|
|
Stranica: 80/100.
|
[ 2481 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
3AJE6
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 17:59 |
|
|
Već imamo dva prefiksa sa bosanski, to su bosanski kukuruz i bosanski brdski konj. To nam je dovoljno i nećemo dalje.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zbl
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 18:14 |
|
|
Riquelme je napisao/la: zbl je napisao/la: To "bosanski" uvedeno je samo da bi se razlikovalo od mjesta iz drugih republika SFRJ. Bosanska Gradiska jer ima Gradiska u Hrvatskoj, tako i Kostajnica i Dubica. Petrovac na Mlavi, Petrovac na moru, pa onda i Bosanski Petrovac... Samo Muslimani se lože na te gluposti.
Hm, ako vec ne priznajete Bosnu kao drzavu nego geografski pojam, onda je ovo izbacivanje prefiksa glup, ksenofoban potez vodjen zivotinjskim nagonima. Ne bi vam trebao smetati, mogli bi ga dozivljavati kao Slavonski Brod ili Sremsku Mitrovicu. Ovo je samo vas strah, nista vise . Pa je li tebi lakše reći Bosanska Gradiška ili Gradiška? Ako nisi u Jugoslaviji, nebitno je da li je bosanska, srpska ili hrvatska. Mene *** boli, ali tebi je to iz nekog razloga važno. Zašto rikelme moj dobri?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
3AJE6
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 20:01 |
|
|
novem je napisao/la: BBC je napisao/la: Da otvorimo kladionicu kad i hoće li se taj "manadman" poništiti ? Ja sam optimističan da hoće vrlo brzo. Alternativa je crnjak za sam OHR.
To bi mu mogao biti prvi potez. To bi nama više odgovoralo od poništavanja zakona/amandmana na US BiH. Šmit je u startu nelegitiman, jer nema mandat SB UN i na njegovo poništavanja zakona ćemo se osvrtati kao gospođa na sirenu napaljenog kamiondžije. Sa US BiH ipak otvaramo novi front, jer ovaj put ne bi bilo puko neprovođenje odluka US. Ovaj put bi bilo potpuno negiranje samog US i javno obznanjivanje da prestaju sve obaveze RS prema US, koje su nastale nakon isteka mandata troje stranih sudija, još davne 2010. godine.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 20:07 |
|
|
Riquelme je napisao/la: zbl je napisao/la: To "bosanski" uvedeno je samo da bi se razlikovalo od mjesta iz drugih republika SFRJ. Bosanska Gradiska jer ima Gradiska u Hrvatskoj, tako i Kostajnica i Dubica. Petrovac na Mlavi, Petrovac na moru, pa onda i Bosanski Petrovac... Samo Muslimani se lože na te gluposti.
Hm, ako vec ne priznajete Bosnu kao drzavu nego geografski pojam, onda je ovo izbacivanje prefiksa glup, ksenofoban potez vodjen zivotinjskim nagonima. Ne bi vam trebao smetati, mogli bi ga dozivljavati kao Slavonski Brod ili Sremsku Mitrovicu. Ovo je samo vas strah, nista vise Bosna je zločinačka tvorevina proistekla iz NDH. Da Srbima u NDH nije bio nož pod vratom nikad je ne bi digli iz smetljišta istorije.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 20:57 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
novovrijeme je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Hm, ako vec ne priznajete Bosnu kao drzavu nego geografski pojam, onda je ovo izbacivanje prefiksa glup, ksenofoban potez vodjen zivotinjskim nagonima. Ne bi vam trebao smetati, mogli bi ga dozivljavati kao Slavonski Brod ili Sremsku Mitrovicu. Ovo je samo vas strah, nista vise Bosna je zločinačka tvorevina proistekla iz NDH. Da Srbima u NDH nije bio nož pod vratom nikad je ne bi digli iz smetljišta istorije. Koja glupost nad glupostima. Ako je ikome pojam BiH bio crvena krpa, onda je to bilo ndhaziji
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 21:04 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Bosna je zločinačka tvorevina proistekla iz NDH. Da Srbima u NDH nije bio nož pod vratom nikad je ne bi digli iz smetljišta istorije.
Koja glupost nad glupostima. Ako je ikome pojam BiH bio crvena krpa, onda je to bilo ndhaziji Pa to sam i ja rekao. Mi smo digli Bosnu sa smetjišta istorije da bi se tako borili protiv NDH i privukli dio Muslimana da se bore sa nama. Da nije bilo NDH ne bi bilo ni današnje Bosne.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 21:31 |
|
|
Citat: “Kada neko kaže – Ratko Mladić ili Radovan Karadžić nisu počinili genocid, može biti sankcionisan. Ali kada neko kaže – Vojska RS nije počinila genocid, ne može biti sankcionisan jer ta presuda nije navedena u zakonu. To je veliki propust. Ja stvari vidim na takav način”, istakao je advokat Crnalić.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:20 |
|
|
Citat: Član Predsjedništva HNS-a Mijo Perkunić u Skupštini RS-a glasao za odbacivanje Inzkove odluke![slika](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_210730149.jpg?v=1) Prijedlozima zakona koji su danas usvojeni u Narodnoj skupštini Republike Srpske podršku je dao i zastupnik Mijo Perkunić, član Hrvatske demokratske zajednice 1990. i Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS). https://www.klix.ba/vijesti/bih/clan-pr ... /210730149Hrvati, mislim da ste ovim definitivno ukinuli svaku mogucnost obnove prijateljstva sa Bosnjacima! ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:24 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Citat: Član Predsjedništva HNS-a Mijo Perkunić u Skupštini RS-a glasao za odbacivanje Inzkove odluke![slika](https://static.klix.ba/media/images/vijesti/b_210730149.jpg?v=1) Prijedlozima zakona koji su danas usvojeni u Narodnoj skupštini Republike Srpske podršku je dao i zastupnik Mijo Perkunić, član Hrvatske demokratske zajednice 1990. i Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora (HNS). https://www.klix.ba/vijesti/bih/clan-pr ... /210730149Hrvati, mislim da ste ovim definitivno ukinuli svaku mogucnost obnove prijateljstva sa Bosnjacima! ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Kolko govora mržnje u komentarima na tom članku Klixa. Sve to Inzko treba pohapsit.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
teranova
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:26 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Kolko govora mržnje u komentarima na tom članku Klixa. Sve to Inzko treba pohapsit.
Sikću kao zmije iz procepa. Ogavna rulja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Riquelme
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:34 |
|
|
Zabraniti zastave UZP HB i hapsiti ko god negira zlocine UZP sestorke.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Riquelme je napisao/la: Zabraniti zastave UZP HB i hapsiti ko god negira zlocine UZP sestorke. Taj zakon ti je već dugo na snazi u Federaciji. Nitko ne negira zločine. Prihvaćamo odluke suda. Teškom mukom ali nemamo baš izbora. Neusporedivo lakše dišemo od presude. Čudo jedno a cijelo vrijeme smo je se bojali. Taj UZP je samo u Kotlini tema.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar18
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:39 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Zabraniti zastave UZP HB i hapsiti ko god negira zlocine UZP sestorke. Jest,u trokutu Zenica,Tuzla,Sarajevo. Čim izađeš iz trokuta drugi zakoni i podneblje.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Harezm
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:41 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Koja glupost nad glupostima. Ako je ikome pojam BiH bio crvena krpa, onda je to bilo ndhaziji Pa to sam i ja rekao. Mi smo digli Bosnu sa smetjišta istorije da bi se tako borili protiv NDH i privukli dio Muslimana da se bore sa nama. Da nije bilo NDH ne bi bilo ni današnje Bosne. Predrag Raos je znao reći da bi svaka Hrvatska koja bi uključivala cijelu BiH u biti bila Velika Bosna. Da bi muslimani dominirali kulturno. Tako da je ova BiH sigurno neka vrsta sljednice NDH.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar18
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Taj zakon ti je već dugo na snazi u Federaciji. Nitko ne negira zločine. Prihvaćamo odluke suda. Teškom mukom ali nemamo baš izbora.
Neusporedivo lakše dišemo od presude. Čudo jedno a cijelo vrijeme smo je se bojali. Taj UZP je samo u Kotlini tema. Hoće muslimani kad prihvatit svoje zločine ? Taj UZP i genocid nije ništa drugo,nego nametanje muslimanskog viđenja rata.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Svarog
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:43 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 10071 Lokacija: Banja Luka
|
teranova je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Kolko govora mržnje u komentarima na tom članku Klixa. Sve to Inzko treba pohapsit.
Sikću kao zmije iz procepa. Ogavna rulja. Polako sabiraju dva i dva , pa ih ''pripala'' muka Incko je svoje guzove izvukao , a oni ostadoše .
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:43 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa, haaško viđenje. Američko. Treba tu vrdat suptilnijim metodama, ne baš u otvorenu konfrontaciju.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
teranova
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:45 |
|
|
Svarog je napisao/la: Polako sabiraju dva i dva , pa ih ''pripala'' muka Incko je svoje guzove izvukao , a oni ostadoše . Treba preživeti do sledećeg festivala u Potočarima. Od - do. Šta da rade u međuvremenu osim da kevću iz prikrajka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar18
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa, haaško viđenje. Američko. Treba tu vrdat suptilnijim metodama, ne baš u otvorenu konfrontaciju. Naravno,optužit rođenog ćaću,brata,pola familije da su uzp-ovci ili genocidaši,jer je mujo tako reko,a Haag i Inzko potvrdili. To je suptilnije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hagresor
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:49 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Zabraniti zastave UZP HB i hapsiti ko god negira zlocine UZP sestorke. Za te zabrane i hapšenja treba skupiti muda i izaći iz 23%. Pola sata u jednom ili drugom smjeru i već si na području HRHB ili RS-a i hapsiš. Ništa lakše ili možda ipak ne? Muslimani me podsjećaju na one čivave. Ni ne vidiš malo ***, al ga čuješ kako se uzjebalo i laje
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Riquelme
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:53 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Riquelme je napisao/la: Zabraniti zastave UZP HB i hapsiti ko god negira zlocine UZP sestorke. Za te zabrane i hapšenja treba skupiti muda i izaći iz 23%. Pola sata u jednom ili drugom smjeru i već si na području HRHB ili RS-a i hapsiš. Ništa lakše ili možda ipak ne? Muslimani me podsjećaju na one čivave. Ni ne vidiš malo ***, al ga čuješ kako se uzjebalo i laje Nemoaj se iznenadit ako dođu momci da provode zakon. Sta cete onda?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
novem
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:55 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:57 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Hagresor je napisao/la:
Za te zabrane i hapšenja treba skupiti muda i izaći iz 23%. Pola sata u jednom ili drugom smjeru i već si na području HRHB ili RS-a i hapsiš. Ništa lakše ili možda ipak ne?
Muslimani me podsjećaju na one čivave. Ni ne vidiš malo ***, al ga čuješ kako se uzjebalo i laje
Nemoaj se iznenadit ako dođu momci da provode zakon. Sta cete onda? Pa obasnili su Dodik i Lukac!
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Hagresor
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 30 srp 2021, 23:58 |
|
|
Riquelme je napisao/la: Hagresor je napisao/la:
Za te zabrane i hapšenja treba skupiti muda i izaći iz 23%. Pola sata u jednom ili drugom smjeru i već si na području HRHB ili RS-a i hapsiš. Ništa lakše ili možda ipak ne?
Muslimani me podsjećaju na one čivave. Ni ne vidiš malo ***, al ga čuješ kako se uzjebalo i laje
Nemoaj se iznenadit ako dođu momci da provode zakon. Sta cete onda? Vratiti ih u vodoravnom položaju. Ko i babe im. Već smo išli tim putem ako me sjećanje služi. Nego da bi se bilo što od ovog našeg debatiranja ostvarilo muslimani moraju skupit muda i u proboj iz 23%. To je bilo jasno na kraju rata, a jasno je i danas. Ili mogu nastavit lajat. Kao čivave…
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar18
|
Naslov: Re: Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida Postano: 31 srp 2021, 00:00 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Muslimani me podsjećaju na one čivave. Ni ne vidiš malo ***, al ga čuješ kako se uzjebalo i laje Poznam jednu čivavu. Zove se Riquelme.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|