|
|
Stranica: 236/329.
|
[ 8216 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
nesvrstan95
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:30 |
|
|
Eskadrila borbenih aviona bit će smještena na Plesu. No, za Rafale će trebati sagraditi cjelokupnu novu infrastrukturu, sve osim piste. Tako će trebati sagraditi nove kondicionirane hangare i radionice. Budući da je riječ o borbenim avionima, potrebno je sagraditi i nekoliko desetaka armiranobetonskih skloništa.
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:34 |
|
|
Macron je naglasio da ta zemlja ima veliki problem jer se suočava s povratkom džihadista.Smatra da je BiH "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku" "Francuska se na hrvatski natječaj nije javila iz ekonomskih i gospodarskih razloga, nego isključivo iz političkih razloga i političke volje Francuske da s Hrvatskom zajedno razvija europsku obranu i radi na europskim interesima unutar NATO-a. Nakon što su takav zajednički cilj usuglasili francuski predsjednik Emmanuel Macron i hrvatski premijer Andrej Plenković, donesena je odluka da se Francuska javi na natječaj" Udarat će francuska tehnika
_________________ Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si . Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:42 |
|
|
nesvrstan95 je napisao/la: Macron je naglasio da ta zemlja ima veliki problem jer se suočava s povratkom džihadista.Smatra da je BiH "tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku" "Francuska se na hrvatski natječaj nije javila iz ekonomskih i gospodarskih razloga, nego isključivo iz političkih razloga i političke volje Francuske da s Hrvatskom zajedno razvija europsku obranu i radi na europskim interesima unutar NATO-a. Nakon što su takav zajednički cilj usuglasili francuski predsjednik Emmanuel Macron i hrvatski premijer Andrej Plenković, donesena je odluka da se Francuska javi na natječaj" Udarat će francuska tehnika Volim kad uskladimo političke razloge.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:47 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2126 Lokacija: Južna Bosna
|
Mar-kan je napisao/la: Jiv je napisao/la: Zasto uzimamo mix jednosjeda i dvosjeda? Dvosjed za obuku. Jasno je zasto bar 2 dvosjeda. Ali zasto ne svih 12? Nije li odrzavanje jednostavnije tako? Obuka brza? Dvosjedi su I u borbi/bombardiranju ucinkovitiji?
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:52 |
|
|
Jiv je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Dvosjed za obuku. Jasno je zasto bar 2 dvosjeda. Ali zasto ne svih 12? Nije li odrzavanje jednostavnije tako? Obuka brza? Dvosjedi su I u borbi/bombardiranju ucinkovitiji? nemamo dovoljno pilota za 24 dvosjeda . Tu bi trebalo biti 30 pilota minimalno .
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:53 |
|
|
nesvrstan95 je napisao/la: Jiv je napisao/la: Jasno je zasto bar 2 dvosjeda. Ali zasto ne svih 12?
Nije li odrzavanje jednostavnije tako? Obuka brza? Dvosjedi su I u borbi/bombardiranju ucinkovitiji?
nemamo dovoljno pilota za 24 dvosjeda . Tu bi trebalo biti 30 pilota minimalno . Teško da je to razlog, jedan pilot bi trebao moći voziti dvosjeda. Možda je dvosjed skuplji?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1017 of 2558 - 39.76%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: nesvrstan95 je napisao/la: nemamo dovoljno pilota za 24 dvosjeda . Tu bi trebalo biti 30 pilota minimalno . Teško da je to razlog, jedan pilot bi trebao moći voziti dvosjeda. Možda je dvosjed skuplji? Šta će dvosjed ako 1 pilot upravlja na njemu ? Onda bolje jednosjed .
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 11:59 |
|
|
Više goriva stane u jednosjed, znači pokriva veći prostor.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 12:21 |
|
|
Da napišem nešto totalno iskreno, bez bilo kakve zajebancije i zle namere (primenjivo i na sve ostale države u regionu, Bugarske, Srbije i sl).
Rafal - sam po sebi odličan avion. U vrhu svoje generacije.
Ali šanse da će Hrvatska uspeti da drži funkcionalnu eskadrilu sa bilo kakvim smislenim borbenim potencijalom su zaista minimalne. Dovoljno je pogledati šta su sve uradili Česi i koliko je tu bilo pripreme dok su prešli na Gripene, kako funkcionišu Mađari, kako funkcionišu mučeni Austrijanci sa EF, probleme iračkog RV sa novijim američkim avionima itd.
Gde je infrastruktura, gde su piloti i kad se naprave (za šta će biti potrebne godine) kako ih zadržati da ne beže u civilnu avijaciju i najbitnije od svega - gde je vazduhoplovno tehničko osoblje. Ono što sam ja video da vi planirate, u Francuskoj radi 2-4 puta više ljudi, a oni su proizvođači sa remontnim i proizvodnim kapacitetima.
Onda je pitanje naoružanja, jer nije isto imati Rafal sa topom i bazičnim A-A sposobnostima ili punu paletu naoružanja. Onda je pitanje obuke za upotrebu različitog naoružanja i u različitim vremenskim i drugim uslovima. Preskaču se generacije, sa peglanja vazduha na MiG21 na 21. vek.
Na kraju, radi se od 12 aviona. Deo će biti namenjen za obuku, deo će uvek biti van stroja jer ni dosta ozbiljnije države ne uspevaju da izvuku visok procenat ispravnosti iz ovako složenih sprava - što u praksi kaže da će u pojedinačnom trenutku za sve potrebe kontrole VaP, borbe u vazduhu i podršku na kopnu biti dostupno nekoliko aviona.
No, biće ovo i interesantan eksperiment - da li je zemlja sa tako skromnim demografskim i ekonomskim potencijalima sposobna da koristi avijaciju na ovom nivou ili će unutar NATO morati da se traži neko drugo rešenje.
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 12:30 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Da napišem nešto totalno iskreno, bez bilo kakve zajebancije i zle namere (primenjivo i na sve ostale države u regionu, Bugarske, Srbije i sl).
Ali šanse da će Hrvatska uspeti da drži funkcionalnu eskadrilu sa bilo kakvim smislenim borbenim potencijalom su zaista minimalne. Dovoljno je pogledati šta su sve uradili Česi i koliko je tu bilo pripreme dok su prešli na Gripene, kako funkcionišu Mađari, kako funkcionišu mučeni Austrijanci sa EF, probleme iračkog RV sa novijim američkim avionima itd.
Gde je infrastruktura, gde su piloti i kad se naprave (za šta će biti potrebne godine) kako ih zadržati da ne beže u civilnu avijaciju i najbitnije od svega - gde je vazduhoplovno tehničko osoblje. Ono što sam ja video da vi planirate, u Francuskoj radi 2-4 puta više ljudi, a oni su proizvođači sa remontnim i proizvodnim kapacitetima.
Onda je pitanje naoružanja, jer nije isto imati Rafal sa topom i bazičnim A-A sposobnostima ili punu paletu naoružanja. Onda je pitanje obuke za upotrebu različitog naoružanja i u različitim vremenskim i drugim uslovima. Preskaču se generacije, sa peglanja vazduha na MiG21 na 21. vek.
Na kraju, radi se od 12 aviona. Deo će biti namenjen za obuku, deo će uvek biti van stroja jer ni dosta ozbiljnije države ne uspevaju da izvuku visok procenat ispravnosti iz ovako složenih sprava - što u praksi kaže da će u pojedinačnom trenutku za sve potrebe kontrole VaP, borbe u vazduhu i podršku na kopnu biti dostupno nekoliko aviona.
No, biće ovo i interesantan eksperiment - da li je zemlja sa tako skromnim demografskim i ekonomskim potencijalima sposobna da koristi avijaciju na ovom nivou ili će unutar NATO morati da se traži neko drugo rešenje. gledajte vi vaše jadne migove iz doba SSSR mi ćemo imat uvijek 8-9 aviona za bombardiranje , te nalet pilota 130+ sati a vi sada imate nalet 40 .
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 12:50 |
|
|
Dobro pa vi nemate jadne migove iz doba SSSR, oh wait...
|
|
Vrh |
|
|
nesvrstan95
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 12:53 |
|
|
mi kupujemo avione skoro 5 generacije , a vi letite na krševima 3.5 generacije .
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 12:58 |
|
|
Aha, tako je. Elem, da ne ulazim dalje u rasprave sa mlađim maloletnicima skromnih kognitivnih sposobnosti, i dalje stojim iza napisanog. Uostalom, mislim da je Selak rekao sličnu stvar u nešto manje reči. Biće zanimljivo sve ovo pratiti. Kao i čitav proces u Bugarskoj npr.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 12:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60791 Lokacija: DAZP HQ
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Dobro pa vi nemate jadne migove iz doba SSSR, oh wait... i dalje drži formaciju s F35.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:03 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Opet rasprave ciji je veci. Naravno srski je veci, otegao se do poda.
Mislim na nos.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:05 |
|
|
dudu je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Dobro pa vi nemate jadne migove iz doba SSSR, oh wait... i dalje drži formaciju s F35. Jedva. Realno, bolje Rafali nego F35. Pozdrav gosn dudu, nije me bilo sto godina na hb.org, drago mi je videti da su poznata lica još aktivna. DrMag je napisao/la: Opet rasprave ciji je veci. Ne sa moje strane. Rafale je bolja mašina od bilo kakvog miga, polovnog izraelskog f16 ili nečeg trećeg. Samo sam hteo da iznesem neke praktične probleme na koje će HR tu naići. Kažem, isto važi za svaku zemlju u ovom delu Evrope. Isto važi čak i za Srbiju i polovne MiG29. Nedostatak infrastrukture, manjak pilota i posebno stravičan manjak VT osoblja koji će sve to držati u ispravnom stanju koliko god poznato već bilo. U Srbiji običan svet ima isti problem. Vidi avion na Dnevniku i odmah kreće loženje. Kao da je to Škoda, pa sipaš gorivo, sedneš i voziš. No vidim da vi to sve baš onako ozbiljno shvatate. Tako da se ne bih mešao više.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:10 |
|
|
K:M je napisao/la: Heero je napisao/la: Zašto si ti tako retardiran? Pa mi mozemo prodat otoke ako ocemo za dvije rakete,sta to tebe boli ***? Kakvi djecacici kakvi snovi? Kakve ti veze imas sa time,to sto ste vi istocni neradnici i mrtva puhala neznaci da smo mi takvi impotentni seljaci. Prestani projicirat srbstvo na hrvate,lagali su ti! Mi smo nesta drugo. Obično ne odgovaram prostacima i primitivcima. Uz to si kronično nepismen. Pozornost na velika slova, interpunkciju, logičan tok misli. Pogubljen si i rastrojen. Kad se izvini i ovladaš osnovama, javi se. Bok. Prihvati cu onda ovo tvoje javljanje kao znak nemoci i poraza HVALA TI!
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:12 |
|
|
K:M je napisao/la: dudu je napisao/la: 12 Rafala kao 30 F-16. nije ni čudo što tko god kupi Rafale dolazi po još. Milanović 2027. u Dassualt Aviation showroomu: ovako, dat ćete mi još dvije eskadrile Rafale, ovih najnovijih do zuba naoružanih. ne, dat ćete mi 3 eskadrile. možda još jedna eskadrila rabljenih u cijeni? Zašto ne odmah 3 pune eskadrile. Što se čeka. Prepišite im otoke. Reče ovaj nepismeni Heero. Da je to svemirski brod, ne bi samo 300 napravili. Već 4 k tko f16. Pa jel moguce da tebe to toliko pati sto smo kupili avione kakve vucic sanja?
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:15 |
|
|
Heero je napisao/la: K:M je napisao/la: Zašto ne odmah 3 pune eskadrile.
Što se čeka. Prepišite im otoke. Reče ovaj nepismeni Heero.
Da je to svemirski brod, ne bi samo 300 napravili. Već 4 k tko f16. Pa jel moguce da tebe to toliko pati sto smo kupili avione kakve vucic sanja? Pusti ih citavo vrijeme pate, gori od bosnja koji sanjaju gradjansku.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:25 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Da napišem nešto totalno iskreno, bez bilo kakve zajebancije i zle namere (primenjivo i na sve ostale države u regionu, Bugarske, Srbije i sl).
No, biće ovo i interesantan eksperiment - da li je zemlja sa tako skromnim demografskim i ekonomskim potencijalima sposobna da koristi avijaciju na ovom nivou ili će unutar NATO morati da se traži neko drugo rešenje. Zanemario si tu niz faktora... Francuska je apsolutni proizvođač Rafale, znači od motora, trupa, elektronike baš sve francuzi proizvode. Tako da s te strane ne možeš uzeti Gripen - koji ima motor GE mislim 404 il neku njegovu nadogradnju iz USA - IPOD za bombardiranje je uzeo od Rafale, jer njihov nije zadovoljio na Švicarskom natječaju - dio eletronike ti proizvode i britanci Gripen je ubiti internacionalni avion i sigurno da dio problema sa održavanjem i operativom proizlazi baš iz toga, kad se pojavi problem treba ti suradnja baš proizvođača iz te države, pa onda iz druge, treće, a svi znamo da se štite takvi sofisticirani sustavi i intelektualno vlasništvo. Austrijanci su jedini uzeli tu šaržu EF i činjenica da isto tako je riječ o EU avionu dio iz Španjolske, Italije, Njemačke, Britanije, čak i njemci se tuže da im je premalo operativni EF i da su britanci napravili neke greške na trupu i smanjili mu vjek trajanja, koji je trebo bit 40-45 godina. Također podcjenjuješ hrvatske avio-tehničare, da ti dam samo jedan primjer, Lufthansa jedan od najveći putnički prijevoznika ti je do nedavno održavala avione u RH (ne znam jel još uvijek to traje) Ruski inžinjeri su ti obučavali hrvatske AT početkom '90i za vrijeme rata, mi smo jedna od rijetki država koja je imala tu privilegiju. Naravno platilo smo to pošteno. Njemci za EF i francuzi su bili zadovoljni našim tehničarima i rekli su da je ove nove avione puno lakše održavat, jer su baš za to rađeni po "blokovima", dok je MIG "jednovolumenski". Mislim da su rekli da za 3 mjeseca mogu samostalno radit na EF i Rafale Također podcjenjuješ hrvatske pilote, kompletna eskadrila HRZ pilota ti je otišla u Jordan obučavat njihove pilote za neke brutalne pare prije 3-4 godine. Nemoj zaboravit da smo mi imali vježbe sa NATO avionima di se uhodavala operativnost i naši piloti su upravljali na F16 itd. Nema potrebe da idem u neku dalju povijest, al naše škole rade jako kvalitetne inžinjere i dio naših ti se školuje po svjetu stalno. Nama je iznimno važana operativnost da smo samostalni, a Rafale je tu vrh. Što se tiče para to nije toliko problem, negdje uzmeš i prebaciš u HRZ. Rafale je rađen da bi bio što jednostavniji, što manje održavanja i što jednostavniji, sigurno je po održavanju najednostavniji.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60791 Lokacija: DAZP HQ
|
koliko znam naši piloti su otišli u Oman. pozdrav jagnjeća.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 13:58 |
|
|
DrMag je napisao/la: Heero je napisao/la: Pa jel moguce da tebe to toliko pati sto smo kupili avione kakve vucic sanja? Pusti ih citavo vrijeme pate, gori od bosnja koji sanjaju gradjansku. Nemogu vjerovat. Pa zar mu nije pametnije pravit se da mu je svejedno i ignorirat nego cvilit? Kako li onda tek trebe bari?
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 14:03 |
|
|
Brane je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Da napišem nešto totalno iskreno, bez bilo kakve zajebancije i zle namere (primenjivo i na sve ostale države u regionu, Bugarske, Srbije i sl).
No, biće ovo i interesantan eksperiment - da li je zemlja sa tako skromnim demografskim i ekonomskim potencijalima sposobna da koristi avijaciju na ovom nivou ili će unutar NATO morati da se traži neko drugo rešenje. Zanemario si tu niz faktora... Francuska je apsolutni proizvođač Rafale, znači od motora, trupa, elektronike baš sve francuzi proizvode. Tako da s te strane ne možeš uzeti Gripen - koji ima motor GE mislim 404 il neku njegovu nadogradnju iz USA - IPOD za bombardiranje je uzeo od Rafale, jer njihov nije zadovoljio na Švicarskom natječaju - dio eletronike ti proizvode i britanci Gripen je ubiti internacionalni avion i sigurno da dio problema sa održavanjem i operativom proizlazi baš iz toga, kad se pojavi problem treba ti suradnja baš proizvođača iz te države, pa onda iz druge, treće, a svi znamo da se štite takvi sofisticirani sustavi i intelektualno vlasništvo. Austrijanci su jedini uzeli tu šaržu EF i činjenica da isto tako je riječ o EU avionu dio iz Španjolske, Italije, Njemačke, Britanije, čak i njemci se tuže da im je premalo operativni EF i da su britanci napravili neke greške na trupu i smanjili mu vjek trajanja, koji je trebo bit 40-45 godina. Također podcjenjuješ hrvatske avio-tehničare, da ti dam samo jedan primjer, Lufthansa jedan od najveći putnički prijevoznika ti je do nedavno održavala avione u RH (ne znam jel još uvijek to traje) Ruski inžinjeri su ti obučavali hrvatske AT početkom '90i za vrijeme rata, mi smo jedna od rijetki država koja je imala tu privilegiju. Naravno platilo smo to pošteno. Njemci za EF i francuzi su bili zadovoljni našim tehničarima i rekli su da je ove nove avione puno lakše održavat, jer su baš za to rađeni po "blokovima", dok je MIG "jednovolumenski". Mislim da su rekli da za 3 mjeseca mogu samostalno radit na EF i Rafale Također podcjenjuješ hrvatske pilote, kompletna eskadrila HRZ pilota ti je otišla u Jordan obučavat njihove pilote za neke brutalne pare prije 3-4 godine. Nemoj zaboravit da smo mi imali vježbe sa NATO avionima di se uhodavala operativnost i naši piloti su upravljali na F16 itd. Nema potrebe da idem u neku dalju povijest, al naše škole rade jako kvalitetne inžinjere i dio naših ti se školuje po svjetu stalno. Nama je iznimno važana operativnost da smo samostalni, a Rafale je tu vrh. Što se tiče para to nije toliko problem, negdje uzmeš i prebaciš u HRZ. Rafale je rađen da bi bio što jednostavniji, što manje održavanja i što jednostavniji, sigurno je po održavanju najednostavniji. KiMMa nema,nema bre to! Vi srte bre samo tamo tehnicare slali da brisu prasinu po motorima,hrvatska nema kapacitete da njeni piloti sudjeluju u nato vezbama. Vi bre trebate da ćutate i da cekate da vam rus bre donira neki avionić koji kompktibilan sa projektilima koji su vam ostali iz JNA.Znam to jebemu kevu jer sam pametan,jer je tako i vu srbijo!!
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 14:06 |
|
|
weasel je napisao/la: DrMag, što je prema tebi sljedeća velika nabavka za HV?
Tenkovi? Brodovi? PZO?
Brodovi i avioni idu istovremeno. Odabrali smo protuoklopna oruzja , njihova nabava je djelomicno realizirana, okosnicu cine TOW na Bradley, Hellfire na helikoptere i Spike LR na Patra vozila, pjesaci M136 AT-4, i vjerojatno M4 CArl-Gustaf. Slijedi nabava naoruzanih BL od proizvodjaca unutar nato saveza. Tenkovi ce pricekati odluku o prikljucenju EU projektu razvoja novog tenka, gdje cemo moci participirati sa svojim rjesenjima (uglavnom softverska rjesenja). U narednim godinama cemo zamijenti milove nekim zapadnim helikopterom.
|
|
Vrh |
|
|
Heero
|
Naslov: Re: OSRH Postano: 23 svi 2021, 14:06 |
|
|
@brane pa samo ovo što sam procitao da f16 ne lete bez potpore drugih aviona a rafale moze sam u duboki neprijateljski prostor je strasno bitno.SPECTRE da nespominjem.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|