|
|
Stranica: 4/6.
|
[ 142 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 07:17 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Ma ovdje se sastavio interes više strana.
1. Srbi su nastradali u 2. svjetskom ratu, izvukli pouku, kako to izgleda kad su sami u BiH, i nogama i rukama radili i rade na tome da su katolici i muslimani što je više moguće zavađeni. To im je jedini interes.
2. Našli su odgovarajuće kadrove među muslimanima i katolicima u BiH koji žele vlast, novac i teritorij nad kojim će vladati i njih su podržali, i danas podržavaju.
3. Obični narod ubog i neobrazovan kakav je već, a nije ni moralan naročito, je popušio srpsku priču.
4. Svatko tko to razotkrije i ne slaže se, proglašava se neprijateljem, takijašem, dodrinašem i lošim čovjekom. Loš si čovjek i takijaš.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
babo
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 08:09 |
|
Pridružen/a: 24 ožu 2019, 12:50 Postovi: 896 Lokacija: Mostar.......nekad
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Ma ovdje se sastavio interes više strana.
1. Srbi su nastradali u 2. svjetskom ratu, izvukli pouku, kako to izgleda kad su sami u BiH, i nogama i rukama radili i rade na tome da su katolici i muslimani što je više moguće zavađeni. To im je jedini interes.
2. Našli su odgovarajuće kadrove među muslimanima i katolicima u BiH koji žele vlast, novac i teritorij nad kojim će vladati i njih su podržali, i danas podržavaju.
3. Obični narod ubog i neobrazovan kakav je već, a nije ni moralan naročito, je popušio srpsku priču.
4. Svatko tko to razotkrije i ne slaže se, proglašava se neprijateljem, takijašem, dodrinašem i lošim čovjekom. Loš si čovjek i takijaš. Ali dobar ublehaš.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 09:30 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Ma ovdje se sastavio interes više strana.
4. Svatko tko to razotkrije i ne slaže se, proglašava se neprijateljem, takijašem, dodrinašem i lošim čovjekom. Hoćeš da kažeš da smo mi uzrok vašeg gloženja i da mi upravljamo događajima na relaciji M-H. Bistar si k'o boza. Ma kao dve boze si bistar.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 10:02 |
|
|
teranova je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Ma ovdje se sastavio interes više strana.
4. Svatko tko to razotkrije i ne slaže se, proglašava se neprijateljem, takijašem, dodrinašem i lošim čovjekom. Hoćeš da kažeš da smo mi uzrok vašeg gloženja i da mi upravljamo događajima na relaciji M-H. Bistar si k'o boza. Ma kao dve boze si bistar. Nemoj se previše truditi da ga shvatiš, svakako će popodne promijeniti mišljenje.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 10:03 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Nemoj se previše truditi da ga shvatiš, svakako će popodne promijeniti mišljenje. Ubacio je Srbe, ničim izazvan. Najbolje da smo odgovorni i za blatne bujice u Nemačkoj.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 10:10 |
|
|
teranova je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nemoj se previše truditi da ga shvatiš, svakako će popodne promijeniti mišljenje. Ubacio je Srbe, ničim izazvan. Najbolje da smo odgovorni i za blatne bujice u Nemačkoj. Ništa se ti ne brini, već sutra će prijetiti udruženjem sa Srbima, a protiv Hrvata.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 10:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ništa se ti ne brini, već sutra će prijetiti udruženjem sa Srbima, a protiv Hrvata. Zar i ta varijanta postoji. Ne pratim.
|
|
Vrh |
|
|
storarare
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 13:26 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
|
To zavisi od vremena , ako je sunĆano onda je Hrvata mustaša , a ako je kišovito onda je mujgur .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 15:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: teranova je napisao/la:
Hoćeš da kažeš da smo mi uzrok vašeg gloženja i da mi upravljamo događajima na relaciji M-H. Bistar si k'o boza. Ma kao dve boze si bistar.
Nemoj se previše truditi da ga shvatiš, svakako će popodne promijeniti mišljenje. Ja bih volio čuti argumentiranu kritiku rađe nego personalna prebacivanja. Nisam vam ja kriv što Vučić svakom Bošnjaku nudi savez protiv Hrvata od novinara do političkih predstavnika. Njega trebate pitati za takve stvari. Ja barem predlažem neke okvire za suradnju i pomirbu. Mir i dobro su moj Magnum Crimen.
_________________ Vidimo se u Hrvatskoj.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 16:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vučić vas koristi za novac iz EU fondova i poklone od članica posebno. Ogroman novac. Vi tekbirajte, drugo i ne znate.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 16:07 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Ja bih volio čuti argumentiranu kritiku rađe nego personalna prebacivanja. Nisam vam ja kriv što Vučić svakom Bošnjaku nudi savez protiv Hrvata od novinara do političkih predstavnika. Njega trebate pitati za takve stvari. Ja barem predlažem neke okvire za suradnju i pomirbu. Mir i dobro su moj Magnum Crimen.
Nemaš niti jedan dokaz za ovu smešnu tvrdnju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 16:09 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nemoj se previše truditi da ga shvatiš, svakako će popodne promijeniti mišljenje. Ja bih volio čuti argumentiranu kritiku rađe nego personalna prebacivanja. Nisam vam ja kriv što Vučić svakom Bošnjaku nudi savez protiv Hrvata od novinara do političkih predstavnika. Njega trebate pitati za takve stvari. Ja barem predlažem neke okvire za suradnju i pomirbu. Mir i dobro su moj Magnum Crimen. Nije to ništa personalno, nego je glavna osobina bosanskih muslimana da im se ne smije vjerovati. Previše puta smo se nešto dogovorili, da bi vi kasnije tražili izgovor da taj dogovor ne poštujete. I ti sam si takav, to je jednostavno jače od tebe. Na primjedbu da muslimani ne poštuju washingtonski sporazum, ti odgovaraš on je potpisan pod ucjenom. Na primjedbu da podjela putovnica nije učinila da se muslimani u USK osjećaju Hrvatima, ti tražiš izgovor. Ukratko kad god se nešto proba s vama, uvijek ispadne sranje. Vaš problem je što mislite druga strana ne pamti. Ali mi imamo neko iskustvo s vama, i iz tog iskustva jedini zaključak je da ne želimo sa vama ništa zajedničko. Možda negdje moramo radi svijeta, kao u federaciji, ali to je prisila i osjećamo se zlostavljani. Koliko svojom ograničenom snagom možemo i kad možemo naša jedina želja u vezi vas je razgraničenje i razdvajanje.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 16:27 |
|
|
I evo sad. Kaže nešto van pameti a kad tražiš dokaz - ćutanje.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 18:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Robbie MO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nisam baš vidio na koljenima, ima dosta bosih ljudi. Robbie trebao bi nekad popeti se na Križevac, izgleda kao iz nekog filma Mel Gibsona. Ne znam šta ima gore, pa da idem. Možda dobar pogled? To bi bilo pogrešno protumačeno, kao provokacija, ili da razmišljam o konverziji na katoličanstvo. Strah me onog kipa na vrhu, pogotovo po noći ne bi išao, zamisli dođeš a svijetle oči crveno ko u terminatora. Da kip oživi i glavu mi odgrize. I ja sam ateist praktički i ne vjerujem u tu priču. Popeo sam se bos, i sišao. Ali, ljudi oko tebe vjeruju, vjera im daje snagu, a i ti je osjećaš kad si tamo. Zanimljivo iskustvo. Slično je bilo i na jednoj duhovnoj obnovi kojoj sam nazočio u M. Bistrici. Zavidim tim ljudima koji vjeruju. Mislim da im je zbog toga život bolji i lakši. Vratimo se mi Larsu. Muslićima je tako dobro u Hrvatskoj i Sloveniji da mi nije jasno zašto ne zazivaju okupaciju BiH od navedene dvije zemlje. Puno bolje funkcioniraju, žive, rade. Ja ih znam nekoliko iz IT-ja svježe doseljenih i ne bih baš rekao da im puno fali Bosna. Ja sam isto nerazumljivo i neracionalno vezan za središnju Bosnu i Hercegovinu, no kad malo bolje pogledaš, osim par zanimljivih i visokih planina sve drugo je manje-više puno lošije nego u RH. Npr. postoje neka tri nategnuta nacionalna parka, nema ni neke povijesti posebne kao npr. arena u Puli ili Dioklecijanove palače, i ljudi su u prosjeku puno neobrazovaniji itd. Nema baš nekih pluseva za BiH. Prije 140 g.je bilo, ugljen, šuma, rude, obradivo tlo... Sad baš i ne...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 18:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ne znam šta ima gore, pa da idem. Možda dobar pogled?
To bi bilo pogrešno protumačeno, kao provokacija, ili da razmišljam o konverziji na katoličanstvo.
Strah me onog kipa na vrhu, pogotovo po noći ne bi išao, zamisli dođeš a svijetle oči crveno ko u terminatora. Da kip oživi i glavu mi odgrize.
I ja sam ateist praktički i ne vjerujem u tu priču. Popeo sam se bos, i sišao. Ali, ljudi oko tebe vjeruju, vjera im daje snagu, a i ti je osjećaš kad si tamo. Zanimljivo iskustvo. Slično je bilo i na jednoj duhovnoj obnovi kojoj sam nazočio u M. Bistrici. Zavidim tim ljudima koji vjeruju. Mislim da im je zbog toga život bolji i lakši. Zanimljivo, šta nagna ateista, da dođe na mjesto za kojeg je stav KC da tamo nema ništa, a u svakoj Crkvi je živi Bog u Euharistiji, a traži ga se po brdima...
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 20:15 |
|
|
ivica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: I ja sam ateist praktički i ne vjerujem u tu priču. Popeo sam se bos, i sišao.
Ali, ljudi oko tebe vjeruju, vjera im daje snagu, a i ti je osjećaš kad si tamo. Zanimljivo iskustvo. Slično je bilo i na jednoj duhovnoj obnovi kojoj sam nazočio u M. Bistrici. Zavidim tim ljudima koji vjeruju. Mislim da im je zbog toga život bolji i lakši.
Zanimljivo, šta nagna ateista, da dođe na mjesto za kojeg je stav KC da tamo nema ništa, a u svakoj Crkvi je živi Bog u Euharistiji, a traži ga se po brdima... KC nije dala stav o tome. Previše lažeš, imaš tih muslimanskih gena u sebi.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 20:28 |
|
|
BBC je napisao/la: KC nije dala stav o tome. Previše lažeš, imaš tih muslimanskih gena u sebi.
Stav lokalnog Biskupa, pastira, je stav KC, da ti nisi musliman, peres li guzicu.
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 20:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Ja bih volio čuti argumentiranu kritiku rađe nego personalna prebacivanja. Nisam vam ja kriv što Vučić svakom Bošnjaku nudi savez protiv Hrvata od novinara do političkih predstavnika. Njega trebate pitati za takve stvari. Ja barem predlažem neke okvire za suradnju i pomirbu. Mir i dobro su moj Magnum Crimen.
Nije to ništa personalno, nego je glavna osobina bosanskih muslimana da im se ne smije vjerovati. Previše puta smo se nešto dogovorili, da bi vi kasnije tražili izgovor da taj dogovor ne poštujete. I ti sam si takav, to je jednostavno jače od tebe. Na primjedbu da muslimani ne poštuju washingtonski sporazum, ti odgovaraš on je potpisan pod ucjenom. Na primjedbu da podjela putovnica nije učinila da se muslimani u USK osjećaju Hrvatima, ti tražiš izgovor. Ukratko kad god se nešto proba s vama, uvijek ispadne sranje. Vaš problem je što mislite druga strana ne pamti. Ali mi imamo neko iskustvo s vama, i iz tog iskustva jedini zaključak je da ne želimo sa vama ništa zajedničko. Možda negdje moramo radi svijeta, kao u federaciji, ali to je prisila i osjećamo se zlostavljani. Koliko svojom ograničenom snagom možemo i kad možemo naša jedina želja u vezi vas je razgraničenje i razdvajanje. Problem je u tome što se mi nikada i nizašto nismo dogovorili, ako ne računaš zavrtanje ruku u vojnim bazama, mirovne ugovore i neke ad-hoc pregovore kvazi poglavica. Za ustav i dogovor koji obvezuje treba najšira koalicija stranaka, politički aktivnih pojedinaca i NVO kao u svakoj zemlji svijeta. To se dogodilo u Francuskoj usred revolucije 1789, a kod nas evo "ne može" u 26 godina mira. Samo ucjene se prave sa nožem pod grlom, a ne dogovori. Washingtonski sporazum kao i Daytonski su klasične ucjene u zamjenu za mir. Bilo pa prošlo prije 26 godina. Zašto se sada ne razgovara? Pa ne razgovara se jer bi svi morali za stol bez ucjena i sa realnim brojem žetona koje imaju. BH Hrvati su BH Hrvati, a ne Republika Hrvatska. Što se podjele putovnica tiče, nismo mi ovce ni objekti da RH nešto dijeli da se nas ne pita. Za tako nešto se pita ljude poput mene, jednog od vođa Hrvata muslimana, pa uz naš blagoslov i plan i naravno uz dogovor i sa većinom Bošnjačkog naroda. Govorimo o partnerstvu, a ne o podložništvu. Osnovni problem su bile fige u džepu za referendum 1992. Niste htjeli BiH od početka, a pogotovo ne neki zajednički život muslimana i katolika. Znali ste da će vas Srbi pobacati u more i da ćete imati HB u Šibeniku ako ne budete glasovali za neovisnost BiH. A nakon toga ste mislili da ćete komotno izaći, jer ste potcijenili muslimanski probosanski faktor, kao što nas i danas potcjenjujete. Nije ispalo tako kao ste htjeli, pa mi sada krivi. Pored RH, vama rajski vrtovi u BiH ne odgovaraju. Tako blizu, a tako daleko. Vaša šansa je isključivo u suradnji i zajedništvu sa nama u razmjeri sa vašom veličinom, kao manji brat, ali vi to nećete. Nitko vam nije kriv što imate političke iluzije i ne poštujete zakonitosti real politike. Većina onog što se na forumu napiše su lijepe želje i fantazije. Ako vam ja smetam, ne postoji nitko u našem korpusu s kim bi mogli imati išta zajedničko, jer sam vam ja i slični daleko najbliži.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 20:47 |
|
|
Kaže nam tip koji nas nagovarao da idemo zajedno sa oružjem na Banja Luku. Problem sa vama muslimanima, generalno, je da mislite da su kafiri zaboravni. To vas je skupo koštalo i još ćete više platiti cijenu.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 21:02 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije to ništa personalno, nego je glavna osobina bosanskih muslimana da im se ne smije vjerovati. Previše puta smo se nešto dogovorili, da bi vi kasnije tražili izgovor da taj dogovor ne poštujete.
I ti sam si takav, to je jednostavno jače od tebe. Na primjedbu da muslimani ne poštuju washingtonski sporazum, ti odgovaraš on je potpisan pod ucjenom. Na primjedbu da podjela putovnica nije učinila da se muslimani u USK osjećaju Hrvatima, ti tražiš izgovor. Ukratko kad god se nešto proba s vama, uvijek ispadne sranje.
Vaš problem je što mislite druga strana ne pamti. Ali mi imamo neko iskustvo s vama, i iz tog iskustva jedini zaključak je da ne želimo sa vama ništa zajedničko. Možda negdje moramo radi svijeta, kao u federaciji, ali to je prisila i osjećamo se zlostavljani. Koliko svojom ograničenom snagom možemo i kad možemo naša jedina želja u vezi vas je razgraničenje i razdvajanje.
Problem je u tome što se mi nikada i nizašto nismo dogovorili, ako ne računaš zavrtanje ruku u vojnim bazama, mirovne ugovore i neke ad-hoc pregovore kvazi poglavica. Za ustav i dogovor koji obvezuje treba najšira koalicija stranaka, politički aktivnih pojedinaca i NVO kao u svakoj zemlji svijeta. To se dogodilo u Francuskoj usred revolucije 1789, a kod nas evo "ne može" u 26 godina mira. Samo ucjene se prave sa nožem pod grlom, a ne dogovori. Washingtonski sporazum kao i Daytonski su klasične ucjene u zamjenu za mir. Bilo pa prošlo prije 26 godina. Zašto se sada ne razgovara? Pa ne razgovara se jer bi svi morali za stol bez ucjena i sa realnim brojem žetona koje imaju. BH Hrvati su BH Hrvati, a ne Republika Hrvatska. Što se podjele putovnica tiče, nismo mi ovce ni objekti da RH nešto dijeli da se nas ne pita. Za tako nešto se pita ljude poput mene, jednog od vođa Hrvata muslimana, pa uz naš blagoslov i plan i naravno uz dogovor i sa većinom Bošnjačkog naroda. Govorimo o partnerstvu, a ne o podložništvu. Osnovni problem su bile fige u džepu za referendum 1992. Niste htjeli BiH od početka, a pogotovo ne neki zajednički život muslimana i katolika. Znali ste da će vas Srbi pobacati u more i da ćete imati HB u Šibeniku ako ne budete glasovali za neovisnost BiH. A nakon toga ste mislili da ćete komotno izaći, jer ste potcijenili muslimanski probosanski faktor, kao što nas i danas potcjenjujete. Nije ispalo tako kao ste htjeli, pa mi sada krivi. Pored RH, vama rajski vrtovi u BiH ne odgovaraju. Tako blizu, a tako daleko. Vaša šansa je isključivo u suradnji i zajedništvu sa nama u razmjeri sa vašom veličinom, kao manji brat, ali vi to nećete. Nitko vam nije kriv što imate političke iluzije i ne poštujete zakonitosti real politike. Većina onog što se na forumu napiše su lijepe želje i fantazije. Ako vam ja smetam, ne postoji nitko u našem korpusu s kim bi mogli imati išta zajedničko, jer sam vam ja i slični daleko najbliži. Ne bi se stel mesat, na stranu domovnica, al s muslimanima nema dogovora, potreban je širok konsenzus muslimanskih stranaka što je praktično nemoguće, razlaz i napokon će ona mitska Bosna biti mirna, zauvjek. Jal vako?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 21:18 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije to ništa personalno, nego je glavna osobina bosanskih muslimana da im se ne smije vjerovati. Previše puta smo se nešto dogovorili, da bi vi kasnije tražili izgovor da taj dogovor ne poštujete.
I ti sam si takav, to je jednostavno jače od tebe. Na primjedbu da muslimani ne poštuju washingtonski sporazum, ti odgovaraš on je potpisan pod ucjenom. Na primjedbu da podjela putovnica nije učinila da se muslimani u USK osjećaju Hrvatima, ti tražiš izgovor. Ukratko kad god se nešto proba s vama, uvijek ispadne sranje.
Vaš problem je što mislite druga strana ne pamti. Ali mi imamo neko iskustvo s vama, i iz tog iskustva jedini zaključak je da ne želimo sa vama ništa zajedničko. Možda negdje moramo radi svijeta, kao u federaciji, ali to je prisila i osjećamo se zlostavljani. Koliko svojom ograničenom snagom možemo i kad možemo naša jedina želja u vezi vas je razgraničenje i razdvajanje.
Problem je u tome što se mi nikada i nizašto nismo dogovorili, ako ne računaš zavrtanje ruku u vojnim bazama, mirovne ugovore i neke ad-hoc pregovore kvazi poglavica. Za ustav i dogovor koji obvezuje treba najšira koalicija stranaka, politički aktivnih pojedinaca i NVO kao u svakoj zemlji svijeta. To se dogodilo u Francuskoj usred revolucije 1789, a kod nas evo "ne može" u 26 godina mira. Samo ucjene se prave sa nožem pod grlom, a ne dogovori. Pa zapravo slažem se. Problem je što se nikad nismo dogovorili. Samo bih dodao niti ćemo se ikad dogovoriti. Sa muslimanima je dogovor nemoguć. Ali evo da ti olakšam i sad će vam biti zavrtanje ruku pa izvolite potpisati da ne patite bezveze. Lars Dietrich je napisao/la: Osnovni problem su bile fige u džepu za referendum 1992. Niste htjeli BiH od početka, a pogotovo ne neki zajednički život muslimana i katolika. Znali ste da će vas Srbi pobacati u more i da ćete imati HB u Šibeniku ako ne budete glasovali za neovisnost BiH. A nakon toga ste mislili da ćete komotno izaći, jer ste potcijenili muslimanski probosanski faktor, kao što nas i danas potcjenjujete. Nije ispalo tako kao ste htjeli, pa mi sada krivi. Pored RH, vama rajski vrtovi u BiH ne odgovaraju. Tako blizu, a tako daleko. Pa eto referendumsko pitanje 1992. je uključivalo između ostalog ravnopravne Hrvate kao narod. Dakle ravnopravni kolektivitet, a ne samo građane. Izvolite ispoštovati ravnopravni narod, ili ste i na referendumu bili prisiljeni? Lars Dietrich je napisao/la: Vaša šansa je isključivo u suradnji i zajedništvu sa nama u razmjeri sa vašom veličinom, kao manji brat, ali vi to nećete. Nitko vam nije kriv što imate političke iluzije i ne poštujete zakonitosti real politike. Većina onog što se na forumu napiše su lijepe želje i fantazije.
Ako vam ja smetam, ne postoji nitko u našem korpusu s kim bi mogli imati išta zajedničko, jer sam vam ja i slični daleko najbliži. Ne postoji, slažem se. U vašem korpusu nemamo ni sa kim ništa zajedničko. Vi ste alieni.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 21:20 |
|
|
Meni se taj islam gadi i potpuno mi je stran.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 17 srp 2021, 21:32 |
|
|
COPE bi rekli preko bare. Jak je kod ovog lika. Oni jadni nevini, svi oko njih zlobni i prijetvorni. Projiciramo malo.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Lars Dietrich
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 18 srp 2021, 04:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Lars Dietrich je napisao/la: Problem je u tome što se mi nikada i nizašto nismo dogovorili, ako ne računaš zavrtanje ruku u vojnim bazama, mirovne ugovore i neke ad-hoc pregovore kvazi poglavica. Za ustav i dogovor koji obvezuje treba najšira koalicija stranaka, politički aktivnih pojedinaca i NVO kao u svakoj zemlji svijeta. To se dogodilo u Francuskoj usred revolucije 1789, a kod nas evo "ne može" u 26 godina mira. Samo ucjene se prave sa nožem pod grlom, a ne dogovori.
Pa zapravo slažem se. Problem je što se nikad nismo dogovorili. Samo bih dodao niti ćemo se ikad dogovoriti. Sa muslimanima je dogovor nemoguć. Ali evo da ti olakšam i sad će vam biti zavrtanje ruku pa izvolite potpisati da ne patite bezveze. Lars Dietrich je napisao/la: Osnovni problem su bile fige u džepu za referendum 1992. Niste htjeli BiH od početka, a pogotovo ne neki zajednički život muslimana i katolika. Znali ste da će vas Srbi pobacati u more i da ćete imati HB u Šibeniku ako ne budete glasovali za neovisnost BiH. A nakon toga ste mislili da ćete komotno izaći, jer ste potcijenili muslimanski probosanski faktor, kao što nas i danas potcjenjujete. Nije ispalo tako kao ste htjeli, pa mi sada krivi. Pored RH, vama rajski vrtovi u BiH ne odgovaraju. Tako blizu, a tako daleko. Pa eto referendumsko pitanje 1992. je uključivalo između ostalog ravnopravne Hrvate kao narod. Dakle ravnopravni kolektivitet, a ne samo građane. Izvolite ispoštovati ravnopravni narod, ili ste i na referendumu bili prisiljeni? Lars Dietrich je napisao/la: Vaša šansa je isključivo u suradnji i zajedništvu sa nama u razmjeri sa vašom veličinom, kao manji brat, ali vi to nećete. Nitko vam nije kriv što imate političke iluzije i ne poštujete zakonitosti real politike. Većina onog što se na forumu napiše su lijepe želje i fantazije.
Ako vam ja smetam, ne postoji nitko u našem korpusu s kim bi mogli imati išta zajedničko, jer sam vam ja i slični daleko najbliži. Ne postoji, slažem se. U vašem korpusu nemamo ni sa kim ništa zajedničko. Vi ste alieni. Previše si emotivan i emotivno investiran u ovo sve, tako da ne zvučiš uvjereno i uvjerljivo. Hrvatska se politika nikada nije ni sa kim dogovorila, i tu ne pomažu vađenja na muslimane. Vama su svi nehrvati i nekatolici alieni. Niste se mogli dogovoriti sa Mađarima, stalno ste se gložali, a iste ste vjere, Talijane iste vjere ste doživljavali kao okupatore, sa Srbima se ne dogovoriste, sa Slovencima također na sud, i da se sada netko iz BiH nešto sa vama dogovori. Suluda pomisao. Jedina stvar koja se sa vama može dogovoriti je realno stanje političkih snaga i odnosa. Vaša definicija dogovora je ili sve po našem ili nikako. Sa zavrtanjem ruku je odavno gotovo. U referendumskom pitanju su na prvom mjestu bili građani pa nakon toga narodi, ne? Gdje su sada građani u našem ustavu? Iako su na drugom mjestu, nigdje ih nema. Jedno ste glasovali 1992, a drugo ste nametali 1994/95 kad ste mogli, ali sada više ne možete. Shvatit ćete jednog dana da vam mnogi nekatolički Hrvati, uopće mnogi Bošnjaci muslimani nisu bili alieni, ali će biti kasno za sve. Svatko je kovač svoje sreće. Pa ako je to vaš izbor, neka je, ali se poslije žalite upravi vodovoda. Ja vidim 10 koraka ispred vas, i meni je sve jasno kuda ide ovaj brod. Naknadna pamet je najgora. Prihvaćanje i tolerancija prema "muslimanima" su jedini pravi put za vas, kao i za njih prema vama. Mir i dobro nemaju stvarnu alternativu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Domovnica i putovnica za forumaša Larsa, jeste li voljni pomoći? Postano: 18 srp 2021, 09:41 |
|
|
Lars Dietrich je napisao/la: Previše si emotivan i emotivno investiran u ovo sve, tako da ne zvučiš uvjereno i uvjerljivo. Hrvatska se politika nikada nije ni sa kim dogovorila, i tu ne pomažu vađenja na muslimane. Vama su svi nehrvati i nekatolici alieni. Niste se mogli dogovoriti sa Mađarima, stalno ste se gložali, a iste ste vjere, Talijane iste vjere ste doživljavali kao okupatore, sa Srbima se ne dogovoriste, sa Slovencima također na sud, i da se sada netko iz BiH nešto sa vama dogovori. Suluda pomisao. Jedina stvar koja se sa vama može dogovoriti je realno stanje političkih snaga i odnosa. Mađarska je bila zemlja preko koje je došla najveća količina naoružanja za Hrvatsku vojsku na početku rata. Mađarima to nije trebalo, mogli su reći ne tiče nas se, ali su stali na našu stranu. Imamo odlične odnose sa Mađarima. Nekad prije su bili loši, ali je znakovito da su se odnosi poboljšali kada smo uspostavili jasnu granicu. Sa Slovenijom također, odlični odnosi. Slovenija nas podržava u BiH, stoji na našoj strani. Jedini problem sa Slovenijom to si dobro primijetio je bio kad nije bila jasna granica. Nakon što je problematični dio granice riješen, odnosi sa Slovenijom su opet odlični. Sa Talijanima imamo dobre odnose, koji su sada još bolji nakon što smo uspostavili granicu na moru i službeno definirali gospodarski pojas. Sa Italijom smo podijelili Jadran po sredini i gle čuda, nakon uspostave granice odnosi sa Italijom su još bolji. Sa Srbima su naravno odnosi bili loši dok smo bili u zajedničkoj državi. Hrvati i Srbi nisu se mrzili dok nisu ušli u zajedničku državu Jugoslaviju. Prije Jugoslavije Hrvati i Srbi su bili prijateljski narodi cijelu povijest, ali nejasna granica dovodi do stogodišnje mržnje. Granica je na kraju napravljena, nije idealna nikome, nama ostaje tuga za Posavinom, Srbima ostaje žal za Krajinom, ali granica radi svoje. Hrvati i Srbi su u sve boljim odnosima i sa međusobnim prihvatanjem granice Hrvatska i Srbija će biti u dobrim odnosima. Dakle, u sva četiri slučaja koja si nabrojao, sukob se smirio i odnosi poboljšali nakon što smo razjasnili granicu. Lars Dietrich je napisao/la: Shvatit ćete jednog dana da vam mnogi nekatolički Hrvati, uopće mnogi Bošnjaci muslimani nisu bili alieni, ali će biti kasno za sve. Svatko je kovač svoje sreće. Pa ako je to vaš izbor, neka je, ali se poslije žalite upravi vodovoda. Ja vidim 10 koraka ispred vas, i meni je sve jasno kuda ide ovaj brod. Naknadna pamet je najgora.
Prihvaćanje i tolerancija prema "muslimanima" su jedini pravi put za vas, kao i za njih prema vama. Mir i dobro nemaju stvarnu alternativu. Ovaj brod ide u opći sukob, to je jasno i nema nikakve dileme, samo je pitanje vremena. Možda ćemo mi u tom sukobu izgubiti to je naravno moguće, ali to ne mijenja činjenicu da je sukob neizbježan. Jedini način za mir između naroda je crta. Linija. Međa. Granica. Pravi put prema bilo kome nije prihvaćanje i tolerancija, nego razgraničenje. Nema to veze sa muslimanima, isto je i prema Srbima, ili bilo kome drugo. Sveta granica.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|