|
|
Stranica: 9/11.
|
[ 270 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 13:45 |
|
|
Ceha je napisao/la: franzetitts je napisao/la: Nisam bas ja poceo. Pogledaj sta su pisali Ceha i prethodnik sokol o Bosnjacima i ArBiH. Ali nisu vrijedjali mene, niti ja njih osobno.
Znam da je i kod Hrvata bilo veoma dobrih boraca i postrojbi.
Taj naziv sehidi je uvela SDA. Ja ne mislim da je to bio dobar i pametan potez, kao sto je ocigledno da se vise radi o kolokvijalnoj fori, folkloru manje vise (ono, loces alkohol, ne ides u dzamiju, a "sehid"..) Veoma malo je onih koji su "poginuli na alahovom putu". Interesantno bi bilo jednom istraziti razloge za islamizaciju ArBiH od kraja 93. pa nadalje. Mene interesuje da li je to zaista bila Alijina zelja, ili ljudi, krugova oko njega, ili - barem u njihovom samoshvatanju, odluka iznudjena situacijom (embargo, nema pomoci od Zapada itd.). Bez mitoloskih predrasuda. Cinjenica je da su se mnogi protivili tomu. Eto ti se kuzis u gorazdansko ratiste pa znas ko je bio Ahmet Sejdic. U knjizi, napisanoj neposredno nakon rata, a bazira na dnevniku koji je vodio tokom rata, se jasno vidi koliko mu je smetalo osnivanje "Muslimanskih brigada". Dosla naredba iz Sarajeva krajem 93. ili pocetkom 94., ne sjecam se, ali se sjecam, bez da trazim sad to, jedne recenice otprilike: "..kao da ove postojece brigade nisu dovoljno muslimanske.." U Gorazdu su imali 4 brigade i onda je valjalo napraviti jednu "muslimansku". Da li su to i sproveli ne znam.
Nasao sam ovaj tekst o Zepi, star je milion godina, a stranica veoma nepregledna i naivna, ne moze se cak ni kopipejstirati. Slavic.net, srpska stranica. Pokusacu da rijesim to na drugi nacin i staviti na temi o Zepi pa ti zaista objektivno razmisli da li je ovo sto tvrdim u vezi Zepljaka nebuloza. 'Da ne trolamo temu jer to sa Tudjmanom nema nikakve veze. Još jednom, muslimani nisu apsolutno ništa osvojili, a i ni dobili (osim kada su nama zarili nož u leđa). Priče pijanih četnika oko Žepe koju su na kraju osvojili, a koje se ne daju ni s kopirati su , a ne vojna pobjeda. Malo realnosti ti ne bi škodilo. Vi ste bili samo uteg u tom ratu. Ne bih rekao da su to u ljeto 92. bili "pijani cetnici". Pa cak i da jesu, tada su ti "pijani cetnici" kontrolirali trecinu Hrvatske. No stavicu, napravio sam screenshotove, pa moram to nekako upakirati. Pa procitaj sam. U vezi utega, eto ti se pozivas na tudjmanove stenograme i slicno. Imas snimke razgovora Tudjmana s Gotovinom i generalima u kojima se jasno vidi koliko je Hrvatskoj znacilo postojanje Bihackog dzepa. Ovo sad primjera radi. I ostavimo se mitomanije, da nije bilo Bosnjaka na kojima su Srbi iskrvarili (kako vojno, tako i moralno > medjunarodna zajednica), cisto sumnjam da bi danas gledao u Hr. ovaj film koji gledas - bez Srba. Citat: Republika BiH tada ne postoji, postoje tri republike, od kojih svaka pripada jednom konstitutivnom narodu? Ovo sto pises, naocigled cinjenice da je medjunarodno bila priznata samo RBiH, za koju su glasovali i Hrvati na referendumu, je dovoljan dokaz za to da je ustvari i nazalost izdao HVO, tj. veci dio HVO-a.
_________________ fakofbolan
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 14:18 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kako može postojati rBiH ako od originalnog predsjedništva od 7 članova unutra ostaje samo jedan muslimanski član (koji je sasvim slučajno i predsjedavajući?)
Jer je uzurpirao poziciju predsjedavajućeg, tako da je stavio halal Srbe Pejanovića i Ljuić-Mijatović koji nisu odobravali da dođe do redovne smjene. Praktički je to bio tihi državni udar. Citat: Aliji je Izetbegoviću 20. prosinca 1992. istekla druga godina mandata na mjestu predsjednika PR BiH. Budući da je po Ustavu mogao obnašati funkciju predsjednika samo dvije godine hrvatski članovi Predsjedništva pokušali su u dva navrata (u ožujku i kolovozu 1993.) smijeniti Aliju Izetbegovića. https://www.researchgate.net/publicatio ... dvojenosti
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 14:24 |
|
|
A kakvo je opravdanje bilo za ostanak Izetbegovica na vlasti? Mislim jasno je ono logicno, da je ratno stanje, i da tu nije pametno mijenjati vlast, ali kakvo je de jure objasnjenje i opravdanje toga?
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 14:46 |
|
|
franzetitts je napisao/la: A kakvo je opravdanje bilo za ostanak Izetbegovica na vlasti? Mislim jasno je ono logicno, da je ratno stanje, i da tu nije pametno mijenjati vlast, ali kakvo je de jure objasnjenje i opravdanje toga? Nije tu bilo nikakve "logike", Alija je mogao biti i dalje u Predsjedništvu, ali ne kao predsjedavajući. Poslovnik je jasan i to je bila povreda, iako su ovo dvoje halal Srba bili rekli da će da glasuju za redovnu smjenu, slagali su. Alija ni po kakvoj osnovi nije imao pravo da ostane na toj funkciji, bez obzira što je bilo ratno stanje. Predsjedništvo je bilo isključivo u muslimanskoj funkciji i paravan s ovim likovima, čije imenovanje je ovisilo o njihovoj političkoj podobnosti. Da ne govorim da je ono vršilo posao vlade BiH za što uopće ni po čemu nije bilo nadležno, što je također protuustavno djelovanje!
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 16:40 |
|
|
Kuzim ja sto ti zelis reci, ali me interesuje kakvo je bilo sluzbeno de jure opravdanje za krsenje pravilnika. Pa valjda se moralo nekako opravdati..
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 16:49 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Kuzim ja sto ti zelis reci, ali me interesuje kakvo je bilo sluzbeno de jure opravdanje za krsenje pravilnika. Pa valjda se moralo nekako opravdati.. Pa nikakvo. Jer, zato su odmah poslije rata prije izbora 1996. požurili dok je još bila većina, da te ratne sumnjive odluke verificiraju kao važeće, dobro znajući da pravno nisu imali osnove. Dakle, sami sebe amnestirali. A ni tada BiH naravno isto nije niti 5% funkcionirala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 21:47 |
|
|
Srbi iskrvarili na bosnjama a jedino u njihove gradove ulazili bez borbe. HVO glavna brana od JNA i prva poremetila srbske planove
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 16 vel 2021, 23:34 |
|
|
Pa trebalo bi baciti pogled na tuznu ratnu bilansu, tj. na brojeve mrtvih. Koliko je vojnika VRS-a poginulo boreci se protiv ArBiH a koliko protiv HVO.
I onda ti je sve jasno.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 00:04 |
|
|
Nije bit u ko je vise ubio pa nismo arapi. Bit je sta smo mi sprijecili JNA da presjece hrvatsku,udje u glavni grad i slicno.Mi smo zaustavili ofanzivu a to kasnije mrcvarenje oko đepova,enklava niti nije hrvatska igra vec sitnicarenje balkanskih,nedrzavotvornih elemenata na nizem kulturolosko civilizacijskom nivou svijesti.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 01:09 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Pa trebalo bi baciti pogled na tuznu ratnu bilansu, tj. na brojeve mrtvih. Koliko je vojnika VRS-a poginulo boreci se protiv ArBiH a koliko protiv HVO.
I onda ti je sve jasno. Statistika kaže da je pripadnika tzv.armije bih ukupno poginulo u ratu 32 800,VRS 17 500 i HVO oko 5 000. Što znači da je pripadnika tzv.armije bih poginulo 10 000 više od pripadnika VRS i HVO zajedno. I onda ti je sve jasno.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 12:05 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Ne bih rekao da su to u ljeto 92. bili "pijani cetnici". Pa cak i da jesu, tada su ti "pijani cetnici" kontrolirali trecinu Hrvatske. No stavicu, napravio sam screenshotove, pa moram to nekako upakirati. Pa procitaj sam.
Dvije stvari. Prvo, Srbi su se za ovaj rat spremali bar deset godina, od Titove smrti. Bio je nekoć cijeli internet pun detalja o RAM II, sada ga više nema. To ti je onaj plan u kojem NATO napada SFRJ, prodire do Tuzle, a nekim čudom se zaustavlja baš na granicama srpskih sela/bunkera. No iber toga, oni za to baš i nisu bili ludi ginuti. Većinu teritorija jesu osvojili preko artiljerije (napravi pustinju, pa prozovi ju mirom, recept još iz rimskih vremena) i oklopa, no za malo više hrabrosti su naveliko koristili alkohol. Tu je čak i neki slabi tračak ljudskosti, klali su ljude franzetitts. Jbt. da zakolješ životinju ti nije svejedno, a ovi idioti su klali ljude... Žepa nije bila srpsko selo. To je zabita vukojebina koja je toliko dugo poživjela samo zato jer je bila izvan većine prometnih pravaca. Postrojbe koje su je osvajale su vjerojatno bili lijevi domoroci, a ne specijalci, kao po Hrvatskoj. Druga, tebi je obrana vlastita sela usporediva s ovajanjem tuđeg grada? franzetitts je napisao/la: U vezi utega, eto ti se pozivas na tudjmanove stenograme i slicno. Imas snimke razgovora Tudjmana s Gotovinom i generalima u kojima se jasno vidi koliko je Hrvatskoj znacilo postojanje Bihackog dzepa. Ovo sad primjera radi. I ostavimo se mitomanije, da nije bilo Bosnjaka na kojima su Srbi iskrvarili (kako vojno, tako i moralno > medjunarodna zajednica), cisto sumnjam da bi danas gledao u Hr. ovaj film koji gledas - bez Srba.
Glupost. Cijelo vrijeme trubim da je to Tuđmanova najveća greška. Kolike su Srbi gubitke imali na vama? Jbt, oni su se doslovce znali maknuti, pustiti vas da prođete prvu liniju, pa vas onda poklopiti iza leđa i zasuti artiljerijom. Vojska bez artiljerije nije vojska. A aBiH nije imala artiljeriju. Jedino kaj ste imali su bili diverzanti. A oni su bome izginuli, Alija ih nije štedio. Upropastio vas je do kraja, zato ste i ovako demografski pukli. Pročitaj još jednom Tuđmana. Njegovi razlozi za pomoć su humanitarni. A i ono, on još sanja da će od vas napraviti Hrvate. Da je s vama postupao kao prema Srbima, RH bi puno ranije bila slobodna. franzetitts je napisao/la: Citat: Republika BiH tada ne postoji, postoje tri republike, od kojih svaka pripada jednom konstitutivnom narodu? Ovo sto pises, naocigled cinjenice da je medjunarodno bila priznata samo RBiH, za koju su glasovali i Hrvati na referendumu, je dovoljan dokaz za to da je ustvari i nazalost izdao HVO, tj. veci dio HVO-a. HVO je vojska priznata od rBiH. HR HB je proglašena po Owen-Stoltenbergovom mirovnom planu. A tkz rBiH nije bila legitimna. Tko je ostao od originalnih 7 članova predsjedništva? Izetbegović? Kao zastupnik muslimana koji na pregovorima u Ženevi traži samo što veći Bošnjakistan? Ajd, ne takijaj.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 12:07 |
|
|
novem je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kako može postojati rBiH ako od originalnog predsjedništva od 7 članova unutra ostaje samo jedan muslimanski član (koji je sasvim slučajno i predsjedavajući?)
Jer je uzurpirao poziciju predsjedavajućeg, tako da je stavio halal Srbe Pejanovića i Ljuić-Mijatović koji nisu odobravali da dođe do redovne smjene. Praktički je to bio tihi državni udar. Citat: Aliji je Izetbegoviću 20. prosinca 1992. istekla druga godina mandata na mjestu predsjednika PR BiH. Budući da je po Ustavu mogao obnašati funkciju predsjednika samo dvije godine hrvatski članovi Predsjedništva pokušali su u dva navrata (u ožujku i kolovozu 1993.) smijeniti Aliju Izetbegovića. https://www.researchgate.net/publicatio ... dvojenostiI onda se on poziva na legalitet i legitimitet?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 12:08 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: franzetitts je napisao/la: Pa trebalo bi baciti pogled na tuznu ratnu bilansu, tj. na brojeve mrtvih. Koliko je vojnika VRS-a poginulo boreci se protiv ArBiH a koliko protiv HVO.
I onda ti je sve jasno. Statistika kaže da je pripadnika tzv.armije bih ukupno poginulo u ratu 32 800,VRS 17 500 i HVO oko 5 000. Što znači da je pripadnika tzv.armije bih poginulo 10 000 više od pripadnika VRS i HVO zajedno. I onda ti je sve jasno. Velim ti, mitomani. Preživjeli su jedino zahvaljujući RH, a onda su ju krenuli pljuvati. Tko sije vjetar, žanje buru.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 12:53 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: franzetitts je napisao/la: Pa trebalo bi baciti pogled na tuznu ratnu bilansu, tj. na brojeve mrtvih. Koliko je vojnika VRS-a poginulo boreci se protiv ArBiH a koliko protiv HVO.
I onda ti je sve jasno. Statistika kaže da je pripadnika tzv.armije bih ukupno poginulo u ratu 32 800,VRS 17 500 i HVO oko 5 000. Što znači da je pripadnika tzv.armije bih poginulo 10 000 više od pripadnika VRS i HVO zajedno. I onda ti je sve jasno. Koliko ja znam VRS je imala 21 i kusur kila mrtvih. To ide vecinom na konto ArBiH. ARBiH je imala vise mrtvih vojnika iz tri razloga: - Vise su ratovali, tri rata (VRS HVO Abdic - samo protiv autonomasa je 5. korpus imao oko 1500 do 2000 mrtvih, po Dudakovicu vise poginulih nego protiv VRSa i Srba iz RSK) - Slabije naoruzani, losije opremljeni (ima jedan clanak u Spiegel-u u kojem se spominje cinjenica da ARBiH fali svega, pa i sljemova, i da mnogi vojnici umiru od povreda u predjelu glave koji nebi bili smrtonosni da je doticni vojnik imao sljem) - Dodavani ubijeni civili kao "sehidi" da bi se kasirali dodaci i slicno (znam npr. osobno za jedan takav slucaj a siguran sam da nije jedini) ..i cuj ti njega "takozvan", pa ako je neko bio "takozvan" onda su to valjda separatisti, jeboga ti.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 13:42 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Koliko ja znam VRS je imala 21 i kusur kila mrtvih.
To ide vecinom na konto ArBiH.
ARBiH je imala vise mrtvih vojnika iz tri razloga:
- Vise su ratovali, tri rata (VRS HVO Abdic - samo protiv autonomasa je 5. korpus imao oko 1500 do 2000 mrtvih, po Dudakovicu vise poginulih nego protiv VRSa i Srba iz RSK)
- Slabije naoruzani, losije opremljeni (ima jedan clanak u Spiegel-u u kojem se spominje cinjenica da ARBiH fali svega, pa i sljemova, i da mnogi vojnici umiru od povreda u predjelu glave koji nebi bili smrtonosni da je doticni vojnik imao sljem)
- Dodavani ubijeni civili kao "sehidi" da bi se kasirali dodaci i slicno (znam npr. osobno za jedan takav slucaj a siguran sam da nije jedini)
..i cuj ti njega "takozvan", pa ako je neko bio "takozvan" onda su to valjda separatisti, jeboga ti. Kako možeš imati separatiste u tronacionalnoj državi? I di jedna strana državnim udarom nelegalno drži poluge vlasti, a pri tome se bori za što veći etnički bošnjakistan? Vi ste ratovali sa svima, Izetbegović vam je svu mladost pogubio u takvim ratovima.
|
|
Vrh |
|
|
zbl
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 17 vel 2021, 14:19 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Statistika kaže da je pripadnika tzv.armije bih ukupno poginulo u ratu 32 800,VRS 17 500 i HVO oko 5 000. Što znači da je pripadnika tzv.armije bih poginulo 10 000 više od pripadnika VRS i HVO zajedno. I onda ti je sve jasno. Koliko ja znam VRS je imala 21 i kusur kila mrtvih. To ide vecinom na konto ArBiH. ARBiH je imala vise mrtvih vojnika iz tri razloga: - Vise su ratovali, tri rata (VRS HVO Abdic - samo protiv autonomasa je 5. korpus imao oko 1500 do 2000 mrtvih, po Dudakovicu vise poginulih nego protiv VRSa i Srba iz RSK) - Slabije naoruzani, losije opremljeni (ima jedan clanak u Spiegel-u u kojem se spominje cinjenica da ARBiH fali svega, pa i sljemova, i da mnogi vojnici umiru od povreda u predjelu glave koji nebi bili smrtonosni da je doticni vojnik imao sljem) - Dodavani ubijeni civili kao "sehidi" da bi se kasirali dodaci i slicno (znam npr. osobno za jedan takav slucaj a siguran sam da nije jedini) ..i cuj ti njega "takozvan", pa ako je neko bio "takozvan" onda su to valjda separatisti, jeboga ti. Oko broja poginulih vojnika i civila postoje manipulacije na svim stranama. Realan broj poginulih pripadnika VRS je oko 18.000. Mene konkretno zanima da li se ubijeni vojno sposobni u Srebrenici podvode pod civile ili vojnike?
|
|
Vrh |
|
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 05:46 |
|
|
Ceha je napisao/la: franzetitts je napisao/la: Ovo sto pises, naocigled cinjenice da je medjunarodno bila priznata samo RBiH, za koju su glasovali i Hrvati na referendumu, je dovoljan dokaz za to da je ustvari i nazalost izdao HVO, tj. veci dio HVO-a.
HVO je vojska priznata od rBiH. HR HB je proglašena po Owen-Stoltenbergovom mirovnom planu. A tkz rBiH nije bila legitimna. Tko je ostao od originalnih 7 članova predsjedništva? Izetbegović? Kao zastupnik muslimana koji na pregovorima u Ženevi traži samo što veći Bošnjakistan? Ajd, ne takijaj. Pristup MZ po pitanju pridsidnika BiH i nacionalne vojske BiH pokazuje izričitu pristranost ka Muslimanima. Po zakonu je imao doći drugi pridstavnik, iz drugog naroda, a nije. Armiju BiH okvalificira se takozvanom, jer nije samo ta vojska pridstavljala BiH. I Hrvati su imali svoju vojsku koja je nazočna bila i u Bosni i Hercegovini, i na službenim dokumentima HRHB, čija je bila vojska, stoji da je dio BiH. Muslimani nisu ništa bosanskohercegovačkiji od ostalih. I Srbi su imali vojsku nazočnu u Bosni i Hercegovini, s tom razlikom da nije se smatrala dilon BiH. Uz to, i abdićevci su oružane snage jedne muslimanske frakcije, pa Armija BiH nije niti bila jedina zastupnica Muslimana. Doduše, nije bila ni u Bosni ni u Hercegovini nego u Cazinskoj krajini. novem je napisao/la: franzetitts je napisao/la: A kakvo je opravdanje bilo za ostanak Izetbegovica na vlasti? Mislim jasno je ono logicno, da je ratno stanje, i da tu nije pametno mijenjati vlast, ali kakvo je de jure objasnjenje i opravdanje toga? Nije tu bilo nikakve "logike", Alija je mogao biti i dalje u Predsjedništvu, ali ne kao predsjedavajući. Poslovnik je jasan i to je bila povreda, iako su ovo dvoje halal Srba bili rekli da će da glasuju za redovnu smjenu, slagali su. Alija ni po kakvoj osnovi nije imao pravo da ostane na toj funkciji, bez obzira što je bilo ratno stanje. Predsjedništvo je bilo isključivo u muslimanskoj funkciji i paravan s ovim likovima, čije imenovanje je ovisilo o njihovoj političkoj podobnosti. Da ne govorim da je ono vršilo posao vlade BiH za što uopće ni po čemu nije bilo nadležno, što je također protuustavno djelovanje! MZ je stala na stranu državnog udara, u kojem su muslimanske snage priuzele svu vlast. Uvažili su Izetbegovića za jedinog pridstavnika svih naroda, premda to nije bia, a onda i za pridsidnika kad mu je mora isteć mandat. Nije niti Musliman smia bit pridsidnik nego Hrvat pa iza njega Srbin. MZ je opet odobrila. Onda je još MZ tolerirala što je Ustavni sud u nelegalnomen sastavu proglasia HZ Herceg Bosnu neustavnon (14. rujna 1992. i 20. sičnja 1994.; napomene radi, Washingtonski sporazumi potpisani su 18. ožujka 1994.). Jedan Ustavni sud u privatiziranon izdanju! franzetitts je napisao/la: Nisam bas ja poceo. Pogledaj sta su pisali Ceha i prethodnik sokol o Bosnjacima i ArBiH. Ali nisu vrijedjali mene, niti ja njih osobno.
Nismo nitkog omalovažili. Samo smo prozvali nerealne vojna uspihe ka' rizultat nemoralnog čina. Svaki vojnik svake vojske ima svoje pridnosti i mane. U BiH su svi bili na prosiku ka i ostali. Na razini vojske pak, stvar je kakvoće organiziranosti i stege i realne (pr)ocine stanja stvari koja nosi razliku. Kod vojnika i vridnosni sustavi koji određujedu i ono što je etično a šta nije i hoćedu li prić crtu etičnog ili ne. franzetitts je napisao/la: Ne bih rekao da su to u ljeto 92. bili "pijani cetnici". Pa cak i da jesu, tada su ti "pijani cetnici" kontrolirali trecinu Hrvatske.
Čoviče Hrvatskoj su pritili sankcijama svaki put kad bi pokušala oslobodit dil okupiraneg ozemja. Niti najobičniju glavicu nisi moga zauzet a da ti nisu pritili. Nažalost, kad su Srbi tako osvajali, onda su cinici samo konstatiravali činjenice ili pak maštovito izvrtali i izmotavajuće tumačili na Hrvatsku šćetu a za ublažit ono šta su napravili Srbi, otižući i čekajući neka projde vrime, tako da Srbi osvojidu što više, nadajuć se da će Hrvatska pokleknit. franzetitts je napisao/la: U vezi utega, eto ti se pozivas na tudjmanove stenograme i slicno. Imas snimke razgovora Tudjmana s Gotovinom i generalima u kojima se jasno vidi koliko je Hrvatskoj znacilo postojanje Bihackog dzepa. Ovo sad primjera radi. I ostavimo se mitomanije, da nije bilo Bosnjaka na kojima su Srbi iskrvarili (kako vojno, tako i moralno > medjunarodna zajednica), cisto sumnjam da bi danas gledao u Hr. ovaj film koji gledas - bez Srba.
Već san bia reka. Puno je značia, ali da bismo i bez njega uspili, bismo. Dosta teže, ali bismo. Možemo otvorit i posebnu temu na forumu. Jedno je Srbinu iz Bijeljine ginit za svoje misto, a drugo je ić izgubit glavu na Tušiloviću. Velika mana vojnih postrojba iz BiH kod svih naroda je bila slabija motiviranost za borbu na ratišćima izvan svog kraja. Hrvatska i Srbija su imale takve postrojbe, BiH je tu imala velike probleme. Citat: Republika BiH tada ne postoji, postoje tri republike, od kojih svaka pripada jednom konstitutivnom narodu? Ovo sto pises, naocigled cinjenice da je medjunarodno bila priznata samo RBiH, za koju su glasovali i Hrvati na referendumu, je dovoljan dokaz za to da je ustvari i nazalost izdao HVO, tj. veci dio HVO-a.[/quote] Hrvati su glasovali za BiH u kojoj će biti ravnopravni čimbenik, a ne za novu Jugoslaviju pod imenom BiH. Hrvati imaju pravo želiti BiH po svom kroju, isto ka' šta i Muslimani žele po svomen, odnosno Srbi po svomen. Pa makar to značilo svoju ripubliku unutar države. Na kraju su ju dobili Srbi i Muslimani. Po čemu su to Muslimani i Srbi bosanskohercegovačkiji od Hrvata? Srpskoj su granice i sastav formirane genocidom. To je licemirna MZ priznala. Bošnjački kalifat je etnički očišćen, ma koliko god mazali oči ostaliman. Vidi se to po istočnon Mostaru u usporedbi sa zapadnin, po sarajevskin četvrtima i naseljima di su Hrvati bili većina ili značajna zajednica (Stup https://www.slobodnaevropa.org/a/712467.html , Otes, Doglodi, ...), većina općine Tuzla i dila okolnih općina je na zemljišćima Hrvata koji ne možedu dobit radno misto u državnoj službi niti osigurana zastupnika a kamoli općinu, Zenicu, Bugojno i Travnik niti spominjat... Ubojstva povratnika. Nije naodmet spomenit da džamahirijske vlasti imaju i planiraju gradit kampove za one islamističke migrante u hrvatskim selima, a 2 (Bosanska Bojna, Gornja Maoča) od 4 vehabijska naselja (Dubnica i Osve) su nedaleko od granice s Hrvatskom. I sve to ušljiva MZ tolerira. Ceha je napisao/la: Prvo, Srbi su se za ovaj rat spremali bar deset godina, od Titove smrti.
Točno, i duže. Bilo je samo više faza. Raspored izgradnje vojarna, vojnih tvornica, zapošljavanje u istiman, izgradnja stambenih naselja za vojno osoblje, a tu je još i za miliciju i ostale organe represivnog sustava. Ceha je napisao/la: Žepa nije bila srpsko selo. To je zabita vukojebina koja je toliko dugo poživjela samo zato jer je bila izvan većine prometnih pravaca. Postrojbe koje su je osvajale su vjerojatno bili lijevi domoroci, a ne specijalci, kao po Hrvatskoj.
Točno. Bila je sporedna i nebitna. Služila je Srbima ka argument u prigovorima, kad su se pokazivali tolerantniman i za postotke u razdiobi ka' ono, eto imate to, mi zauzvrat tražimo ovo, pa je možda bila i uteg muslimanskoj strani. Kad in je odgovaralo, zgazili su ju.
|
|
Vrh |
|
|
Burbon
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 09:38 |
|
|
Kakve muslimanske mitomanije da srbi iskrvarili na njima. Dok je samo na Vukovaru bila angazirana sva elita JNA i zapravo najozbiljnija koncentracija moći za cilo vrime ratovanja oni su nosali titine slike i pričali da to nije njihov rat.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 17:43 |
|
|
Decki, imate uniformirano misljenje. Hocu reci, razmisljate svi isto. A tamo gdje svi razmisljaju isto, u biti ne razmislja niko. Ne moramo ici u detalje, mozemo cisto matematicki: kolika je sansa da su samo Hrvati u pravu a svi ostali lazu? Ja bih rekao 1/3 cirka. Prema tome, zapitajte se malo. Pa ne moze valjda biti da ste vi UVIJEK u pravu..kru`ti.
Sto se tice uloge ARBiH. Opet, najveci broj vojnika VRS-a je poginulo u borbi protiv armije. Pa samo Sarajevo je drzalo oko sebe ako se ne varam oko 20.000 vojnika VRSa. Ili su tih 20.000 drzali u opsadi 40.000 iz 1. korpusa. Nebitno. NE BI TN O! Bitno je da su se oni borili jedni protiv drugih, i ginuli, nazalost, dok je HVO Kiseljak svercovao cigare.
Nazalost, moj detaljniji odgovor Planini u vezi Vozuce je jucer stradao kao koleteralna steta nakon upada onog neuroticara, ali samo ukratko: Mudzahedini su uzeli koto Podsijelovo. A li to je bila samo zavrsna faza operacije "Uragan" u kojoj su ucestvovali dijelovi dva korpusa. 2. korpusa ARBiH i uglavnom 3. korpusa koji je tamo bio sa oko 12.000 vojnika. Tada vec solidno naoruzanih, nakon Srebrenice jako motiviranih, vec prekaljenih, iskusnih.. El-Mudzahid je sve u svemu brojao od 700 do 1500 vojnika, neki idu i do 2000. Dakle peanuts kad uspredis s ukupnim brojem vojnika ARBiH koji su ucestvovali u operacijama oko Vozuce - plan je bio u slijedecem koraku zauzimanje Doboja koji je vec bio okruzen s tri strane tad.
Pa samo tad je VRS imala oko 700 mrtvih, sezdesetak zarobljenih, i zasigurno duplo veci broj ranjenih. Kad usporedis ove gubitke sa sveukupnim gubicima VRS-a tokom rata, da se uociti da su se ti gubici, kako je rat tekao, sve vise gomilali. To ima veze s cinjenicom da je ARBiH jacala, sto se rat produzivao, a VRS jednostavno slabila.. No nebitno.
Sve u svemu, ima li i jedna bitka koju je izvojevao HVO protiv VRSa u kojoj su gubici VRS-a bili oko 1000? Ja bih rekao - ni u snu. PA toliko nisu imali mrtvih ni tokom proboja koridora..a tamo se, kako velite, zestoko borilo..nicht wahr.
I za kraj, pa samo da je ovih 20.000 oko Sarajeva doslo u krajinu, tj. RSK,.. Ja ne kazem da HV nije znacio SPAS za Bihac, ali tako je to kad si u saveznistvu, jedna ruka pere drugu. To Bosnjaci ni negiraju. Hrvati su vecinom ti sto seru i ponizavaju, prije svega omalovazavaju ono sto je Armija uradila, tj. njenu borbu protiv VRS-a, dijelom i VRSK.
Ne znam uopce dakle cemu ovo preseravanje. ARBiH i HV i HVO su vecim dijelom rata bili saveznici. Godinu dana ne. Ali ni tad ne svugdje, tj. na sjeveru ne, u Bihackom dzepu ne. Jedni su tada trebali druge i da toga nije bilo pitanje je sta bi bilo..
Prema tome: budite realniji.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 18:08 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Decki, imate uniformirano misljenje. Hocu reci, razmisljate svi isto. A tamo gdje svi razmisljaju isto, u biti ne razmislja niko. Ne moramo ici u detalje, mozemo cisto matematicki: kolika je sansa da su samo Hrvati u pravu a svi ostali lazu? Ja bih rekao 1/3 cirka. Prema tome, zapitajte se malo. Pa ne moze valjda biti da ste vi UVIJEK u pravu..kru`ti.. Otkud tebi ideja da "svi ostali" (ko god ti bili) ne misle kao mi?
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 18:28 |
|
|
franzetitts je napisao/la: Bitno je da su se oni borili jedni protiv drugih, i ginuli, nazalost, dok je HVO Kiseljak svercovao cigare. Kako reće jedom mudri babo to nije naš rat, HVO zapamtio pa uzvratio prvom prilikom. franzetitts je napisao/la: Sve u svemu, ima li i jedna bitka koju je izvojevao HVO protiv VRSa u kojoj su gubici VRS-a bili oko 1000? Vi se ponosite što ste ubijali Srbe, možda je to vama uspjeh, nas je zadvoljilo to što smo ih vojno otjerali od Karina do Banja Luke uz relativno male žrtve. Cilj je bio pobjediti vojsku a ne pobiti ljude. franzetitts je napisao/la: Ja ne kazem da HV nije znacio SPAS za Bihac, ali tako je to kad si u saveznistvu, jedna ruka pere drugu. To Bosnjaci ni negiraju. Hrvati su vecinom ti sto seru i ponizavaju, prije svega omalovazavaju ono sto je Armija uradila, tj. njenu borbu protiv VRS-a, dijelom i VRSK.
Vi ste vezali za sebe velike srpske snage i tu ste nam pomogli i to nitko ne spori. Međutim vi ne shvaćate jednu ključnu stvar, da je situacija bila obrnuta, recimo da su HV i HVO vezali srpske snage za sebe a da ste vi ratovali, linija fronta se ne bi makla ni metra. Jednostavno vaša vojska nije bila sposobna ratovati na tom nivou kao HV i šamarati protivnike. Nije to nikakva sramota, vi ste 4 puta manji i slabiji narod od Hrvata s puno manje mogućnosti i pametnih ljudi ( zbog manje populacije ali i zbog manjeg % školovanih).
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 18:34 |
|
|
Cuj sad ovo? Ponosimo se sto smo ubijali Srbe. Podlost i glupost, a prije svega podvala. Ovdje pricamo o tome ko je ratovao, a kao dokaz za to navodim - logicno - ratne gubitke. Pa i napisao sam „nazalost“, jer ginuli su i jedni i drugi, tako to biva u ratu.
Nisam, niti cu ikad biti, od onih majmuna sto se nasladjuju tudjim kostima.
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 18:39 |
|
|
U vezi manevarskih brigada. Bilo ih je sve vise. Najpoznatija je 17. krajiska.. koja je ratovala u „trokutu“ a znamo gdje je krajina i Bihac. 7. muslimanska je takodjer bila manevarska. Focanska brigada 1. korpusa isto. Ali istina je da je to generalno bio problem - nisu ljudi htjeli dalje od svog praga, no mijenjalo se to kako je vrijeme prolazilo.
Ali okreni obrni ipak ARBiH natambura HVO, koji je imao i pomoc djelova brigada HVa, a ne obrnuto. Ako je, dakle, ARBiH bas toliki PD, zapitajte se koliko los je morao biti HVO pa da ni bulevar ne predje..
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 18:48 |
|
|
franzetitts je napisao/la: U vezi manevarskih brigada. Bilo ih je sve vise. Najpoznatija je 17. krajiska.. koja je ratovala u „trokutu“ a znamo gdje je krajina i Bihac. 7. muslimanska je takodjer bila manevarska. Focanska brigada 1. korpusa isto. Ali istina je da je to generalno bio problem - nisu ljudi htjeli dalje od svog praga, no mijenjalo se to kako je vrijeme prolazilo.
Ali okreni obrni ipak ARBiH natambura HVO, koji je imao i pomoc djelova brigada HVa, a ne obrnuto. Ako je, dakle, ARBiH bas toliki PD, zapitajte se koliko los je morao biti HVO pa da ni bulevar ne predje.. Da je HV u punom angažmanu krenio na Harmiju nebi ništa ostalo od vas. HV je pomagao HVO tek toliko da opstanu, što srećom jesu. Svi zapaženiji vojni stručnjaci su rekli isto, nisam ja ovo izmislio, znali su da je HV jedina snaga koja može preokrenuti rat.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
franzetitts
|
Naslov: Re: Najveći propusti Tuđmanove administracije u Herceg Bosni Postano: 20 vel 2021, 19:45 |
|
|
Da, ali HV nikad nije mogao krenuti svom silom na ARBiH jer je imao vaznija posla. Tako da je to hipoteticno. Mi govorimo o onome sto je bilo a ne sbbkbb.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|