|
|
Stranica: 14/28.
|
[ 684 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 20:59 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ne znam, nije ni bitno. Kuća ima struju i telefon.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:01 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76276 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Netko mora odgovarati i mora doći do nekih promjena, u nečemu, ne mora čak biti usko povezano za ugljen monoksid, ali da bar postoji neka odlučnost da se bar neke stvari pregledaju i poprave, ima hrpa drugih rizika koji čekaju na tragedije mladih, posebno u prometu. Teško. To je naš šugavi mentalitet. Ja obično kažem da život na prostoru cijelog Balkana ima nisku cijenu. I apsolutna većina to tako nažalost prihvaća. Ima vlada sada na Širokom Brijegu, koja određuje pravila ponašanja, nema više izlike da im pravila nameće ni Istanbul, ni Beograd ni Sarajevo, pa da se mrzi na pravila.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:05 |
|
|
BBC je napisao/la: Pokoj vam duši.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:07 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76276 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BBC je napisao/la: Koja nacionalna katastrofa. Valjda će nešto biti naučeno iz ovog. Ljudi mijenjaju zakone, vlade, pljušte ostavke, kad se nešto ovakvo desi, sudski procesi su u žiži javnosti. Ovdje vjerojatno neće biti ni neke posebne istrage, fokus će biti na žalovanju i žalosti, a vlast koja potiče to ustvari odmiče fokus sa sebe.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:11 |
|
|
Novi zakoni ne vrijede retrogradno.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:13 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: BBC je napisao/la: A možda je instalater plina nešto zajebao. Filozofiraš bez veze. Kakva crna pravila kad se pije za doček Nove Godine. Kao da si živio u betonskom boksu pa to nikad nisi radio. Kad vidim na Index ili Klix da je poginulo 3 mladih u BiH, odmah čitam da vidim je li TG, Kupres ili Posušje... takve nesreće nekako najviše s dotičnim općinama rezoniraju. Nisam jedini to primjetio, evo čovjek iznad ima isti dojam LakePlacid je napisao/la: Samo ne znam da li primjetite, a da me pogrešno ne shvatite, ali nesreće sa Hrvatskom omladinom iza ili tik pred novu godinu su ceste zadnjih par godina, pogotovo u Hercegovini, od saobracajnih nesreca do smrzavanja i sada ovo, i u cak četiri slucaja radi se o grupnim stradanjima, 2015 kada je petero studenata iz Vinkovaca poginulo u Neretvi, sada ovaj nesretni slučaj, zatim saobracajna nesreca iz 2017 kada je poginulo troje i takođe saobracajna nesreca iz 2018 kada je poginulo dvoje, sve oko nove godine Toga imaa jako puno i u Podravini i Slavoniji, visoka ruralna naseljenost je tu najveći rizik, ljudi iz par sela se skupe u nekom gradiću, ponapijaju i onda autom razvoženje nazad. Nedavno četvero mladih tako poginulo kod Vinkovaca.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:14 |
|
|
BBC je napisao/la: Novi zakoni ne vrijede retrogradno. Zakoni o povećanju sigurnosti, mada zakoni već postoje, samo par ljudi moraju odlučiti da će se zbilja početi provoditi.Glavna inspekcija, ministar unutarnjih poslova itd. Ali to znači manje mita u tisućama situacija.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:14 |
|
|
neretvanin je napisao/la: Po Hercegovini ...
U Dalmaciji ... Krivični zakon FBiH Citat: Član 333
Ugrožavanje javnog prometa zbog omamljenosti
(1) Ko pod uticajem alkohola ili drugih omamljujućih sredstava upravlja prijevoznim sredstvom, iako je zbog toga očito nesposoban za sigurnu vožnju i time tako ugrozi javni promet na putevima da dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većeg opsega, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.
(2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini iz nehata, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. Negdje sam čitao da većinom dobiju samo 1. godinu zatvora ako su pod alkoholom prouzrovovali nezgodu sa smrtnim ishodom. Hrvatska: Citat: Ukoliko je osoba koja je izazvala prometnu nesreću u kojoj ima teško ozlijeđenih ili poginulih osoba bila pod utjecajem alkohola iznad 1,5 promila, neće se smatrati da je do nesreće došlo iz nehaja te će se primijeniti odredbe članka 272. Kaznenog zakona. Navedenim je člankom propisana kazna zatvora od tri do deset godina ako je u nesreći bilo poginulih osoba, odnosno, kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina ako je bilo teško ozlijeđenih osoba.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:18 |
|
|
volvoks je napisao/la: Toga imaa jako puno i u Podravini i Slavoniji, visoka ruralna naseljenost je tu najveći rizik, ljudi iz par sela se skupe u nekom gradiću, ponapijaju i onda autom razvoženje nazad. Nedavno četvero mladih tako poginulo kod Vinkovaca. Da, ima smisla i taj scenarij. Daleko je manji rizik tamo gdje ima taksija i javnog prijevoza, pijan se vraćati.
|
|
Vrh |
|
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:19 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
BBC je napisao/la: Troje su rodijaci mog najboljeg prijatelja... Upravo sam nazvao i izrazio saučešće.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:25 |
|
|
Slažem se...
Ja kupio PP aparat i stavim ga na hodnik ovi moji ga sakriju u ormar...nemeš ti sa ljudima....
Definitivno treba uvest u školu školovanje iz sigurnosti jedno 10h godišnje i izbacit matematiku 10h i to treba bit obvezno pismeni test bez ocjena, nego prolaz il pad...evo završiš 12 godina škole i šta su te naučili...NIŠTA jebote, pogineš na najgluplji mogući način i opet će ljudi ginut...
Mislim da svatko zna dat umjetno disanje...al to treba učit u osnovnoj, a ne sa 20 kad ideš polagat za auto...
SRANJA to učiš u školi, ljudi ne znaju kako izvadit osobnu il razliku između žiro il tekućeg il deviznog računa, a 12 godina provedeš u školi...više bi naučio gledajuć discovery il national geo. pa čak bi više naučio da konobariš u kafiću...
Svi smo mi krivi za ove tragedije, sami smo stvorili ovaj sustav....
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:26 |
|
|
Čitam sad na 24h da su ih našli omamljene jedne preko drugih. Vjerovatno su se jadni pokušali i spasit.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:27 |
|
|
dudu je napisao/la: Vele da nije agregat nego plinski top kojeg su donijeli sa sobom i koji je pojeo kisik. Zbog hladnoće i sprječavanja gubitka topline, tijekom zime ljudi se zabrtve u kuće, ko vakumirana vrećica, nijedan prozor često nije ni 1 cm otvoren itd. Savršen scenarij za trovanja, gušenja itd. Ali opet, razni detektori koji su danas jeftini, kvalitetni i dostupni rješavaju problem da se ne moraš bavit sa špekulacijama, kad pišti bježi i to je to.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:36 |
|
|
Brane je napisao/la: Slažem se...
Ja kupio PP aparat i stavim ga na hodnik ovi moji ga sakriju u ormar...nemeš ti sa ljudima....
Definitivno treba uvest u školu školovanje iz sigurnosti jedno 10h godišnje i izbacit matematiku 10h i to treba bit obvezno pismeni test bez ocjena, nego prolaz il pad...evo završiš 12 godina škole i šta su te naučili...NIŠTA jebote, pogineš na najgluplji mogući način i opet će ljudi ginut...
Mislim da svatko zna dat umjetno disanje...al to treba učit u osnovnoj, a ne sa 20 kad ideš polagat za auto...
SRANJA to učiš u školi, ljudi ne znaju kako izvadit osobnu il razliku između žiro il tekućeg il deviznog računa, a 12 godina provedeš u školi...više bi naučio gledajuć discovery il national geo. pa čak bi više naučio da konobariš u kafiću...
Svi smo mi krivi za ove tragedije, sami smo stvorili ovaj sustav.... U školama postoje obuke za prvu pomoć. Postoje i sekcija prve pomoći i takmičenja. I zaposleni u ustanovama godišnje su obavezni po zakonu prisustvovati predavanju ,,protiv požarna zaštita,, i uraditi test. Nije baš tako ,,neorganizirano,, Zavisi ko, kako i s kolikom odgovornošću prati sve to i trudi se naučiti bar osnovne stvari.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:43 |
|
|
Grozno. Mozemo se bar nadati da ce drugi biti oprezniji.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
Velebit
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:45 |
|
|
Brane je napisao/la: Ja kupio PP aparat i stavim ga na hodnik ovi moji ga sakriju u ormar...nemeš ti sa ljudima.... Ovo je najveci problem. Ljudima se ne da tim baviti, razmisljat. Postoji osobina consciencousness tj savjesnost koja je jedan od najboljih prediktora zivotnog uspjeha i dobrog zdravlja. Jedno 40% je nasljedna no dakle vecinom se da ucit. Disciplinirati. Robbie MO je napisao/la: razni detektori koji su danas jeftini, kvalitetni i dostupni rješavaju problem da se ne moraš bavit sa špekulacijama, kad pišti bježi i to je to. Ne znam kako taj detektor radi... osim ako stvori naglu uzbunu sta bi bilo odlicno... jer ako je neka brojka koju treba provjeravati tesko da bi to netko radio od mladih fokusiranih na provodenje.
_________________ Hrvati BiH tribaju uvest americke/ceske zakone o oruzju.
|
|
Vrh |
|
|
LakePlacid
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:50 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
1986 je napisao/la: Čitam sad na 24h da su ih našli omamljene jedne preko drugih. Vjerovatno su se jadni pokušali i spasit. Ne mora značiti, da ne objašnavam sad naširoko samo cu reci da osobe nisu svjesne stanja u kojem se nalaze
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:51 |
|
|
Velebit je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: razni detektori koji su danas jeftini, kvalitetni i dostupni rješavaju problem da se ne moraš bavit sa špekulacijama, kad pišti bježi i to je to. Ne znam kako taj detektor radi... osim ako stvori naglu uzbunu sta bi bilo odlicno... jer ako je neka brojka koju treba provjeravati tesko da bi to netko radio od mladih fokusiranih na provodenje. Ne trebaš ništa znati ni očitavati ikakve brojke. Jednostavno pišti kao i detektor za plin, ako koncentracija CO pređe dozvoljenu, tako jako da neće samo probuditi tebe nego će i susjedi čuti alarm. Probudit će te kod puno nižih koncentracija nego onih koje uzrokuju zdravstvene probleme ili smrt. Ukazuje da nešto stvara dotični plin, i popravit ćeš, ili bar otvoriti prozor i vrata i pozvati kasnije nekoga da pregleda i popravi.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:51 |
|
|
Žao mi je izgubljenih mladih života, sućut obiteljima.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:55 |
|
|
12 EUR ovaj, dovoljan je jedan za cijelu stambenu jedinicu. Stisneš dugme i zaboraviš 5 godina na njega, promijeniš možda bateriju svakih 5 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 21:58 |
|
|
Index detaljno izvještava Citat: Tijela prebačena u Mostar
Njihova tijela prebačena su u Mostar. “Po nalogu dežurnog tužitelja proveden je očevid i sve predviđene radnje. Tijela su nakon toga upućena prema Mostaru“, rekao je za HINA-u ravnatelj policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Milan Galić. Obdukcija tijela četiri mladića i četiri djevojke koji su se u novogodišnjoj noći ugušili, najvjerojatnije od izgaranja plina, trebala bi biti završena u sljedeća dva dana.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 22:00 |
|
|
Bila je i deveta osoba u kući, ali je otišao raditi na Blidinje na skijalište, imao je sreću da je ujutro morao na posao.
Njega je odvezao mladić, koji se potom vratio u kuću i preminuo.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 22:02 |
|
|
Citat: Tijela mladića i djevojaka otkrili su mladići i djevojke iz susjedne kuće.
"U susjednoj vikendici bile su također mlađe osobe koje su čekale Novu godinu. Oni su prvi primijetili da nitko nije izašao iz vikendice koja se nalazila u blizini. Nakon toga su pokušali ući u vikendicu, ali vrata su bila zaključana. Jedan od njih je ušao i u prizemlju zatekao osam osoba u besvjesnom stanju, nakon čega je pozvao policiju", izjavio je komesar MUP-a ZHK Milan Galić.
Navodno je mladić u kuću ušao tako što je razbio prozor. Inače, riječ je o kući koja je na prilično nepristupačnom terenu, oko dva kilometra prema brdu od glavne ceste. Ovaj što je razbio prozor svaka čast, mada prekasno, uz malo sreće nekoga je mogao i spasiti. Mnogi ljudi bi jednostavno zaključili da su ovi otišli i nikoga nema kod kuće. U cijeloj BiH trodnevna žalost.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Posušje Postano: 01 sij 2021, 22:06 |
|
|
Znaci nevjerovatna prica. Netko je od njih odveo momka na posao, vratio se i umro sa ostalima. Ujutro su dakle svi bili zivi, a vjerovatno nisu bili nesto ni pijani cim je ovaj ujutro mogao vozit... Strasno...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|