HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 11:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3316 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 133  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zagreb Gradonačelnik 2021
PostPostano: 03 sij 2021, 16:47 

Ako pogledamo lokalno gradonačelnici su uvijek bili relativno anonimni...

Bandić 1999g niko nije ni čuo za njega...
OBI ista stvar
Osijek ovaj lik iz HNS-a
Split Opara koje znao za njega

Znači da na lokalnim izborima ne vrijede trendovi sa nacionalnih, tako da su ove ankete promašene...gradonačelnik ima puno veće ovlasti, a tamo di nema, opet može raspisat referendum...
Skupštine su praktički osim proračuna nebitne, a i tu raspuštaju prvo sebe, pa ko će to ić radit...

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 16:57 

..vanđelić nije anonimac u zagrebu sad kolko prosječan građanin zna o kadrovima druga je priča a većina ne zna osim one koji se eksponiraju dugi niz godina u politici..

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 17:18 

laganini je napisao/la:
..tu tezu o kleptomanskoj vladi možeš bilo kome reć al ne plenkiju veličanstvnom..zbog takvog stava škoro i njegov cirkus su i prošli tako na izborima..

Užasno su prošli, postali treća opciaj iz ničega.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 17:19 

laganini je napisao/la:
..danas plenki puno bolje stoji u anketama nego prije izbora za razliku od nezasitnog škore.. :zubati

Stoji na račun SDPa, komunjre se prebacuju svom prirodnom jatu.

Škoro stoji jednako dobro, ako se gleda sa partnerima koji su bili u koaliciji, MOST je čka malo i ojačao.

Jedino propada SDP jer mu se birači prebacuju stvarnom vođi jugokomunista.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 17:22 

divizija je napisao/la:

Ipak je to super, sada ćemo umjesto dva nasljednika partije imati samo jednog pravog dok će drugi riknuti. Lijepo su se gmazovi okupili na jednom mjestu pa će nam biti lakše deratizirati političku scenu.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 17:50 

divizija je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..danas plenki puno bolje stoji u anketama nego prije izbora za razliku od nezasitnog škore.. :zubati

Stoji na račun SDPa, komunjre se prebacuju svom prirodnom jatu.

Škoro stoji jednako dobro, ako se gleda sa partnerima koji su bili u koaliciji, MOST je čka malo i ojačao.

...je on i most će se dogovit.. :zubati prije će još jedan potres neda bog..

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:13 

laganini je napisao/la:

nije to presudno, bitno je da ćemo postupno doći do pravog stanja stvari, HDZ na ljevici, DP i MOST na desnici, SDP kao prirepak HDZa umjesto Pupovca.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:32 

...nije loše kad je škoro moga u koaliciji zašto nebi i hdz.. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 20:58 

laganini je napisao/la:
...nije loše kad je škoro moga u koaliciji zašto nebi i hdz.. :palacgore1

Pa i treba, sa svojim prirodnim partnerima SDSSom, SDPom, Gazimirom i sl.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 22:06 

Brane je napisao/la:

OBI ista stvar
Osijek ovaj lik iz HNS-a

Znači da na lokalnim izborima ne vrijede trendovi sa nacionalnih, tako da su ove ankete promašene...gradonačelnik ima puno veće ovlasti, a tamo di nema, opet može raspisat referendum...
Skupštine su praktički osim proračuna nebitne, a i tu raspuštaju prvo sebe, pa ko će to ić radit...

Bandić i Obi nisu birani direktno nego kroz skupštinu, Vrkić nikako nije bio anonimac, dok je Opara ipak imao kakav takav ugled u Splitu i iz utjecajne je fetive obitelji. Naravno, pomoglo mu je da se u drugom krugu suprotstavio Kerumu. A i Keruma je jedva dobio, za nekih 1000 glasova.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 22:31 

divizija je napisao/la:
laganini je napisao/la:

nije to presudno, bitno je da ćemo postupno doći do pravog stanja stvari, HDZ na ljevici, DP i MOST na desnici, SDP kao prirepak HDZa umjesto Pupovca.

Bome ima kod nas i prostora za još jaču desnicu od DP i MOST-a, oni su realno kamilica naspram ostatka Europe.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 23:03 

divizija je napisao/la:
laganini je napisao/la:

Pa odjebat će vas MOST.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 23:21 

volvoks je napisao/la:
Brane je napisao/la:

OBI ista stvar
Osijek ovaj lik iz HNS-a

Bandić i Obi nisu birani direktno nego kroz skupštinu, Vrkić nikako nije bio anonimac, dok je Opara ipak imao kakav takav ugled u Splitu i iz utjecajne je fetive obitelji. Naravno, pomoglo mu je da se u drugom krugu suprotstavio Kerumu. A i Keruma je jedva dobio, za nekih 1000 glasova.

Da u pravu si...a gle Vrkić je bio u ratu poznat, al opet Glavaš, Đapić su bili daleko poznatiji...Opara je poznat po obitelji, al sumnjam da su za njega znali, ko npr. Nadana, Keruma i sl.

Trenutno po meni stanje u ZG

Što se tiče HDZ-a i Vanđelića, mislim ko je znao za njega prije, a i taj CV iz Adris grupe meni ne vrijedi ništa, to mi je ko Agrokor državna firma s privatnim profitom...Marić i njegove kombinacije iz šupljeg u prazno...
7-10%

Zvone je bio zaštitno lice referenduma i svi ga više manje pamte...čovjek protiv sistema i on tu ima veliki kredit...
12-15%

Škoro sam sebi puca u noge, ova izjava o odgodi slaloma, pa već su pare potrošene...
10%

Tomašević će pobrat dio SDP-a...kolko to ćemo vidit...
10-15%

Bandić je u padu, laganom al sigurnom
15-20%

40%
Ne izlaze na izbore il glasaju za nekog drugog (pa dio treba % rasporedit na ove gore)

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 23:27 

1986 je napisao/la:
Pa odjebat će vas MOST.

Sigurno je samo i jedino da vas ne da su odyebali, već bi prije popili cijanid nego imali opet posla s vama.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2021, 23:28 

weasel je napisao/la:
Bome ima kod nas i prostora za još jaču desnicu od DP i MOST-a, oni su realno kamilica naspram ostatka Europe.

Nema, Hrvati su kamilica narod, da smo malo bogatiji izgledali bi ko Švedska i predvodili multikulti etnomazohizam.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 00:25 

divizija je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Nema, Hrvati su kamilica narod, da smo malo bogatiji izgledali bi ko Švedska i predvodili multikulti etnomazohizam.

Kad smo već kod Švedske...nešto su tihi iz IKEA-e
https://www.hck.hr/novosti/ikea-doniral ... itom/10438

Privitak/ci:
Screenshot_2021-01-03 Azil i migracije - Hrvatski Crveni križ.png
Screenshot_2021-01-03 Azil i migracije - Hrvatski Crveni križ.png [ 14.49 KiB | Pogledano 1335 put/a. ]
Screenshot_2021-01-03 IKEA donirala vrijedne pakete za osobe pod međunarodnom zaštitom - Hrvatski Crveni križ.png
Screenshot_2021-01-03 IKEA donirala vrijedne pakete za osobe pod međunarodnom zaštitom - Hrvatski Crveni križ.png [ 380.02 KiB | Pogledano 1335 put/a. ]
Screenshot_2021-01-03 IKEA donirala vrijedne pakete za osobe pod međunarodnom zaštitom - Hrvatski Crveni križ(1).png
Screenshot_2021-01-03 IKEA donirala vrijedne pakete za osobe pod međunarodnom zaštitom - Hrvatski Crveni križ(1).png [ 18.38 KiB | Pogledano 1335 put/a. ]

PostPostano: 04 sij 2021, 00:37 

Brane je napisao/la:
volvoks je napisao/la:

Da u pravu si...a gle Vrkić je bio u ratu poznat, al opet Glavaš, Đapić su bili daleko poznatiji...Opara je poznat po obitelji, al sumnjam da su za njega znali, ko npr. Nadana, Keruma i sl.

Trenutno po meni stanje u ZG

Što se tiče HDZ-a i Vanđelića, mislim ko je znao za njega prije, a i taj CV iz Adris grupe meni ne vrijedi ništa, to mi je ko Agrokor državna firma s privatnim profitom...Marić i njegove kombinacije iz šupljeg u prazno...
7-10%

Zvone je bio zaštitno lice referenduma i svi ga više manje pamte...čovjek protiv sistema i on tu ima veliki kredit...
12-15%

Škoro sam sebi puca u noge, ova izjava o odgodi slaloma, pa već su pare potrošene...
10%

Tomašević će pobrat dio SDP-a...kolko to ćemo vidit...
10-15%

Bandić je u padu, laganom al sigurnom
15-20%

40%
Ne izlaze na izbore il glasaju za nekog drugog (pa dio treba % rasporedit na ove gore)

Ma jesi ti siguran da je Troskot tako poznat među širom masom? Nisam baš siguran.

Po ovom ću glasati ili za Vanđelića ili Troskota ovisno o tome koji ima veću šansu da uđe u drugi krug. Samo da dobijemo nekog normalnog čovjeka, a ne ludog ljevičara ili Bandića.

Bilo bi super kad bi HDZ, DP i Most dobili većinu u Skupštini i da ih se prisili na suradnju ali teško. Ali isto tako Možemo plus SDP neće imati većinu. Opet bi Bandićevi mogli odlučiti.

SDP će istaknuti svog kandidata i podijeliti malo njihovo biračko tijelo.

Mislim da nema šanse da Tomašević ne uđe u drugi krug. Ipak je on prepoznat kao perjanica ljevice. Sad je jedino pitanje mogu li se ili Troskot ili Vanđelić izdići dovoljno da preteknu Bandića i uđu u drugi krug.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 01:58 

HDZ će se teško izvuć iz ovih sranja sa koronom drugi val i ova dva potresa...na vlasti je Plenković već 4 godine, to je sasvim dovoljno za neku jasnu ocijenu...ne znam kako drugi gledaju, al po meni se nije nešto proslavio...sredstva iz EU fondova ionako svi dobiju...smješno da država koja je u ratu imala 36$ milijardi štete dobije manje od Slovačke pristupnih sredstava

Bandić će također popušit dobar dio rejtinga zbog potresa...naravno kad dodaš druge stvari to jasno govori o padu popularnosti...ja se nebi začudio ako se kampanja dobro odradi "zakuha" da možda Bandić izvisi i uopće ne uđe drugi krug...

Zvone je sigurno daleko poznatiji od Vanđelića, s Tomaševićem je tu negdje jer se ovaj "naslikava" zadnji godinu dana svuda...međutim nemoj da te prevari feeling, jer dobar dio ljudi uopće ne prati politiku, tako da je puno lakše se Zvoni brendirat, jer je mjenjo politički sustav, a Tomašević i ekipa ga nisu htjeli podržat (zbog Markić) tako da je tu u prednosti...

HDZ je prošlost, oni su jaki i bit će jaki još 10-ak godina (al trend laganog pada im ne gine) ali i sami su svjesni da su postali ko nekad KP di se mladi učlanjuju zbog bolje mogućnosti pronalaženja posla il lakšeg napredovanja.
Nema tu više ko nekad ideala, to je iluzorno očekivat, njihov optimizam ne dolazi iz pozitivnog razmišljanja, nego prije svega iz snobizma...koje ko MI, niko nam nije ravan, MI smo stvorili Hrvatsku...

Kad govorimo o zlu ono je prisutno uvjek u blizini, a to se zove naš bolesni EGO. Ništa toliko zla nije donijelo ljudima kao bolesni EGO-tripovi, naravno ponos i samouvjerenost je prisutna kod ljudi, al to je sasvim drugi par rukavica, koji dolazi iz nekakvih zasluga (stvaralaštva, rada) osobnih il nasljednih obiteljski...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 11:04 

divizija je napisao/la:
1986 je napisao/la:
Pa odjebat će vas MOST.

Sigurno je samo i jedino da vas ne da su odyebali, već bi prije popili cijanid nego imali opet posla s vama.

Koga nas? Ja nisam u HDZ-u, a njima ionako ne trebaju.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 12:22 

Reconquista je napisao/la:

Ma jesi ti siguran da je Troskot tako poznat među širom masom? Nisam baš siguran.

Po ovom ću glasati ili za Vanđelića ili Troskota ovisno o tome koji ima veću šansu da uđe u drugi krug. Samo da dobijemo nekog normalnog čovjeka, a ne ludog ljevičara ili Bandića.

Bilo bi super kad bi HDZ, DP i Most dobili većinu u Skupštini i da ih se prisili na suradnju ali teško. Ali isto tako Možemo plus SDP neće imati većinu. Opet bi Bandićevi mogli odlučiti.

SDP će istaknuti svog kandidata i podijeliti malo njihovo biračko tijelo.

Mislim da nema šanse da Tomašević ne uđe u drugi krug. Ipak je on prepoznat kao perjanica ljevice. Sad je jedino pitanje mogu li se ili Troskot ili Vanđelić izdići dovoljno da preteknu Bandića i uđu u drugi krug.

Upravo će bandićevci osigurati ljevici većinu u skupštini, jer to je ekipa koju kupiš za 50kn

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 13:00 

Troskot nije nešto previše poznat na razini Zagreba, niti nešto previše popularan, a od većeg dijela urbane populacije grada je percipiran kao "Markićkin ultrakatolik" (što bi značilo da gradska populacija pretežito nešto liberalnijeg svjetonazora zasigurno neće nekome takvom dati svoj glas).

Uglavnom, MOST da je htio kandidirati ozbiljnog kadidata, bio bi to Raspudić, no njega je šteta takoreći "potrošiti" u situaciji gdje znaš da realno do pozicije gradonačelnika u ovome trenutku nemožeš (niti bi mogao u nekoj koaliciji sa "rustikalnom desnicom", da divizija ne zagalami o koaliciji sa ŠDP-om).

A HDZ da je radio na promociji nekog lica u protekle 4 godine, možda, samo možda je mogao ozbiljnije ući u utrku za poziciju gradonačelnika, ovako nemaju šanse pored Bandića i Tomaševića (ista priča je i za SDP).

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 14:09 

Krilnik je napisao/la:
Troskot nije nešto previše poznat na razini Zagreba, niti nešto previše popularan, a od većeg dijela urbane populacije grada je percipiran kao "Markićkin ultrakatolik" (što bi značilo da gradska populacija pretežito nešto liberalnijeg svjetonazora zasigurno neće nekome takvom dati svoj glas).

Uglavnom, MOST da je htio kandidirati ozbiljnog kadidata, bio bi to Raspudić, no njega je šteta takoreći "potrošiti" u situaciji gdje znaš da realno do pozicije gradonačelnika u ovome trenutku nemožeš (niti bi mogao u nekoj koaliciji sa "rustikalnom desnicom", da divizija ne zagalami o koaliciji sa ŠDP-om).

A HDZ da je radio na promociji nekog lica u protekle 4 godine, možda, samo možda je mogao ozbiljnije ući u utrku za poziciju gradonačelnika, ovako nemaju šanse pored Bandića i Tomaševića (ista priča je i za SDP).

Nebi...to bio bila rolica čak i za šlampavog Tomaševića, samo bi ponavljo još jedan hercegovac, dosta nam je Bandićevih hercegovaca. Pa bi poentirali da su i on i supruga u istoj stranci, oboje u Saboro itd itd.

El Nino bi bio točno ono što želi Tomašević, stereotip hercegovca o kojem njegovi pričaju, došo u ZG uguro se u Sabor, pa onda ženu uguro itd. itd.
Zato je Škoro naivčina, jer ne kuži politiku (nije glup, niti loš) nekad te ljudi nagovaraju na nešto ne zato što misle da ćeš uspjet, nego zato što znaju da nećeš i oni će dobit neku zadovoljštinu/korist iz toga.

Slažem se za HDZ oni u ZG nemaju snagu, njihovi birači su većinom prešli u druge tabore, dio Škori, dio Mostu, Petrov je treći najpopularniji političar kod hdzeovaca poslije velikog vođe i Jandre...

Tomaševića njegovi precjenjuju, jer on nema šta za ponudit, ljevica se uvijek etablirala kao protiv, što je i logično s takvim kadrom šta bi konkretno mogo gurat...
SDP i Tomašević bi bili puno jači, jer bi ujedinili i uzeli drugima glasove...ovako SDP je u padu, nemaju koga kandidirat, a nekog moraju, Tomek s druge strane igra na kartu Mosta želi bit siguran ako popuši izbore da će preživit, jer kao on pošten nije htio s SDP-om i zato je izgubio...dobra logika za politiku na duže staze, jer SDP je u padu i realno nema šta ponudit, a razočarani dio birača će se okrenut Tomeku novoj vedeti ljevice

...tako to jako nekako vidim...naravno da se stvari mogu mjenjat...ovaj potres je izbio Bandiću i HDZ-u barem po 2-3% birača...

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 16:24 

Krilnik je napisao/la:

Ja mislim da ta percecija Troskota nije problem. Zagreb nisu tri ulice oko centra i taj liberlani svjetonazor nije nikada ni Bandića birao, pa ovaj uredno vlada.

Troskot bi bio dobar kandidat sa šansama da ga podržava neko drugi osim Mosta. Bio bi to i Raspudić. A šanse bi imao i neki HDZov kandidat da je dulje promoviran.

Zagreb je spreman za gradonačelnika desnog centra, odavno to nije ljeva utvrda. Stanovništvo se promijenilo i uvjeravam vas da plašenje ljudi time da je netko desničar izaziva i kontraefekt. Presudnim biračima ideologija nije bitna, već da imaš kaj pametnog za reć o vođenju grada. A posebno bi propala kampanja protiv nekoga zato što je isti Hercegovac.

Baš zato Bandić ima manje Šanse i od Troskota i od Raspudića u drugom krugu, jer je percipiran kao potrošeni lopov. Osim toga, neugodne je da se uopće smije kandidirati sedmi put.

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 16:39 

Zagreb nikada ni po stanovništvu nije bio utvrda ljevice. Samo u Zagrebu ih ima jako puno i bolje su bili organizirani pa su prebacili svoj udio. Ima ih možda 35-40%. 60% plus nije njihovo.

To što je HDZ zajebao u Zagrebu zbog nekih stvari pa je i zbog nedostatka hrvatskih stranaka i organizacije rezultat bio takav kakav je je druga stvar.

Kako se mijenja stvar na bolje na razini Hrvatske tako je i u Zagrebu. Da nema Bandića mislim da bi realno hrvatske stranke mogle uzeti većinu u Skupštini.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 04 sij 2021, 16:54 

..one će i uzet tu se prica o nekom brandiranju kandidata cetri godine ovo i ono gluposti dva miseca i kandidat koji ima besprijekornu biografiju Ala vandjelic znaci domoljub a da mu domoljube nije zanimanje pošten stručan jako uvjerljiv sugestivan moderan tip političara...i tu stupa oni četrdeset posto tihe većine il Neodlučni kako ih zovu a oni su vec pokazali da HDZ njihov izbor...domoljublje sto prodaje skoro i njegove marionete nema vise publiku proslo svršeno vrime..most ista stvar oni nebi imali tri mandata da se Nino nije uključio..ljevica nema sanse iako svi tvrdite drugačije ..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3316 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 133  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: