HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2024, 10:57.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1366 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 55  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kina
PostPostano: 24 tra 2021, 13:04 

Što vi gluposti pričate to nisu istine, amerikanci imaju BDP per capita 60k dolara i 330M stanovnika.

Kina ima 4.5 puta stanovnika više indija 4 puta više, dakle da bi imali isti BDP ukupno moraju imati barem 15 tisuća dolara per capita i to da ameri stoje u mjestu a ne stoje.

Indijci su sirotinja teška, Kinezi su tek nedavno došli do neke srednje klase. Kina će možda prestići ameriku a indija sigurno neće još barem 50 godina.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:12 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Kinezi imaju stanovnika kao sav Zapad zajedno , veliki je to resurs .Naravno , ako su dobro organizovani , a djeluje mi da jesu .Ne možeš više ni pogledom ispratiti brzinu kojom se razvijaju .
A Zapad je umoran i potrošen , zadnjih svi smo svedoci svakojakih sranya koji to potvrđuju. Postao je ovisnik o Kini .
Sjećam se vremena kada su svi Kinezi bili na biciklima , bili isto obučeni i jeli '' kad iskrsne'' . Negdje sam pročitao podatak da je 1980 .u Pekingu bilo 4000 ( četiri hiljade ) privatnih automobila , a danas npr imaju najveći broj električnih auta na planeti .
I u svemu drugom je tako , ne samo u saobraćaju , nego u svakoj ljudskoj djelatnosti .
Progresiju njihovog razvoja najbolje oslikava fakat , da im je privredni rast u prvom kvartalu 2021. 18,5 % . I to u vrijeme pandemije .

Neko reče , USA ima 7000 nuklernih bojevih glava , Kinezi 300 ...
Pa ? Baciće ih na KInu ? Pa majka mu stara , nije to pejntbol :zubati :laugh
Ustalom, ako zapnu , za dvije godine će ih i Kinezi naštancati desetak hiljada .

Rusi imaju 7000 nuklearki

Ameri imaju 6500 nuklearki

Kinezi imaju 300

Francuzi imaju 300

Englezi imaju 200.

Nije paintball, ali niko nije toliko lud da baci nuklearku na zemlju koja ima 20 puta više nuklearki i ne znam koliko više ciljeva. Da je to tako kako ti oričaš, svi bi imali po dva, tri komada i bilo bi dosta.

Inače jedan brrr podatak. Na kraju Hladnog rata, SSSR je imao 60.000 nuklearki, a SAD 40.000.

Niko ni na koga neće bacati nuklearke , tako nešto nema nikakog smisla , suludo je .
Nisam ja nikakav ''kinezofil'' , ali mi je drago što su jedna od dvije zemlje , koje sve brže svode zapadne smradove i prokletinje na pravu mjeru.
PS.
Kad već pomenu bacanje A bombi..Pade mi na pamet sva pogubljenost Amera kada su im srušene dvije zgrade u Njujorku .Usrali su se ko grlice.
Dvije zgrade.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:17 

Svarog je napisao/la:
Rusi imaju 7000 nuklearki

Ameri imaju 6500 nuklearki

Kinezi imaju 300

Francuzi imaju 300

Englezi imaju 200.

Nije paintball, ali niko nije toliko lud da baci nuklearku na zemlju koja ima 20 puta više nuklearki i ne znam koliko više ciljeva. Da je to tako kako ti oričaš, svi bi imali po dva, tri komada i bilo bi dosta.

Inače jedan brrr podatak. Na kraju Hladnog rata, SSSR je imao 60.000 nuklearki, a SAD 40.000.

Niko ni na koga neće bacati nuklearke , tako nešto nema nikakog smisla , suludo je .
Nisam ja nikakav ''kinezofil'' , ali mi je drago što su jedna od dvije zemlje , koje sve brže svode zapadne smradove i prokletinje na pravu mjeru

Naravno da niko neće bacati nuklearke. Ali zato ni Kinezi neće gađati američki kapitalni brod, baš da neka budala u DC ne poludi i rokne im nekoliko airburst-oba na Peking (a, Ameri stvarno jesu takve budale).

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:20 

Svarog je napisao/la:

Nisam ja nikakav ''kinezofil'' , ali mi je drago što su jedna od dvije zemlje , koje sve brže svode zapadne smradove i prokletinje na pravu mjeru

Naravno da niko neće bacati nuklearke. Ali zato ni Kinezi neće gađati američki kapitalni brod, baš da neka budala u DC ne poludi i rokne im nekoliko airburst-oba na Peking (a, Ameri stvarno jesu takve budale).

Niko nikog neće gađati .

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:21 

Ni država veličine Kine ne bi oreživela toliki nuklearni udar. Oni koji ne bi poginuli direktno od ekslozije ili rafijacije, umrli bi od glafi. Ne, Kina ne bi preživela nuklearni udar od SAD ili od Rusije.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:21 

Svarog je napisao/la:

Niko nikog neće gađati .

Naravno da niko nikog neće gađati.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:24 

Budi siguran da su majmuni Amerikanci u stanju to uraditi. Pa pobiju 500.000 ljudi u masakrima, unište na tisuće obitelji dodatno i razore čitave provincije radi "regime change". I boli ih ***. To su psihopate i manijaci.
Mislim da i KInezi i Rusi imaju New Zealand na svojim listama nuklearnih ciljeva. Znaju gdje se kriju ti miševi koji kroje NWO američku politiku. Ili bar gdje bi pobjegli da dođe taj sudbonosni trenutak. To znaju i ti milijarderi, jako dobro.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:30 

Kina nije kupila, nego prihvatila obveznice. Tražili su pare. Pa su pre par godina tim istim obveznicama kupili ogromnu flotu Boeing aviona.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:36 

Kina rasla 18% u prvom kvartalu, Amerika preko 30%, big deal, rast na lockdown q12020.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:41 

Kineski kapital je zdraviji. Hardware, zlato, infrastruktura. Ne špekulacije sa burzama i beskonačno tiskanje novca.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:47 

Ne.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 13:49 

Misliš da bi Kini odgovaralo da im Amerikanci odnesu sve poslove koje su im doneli? Oni ne bi osetili nikakve posledice?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 14:45 

Ostavite se atomskog rata, ameri bi da su mogli u takvom ratu pobijediti dosad već bacili bombu. Svaki pa i najmanji konflikt taman da se baci jedna atomska bomba bi izazvao sveopći termonuklearni rat i uništenje ljudi.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 14:51 

weasel je napisao/la:
Ostavite se atomskog rata, ameri bi da su mogli u takvom ratu pobijediti dosad već bacili bombu. Svaki pa i najmanji konflikt taman da se baci jedna atomska bomba bi izazvao sveopći termonuklearni rat i uništenje ljudi.

Sveopšti termonuklearni rat ne bi uništio život na zemlji.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 14:59 

weasel je napisao/la:

Sveopšti termonuklearni rat ne bi uništio život na zemlji.

Naravno da ne bi, ali s obzirom da nisam štakor ili ameba brinem se zbog ponašanja svjetskih vođa.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:11 

Nego "braćo" Srbi ako ne pomaže Kina i drugovi, probajte se prešaltat na Indiju i nesvrstane, možda oni vrate Kosmet? :neznam

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:13 

aleksije radicevic je napisao/la:
Oce li Kina podviti rep?

Nemoj i ti tu moronsku terminologiju. Kina može da podvije rep samo zbog sebe i svojih interesa. Ne može da podvije rep zbog nas. Nas može samo da proda, ako im Ameri ponude nešto korisnije nego da nas podržavaju.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:14 

Ostaće većina Evrope i Amerike. Ostaće 0 od Kine. Jednostavno stvar brojki.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:15 

Što mene briga za Kosovo, to je vaš problem, samo mi je smiješno kako se ponašate kao Bošnje, dat će hincko i Biden Gradžansku, tako vi s Kinezima.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:17 

Oce li Kina podviti rep?

Nemoj i ti tu moronsku terminologiju. Kina može da podvije rep samo zbog sebe i svojih interesa. Ne može da podvije rep zbog nas. Nas može samo da proda, ako im Ameri ponude nešto korisnije nego da nas podržavaju.

Pa sta je realno da se desi, s obzirom na svetsku konstelaciju moci, ekonomske i svake druge? Da se mozemo oslanjati na Kinu ili ne mozemo? Ili bolje, do koje mere mozemo?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:17 

Vezano uz broj kineskih nuklearnih bojevih glava službena brojka je 300, međutim zapadnjačke konzervativne procjene govore o 500-700 komada, i to one koje su prema vlastitoj konstataciji podcjenjivale brzinu rasta kineske vojske za nekih 30%, pa ako i to eskontiramo u brojke, što oni nisu napravili, dobijamo brojke koje možda idu i do blizu 1000 bojevih glava.

Inače, ima u Pentagonovom izvješću od prije par dana zanimljiva konstatacija da Kina može ravnopravno sudjelovati u svim regionalnim scenarijima nuklearnog sukoba i većini interkontinentalnih, uz očekivanje da će i taj gap kroz par godina biti prevladan. Detalje naravno ne navode, ali možemo pretpostaviti da Kina nije spremna na najekstremnije scenarije gdje recimo ne uspijevaju izazvati uništenje i SADa i Rusije istovremeno, u okolnostima kada se ovi aktivno brane i svojim nuklearnim kapacitetima napadaju njihove poligone za lansiranje. Kina vjerojatno u takvom sukobu više ne bi postojala, dok Rusija i SAD bi, osim u slučaju da međusobno zarate.

Također možemo govoriti o vjerojatnosti ograničenog nuklearnog sukoba, ekvivalent primjeni bojnih otrova u Prvom svjetskom, ali otom potom. Treći svjetski, kad bi sada izbio, uz postojeće tehnologije i stupanj razvoja, po mom misljenju bi bio ograničeno nuklearni uz cestu regionalnu upotrebu sa taktickim horizontom. Do strateške all out razmjene teško da bi došlo jer se nijedna sila ne bi našla u takvoj očajničkoj situaciji niti bi jedna drugu uopće pokušavale stjerati u kut. Većina bombi, ako ne i sve, bi ionako lupala po proxijima. Sve drugo je prerizično.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:21 

Dok oni nas podržavaju, treba da održavamo što je moguće bolje odnose sa njima. To je valjda logično.
Pa sta je realno da se desi, s obzirom na svetsku konstelaciju moci, ekonomske i svake druge? Da se mozemo oslanjati na Kinu ili ne mozemo? Ili bolje, do koje mere mozemo?

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:39 

To sam rekao jer si kao mazga insistirao na nekoj odskočnoj dasci kao jedinoj mogućoj temi. Pa ni Amerikanci ne bi mogli da nagovote Hokanđane, ali morao sam da karikiram, pa sam izabrao drugu po važnosti luku u svetu da to uradim.

Jel tebi jasno da mi nećemo uopšte biti pomenuti nabtom sastanku. Kakva luke, pruge, daske??? Pa jel su Kinezi do sada pregovarali o tome sa Amerima. Naravno fa nisu, to su kikiriki teme. Oni pričaju o dskeko ozbiljnijim stvarima, nama se bave zamenici pomoćnika, a ne predsednici.

Smirite hormone, fesiće se ništa u vezi nas. Razgovori će biti o Južnom kineskom moru, Filipinima, Vijetnamu, Pakistanu, Centrslnoj Aziji, Africi. Neće biti nikakvog razgovorima o nama mravima ovde.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 15:51 

Ako stvarno veruješ fa sam bio ozbiljan kada sam ti pomenuo Roterdam (da bih ti karikirao), onda stvarno ne vidim svrhu razgovora.

I zašto se ponašate kao da smo samo mi na putu ptema severu? Zašto de prvo gradi Bg-Budimoešta brza pruga, a ne, Pirej, pa do Bečs i gde već. Do srveroistoka +Estonija)imaju devet zemalja, do severozapada (Holandija zbog ušća Rajne) 4 zemlje.

Znači, gospodo sa predimenzioniranim osećajem značaja, mi nismo jedina evropska zemlja. Ako jedna sabotira, nema ništa ni od čega. Tako da, trajaće to. Godinama.

Vrh

PostPostano: 24 tra 2021, 16:07 

Ko priča o Kosovu!?

Ja pričam o scenariju gde Ameri kažu Poljskoj i Nemačkoj "zaustavljaj to", Poljska i Nemačka udare petama i viknu jawohl! I šta mi onda imamo? ***, eto šta imamo. Jedino ako će u Budimpešti da bude distribucioni centar ovako će Orban i dalje da bude na vkasti. Inače, inamo put za nigde.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1366 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 55  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: VUKsaJUGA i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: