HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 svi 2026, 20:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 283 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Postoji li realna šansa za Konfederaciju?
1. Da 16%  16%  [ 8 ]
2. Ne 84%  84%  [ 42 ]
Ukupno glasova : 50
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako ćemo zbrinuti sve gradŽane.
PostPostano: 17 ožu 2021, 23:35 

Glupo je pričat o željama, i ja želim Hrvatsku do Karpata i 10 plavih Ukrajinki, toliko je realno i vaše proizvoljno farbanje Federacije po 10 različitih kriterija.

Realnost je ta krene li stvarno raspad mi se pozivamo na ovo;

slika

A dalje šta će se dalje izrodit tko zna.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 23:35 

Trebamo napraviti što god Hrvati iz BIH žele. Dosta su njihovi interesi, pa i sami životi, bili podređivani našima. Kolika god cijena bila toga što bi njima odgovaralo, moramo tako i gotovo.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 23:41 

Josip Filipović je napisao/la:
Trebamo napraviti što god Hrvati iz BIH žele. Dosta su njihovi interesi, pa i sami životi, bili podređivani našima. Kolika god cijena bila toga što bi njima odgovaralo, moramo tako i gotovo.

Nije bitno ni mi šta želimo, u čemu je razlika, jedno su želje drugo je stvarnost. Mi u stvarnosti držimo ono di se plaća struja EPHZHB, sve više od toga neće moći bez da se krene u rat. I ovako je pitanje. Neće raspad mirno proći u SBŽ i HNŽ, to sam siguran.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 23:41 

Koridori ce se tu na kraju povlacit, ali samo ako budete dovoljno glasni.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 23:44 

1986 je napisao/la:
Karabaja je napisao/la:
Hrvati u BiH su u debeloj zabludi. Izgubili su Mostar, više ne mogu marku da potroše bez dopusta Bošnjaka, i to njihov stolni grad. Izgubit će i stolac. Šta ostaje? Lištica i Livno? Srednju Bosnu ne treba ni komentirati.
Srbi su ih doslovno izbrisali iz Prijedora i Dervente, ali to ih ne spriječava da im i dalje ližu šupak i za svoje frustracije okrivljuju Bošnjake. HDZ je uništio sve što se moglo, počevši od aluminija pa nadalje. Hrvati u BiH su narod koji sam sebe vodi u nestanak

Muslimanu, Hrvati su većina u Mostaru, na njegovom zapadnom dijelu će biti kako mi želimo, ako vi na istoku mislite išta raditi bez našeg amena.

Stolac ste izgubili za sva vremena, a govorite da ćete ga preuzet već 20 godina.

U Bosni itekako ima Hrvata, u Žepču HDZ rastura, cijela općina plaća pretplatu RTV HB, uključujući i vas, pa sad vidi gdje ima HB gdje nema.

Stiže ti izborni zakon u Federaciji, plesat ćete kako mi sviramo, Sarajevo će raditi, a Herceg-Bosna će se graditi.

Hrvati su većinau mostaru, rezultati izbora ne kažu tako. Da da Sarajevo će raditi a HB graditi, po kom osnovu? Kako ćete natjerati Sarajevo na to. Nemate ništa načisto osim Livna i LIštice, poiri se s tim ujko.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 23:48 

Hara je napisao/la:

Puno koridora će tu trebat hahah... Lašva, Lepenica, Jajce, Žepče, Vareš, Usora. Ne znam. Nisam optimističan da će se to sve povezati.
Muslimani imaju samo USK a Srbi samo Brčko.

Zato sam onoliko lajao Tuđmanu što nije uzeo Vranicu te tako spojio Lašvu i Lepenicu sa Uskopljem te što je pustio Šipovo tj. napravio i Jajce otokom.
Aj se sad izvuci iz toga. Zavalio nas je maximalno.

Vrh

PostPostano: 17 ožu 2021, 23:59 

Da još pojasnim ovim novijima što se tiče EPHZHB, ja sam njih davno pitao spisak naselja koja im plaćaju struju, rekli su da ne mogu to dati jer postoji masa naselja u SBŽ i HNŽ koja je podijeljena tj. neki plaćaju struju HercegBosni a neki EPBiH. Tu će zasigurno biti naganjanja u SBŽ i HNŽ.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 00:08 

Naša Kvačica je napisao/la:
weasel je napisao/la:

Zato što su komunisti odlučili iz njih napraviti narod vjerojatno u pokušaju da smanje Hrvatsko Srpske tenzije koje bi došle do izražaja kad bi se Muslimani oprdjelili za Hrvate ili Srbe. A zašto je SDA došla na vlast to bi morao proučiti detaljnije, moguće je da su Srbi instalirali namjerno vjerskog fanatika da opravdaju svoj rat lakše. Previše je čudna ta priča kako je Babo izabran a Alija na kraju vladao.

To je besmisleno. Lako je danas reći nešto, ali nisu ljudi tada znali puno ni o Aliji ni o Babi. Tada su jednostavno glasovali za ZELENU stranku. Zašto su na izborima muslimani birali muslimansku stranku? Zašto nisu neku nacionalno eto bošnjačku ako su poseban narod, nego baš vjersku? Pa odgovor je jasan. I da je bio neki treći Mehmed umjesto Alije i Babe, on bi i dobio glasove, jer nisu birali osobu nego muslimansku stranku tko god da je vođa. Zašto Hrvati nisu imali, niti danas imaju katoličku stranku, nego nacionalno hrvatske?

Nisu se asimilirali čak ni u Sandžaku. U Srbiji nije bilo ni konstitutivnih naroda, pa opet nisu postali Srbi. Broj im sad opada jer sele na zapad i jedno vrijeme su selili u Sarajevo, znači mehanički odlijev. Asimilacija je cijelo vrijeme neznatna.

SDA nije muslimanska već Bošnjačka nacionalna stranka. Previše sam puta slušao pijane SDA-SDP prepirke ispred trgovine, da bi SDA bila muslimanska stranka. To što su se Bošnjaci nazivali Muslimani do 1991 ne čini Sda klero strankom

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 00:09 

Planina je napisao/la:
Hara je napisao/la:

Puno koridora će tu trebat hahah... Lašva, Lepenica, Jajce, Žepče, Vareš, Usora. Ne znam. Nisam optimističan da će se to sve povezati.

Zato sam onoliko lajao Tuđmanu što nije uzeo Vranicu te tako spojio Lašvu i Lepenicu sa Uskopljem te što je pustio Šipovo tj. napravio i Jajce otokom.

Pa da, tu si u pravu, cak i sa koridorima opet ce morat bit nesto trgovine. Pravo je pitanje koliko smo spremni halalit?

Ne vidim kako mozemo povezati Zepce. Cura mi je Hrvatica iz Zepca (sasvim slucajno, nisam trazio HB Hrvaticu iz integralistickih razloga haha), tako da mi je bliska njihova situacija, ali da bih radi Zepca zrtvovao neki dobar deal za nas - jebiga, ne bih.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 00:21 

Hara je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Pa da, tu si u pravu, cak i sa koridorima opet ce morat bit nesto trgovine. Pravo je pitanje koliko smo spremni halalit?

Ne vidim kako mozemo povezati Zepce. Cura mi je Hrvatica iz Zepca (sasvim slucajno, nisam trazio HB Hrvaticu iz integralistickih razloga haha), tako da mi je bliska njihova situacija, ali da bih radi Zepca zrtvovao neki dobar deal za nas - jebiga, ne bih.

Tipično miraz razmišljanje. Ništa neobično.

Tako je i zadnji despot Srbije i kralj Bosne Stjepan,

PRODAO MIRAZ I ZBRISAO, leta gospodnjeg 1459.

Bog mu dao zdravlja i 4 g docnije su ga oderali isti kojima je uzeo SANDUKE ZLATA....

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 00:50 

Kako se meni čini imamo dvije opcije,

Tražit raspad doslovno prema etničkim linijama ali to nas sasvim sigurno vodi u sukob i to 300%
Druga opcija je raspad po kantonima, tu gubimo onda Žepče Vareš i Usoru ali je manji nered oko toga što zapravo tražimo, lakše bi se raspetljalo.

Ali opet znam da nema teoretske šanse da će Sarajevo ikad po bilo kojim uvjetima pregovarati o raspadu granica što god bilo. Morat će se dovesti pred gotov čin jedino tako.

Unatoč svemu i dalje mislim da nije ni blizu vrijeme za raspad... možemo više dobiti strpljenjem...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 00:53 

weasel je napisao/la:
Kako se meni čini imamo mi dvije opcije,

Tražit raspad doslovno prema etničkim linijama ali to nas sasvim sigurno vodi u sukob i to 300%
Druga opcija je raspad po kantonima, tu gubimo onda Žepče Vareš i Usoru ali je manji nered oko toga što zapravo tražimo, lakše bi se raspetljalo.

Ali opet znam da nema teoretske šanse da će Sarajevo ikad po bilo kojim uvjetima pregovarati o raspadu granica što god bilo. Morat će se dovesti pred gotov čin jedino tako.

Unatoč svemu i dalje mislim da nije ni blizu vrijeme za raspad... možemo više dobiti strpljenjem...

Gubiš i SBK ako ćeš po kantonima. Ne može se ovo mirno raskopati. Netko će negdje izvisiti.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 01:01 

Pa to i kažem Bakir nikad neće pregovarat o nikakvim granicama koliko kod bili slabi politički i demografski, uvijek će prijetit ratom. Zbog njih to ne može mirno...

Zato treba čekati dok maksimalno ne oslabe lude ideje o poklapanja i uništenju Hrvata.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 01:33 

Netko je dobro rekao da su ove puste gradnje džamija zadnjih godina po Hrvatskoj autogol što se asimilacije tiče. Oni sami to s ponosom ističu:
Privitak:
sisk.jpg
sisk.jpg [ 294.83 KiB | Pogledano 2271 put/a. ]

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 03:47 

Planina je napisao/la:
USK je 1/1 muslimanski kanton koji ima 5 puta više rođenih od HBK

Istočni Mostar je 1/1 etnički muslimanski teritorij koji ima rođenih Muslimana koliko i Hrvata u SBŽ

Ajmo Pereci, ponovite bar 10 puta.

Zna li se koliko se Hrvata vratilo u Istočni Mostar ? Koliko vas ima procentualno od Bijelog Polja do Aerodroma?
Kada se preko medija priča povratku to su uglavnom teme o muslimanima. Muslimani su u mjestima gdje su oni većina temeljito potisnuli Srbe i Hrvate. Konstatno su vršili pritisak na iseljenje. Kad se vrate u RS đavo/šejtan im ne da mira te prave raznorazne pizdarije koriste djecu u dnevopolitičke svrhe.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 05:30 

U cijelom Istočnom Harmijaškom dijelu Mostara nema 1 000 Hrvata. Prije rata nas je bilo bar 5 000.
A Muslimana u Istoćnom imaš 40 000. Sa 1:8 omjera smo pali na 1:40.
Hrvata ima nešto u Bijelom Polju u Potocima ali to nije povratak nego se taj dio obranio, tu je HVO držao komadić preko Neretve koliko znam.
Povratak Hrvata pod teritorij koji je Harmija očistila u Mostaru je praktički nepostojeći. I to je veliki poraz hrvatske politike i šuplje priče o jedinstvenom Stolnom Mostaru.
Isto je i sa povratkom u muslimanski dio Jablanice i u Konjic. Praktički nula. U Konjicu nemamo ni jedan mandat a u Jablanici imamo 1 ali to je zbog naše zapadne polovice općine (Doljana) koja se obranila (uzimajući to u obzir 1 mandat je zapravo preloše u toj također strateški jako bitnoj općini).
Itd.
Realno se nema nad čime likovati sa hrvatske strane, ne znam ni jedan uspjeh hrvatske politike od rata naovamo (a i za vrijeme rata promašaj za promašajem), a ovi farbaju i traže čisto muslimanske kantone.
Smiješno je i čekanje da Muslimani padnu ispod neke magične brojke, šta kad padnu na 999 999? Šta s tim? Koliko će tada biti Hrvata? Kojom matematikom će se tražiti muslimanski teritoriji?
Dragi Pereci, osim ako tenkove ne pošaljete Muslimanima nećete odbiti ni metra, ni danas ni sutra ni za 10 20 godina saburanja. Doduše vas to i ne zanima, sila, vi bi s njima milom, ipak je to vaše cvieće, valja ih pohrvatiti jel da. Eh da mi je premjestit sve Muslimane u Kiflu bar na godinu dana, džamije, smeće, smog, loj, ciganluk, pa da nam onda Pereci dođu sa prijedlozima koliko ih valja obuvatit i pohrvatit i kako treba dugoročno razmišljat i saburat.

Citat:
Broj katolika u BiH za godinu dana smanjio se za 11.860, tako da ih u Bosni i Hercegovini sada živi 353.872, pokazuju podaci koje je danas objavio portal Vrhbosanske nadbiskupije Nedjelja.ba, prenosi Avaz. Budući da svi Hrvati nisu katolici, odnosno da su manji postotak ateisti, broj Hrvata je nešto veći od broja katolika, ali ne puno.

Samo sabur braćo, do zadnjeg kockoglavog hercegovca.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 06:05 

[quote="Planina"]U cijelom Istočnom Harmijaškom dijelu Mostara nema 1 000 Hrvata. Prije rata nas je bilo bar 5 000.
A Muslimana u Istoćnom imaš 40 000. Sa 1:8 omjera smo pali na 1:40.
Hrvata ima nešto u Bijelom Polju u Potocima ali to nije povratak nego se taj dio obranio, tu je HVO držao komadić preko Neretve koliko znam.
Povratak Hrvata pod teritorij koji je Harmija očistila u Mostaru je praktički nepostojeći. I to je veliki poraz hrvatske politike i šuplje priče o jedinstvenom Stolnom Mostaru.
Isto je i sa povratkom u muslimanski dio Jablanice i u Konjic. Praktički nula. U Konjicu nemamo ni jedan mandat a u Jablanici imamo 1 ali to je zbog naše zapadne polovice općine (Doljana) koja se obranila (uzimajući to u obzir 1 mandat je zapravo preloše u toj također strateški jako bitnoj općini).
Itd.
Realno se nema nad čime likovati sa hrvatske strane, ne znam ni jedan uspjeh hrvatske politike od rata naovamo (a i za vrijeme rata promašaj za promašajem), a ovi farbaju i traže čisto muslimanske kantone.
Smiješno je i čekanje da Muslimani padnu ispod neke magične brojke, šta kad padnu na 999 999? Šta s tim? Koliko će tada biti Hrvata? Kojom matematikom će se tražiti muslimanski teritoriji?
Dragi Pereci, osim ako tenkove ne pošaljete Muslimanima nećete odbiti ni metra, ni danas ni sutra ni za 10 20 godina saburanja. Doduše vas to i ne zanima, sila, vi bi s njima milom, ipak je to vaše cvieće, valja ih pohrvatiti jel da. Eh da mi je premjestit sve Muslimane u Kiflu bar na godinu dana, džamije, smeće, smog, loj, ciganluk, pa da nam onda Pereci dođu sa prijedlozima koliko ih valja obuvatit i pohrvatit i kako treba dugoročno razmišljat i saburat.

Pa neki i iz BiH su opsjednuti idejom da Hrvatska pripoji USK.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 07:44 

Pa neće Muslimani na ništa nikad pristat. Oni su na raznini Krajišnika 95.
Ovdje neki pričaju na način da nesmijemo bit megalomani da moramo uzet Kiseljak , Vitez, Kreševo i to je to, dat će Muslimani neki koridor do tamo. Neće oni pristat ni Kiseljak sa 30 % Muslimana predat ni Kreševo sa 10%, a kamoli koridor.
HV će kako god morat intervenirat i jednostavno moramo čekat da roknu u sljedećih par godina masovno tako da to neće bit nikakav rat već obična antiteroristička operacija HVa
A kad HV intervenira treba uzet i pusti USK, crtamo granice kakve sami želimo.

Planina je napisao/la:
USK je 1/1 muslimanski kanton koji ima 5 puta više rođenih od HBK

Jest ali prije samo 5 godina je imao 8 puta više
Kako je krenulo ove godine će imat 4 puta više u najboljem po njih slučaju

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 07:55 

Lutorčina je napisao/la:

Istočni Mostar je 1/1 etnički muslimanski teritorij koji ima rođenih Muslimana koliko i Hrvata u SBŽ

Nije ni to sasvim točno. 440 rođenih Hrvata u SBŽ 2019, a 390 Muslimana u Mostaru. 2019 od kad imamo zadnje etničke podatke
Od onda su dosta pali u Mostaru a i u samom SBŽ. Takvi su i trendovi da mnogo brže padaju.
Jednostavno nije sad vrijeme za žurbu.
Ako ste izdržali sve ove godine, u kojima su imali pozitivan natalitet a mi egzodus ulaskom u EU 2013 2014 2015, treba izgurat još neko vrijeme dok god im traje ovaj egzodus biblijskih razmjera

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 07:57 

S tim da je to sve po Bakirovim službenim podacima po kojima znamo da mute i lažu.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 08:37 

Rika sv Vida je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:

Nije ni to sasvim točno. 440 rođenih Hrvata u SBŽ 2019, a 390 Muslimana u Mostaru. 2019 od kad imamo zadnje etničke podatke
Od onda su dosta pali u Mostaru a i u samom SBŽ. Takvi su i trendovi da mnogo brže padaju.
Jednostavno nije sad vrijeme za žurbu.
Ako ste izdržali sve ove godine, u kojima su imali pozitivan natalitet a mi egzodus ulaskom u EU 2013 2014 2015, treba izgurat još neko vrijeme dok god im traje ovaj egzodus biblijskih razmjera

Trenutno je dobra situacija ali muslimanska elita je svjesna tih trendova koje spominješ i pokušati će preokrenuti situaciju na izborima 2022. Sljedeće godine možemo očekivati sve moguće vrste prevara pa i agresije, jer im je to zadnja šansa da nešto naprave. Ako odbijemo napade 2022. onda smo u dobroj poziciji za budućnost.

1542 of 2558 - 60.28%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 09:09 

Potpisujem Planinu za odgovore ovoj dvojici. Samo da se nadovežem, tema glasi kako zrinuti SVE gradžane, a ne 20 ili 40 tisuća njih, i onda nam opet onaj dodrinaš imputira paranoju od jednog mujage, ili ovaj što kaže da ćemo ostavit pola Hrvata vanka što je čista laž i takija. Zna se kako stojimo u sredinama di smo pomišani s njima. Smiješno, kao i tema uostalom.

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 09:15 

Pa naslov teme je katastrofa. On bi "zbrinjavao" preko milijun Muslimana umjesto da ih voda nosi.
Uzet što je naše i što mi želimo jer dogovora ni pregovora nema nit će bit jer neće Muslimani pristat na išta. Dakle uzimamo što želimo a ostatak muslimanska država koja će se raspast sama od sebe demografski i ekonomski.
Inače i BiH sadašnja neće moć funicionirat još dugo. Slijedi kolaps zdravstva i mirovinskog.

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 09:41 

Planina je napisao/la:
weasel je napisao/la:
Kako se meni čini imamo mi dvije opcije,

Gubiš i SBK ako ćeš po kantonima. Ne može se ovo mirno raskopati. Netko će negdje izvisiti.

Iako, mozemo imat i par eksklava, nije to sad neki bauk...

Vrh

PostPostano: 18 ožu 2021, 09:49 

weasel je napisao/la:
Kako se meni čini imamo dvije opcije,

Bude li raspada po kantonima mi dobijamo HBK, ZHK, HNK, i PK. Sa zadnjom tezom se slažem

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 283 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: