|
|
Stranica: 5/13.
|
[ 325 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:36 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Da rezimiramo:
Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave VRS paravojna formacija,agresor HVO malo prvo,malo vise drugo Armija BiH - oružane snage muslimanskog naroda BiH Dje pise da je to bila oruzana sila "iskljucivo" muslimanskog naroda? Dokazi mi to i ja vise nikad necu ovdje napisati slovo jedno!
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:36 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Da rezimiramo: Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave
Kako može biti legitina kada je formirana bez volje srpskih predstavnika? Kršenjem ustava i zakona se ne donose legitimne odluke. Međutim, ako tebi tako lepše zvuči nek ti bude. Samo dodaj neke navodnike ("legitimna"). Moj komentar: VRS - legitimna oružana slila Be-Ha Srba. HVO - legitimna oružana sila Be-Ha Hrvata. ABiH - lažna multi-kulti vojska Alije Izetbegovića. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 29405 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Da rezimiramo:
Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave VRS paravojna formacija,agresor HVO malo prvo,malo vise drugo Rezimirajte vi koliko hoćete ali istinu ne možete sakriti.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Armija BiH - oružane snage muslimanskog naroda BiH
Dje pise da je to bila oruzana sila "iskljucivo" muslimanskog naroda? Dokazi mi to i ja vise nikad necu ovdje napisati slovo jedno! 98% poginulih muslimani. Sastav ABiH van Sarajeva i Tuzle, 100% muslimansko. Pridružene čete i brigade mudžahedina. Poginuli borci = šehidi (borci za islam)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:38 |
|
|
Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave VRS paravojna formacija,agresor HVO malo prvo,malo vise drugo Pa može bit, ako se boldano odnosi na Afganistan, Libiju, Pakistan... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bad Grabovnik famiglia
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:39 |
|
|
G-recht je napisao/la: hercnjak je napisao/la: Da, znam za mnoge krajeve gdje su Bošnjaci bili normalni. Ali u islamskoj Republici Zenici je to doista ličilo ne na bosansku nego na afganistansku borbu. Posebno je zanimljivo kad počnu narikat nad Srebrenicom u Zenici ili spominju logore u Hercegovini a tadašnja "zenička" vojska se nije razlikovala od VRS-a koji je pobio ljude u Srebrenici a bogami ni od dijela HVO-a koji je trpao ljude u logore. O masakrima da ne pričam. Svi su odgovarali i u Haagu i na sudovima, ali ti zenički talibani su još raspoređeni uokolo. A opet, da ne bude sve tako crno, danas bih rekao da je Hrvatima bolje u njoj nego u multikulti Bosni tuzlanskog ili šehersko sdpovskog smjera. Doista se Zenica preobrazila u nešto što nisam očekivao nakon one džamahirije.  Baš sam saznao da je obitelj Jurić dobila stan od grada, mala Mateja (4) je bila prva poginula osoba u Zenici, otac Hrvat nije stao onim cestovnim desperadosima kojih je bilo po cestama na početku rata, koji su ga što je najgore i poznavali, pa su zapucali na auto. I onda pričaju da je MH sukob počeo s Ahmićima, ne on je počeo mnogo prije, ne tvrdim da su Hrvati baš nevinašca ali sumnjam da bi Boban i ekipa i pokušali išta da su Bošnjaci bili onakvi kakvim se sada pokušavaju prikazat. A i teško bi uspjeli uvjerit Hrvate da dignu oružje na te "pitome" saveznike a niti bi saveznici bili tako spremni za osvajanje i ubijanje Hrvata. Uopste ne bih zapocinjao diskusiju o tome ko je prvi poceo i gdje je prva zrtva pala (to i nije vazno, niti se da tacno ustanoviti) ali BiH predsjednistvu jednostavno nije moglo biti u interesu da se otvori novi front prema Hrvatima, dok je Tudmjan (podsjecam na Karadjordjevo) slijedio plan podjele BiH..mozda ne od prvog dana ali kasnije zasigurno. tuđmanu nije moglo biti u interesu sudjelovati u podjeli jedne države obzirom da bi time izgubio vjerodostojnost u očuvanju teritorijalnog integriteta svoje države koja je dijelom bila okupirana sa vidljivim simpatijama dijela međunarodne zajednice prema osamostaljivanju tog dijela. zato je "predsjedništvo bih" i moglo na blef započeti s agresijom na hrvate znajući da zbog tog problema neće dobiti potpuni oružani odgovor tog istog tuđmana. karađorđevo? više ima dokaza o postojanju jetija ili nessi ali nitko živ (normalan)to ne uzima kao utvrđenu činjenicu.
_________________ ....on the other side
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:39 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 19:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
Ministry of Sound je napisao/la:
Ma jasno, ovi što nisu zdimili su pristupili HVO-u
Ovo mogu potvrditi na primjeru jednog "borca" tzv. AbiH. Nakon bijega iz te paravojske, 5-6 dana je proveo kod HVO, to vrijeme skraćujući preferansom Džipom HVO je prevežen dritom do prvih linija VRS, gdje je i ostao do kraja rata 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
pohana jetrica je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Ovo mogu potvrditi na primjeru jednog "borca" tzv. AbiH. Nakon bijega iz te paravojske, 5-6 dana je proveo kod HVO, to vrijeme skraćujući preferansom Džipom HVO je prevežen dritom do prvih linija VRS, gdje je i ostao do kraja rata  Nisam mislio na to, nego na sarajevski HVO kojem su masovno pristupali Srbi koji nisu na vrijeme dobili mig da kidnu na brda.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:41 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Ovo mogu potvrditi na primjeru jednog "borca" tzv. AbiH. Nakon bijega iz te paravojske, 5-6 dana je proveo kod HVO, to vrijeme skraćujući preferansom Džipom HVO je prevežen dritom do prvih linija VRS, gdje je i ostao do kraja rata  Ti? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:41 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Što se tiče Divjaka u onoj tv seriji Generali on kazuje da je rodom od Bosanske Gradiške, možda laže. A iz vojske jeste izjuren zbog kriminalnih radnji, točnije šverca oružjem. Prodavao je za lijepe novce ratni materijal muslimanima i hrvatima. Konkretno je uhvaćen kad je prebacio u Kiseljak 150 cijevi. Znači obični kokošar koji se od robije htio spasiti služenjem muslimanima. Inače, ne znam kako je on bio jedini Srbin visoki oficir ABiH kada se tip nacionalno izjašnjavao kao Bosanac. Što se tiče njegova sina, ja sam mislio da je on ubijen. Dobro se sjećam da je radio Sarajevo početkom rata objavio vijest da je njegov sin "slučajno" upucan na ulici od strane pripadnika ABiH, tj tada još T.O. kada su se ovi vraćali iz neke borbene akcije. Navodno je on "u šali" njima pokazivao tri prsta pa su ga na licu mjesta napunili olovom. Tako su bar objavili na radiju.
Hvala na dopunama.  Divjakov sin je teško ranjen, a ne prebijen. Moj lapsus. Ali mislim da je preživeo to ranjavanje... Što se tiče mesta rođenja, tu stvarno nema nikakvog spora - on je rođen u Beogradu, i živeo je u onom kraju Voždovca oko crkve kao i Panić. Do 1992. godine se izjašnjavao kao Srbin, a tačno je da je od te godine naprasno postao Bosnac. Nužda zakon menja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:42 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la:
Dje pise da je to bila oruzana sila "iskljucivo" muslimanskog naroda? Dokazi mi to i ja vise nikad necu ovdje napisati slovo jedno!
98% poginulih muslimani. Sastav ABiH van Sarajeva i Tuzle, 100% muslimansko. Pridružene čete i brigade mudžahedina. Poginuli borci = šehidi (borci za islam) E jebi ga kakva je to argumentacija? HVO imao isto nekakve strane dobrovoljce ,Holandjane, Irce kurce palce,Cetnici imali nekakve ruske brigade i kojekakve firaunin brigade,pa sad ako je Armija involvirala par stotina mundjara u svoje redove ne znaci da je muslimanska armija...to za Shehide stoji ,to je ludost ,pricao sam vec da stoji kraj imena poginulog borca 2 Korpusa cojk se zove Ilija pise preselio na Ahiret Shehid Ilija...to je fakat smijeh zivi...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pohana jetrica
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:45 |
|
Pridružen/a: 13 srp 2010, 19:07 Postovi: 1173 Lokacija: FreeSrpska
|
hercnjak je napisao/la: Ti?   Dobra upadica, ne ja 
_________________ Viva il separatismo revoluzionario
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:46 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: HVO imao isto nekakve strane dobrovoljce ,Holandjane, Irce kurce palce,Cetnici imali nekakve ruske brigade i kojekakve firaunin brigade,pa sad ako je Armija involvirala par stotina mundjara u svoje redove ne znaci da je muslimanska armija...
Pa to potvrđuje moju argumentaciju. Svjetski muslimani došli svojima u muslimansku armiju, pravoslavci svojima u pravoslavnu/srpsku, a katolici i protestanti svojim u HVO 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:47 |
|
|
pohana jetrica je napisao/la: hercnjak je napisao/la: Ti?   Dobra upadica, ne ja  Ti si odnekud iz naših multietniĆkih krajeva... Vidi se da nemreš bez "drugih"...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hum.
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:48 |
|
|
Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave VRS paravojna formacija,agresor HVO malo prvo,malo vise drugo Šta kažu tvoji sugradjani Luksemburžani na ovo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:49 |
|
|
hercnjak je napisao/la: pohana jetrica je napisao/la:  Dobra upadica, ne ja  Ti si odnekud iz naših multietniĆkih krajeva... Vidi se da nemreš bez "drugih"... On je Livnjak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kiza
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 12:52 |
|
|
Evo Alijine multi-kulti ABiH... Čudni neku multi kulti pozdravi... selam... alahu egber... tekbir... hm? Nije valjda da su Srbi i Hrvati u ABiH tekbirali? Pogledati snimak do kraja... Maršal Alija I. postrojava 1. islamsku proletersku udarnu brigadu. Gde je pozdrav za nemuslimane ono, drugovi vojnici zdravo?  ili gospodo vojnici ili šta već? A ne "Dragi vojnici esalamu alejkum..." I odakle ovi mudžahedini u multi-kulti nazovi "bosanskoj" vojsci? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:00 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Da rezimiramo:
Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave VRS paravojna formacija,agresor HVO malo prvo,malo vise drugo Armija BiH - oružane snage muslimanskog naroda BiH Prakticno da, ali teoretski ne, legitimitet je imala samo armija, ostalo su bile paravojne formacije koje su naknadno legalizovane u Daytonu. Hrvati su izglasali nezavisnost BiH, zaboravio?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:02 |
|
|
totem je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
Muftija Ševko Omerbašić spada pod nadležnost reisa Cerića. Također, znam i neke imame u Bosni koji su isti kano Omerbašić, a ako ne još i više prohrvatski okrenuti. Za sad se povlačim, jerbo mislim da uredničtvo sprema obtužnicu protiv krivaca za ,,oftopic'' i za izazivanje nerda, ter makar znam da su nepristrani ipak se povlačim.
Normalno je da se povlacis kada su ti argumenti jaki kao srpski dinar 95 godine. Ali nisi odgovorio na nisto od gore navedenog. Sto se tice moderacije, ipak mislim da su humani. Trebali su te jos odavno...Ali, neka, neki slucaju su izuzeti od zakona, ima ustanova za to osposobljenih. Činjenice koje ja iznosim, ti gledaš jednako, kano što je partija gledala dokaze u obrani Alojzija Stepinca. Na hrvatskom sudu, ti gubiš spor i meni plaćaš za klevetu.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:04 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kiza je napisao/la: Što se tiče Divjaka on je iz Beograda, tačnije sa Voždovca. Iz istog kraja Voždovca odakle je i Milan Panić, biznismen i nekadašnji premijer SRJ.  Divjak je iz vojske izbačen zbog nekih kriminalnih radnji i odatle on u štabu TO BiH. Nije imao gde drugde.  Inače je bio jedini Srbin visoki oficir u tzv. Armiji BiH i više puta je "podnosio ostavku" zbog poznatih dešavanja u SA (jednom prilikom su neki dal Jukini dal Ćelini krimosi pretukli i njegovog sina). Što se tiče Divjaka u onoj tv seriji Generali on kazuje da je rodom od Bosanske Gradiške, možda laže. A iz vojske jeste izjuren zbog kriminalnih radnji, točnije šverca oružjem. Prodavao je za lijepe novce ratni materijal muslimanima i hrvatima. Konkretno je uhvaćen kad je prebacio u Kiseljak 150 cijevi. Znači obični kokošar koji se od robije htio spasiti služenjem muslimanima. Inače, ne znam kako je on bio jedini Srbin visoki oficir ABiH kada se tip nacionalno izjašnjavao kao Bosanac. Što se tiče njegova sina, ja sam mislio da je on ubijen. Dobro se sjećam da je radio Sarajevo početkom rata objavio vijest da je njegov sin "slučajno" upucan na ulici od strane pripadnika ABiH, tj tada još T.O. kada su se ovi vraćali iz neke borbene akcije. Navodno je on "u šali" njima pokazivao tri prsta pa su ga na licu mjesta napunili olovom. Tako su bar objavili na radiju. A da nije mozda to radio iz patriotskih razloga? Pogledaj kome je proslijedjivao oruzje, Srbima ocigledno ne. ;-) Problem odredjenih ljudi - a to sam skonto u toku diskusije - je to sto jednostavno nisu u stanju cak ni da zamisle razmisljanje van etnicko-plemenskih okvirova, vidis ja mogu tako da mogu shvatiti motive Jovana Divjaka, Sibera i drugih. Ovo uopste ne mislim pezorativno ( nisam od ohin hipik-manijaka koji se furaju na "siroke horizonte", uostalom, vidim da volis R n`R, meni dovoljno ;-) ), znam da vecina ljudi tako razmislja u BiH, samo znam da moze i drugacije, tako da ja, da sam kojim slucajem Srbin, ili Hrvat, ne bih drugacije razmisljao nego sto to cinim i sad. Zasto? Zato sto me plaho zaboli za moje "etnicko porijeklo" a ime mi je ionako starogermansko.."svijetleci mac" hehehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:06 |
|
|
G-recht je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la:
Armija BiH - oružane snage muslimanskog naroda BiH
Prakticno da, ali teoretski ne, legitimitet je imala samo armija, ostalo su bile paravojne formacije koje su naknadno legalizovane u Daytonu. Hrvati su izglasali nezavisnost BiH, zaboravio? Samo što je i sam Alija Izetbegović priznavao HVO, ter ako se ne varam bili su i dogovori kako će se neka područja braniti pod vodstvom HVO-a, a neka pod Armijom BiH. Na žalost, tamo gdje ne ima zajedničkog zapovjedničtva, lahko dođe do sukoba. Primjerice i u samoj Hrvatskoj je u par navrata skoro došlo do sukoba između HOS-a i HV-a, premda su i jedni i drugi vojnici imali podjednake stavove. Da su HOS i HV imali podjednaku snagu, do toga bi i sigurno došlo, jerbo međusobne obtužbe o izdaji su bile dosta oštre.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:07 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Prakticno da, ali teoretski ne, legitimitet je imala samo armija, ostalo su bile paravojne formacije koje su naknadno legalizovane u Daytonu. Hrvati su izglasali nezavisnost BiH, zaboravio?
Samo što je i sam Alija Izetbegović priznavao HVO, ter ako se ne varam bili su i dogovori kako će se neka područja braniti pod vodstvom HVO-a, a neka pod Armijom BiH. Na žalost, tamo gdje ne ima zajedničkog zapovjedničtva, lahko dođe do sukoba. Primjerice i u samoj Hrvatskoj je u par navrata skoro došlo do sukoba između HOS-a i HV-a, premda su i jedni i drugi vojnici imali podjednake stavove. Da su HOS i HV imali podjednaku snagu, do toga bi i sigurno došlo, jerbo međusobne obtužbe o izdaji su bile dosta oštre. Naravno, nisam se izrazio dovoljno precizno. Cisto juristicki, HVO je vecim dijelom rata bila legitimna vojska Republike Bosne i Hercegovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:09 |
|
|
Bad Grabovnik famiglia je napisao/la: G-recht je napisao/la:
Uopste ne bih zapocinjao diskusiju o tome ko je prvi poceo i gdje je prva zrtva pala (to i nije vazno, niti se da tacno ustanoviti) ali BiH predsjednistvu jednostavno nije moglo biti u interesu da se otvori novi front prema Hrvatima, dok je Tudmjan (podsjecam na Karadjordjevo) slijedio plan podjele BiH..mozda ne od prvog dana ali kasnije zasigurno. tuđmanu nije moglo biti u interesu sudjelovati u podjeli jedne države obzirom da bi time izgubio vjerodostojnost u očuvanju teritorijalnog integriteta svoje države koja je dijelom bila okupirana sa vidljivim simpatijama dijela međunarodne zajednice prema osamostaljivanju tog dijela. zato je "predsjedništvo bih" i moglo na blef započeti s agresijom na hrvate znajući da zbog tog problema neće dobiti potpuni oružani odgovor tog istog tuđmana.
karađorđevo? više ima dokaza o postojanju jetija ili nessi ali nitko živ (normalan)to ne uzima kao utvrđenu činjenicu. Dobro, i to ima smisla. Dogovori Tudjmana i Milosevica su fakt, pogledaj "Latinicu" na tu temu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:10 |
|
|
Kiza je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: Da rezimiramo: Armija BIH legitimna oruzana sila jedne medjunarodno priznate drzave
Kako može biti legitina kada je formirana bez volje srpskih predstavnika? Kršenjem ustava i zakona se ne donose legitimne odluke. Međutim, ako tebi tako lepše zvuči nek ti bude. Samo dodaj neke navodnike ("legitimna"). Moj komentar: VRS - legitimna oružana slila Be-Ha Srba. HVO - legitimna oružana sila Be-Ha Hrvata. ABiH - lažna multi-kulti vojska Alije Izetbegovića.  Ma da, Alijina privatna vojska. Ti si izgleda ipak od onih Srba sto vjeruju u price o lavovima?  Alijini bojovnici kurac palac.. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
G-recht
|
Naslov: Re: Srbija trgovala, odustala od Kosova, zauzvrat dobila republiku srpsku Postano: 13 ruj 2010, 13:17 |
|
|
Kiza je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Što se tiče Divjaka u onoj tv seriji Generali on kazuje da je rodom od Bosanske Gradiške, možda laže. A iz vojske jeste izjuren zbog kriminalnih radnji, točnije šverca oružjem. Prodavao je za lijepe novce ratni materijal muslimanima i hrvatima. Konkretno je uhvaćen kad je prebacio u Kiseljak 150 cijevi. Znači obični kokošar koji se od robije htio spasiti služenjem muslimanima. Inače, ne znam kako je on bio jedini Srbin visoki oficir ABiH kada se tip nacionalno izjašnjavao kao Bosanac. Što se tiče njegova sina, ja sam mislio da je on ubijen. Dobro se sjećam da je radio Sarajevo početkom rata objavio vijest da je njegov sin "slučajno" upucan na ulici od strane pripadnika ABiH, tj tada još T.O. kada su se ovi vraćali iz neke borbene akcije. Navodno je on "u šali" njima pokazivao tri prsta pa su ga na licu mjesta napunili olovom. Tako su bar objavili na radiju.
Hvala na dopunama.  Divjakov sin je teško ranjen, a ne prebijen. Moj lapsus. Ali mislim da je preživeo to ranjavanje... Što se tiče mesta rođenja, tu stvarno nema nikakvog spora - on je rođen u Beogradu, i živeo je u onom kraju Voždovca oko crkve kao i Panić. Do 1992. godine se izjašnjavao kao Srbin, a tačno je da je od te godine naprasno postao Bosnac. Nužda zakon menja.  Lazes. On se i dan danas izjasnjava ko Srbin. A to sto je tebi, i tvojim istomisljenicima, Srbin=Karadzicev Srbin, to je vec druga prica. Srbi su prvo (ne svi, naravno), onako historijski gledano, prilikom konstituiranja srpske nacije pod uticajem SPC-a shutnuli sve vani sto se nije krstilo s tri prsta, onda su se predomislili pa pokusali, onako ideoloski, te iste ljude naknadno da posrbe (izmisljajuci teorije o "Srbima ne-pravoslavne veroispovesti"), pa sad "izbacuju iz Srpstva" svi koji nisu s kokardom na glavi zarili i palili sirom Hrvatske, BiH i Kosova. Opet, kad se prebrojavaju zrtve, onda je i Srbin iz Sarajeva srpska zrtva koji je pogodjen od cetnickog snajpera u rovu ARBiH. Nevidjeno licemjerstvo, zapitaj se. Ako se ovako nastavi ostace Srbi jos samo oni koji nose majice Ratka Mladica.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Roko987 i 67 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|