|
|
Stranica: 6/11.
|
[ 270 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Planina
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 15:20 |
|
|
saskia je napisao/la: Hehe, lako je srat 30 godina kasnije sa 20 godina u guzici i bez ikakve odgovornosti kako se trebalo i šta, jedino što je se trebalo napravit ako se već priča o tome onda je spajanje sa lašvansko-lepeničkom dolinom, tu su bile i napravljenje predakcije za konačni zaplet, trebalo je za kraj pregaziti Vranicu što nije bilo neizvedivo, kao što se nakon rušenja Starog Mosta mogla očistiti najmanje komplet desna obala Neretve. To jurišanje na Podunavlje je bila zadnja opcija, ali jedna od njih. Time i jesam otvorio temu, Vranica, ključna planina za Herceg Bosnu.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 15:28 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
A što onda sa Žepčom i Usorom?! Tu je trebalo puno svega, ljudi nisu igračke, tada je bio i vladao živi nered pa i određena doza anarhije, falilo je ljudstva, teško je to sada, pogotovo je onda fokus svima bio na Hrvatskoj, a HercegBosna je bila priznali mi to ili ne često žrtvovana u svakom pogledu. Ne treba plakati na prolivenom varenikom nego vidit šta i kako sada, tužno je da jedan Sebešić nije pun mlade djece no ja sad kopam rupu bez dna
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 15:34 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Pa sve je to istina ali ako nas ima 35% nacionalno osvještenih ne može nam krivac bit Tuđman. Prvo trebamo krenit od sebe. Daleko od toga da krivim samo Tuđmana ali bez njegovog imena ne može jer tko ima najveće ovlasti snosi i najveću odgovornost. A što se tiče našeg naroda tu sam već rekao što mislim pa eto da se ne ponavljam sa crnjacima. HHerceg je napisao/la: Trebali smo bit drski poput Srba. Uvijek mi se sviđala njihova drskost. Na kraju balade mi ispali veći hagresori od Srba, ovi dobili Republiku Srpsku a mi tenkove u Hercegovačku, "Visoke" Predstavnike, Haag UZP i sve ostalo. Da smo bar to pošteno zaslužili pa da nemaš za čime žaliti.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 16:03 |
|
|
saskia je napisao/la: A što onda sa Žepčom i Usorom?! Tu je trebalo puno svega, ljudi nisu igračke, tada je bio i vladao živi nered pa i određena doza anarhije, falilo je ljudstva, teško je to sada, pogotovo je onda fokus svima bio na Hrvatskoj, a HercegBosna je bila priznali mi to ili ne često žrtvovana u svakom pogledu. Ne treba plakati na prolivenom varenikom nego vidit šta i kako sada, tužno je da jedan Sebešić nije pun mlade djece no ja sad kopam rupu bez dna Spajanje Uskoplja, Lašve i Lepenice a kasnije kad su se rješavali Srbi i Jajca ostavljanjem Šipova u našim rukama bi riješilo 90% naših teritorijalnih problema. Naravno najidealnije bi bilo da nikad nisu pali ni Bugojno i Travnik itd. ali u ovoj varijanti sa Vranicom se moglo i bez njih. A to što ostaju Žepče i Usora, oni ostaju kao naši otoci u svakoj varijanti, nije bilo realnog načina za to sve spojiti. Ali da imaš čvrstu jezgru sa teritorijalnim kontinuitetom u Hercegovini i Srednjoj Bosni to ne bi bio problem. Odvojen je i Muslimanima USK. Ali ovako nam je ostala hrpa enklava a davanjem mrkonjićkog džepa izgubljeni su i svi aduti za trgovinu. Mi više nemamo čime trgovati ili raditi neke kompromise a HB nam neće nitko dati na lijepe oči. Ostaje tako fantazirati o hrvatskoj djeci u Sebešiću i brojati umrle Muslimane u Tuzli na Robijevoj temi.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 16:15 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 2407 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Planina je napisao/la: saskia je napisao/la: A što onda sa Žepčom i Usorom?! Tu je trebalo puno svega, ljudi nisu igračke, tada je bio i vladao živi nered pa i određena doza anarhije, falilo je ljudstva, teško je to sada, pogotovo je onda fokus svima bio na Hrvatskoj, a HercegBosna je bila priznali mi to ili ne često žrtvovana u svakom pogledu. Ne treba plakati na prolivenom varenikom nego vidit šta i kako sada, tužno je da jedan Sebešić nije pun mlade djece no ja sad kopam rupu bez dna Spajanje Uskoplja, Lašve i Lepenice a kasnije kad su se rješavali Srbi i Jajca ostavljanjem Šipova u našim rukama bi riješilo 90% naših teritorijalnih problema. Naravno najidealnije bi bilo da nikad nisu pali ni Bugojno i Travnik itd. ali u ovoj varijanti sa Vranicom se moglo i bez njih. A to što ostaju Žepče i Usora, oni ostaju kao naši otoci u svakoj varijanti, nije bilo realnog načina za to sve spojiti. Ali da imaš čvrstu jezgru sa teritorijalnim kontinuitetom u Hercegovini i Srednjoj Bosni to ne bi bio problem. Odvojen je i Muslimanima USK. Ali ovako nam je ostala hrpa enklava a davanjem mrkonjićkog džepa izgubljeni su i svi aduti za trgovinu. Mi više nemamo čime trgovati ili raditi neke kompromise a HB nam neće nitko dati na lijepe oči. Ostaje tako fantazirati o hrvatskoj djeci u Sebešiću i brojati umrle Muslimane u Tuzli na Robijevoj temi. de onda kakvu ideju
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:07 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Većina BH Hrvata nije bila protiv HB jer nisu htjeli biti svoji na svome, nego zato što bi većina BH Hrvata ostala izvan HB. Po teritoriju koji je kontrolirao HVO, a što je zapravo bila HB, na dan njenog ukidanja je bila premala i sa ogromnom većinom BH Hrvata izvan nje, sa slabim izgledima da se ona proširi bez suradnje sa SADom, a kontra njih nije bilo teorije.
Pogrešno je shvaćati HB kao teritorij koji je kontrolirao HVO nakon akcija ostvarenih poslije potpisivanja sporazuma u SADu. A što imaš nakon Washingtona? 5% DGGa 5% Mrkonjića 1% zapadnog Drvara, Donjeg Vakufa i južnog Petrovca 1% Kupresa? To je 12%, ali to su nedođije. HVO u tom razdoblju nadzire; 4% u ostatku HBŽa 2% u SBŽu 1% u ZDKu 1% u Orašju i Brčkom 3% ZDŽa 5% u HNŽu Kojih 16% BiH. Da odbiješ sve izvan Hercegovine, ostalo bi ti koja 12% koja je Izetbegović suvereno nudio Tuđmanu, odnosno za koje je eventualno nudio 3% HNŽa kojeg je držao. A HB je u pregovorima trebala dobiti 18%. U WO planu je imala 27+1% (Kreševo i pola Kiseljaka). Što bi značilo 10% gubitka, a ovdje smo vratili 12, ali u nedođijama. Mi smo u trenucima Daytona imali WO postotak BiH, nešto preko četvrtine, što bi danas bilo sve naše i miješane županije, plus naše enklave po ZDK. Muslimani su po WO imali 28+2(Sarajevo), 30%. Njihove županije su danas kojih 24, minus Žepče, Usora...23%. Izgubili su trećinu teritorija od tada, 7%. Koji je završio u rukama Srba (a tu je i Brčko). Zato se žele namiriti u SBŽu (6%) i ZDK (naše enklave 1%) a imaju i pretenzije prema sjeveru HNŽa, kojih 4-5%. Na taj način bi dobili koja 34-5%, što su tražili i u pregovorima (a nuđena im je i trećina, ne više). U ovoj podjeli bi se Srbi dokopali Brčkog i dali namirili se na muslimanski, a muslimani na hr. postotak. Ugrubo.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:18 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Tu se raspravlja o mogućim krpanjima i popravcima 1995, proboju prema srednjoj Bosni.
Međutim, najveći propust je što 1993 nisu uzeti Gornji Vakuf i Bugojno, onda bi druga strana u SBŽ zadržala samo pola Travnika i poneko selo prema Zenici. Pogledaj kartu; https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Osloba%C4%91anje_sredi%C5%A1nje_Bosne_i_sjeverne_Hercegovine.pngNaš je problem što mi nismo ratovali kontra muslimana jbg. Zamisli si da smo ušli s nečim ovakvim u Washington https://pasteboard.co/JO1LgIG.pngKonjic je selendra, no tamo smo bili iznad grada. Kiseljak, Kreševo i Busovaču smo dobili, no to su sela. Vitez, Novi Travnik i Uskoplje su bili naši, ali je bezveze palo nešto naših pozicija. Fojnica i Travnik, bili smo malte ne pred gradom. Isto kao i u Jablanici, a IstoĆni je što... Jedino je Bugojno čisti poraz, čišćenje Zenice i Kaknja se tu ne računa, Vareš je isto poraz, ali to je zabito selo. Nama je trebala neka kontra, pobjeda. Npr. da smo uzeli Jablanicu kada je palo Bugojno (i Drežnice), da smo se spojili s položajima iznad Konjica. Moglo se toliko toga...
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:22 |
|
|
Tudjmanu se zaista ne moze osporiti zasluga za nezavisnost Hrvatske - kakav god da je bio bez nj tesko da bi se sahovnica danas nalazila u Briselu, ali najveca greska mu je po mom misljenju bio nepotrebni rat s Bosnjacima.
_________________ fakofbolan
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:40 |
|
|
Planina je napisao/la: Vidiš i sam da se sve svodi na teritorij, zato i drvimo stalno o Srednjoj Bosni, mrkonjićkom džepu itd. Jer ono što nam je ostalo na kraju, 21% okrajaka i enklava, s time ne možemo ništa. Da, sve te priče nisu bitne 30 godina poslije, bitno je tko drži kaj. Po postocima koji su se nama nudili u Wance-Owenu, to su sadašnje hrvatske i miješane županije. Isto, kada se RSu oduzme površina Kosova, dobija se ta površina HBa. +/-, ovisi o nekom selu, sjeveru Kosova i sličnim pričama. HHerceg je napisao/la: Trebali smo bit drski poput Srba. Uvijek mi se sviđala njihova drskost. Zato oni danas imaju državu. Planina je napisao/la: Time i jesam otvorio temu, Vranica, ključna planina za Herceg Bosnu. Da se na vranici nastavio vijoriti HB stijeg To je teritorij između Uskoplja, Fojnice i Sebešića. Mogli bi nam neku stvar. Inače, planiralo se s juga, iz Rame napraviti cestu na Fojnicu, kao što je napravljena od TGa do Fojnice.... saskia je napisao/la: A što onda sa Žepčom i Usorom?! Tu je trebalo puno svega, ljudi nisu igračke, tada je bio i vladao živi nered pa i određena doza anarhije, falilo je ljudstva, teško je to sada, pogotovo je onda fokus svima bio na Hrvatskoj, a HercegBosna je bila priznali mi to ili ne često žrtvovana u svakom pogledu. Ne treba plakati na prolivenom varenikom nego vidit šta i kako sada, tužno je da jedan Sebešić nije pun mlade djece no ja sad kopam rupu bez dna Uzet što se više da. U originalnom Wance Owenu je bilo sljedeće razmišljanje; Današnje Žepče i Usora, s okolnim općinama (Zavidovići, Maglaj, Teslić i Tešanj) je imalo 45 tisuća ljudi. To su ti otprilike Muslimani u Uskoplju, Bugojnu i Donjem Vakufu. Oko 30 tisuća Hrvata imaš još u Kaknju, Varešu, Visokom i Brezi. To su ti Muslimani Travnika. U Zenici imaš još 23 tisuće Hrvata. To su cca muslimani Jajca i Fojnice. U Vitezu i Novom Travniku imaš 20ak tisuća Muslimana, to su Hrvati Tuzle. Ostatak Tuzlanskog kantona ima oko 8 tisuća Hrvata, to su Muslimani Busovače. U Bihaću i Sanskom Mostu imaš oko 10 tisuća Hrvata, to su Muslimani Kiseljaka i Kreševa. I riješio si srednju Bosnu. 34 tisuće sarajevskih Hrvata su cca 44 mostarskih muslimana. Tada je i Prijedor pripao muslimanima, a tamo je bilo kojih 6 tisuća Hrvata. Sve se da razlomiti.
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:43 |
|
|
Zato sada tih prijedorski, kakanjskih, zeničkih nidgje nema, ili su pobijeni ili protjerani, sami tragovi su ostali u BiH....
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:43 |
|
|
Planina je napisao/la: Spajanje Uskoplja, Lašve i Lepenice a kasnije kad su se rješavali Srbi i Jajca ostavljanjem Šipova u našim rukama bi riješilo 90% naših teritorijalnih problema. Naravno najidealnije bi bilo da nikad nisu pali ni Bugojno i Travnik itd. ali u ovoj varijanti sa Vranicom se moglo i bez njih.
A to što ostaju Žepče i Usora, oni ostaju kao naši otoci u svakoj varijanti, nije bilo realnog načina za to sve spojiti. Ali da imaš čvrstu jezgru sa teritorijalnim kontinuitetom u Hercegovini i Srednjoj Bosni to ne bi bio problem. Odvojen je i Muslimanima USK.
Ali ovako nam je ostala hrpa enklava a davanjem mrkonjićkog džepa izgubljeni su i svi aduti za trgovinu. Mi više nemamo čime trgovati ili raditi neke kompromise a HB nam neće nitko dati na lijepe oči.
Ostaje tako fantazirati o hrvatskoj djeci u Sebešiću i brojati umrle Muslimane u Tuzli na Robijevoj temi. Yup. Čim su nas muslimani krenuli optuživati za rat, trebalo je poslati vojsku dole. Bili bi manji od makova zrna. franzetitts je napisao/la: Tudjmanu se zaista ne moze osporiti zasluga za nezavisnost Hrvatske - kakav god da je bio bez nj tesko da bi se sahovnica danas nalazila u Briselu, ali najveca greska mu je po mom misljenju bio nepotrebni rat s Bosnjacima. Najveća greška je što nije ušao u taj rat i natamburao ih. Da je to napravio, ove stvari se nikad ne bi dogodile, nego bi se smirili. On je s njima pričao, a to je greška. Na Balkanu se govori samo jedan jezik.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 17:46 |
|
|
saskia je napisao/la: Zato sada tih prijedorski, kakanjskih, zeničkih nidgje nema, ili su pobijeni ili protjerani, sami tragovi su ostali u BiH.... Hrvati su opstali samo tamo gdje se održao HVO. Da su ovi iz Vareša bili pametni, povezali bi se sa Žepčem, Žepčaci su nudili koridor preko polupustih planina. Genijalci su htjeli samo švercati. Kakanj nije bio spreman na napad muslimana. Rijetko tko je, oni su ušli u rat za čišćenje hr teritorija. Prijedor su očistili Srbi, jbg. Tenkovima su preorali Briševo i slična sela oko Ljubije. Da su se Hrvati Zenice evakuirali u Bugojno ili Travnik, oni ne bi pali.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 18:01 |
|
|
Ceha je napisao/la: Planina je napisao/la: Spajanje Uskoplja, Lašve i Lepenice a kasnije kad su se rješavali Srbi i Jajca ostavljanjem Šipova u našim rukama bi riješilo 90% naših teritorijalnih problema. Naravno najidealnije bi bilo da nikad nisu pali ni Bugojno i Travnik itd. ali u ovoj varijanti sa Vranicom se moglo i bez njih.
A to što ostaju Žepče i Usora, oni ostaju kao naši otoci u svakoj varijanti, nije bilo realnog načina za to sve spojiti. Ali da imaš čvrstu jezgru sa teritorijalnim kontinuitetom u Hercegovini i Srednjoj Bosni to ne bi bio problem. Odvojen je i Muslimanima USK.
Ali ovako nam je ostala hrpa enklava a davanjem mrkonjićkog džepa izgubljeni su i svi aduti za trgovinu. Mi više nemamo čime trgovati ili raditi neke kompromise a HB nam neće nitko dati na lijepe oči.
Ostaje tako fantazirati o hrvatskoj djeci u Sebešiću i brojati umrle Muslimane u Tuzli na Robijevoj temi. Yup. Čim su nas muslimani krenuli optuživati za rat, trebalo je poslati vojsku dole. Bili bi manji od makova zrna. franzetitts je napisao/la: Tudjmanu se zaista ne moze osporiti zasluga za nezavisnost Hrvatske - kakav god da je bio bez nj tesko da bi se sahovnica danas nalazila u Briselu, ali najveca greska mu je po mom misljenju bio nepotrebni rat s Bosnjacima. Najveća greška je što nije ušao u taj rat i natamburao ih. Da je to napravio, ove stvari se nikad ne bi dogodile, nego bi se smirili. On je s njima pričao, a to je greška. Na Balkanu se govori samo jedan jezik. Kuzim. Ni Srbi, barem dobar dio, ne zamjeravaju Slobi ratove kao ratove, vec zato sto ih je izgubio.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 19:03 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Ceha je napisao/la: Yup. Čim su nas muslimani krenuli optuživati za rat, trebalo je poslati vojsku dole. Bili bi manji od makova zrna.
Najveća greška je što nije ušao u taj rat i natamburao ih. Da je to napravio, ove stvari se nikad ne bi dogodile, nego bi se smirili. On je s njima pričao, a to je greška. Na Balkanu se govori samo jedan jezik.
Kuzim. Ni Srbi, barem dobar dio, ne zamjeravaju Slobi ratove kao ratove, vec zato sto ih je izgubio. Tuđman nije ratovao s vama. Ajd reci jednu jedinu stratešku ofenzivu koju je HVO pokrenuo, nešto poput Neretve '93. Nema. Mi smo ratovali sa Srbima, dok gore Maslenica i Medak, vi nam zabijate nož u leđa. I još jednom, aBiH nije bila vojska. Jedino ste sposobni bili je pljačkati hrvatske civile i napadati lokalni HVO s leđa. Kada bi vam i oni pokazali zube, razbježali ste se. Što ste osvojili kontra Srba? Vozuću su vam mudžahedini osvojili. U Donji Vakuf, Petrovac, Krupu, Ključ i Sanski Most ste došli radi HVa. Doslovce ste samo smetali, puno bi nam lakše bilo da je Tuđman pustio da vas Srbi eliminiraju. Izetbegović dijeli BiH od početka, od sporazuma raznih Filipovića i Zulupašića, do njegovog s Krajišnikom. Na kraju ga je Tuđman prisilio na "vazalnost"/konfederaciju i federaciju u kojem glas jednog Hrvata vrijedi kao četiri muslimanska. I sklonio ga je, da ne smeta.... I to je to. Da je na početku poslao vojsku na Vrbas i Lašvu, ne bi bilo nikakvih problema kasnije.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 19:15 |
|
|
Neda mi se raspravljati jer je besmisleno, ali ubijedjen sam u to da je odredjeno krilo kod Hrvata odgovorno za taj potpuno nepotrebni i besmisleni rat. Niko to medju Bosnjacima nije htio. Niko. Ja ni danas sahovnicu ne dozivljavam kao neprijateljsku jer mi nikad niko nista nije ucinio nazao pod tom zastavom, stavise: dobro jeste.
Glasali ste za nezavisnost RBiH, a ne za nezavisnost HRHB. Trebali ste je i braniti. (Sto mnogi i jesu)
No, sad je mlijeko proliveno. Nakon rata jos vise..
Toliko s moje strane.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:15 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Neda mi se raspravljati jer je besmisleno, ali ubijedjen sam u to da je odredjeno krilo kod Hrvata odgovorno za taj potpuno nepotrebni i besmisleni rat. Niko to medju Bosnjacima nije htio. Niko. Ja ni danas sahovnicu ne dozivljavam kao neprijateljsku jer mi nikad niko nista nije ucinio nazao pod tom zastavom, stavise: dobro jeste.
Glasali ste za nezavisnost RBiH, a ne za nezavisnost HRHB. Trebali ste je i braniti. (Sto mnogi i jesu)
No, sad je mlijeko proliveno. Nakon rata jos vise..
Toliko s moje strane. Nitko osim Alije i kompletnog vašeg vodstva... Tuđman nudio sporazum o zajedničkog obrani ALija pojeo papir. Sami ste si krivi za sve, ne kažem da su naši bili zlatni ali ne bi nikad izbio otvoren rat da se nas pitalo.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:18 |
|
|
Gle kad mi budemo odgovorni za rat neces gledat HVO(fakticki civilna zastita sa kalašima) u BIH a elitne brigade svugdije oko krajine nego ces imat neki oblik hrvatske vojske a to maci nitko još u povjesti nije izgladio kako je mislio :)
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:20 |
|
|
Planina je napisao/la:
Spajanje Uskoplja, Lašve i Lepenice a kasnije kad su se rješavali Srbi i Jajca ostavljanjem Šipova u našim rukama bi riješilo 90% naših teritorijalnih problema. Naravno najidealnije bi bilo da nikad nisu pali ni Bugojno i Travnik itd. ali u ovoj varijanti sa Vranicom se moglo i bez njih.
Ostaje tako fantazirati o hrvatskoj djeci u Sebešiću i brojati umrle Muslimane u Tuzli na Robijevoj temi. Usrali smo dobrano motku, jadni smo i bijedni ali što se može, stanje je takvo kakvo je. Povijes ne možemo mijenjati. Treba gledati kako spasiti od Drvara do Ravnog, kako je krenulo ide i to u vjetar ako se ne probudimo na vrijeme. Treba molit Boga da Srbi oruše nakaradu, to nam je jedina šansa, inače ...
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:25 |
|
|
Ceha je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Tu se raspravlja o mogućim krpanjima i popravcima 1995, proboju prema srednjoj Bosni.
Međutim, najveći propust je što 1993 nisu uzeti Gornji Vakuf i Bugojno, onda bi druga strana u SBŽ zadržala samo pola Travnika i poneko selo prema Zenici. Pogledaj kartu; https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cb/Osloba%C4%91anje_sredi%C5%A1nje_Bosne_i_sjeverne_Hercegovine.pngNaš je problem što mi nismo ratovali kontra muslimana jbg. Zamisli si da smo ušli s nečim ovakvim u Washington https://pasteboard.co/JO1LgIG.pngKonjic je selendra, no tamo smo bili iznad grada. Kiseljak, Kreševo i Busovaču smo dobili, no to su sela. Vitez, Novi Travnik i Uskoplje su bili naši, ali je bezveze palo nešto naših pozicija. Fojnica i Travnik, bili smo malte ne pred gradom. Isto kao i u Jablanici, a IstoĆni je što... Jedino je Bugojno čisti poraz, čišćenje Zenice i Kaknja se tu ne računa, Vareš je isto poraz, ali to je zabito selo. Nama je trebala neka kontra, pobjeda. Npr. da smo uzeli Jablanicu kada je palo Bugojno (i Drežnice), da smo se spojili s položajima iznad Konjica. Moglo se toliko toga... Dokopali bi se i kaknja da smo nastavili ratovat
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:35 |
|
|
weasel je napisao/la: Planina je napisao/la:
Spajanje Uskoplja, Lašve i Lepenice a kasnije kad su se rješavali Srbi i Jajca ostavljanjem Šipova u našim rukama bi riješilo 90% naših teritorijalnih problema. Naravno najidealnije bi bilo da nikad nisu pali ni Bugojno i Travnik itd. ali u ovoj varijanti sa Vranicom se moglo i bez njih.
Ostaje tako fantazirati o hrvatskoj djeci u Sebešiću i brojati umrle Muslimane u Tuzli na Robijevoj temi. Usrali smo dobrano motku, jadni smo i bijedni ali što se može, stanje je takvo kakvo je. Povijes ne možemo mijenjati. Treba gledati kako spasiti od Drvara do Ravnog, kako je krenulo ide i to u vjetar ako se ne probudimo na vrijeme. Treba molit Boga da Srbi oruše nakaradu, to nam je jedina šansa, inače ... Čisto sumnjam da bi naša pičkasta vlast poslala HV u bih ... A za ratovat sami u bosni realno nemamo puno šansi i da nas HR oruža . TREBAMO LJUDSTVA ! Jedino bi mogli sačuvat Ramu i dole od nje sve ! Al druga stvar bi bilo da dođe 5-6000 profesionalnih vojnika sa tehnikom (tenkovi,topovi, Borbeni avioni , Borbeni helihopteri itd ...), koji znaju ratovat i još bar 10 000 dobrovoljaca kolko bi došlo ja mislim . Tad bi imao situaciju u ljudstvu kao i 90s u Bosni to jest cca 50 000 al bi imao vojsku koja zna ratovat, generale koji su prekaljeni i koja bi imala opreme i municije kolko hoćeš . Naspram manjeg teritorija nego 92 koje bi morala branit i praktički sva vojska bi bila protiv muslimana jer smo sa srbima završili u posavini . Bošnjaka je manje nego 93 i to dosta a nas bi bilo isto u HVO-u . Znači Win-Win situacija ... samo da se usude ovi naši papci poslat vojsku !
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:40 |
|
|
Trenutno HV može samo braniti punktove koje sami zauzmemo u HB i to je to. Dakle neka zaštita populacije i to je sve. Bilo kakve ofenzivne akcije nemamo nula potencijala, da se razumijemo nemaju ni mujage ali opet ako smo spali da se s njima mjerimo...
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:45 |
|
|
weasel je napisao/la: Trenutno HV može samo braniti punktove koje sami zauzmemo u HB i to je to. Dakle neka zaštita populacije i to je sve. Bilo kakve ofenzivne akcije nemamo nula potencijala, da se razumijemo nemaju ni mujage ali opet ako smo spali da se s njima mjerimo... Onda bolje ne u rat , pošto ne možemo ništa zauzet sami bez HV ako bude ... tjeli mi to priznat ili ne . Treba nam HV A on se može lagano dopeljat u obliku "dobrovoljaca" Skineš im oznake sve i staviš HVO . Pušaka imamo , municije imamo , oružja imamo . Sve što se šalje u Bosnu preopiturat u HVO je čas posla . "Prodat"tenkove i sve što trebamo od oružja u Bosni HVO-U po mizernim cjenama da se nebi reklo da je poklonjeno itd ... Avionima je najlakše , oni bace 4-5 bombi na visinama od 3-4 kilometra i vrate se kući za 2 minute . Sve se može ako bi se odlučilo u ZG
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:45 |
|
|
weasel je napisao/la: Trenutno HV može samo braniti punktove koje sami zauzmemo u HB i to je to. Dakle neka zaštita populacije i to je sve. Bilo kakve ofenzivne akcije nemamo nula potencijala, da se razumijemo nemaju ni mujage ali opet ako smo spali da se s njima mjerimo... Od konflikta nema ništa, a bude li stani pani imaš 100 000 Hercegbosanaca pod oružjem, i staro i mlado, ali ovo su sad neke situacije kada bi se vratilo osmansko carstvo
|
|
Vrh |
|
|
saskia
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:47 |
|
|
nesvrstan95 je napisao/la: weasel je napisao/la: Trenutno HV može samo braniti punktove koje sami zauzmemo u HB i to je to. Dakle neka zaštita populacije i to je sve. Bilo kakve ofenzivne akcije nemamo nula potencijala, da se razumijemo nemaju ni mujage ali opet ako smo spali da se s njima mjerimo... Onda bolje ne u rat , pošto ne možemo ništa zauzet sami bez HV ako bude ... tjeli mi to priznat ili ne . Treba nam HV A on se može lagano dopeljat u obliku "dobrovoljaca" Skineš im oznake sve i staviš HVO . Pušaka imamo , municije imamo , oružja imamo . Sve što se šalje u Bosnu preopiturat u HVO je čas posla . "Prodat"tenkove i sve što trebamo od oružja u Bosni HVO-U po mizernim cjenama da se nebi reklo da je poklonjeno itd ... Avionima je najlakše , oni bace 4-5 bombi na visinama od 3-4 kilometra i vrate se kući za 2 minute . Sve se može ako bi se odlučilo u ZG Tu bi bilo samo takvih lopovluka, no jebiga tako to funkcionira i funkcioniralo je uvijek ovdje. Zašto mizerne cijene, udariš normalnu cijenu samo platiš porez, pare se kasnije iz RH poklanjaju za izgradnju kampova za izbjeglice
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 12 vel 2021, 20:51 |
|
|
Ma kakvi dobrovoljci, od tog nema kruha.
Iako svaka čast hrabrima od njih se ne pravi vojska. Nama treba jak HV kao sigurnosni oslonac.
Sa 10k vojnika mi ne možemo ništa. HV sa ovim snagama može napraviti tek malo više od vaše kantonalne specijalnce policije i policije. Jedini plus je tehnika koju bi donjeli ali opet u slučaju nećeg ozbiljnijeg fali ljudi....
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|