|
|
Stranica: 111/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
LakePlacid
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 20 ruj 2020, 08:30 |
|
Pridružen/a: 23 tra 2018, 01:25 Postovi: 2842 Lokacija: Apsurdistan - Distrikt Teheran
|
Lapo-lapo je napisao/la: LakePlacid je napisao/la: nadam se da mislis na ovo ...
Sastojci:
250 grama pirea od bundeve 350 ml pavlake 3-4 kašike meda Kesica vanilije Po manju kašiku mješavine začina (cimet, muškatni oraščić, klinčić) Malo soli Nasjeckani orasi/lješnjaci/bademi Preljev od karamele
Priprema:
1. U piru od bundeve dodaj 350 ml pavlake i začine te blendaj dok ne dobiješ homogenu smjesu
2. Prelij u posudu/čašu i na vrh stavi ostatak pavlake, pospi nasjeckanim orašastim plodovima i prelij preljevom od karamele
Hm, moguće da je to. Samo nedostaje sok od tahan halve, nije karamel sigurno.
_________________ Govorio je tad' moj debeli stric nekad' kroz suze, a nekad' kroz smijeh za svu vasu zajebanciju jednom cete platiti ceh ...
Vjerski program nije obrazovni program i tačka !
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 20 ruj 2020, 08:36 |
|
|
Da, drugačije posluženo, ali je to! Hvala Lakice!
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 20 ruj 2020, 23:12 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7373 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Ministre,lijepo sve to izgleda,ali mi nekako nije obilno... pojačaj te porcije...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 21 ruj 2020, 09:15 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17406 Lokacija: יום טוב
|
imam isti podmetač kao Ministar, samo je moj crne boje nemam se čime pohvaliti, dok ima domaćeg povrća jedem dinstano, pečeno, složenac, sataraš
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 22 ruj 2020, 03:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
kiler je napisao/la: Ministre,lijepo sve to izgleda,ali mi nekako nije obilno... pojačaj te porcije... Evo, baš gledam, odrezak od 350gm, skoro 300gm pomfrita (nije sve bilo na tanjuru za vrijeme slikanja), sira i maslinovog ulja u salati, dvije čaše vina, oko 1.300 kalorija iliti više od pola dnevnih kaloričnih potreba prosječne osobe u samo jednom obroku.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 srp 2021, 13:38 |
|
|
skuhala sam bulgur za prilog neki dan, ali sam skuhala sve što je bilo u kutiji i ispalo je previše. nisam htjela baciti ostatak, nego sam izguglala ove popečke: https://plantbasedfulloftaste.com/2020/ ... d-rajcice/uzela sam pola mjere, ispalo je 8 finih "pljeskavica". umak sam napravila po svom i skuhala široke rezance. jako fino, tko voli isprobati vegetarijansko jelo tu i tamo. nisam pekla na ulju, kako slika sugerira, nego na papiru za pečenje. ne volim kad mi se cijedi ulje s hrane.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
Vamotamo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 00:57 |
|
|
Grah s ričetom i suhim rebarcima:
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 00:59 |
|
|
Ovih dana pečem paprike i pravim salatu sa uljem i belim lukom, uz malo sirćeta.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 01:00 |
|
|
teranova je napisao/la: Ovih dana pečem paprike i pravim salatu sa uljem i belim lukom, uz malo sirćeta. Ja ih jedem samo sa bijelom lukom tj saransakom, i solim ih. Bez sirceta, kakva je to komb?
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 01:01 |
|
|
POL_GASOL je napisao/la: teranova je napisao/la: Ovih dana pečem paprike i pravim salatu sa uljem i belim lukom, uz malo sirćeta. Ja ih jedem samo sa bijelom lukom tj saransakom, i solim ih. Bez sirceta, kakva je to komb? Mora malo sirćeta. Solim i ja, normalno.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 01:05 |
|
|
teranova je napisao/la: POL_GASOL je napisao/la: Ja ih jedem samo sa bijelom lukom tj saransakom, i solim ih. Bez sirceta, kakva je to komb? Mora malo sirćeta. Solim i ja, normalno. Ne znam kada sam jeo sirce, mozda sa zelenom s alatom, bas davno, sjecam se kad mi stoji da se talog skupi. Bas divno izgleda.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 08:52 |
|
|
teranova je napisao/la: Ovih dana pečem paprike i pravim salatu sa uljem i belim lukom, uz malo sirćeta. zašto onda pečeš paprike? ocat ide bolje na sirovo povrće. ili pravu ukiseljenu zimnicu. dobro si me podsjetila, moram ispeći paprike za zamrzivač. zimi samo odmrznem i imam pri ruci. ne volim one plastične kojih ima cijele godine. zna se kad je sezona paprika :konzerva:
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 09:43 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: teranova je napisao/la: Ovih dana pečem paprike i pravim salatu sa uljem i belim lukom, uz malo sirćeta. zašto onda pečeš paprike? ocat ide bolje na sirovo povrće. ili pravu ukiseljenu zimnicu. dobro si me podsjetila, moram ispeći paprike za zamrzivač. zimi samo odmrznem i imam pri ruci. ne volim one plastične kojih ima cijele godine. zna se kad je sezona paprika :konzerva: Kako zašto, to je nešto najbolje što postoji. Sirće se sipa u kapima, inače.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 10 kol 2021, 10:38 |
|
|
teranova je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: zašto onda pečeš paprike? ocat ide bolje na sirovo povrće. ili pravu ukiseljenu zimnicu. dobro si me podsjetila, moram ispeći paprike za zamrzivač. zimi samo odmrznem i imam pri ruci. ne volim one plastične kojih ima cijele godine. zna se kad je sezona paprika :konzerva: Kako zašto, to je nešto najbolje što postoji. Sirće se sipa u kapima, inače. a, dobro, nisam ljubitelj kiselog pa nisam mjerodavna. ja bih pokapala malo limunovog soka. ili nimalo.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
|
Naslov: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 04 pro 2021, 08:43 |
|
|
Volite li šampinjone i uopšteno gljive? Kako ih jedete? Same,pripremljene ili kao dodatak sa drugim namirnicama? Kako ih pripremate?
_________________ Ja radim šta ja hoću.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 04 pro 2021, 09:57 |
|
|
Ne volim gljive. Bljutave su mi isto kao i forsirane tikvice. Bez brdo začina ne liče ni na što! Šampinjone ponekad stavim na picu i to je to. Bukovače bljak. Jednom su mi se dopale one šumske ,,mliječnice,, paprene!
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 04 pro 2021, 11:10 |
|
|
Te šumske bele što ih zove mlječnice su posebna priča. To su prave gljive.Taj ukus.Posle njih sve ostalo je fejk.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 04 pro 2021, 11:16 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Moja ujna umalo nije umrla od sampinjona, dobila alergijski sok. Koliko se sjecam prije rata u susjednom naselju umrli neki starci od trovanja gljivama.
Od sumskih, dole na balkanu najbolje su mi sjele one boje goluba. Socne, izvrnog okusa i mirisa.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Broc
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 12:47 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ne volim gljive. Bljutave su mi isto kao i forsirane tikvice. Bez brdo začina ne liče ni na što! Šampinjone ponekad stavim na picu i to je to. Bukovače bljak. Jednom su mi se dopale one šumske ,,mliječnice,, paprene! Moram priznati da me nikada nijedna žena nije pokušala namamiti stavljajući šampinjone na picu, pa ne znam kako bi to upalilo. Ne mogu zamisliti da bi. Ali siguran sam da je u staračkom to sami vrh ponude.
_________________ Spusti jedan bili cvitak tamo iznad Kijeva
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 13:05 |
|
|
elit star je napisao/la: Volite li šampinjone i uopšteno gljive? Kako ih jedete? Same,pripremljene ili kao dodatak sa drugim namirnicama? Kako ih pripremate? Negdje na forumu već postoji tema o gljivama.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 13:28 |
|
|
Broc je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Ne volim gljive. Bljutave su mi isto kao i forsirane tikvice. Bez brdo začina ne liče ni na što! Šampinjone ponekad stavim na picu i to je to. Bukovače bljak. Jednom su mi se dopale one šumske ,,mliječnice,, paprene! Moram priznati da me nikada nijedna žena nije pokušala namamiti stavljajući šampinjone na picu, pa ne znam kako bi to upalilo. Ne mogu zamisliti da bi. Ali siguran sam da je u staračkom to sami vrh ponude. Najpopularnija pizza u Hrvatskoj je Kaprićoza,koju Hrvati iz nekog razloga zovu Mješana pizza. Pelat,sir,šunka,gljive. Kako nisi jeo pizzu sa gljivama,ja stvarno ne znam.
|
|
Vrh |
|
|
elit star
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 13:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: elit star je napisao/la: Volite li šampinjone i uopšteno gljive? Kako ih jedete? Same,pripremljene ili kao dodatak sa drugim namirnicama? Kako ih pripremate? Negdje na forumu već postoji tema o gljivama. Verujem da ima..Markane trebaju nam PDFovi za kulinastvo-kuharstvo i za ljubav i seks.Samo što me svi ignorišu kad kažem.Valjda zato što sam Srbin.Ili ih jednostavno ne zanima. ...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 13:30 |
|
|
elit star je napisao/la: Broc je napisao/la:
Moram priznati da me nikada nijedna žena nije pokušala namamiti stavljajući šampinjone na picu, pa ne znam kako bi to upalilo. Ne mogu zamisliti da bi.
Ali siguran sam da je u staračkom to sami vrh ponude.
Najpopularnija pizza u Hrvatskoj je Kaprićoza,koju Hrvati iz nekog razloga zovu Mješana pizza. Pelat,sir,šunka,gljive. Kako nisi jeo pizzu sa gljivama,ja stvarno ne znam. Mi tu kapriçozu zovemo picin inat, da prostite.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 13:38 |
|
|
elit star je napisao/la: Broc je napisao/la:
Moram priznati da me nikada nijedna žena nije pokušala namamiti stavljajući šampinjone na picu, pa ne znam kako bi to upalilo. Ne mogu zamisliti da bi.
Ali siguran sam da je u staračkom to sami vrh ponude.
Najpopularnija pizza u Hrvatskoj je Kaprićoza,koju Hrvati iz nekog razloga zovu Mješana pizza. Pelat,sir,šunka,gljive. Kako nisi jeo pizzu sa gljivama,ja stvarno ne znam. Jeo je, kako nije, samo njegova pica ima jabuku u ustima!
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Kako spremate šampinjone,gljive,pečurke.. Postano: 05 pro 2021, 13:41 |
|
|
Šampinjoni bezukusno sranje. Vrganji vrh vrhova.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|