HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 11 sij 2025, 22:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Buhine Kuće
PostPostano: 04 ruj 2010, 19:45 

Mar-kan je napisao/la:
ruru je napisao/la:
gadjali su nas i topovima pp aparatima..nema cim nisi zemlja je gorila..ma to je drug politika sve..zajebavali su se sa ljudskim zivotima..ja bi da neko odgovara za to..ja sam samo ubijedjen da je vitez se mogao uzeti kad god su htijeli..to je sve igra bila..

DRUG..REKO SAM TI TEK SAM IZASAO IZ KASARNE..I ODMAH SU NAS POSLALI TU..POJIMA NISAM IMAO GDJE IDEM..NITI MI JE KO STA GOVORIO..

Moguće.Jesu vaši vojnici uopće bili svjesni gdje silaze i šta ih čeka,šta su vam govorili prije akcije?

Znam da u tom periodu poslije Križančeva sela ne bi želio biti u koži napadača...Mi smo bili svjesni da nema uzmaka,i naše obitelji su nama iza leđa...Tako da bi bilo krvi do koljena.Hvala Bogu pa je završilo kako jeste.Na žalost,svi sad imamo posljedice toga.

DRUG..REKO SAM TI TEK SAM IZASAO IZ KASARNE..I ODMAH SU NAS POSLALI TU..POJIMA NISAM IMAO GDJE IDEM..NITI MI JE KO STA GOVORIO...ZAO MI JE ZBOG SVEGA STO SE DOGODILO..I STO JE BILO DEBILA NA SVIM STRANAMA..JA SAM UBIJEDJEN DA JE I U SREBRENICI BILO SRPSKI VOJNIKA KOJI SU GOVORILI NEMOJ...SAMO PUSTA SIROTINJA JE GINULA..JA JOS NI DAN DANAS NEZNAM ZASTO SAM RATOVAO...AL SAMO ZNAM DA SAM BIO CASTAN VOJNIK...I DA NIKOM NISAM NANIO ZLO..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 19:49 

I kako ste se na kraju izvukli u Sivrino selo,kojim putem?Taj dan je bilo i magle?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 19:53 

Mar-kan je napisao/la:
I kako ste se na kraju izvukli u Sivrino selo,kojim putem?Taj dan je bilo i magle?

vjerujesli da neznam..isali smo napamet prema gore..a ja sam prvi put bio na tim terenima..nosili smo tog malog..on je jedini bio maldji od mene..umro je kad smo dosli do nasih..i sta ti mislis o svemu tome..ja sam za to da svi odgovaraju za zlocine jednako..al samo istina..a ne lazi koje pisu neki ljudi koji nisu ni blizu bili..i samo stvaraju mrznju..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 19:56 

Mar-kan je napisao/la:

a nije nas dole bilo 10..vise do pla ih je pobijeglo kad je prvi poginuo..znas kako to ide u akcijama..svi hoce da nose..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:13 

ruru je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

vjerujesli da neznam..isali smo napamet prema gore..a ja sam prvi put bio na tim terenima..nosili smo tog malog..on je jedini bio maldji od mene..umro je kad smo dosli do nasih..i sta ti mislis o svemu tome..ja sam za to da svi odgovaraju za zlocine jednako..al samo istina..a ne lazi koje pisu neki ljudi koji nisu ni blizu bili..i samo stvaraju mrznju..

Pišemo konkretno o Buhinim kućama,zašto su pobili zarobljenike i one civile,što im je to trebalo?I taj na biciklu je ubijen,na ružan način.Jel to radi vojnik!?Znaš li bilo koga da je odgovarao za to?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:19 

Nije mi jasno otkud u mrkom mraku, 09.01. po cičoj zimi da netko vozi bicikl... Ali dobro, nužda običaje mjenja.
Možda i nije bilo toliko hladno.
Zanemarite ovo, ja ovo samo malo glasno razmišljam.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:22 

Mar-kan je napisao/la:
ruru je napisao/la:

neznam zasto su ih pobili..oni ljudi sto su ubili munje..poslije su svi izginuli i to na cudan nacin..neko ocigledno zeli sve to sakriti..to su bili bolesni ljudi..rekao sam ti vec da mi je zbog marijane bila sva ruka sprzena..jel sam uhavtio za cjev pusku kad je ovaj htio da puca za nima..htio je i mene ubiti....a nebi ja problema..ja imam zenu dijete..sad mi je suprufga opet trudna..imam sve osim posla.heh,,eto nam drzave,,

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:22 

Bobovac je napisao/la:
Nije mi jasno otkud u mrkom mraku, 09.01. po cičoj zimi da netko vozi bicikl... Ali dobro, nužda običaje mjenja.

nije bilo hladno taj dan..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:25 

Bobovac je napisao/la:

Nije bilo benzina... :zubati

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:32 

Mar-kan je napisao/la:
ruru je napisao/la:

Pišemo konkretno o Buhinim kućama,zašto su pobili zarobljenike i one civile,što im je to trebalo?I taj na biciklu je ubijen,na ružan način.Jel to radi vojnik!?Znaš li bilo koga da je odgovarao za to?

a mislim da su ih pobili iz osvete kad je poginu jedan nas..a nisu oni odmah pobijeni...nasi su bili u istoj kuci gdje i oni 4 sata..onda ste vi pogodili granatom tu kucu..i ranili jenog svog..on je jaukno..i onda su nas tek skontali da neko ima u potkrovlju,,,

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:45 

Kakav je tvoj komentar na podvučeno?

U hrvatsko—muslimanskom ratu 9. siječanj 1994. godine spada u najkrvavije i najteže u obrani 316 dana opkoljenog i potpuno blokiranog Viteza i Lašvanske doline.

Najkrvavijeg jer su toga dana pod okriljem maglovite noći specijalne postrojbe muslimanske vojske probile liniju obrane Prve bojne Viteške brigade HVO, upale u naselje Buhine Kuće nadomak Viteza i među vojnicima i civilima napravile pravi pokolj. Naime, u samo desetak minuta krvavog pira muslimanska je vojska masakrirala i ubila 27 vojnika i civila, a među njima bilo je žena, staraca i djece. Zapaljeno je desetak kuća i više gospodarskih objekata.
Taj 9. siječnja spada u najteže u obrani 60 tisuća Hrvata Lašvanske doline jer je upadom u Buhiće Kuće presječena komunikacija, žila kucavica, Vitez—Busovača. Krajnji cilj muslimanske vojske bio je spojiti se sa svojim snagama u Vranjskoj, udaljenoj manje od tisuću metara i tako Lašvansku dolinu presječi na dva dijela i potpuno ugroziti ionako tešku obranu tog područja.

Da bi u tom i uspjeli, istovremeno su na još nekoliko mjesta napali crte obrane Viteza i Lašvanske doline, a posebno žestok napad bio je s južne strane općine Vitez, od naselja Sofa.

Zauzimanjem Sofe muslimanskoj bi vojsci bio potpuno otvoren put ka središtu grada Viteza.
Na području Sofe cijeli dan su se vodile žestoke borbe a zaustavljanje prodora muslimanske vojske plaćeno je sa još četiri poginula i više lakše i teže ranjenih branitelja. U tim borbama poginuli su i istaknuti pripadnici HVO, članovi zapovjedništva 3. bojne Viteške brigade, Dragan Grabovac Galeša i Željko Matković.

No, nadčovječanskim naporima osujećene su namjere muslimanske vojske, a u prijašnjim borbama za obranu Buhinih kuća i u borbama za oslobađanje ovog prigradskog naselja poginulo je još devet bojovnika HVO, a ranjeno ih je više desetaka. Među poginulima u oslobađanju Buhinih Kuća, koje je uslijedilo 15. veljače 1994. godine, poginuo je i istaknuti zapovjednik, bojnik Jozo Plavčić Đokac.

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 20:59 

slazem se da je bio zlocin..al to su uradili pojedinci...i ije bilo sve za 10 minuta..8 vojnika je bilo sakriveno u velikoj bijeloj kuci u potkrovlju..i viste pogodili tu kucu granatom i ranili svog koji je jaukno..i onda su se predali... koliko je bilo tacno zrtava dole..jel spominje se broj od 25,26 i 27...onaj na pocetku spominje tijelo nekog hrvata nabijenog na ogradu..valjda bi mu se znalo ime..ja sam to tijelo vidio u mindkom polju kad smo ulazili ,,i to je muslimasko tijelo..to dobro znamo i ti i ja,,,pricamo da bi se saznala istina..i zato neracunajte to tijelo..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:01 

ruru je napisao/la:
a mislim da su ih pobili iz osvete kad je poginu jedan nas..a nisu oni odmah pobijeni...nasi su bili u istoj kuci gdje i oni 4 sata..onda ste vi pogodili granatom tu kucu..i ranili jenog svog..on je jaukno..i onda su nas tek skontali da neko ima u potkrovlju,,,

Znaš li da je jedan pripadnik Munja uspio pobjeći i objasniti ostalim šta se dešava?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:03 

Mar-kan je napisao/la:
ruru je napisao/la:

Znaš li da je jedan pripadnik Munja uspio pobjeći i objasniti ostalim šta se dešava?

znam protrcao je kraj mene..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:05 

Mar-kan je napisao/la:
ruru je napisao/la:

rekao sam ti da sam ja bio pored kuce od cigle koja nije zavrsena..a oni u velikoj bijeloj kuci..ja sam bio ispred..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:16 

Ti si bio bez oružja!?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:23 

Mar-kan je napisao/la:
Ti si bio bez oružja!?

ne imao sam automatsku pusku..al nisam pucao..covjece ja sam bio dijete..nisam htio da pucam..i onaj covjek sa bebom je protrcao kraj mene..ja sam se cijelo vrijeme derao da neubijaju ljude..to ti mogu potvrditi i prezivjeli..

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:27 

Neretva73 je napisao/la:
ne znan ko je zalosniji, ti sto kao pises s' njim, ili moderator koji vam
dozvoljava da pljujes po Hrvatkoj patnji, i mukama.Sramite se .

O čemu ti pričaš, prika?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:29 

Neretva73 je napisao/la:
ne znan ko je zalosniji, ti sto kao pises s' njim, ili moderator koji vam
dozvoljava da pljujes po Hrvatkoj patnji, i mukama.Sramite se .

Što se mene tiče lik je korektan. A valjda bi ga do sad "oprali" ovi koji malo bolje poznaju situaciju u LD da nije tako...

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 21:54 

ruru je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

neznam zasto su ih pobili..oni ljudi sto su ubili munje..poslije su svi izginuli i to na cudan nacin..neko ocigledno zeli sve to sakriti..to su bili bolesni ljudi..rekao sam ti vec da mi je zbog marijane bila sva ruka sprzena..jel sam uhavtio za cjev pusku kad je ovaj htio da puca za nima..htio je i mene ubiti....a nebi ja problema..ja imam zenu dijete..sad mi je suprufga opet trudna..imam sve osim posla.heh,,eto nam drzave,,

Šta podrazumijevaš pod čudan način izginuli?Jesi znao tu ekipu prije akcije?Taj što te spržio sa puščanom cijevi,na koga je pucao prije kad je cijev vrela bila?

Vrh

PostPostano: 04 ruj 2010, 22:02 

Mar-kan je napisao/la:
ruru je napisao/la:

Šta podrazumijevaš pod čudan način izginuli?Jesi znao tu ekipu prije akcije?Taj što te spržio sa puščanom cijevi,na koga je pucao prije kad je cijev vrela bila?

pucao je prema toj bijeloj kuci..-.mrak je bio a i magla...ma on je kreten tezi bio..al nije on ubio munje..nisam nikog znao osmim jednog momka iz skole..al povrsno..pa cudno mi je da je jedan od komandira poginu kad smo bili daleko od cetnika 10 kilomwtara..metkom direkt u celo....

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 09:47 

[quote="ruru"][quote="Mar-kan"][quote="ruru"]

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 11:59 

ruru je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
[

E jbg...
Dobro za njega i za nas, samo... koja budala tebe posla u takvu akciju.

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 12:35 

nije to akcija vec zlocin..a ja nisam htio ucestovati u tome...

Vrh

PostPostano: 05 ruj 2010, 12:48 

Bobovac je napisao/la:
ruru je napisao/la:

E jbg...
Dobro za njega i za nas, samo... koja budala tebe posla u takvu akciju.

za mene nije to akcija..akcija je kad napadas linije druge strane....rako sam vec..nisam ja kukavica..samo jednostavno nisam htio da ucestvujem u zlocinu..a ti to svati kako hoces...nisi bio dole..moras to dozivjeti da bi me svatio...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 320 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: