|
|
Stranica: 57/379.
|
[ 9466 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 13:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 13:44 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3981 Lokacija: Stolni grad
|
lider30 je napisao/la: Pogledaj zakljucenu listu dopisinih glasova. Muslimani i Srbi velikom vecinom. HNS je vrlo malo radio po ovom pitanju. Neradnistvo tesko. https://www.izbori.ba/Documents/Lokalni_izbori_2020/Mostar/RegistrovaniIzvanBiH_Mostar.pdfZnam to je i najveći problem, jedina je nada da će većina gladovati za zelene i platformu za progres inače smo hebani. A neide nam na ruku ni veliki broj glasova za HRS jer teško će do 6tisuca glasova koliko je potrebno za drugi mandat. Plus Irma Baralija će sigurno donijeti dosta glasova za BH blok koji vjv ne bi došli da ona nije dobila presudu i da nije prva među populistima, nas jedino može spasiti debela sreće, pravo na grad(a vjv će i naši prosuti tu glasove, posebno na Bagi) i platforma za progres. Jbg loše smo se organizirali(HSP pederi Mostar ste nam sjebali), a oni su izašli najbolje što su mogli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 13:45 |
|
|
|
Koliko Bošnjaci prema popisu iz 2013. čine stanovništva u IJ Zapad, Jugozapad i Jug, ima li itko taj podatak? Mislim kako bi to demistificiralo izlaznost Hrvata i Bošnjaka u zapadnom dijelu grada.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 13:57 |
|
|
Gazda je napisao/la: lider30 je napisao/la: Pogledaj zakljucenu listu dopisinih glasova. Muslimani i Srbi velikom vecinom. HNS je vrlo malo radio po ovom pitanju. Neradnistvo tesko. https://www.izbori.ba/Documents/Lokalni_izbori_2020/Mostar/RegistrovaniIzvanBiH_Mostar.pdfZnam to je i najveći problem, jedina je nada da će većina gladovati za zelene i platformu za progres inače smo hebani. A neide nam na ruku ni veliki broj glasova za HRS jer teško će do 6tisuca glasova koliko je potrebno za drugi mandat. Plus Irma Baralija će sigurno donijeti dosta glasova za BH blok koji vjv ne bi došli da ona nije dobila presudu i da nije prva među populistima, nas jedino može spasiti debela sreće, pravo na grad(a vjv će i naši prosuti tu glasove, posebno na Bagi) i platforma za progres. Jbg loše smo se organizirali(HSP pederi Mostar ste nam sjebali), a oni su izašli najbolje što su mogli. Vidi im plakata molim te i parola.... danas hodam i ovo me dočeka: 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1478 of 2558 - 57.78%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:03 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Koliko Bošnjaci prema popisu iz 2013. čine stanovništva u IJ Zapad, Jugozapad i Jug, ima li itko taj podatak? Mislim kako bi to demistificiralo izlaznost Hrvata i Bošnjaka u zapadnom dijelu grada. Ja ne znam, ali kod njih je sigurno veća izlaznost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88925 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Gazda je napisao/la: Kao što sam i pretpostavio(i već napisao) za HSP budale će samo na jugu glasati, a 90ka će pobijediti SDA u Jugozapad(unatoč skeptičnosti Robbia), uglavnom ima par loših naznaka(previše glasova za HRS u JZ i J) što bi moglo dovesti do katastrofe(koalicija za Mostar uzima mandat u GP jug) iako su opet male šanse pa ne bi previše trošio vremena na toj mogućnosti. Što se tiče GP zapada anketa je odlična, nekoliko glasova za HDZ i mogao bi se izgurati BH blok ali opet male šanse. Uglavnom ostaje sve kako sam i proračunao 2 mandata za SDP na zapadu i 11 za naše. SDA ne treba nužno preći Devedesetku, četvrti mandat HDZa dijeli glasove sa koeficijentom 7 što daje 7.11% i to je niže i od Devedesetke. Tu je i drugi mandat za HRS koji se dijeli sa 3 što daje 6.41% ali to računam da oni neće ni dobiti, ali je opet bitno ako HDZ bude niže od glasova u anketi i ti glasovi odu HRSu, drugi mandat HRSa bi mogao biti zaštitna mreža i da taj četvrti mandat ako ga HDZ izgubi ode HRSu umjesto SDA.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88925 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Gazda Za zadnji mandat u GP Jugozapad, po ovoj anketi se uopće ne bori Devedesetka, ona dobija predzadnji mandat.
Za zadnji mandat se bore:
HDZ, kojemu bi to bio četvrti mandat, koeficijent je 7 HRS kojemu bi to bio drugi mandat, koeficijent je 3 SDA
Dodaj glasove dijaspore, i vjerojatno stidljivost anketiranih da u zapadnom Mostaru odgovore "SDA", i SDA prolazi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Groot
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Gazda je napisao/la: Znam to je i najveći problem, jedina je nada da će većina gladovati za zelene i platformu za progres inače smo hebani. A neide nam na ruku ni veliki broj glasova za HRS jer teško će do 6tisuca glasova koliko je potrebno za drugi mandat. Plus Irma Baralija će sigurno donijeti dosta glasova za BH blok koji vjv ne bi došli da ona nije dobila presudu i da nije prva među populistima, nas jedino može spasiti debela sreće, pravo na grad(a vjv će i naši prosuti tu glasove, posebno na Bagi) i platforma za progres. Jbg loše smo se organizirali(HSP pederi Mostar ste nam sjebali), a oni su izašli najbolje što su mogli. Vidi im plakata molim te i parola.... danas hodam i ovo me dočeka:  Osjećam teško susramlje.
_________________ Broj spominjanja Sorosa od strane pojedinih forumaša je obrnuto proporcionalan seksualnoj aktivnosti istih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:34 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gazda Za zadnji mandat u GP Jugozapad, po ovoj anketi se uopće ne bori Devedesetka, ona dobija predzadnji mandat.
HDZ, kojemu bi to bio četvrti mandat, koeficijent je 7 HRS kojemu bi to bio drugi mandat, koeficijent je 3 SDA
Dodaj glasove dijaspore, i vjerojatno stidljivost anketiranih da u zapadnom Mostaru odgovore "SDA", i SDA prolazi. Za Hrvate, najviše se isplati prebaciti glasove s HDZa na HRS, da HRS dobije drugi mandat. Svaki taj prenešeni glas kod HDZa se dijeli sa 7 a kod HRSa sa 3, tako da svakih 100 glasova HRSu podiže tu granicu za SDA 0.3% dok 100 glasova HDZu podiže granicu SDA za samo 0.15%.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:42 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gazda je napisao/la: Kao što sam i pretpostavio(i već napisao) za HSP budale će samo na jugu glasati, a 90ka će pobijediti SDA u Jugozapad(unatoč skeptičnosti Robbia), uglavnom ima par loših naznaka(previše glasova za HRS u JZ i J) što bi moglo dovesti do katastrofe(koalicija za Mostar uzima mandat u GP jug) iako su opet male šanse pa ne bi previše trošio vremena na toj mogućnosti. Što se tiče GP zapada anketa je odlična, nekoliko glasova za HDZ i mogao bi se izgurati BH blok ali opet male šanse. Uglavnom ostaje sve kako sam i proračunao 2 mandata za SDP na zapadu i 11 za naše. SDA ne treba nužno preći Devedesetku, četvrti mandat HDZa dijeli glasove sa koeficijentom 7 što daje 7.11% i to je niže i od Devedesetke. Tu je i drugi mandat za HRS koji se dijeli sa 3 što daje 6.41% ali to računam da oni neće ni dobiti, ali je opet bitno ako HDZ bude niže od glasova u anketi i ti glasovi odu HRSu, drugi mandat HRSa bi mogao biti zaštitna mreža i da taj četvrti mandat ako ga HDZ izgubi ode HRSu umjesto SDA. Ja sam se referirao na tvoju tezu da će 90ka na konto HSPa izgubiti mandat u GP JZ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:43 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gazda Za zadnji mandat u GP Jugozapad, po ovoj anketi se uopće ne bori Devedesetka, ona dobija predzadnji mandat.
Dodaj glasove dijaspore, i vjerojatno stidljivost anketiranih da u zapadnom Mostaru odgovore "SDA", i SDA prolazi. Ja sam samo analizirao prošle izbore, a naravno da sam svjestan svih tih stvari i s dijasporom i s našom izlaznost i s koeficijentima(zato stalno i govorim da je bolje da SDA dobije što više glasova jer znam da nemaju šanse za 6 mandat, a 5 im je siguran i tako mogu izgubiti pun k glasova)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45390 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Da se HRS aktivira, makar da ubace prospekt u sandučiće uzeli bi taj mandat. Samo da se trznu i aktiviraju jer oni imaju bazu koju mogu pridobiti, HDZ i SDA nemaju.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:48 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Gazda Za zadnji mandat u GP Jugozapad, po ovoj anketi se uopće ne bori Devedesetka, ona dobija predzadnji mandat.
Dodaj glasove dijaspore, i vjerojatno stidljivost anketiranih da u zapadnom Mostaru odgovore "SDA", i SDA prolazi. Za Hrvate, najviše se isplati prebaciti glasove s HDZa na HRS, da HRS dobije drugi mandat. Svaki taj prenešeni glas kod HDZa se dijeli sa 7 a kod HRSa sa 3, tako da svakih 100 glasova HRSu podiže tu granicu za SDA 0.3% dok 100 glasova HDZu podiže granicu SDA za samo 0.15%. U IJ Zapad hrvatske glasači jedino ako rasporede glasove po sistemu 2 HDZ-u i po 1 HRS i HDZ 90 mogu preteći SDP i uzeti sva 4 mandata. Čudno je kako HNS po stolačkom modelu ne organizira birače i u skladu s tim djeli letke biračima... Izbori su matematika a ne isprazni PR s parolama briselskog tipa "Sigurnost, investicije, gospodarstvo" Slično IJ Zapad mogu napraviti i u IJ Jug i Jugozapad.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:50 |
|
|
daramo je napisao/la: Da se HRS aktivira, makar da ubace prospekt u sandučiće uzeli bi taj mandat. Samo da se trznu i aktiviraju jer oni imaju bazu koju mogu pridobiti, HDZ i SDA nemaju. Da to pokazuje i anketa(pad glasova HDZa) i oni sigurno neće imati 8700 glasova u GP 5 kao prošle godine, ali onda se opet postavlja pitanje šta je realnija da HDZ ima oko 7 tisuća glasova ili HRS oko 3 tisuće. Ja mislim da bi najbolje bilo nadati se da će bh blok potpuno uzeti glasove zelenim i da dijaspora neće moći namaknuti toliko. Ali onda se stvara problem gradske liste uglavnom kako god okreneš njima ide na ruku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 14:55 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: U IJ Zapad hrvatske stranke jedino ako rasporede glasove po sistemu 2 HDZ-u i po 1 HRS i HDZ 90 mogu preteći SDP i uzeti sva 4 mandata. Čudno je kako HNS po tom stolačkom modelu ne organizira birače i u skladu s tim djeli letke biračima... Izbori su matematika a ne isprazni PR s parolama briselskog tipa "Sigurnost, investicije, gospodarstvo" Slično IJ Zapad mogu napraviti i u IJ Jug i Jugozapad. Vjeruj mi da postoji takva ideja, mogao si upratiti kako je Ljubić za N1 govorio o strankama HNSa kao o Hrvatskoj koaliciji i interesantno nije spomenu HSP, a HRS(iako su zamrznuli status u HNSu) je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 15:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
daramo je napisao/la: Da se HRS aktivira, makar da ubace prospekt u sandučiće uzeli bi taj mandat. Samo da se trznu i aktiviraju jer oni imaju bazu koju mogu pridobiti, HDZ i SDA nemaju. Imaju mogucnost fenomenalan rezultat ostvariti. ALi sljedecih mjesec dana nema spavanja za njih 50-60 (lupam) u gradskoj organizaciji. Zestoko teren odraditi, dati sve od sebe. Socijalne mreze, u kvartove medju ljude, u okolna sela medju ljude, u predgradja...
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 15:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ne može šef stranke biti ćelav. Mislim može, ali ne može. Nema to veze sa mnom, samo primjećujem.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 15:21 |
|
|
Gazda je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: SDA ne treba nužno preći Devedesetku, četvrti mandat HDZa dijeli glasove sa koeficijentom 7 što daje 7.11% i to je niže i od Devedesetke. Tu je i drugi mandat za HRS koji se dijeli sa 3 što daje 6.41% ali to računam da oni neće ni dobiti, ali je opet bitno ako HDZ bude niže od glasova u anketi i ti glasovi odu HRSu, drugi mandat HRSa bi mogao biti zaštitna mreža i da taj četvrti mandat ako ga HDZ izgubi ode HRSu umjesto SDA.
Ja sam se referirao na tvoju tezu da će 90ka na konto HSPa izgubiti mandat u GP JZ. To je pretpostavljalo da će i HRS imati oko 10% glasova a HDZ oko 60%, čime je četvrti mandat HDZ bio siguran, što sada nije slučaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 17:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Vidi im plakata molim te i parola.... danas hodam i ovo me dočeka:  Koliko su vremena ovo smisljali? Njih boli briga za izbore, jer imaju svoju vjernu vojsku glasaca i isto im. Koji boli me k.... stav, da je to tragikomicno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 17:48 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2828 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Mislim da ćemo, ako ne bude nelegalnih radnji, dobiti gradonačelničko mjesto, ali me brinu stvari kao ovi plakati npr. Kao da su namjerno ovakvi, za pobjedu im neće biti dovoljna samo stranačka mašinerija nego dobar dio po političkom pitanju, nezgodnih Mostaraca. Možda žele prepustiti mjesta ostalim strankama 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 17:49 |
|
|
|
Robbie izbaci ponudu za kladionicu, jel još 50-50?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 17:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ako hrvatska dijaspora za Božić uzme 3 dana više odmora. U petak krenu, u nedjelju su na biralištima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 17:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45390 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
lider30 je napisao/la: daramo je napisao/la: Da se HRS aktivira, makar da ubace prospekt u sandučiće uzeli bi taj mandat. Samo da se trznu i aktiviraju jer oni imaju bazu koju mogu pridobiti, HDZ i SDA nemaju. Imaju mogucnost fenomenalan rezultat ostvariti. ALi sljedecih mjesec dana nema spavanja za njih 50-60 (lupam) u gradskoj organizaciji. Zestoko teren odraditi, dati sve od sebe. Socijalne mreze, u kvartove medju ljude, u okolna sela medju ljude, u predgradja... I onda se netko čudi kako je Bandić osvojio 6 mandata, čovjek zna kako se radi na terenu i komunicira s ljudima. Bome i do oporbe je, bazu imaju, od njih većinom ovisi izlaznost Hrvata u Mostaru.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 18:20 |
|
|
daramo je napisao/la: lider30 je napisao/la: Imaju mogucnost fenomenalan rezultat ostvariti. ALi sljedecih mjesec dana nema spavanja za njih 50-60 (lupam) u gradskoj organizaciji. Zestoko teren odraditi, dati sve od sebe. Socijalne mreze, u kvartove medju ljude, u okolna sela medju ljude, u predgradja...
I onda se netko čudi kako je Bandić osvojio 6 mandata, čovjek zna kako se radi na terenu i komunicira s ljudima. Bome i do oporbe je, bazu imaju, od njih većinom ovisi izlaznost Hrvata u Mostaru. Slab izlazak biraca je iskljucivo i uvijek propust/slabost oporbe u normalnim demokracijama. U Mostaru je dodatno komplicirana situacija pa se nadhebavamo s bosnjackim strankama, tako da bi i HDZ-u trebalo biti u cilju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izbori u Mostaru, pregovori i razgovori u 2020 godini Postano: 24 stu 2020, 18:34 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Robbie izbaci ponudu za kladionicu, jel još 50-50? Tako nekako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|