HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 vel 2025, 23:40.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1161 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 47  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vidimo se u Hrvatskoj
PostPostano: 03 lip 2021, 12:48 

A mogao je već biti ugledni Sentluišanin.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 12:49 

Burbon je napisao/la:
Lars Dietrich je napisao/la:

Žao mi je, ali ja sam domaće gore list. Niakav Turčin na tvoju žalost. :tt2

Postoji zakon i red ali se ne poštuje, odn. selektivno se poštuje. Ne mogu legalno napisati da traže krštenicu kao glavni i jedini uvjet, pa napišu zakon o državljanstvu RH po EU standardu otvoren za sve. Kad ispuniš uvjete ili dio navedenih dočeka te šalteruša i traži krštenicu.

Ovdje NašaKvačica moderator godinama priča kako se Bošnjaci muslimani ne pridržavaju Washingtonskog ugovora, a slijep je pred činjenicom da ni Hrvatska ne poštuje ugovor o Konfederaciji iz istog ugovora, koji je mogla poštovati koliko je mogla, a nije nikako.

Pa RH ne poštuje odn. selektivno primjenjuje vlastite zakone, što se vidi po načinu kako daje državljanstvo. A i naši poslovni ljudi znaju da zakon nije isti za sve kada posluju.

Kako ćemo onda surađivati ako ni zakon ne važi???

Nije drzavljanstvo otvoreno za sve. Ne samo da lažeš ko musliman nego se još i razmećeš svojim neznanjem. Imas javno dostupan zakon o državljanstvu pa ga prouči. Ne ispunjavaš uvjete i onda tu izmisljas o nekakvom osobnom hiru salteruše. Ne more ona proizvoljno izmisljat uvjete. Postoji zakon, red i procedura nije ti to bliski istok.

Članak 16 Zakona o Državljanstvu RH je jasan kao dan.

Članak 16.Pripadnik hrvatskog naroda koji nema prebivalište u Republici Hrvatskoj, može steći hrvatsko državljanstvo ako udovoljava pretpostavkama iz članka 8. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona.Pripadnost hrvatskom narodu utvrđuje se ranijim deklariranjem te pripadnosti u pravnom prometu, navođenjem te pripadnosti u pojedinim javnim ispravama, zaštitom prava i promicanjem interesa hrvatskog naroda i aktivnim sudjelovanjem u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu.

MUP RH traži:
pripadnici hrvatskog naroda trebaju dostaviti isprave kojima dokazuju svoje ranije nacionalno izjašnjavanje u pravnom prometu - npr. izvornik ili ovjerena preslika radne knjižice, vojne knjižice, svjedodžbe, indeksa, izvatka iz matice rođenih, vjenčanih i dr. Pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se i dostavljanjem dokaza o zaštiti prava i pomicanju interesa hrvatskog naroda i dokaza o aktivnom sudjelovanju u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu. Ukoliko se stranke pozivaju na pripadnost hrvatskom narodu njihovih roditelja, uz zahtjev trebaju dostaviti dokaze kojim potvrđuju nacionalno deklariranje roditelja.

Ovo je mrtvo slovo na papiru. Možeš imati sve ovo kao moj prijatelj, ali ako ne priložiš krštenicu NEĆEŠ dobiti državljanstvo i NISI Hrvat.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 12:50 

zbl je napisao/la:
:klanjam Bosna je hrvatsko Kosovo

zagrcnuh se :w00t :zubati

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 12:51 

3AJE6 je napisao/la:
zbl je napisao/la:
:klanjam Bosna je hrvatsko Kosovo

zagrcnuh se :w00t :zubati

Goražde i Ustikolina - kolevka hrvatstva.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 12:54 

Burbon je napisao/la:

Nije drzavljanstvo otvoreno za sve. Ne samo da lažeš ko musliman nego se još i razmećeš svojim neznanjem. Imas javno dostupan zakon o državljanstvu pa ga prouči. Ne ispunjavaš uvjete i onda tu izmisljas o nekakvom osobnom hiru salteruše. Ne more ona proizvoljno izmisljat uvjete. Postoji zakon, red i procedura nije ti to bliski istok.

Članak 16.Pripadnik hrvatskog naroda koji nema prebivalište u Republici Hrvatskoj, može steći hrvatsko državljanstvo ako udovoljava pretpostavkama iz članka 8. stavka 1. točke 5. ovoga Zakona.Pripadnost hrvatskom narodu utvrđuje se ranijim deklariranjem te pripadnosti u pravnom prometu, navođenjem te pripadnosti u pojedinim javnim ispravama, zaštitom prava i promicanjem interesa hrvatskog naroda i aktivnim sudjelovanjem u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu.

MUP RH traži:
pripadnici hrvatskog naroda trebaju dostaviti isprave kojima dokazuju svoje ranije nacionalno izjašnjavanje u pravnom prometu - npr. izvornik ili ovjerena preslika radne knjižice, vojne knjižice, svjedodžbe, indeksa, izvatka iz matice rođenih, vjenčanih i dr. Pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se i dostavljanjem dokaza o zaštiti prava i pomicanju interesa hrvatskog naroda i dokaza o aktivnom sudjelovanju u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu. Ukoliko se stranke pozivaju na pripadnost hrvatskom narodu njihovih roditelja, uz zahtjev trebaju dostaviti dokaze kojim potvrđuju nacionalno deklariranje roditelja.

Ovo je mrtvo slovo na papiru. Možeš imati sve ovo kao moj prijatelj, ali ako ne priložiš krštenicu NEĆEŠ dobiti državljanstvo i NISI Hrvat.

Kako je tvoj mitski prijatelj ispunjavao uvjete a eto samo ga krštenica zajebala? S čime?

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 12:55 

Burbon je napisao/la:

Dođi ljeti kad nije Corona, recimo oko Sarajevo Film Festivala pa ćeš vidjeti gomile žena i muškaraca koji traže partnere za brak iz dijaspore. Tako je već barem desetak godina.
Više je BH građana vani, i to mlađih, nego je unutar BiH. Mi smo postali zemlja iseljenika.
To su naše žene i muškarci, Bošnjaci muslimani sa stranim državljanstvima.

Ako si ti ružan, neugledan, i šeprtljav i ne pakuješ ništa dolje, to je tvoj problem. :neznam

Nemoj svoje komplekse projicirat na druge. Ja sam visok i dalmatinac, da mi se da petljat sa vašim glavatim muslimankama skuplja bi ih na lopate jer su jadne, siromasne očajnice opsjednute morem. Bio u Sarajevu jednom turisticki i nikad više, bezvezno prljavo i nazadno misto, kabul na balkanu. Kako to da te nijedna nije tila jado? Pa ne žele ni te vaše jadnice iz dijaspore lokalne žicare. Nisu lude a i kompleksi rade. Zele nekoga sa zapada a ne bijedu iz bosne.

Jadniče, imamo desetke tisuća kuća i apartmana na moru u Hrvatskoj. A mole nas da dolazimo u CG, Albaniju, Grčku i Tursku. Tko ima više para ide po Kanarima, ******, i Maldivima. Ne hvališi se morem.

Misliš ja njih nisam htio. Najmanje tri puta sam odbio brak sa našim dijasporušama, jer sam imao bolju žensku doma. Ma ima toga kolko hoćeš, i tek će biti.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 12:59 

Burbon je napisao/la:

Nemoj svoje komplekse projicirat na druge. Ja sam visok i dalmatinac, da mi se da petljat sa vašim glavatim muslimankama skuplja bi ih na lopate jer su jadne, siromasne očajnice opsjednute morem. Bio u Sarajevu jednom turisticki i nikad više, bezvezno prljavo i nazadno misto, kabul na balkanu. Kako to da te nijedna nije tila jado? Pa ne žele ni te vaše jadnice iz dijaspore lokalne žicare. Nisu lude a i kompleksi rade. Zele nekoga sa zapada a ne bijedu iz bosne.

Jadniče, imamo desetke tisuća kuća i apartmana na moru u Hrvatskoj. A mole nas da dolazimo u CG, Albaniju, Grčku i Tursku. Tko ima više para ide po Kanarima, ******, i Maldivima. Ne hvališi se morem.

Misliš ja njih nisam htio. Najmanje tri puta sam odbio brak sa našim dijasporušama, jer sam imao bolju žensku doma. Ma ima toga kolko hoćeš, i tek će biti.

Koji vi? Koliko ima licnosti u tvojoj glavi :smijeh

Ti nemaš nista, imas neku izbu u mahali u mracnom vilajetu i to je to.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:00 

Burbon je napisao/la:

MUP RH traži:

Kako je tvoj mitski prijatelj ispunjavao uvjete a eto samo ga krštenica zajebala? S čime?

Ovim od pradjeda do njega.

Npr. izvornik ili ovjerena preslika radne knjižice, vojne knjižice, svjedodžbe, indeksa, izvatka iz matice rođenih, vjenčanih i dr. Pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se i dostavljanjem dokaza o zaštiti prava i pomicanju interesa hrvatskog naroda i dokaza o aktivnom sudjelovanju u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu.

Piše mu fino u dokumentima gdje je god nacionalna pripadnost Hrvat. Jedina stvar je što je Mujaga po imenu. Tako već preko 100 godina. Išao je čovjek i u katoličku gimanziju u Sarajevu. Kad takav čovjek nije Hrvat, a jeste srpski mafijaš iz Vojvodine, nema dalje.

Ja nemam ni pola njegovih dokumenata niti sam išao u katoličku gimnaziju.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:01 

Burbon je napisao/la:

Ne poznajemo se. Nemaš pojma. Briši čudak. :eek

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:06 

Burbon je napisao/la:

Npr. izvornik ili ovjerena preslika radne knjižice, vojne knjižice, svjedodžbe, indeksa, izvatka iz matice rođenih, vjenčanih i dr. Pripadnost hrvatskom narodu dokazuje se i dostavljanjem dokaza o zaštiti prava i pomicanju interesa hrvatskog naroda i dokaza o aktivnom sudjelovanju u hrvatskim kulturnim, znanstvenim i sportskim udrugama u inozemstvu.

Piše mu fino u dokumentima gdje je god nacionalna pripadnost Hrvat. Jedina stvar je što je Mujaga po imenu. Tako već preko 100 godina. Išao je čovjek i u katoličku gimanziju u Sarajevu. Kad takav čovjek nije Hrvat, a jeste srpski mafijaš iz Vojvodine, nema dalje.

Kako lažeš, mozes mislit da su mu se od pradjeda redom izjašnjavali ko Hrvati :smijeh

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:07 

Burbon je napisao/la:

Kao musliman si strucnjak za čudake sta jes jes. Još imas potrebu da se hvalis kako neki vi posjedujete desetak tisuća kuća. Ko da si dio Borga.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:10 

Burbon je napisao/la:
Puno Sarajevo zena sa zapada koje traze muslimane :smijeh

Daj stari malo i nama toga sta konzumiraš očito dobro udara.

Dođi ljeti kad nije Corona, recimo oko Sarajevo Film Festivala pa ćeš vidjeti gomile žena i muškaraca koji traže partnere za brak iz dijaspore. Tako je već barem desetak godina.
Više je BH građana vani, i to mlađih, nego je unutar BiH. Mi smo postali zemlja iseljenika.
To su naše žene i muškarci, Bošnjaci muslimani sa stranim državljanstvima.

Ako si ti ružan, neugledan, i šeprtljav i ne pakuješ ništa dolje, to je tvoj problem. :neznam

Kako izgledaju kad se mogu viditi?
Nose bijele trake? Cvijet u kosi?

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:11 

Burbon je napisao/la:

Kako lažeš, mozes mislit da su mu se od pradjeda redom izjašnjavali ko Hrvati :smijeh

Od 1. svjetskog rata naovamo. Tek nešto kasnije od katoličke populacije u BiH. Kod nas su postojala i hrvatska kulturna društva, i što sve ne sa hrvatskim predznakom. To je prilična tradicija.
Nije postojala muslimanska nacija, već su se ljudi izjašnjavali kao Hrvati ili Srbi.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:15 

Burbon je napisao/la:

Kao musliman si strucnjak za čudake sta jes jes. Još imas potrebu da se hvalis kako neki vi posjedujete desetak tisuća kuća. Ko da si dio Borga.

Jako mnogo Bošnjaka muslimana posjeduje nekretnine u Dalmaciji. Deseci tisuća. Ja kad idem na Jadran mogu komotno odsjesti kod Bošnjaka u većini mjesta, jer uvijek drže poneki apartman. Druga je stvar što ja volim Hrvatsku i lijepo se slažem sa Hrvatima katolicima, pa mi je svejedno gdje ću odsjest, i uvijek mi bude lijepo i prijatno. Sve je to moj narod.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:16 

Burbon je napisao/la:

Od 1. svjetskog rata naovamo. Tek nešto kasnije od katoličke populacije u BiH. Kod nas su postojala i hrvatska kulturna društva, i što sve ne sa hrvatskim predznakom. To je prilična tradicija.
Nije postojala muslimanska nacija, već su se ljudi izjašnjavali kao Hrvati ili Srbi.

Haha tek nesto kasnije od katolicke populacije u bosni. Zato ne mozeš bit Hrvat. A taj "prijatelj" je stvaran ko i miki maus.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:18 

Burbon je napisao/la:

Jako mnogo Bošnjaka muslimana posjeduje nekretnine u Dalmaciji. Deseci tisuća. Ja kad idem na Jadran mogu komotno odsjesti kod Bošnjaka u većini mjesta, jer uvijek drže poneki apartman. Druga je stvar što ja volim Hrvatsku i lijepo se slažem sa Hrvatima katolicima, pa mi je svejedno gdje ću odsjest, i uvijek mi bude lijepo i prijatno. Sve je to moj narod.

Na stranu sta nije desetak tisuća i šta opet maštaš, kakve to ima veze s tobom i kako je to tvoj životni uspijeh?

Znaš da kad dođeš u Dalmaciju da si manji od makova zrna i najfiniji ikad jer smo mi alergični na kurčenje i laki na triskama.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:18 

Izjašnjavali se Hrvatima kad je stisnuo unitarizam srpske većine u Srboslaviji pa se zbijali uz Hrvate.
Da bi danas došli do pozicije da kopiraju Srbe i onda se čude zašto se Srbi i Hrvati približavaju u BiH.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:19 

Ovdje NašaKvačica moderator godinama priča kako se Bošnjaci muslimani ne pridržavaju Washingtonskog ugovora

Pa to je činjenica, ne?

a slijep je pred činjenicom da ni Hrvatska ne poštuje ugovor o Konfederaciji iz istog ugovora, koji je mogla poštovati koliko je mogla, a nije nikako.

SDA je bila protiv konfederacije.

1106 of 2558 - 43.24%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:22 

Imaju SDA-ovci kuće na moru, kad zakuha oni će se placati u moru i huškati boraniju na susjede Hrvate.
Ovaj put čim se zagužva treba konfiscirali svu imovinu članova terorističke organizacije Muslimanskog Bratstva SDA.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:25 

Naša Kvačica je napisao/la:
Ovdje NašaKvačica moderator godinama priča kako se Bošnjaci muslimani ne pridržavaju Washingtonskog ugovora

Pa to je činjenica, ne?

a slijep je pred činjenicom da ni Hrvatska ne poštuje ugovor o Konfederaciji iz istog ugovora, koji je mogla poštovati koliko je mogla, a nije nikako.

SDA je bila protiv konfederacije.

To je izgovor. Hrvatska je mogla učiniti čuda na integraciji Federacije sa RH da je samo htjela. I mimo SDA. Jednostrano i biti principijelna sa držanjem ugovora koliko je to moguće.
Svaki takav potez bi dalje oslabio poziciju SDA i raščistio stanje.

Nego jedva dočekali da se riješe obveze. Neće MZ, neće SDA. :neznam
Da su tako postupili, danas bi vaši argumenti bili meritorni oko Izbornog zakona, ovako su samo zajebancija i spin. Zapravo ne bi ni došli u situaciju u kojoj se nalazimo.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:28 

Aj ne seri još bi nas krivio sta nas mrzite. Lipo ste se upropastili i triba vas, kako Nietzche kaže, jos pogurat s ruba.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:30 

daramo je napisao/la:
Imaju SDA-ovci kuće na moru, kad zakuha oni će se placati u moru i huškati boraniju na susjede Hrvate.
Ovaj put čim se zagužva treba konfiscirali svu imovinu članova terorističke organizacije Muslimanskog Bratstva SDA.

Imaju oni listom i hrvatska državljanstva, gotovo svi uključujući i Biseru Turković.
Mislim da je Bakir jedan od rijetkih koji nema, ali njemu bi to bilo opterećenje i čak i opasno.
Ma jedan Zlatko Lagumdžija ima hrvatsko državljanstvo i ogroman etažni stan u Dubrovniku. Dala mu Pusićka.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:32 

Burbon je napisao/la:
Aj ne seri još bi nas krivio sta nas mrzite. Lipo ste se upropastili i triba vas, kako Nietzche kaže, jos pogurat s ruba.

Krivnja je obostrana, a veća je kod onoga tko je moćniji i jači, a to je RH. Uvijek više vlasti povlači i veću odgovornost.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:33 

Glupo je nešto posebno kriviti SDA kad i ostale muslimanske stranke govore isto.

Ovo što Lars nama priča, ne govori nitko ni bitan pa ni nebitan.

1106 of 2558 - 43.24%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 03 lip 2021, 13:38 

Burbon je napisao/la:

Na stranu sta nije desetak tisuća i šta opet maštaš, kakve to ima veze s tobom i kako je to tvoj životni uspijeh?

Znaš da kad dođeš u Dalmaciju da si manji od makova zrna i najfiniji ikad jer smo mi alergični na kurčenje i laki na triskama.

Ljudski život je kratak dječače. Ne može se na stotinu strana živjeti i raditi.

Dođem u kafić sa crnom majicom HOS na kojoj je ZDS, i čekam tko će što reći. Rijetko sam kada platio pivo u toj situaciji. Odmah se sprijateljim sa svima, i velim kako se zovem. Mujo. Izađem na ulicu u dresu hrvatske reprezentacije, iskačem se i izvičem navijajući. Izljubim i izgrlim vaše ženske kad reprezentacija postigne pogodak. A to je često. :zubati

Meni je u Hrvatskoj vazda fantastično. Bolje mi je nego u BiH. Jel ti krivo?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1161 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 47  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Diablo, iprodano, mrnjav, Roko987, Teuton, Tomba17 i 1041 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: