|
|
Stranica: 17/79.
|
[ 1963 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 20:03 |
|
|
Kraljevina Hrvatska do Drine i Zemuna. 1832. - njemacka karta. 1845. - francuska karta. 1852. - francuska karta. 1870. - talijanska karta.
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 20:09 |
|
|
Hrvatska na pocetku XIII stoljeca (u uniji sa Ugarskom) do Drine i Zemuna - ENGLESKA KARTA 1903 GODINE. IZVOR: Atlas To Freeman's Historical Geography, Edited by J.B. Bury, Longmans Green and Co. Third Edition 1903.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 20:53 |
|
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3685 Lokacija: Clown World
|
Heero je napisao/la: Nađi jednu kartu sa srbskim grbom iz ovog vremena,dakle samo jednu i postat cu srbin!!! Samo jednu? E'o ti 3 odma', i to STARIJE: Dame i gospodo, upravo smo dobili prvo dobrovoljno Posrbljivanje na Forumu. Čestitamo, brate Srbine, dobro nam došao! Sam izaberi Krsnu Slavu, Crkvu u kojoj ćeš preći na Pravoslavlje a ime iz ovog izbora kako bi znali kako da te oslovljavamo (a posle ću ja zamoliti Moderatore da ti promene i Nick u novo ime): 1. Srboljub 2. Srbislav 3. Nemanja 4. Vojislav 5. Čedomir. Choose wisely, my friend. Jel' se već osećaš drugačije, Superiorno, Nadmoćno, Ponosno, sad kad si Srbin? 1 Posrbljen... neka se spremi sledeći!!!
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 22:02 |
|
|
Osečam mnogo da sam dobro. A de je bre zastavo od srbijo?
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 22:19 |
|
|
Heero je napisao/la: A de je bre zastavo od srbijo? Umeš li ti da uvećaš kartu? Da zumiraš? Jel' vidiš? Dakle, od 1380. pa nadalje. Izvoli, razgledaj sam: https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D ... 1%9B%D0%B0A kad završiš zumiranje, uvećavanje i razgledanje: odaberi Slavu, crkvu Popravoslavljenja i novo ime. Moj savet: Srboljub! Dao si reč! Nećeš valjda da ispadneš lažljivac, bednik bez časti i obraza, beskičmenjak koji ne drži do svoje reči, ne poštuje šta je obećao?
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 22:24 |
|
|
srboljub krasnici
nevidim vidim samo romejsko zatavo
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 22:38 |
|
|
Heero je napisao/la: srboljub krasnici Dobar izbor! Misliš: Srboljub Krstići! (ako si hteo da se pozoveš na Crnog Gruju?) Heero je napisao/la: nevidim vidim samo romejsko zatavo Ispod, levo od Romejske... desno od nje je Bugaraška... zumiraću ti ja ako baš moram - ne bi mi bilo mrsko jer je to mala cena za učlanjenje novog Srbina u naše lepo Srpstvo... dobro nam doš'o, brate Srboljube! Ovo mora da se proslavi i zalije!
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 22:50 |
|
|
Vstašo ti bre pričas vstaški jezik. Pričaj bre lepo serski da te ceo svet razume!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 23:23 |
|
|
"Krivo sedi al' pravo reci": ti si Čovek.Samo sam čekao da uzmeš da nešto vrdaš, muljaš, ljigavo se vrpoljiš, lažeš,... ali ne - ti skoro odma' prizn'o i odma' odabr'o: Srboljub! Svaka čast, alal vera! Tebi i takvima su vrata Srpstva otvorena! Jer: ne primamo mi svakog! Ne mož' svako Srbin biti! Nek' je sa srećom, Srboljube! Svideće ti se, videćeš... Nego, kad smo kod ovih karata... na svakoj od njih su srpska, bugarska, romejska, mađarska pa čak i bosanska zastava... a hrvatske - nema niĐe! Zumirajte i sami: https://www.bl.uk/britishlibrary/~/medi ... _25691.jpghttps://ff-65a4.kxcdn.com/assets/upload ... ion-11.jpghttps://www.foliamagazine.it/wp-content ... a-1439.jpghttps://i0.wp.com/www.cch.cat/img/secc_ ... editerrani)%2004.jpg
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 23:30 |
|
|
Ima bre dve vstaško zastavo
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 vel 2021, 23:37 |
|
|
Heero je napisao/la: Ima bre dve vstaško zastavo Koje? Ima na mesu gde je Hrvatska ova neka kao Đenovljanska zastava... i ova neka kao kneževine Pamplone... Znam da osećaš pritisak ali, ... Bićeš ti dobar Srbin, bez brige... samo malo taj nekakav "slovenački" dijalekat da malo koriguješ i bićeš bombona...
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 00:05 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: Heero je napisao/la: Ima bre dve vstaško zastavo Koje? Ima na mesu gde je Hrvatska ova neka kao Đenovljanska zastava... i ova neka kao kneževine Pamplone... Znam da osećaš pritisak ali, ... Bićeš ti dobar Srbin, bez brige... samo malo taj nekakav "slovenački" dijalekat da malo koriguješ i bićeš bombona... Mrš bre nvaspitan u tri pičke materine! Mene zanima da mi kazes gde ovde ima dobe cevape i kavurma!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 00:34 |
|
|
Heero je napisao/la: Mrš bre nvaspitan u tri pičke materine! Mene zanima da mi kazes gde ovde ima dobe cevape i kavurma! Odlično! Pa, ti si prirodno nadaren... do ujutru ćeš biti veći Srbin od mene! Idi lezi da odmoran započneš svoj prvi dan kao Srbin... laku noć, Srboljube, i sanjaj naše lepo, veličanstveno Srpstvo u svoj svojoj Moći... Na Temu - kako volim ovakve karte, ovo je meni divota :
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 00:58 |
|
|
Čudno kako rumunjska funkcionira s tim planinčugama u svom srcu. baš se vidi da su to ukrali Mađarima, kao šaka na oko.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 12:58 |
|
|
weasel je napisao/la: Čudno kako rumunjska funkcionira s tim planinčugama u svom srcu. baš se vidi da su to ukrali Mađarima, kao šaka na oko. Transilvanija ti i dobrim djelom propada, tak da
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 19:53 |
|
|
weasel je napisao/la: Čudno kako rumunjska funkcionira s tim planinčugama u svom srcu. baš se vidi da su to ukrali Mađarima, kao šaka na oko. Odlično je imati ovakve planinčuge u svom Heartlandu. Ne kao Kiflatska kojoj je Heartland praktično "na izvol'te" Mađarima... i naša Voša je, ali ona nije naš Heartland-a i uža je pa nemaju prostor za širinu nastupanja... A nisu ukrali Mađarima jer su ovi prvobitno držali samo ravnice (jer su bili konjanici), a ovo sve je brdovito. No, kasnije Ugari jesu to uzeli i dugo držali. Volim ovakve velike reljefne karte da uvećam pa razgledam...
|
|
Vrh |
|
|
Flamel
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 20:11 |
|
Pridružen/a: 08 srp 2019, 17:40 Postovi: 1961 Lokacija: Cetina-Vrbas, Mosor-Vranica
|
Bukurešt im je idealno zaštićen od eventualnih napadača: na jugu Dunav,a na sjeveru Karpati.
_________________ Kontra mraku, kontra sili, kontra rentijerstva, kontra klijentelizma
HDZ=SKH
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 20:54 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: weasel je napisao/la: Čudno kako rumunjska funkcionira s tim planinčugama u svom srcu. baš se vidi da su to ukrali Mađarima, kao šaka na oko. Odlično je imati ovakve planinčuge u svom Heartlandu. Ne kao Kiflatska kojoj je Heartland praktično "na izvol'te" Mađarima... i naša Voša je, ali ona nije naš Heartland-a i uža je pa nemaju prostor za širinu nastupanja... A nisu ukrali Mađarima jer su ovi prvobitno držali samo ravnice (jer su bili konjanici), a ovo sve je brdovito. No, kasnije Ugari jesu to uzeli i dugo držali. Volim ovakve velike reljefne karte da uvećam pa razgledam... Ne, nije. Pitaj Japance kako im je s planinama od 3000 metara posred otoka, pa ti putuj uokolo... Planine i rijeke su super na granicama, u centru države ni slučajno.
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 01 ožu 2021, 21:16 |
|
|
weasel je napisao/la: Ne, nije. Pitaj Japance kako im je s planinama od 3000 metara posred otoka, pa ti putuj uokolo...
Planine i rijeke su super na granicama, u centru države ni slučajno. Što se saobraćaja i povezanosti tiče - u pravu si, naravno. Ja sam govorio o odbrambenim prednostima - ako im upadne jači neprijatelj i probije linije mogu da se povuku u ove ogromne planine i odolevaju mnogo dugo... pogotovo jer su Karpati i japanske planine šumoviti... zato sam i pomenuo vašu otvorenost prema Mađarskoj - ako ne dao Bog bude neki rat i oni probiju, gde ćete? U dalmatinski krš? Srboljube, kakav je bio PRVI DAN KAO SRBIN? Eto vidiš kako je super, da si znao i ranije bi prešao u našu "ekipu"... Ne brini, ne očekuje se od tebe da Četnikuješ - mnogi nismo ljubitelji istih... ni da ikog mrziš i napadaš - mnogi to ne činimo... ni da VelikoSrbuješ - mnogi to ne ljubimo... samo da voliš i neguješ svoje Srpstvo, to je sve!
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 07 ožu 2021, 13:28 |
|
|
Evo još jedne slične: Zanimljivo je da se ovi Karpati veoma jasno vide iz Beograda iako su dosta udaljeni... ravna Zemlja?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 07 ožu 2021, 13:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60791 Lokacija: DAZP HQ
|
Jel imaju Rumunji kakve tunele i autoceste kroz Karpate, kako su spojeni s Bukureštom?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 07 ožu 2021, 13:51 |
|
|
ikmandvaradtist je napisao/la: weasel je napisao/la: Ne, nije. Pitaj Japance kako im je s planinama od 3000 metara posred otoka, pa ti putuj uokolo...
Planine i rijeke su super na granicama, u centru države ni slučajno. Što se saobraćaja i povezanosti tiče - u pravu si, naravno. Ja sam govorio o odbrambenim prednostima - ako im upadne jači neprijatelj i probije linije mogu da se povuku u ove ogromne planine i odolevaju mnogo dugo... pogotovo jer su Karpati i japanske planine šumoviti... zato sam i pomenuo vašu otvorenost prema Mađarskoj - ako ne dao Bog bude neki rat i oni probiju, gde ćete? U dalmatinski krš? Srboljube, kakav je bio PRVI DAN KAO SRBIN? Eto vidiš kako je super, da si znao i ranije bi prešao u našu "ekipu"... Ne brini, ne očekuje se od tebe da Četnikuješ - mnogi nismo ljubitelji istih... ni da ikog mrziš i napadaš - mnogi to ne činimo... ni da VelikoSrbuješ - mnogi to ne ljubimo... samo da voliš i neguješ svoje Srpstvo, to je sve! Mi smo izloženi sa Dravom koja je na 90% dužine granice a vi sa potpuno ravnim terenom prema sjeveru niste? Mađarima je prva prepreka kod vas Beograd.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 07 ožu 2021, 13:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60791 Lokacija: DAZP HQ
|
Koji mrtvi Madjari, oni od 1526. vojno nisu relevantni, nije ih porazio samo onaj koji nije ratovao s njima. Zato i jesu kao tough jer su zapravo dokazani pičići, Hrvati ne moraju ništa glumatati, mi smo takvi kakvi jesmo, nismo našamarali samo one koji ne graniče s nama.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 07 ožu 2021, 14:01 |
|
|
nemogu se slozit
|
|
Vrh |
|
|
ikmandvaradtist
|
Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste Postano: 07 ožu 2021, 14:24 |
|
|
weasel je napisao/la: Mi smo izloženi sa Dravom koja je na 90% dužine granice a vi sa potpuno ravnim terenom prema sjeveru niste? Mađarima je prva prepreka kod vas Beograd. Freyu, čitaj malo pažljivije , i o nama sam pisao: ikmandvaradtist je napisao/la: Odlično je imati ovakve planinčuge u svom Heartlandu. Ne kao Kiflatska kojoj je Heartland praktično "na izvol'te" Mađarima... i naša Voša je, ali ona nije naš Heartland-a i uža je pa nemaju prostor za širinu nastupanja...Samo se vi nadmeno smejte Žabarima, Ugrima, Muslimanima, ... Srboljube, vidim sklonio si stari... koji ćeš novi avatar staviti? Cara Duću, Svetog Savu, Nemanju? Mišića? Teslu? Srpska ocila, trobojku, orlušinu? Imaš ogroman izbor...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|