjerskim zajednicama gdje država umjesto pojedinaca daje novac
popis je dug...

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2020, 23:53 

Baš sam slušao Milanovića kad je hvalio taj Tuđmanov potez osnivanja županija. To je napravilo solidnu koheziju i smanjilo regionalizam. Možda bi ih trebalo prepolovit ali nisam stručnjak pa ne bih ali nije to znatna ušteda.

Općine, broj im se treba smanjit, pripremaju tako nešto.

Ukidanje i jednog i drugog udara na pražnjenje pasivnih krajeva, zato se oklijeva.

S obzirom da radim cijeli zivot između ostalog digitalizaciju državne uprave, stojimo u europskim okvirima sasvim solidno.

Teško je odrediti tko je uhljeb. No, nema tih ljudi baš tako puno kako se misli a k tome rijetki su vječno na vlasti. I ne krade se koliko se misli, rasipa se više a to je problem u nestručnim uhljebima, no svi oni manje-više angažiraju iste tvrtke za poslove, nema puno recimo mobilnih providera, 2 su praktički.

Ugovor s crkvom je takav zbog brojnih nekretnina crkve koje bi trebalo vratit kad bi je se diralo. Ovo je manje zlo.

Tako, nije manevarski prostor kad dođeš na vlast tako velik kako se misli, zapravo 80 % toga se vrti inercijom i raznim silnicama, a ti imaš utjecaj možda 20 %.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 00:03 

Baš sam slušao Milanovića kad je hvalio taj Tuđmanov potez osnivanja županija. To je napravilo solidnu koheziju i smanjilo regionalizam. Možda bi ih trebalo prepolovit ali nisam stručnjak pa ne bih ali nije to znatna ušteda.

Ukidanje i jednog i drugog udara na pražnjenje pasivnih krajeva, zato se oklijeva.

S obzirom da radim cijeli zivot između ostalog digitalizaciju državne uprave, stojimo u europskim okvirima sasvim solidno.

Teško je odrediti tko je uhljeb. No, nema tih ljudi baš tako puno kako se misli a k tome rijetki su vječno na vlasti. I ne krade se koliko se misli, rasipa se više a to je problem u nestručnim uhljebima, no svi oni manje-više angažiraju iste tvrtke za poslove, nema puno recimo mobilnih providera, 2 su praktički.

Ugovor s crkvom je takav zbog brojnih nekretnina crkve koje bi trebalo vratit kad bi je se diralo. Ovo je manje zlo.

Tako, nije manevarski prostor kad dođeš na vlast tako velik kako se misli, zapravo 80 % toga se vrti inercijom i raznim silnicama, a ti imaš utjecaj možda 20 %.

Županije su odigrale svoju ulogu u ratu i to je Franjo maestralno odradio ali one danas nemaju smisla, za ništa nisu ekskluzivno važne, sutra da ih nema nitko ne bi ni primjetio.
Znaš li ti Junuze koliko ima ljudi po županijama? Od 100 do 300 ljudi ti radi u administraciji županije to nije puno i svakako ne bi uzrokovalo udar na neki kraj, to je premalo ljudi.
Puno više bi bilo "štete" kad bi se prepolovile općine ali što se mora mora se, svi dobri rezovi su teški.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 01:55 

Brojevi u ovoj tablici se odnose na maksimalan porez tj. na highest tax bracket što je opet relevenatno samo onima koji imaju visoka primanja. I tu smo ispod EU prosjeka.
Tu imaš dodatno okvirne brojeve i za PDV (podaci za RH su zastarjeli, sada su porezi malo niži): https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... _tax_rates
Kako god da okreneš porezi nisu visoki a ti i dalje lijepi svoje gluposti i uvrede kad ništa drugo ne znaš.

Manipuliras i naporno se forsiras u stvari koje nemas pojma.

RH 13,1%
Njemačka 26,9%
Izrael 20,6%
Austrija 23,5%

slika
Dakle falia si vidit da je to corporate tax koji je samo jedan manji element.
Drugo falija si uopce iti iznit prave stope jer si traljav.
Piše ti u linku o čemu se radi samo si ti mutav da na nešto klikneš
naravno da ka i inace s tobon druge optuzujes za tocno ono sta ti radis :smajl007
Ti pričaš o osobnim porezima na dohodak
ne prican. Reka san vrlo opcenito da triba spustit poreze i to CE dignit konkurentnost bez obzira kako sad stojimo. Logicka je greska s tvoje strane sta si ti tu iscita nesto drugo. Ja gazim ovo sta si linka ne zato jer je to protuargument mom argumentu (nije jer si fulao nekoliko stvari u startu) vec cisto jer mi se moze. Jer mi se nece suprostavljat traljavi ljudi koji imaju visoko misljenje o sebi a ne znaju. Neces mi se postavljat nadmeno i 'ispravljat' me. Vidis sad kako kad se malo zagrebe ispod povrsine vidi se kako bedasto je to sta radis? Plus prije si govoria protiv migracije a sad se stavljas na stranu cega? Branjenja generalne politike HDZa? Ovo su MASIVNE MIGRACIJE. Dakle izdaja. Prekini branit siru logiku na kojoj pociva. Logiku da se uradilo sve sta se moze i tako neka shema. Nije, jbt presle su nas Rumunjska i Litva koje su imale i gore stope emigracije i bile uvik rupetine naspram nas. Sta radis covice?!

'Glavni' porezi u Hrvatskoj koje imaju skoro svaka zemlja su u prosjeku EU (porezi u EU su svitski vrh) ali tu su drugi nameti plus BROJ PROPISA plus neucinkovitost uprave/birokracije i onda jos pravosuda. Sve to se osjeti kroz zivot i u poslovanju!

Cijena drzavnih usluga u RH je visoka ka u zemljama koje su neusporedivo bolje u davanju usluga drzave svojim klijentima tj poreznim obveznicima.

Plus ako si na dnu EU ka mi onda samo niskointeligentni se mogu tjesit da smo tu negdi s odabranim porezom. Mora se kresat to, ic shemama ka kojima su isli u Estoniji, Irskoj (ove zemlje su posli ponovo pocele dizat opterecenje nakon sta su privukle biznise). Provest neke reforme koje je spominja Kolakusic i Most.

Neka je na ulici 100,000 HDZovih uhljeba i eto radne snage koliko hoces. Ako ti HDZovci pobignu ca iz drzave, nadam se van EU, jos bolje. Win win.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 07:16 

Nu budale. Ovaj bi tjerao Hrvate van. Sretno ti s tim. :D

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:01 

Problem je kod razmišljanja kao kod divizije da samo treba pustiti nedostatak radnika pa će se plaće povećati i mladi će se ponovno školovati za ta zanimanja, da to u praksi ne drži vodu. I ti trendovi i ako se mijenjaju, mijenjaju se sporo desetljećima, a firmi treba radnik sutra. Država tu može pomoći na način da ako želiš biti vodoinstalater ideš na tečaj od 2 mjeseca, a ne u školu 3 godine. A oni to još kompliciraju pa se recimo za profesionalnog vozača danas mora ići u srednju školu, a nekad je bila dovoljna samo auto-škola.

Dokaz je što i u zemljama sa najvećim plaćama nedostaje vodoinstalatera, električara itd. To da SSS može zarađivati više od VSS, I nije nešto novo, slično je bilo I prije 10-15 godina kad sam ja radio u firmi kao zaposlenik.

Problem je što zapadni Europljanin ne želi više raditi teške poslove, on želi raditi nešto lagano na kompjuteru gdje može pola dana visiti po forumima i draži mu je lakši posao nego velika plaća. Većina ljudi da im ponudiš lagani posao za 7000 kuna ili težak posao gdje će se znojiti sa 17000, izabrati će ovo prvo. Taj trend se može okrenuti prirodnim putem jedino ako ljudi budu umirali od gladi i neimaštine.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:05 

weasel je napisao/la:

Županije su odigrale svoju ulogu u ratu i to je Franjo maestralno odradio ali one danas nemaju smisla, za ništa nisu ekskluzivno važne, sutra da ih nema nitko ne bi ni primjetio.
Znaš li ti Junuze koliko ima ljudi po županijama? Od 100 do 300 ljudi ti radi u administraciji županije to nije puno i svakako ne bi uzrokovalo udar na neki kraj, to je premalo ljudi.
Puno više bi bilo "štete" kad bi se prepolovile općine ali što se mora mora se, svi dobri rezovi su teški.

Znači oko 4000 ljudi radi u županijama. I kad bi ukinuli županije sve bi riješili?!

Pepeljuge.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:11 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Problem je kod razmišljanja kao kod divizije da samo treba pustiti nedostatak radnika pa će se plaće povećati i mladi će se ponovno školovati za ta zanimanja, da to u praksi ne drži vodu. I ti trendovi i ako se mijenjaju, mijenjaju se sporo desetljećima, a firmi treba radnik sutra. Država tu može pomoći na način da ako želiš biti vodoinstalater ideš na tečaj od 2 mjeseca, a ne u školu 3 godine. A oni to još kompliciraju pa se recimo za profesionalnog vozača danas mora ići u srednju školu, a nekad je bila dovoljna samo auto-škola.

Dokaz je što i u zemljama sa najvećim plaćama nedostaje vodoinstalatera, električara itd. To da SSS može zarađivati više od VSS, I nije nešto novo, slično je bilo I prije 10-15 godina kad sam ja radio u firmi kao zaposlenik.

Problem je što zapadni Europljanin ne želi više raditi teške poslove, on želi raditi nešto lagano na kompjuteru gdje može pola dana visiti po forumima i draži mu je lakši posao nego velika plaća. Većina ljudi da im ponudiš lagani posao za 7000 kuna ili težak posao gdje će se znojiti sa 17000, izabrati će ovo prvo. Taj trend se može okrenuti prirodnim putem jedino ako ljudi budu umirali od gladi i neimaštine.

E to je to, bravo, bravo, bravo.

Nije problem toliko u nedostatku radne snage već u mentalnom sklopu.Stephen King često ističe taj moment, kako su nekoć kada je on bio tinejdžer sve poslove koje danas rade imigranti radili tinejdžeri. Nije to samo na trulom zapadu, i u Bosni imaš da mladi neće da rade poslove koji su im radili roditelji.
To je poanta. Taj mentalni sklop kako je stvoren može se i promijeniti. Vidjeli smo proljetos kako nastavnici jedne škole u Španjolskoj idu na polja raditi. Ukidanje stipendija, socijalnih davanja, plaće za nezaposlene itd, to su stvari kojima bi se potreba za imigrantima znatno reducirala. Sve što nam treba jeste malo gladi.

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2020, 09:17 

Rješenje je da vratimo društvo na razinu onih iz kojih migranti dolaze. I neće dolazit.

Tko još seli iz Pakistana u Afganistan? Iz Maroka u Alžir?

Genijalno Bobi. Ove g. Nobel je tvoj. :D

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 945 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 38  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: