|
|
Stranica: 4/7.
|
[ 164 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 09 pro 2020, 23:38 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 10 pro 2020, 12:18 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la:
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 12 pro 2020, 00:45 |
|
|
1986 je napisao/la: ikmandvaradtist je napisao/la: "Haše" je u suštini smeće od klope ali sećam ga se od detinjstva pa sam emocionalno vezan... a i vrh je za brzo spremanje: za 3 minuta spremno, dodaš malo pavlake ili kiselog mleka i umači! Nazad na Temu - cenim ovu pesmu i sav šmek u njoj: https://www.youtube.com/watch?v=DiKwKRL ... e=youtu.be
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 12 pro 2020, 04:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 13 pro 2020, 12:13 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: 1986 je napisao/la: "Haše" je u suštini smeće od klope ali sećam ga se od detinjstva pa sam emocionalno vezan... a i vrh je za brzo spremanje: za 3 minuta spremno, dodaš malo pavlake ili kiselog mleka i umači! Nazad na Temu - cenim ovu pesmu i sav šmek u njoj: https://www.youtube.com/watch?v=DiKwKRL ... e=youtu.beJa ga sa špagetama jedem, dodam malo paradajza.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 13 pro 2020, 23:41 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7373 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Ragu podravkin je još bolji od Hašea.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 16 pro 2020, 21:54 |
|
|
1986 je napisao/la: Ja ga sa špagetama jedem, dodam malo paradajza. Nisam probao tu kombinaciju... Paradajz sosa ili paradajza? kiler je napisao/la: Ragu podravkin je još bolji od Hašea. Probaću pa javljam! Inače, "Podravka" ja BAŠ poklopila CG... bukvalno u seoskoj prodavnici imaš "Haše" a u Beogradu ni u nekim Megamarketima...
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 17 pro 2020, 00:04 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: 1986 je napisao/la: Ja ga sa špagetama jedem, dodam malo paradajza. Nisam probao tu kombinaciju... Paradajz sosa ili paradajza? kiler je napisao/la: Ragu podravkin je još bolji od Hašea. Probaću pa javljam! Inače, "Podravka" ja BAŠ poklopila CG... bukvalno u seoskoj prodavnici imaš "Haše" a u Beogradu ni u nekim Megamarketima... Padadajz sos. Haše je bolji od ragua jer je malo ljući i gust je pa se dobro pomješa.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 17 pro 2020, 00:41 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Šta god izađe na police s etiketog Podravka to mora valjat.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 17 pro 2020, 01:18 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: 1986 je napisao/la: Ja ga sa špagetama jedem, dodam malo paradajza. Nisam probao tu kombinaciju... Paradajz sosa ili paradajza? kiler je napisao/la: Ragu podravkin je još bolji od Hašea. Probaću pa javljam! Inače, "Podravka" ja BAŠ poklopila CG... bukvalno u seoskoj prodavnici imaš "Haše" a u Beogradu ni u nekim Megamarketima... Jebo konzerve. Zna se koja je najjača tvornica mesnih prerađevina u ex YU. Odlično je od Gavrilovića je. https://www.google.com/search?q=gavrilo ... 8z3TInLgvM
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 17 pro 2020, 03:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Za djelomičnu utjehu, znam tko je Denis Kuljiš Odlicno! Zaboravio sam da pomenem: osnovno zanimanje Duska Kulisa je pevac. Da ne pomislis da je nesto drugo! Ajme. Sjedio sam s njim na kavi u Splitu. Sve sto sam znao o njemu je da je pjevac, a nijednu pjesmu nisam znao nabrojiti.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 22 pro 2020, 14:42 |
|
|
Bio sam tinejdžer i dopala mi šaka neka "Andromeda" almanah SF. U njoj je bila priča "Novo sjeme". Malo je reći da me oduvala! Posle sam pročitao i "Grudu"... Dakle, Damir Mikuličić je briljantan, preporučujem da pročitate makar "Novo sjeme"... nešto izuzetno... ostavi vas zamišljenim... danima vas ne pušta i vraća u misli...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 27 pro 2020, 16:12 |
|
|
Bio sam srednjoškolac i ni ono što mi je zanimljivo mi nije držalo pažnju a kamoli neke priče starijih... pogotovo TVCG sa svojim mrtvilom i nekreativnošću... reprizama repriza učmalih reportaža i domuntaraca... no, ovaj čovek je imao neka gostovanja na TVCG u kojima je pričao na neuobičajen način... neke dokumentarne emisije su bile sa njim, takođe... sećam se da sam bio intrigiran idejama i konceptima koje je iznosio... uvek bih zastao da čujem šta ovaj Bokelj kaže... fascinantna ličnost! Don Branko Sbutega:
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 29 pro 2020, 23:53 |
|
|
Antonio je car!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 30 pro 2020, 00:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76335 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Antonio je car! Najbolji i najgledaniji šahovski kanal na Youtube. Mislim da živi od toga, radi to full time i to se vidi po kvaliteti.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 30 pro 2020, 00:33 |
|
|
I neka, drago mi je zbog njega! Zaslužuje! Skroman, efikasan, profesionalan a neusiljen, opušten i spontan, ne davi, ne smara,... Ipak, mogu da se kladim da mu Medo obezbeđuje makar 20 % pregleda a Antonio mu ne daje njegov % profita...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 30 pro 2020, 01:12 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Bio sam tinejdžer i dopala mi šaka neka "Andromeda" almanah SF. U njoj je bila priča "Novo sjeme". Malo je reći da me oduvala! Posle sam pročitao i "Grudu"... Dakle, Damir Mikuličić je briljantan, preporučujem da pročitate makar "Novo sjeme"... nešto izuzetno... ostavi vas zamišljenim... danima vas ne pušta i vraća u misli... Čitao sam i ja Andromedu kao klinac , moj dobar drug i danas ima sve brojeve Nego ...pade mi na um hrvatski prevod Alana Forda Pola su mi bili Magnus i Bunker , a pola prevod koji je radio Nenada Briksi
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 30 pro 2020, 01:25 |
|
|
Svarog je napisao/la: Čitao sam i ja Andromedu kao klinac , moj dobar drug i danas ima sve brojeve Nego ...pade mi na um hrvatski prevod Alana Forda Pola su mi bili Magnus i Bunker , a pola prevod koji je radio Nenada Briksi A jesi čitao taj broj u kome je "Novo sjeme"? U njoj ima i "Andromedin soj" od Crichtona koji mi je padao na pamet mnogo u poslednjih godinu dana jer je Aktuelan. Ko ne zna: satelit ili lunarno vozilo ili najpre Sonda (zaboravio sam) donese nazad na Zemlju sa sobom i smrtnosoni Virus koji se širi neverovatnom brzinom... kreće trka sa vremenom i lomljava kako da se u što kraćem vremenu taj virus shvati i zaustavi... sećam se da sam zaglavio kasno u noć čitajući sav obliven jezom taj Haos - a ujutro me čeka škola... A za Briksija sam znao da će neko pomenuti i strpljivo sam čekao da se to dogodi! To je nešto neizostavno! Hrvatski mi je imao neku svoju patinu, neki jedinstven Ton, nijansu koja je čitanom štivu davala novu Dimenziju i Kvalitet... ili makar dodatnu Zanimljivost... nebitno bio to Alan Ford, "Laso" kaubojski romani, ili Mikuličić...
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 31 pro 2020, 01:02 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Svarog je napisao/la: Čitao sam i ja Andromedu kao klinac , moj dobar drug i danas ima sve brojeve Nego ...pade mi na um hrvatski prevod Alana Forda Pola su mi bili Magnus i Bunker , a pola prevod koji je radio Nenada Briksi A jesi čitao taj broj u kome je "Novo sjeme"? U njoj ima i "Andromedin soj" od Crichtona koji mi je padao na pamet mnogo u poslednjih godinu dana jer je Aktuelan. Ko ne zna: satelit ili lunarno vozilo ili najpre Sonda (zaboravio sam) donese nazad na Zemlju sa sobom i smrtnosoni Virus koji se širi neverovatnom brzinom... kreće trka sa vremenom i lomljava kako da se u što kraćem vremenu taj virus shvati i zaustavi... sećam se da sam zaglavio kasno u noć čitajući sav obliven jezom taj Haos - a ujutro me čeka škola... A za Briksija sam znao da će neko pomenuti i strpljivo sam čekao da se to dogodi! To je nešto neizostavno! Hrvatski mi je imao neku svoju patinu, neki jedinstven Ton, nijansu koja je čitanom štivu davala novu Dimenziju i Kvalitet... ili makar dodatnu Zanimljivost... nebitno bio to Alan Ford, "Laso" kaubojski romani, ili Mikuličić... Zaintrigirao si me sa tim Andromedinim sojem ( Majkl Krajton ) a vremenske prilike plaču za čitanjem . I odem danas kod prijatelja , koji bukvalno ima sve i slovo ikad izdato na prostorima exYU , bar kad je SF u pitanju... plus Galaksije , Andromede , Siriuse..Mislim da je makar u top pet kolekcionara na ovim prostorima. (a bome i Alan Fordove , sve ) Rječ je o almanahu br 2 koji sadrži roman Andromedin soj , desetak novela i pet domaćih priča , među kojim je i ta , Novo sjeme , Damira Mikuličića Sf almanasi Andromeda su bili specijalna izdanja časopisa Galaksija , a izdavač je bio Beogradski izdavačko - grafički zavod . A zagrebački Vjesnik je za ljubitelje SF-a izdavao ediciju Sirius Kako god , evo meni zanimacije koja će mi pomoći da dočekam proljeće
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 31 pro 2020, 18:11 |
|
|
Svarog je napisao/la: Zaintrigirao si me sa tim Andromedinim sojem ( Majkl Krajton ) a vremenske prilike plaču za čitanjem . I odem danas kod prijatelja , koji bukvalno ima sve i slovo ikad izdato na prostorima exYU , bar kad je SF u pitanju... plus Galaksije , Andromede , Siriuse..Mislim da je makar u top pet kolekcionara na ovim prostorima. (a bome i Alan Fordove , sve ) Rječ je o almanahu br 2 koji sadrži roman Andromedin soj , desetak novela i pet domaćih priča , među kojim je i ta , Novo sjeme , Damira Mikuličića Sf almanasi Andromeda su bili specijalna izdanja časopisa Galaksija , a izdavač je bio Beogradski izdavačko - grafički zavod . A zagrebački Vjesnik je za ljubitelje SF-a izdavao ediciju Sirius Kako god , evo meni zanimacije koja će mi pomoći da dočekam proljeće Eeeeeee, to je taaa! Bravo! Javi kako ti se svideo "Andromedin soj" i "Novo sjeme"! A ta Komarčićeva priča na dnu je mislim PRVA SRPSKA SF PRIČA...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 05 sij 2021, 18:48 |
|
|
Serija "Zakon!" "Krmpotiću, ne seri!" Možda sad da je gledam i ne bi mi bila nešto naročito ali tokom studija mi je baš legla i ostala u lepom sećanju... (na ovom snimku izgleda ne počinje od samog početka)
|
|
Vrh |
|
|
BoHrHb
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 13 sij 2021, 22:01 |
|
|
Pa sto su ponosni ,mozda i najbolja odlika za jedan narod.Usput pozdrav svima novi sam od miroljubivog bosnjaka.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 16 sij 2021, 16:01 |
|
|
Šta reći za "Čokolino"? Njopao sam ga i dok sam studirao (ekspresna priprema - zagreješ mleko, dodaš njega i nešto ovsenih ili kukuruznih pahuljica, sačekaš par minuta i - vozi!). Ima grdno mnogo šećera (!) i daleko je od zdravog ali ko nije odrastao uz njega ne može da zamisli šta mi osećamo prema njemu.... Nisam ga godinama jeo i sad tražeći sliku naletim na ovo: Nisam u toku, izašli su razni, očigledno...
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 18 sij 2021, 18:17 |
|
|
Volim da gledam Alojzija, vrhunski je Prezenter partija (jedino nema sreće što mu često videa imaju neki audiovizuelni problem, no to je verovatno greška montažera i realizatora):
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Šta mi ostali cenimo kod Hrvata Postano: 18 sij 2021, 23:44 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7373 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Nisam ga godinama jeo i sad tražeći sliku naletim na ovo: Nisam u toku, izašli su razni, očigledno... Ima ih još nekoliko novih okusa,ovaj je provjereno ok... Ako želiš povećati mišićnu masu.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|