|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 209 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 20 pro 2020, 10:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 74957 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Planina je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Jel može to jednostavno Dakle ova hrvatska dinarska HG koja je izražena od Dalmacije do središnje Bosne, da li je od starosjedilaca ili su je "stvorili" miksom oni i Hrvati koji su pristigli Pitam jer vidim da ima ljudi koji bi to mogli objasniti Dinarska HG je grupa od europskih starosjedilaca koji su se pomiješali sa "pravim" Hrvatima na prostoru današnje Ukrajine tj. tamo sudjelovali u hrvatskoj etnogenezi. Razlog zašto se drži da smo se u Ukrajini pomiješali a ne na sadašnjim prostorima Hrvatske i BiH je taj što je ta "dinarska" HG raznovrsnija na prostoru Ukrajine nego kod nas. Što ukazuje na takozvani efekt osnivača tj. na ove prostore je došao samo izdvojeni dio "dinarske" HG iz Ukrajine i zato smo manje raznovrsni. (što god to značilo) To je koliko sam ja shvatio. Neka me isprave Ceha i divizija ako sam nešto krivo. Da, u većini statističkih dinamičkih modela mutacija, i u kulturi i u jeziku i u biologiji, dobija se rezultat da je prostor najveće raznovrsnosti vjerojatno prostor gdje je sve nastalo. Na taj način se može i bez arheologije i iskopavanja pračovjeka, samo na osnovu današnje genetske raznolikosti, može točno pogoditi da ljudi potječu iz Afrike (jer su podsaharski narodi međusobno genetski raznovrsniji nego cijeli ostatak svijeta).
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Blitz
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 20 pro 2020, 11:32 |
|
|
Mi genetski pripadamo starosedelačkim narodima i još živimo na prostoru na kome je i nastala prva evropska civilizacija, dakle i genetski potomski te vinčanske civilizacije, ali problem je samo tumačenje slovenskih migracija, na osnovu kojih nas Germani i drugi narodi smatraju dodjošima.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 20 pro 2020, 12:49 |
|
|
Blitz je napisao/la: Mi genetski pripadamo starosedelačkim narodima i još živimo na prostoru na kome je i nastala prva evropska civilizacija, dakle i genetski potomski te vinčanske civilizacije, ali problem je samo tumačenje slovenskih migracija, na osnovu kojih nas Germani i drugi narodi smatraju dodjošima. Prije bih rekao da je Dinaridima i dublje u kontinent ranije preovladavala cardial impreso civilizacija. Pa bi to bilo malo logičnije ako se "hvatamo" tih argumenata
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 20 pro 2020, 12:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38951 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 20 pro 2020, 13:25 |
|
|
Blitz je napisao/la: Mi genetski pripadamo starosedelačkim narodima i još živimo na prostoru na kome je i nastala prva evropska civilizacija, dakle i genetski potomski te vinčanske civilizacije, ali problem je samo tumačenje slovenskih migracija, na osnovu kojih nas Germani i drugi narodi smatraju dodjošima. VI da, MI ne, vi imate hrpu tih haplogrupa tipičnih za neolitik i brončano doba na Balkanu, mi ne.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 19:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 74957 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
divizija je napisao/la: Blitz je napisao/la: Mi genetski pripadamo starosedelačkim narodima i još živimo na prostoru na kome je i nastala prva evropska civilizacija, dakle i genetski potomski te vinčanske civilizacije, ali problem je samo tumačenje slovenskih migracija, na osnovu kojih nas Germani i drugi narodi smatraju dodjošima. VI da, MI ne, vi imate hrpu tih haplogrupa tipičnih za neolitik i brončano doba na Balkanu, mi ne. Baš sam slušao radijsku emisiju na HRT o brončanom dobu na Balkanu. Vučedol i Slavonija su dio priče povezane s time, tu je prva obrada metala i poljoprivreda počela na tlu Europe. Što je logično, jer se prvo otopio led tu. Današnja Slavonija vjerojatno nema puno veze s tim stanovništvom, koje je živilo samo uz lesne nanose uz Dunav. Ovi današnji Šokci su iz Srebrenice. Citat: The Šokci in Baranja are considered to be descendants of settlers from a mass migration of Croats from an area near Srebrenica, Bosnia into the region after the Ottoman retreat in the 18th century.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 20:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: divizija je napisao/la: VI da, MI ne, vi imate hrpu tih haplogrupa tipičnih za neolitik i brončano doba na Balkanu, mi ne.
Baš sam slušao radijsku emisiju na HRT o brončanom dobu na Balkanu. Vučedol i Slavonija su dio priče povezane s time, tu je prva obrada metala i poljoprivreda počela na tlu Europe. Što je logično, jer se prvo otopio led tu. Današnja Slavonija vjerojatno nema puno veze s tim stanovništvom, koje je živilo samo uz lesne nanose uz Dunav. Ovi današnji Šokci su iz Srebrenice. Citat: The Šokci in Baranja are considered to be descendants of settlers from a mass migration of Croats from an area near Srebrenica, Bosnia into the region after the Ottoman retreat in the 18th century. Mislim da je tipfeler, radi se o Srebreniku, srebreničkoj banovini, ne Srebrenici. Po dijalektu pogotovo. no u svakom slučaju, pretpovijenso stanovništvo je jako slabo moglo opstati u milijardu puta poharanoj Panoniji. Opstali su što su dalje od Dunava i mora. Zato prema Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji, Kosovu imaš sve više toga.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 20:30 |
|
|
divizija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Baš sam slušao radijsku emisiju na HRT o brončanom dobu na Balkanu.
Vučedol i Slavonija su dio priče povezane s time, tu je prva obrada metala i poljoprivreda počela na tlu Europe. Što je logično, jer se prvo otopio led tu. Današnja Slavonija vjerojatno nema puno veze s tim stanovništvom, koje je živilo samo uz lesne nanose uz Dunav.
Ovi današnji Šokci su iz Srebrenice.
Mislim da je tipfeler, radi se o Srebreniku, srebreničkoj banovini, ne Srebrenici. Po dijalektu pogotovo. no u svakom slučaju, pretpovijenso stanovništvo je jako slabo moglo opstati u milijardu puta poharanoj Panoniji. Opstali su što su dalje od Dunava i mora. Zato prema Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji, Kosovu imaš sve više toga. Nije toliko bitno, ali na vise mjesta sam pročitao da je Srebrenica. To je bio najveći katolicki samostan prije Turaka na istoku Bosne. Franjevačka Provincija Bosna Srebrena (1514.) kao najstarija kontinuirana institucija u BiH nosi ime po tome. https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Franjevačka_provincija_Bosna_Srebrena Provalom Turaka, to stanovništvo se potpuno i zauvijek povuklo. Vaznost Srebrenice u srednjem vijeku je kao rudnik olova i srebra.
|
|
Vrh |
|
|
Purger111
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 20:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: divizija je napisao/la:
Mislim da je tipfeler, radi se o Srebreniku, srebreničkoj banovini, ne Srebrenici. Po dijalektu pogotovo.
no u svakom slučaju, pretpovijenso stanovništvo je jako slabo moglo opstati u milijardu puta poharanoj Panoniji. Opstali su što su dalje od Dunava i mora. Zato prema Srbiji, Bugarskoj, Makedoniji, Kosovu imaš sve više toga.
Nije toliko bitno, ali na vise mjesta sam pročitao da je Srebrenica. To je bio najveći katolicki samostan prije Turaka na istoku Bosne. Franjevačka Provincija Bosna Srebrena (1514.) kao najstarija kontinuirana institucija u BiH nosi ime po tome. https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Franjevačka_provincija_Bosna_Srebrena Provalom Turaka, to stanovništvo se potpuno i zauvijek povuklo. Vaznost Srebrenice u srednjem vijeku je kao rudnik olova i srebra. Treba svake godine obilježavati protjerivanje i genocid od strane Turaka.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 21:19 |
|
|
Purger111 je napisao/la: Treba svake godine obilježavati protjerivanje i genocid od strane Turaka. Zapravo to je Eugen Savojski izveo, bila je to razmjena, muslimani iz Slavonije u BIH, katolici iz BIH u Slavoniju.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 21:41 |
|
|
Nema smisla ova rasprava jer ne mozemo znat sa sigurnoscu zbog tog sta vlast, a ni privatni fondovi ne ulazu u ovo. U Srbiji i privatnici (poreklo.rs) ali i drzava ulaze o arheogenetiku. Kod nas eno jos pricaju o necem sta je Primoras radia prije desetak godina... lik doslovno odbija odradit rutinske replike kriticarima. Evo karta SVIH predmodernih DNK nalaza https://indo-european.maps.arcgis.com/a ... 5fce6eb04aSmece od HDZa jednostavno ne ulaze da se otkrije nesto konkretno na ovom polju. Bezveze educiramo arheologe bez da zapravo financiramo ono sta arheolozi rade i onda se mi vamo zabavljamo nagadanjem. Vise manje sve je tako s HDZom... vode kompletno bezidejnu politiku manjeg otpora EU i ovo ostalo osin ako nece obogatit nekog njihovog prdonju onda nista. Ozbiljan odgovor je: ne znamo. A haplogrupe ne govore puno. U Sardiniji je I2a2 60% ko Dinarcima a genetika (ovo skoro sve osin tog jednog biljega koji se prenosi od oca na sina) in nea nikakve veze s Dinarskin ljudima.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 21:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38951 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Korzika ne Sardinija.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 21:53 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 22:18 |
|
|
Volia bi dodat da teze da smo iz IRANA nemaju smisla. Skupina naroda koji su 'Indo Iranski' je dala svoje ime Ærian tj Eran/Arian tj Iran ovoj drzavi no oni su dosli iz Rusije u Iran. https://en.wikipedia.org/wiki/Iran_(word) Citat: (Dubitationes et solutiones in Platonis Parmenidem, 125ff) quotes the mid-4th-century BCE Eudemus of Rhodes for "the Magi and all those of Iranian (áreion) lineage".[6] The 1st-century BCE Diodorus Siculus (1.94.2) describes Zoroaster as one of the Arianoi. Ovu ric koriste za sebe i pripadnici najvisih kasta Indije, opet, potomci kvazi Sarmatskih naroda iz Rusije koji bi formirali vladarske strukture neke zemlje. Valjda je svima jasno zasto se koristi PC izraz 'Indo Iranski' umisto starog donja slika, ovo se odnosi na Andronovo kulturu koja je pokorila srednju i juznu Aziju. Di god su krocili kvazi Sarmati tu se pojave Æranska bozanstva Brahman i zena mu Saraswati ili Harauvati tj Abraham i njegova zena Sara (zvuci poznato?) https://www.quora.com/Is-there-a-relationship-between-Brahma-in-Hinduism-and-Abraham-in-the-Abrahamic-religionNomadski narodi ne nastaju od stacioniranih urbanih civilizacija vec nomadske kulture pokoravaju stacionirane kad se pojavi neka kriza. Ideja da smo iz Irana je preiracionalna i generalno je vole liberali koje vole uradit perverziju i subverziju 'desnicarskih' meta narativa (velikih prica koje objasnjavaju dosta toga). Tako im se saverseno uklapa ideja da smo samo prvi val melaninom bogatih ljudi iz bliskog istoka. Nismo.
|
|
Vrh |
|
|
K:M
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 22:38 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3917 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Velebit je napisao/la: Vidi se da su Šopi, koji slave slave Srbi, do 20 km istočno od Serdike (Sofije), do aerodroma tj reke Iskar. To je granica JATa. Nije đaba ukopan sveti kralj Milutin u centralnom Hramu u Sofiji. Koji im je NAJPOŠTIVANIJI SVETAC, a imali slavnu povjest i 2 carstva. I jug zap Bug Ćustendil, Samokovo, Rila župe SPC do 18 stoljeća.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 23:07 |
|
|
Velebit je napisao/la: Ozbiljan odgovor je: ne znamo. A haplogrupe ne govore puno. U Sardiniji je I2a2 60% ko Dinarcima a genetika (ovo skoro sve osin tog jednog biljega koji se prenosi od oca na sina) in nea nikakve veze s Dinarskin ljudima. I2 je vrlo stara haplogrupa i u vremenu od nekoliko desetaka tisuća godina mogu biti prilično velike razlike.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 21 pro 2020, 23:11 |
|
|
Velebit je napisao/la: Volia bi dodat da teze da smo iz IRANA nemaju smisla. . Ma ta teza je potpuno suluda, upravo je obrnuto, Iranci su iz istočnoeuropske stepe. Iranski elemet imamo zato što su Slaveni i Iranci iz istog izvora biološki, jezično i geografski.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 22 pro 2020, 09:31 |
|
|
divizija je napisao/la: Heero je napisao/la: Vi mislite da je nesrazmjer muskih i zenskih predaka posljedica nedavnih osvajanja? Sumnjam. Mislim da je to nesrazmjer koji se vuce iz afrike. Nesrazmjer se stvarao kontinuirano, stvara se i danas. 80% žena se reproducira, ali samo 75% muškaraca. Prije je ta razlika bila i veća. Bilo neko istraživanje, ljudi imaju duplo više ženskih predaka nego muških Kak? Prije je bilo da će skoro svaka žena ridit, a pola muških neće napravit djecu, nego izumrijet. Kako su se ljudi nalazili u malim sima i razmnožavali međusobno nakon 3.koljena... Poženili bi se rođaci koji su imsli istog pradedu, ali ne i iste prabake.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 22 pro 2020, 09:36 |
|
|
Planina je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Jel može to jednostavno Dakle ova hrvatska dinarska HG koja je izražena od Dalmacije do središnje Bosne, da li je od starosjedilaca ili su je "stvorili" miksom oni i Hrvati koji su pristigli Pitam jer vidim da ima ljudi koji bi to mogli objasniti Dinarska HG je grupa od europskih starosjedilaca koji su se pomiješali sa "pravim" Hrvatima na prostoru današnje Ukrajine tj. tamo sudjelovali u hrvatskoj etnogenezi. Razlog zašto se drži da smo se u Ukrajini pomiješali a ne na sadašnjim prostorima Hrvatske i BiH je taj što je ta "dinarska" HG raznovrsnija na prostoru Ukrajine nego kod nas. Što ukazuje na takozvani efekt osnivača tj. na ove prostore je došao samo izdvojeni dio "dinarske" HG iz Ukrajine i zato smo manje raznovrsni. (što god to značilo) To je koliko sam ja shvatio. Neka me isprave Ceha i divizija ako sam nešto krivo. Yup I I2a i R1a su slavenske haplogrupe. Što se tiče Iranske teze, ime smo dobili po nekom iz stepskog plemena. Iranci jesu R1a (i J2 i još neke). Dok su perzijanci i medijci otišli na jug, skiti (istočni iranci) su ostali u stepi. Slaveni su nastali kao kombinacija r1a s i2a. Iranci su nastali kso kombinacija r1a i j2) Iranci su bili ratoborniji. Uglavnom, naše ime je skitsko, sarnatsko. Genetika i jezik nisu.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 22 pro 2020, 16:09 |
|
|
Ceha je napisao/la: Iranci su bili ratoborniji. Uglavnom, naše ime je skitsko, sarnatsko. Genetika i jezik nisu.
Ako govorimo o protoirancima, onda i genetski stoji poveznica, jer se genetski protoirancei protoslavene ne može razdvojiti.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 22 pro 2020, 16:25 |
|
|
Ovaj forum kao da je kavana di se skupljaju genetičarai i lingvisti... halogupe i protojezici..
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 22 pro 2020, 19:34 |
|
|
weasel je napisao/la: Ovaj forum kao da je kavana di se skupljaju genetičarai i lingvisti... halogupe i protojezici.. Pa jbg, ovo je koliko toliko smislenije no kao negdje, gdje neki lapan citira opet nekog ratardinja koji tvrdi, bez ikakvih argumenata (citirajući umobolnike razne), da je sve njihovo. I još na tome grade svoju (h) istoriju.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 23 pro 2020, 15:03 |
|
|
divizija je napisao/la: Ceha je napisao/la: Iranci su bili ratoborniji. Uglavnom, naše ime je skitsko, sarnatsko. Genetika i jezik nisu.
Ako govorimo o protoirancima, onda i genetski stoji poveznica, jer se genetski protoirancei protoslavene ne može razdvojiti. Eh sad ovisi di stavljas granicu a to je sve relativno. Kvazi Sarmati tj ta stepska plemena su bila ugl R1a z93 a to je danas dominantna Hg kod vladajuce kaste Indije. No eto mozemo reci da su Slaveni isto R1a samo ne taj. Dakle postoji nesto sta se zove taj deep clade (ovo z93) koji ima velik udio Brahmina no vrlo mal udio Europljana. Interesantno na Eupedia forumu ima dosta Engleza s z93 koji poticu od Sarmata koji su dosli ko Rimski placenici i ostali tamo oko 5st. Istrazivanja na Sarmatima pokazuju da dok su bili u svojim originalnim postojbama da se nisu misali s drugim narodima vec bas imali etnopuritanizam... skoro 700 godina su zadrzali prakticki potpuno isti genetski sastav i onda su ih unistili sa zapada Goti i s istoka Huni. Sarmati su imali tradiciju da zene moraju dokazati snagu i virilnost tako da ubiju same muskarca protivnicke skupine. To je radeno da uniste ajmo rec feminizirajucu energiju. Jedna od ritkih kultura koja nije ima harsh selection samo na muskom spolu. Od Sarmata poticu legende o Amazonkama jer su Sarmati ponekad slali zenske vojne timove u neke misije, obicno lakseg karaktera. Napomena: zene u Sarmatskim vojnim strukturama su skoro iskljucivo cinile strilce konjanike. Od tisuca pronadenih ostataka samo jedan jedini kostur je bila zena u teskoj frontalnoj konjici tkzv kataphract. Takoder, zene bi odradile par godina vojne sluzbe, tipicno od 16-20 i onda bi se udavale, malo koja zena bi radila punu karijeru od vojske. Vise su bile pomocne trupe kad zagusti, za logistiku i obranu.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 23 pro 2020, 17:04 |
|
|
divizija je napisao/la: Ceha je napisao/la: Iranci su bili ratoborniji. Uglavnom, naše ime je skitsko, sarnatsko. Genetika i jezik nisu.
Ako govorimo o protoirancima, onda i genetski stoji poveznica, jer se genetski protoirancei protoslavene ne može razdvojiti. Protoiranci i protoslaveni su druge podgrupe R1a. Jesu zajednički preci, ali se kuži tko je potomak od kokeg sina Uglavnom, ako je hrvatsko ime zabilježeno na Donu, kod Iranaca, Sarmata, to je ta linija. Imao si neku "stepsku aristokraciju" koja je naučila lokalce, koji su po njima uzeli ime. S time da je genetsiki udio istih u našem kodu realno zanemariv
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Porijeklo Hrvata, Srba i ostalih balkanskih naroda Postano: 23 pro 2020, 17:05 |
|
|
weasel je napisao/la: Ovaj forum kao da je kavana di se skupljaju genetičarai i lingvisti... halogupe i protojezici.. Uvijek je tak
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|