HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 tra 2026, 15:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku
PostPostano: 13 ruj 2010, 10:46 

Mar-kan je napisao/la:
zlatni_ljiljan je napisao/la:

HVO da je imao sam drugacije vodstvo bila bi to vojska u kojoj bi bilo 50% Bosnjaka!

Sjecam se na pocetku rata su ljudi gledali barem kod nas na HVO kao na svoju vojsku !

Hoćeš reći,da nije došlo do islamiziranja-islamizacije-radikalizacije vodstva Abih? :kava

Islamizirani 5 Korpus Armije BIH :zubati

Inace snimano dok su tvoji u lasvanskoj dolini picili, po Ahmicima,i po ko zna kud!

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku
PostPostano: 13 ruj 2010, 10:48 

Ministry of Sound je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

PA ako je Mirsad onda je "moj". Zivis dakle medju "Mirsadima" a ne smatras ih svojim..

...kakav nacin razmisljanja, sorry, ali nisam u tom fazonu (vjerovo ti ili ne).

Opet, vidi komentar.

Ajde de, o ovome sam se izjasnio. I Mirsad i Mirsade su i moji i tvoji, sve dok se ne uđe u sfere politike i povijesti.

Dobro, ipak mislim da je dublja diferencijacija moguca. Imali smo i "Fikrete" npr. kao sto imamo i "Mirsade", "Lugumdzije" ili "Maocane". Neki od ovih su "moji", neki ne. Tako i u Hrvatskoj imamo "Josipovice", "Mesice", "Tudjmane", "Sanadere", itd..i ovdje bih, da zivim u Hrvatskoj, neke nazvo manje vise "svojima" a neke ipak ne.

PS: Sanader je studiro na istom faksu ko i ja, dodje i dan danas u Tirol na odmor (ima tu jedan hotel u koji uobicava da odsjeda) tako da sam (u studentsko doba, prije tri, cetiri godine) imo priliku da mu, bukvalno, nosim kofere (studentska sljaka) :D Nije mi ni baksis dao ba, ali me potapso i reko da samo tako nastavim heheh sto ti je politicar. :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:49 

Mar-kan je napisao/la:

Hoćeš reći,da nije došlo do islamiziranja-islamizacije-radikalizacije vodstva Abih? :kava

Islamizirani 5 Korpus Armije BIH :zubati

Inace snimano dok su tvoji u lasvanskoj dolini picili, po Ahmicima,i po ko zna kud!

Kako ono reče jedan smrdo-zločinački dio HVO-a :zubati E,tako sad i ja-ima zločinački dio Abih...
Pročitaj malo pdf HM sukob,Ahmići su došli mjesecima kasnije,jes čuo za Lašvu možda?

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:50 

Evo vise se spominje u pjesmi Herceg-Bosna nego u Hercegovini :bih :zubati

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 10:58 

G-recht je napisao/la:
U Sarajevu je jedna cijela brigada (zbog velikog broja Srba) zvana: Prva slavna pravoslavna.

:sega :sega :sega

Nikad čuo :D

De ba lakše malo :D
Znaš i sam da su Srbi zgiljali čim su mogli i otišli u VRS a ostali su samo mješanci i suvremene poturice poput Divjaka i sličnih govana :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:00 

pohana jetrica je napisao/la:
G-recht je napisao/la:
U Sarajevu je jedna cijela brigada (zbog velikog broja Srba) zvana: Prva slavna pravoslavna.

Znaš i sam da su Srbi zgiljali čim su mogli i otišli u VRS a ostali su samo mješanci i suvremene poturice poput Divjaka i sličnih govana :D

Ma jasno, ovi što nisu zdimili su pristupili HVO-u, jedan dio u civilnoj zaštiti, a manji dio u ABiH, ali ne iz nekog uvjerenja, nego što nisu imali izbora.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:01 

G-recht je napisao/la:

Najbolji tenkista 1 Korpusa inace "zlatni ljljan" Slavisha Shucur...bjazi cetniksssss

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:04 

Najbolji tenkista 1 Korpusa inace "zlatni ljljan" Slavisha Shucur...bjazi cetniksssss

Već sam objasnio, ili mu je mati Hatiđa ili je suvremeno poture, treće varijante nejma :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:05 

na kraju krajeva, dobro je da srbi uzmu poveci dio Bosne, tj .priznatu Republiku Srpsku..a, ovi sto drze
22%,,a sta ces, nek pokusaju uzeti od nas :)

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:07 

Ovo je extra za Mar-kana i ostale koji kenjaju o nekoj pretjeranoj islamizaciji Armije BIH,inace govori nas moralista Ejub Topic!!!!

Mi ne vodimo Dzihad!!!
Pametnom dosta! :bih

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:09 

slikopis iznad, kao da pjeva pola na supak, pola na nos.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:11 

Što se tiče Divjaka on je iz Beograda, tačnije sa Voždovca. Iz istog kraja Voždovca odakle je i Milan Panić, biznismen i nekadašnji premijer SRJ. :zubati

Divjak je iz vojske izbačen zbog nekih kriminalnih radnji i odatle on u štabu TO BiH. Nije imao gde drugde. :zubati

Inače je bio jedini Srbin visoki oficir u tzv. Armiji BiH i više puta je "podnosio ostavku" zbog poznatih dešavanja u SA (jednom prilikom su neki dal Jukini dal Ćelini krimosi pretukli i njegovog sina).

Na kraju, mislim 1996. ili 1997. vratio je generalski čin Aliji Izetbegoviću - tako da je ostao ono što je i bio - ražalovani pukovnik JNA, voždovčanin koji je zalutao među muslimane i postao Bosanac. :zubati

Inače u VRS je bilo nekoliko muslimanskih jednica, a najpoznatija je bila bataljon "Meša Selimović".

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:11 

G-recht je napisao/la:

Od 1993., znam, na zalost dobrim dijelom i zbog politike bosansko-hercegovackog predsjednistva i islamizacije (iz kog god razloga da ista nastupila) ARBiH. Selam Alejkum nije nikada smio biti Alijin "pozdrav borcima". Na pocetku rata otpor su pruzili - barem po velikim gradovima kakvih u BiH na zalost nemamo mnogo - gradjani, a ne Srbi, Hrvati ili Bosnjaci. Tada jos nije bilo totalne mobilizacije, radilo se o volunterima.

Radi se o "Pvoj slavnoj brigadi" - prozvana je, od milja, "Prva slavna pravoslavna".
http://www.youtube.com/watch?v=YkMKCX767L0

Inace, moj daidza mi je pricao da se znalo desiti da ih na liniji zamijni jedinica koja se sastojala vecinski od Srba, tako da su, u slucaju napada, bukvalno ratovali Srbi protiv Srba.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:12 

Neretva73 je napisao/la:
slikopis iznad, kao da pjeva pola na supak, pola na nos.

Koja ofiraza Tito dragi,nema nista gore nego kad shinavla hoce da ispadne duhovit i shatro zajebant :sega

Mojne Mare ti tvoje,provaljujes se nenormalno,fataj se frulice i stada bolje ti stoji :pepam

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:12 

Kiza je napisao/la:
Što se tiče Divjaka on je iz Beograda, tačnije sa Voždovca. Iz istog kraja Voždovca odakle je i Milan Panić, biznismen i nekadašnji premijer SRJ. :zubati

Divjak je iz vojske izbačen zbog nekih kriminalnih radnji i odatle on u štabu TO BiH. Nije imao gde drugde. :zubati

Inače je bio jedini Srbin visoki oficir u tzv. Armiji BiH i više puta je "podnosio ostavku" zbog poznatih dešavanja u SA (jednom prilikom su neki dal Jukini dal Ćelini krimosi pretukli i njegovog sina).

Na kraju, mislim 1996. ili 1997. vratio je generalski čin Aliji Isetbegoviću - tako da je ostao ono što je i bio - ražalovani pukovnik JNA, voždovčanin koji je zalutao među muslimane i postao Bosanac. :zubati

Inače u VRS je bilo nekoliko muslimanskih jednica, a najpoznatija je bila bataljon "Meša Selimović".

Citat:

Ma da. :D

Mesa Selimovic je bila jedina takva jedinica i brojala je nekoliko stotina boraca..sve uz srpske oficire, glavnokomandujuce, jedan pukovnik Bosnjak. I bi poredio, jel? haha :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:15 

G-recht je napisao/la:
Na pocetku rata otpor su pruzili -

Mislim da ste ovim sve rekli i potvrdili ono što sam ja već napisao. Dakle, ne moram objašnjavati istu stvar po treći put :D

Hvala :D

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:17 

G-recht je napisao/la:
Kiza je napisao/la:

Na kraju, mislim 1996. ili 1997. vratio je generalski čin Aliji Isetbegoviću - tako da je ostao ono što je i bio - ražalovani pukovnik JNA, voždovčanin koji je zalutao među muslimane i postao Bosanac. :zubati

Citat:

Mesa Selimovic je bila jedina takva jedinica i brojala je nekoliko stotina boraca..sve uz srpske oficire, glavnokomandujuce, jedan pukovnik Bosnjak. I bi poredio, jel? haha :D

Ja naveo samo činjenice. Ne vidim da si me demantovao.

Inače, moja malenkost je ne tako davno pričala sa nekoliko oficira sadašnjih OS BiH koji su bili u ABiH. Njihova procena je da je Srba u ABiH bilo manje od hiljadu - znači sve ukupno, oficira, podoficira, vojnika... Među njima i "Srbi" poput divjaka - tačnije Alijini Srbijanci. :zubati

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:17 

G-recht je napisao/la:
Na pocetku rata otpor su pruzili -

Mislim da ste ovim sve rekli i potvrdili ono što sam ja već napisao. Dakle, ne moram objašnjavati istu stvar po treći put :D

Hvala :D

A tebi ko krivo zbog islamizacije ARBiH? :D

De bogati ubaci u Googel prevodioc rijec "Heuchler" (njamacki).

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:22 

Da, znam za mnoge krajeve gdje su Bošnjaci bili normalni. Ali u islamskoj Republici Zenici je to doista ličilo ne na bosansku nego na afganistansku borbu. Posebno je zanimljivo kad počnu narikat nad Srebrenicom u Zenici ili spominju logore u Hercegovini a tadašnja "zenička" vojska se nije razlikovala od VRS-a koji je pobio ljude u Srebrenici a bogami ni od dijela HVO-a koji je trpao ljude u logore.

O masakrima da ne pričam. Svi su odgovarali i u Haagu i na sudovima, ali ti zenički talibani su još raspoređeni uokolo.

A opet, da ne bude sve tako crno, danas bih rekao da je Hrvatima bolje u njoj nego u multikulti Bosni tuzlanskog ili šehersko sdpovskog smjera. Doista se Zenica preobrazila u nešto što nisam očekivao nakon one džamahirije. :palacgore1

Baš sam saznao da je obitelj Jurić dobila stan od grada, mala Mateja (4) je bila prva poginula osoba u Zenici, otac Hrvat nije stao onim cestovnim desperadosima kojih je bilo po cestama na početku rata, koji su ga što je najgore i poznavali, pa su zapucali na auto. I onda pričaju da je MH sukob počeo s Ahmićima, ne on je počeo mnogo prije, ne tvrdim da su Hrvati baš nevinašca ali sumnjam da bi Boban i ekipa i pokušali išta da su Bošnjaci bili onakvi kakvim se sada pokušavaju prikazat. A i teško bi uspjeli uvjerit Hrvate da dignu oružje na te "pitome" saveznike a niti bi saveznici bili tako spremni za osvajanje i ubijanje Hrvata.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:24 

Kiza je napisao/la:
G-recht je napisao/la:

Ja naveo samo činjenice. Ne vidim da si me demantovao.

Inače, moja malenkost je ne tako davno pričala sa nekoliko oficira sadašnjih OS BiH koji su bili u ABiH. Njihova procena je da je Srba u ABiH bilo manje od hiljadu - znači sve ukupno, oficira, podoficira, vojnika... Među njima i "Srbi" poput divjaka - tačnije Alijini Srbijanci. :zubati

Bilo ih je vise, mnogo vise, samo u Sarajevu zasigurno vise od hiljadu. U "Prvoj slavnoj brigadi" (Sarajevo) je bio jedan citav bataljon Srba (samo dakle u toj brigadi njih oko cetiri, pet stotina), o Tuzli da ne govorim.

VRS nije imala ni jednog visokog oficira Bosnjaka i Hrvata. Imali su zlocince, onog sto je po Srebrenici ubijo (HRvat) i tu jednu brigadu koju je osnovao bivsi oficir JNA u svom komunisticko-jugoslovenskom duhu jer mu se djelimicno (u simbolici) ozivljavanje ustastva kod posavskih Hrvata nije svidjalo (smatrao se Jugoslovenom i nasjeo na sprsku propagandu koja mu je podvalila Mesu kao naziv za brigadu hehe a on seljak nije skonto sta i kako Srbi razmisljaju o Selimovicu).

S druge strane je bilo visokih oficira ARBiH koji su bili ne-Bosnjaci, Siber, Divjak, Vikic, itd..o borcima da i ne govorimo (pogledaj video).

Vjeruj mi, po meni je najveca greska sto se nije vise radilo na ocuvanju multietnickog karaktera otpora koji je pruzen po vecim gradovima. Ja ne kazem da gro srpskog stanovnistva nije stao na Karadzivecu stranu (i tako sam sebe deklasiro, pa cjelokupno vodjstvo VRS-a i Karadziceve tvorevine je zavrsilo po zatvorima) ali tamo gdje je postojao urbani duh (na zalost, ponavljam, BiH je vecinski onako bas "agrarna" zemlja, zemlja seljaka, pa makar isti zivjeli i po gradovima) pruzen je otpor apsolutnoj etnickog homogenizaciji koji je od strane SDS-a sprovodjen od prvog dana rata, pa cak i prije njegovog pocetka.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:30 

G-recht je napisao/la:
Bilo ih je vise, mnogo vise, samo u Sarajevo zasigurno vise od hiljadu. U "Prvoj slavnoj brigadi" (Sarajevo) je bio jedan citav bataljon Srba (samo dakle u toj brigadi njih oko cetiri, pet stotina), o Tuzli da ne govorim.

VRS nije imala ni jednog visokog oficira Bosnjaka i Hrvata. Imali su zlocince, onog sto je po Srebrenici ubijo (HRvat) i tu jednu brigadu koju je osnovao bivsi oficiri JNA u svom komunisticko-jugoslovenskom duhu jer mu se djelimicno (u simbolici) ozivljavanje ustastva kod posavskih Hrvata nije svidjalo (smatrao se Jugoslovenom i nasjeo na sprsku propagandu koja mu je podvalila Mesu kao naziv za brigadu hehe a on seljak nije skonto sta i kako Srbi razmisljaju o Selimovicu).

S druge strane je bilo visokih oficira ARBiH koji su bili ne-Bosnjaci, Siber, Divjak, Vikic, itd..o borcima da i ne govorimo (pogledaj video).

Vjeruj mi, po meni je najveca greska sto se nije vise radilo na ocuvanju multietnickog karaktera otpora koji je pruzen po vecim gradovima. Ja ne kazem da gro srpskog stanovnistva nije stao na Karadzivecu stranu (i tako sam sebe deklasiro, pa cjelokupno vodjstvo VRS-a i Karadziceve tvorevine je zavrsilo po zatvorima) ali tamo gdje je postojao urbani duh (na zalost, ponavljam, BiH je vecinski onako bas "agrarna" zemlja, zemlja seljaka, pa makar isti zivjeli i po gradovima) pruzen je otrop apsolutnoj etnickog homogenizaciji koji je od strane SDS-a sprovodjen od prvog dana rata, pa cak i prije njegovog pocetka.

Koliko ja vidim najviši čin koji je imao neki Srbin u ABiH je pukovnik - takođe najviši čin koji je imao Musliman u VRS isto pukovnik.

U Vojsci Jugoslavije-Srbije i Crne Gore bilo je i generala Muslimana, mislim da ih danas u VS nema, ali pukovnika ima i dalje.

Ostatak posta ti je smešan... :zubati Kakva multi etničnost kakva multi kulti... Alijini sledbenici su pravili džamahiriju i uspeli su na 20-25% teritorije nekadašnje BiH. I eto im, nek tekbiraju tamo do mile volje... :zubati

Samo glupo, jadno i neubedljivo zvuči ta multi-kulti priča. To je ono za prevođenje žednih preko vode. Nemoj da se lažemo.

:zivili

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:31 

hercnjak je napisao/la:
Da, znam za mnoge krajeve gdje su Bošnjaci bili normalni. Ali u islamskoj Republici Zenici je to doista ličilo ne na bosansku nego na afganistansku borbu. Posebno je zanimljivo kad počnu narikat nad Srebrenicom u Zenici ili spominju logore u Hercegovini a tadašnja "zenička" vojska se nije razlikovala od VRS-a koji je pobio ljude u Srebrenici a bogami ni od dijela HVO-a koji je trpao ljude u logore.

O masakrima da ne pričam. Svi su odgovarali i u Haagu i na sudovima, ali ti zenički talibani su još raspoređeni uokolo.

A opet, da ne bude sve tako crno, danas bih rekao da je Hrvatima bolje u njoj nego u multikulti Bosni tuzlanskog ili šehersko sdpovskog smjera. Doista se Zenica preobrazila u nešto što nisam očekivao nakon one džamahirije. :palacgore1

Baš sam saznao da je obitelj Jurić dobila stan od grada, mala Mateja (4) je bila prva poginula osoba u Zenici, otac Hrvat nije stao onim cestovnim desperadosima kojih je bilo po cestama na početku rata, koji su ga što je najgore i poznavali, pa su zapucali na auto. I onda pričaju da je MH sukob počeo s Ahmićima, ne on je počeo mnogo prije, ne tvrdim da su Hrvati baš nevinašca ali sumnjam da bi Boban i ekipa i pokušali išta da su Bošnjaci bili onakvi kakvim se sada pokušavaju prikazat. A i teško bi uspjeli uvjerit Hrvate da dignu oružje na te "pitome" saveznike a niti bi saveznici bili tako spremni za osvajanje i ubijanje Hrvata.

Uopste ne bih zapocinjao diskusiju o tome ko je prvi poceo i gdje je prva zrtva pala (to i nije vazno, niti se da tacno ustanoviti) ali BiH predsjednistvu jednostavno nije moglo biti u interesu da se otvori novi front prema Hrvatima, dok je Tudmjan (podsjecam na Karadjordjevo) slijedio plan podjele BiH..mozda ne od prvog dana ali kasnije zasigurno.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:33 

Da rezimiramo:

Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave
VRS paravojna formacija,agresor
HVO malo prvo,malo vise drugo

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:34 

Kiza je napisao/la:

Što se tiče Divjaka u onoj tv seriji Generali on kazuje da je rodom od Bosanske Gradiške, možda laže.

A iz vojske jeste izjuren zbog kriminalnih radnji, točnije šverca oružjem. Prodavao je za lijepe novce ratni materijal muslimanima i hrvatima. Konkretno je uhvaćen kad je prebacio u Kiseljak 150 cijevi. Znači obični kokošar koji se od robije htio spasiti služenjem muslimanima.
Inače, ne znam kako je on bio jedini Srbin visoki oficir ABiH kada se tip nacionalno izjašnjavao kao Bosanac.
Što se tiče njegova sina, ja sam mislio da je on ubijen. Dobro se sjećam da je radio Sarajevo početkom rata objavio vijest da je njegov sin "slučajno" upucan na ulici od strane pripadnika ABiH, tj tada još T.O. kada su se ovi vraćali iz neke borbene akcije. Navodno je on "u šali" njima pokazivao tri prsta pa su ga na licu mjesta napunili olovom.
Tako su bar objavili na radiju.

Vrh

PostPostano: 13 ruj 2010, 11:34 

Da rezimiramo:

Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave
VRS paravojna formacija,agresor
HVO malo prvo,malo vise drugo

Armija BiH - oružane snage muslimanskog naroda BiH

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 325 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: 3AJE6, pakovic, Patriota, Roko987 i 52 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: