|
|
Stranica: 261/333.
|
[ 8320 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dunno
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 12:46 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: U prosjeku prije corone je u Hrvatskoj bilo dnevno oko 150 smrti. Ako je taj prosjek danas veći onda imamo ozbiljan problem, a ako nije onda ta corona i nije toliko velik zdravstveni problem.
Dakle, činjenica da su bolnice preopterećene i da su stotine na respiratoru nije ozbiljan problem, nego će postati problem tek kada uđe u statistiku smrtnosti? Osim toga, naveo sam gore jako loše podatke za Sloveniju i teško da će Hrvatska ili BiH biti u puno boljoj situaciji. Nedavno je isto objavljen podatak da je u gradu Varaždinu u studenom 2020. bilo duplo više sprovoda nego u studenom 2019. i da se čeka po nekoliko dana za ukop. Nije egzaktan pokazatelj, ali definitivno jest indikacija što možemo očekivati u službenim statistikama.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 13:10 |
|
|
Citat: u zavisnosti od načina na koji su sprovedena klinička ispitivanja neke vakcine mogu biti odobrene za posebne starosne kategorije ili kategorije stanovništva sa određenim hroničnim bolestima. https://www.danas.rs/drustvo/savic-vakc ... etku-2021/Dakle, neke vakcine protiv covida za naše seniore i kronično bolesne, a neke covid vakcine za ove koji još mogu rmbačiti i pokorno nositi brnjicu još koju godinu. Ja ne mogu drukčije tumačiti ovu diaboličnu spodobu u svojstvu člana komisije za odobravanje lijekova.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Dutch01
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 13:27 |
|
|
dunno je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: U prosjeku prije corone je u Hrvatskoj bilo dnevno oko 150 smrti. Ako je taj prosjek danas veći onda imamo ozbiljan problem, a ako nije onda ta corona i nije toliko velik zdravstveni problem.
Dakle, činjenica da su bolnice preopterećene i da su stotine na respiratoru nije ozbiljan problem, nego će postati problem tek kada uđe u statistiku smrtnosti? Osim toga, naveo sam gore jako loše podatke za Sloveniju i teško da će Hrvatska ili BiH biti u puno boljoj situaciji. Nedavno je isto objavljen podatak da je u gradu Varaždinu u studenom 2020. bilo duplo više sprovoda nego u studenom 2019. i da se čeka po nekoliko dana za ukop. Nije egzaktan pokazatelj, ali definitivno jest indikacija što možemo očekivati u službenim statistikama. Trebamo malo veći uzorak-recimo četveromjesečno ili polugodišnje razdoblje. Jedan mjesec nije dovoljan.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MRSHO
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 13:47 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
U Sloveniji listopad 2020, +26% smrti u odnosu na prosječnu listopadsku smrtnost 2015-2019.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 14:05 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Trebamo malo veći uzorak-recimo četveromjesečno ili polugodišnje razdoblje. Jedan mjesec nije dovoljan. DZS hr... Citat: Ukupan broj umrlih od siječnja do listopada 2020. pao je za 0,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 232 manje. ![slika](https://i.imgur.com/0aIcq3W.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Nebula
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 14:07 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8278 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
BiH 3 u svijetu po smrtnosti na milion stanovnika (kada se uzme da imamo 2,9 miliona stanovnika). Odmah iza Belgije i Perua. Nastave li se trendovi izbićemo i na drugo mjesto (Belgija je nedostižna).
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 14:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60261 Lokacija: DAZP HQ
|
Mar-kan je napisao/la: Dutch01 je napisao/la: Trebamo malo veći uzorak-recimo četveromjesečno ili polugodišnje razdoblje. Jedan mjesec nije dovoljan. DZS hr... Citat: Ukupan broj umrlih od siječnja do listopada 2020. pao je za 0,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 232 manje. ![slika](https://i.imgur.com/0aIcq3W.jpg) do 1.11. je Hrvatska imala oko 500 umrlih od Covida pa je ipak smrtnost u listopadu skinula dotadašnji rekord iz 2007. godine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dunno
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 14:48 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Trebamo malo veći uzorak-recimo četveromjesečno ili polugodišnje razdoblje. Jedan mjesec nije dovoljan.
Gore su objavljeni i djelomični podaci za studeni gdje se vidi da je u prva tri tjedna studenog u Sloveniji umrlo 2100 ljudi, dok je u cijelom studenom 2019. umrlo 1600 ljudi. Još jedan pokazatelj da nije riječ o nekakvim uobičajnim fluktuacijama. Mar-kan je napisao/la: DZS hr... Citat: Ukupan broj umrlih od siječnja do listopada 2020. pao je za 0,5% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, odnosno umrlih je bilo 232 manje.
Od siječnja do listopada. Ovaj val je krenuo u listopadu. 30.9. Hrvatska je imala službeno 280 preminulih od korone. Danas ih ima 2300.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 14:49 |
|
|
dudu je napisao/la: do 1.11. je Hrvatska imala oko 500 umrlih od Covida pa je ipak smrtnost u listopadu skinula dotadašnji rekord iz 2007. godine. Zato su drugi uzroci smrtnosti skoro pa nestali, npr. gripu smo "iskorijenili" za ovu godinu. Nu vraga, koliko su se smanjili drugi uzroci smrtnosti, toliko se povećao udio smrtnosti od covid... A da ne ulazimo u priču o lažno pozitivnim testovima, na osnovu kojih se i uvode sve ove mjere...Dok nam umiru stvarno bolesni pacijenti, koji ne mogu dobiti medicinsku skrb, dotle ganjamo zdrave ljude da ih "testiramo". Na kraju će račun biti strašan.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:00 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: do 1.11. je Hrvatska imala oko 500 umrlih od Covida pa je ipak smrtnost u listopadu skinula dotadašnji rekord iz 2007. godine. Zato su drugi uzroci smrtnosti skoro pa nestali, npr. gripu smo "iskorijenili" za ovu godinu. Nu vraga, koliko su se smanjili drugi uzroci smrtnosti, toliko se povećao udio smrtnosti od covid... A da ne ulazimo u priču o lažno pozitivnim testovima, na osnovu kojih se i uvode sve ove mjere...Dok nam umiru stvarno bolesni pacijenti, koji ne mogu dobiti medicinsku skrb, dotle ganjamo zdrave ljude da ih "testiramo". Na kraju će račun biti strašan. to tek treba vidjeti kako će biti, ovo je zasad paušalna ocjena, ne umiru ljudi samo tako inače, a ako statistika kaže da imamo povećan broj umrlih (studeni i prosinac bi trebali srušiti sve rekorde) onda je taj Covid ostavio posljedice ovakve ili onakve. s tim da za Zagreb mogu potvrditi da zdravstveni sustav funkcionira, on je opterećen generalno, ali Covid pacijenti su izmješteni u jednu bolnicu i pazi se da nema probijanja virusa u druge bolnice. malo previše imam posla s bolnicama u zadnje vrijeme, što radi sebe, što radi drugih i svi onkološki pacijenti se normalno liječe, još nisam čuo ni vidio da je bilo tko zakinut u bilo čemu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:06 |
|
|
dudu je napisao/la: to tek treba vidjeti kako će biti, ovo je zasad paušalna ocjena, ne umiru ljudi samo tako inače
Paušalna ocjena čega?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dunno
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Zato su drugi uzroci smrtnosti skoro pa nestali, npr. gripu smo "iskorijenili" za ovu godinu.
Prava sezona gripe još nije ni krenula. A vrlo vjerojatno će biti blaža, s obzirom da će biti manje prilika za širenje. Mar-kan je napisao/la: Nu vraga, koliko su se smanjili drugi uzroci smrtnosti, toliko se povećao udio smrtnosti od covid... Govorimo o povećanju ukupne smrtnosti od kada je počeo ovaj drugi val. Dakle, nije izmišljeno. Mar-kan je napisao/la: A da ne ulazimo u priču o lažno pozitivnim testovima, na osnovu kojih se i uvode sve ove mjere...Dok nam umiru stvarno bolesni pacijenti, koji ne mogu dobiti medicinsku skrb, dotle ganjamo zdrave ljude da ih "testiramo". Na kraju će račun biti strašan. A rješenje bi bilo u ignoriranju korone? Ja od anti-koronaša samo slušam žalopojke o tome kako se pažnja posvećuje samo covidu, a rijetko čujem neke konkretne prijedloge kako rješavati problem s kojim se zdravstveni sustav trenutno suočava. Ili ti uopće ne priznaješ da problem postoji?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:31 |
|
|
dudu je napisao/la: jedan poznanik (u biti obiteljski kum u široj obitelji) bodybuilder čitav život, MMA borac, pobrao koronu, 2 tjedna agonije, mjesec i pol dana oporavka nakon toga i još nije povratio snagu kako treba. obična gripa. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Ljudi, masi ljudi ovo isto gripa napravi, ako još poberu upalu plua to se zna po 6 mjeseci razvuć. Ja ne znam odakle ta predodžba da je gripa bezopana, gripa je statistički za mlađe od 20 UBITAČNIJA od ovoga. Ili je to samo zato što smo gripu i njene posljedice navikli ignorirati?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:31 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dudu je napisao/la: to tek treba vidjeti kako će biti, ovo je zasad paušalna ocjena, ne umiru ljudi samo tako inače
Paušalna ocjena čega? završetka svega, to se još ne zna, prvo pandemija treba završiti ili ići prema svom jasnom kraju. ako je to proljeće onda ne vidim neke stravične posljedice, a ako ne, onda možemo pričati o tome, ali opet trebat će ozbiljne studije i istraživanja da se zaključi ova priča i vide sve dugoročne posljedice kojih i sad ima, a manifestira se s npr. dodatnih 200 milijuna ljudi ispod granične crte siromaštva do 2030. godine mahom uslijed promjene globalnih dobavnih pravaca. za Hrvatsku će u konačnici posljedice biti manje ako sve završi do proljeća.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:36 |
|
|
divizija je napisao/la: dudu je napisao/la: jedan poznanik (u biti obiteljski kum u široj obitelji) bodybuilder čitav život, MMA borac, pobrao koronu, 2 tjedna agonije, mjesec i pol dana oporavka nakon toga i još nije povratio snagu kako treba. obična gripa. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Ljudi, masi ljudi ovo isto gripa napravi, ako još poberu upalu plua to se zna po 6 mjeseci razvuć. Ja ne znam odakle ta predodžba da je gripa bezopana, gripa je statistički za mlađe od 20 UBITAČNIJA od ovoga. Ili je to samo zato što smo gripu i njene posljedice navikli ignorirati? mislim da je to zato što nitko ne zna nikog da je od gripe stvarno nastradao. to je kao ono kad smo brojali zaražene koronom u brojevima do 10, svi pratimo, a nitko ne zna nijednog zaraženog, tako i ova paralela s gripom. s koronom je druga stvar, poznatih mrtvih, teško bolesnih na sve strane, iskreno ne mogu više ispratiti, jučer mi stara veli da bih trebao znati ovog dečka od 37 godina što je umro prekjučer pa mi objašnjava, u široj obitelji već imam mrtvog, prije 3-4 tjedna kolega iz Osijeka objašnjava kako zna tamo umrlog dečka od 33-4 godine. u 30-tak godina otkad znam za sebe još nisam čuo ni za što od ovog vezano za gripu, a kamoli da imam poveznicu s nekim od tih ljudi.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:40 |
|
|
MRSHO je napisao/la: U Sloveniji listopad 2020, +26% smrti u odnosu na prosječnu listopadsku smrtnost 2015-2019. Bilo je takvih mjeseci i prije. Za sve nas će biti bitno pogldati razdoblje od 1.3.2020., do 28.2. 2021. Tad ćemo imati cijelogodišnji efekt covida u svim godišnjim dobima. Mislim da ćemo imati otprilike slične efekte kao i kod ostalih godina koje su bile obilježene atpičnim virozama, samo bez medijske pompe. Ne očekujem rušenje rekorda iz 2015. Treba ipak uzeti u obzir da je dob i zdravstveno stanje većine umrlih s COVIDom takvo da im je smrt kucala na vrata. Mene više intrigira onaj manji dio, za koje ne vidiš neki konkretan uzročnik koji bi ih stavljao u rizičnu skupinu. Tu se prava znanost treba ubaciti da vidi što je pošlo po zlu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 15:48 |
|
|
dudu je napisao/la: mislim da je to zato što nitko ne zna nikog da je od gripe stvarno nastradao. to je kao ono kad smo brojali zaražene koronom u brojevima do 10, svi pratimo, a nitko ne zna nijednog zaraženog, tako i ova paralela s gripom. s koronom je druga stvar, poznatih mrtvih, teško bolesnih na sve strane, iskreno ne mogu više ispratiti, jučer mi stara veli da bih trebao znati ovog dečka od 37 godina što je umro prekjučer pa mi objašnjava, u široj obitelji već imam mrtvog, prije 3-4 tjedna kolega iz Osijeka objašnjava kako zna tamo umrlog dečka od 33-4 godine. u 30-tak godina otkad znam za sebe još nisam čuo ni za što od ovog vezano za gripu, a kamoli da imam poveznicu s nekim od tih ljudi. Ali zapravo sviznaju, ali nisu to uzimali u obzir niti se bavili time. Recimo svi znate za Joe Šimunića i njegovo preminulo dijete. Viroza, cap, užas. Ljudi se uglavnom ne bave time, a toga uvijek ima, samo manje koncentrirano, jer za ovu bolest smo svi skupa djevičanska populacija, ko Indijanci kad je Columbo došao. Osim toga, vrijeme će pokazati jesu li ove smrti s covidom zapravo bile samo pokazatelj slabijeg imuniteta, odnosno hoćemo li nakon epidemije imati smanjenje nekih drugih uzročnika smrtnosti jer su iste osobe podložne covidu koje su podložne gripi, srčanom, moždanom, raku... Koliko puta se neki sportaš samo sruši na terenu i umre. Nešto očito nije štimalo, a ovakva bolest to izvuče na vidjelo. Ili kad mlada osoba dobije rak, očito opet neki defekt imuniteta. Treba pratiti idučih godina hoće l itoga biti manje, jer bi to bio jasan signal da je corona zapravo dijagnostičar imunološke slabosti za svakog od nas. Mene kod ove bolesti posebno intrigira to što smrtnost očito nije svugdje ista, prosječnu starost na stranu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 16:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
dunno je napisao/la: Znam i ja masu ljudi koji su preboljeli koronu kao prehladu, kao i one kojima je bila sto puta gora od obične gripe. Totalno nebitno.
Bitne su brojke - brojke ljudi koji su u bolnici u isto vrijeme, brojke ljudi koji su u teškom stanju, sada vidimo da se se to počelo prelijevati i na ukupne brojke umrlih... Mnogi su kod nas vrlo olako gledali domaće statistike kao dokaz da je korona "bezopasna", zanemarujući činjenicu da mi tek sada imamo prvi pravi val epidemije. I sustav nam se raspada pod njim.
Bojim se pomisliti što bi bilo da nas je ovo snašlo među prvima u svijetu, kao Talijane. Oni su reagirali loše, a imaju puno bolje zdravstvo od nas. Kod nas bi se dogodio raspad kompletnog društva, a ne samo zdravstvenog sustava. Većini tih ljudi koji se hvale sa nikakvim ili blagim simptomima je PCR test krivo pokazao.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 16:24 |
|
|
divizija je napisao/la: dudu je napisao/la: mislim da je to zato što nitko ne zna nikog da je od gripe stvarno nastradao. to je kao ono kad smo brojali zaražene koronom u brojevima do 10, svi pratimo, a nitko ne zna nijednog zaraženog, tako i ova paralela s gripom. s koronom je druga stvar, poznatih mrtvih, teško bolesnih na sve strane, iskreno ne mogu više ispratiti, jučer mi stara veli da bih trebao znati ovog dečka od 37 godina što je umro prekjučer pa mi objašnjava, u široj obitelji već imam mrtvog, prije 3-4 tjedna kolega iz Osijeka objašnjava kako zna tamo umrlog dečka od 33-4 godine. u 30-tak godina otkad znam za sebe još nisam čuo ni za što od ovog vezano za gripu, a kamoli da imam poveznicu s nekim od tih ljudi. Ali zapravo sviznaju, ali nisu to uzimali u obzir niti se bavili time. Recimo svi znate za Joe Šimunića i njegovo preminulo dijete. Viroza, cap, užas. Ljudi se uglavnom ne bave time, a toga uvijek ima, samo manje koncentrirano, jer za ovu bolest smo svi skupa djevičanska populacija, ko Indijanci kad je Columbo došao. Osim toga, vrijeme će pokazati jesu li ove smrti s covidom zapravo bile samo pokazatelj slabijeg imuniteta, odnosno hoćemo li nakon epidemije imati smanjenje nekih drugih uzročnika smrtnosti jer su iste osobe podložne covidu koje su podložne gripi, srčanom, moždanom, raku... Koliko puta se neki sportaš samo sruši na terenu i umre. Nešto očito nije štimalo, a ovakva bolest to izvuče na vidjelo. Ili kad mlada osoba dobije rak, očito opet neki defekt imuniteta. Treba pratiti idučih godina hoće l itoga biti manje, jer bi to bio jasan signal da je corona zapravo dijagnostičar imunološke slabosti za svakog od nas. to je nešto što će se sigurno proučavati u idućim godinama, mogu misliti kakvih će sve studija biti i zaključaka o kojima sad ni ne nagađamo. međutim ne možeš ignorirati trenutnu stvarnost, taj virus nije ništa oslabio, dapače, čini mi se da sad udara na najjače, ovi što imaju simptome muški kukaju. oko mene roka na sve strane, krug se sužava, lagano kolege s posla, poznanici, prijatelji, kao meci fijuće svuda oko mene samo zasad ne ulazi u obitelj iako svi radimo, krećemo se po županijama što bi se reklo. danas mi je kolegica dobila pozitivan nalaz na brzi test koji je radila samovoljno i ima sve simptome. ulazi li ona u statistiku jer na PCR ne ide?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 16:49 |
|
|
dudu je napisao/la: to je nešto što će se sigurno proučavati u idućim godinama, mogu misliti kakvih će sve studija biti i zaključaka o kojima sad ni ne nagađamo.
međutim ne možeš ignorirati trenutnu stvarnost, taj virus nije ništa oslabio, dapače, čini mi se da sad udara na najjače, ovi što imaju simptome muški kukaju. oko mene roka na sve strane, krug se sužava, lagano kolege s posla, poznanici, prijatelji, kao meci fijuće svuda oko mene samo zasad ne ulazi u obitelj iako svi radimo, krećemo se po županijama što bi se reklo.
danas mi je kolegica dobila pozitivan nalaz na brzi test koji je radila samovoljno i ima sve simptome. ulazi li ona u statistiku jer na PCR ne ide? Ja sam isto mišljenja da virus nije oslabio, osim što sezonski slabi preko ljeta. Znatno niža smrtnost sada nego u proljeće je zbog puno većeg broja testiranih, tada je masa zaraženih prošla neutvrđena. Tada je bilo od 10-20 puta više zaraženh od potvrđenih, sada je taj broj maksimalno 5, možda i manje. Ali ono što je vidjelo je da oni koji su ga preboljeli stječu znatan imunitet. Tamo gdje je bila velika prokuženost u proljeće, sada je puno bolje stanje. To znači da je ovaj virus isti ko svi drugi u prošlosti, kad jednom prođe kroz ljude, ko preživi više se ne zabrinjava. Ne znači da neće biti reinfekcija, ali vjerojatno ne puno, a smrtnost kod takvih će biti nemjerljivo niža. No opet, što me fascinira, nije svugdje isto, oni Šveđani imaju zapravo nisku smtnost i bolest im polako jenjava, a recimo New Jersey skoro 2 promila umrlih (tru put više od Švedske) i još uvijek gore brojke od njih. Dvije male državice, San Marino i Andora, San Marino ima 30% goru smrtnost i još uvijek lošije brojke, iako kod obje zemlje se vidi kraj. Neobjašnjivo mi je to. Mislim da ti kolegica ne ulazi u statistiku koja se dnevno objavljuje.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 16:54 |
|
|
moguće je da ima veze s "jedenjem" virusa, oni koji ga više poberu u konačnici mogu imati veće šanse za teže posljedice, pa samim time i fatalne. Šveđanima ne moraš objašnjavati što je socijalna distanca, oni je žive 0-24 sata, 7 dana u tjednu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
divizija
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 17:13 |
|
|
dudu je napisao/la: moguće je da ima veze s "jedenjem" virusa, oni koji ga više poberu u konačnici mogu imati veće šanse za teže posljedice, pa samim time i fatalne. Šveđanima ne moraš objašnjavati što je socijalna distanca, oni je žive 0-24 sata, 7 dana u tjednu. A sigurno tu ima nešto, ali nisam nikada mislio da su Slovenci tako srdačni i bliski, ajd za BIH mi je jasno, ali Belgija, šta se oni grle i ljube stalno??? To su mi dva fenomena - rijetki slučaji smrtnog ishoda kod osoba koje djeluju zdravo i mlade su i nejednaka smrtnost kod sličnih populacija po prosječnoj starosti. Tu će nastati doktorata i doktorata.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 18:19 |
|
|
divizija je napisao/la: To su mi dva fenomena - rijetki slučaji smrtnog ishoda kod osoba koje djeluju zdravo i mlade su i nejednaka smrtnost kod sličnih populacija po prosječnoj starosti.
Nema tu nikakvih fenomena. Nitko ne umire "zdrav" tek tako... Evo jedan zanimljiv slučaj iz Srbije...inače, čovjek se zove Zoran Milivojević. https://24sedam.rs/hronika/sta-se-zapra ... iut57N5f0QCitat: Kada ce ljudi da napokon shvate da smo mi samo, predmet trgovine za ove kasapine u belim mantilima, kada. Jel kada vam se dogodi licno, kao sto se dogodilo meni i mom Detetu juce, jel ce te tada da shvatite kakvo nam zlo rade..
Juce mi je Sin ispao iz kamiona u pokretu kod Strazevice, bilo je i u vestima, on je bio vec prebacen u Urgentni kada sam saznao. Kada sam stigao tamo vec su ga prebacili preko puta na neuro hirurgiju. Na salteru Urgentnog sam pitao kakve povrede ima, rekli su mi da ima povrede glave. Da bih saznao detaljnije uputili su me u sobu 7 soba neurohirurgije, rekli su mi da sacekam za informaciju, jer imaju hitne pacijente. Sin mi inace radi, zdrav i prav, i taj kamion je firmin u kojoj radi, ovo vam sada pricam da je zdrav i prav.
Da bi me pozvali posle nekih sat i nesto u sobu 7 da mi daju informaciju, kasapin je poceo da mi saopstava kako mi je dete u besvesnom stanju,.kako je intubiran, i da ima koronu, tog momenta mi je pao mrak na oci, i rekao sam zlotvoru da se nezajebava, da cu da ih pokoljem za moje dete i tu pricu o koroni da prodaje nekom drugom. Zlotvor je pozvao obezbedjenje, dosla su njih trojica, doduse ponasali su se pristojno, ja sam im do izlaza lepo objasnio o cemu se radi, da bi mi jedan rekao da odem do vrata neurohirurgije koja se nalazi preko puta Urgentnog centra, a gde je prebacen moj Sin, i da vidim broj telefona i da zovem i direktno pitam kako mu je. Upisao sam broj i pozvao, duze vreme sam zvao, dok se nije javila dezurna sestra, pitao sam je kako mi je Sin, rekla je u svesnom je stanju i dobro je, i da spava, e to je bio pogodan trenutak da joj kazem sta mi je kasapin rekao, jer vise nije mogla da laze, jer mi je rekla kako je realno stanje mog si.a. Sestro kaze vas kolega da je moj sin u nesvesnom stanju, da je intubiran i da ima koronu, tu je pocela da se gubi da zamuckuje, i da govori neznam, ja sam samo dezurna sestra, itd. Da bih joj sada vec povisenim tonom ponovo postavio pitanje jel moj Sin u svesnom stanju i dali je intubiran, rekla je intubran nije, u svesnom je stanju i spava. Danas je izasao hvala dragom Bogu, male povrede glave, nista strasno. Pa vi zakljucite sta bi se desilo sa mojim Sinom da sam cutao.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
buenos aires
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 18:39 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: divizija je napisao/la: To su mi dva fenomena - rijetki slučaji smrtnog ishoda kod osoba koje djeluju zdravo i mlade su i nejednaka smrtnost kod sličnih populacija po prosječnoj starosti.
Nema tu nikakvih fenomena. Nitko ne umire "zdrav" tek tako... Evo jedan zanimljiv slučaj iz Srbije...inače, čovjek se zove Zoran Milivojević. https://24sedam.rs/hronika/sta-se-zapra ... iut57N5f0QCitat: Kada ce ljudi da napokon shvate da smo mi samo, predmet trgovine za ove kasapine u belim mantilima, kada. Jel kada vam se dogodi licno, kao sto se dogodilo meni i mom Detetu juce, jel ce te tada da shvatite kakvo nam zlo rade..
Juce mi je Sin ispao iz kamiona u pokretu kod Strazevice, bilo je i u vestima, on je bio vec prebacen u Urgentni kada sam saznao. Kada sam stigao tamo vec su ga prebacili preko puta na neuro hirurgiju. Na salteru Urgentnog sam pitao kakve povrede ima, rekli su mi da ima povrede glave. Da bih saznao detaljnije uputili su me u sobu 7 soba neurohirurgije, rekli su mi da sacekam za informaciju, jer imaju hitne pacijente. Sin mi inace radi, zdrav i prav, i taj kamion je firmin u kojoj radi, ovo vam sada pricam da je zdrav i prav.
Da bi me pozvali posle nekih sat i nesto u sobu 7 da mi daju informaciju, kasapin je poceo da mi saopstava kako mi je dete u besvesnom stanju,.kako je intubiran, i da ima koronu, tog momenta mi je pao mrak na oci, i rekao sam zlotvoru da se nezajebava, da cu da ih pokoljem za moje dete i tu pricu o koroni da prodaje nekom drugom. Zlotvor je pozvao obezbedjenje, dosla su njih trojica, doduse ponasali su se pristojno, ja sam im do izlaza lepo objasnio o cemu se radi, da bi mi jedan rekao da odem do vrata neurohirurgije koja se nalazi preko puta Urgentnog centra, a gde je prebacen moj Sin, i da vidim broj telefona i da zovem i direktno pitam kako mu je. Upisao sam broj i pozvao, duze vreme sam zvao, dok se nije javila dezurna sestra, pitao sam je kako mi je Sin, rekla je u svesnom je stanju i dobro je, i da spava, e to je bio pogodan trenutak da joj kazem sta mi je kasapin rekao, jer vise nije mogla da laze, jer mi je rekla kako je realno stanje mog si.a. Sestro kaze vas kolega da je moj sin u nesvesnom stanju, da je intubiran i da ima koronu, tu je pocela da se gubi da zamuckuje, i da govori neznam, ja sam samo dezurna sestra, itd. Da bih joj sada vec povisenim tonom ponovo postavio pitanje jel moj Sin u svesnom stanju i dali je intubiran, rekla je intubran nije, u svesnom je stanju i spava. Danas je izasao hvala dragom Bogu, male povrede glave, nista strasno. Pa vi zakljucite sta bi se desilo sa mojim Sinom da sam cutao.
It's on like Donkey Kong.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
BBC
|
Naslov: Re: Koronavirus Postano: 08 pro 2020, 19:12 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Markan voli brisati komentare.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|