HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 12 stu 2024, 23:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1962 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 79  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: karte, mape, zemljovidi svakojake vrste
PostPostano: 11 ožu 2021, 16:36 

weasel je napisao/la:
Žalim "drugar" to ćemo bojati u Srbiju kad bude dio Srbije.

Znači ništa od bojanja u crvenu Hrvatsku ?

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 19:01 

Frey se toliko boji Srba da će na kraju preći u Srbe da ne bi morao da provede život cvokoćući od straha... :zubati

Mada, ako pređe... tada će da se plaši sam sebe?! Hmm... komplikovano! :confused1

Freyu, bila bi mi čast da te poSrbim! Jednog hrvatskog forumaša sam već poSrbio (sad se zove Srboljub, treba da vidim je li se već poPravoslavio), ti bi mi bio drugi (sam izabereš novo ime, gde ćeš se poPravoslaviti, krsnu Slavu itd... ime Srboljub je zauzeto!)... a onda idem dalje na trećeg, pa četvrtog, petog... test the next! :kava

ikmandvaradtist The Serbmaker!

slika

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 19:13 

HHerceg je napisao/la:
Šta si škrt tako. Lasica ko njegv poglavnik najviše voli zlato. Pošalji koju uncu i Lasica crta za tebe do kraja života. :kava

Sad mi je jasnija pjesma "u Madridu grobnica od zlata". :D

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 21:42 

Graničar18 je napisao/la:
HHerceg je napisao/la:
Šta si škrt tako. Lasica ko njegv poglavnik najviše voli zlato. Pošalji koju uncu i Lasica crta za tebe do kraja života. :kava

Sad mi je jasnija pjesma "u Madridu grobnica od zlata". :D

Ajde da su vaši bolji, al kad je kralj vaš utekao sa pola državnog trezora u London... nemate se šta antiši rugat. :zubati

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 21:46 

ikmandvaradtist je napisao/la:
Frey se toliko boji Srba da će na kraju preći u Srbe da ne bi morao da provede život cvokoćući od straha... :zubati

Mada, ako pređe... tada će da se plaši sam sebe?! Hmm... komplikovano! :confused1

Freyu, bila bi mi čast da te poSrbim! Jednog hrvatskog forumaša sam već poSrbio (sad se zove Srboljub, treba da vidim je li se već poPravoslavio), ti bi mi bio drugi (sam izabereš novo ime, gde ćeš se poPravoslaviti, krsnu Slavu itd... ime Srboljub je zauzeto!)... a onda idem dalje na trećeg, pa četvrtog, petog... test the next! :kava

ikmandvaradtist The Serbmaker!

slika

Au contraire, bolje ti pređi k nama u ustanički tor, tvoje znanje o crvenoj Hrvatskoj će biti neprocjenjivo kad budemo to vraćali matici.

Već ti imam ime za predložit, BokeljskiSoko :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 22:58 

weasel je napisao/la:
Au contraire, bolje ti pređi k nama u ustanički tor, tvoje znanje o crvenoj Hrvatskoj će biti neprocjenjivo kad budemo to vraćali matici.

U tome i jeste fora: nigde u mom obimnom znanju o "Crvenoj Hrvatskoj" ne postoji ni najmanja naznaka a kamoli ikakav dokaz da ona zaista i jeste "Crvena Hrvatska"! :sad

Ali - primamljiva ponuda, zaista! :wink

weasel je napisao/la:
Već ti imam ime za predložit, BokeljskiSoko :zubati

:smijeh

Kralju! :klanjam

P.S.: ovo je već 2. put da pokušavaš da me vrbuješ - prvi put je bilo na Temi "Kako doći u Kiflatsku"... čudi me to, zar nemaš averziju prema nama "Četnicima"? U divno Hrvatstvo bi posejao zlu "Četničku" krv i upropastio ga?

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 23:08 

Nisu svi Srbi četnici ima i tu materijala za asimilaciju. :zubati

Vrh

PostPostano: 11 ožu 2021, 23:40 

weasel je napisao/la:
Nisu svi Srbi četnici ima i tu materijala za asimilaciju. :zubati

To što nisam & ne želim da budem Četnik ne znači da želim da budem :ujko .

Uostalom, zar želiš "Cigana" u hrvatskom DNK? Ili "Pravoslavnog Turčina"? Možda su ovi tvoji u pravu i ja ekšli lažem da sam 195 + sa svetlom kompleksijom i svetlim očima a u stvari sam pljunuti Džej ili Erdogančić? :smijeh

Lako bi se ja uklopio kod vas sa svojim prezimenom kao jedne vaše javne ličnosti, znanjem vašeg dijalekta nakon godina gledanja HRT, izgledom i umećem u "Piciginu"... ali previše volim svoje Srpstvo sa svim njegovim lepotama i bedom... :neznam

Nego ne reče ništa za ovu poslednju kartu - malo vam, a? :zubati

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 01:33 

Nije loša ta zadnja karta, samo posavinu ne damo, barem ta dva otoka...

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 10:18 

weasel je napisao/la:

U tome i jeste fora: nigde u mom obimnom znanju o "Crvenoj Hrvatskoj" ne postoji ni najmanja naznaka a kamoli ikakav dokaz da ona zaista i jeste "Crvena Hrvatska"! :sad

Ali - primamljiva ponuda, zaista! :wink

Ljetopis popa Dukljanina, ringing bells?

Citat:
Ljetopis je jedan od najstarijih izvora i kompilacija za hrvatsku, crnogorsku i slavensku povijest, vjerojatno na temelju pripovijednih i drugih izvora iz 12. stoljeća, koji je sastavio anonimni autor nazvan Pop Dukljanin, svećenik u Baru. Odatle i naziv Barska kronika, dok je sam autor djelo nazvao Kraljevstvo Slavena (lat. Sclavorum Regno). Pop Dukljanin rabio je starije slavenske predloške i sastavke iz 11. i 12. stoljeća, koji nisu sačuvani. Djelo opisuje zamišljeno kraljevstvo Slavena, kralja Svatopluka, koji je održao sabor na polju Dalmi, legendu o osnutku Dubrovnika, povijest Duklje i dr., a obuhvaća događaje na prostoru hrvatske i srpske srednjovjekovne države, osobito Duklje od 5. do najdetaljnije 12. stoljeća. Najstariji sačuvani prijepis je na latinskom od oko 1650., dok je po mogućem starijem izvorniku Mavro Orbini 1601. objavio knjigu na talijanskom Il regno degli Slavi. Godine 1666. objavio ga je na latinskom Ivan Lučić u svojoj povijesti De regno Dalmatiae et Croatiae libri sex. Djelo je utjecalo na rani panslavizam u Hrvata. Takozvana hrvatska redakcija (14–15. st.) donosi legendu o ubojstvu kralja Zvonimira, Slaveni postaju Hrvati, a Svatopluk postaje Budimir. O djelu su napisani brojni historiografski radovi.

Drugo je po vremenskom redu pisano vrelo o postanku hrvatske vlasti na području rimske Dalmacije Ljetopis popa Dukljanina. Nastao je u 12. stoljeću. Prema njegovu se kazivanju nisu Hrvati kao takvi uopće ni doselili u Dalmaciju. Došli su samo Goti pod braćom Totilom i Ostroilom. Osvojili su najprije Panoniju. Onda je Totila s jednim dijelom vojske krenuo u Italiju, opustošio je i tamo umro, a Ostroilo je osvojio Dalmaciju i vladao njome kao kraljevstvom Gota. O gotskom kralju u Dalmaciji Selimiru, sinu Svevladovu i unuku Ostroilovu, kaže Dukljanin da ju je napunio mnoštvom Slavena i da je u ono doba u zemlji bio mir (glava 4: lat. replevit multitudine Sclavorum et quievit terra in diebus illis). O tome ne daje nikakva bližeg objašnjenja. Govoreći poslije o kraljevstvu Gota u Dalmaciji kaže da su se oni zvali još i Slaveni (glava 5: lat. Gothi, qui et Sclavi). Kraljevstvo Gota postalo je tako i kraljevstvo Slavena. Tek kada se potanko opisuje kako je Svetopelek, osmi Selimirov nasljednik, koji se prvi pokrstio i preveo cijeli svoj narod u kršćanstvo, uredio svoju državu, spominje se prvi put Hrvatska kao ime kojim je nazvao dvije od pokrajina na koje je podijelio svoje kraljevstvo, i to upravo primorske njegove pokrajine. Jednoj je od njih nadjenuo ime Bijela Hrvatska, a zvala se i Donja Dalmacija (glava 9: lat. vocavit Croatiam albam, quae et inferior Dalmatia dicitur), a drugoj Crvena Hrvatska, a zvala se i Gornja Dalmacija (u istoj glavi: lat. Croatiam Rubeam vocavit, quae et superior Dalmatia dicitur). Hrvatska su tako samo dvije pokrajine kraljevstva Gota ili Slavena. U Dukljanina nema nikakvoga dolaska Hrvata, a i dolazak Slavena pod gotskim okriljem ostaje sasvim nejasan.[

Citat:
Splitski plemić Dmine Papalić pronašao je 1500. u Poljicima staru knjigu pisanu harvackim pismom, a koja sadrži tzv. Hrvatsku redakciju Ljetopisa Popa Dukljanina. Prema mišljenju Stjepana Antoljaka, hrvatska i latinska redakcija poklapaju se do XXIII. poglavlja nakon čega se razilaze i vremenski i sadržajno. U hrvatskoj redakciji Slaveni postaju Hrvati, Svetopeleg Budimir, a donosi se i legenda o ubojstvu kralja Zvonimira.

Dmine Papalić je hrvatsku kroniku pronašao 22. listopada 1500. u Krajini u domu Markovića u Poljicima o čemu svjedoči Marko Marulić koji je kroniku preveo na latinski jezik pod nazivom Povijest kraljeva Dalmacije i Hrvatske zajedno s poviješću pustošenja Salone (Regum Dalmatiae et Croatiae historia una cum Salonarum desolatione). Taj prijevod se čuva u Narodnoj biblioteci u Beogradu. a, dok se rukopis Marulićeva bolonjskog prijepisa naziva Croatiae Dalmatiaeque regum gesta. Isti stari rukopis hrvatske redakcije, preveo je na latinicu 1546. u Omišu, Jerolim Kaletić (Ćaletić).

Crvena Hrvatska i Dukljani žive vječno. :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 10:42 

Zašto nijekati crveno hrvatstvo pučanstvu Duklje, Raške, Metohija, severne i srednje Alb, do Valone i jonskoga mora.

Gde je povjesna granica sa Heladom.
Gde su hrv bojovnici ukrali ljepu Jelenu i izazvali rat

Gde je povjesni hrv antički stolni grad Troja stradao.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 14:24 

Freyu,

a treba vam i te 2 posavske opštine? Znači treba vam USK, DGG, posavske opštine... vi ničeg ne mislite da se odreknete, ništa da žrtvujete, ništa da amputirate? Kako doći do Kompromisa ako se samo od jedne strane očekuju odricanja i žrtvovanja? :neznam

A što će vama koridor i Podrinje, pa ne treba vam to sve....

Vi ste potpisali da je vaše 49% BiH i vi ste realno gotovi sa razgraničavanjem.
Čitava federacija može u nekom slučaju pripast nama i vi tu nemate prava bunit se, imate svoj entitet.

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 15:42 

weasel je napisao/la:
A što će vama koridor i Podrinje, pa ne treba vam to sve....

Vi ste potpisali da je vaše 49% BiH i vi ste realno gotovi sa razgraničavanjem.
Čitava federacija može u nekom slučaju pripast nama i vi tu nemate prava bunit se, imate svoj entitet.

"U nekom slučaju"?

Pa, "U nekom slučaju" kao valjano odrađen "Plan Šengenslavija" čitava BiH može pripasti - nama, zar ne?

Ali - OK. Fer. :palacgore2 Naša je RS, CG, SRB. Dok se ne mešate u to - nema problema i sve može. "Ne diraš me - ne diram te". No, ako počnete da prčkate tuda gde je naše - uzvratiti istom merom: npr. pomoći Muslimanima da vas stegnu još jače. Akcija - Reakcija. Pošteno. :kava

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 17:30 

Uravnotežen reljef 2 strane da niko ne može lako da upadne:

slika

A ne k'o ovaj potpuno izložen Kiflatski heartland... Orban se sigurno oblizuje da mu bale cure kao vodopad :drool :

slika

slika

Vrh

PostPostano: 12 ožu 2021, 18:22 

tIkvane opet nisi popio lijekove.

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 13:43 

Kad ti Hrvati kažu da je "Boka bila u Rvackoj" - samo im p.o.t.u.r.i.š. (moram ovako jer je ta reč zabranjena i budu zvezdice umesto slova) austrijsku kartu pod nos:

slika

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 14:04 

slika

A ne k'o ovaj potpuno izložen Kiflatski heartland... Orban se sigurno oblizuje da mu bale cure kao vodopad :drool :

Hat Persze, Iki... Na Orbanovom meniju je i "srpska Atina", ne brini ništa. :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 16:14 

buenos aires je napisao/la:
Hat Persze, Iki... Na Orbanovom meniju je i "srpska Atina", ne brini ništa. :zubati

slika

Jeste.

No, naša sreća je ta što i ako uzmu Vošu - nekako, nekom Magijom, nekim Čudom, ogromnim žrtvama... opet nama ostaje naš Heartland površine veće od cele Kiflatske i brojem stanovnika oko 5 M... nije prestrašan gubitak... :yes

No, ako VAMA uzme ovo što je već uračunao (dobro pogledaj kartu), ostaće vam jedva neki mali patrljak te će i Muslimanija biti Gigant za vas... tad bi mogli lako da ostvare taj svoj San o Makarskoj... :bihzastava

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 16:19 

slika

Jeste.

No, naša sreća je ta što i ako uzmu Vošu - nekako, nekom Magijom, nekim Čudom, ogromnim žrtvama... opet nama ostaje naš Heartland površine veće od cele Kiflatske i brojem stanovnika oko 5 M... nije prestrašan gubitak... :yes

No, ako VAMA uzme ovo što je već uračunao (dobro pogledaj kartu), ostaće vam jedva neki mali patrljak te će i Muslimanija biti Gigant za vas... tad bi mogli lako da ostvare taj svoj San o Makarskoj... :bihzastava

Meni će derane svugdi bit dobro, ja sam od sorte koja OPSTAJE. Bilo pravde, ne bilo pravde. Bilo Srbije, ne bilo Srbije... Ta mi već tako živimo tristo i kusur godina, kad pobedimo ovu koronu ićemo na prelo, išćemo vrući fanaka i boliće nas klinac za sve na svitu. :D

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 21:29 

Meni će derane svugdi bit dobro, ja sam od sorte koja OPSTAJE. Bilo pravde, ne bilo pravde. Bilo Srbije, ne bilo Srbije... Ta mi već tako živimo tristo i kusur godina, kad pobedimo ovu koronu ićemo na prelo, išćemo vrući fanaka i boliće nas klinac za sve na svitu. :D

Mračnjaku, zluradniku i white knightu kao ti može samo da se čini da mu je dobro. Ali tu Afriku u koju najavljuješ da ćeš otići ionako ne možeš mnogo za urnišeš jer je već jako nisko...

Na Temu:

slika

Koja ovo opština u Mađarskoj ima nekog kralja koji korača po podu koji je Šahovnica? Predstava prošlosti ili najava budućnosti u jednom grbu... :001_unsure

Vrh

PostPostano: 19 ožu 2021, 21:41 

Mračnjaku, zluradniku i white knightu kao ti može samo da se čini da mu je dobro. Ali tu Afriku u koju najavljuješ da ćeš otići ionako ne možeš mnogo za urnišeš jer je već jako nisko...

Na Temu:

slika

Koja ovo opština u Mađarskoj ima nekog kralja koji korača po podu koji je Šahovnica? Predstava prošlosti ili najava budućnosti u jednom grbu... :001_unsure

Mračno je u tvojoj glavi! :D

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2021, 13:46 

slika

slika

slika

Vidiš kanjon Drine? :D

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2021, 05:13 

weasel je napisao/la:
Šta ti Francuzi znaju, kao da mi radimo njima ranovjekovne karte o charlemagne...

Bitno je da vi CROmedijaši znate te vam hrvatska obala do Grčke... :smijeh

Ne, najozbiljnije - je li "Servia" "Sarajevo" ili je neki drugi grad u pitanju (kliknite na uvećanje karte):

slika

Vidim da je na udaljenosti od Drine odokativno kao Sarajevo a i ime je poslično pa sam pretpostavio - možda neko zna šta je u pitanju... :neznam

Bugari između Gargana i Cassina. :sega

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2021, 13:39 

Sokolić je napisao/la:

Bitno je da vi CROmedijaši znate te vam hrvatska obala do Grčke... :smijeh

Ne, najozbiljnije - je li "Servia" "Sarajevo" ili je neki drugi grad u pitanju (kliknite na uvećanje karte):

slika

Vidim da je na udaljenosti od Drine odokativno kao Sarajevo a i ime je poslično pa sam pretpostavio - možda neko zna šta je u pitanju... :neznam

Bugari svi i svuda =))

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2021, 14:16 

Ceha je napisao/la:
Sokolić je napisao/la:

Bugari svi i svuda =))

Srbi i karte, jesi primjetio kako nemaju ozbiljnog kartografa na forumu :zubati

Zato i prave te svoje nebuloze s VKK

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1962 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 79  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: