|
|
Stranica: 5/75.
|
[ 1867 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
turbotakija
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 12:19 |
|
|
HHerceg je napisao/la: turbotakija je napisao/la: I, jel ti sta fali?
Fali mi ono šta bi mi falilio i sa COVID19. Ništa. Cuj, nisam se ni ja cjepio zbog toga sto se bogzna bojim Covida. Iako se naravno nikad ne zna. Ali znam ljude kojima je malo falilo da umru a mnogi koji su to preboljeli kod kuce su po tri- cetiri sedmice kukali. I ako je to jedino sto od nas traze, da odemo i primimo vakcinu u roku tri minute (citav taj proces traje 3-4 minute), onda fakat nema razloga da to ne ucinimo. Eto ti si ucinio i svaka ti cast. Ovo inace NIKAD nece prestati.
_________________ fakofbolan nema krsta bez tri prsta
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 12:29 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12303 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
HHerceg je napisao/la: DrMag je napisao/la:  cemu frka, dobiti ces jos jednu dozu za 4-5 mjeseci i to bi trebalo biti to, do tada ce delta proci kroz citavu populaciju ukljucujuci i nas cjepljene. Zato što ti govoriš da cjepivo ne štiti od zaraze a farmaceuti da štite. Zbog tog sam se i javia. Mi se izgleda ne razumijemo, jer se ovdje u jednom trenutko postavilo pitanje kako to cjepljeni i opet zarazeni. Cjepivo ti nece sprijeciti da se zarazis, ali hoce pomoci tvom organizmu da se izbori sa zarazom. Dakle trebalo bi te zastititi od teskog oblika oboljenja. Vecina cjepljenih sa stecenim imunitetom, nece ni primijetiti da su se zarazili, njihov organizam bi trebao sprijeciti razvoj bolesti do stadija u kojem postajes prijenosnik. Ako se ne izbori jer nisu dovoljno imun, onda zavrsis u krevetu, nekoga zarazis itd. Tako je sa svim zaraznim bolestima, kod ljudi, zivotinja, biljaka...
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 13:33 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Citat: Pa cijepi se i nećeš krepati. Zašto se brineš ako ja krepam? Gledaj svoja posla. Problem je u tome sto ces zavrsiti na intenzivnoj pa meni ako bude trebalo mjesto zbog udesa ili bilo cega drugog onda kapak. Krepam ja, a ne ti. Ako biste vi antivakcinasi svi potpisali da se u slucaju oboljenja od corone odricete bolnice, onda moze - radite sta hocete. Iako je i to upitno ali et, tolerantan sam po tom pitanju. Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Mislim, ako ćemo gledati na taj način, možda sam ja pažljiviji vozač od tebe? Zašto da ja plaćam iz svog novčanika tebi intenzivnu njegu ako ti voziš brzo i nepažljivo? Hoćemo tom logikom ukinuti liječenje onima koji voze pijani, ili nećemo liječiti one koji prekorače brzinu? Prvo se utvrdi tko je kriv za udes i liječi se samo onaj što nije kriv. Hoćemo odbiti liječenje debelima, jer svojim stilom života privlače bolesti? Hoćemo na isti način ne liječiti narkomane, jer čuješ ne bi dobili hepatitis da nisu koristili istu iglu? Hoćemo ne liječiti pušače ako dobiju rak? Tko ne trenira redovno? Tko jede brzu hranu? Ako jedeš pomfrit nema u bolnicu. Tvojom logikom bi vrlo malo ljudi ostalo na liječenju, možda neki disciplinirani nutricionist.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1353 of 2558 - 52.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 13:50 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: turbotakija je napisao/la:
Problem je u tome sto ces zavrsiti na intenzivnoj pa meni ako bude trebalo mjesto zbog udesa ili bilo cega drugog onda kapak. Krepam ja, a ne ti.
Ako biste vi antivakcinasi svi potpisali da se u slucaju oboljenja od corone odricete bolnice, onda moze - radite sta hocete. Iako je i to upitno ali et, tolerantan sam po tom pitanju.
Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Mislim, ako ćemo gledati na taj način, možda sam ja pažljiviji vozač od tebe? Zašto da ja plaćam iz svog novčanika tebi intenzivnu njegu ako ti voziš brzo i nepažljivo? Hoćemo tom logikom ukinuti liječenje onima koji voze pijani, ili nećemo liječiti one koji prekorače brzinu? Prvo se utvrdi tko je kriv za udes i liječi se samo onaj što nije kriv. Hoćemo odbiti liječenje debelima, jer svojim stilom života privlače bolesti? Hoćemo na isti način ne liječiti narkomane, jer čuješ ne bi dobili hepatitis da nisu koristili istu iglu? Hoćemo ne liječiti pušače ako dobiju rak? Tko ne trenira redovno? Tko jede brzu hranu? Ako jedeš pomfrit nema u bolnicu. Tvojom logikom bi vrlo malo ljudi ostalo na liječenju, možda neki disciplinirani nutricionist. Gle cuda u nekim zapadnim zemljama ako si vozio pijan i imao udes, zdravstveno ne pokriva troskove tvog lijecenja, niti osiguranje pokrije stetu, plus visoke kazne od strane policije. Na kraju ko ucestvuje pijan u udesu mora prvo proci idiot test, onda se razmatra vracanje vozacke.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:01 |
|
|
DrMag je napisao/la: Gle cuda u nekim zapadnim zemljama ako si vozio pijan i imao udes, zdravstveno ne pokriva troskove tvog lijecenja, niti osiguranje pokrije stetu, plus visoke kazne od strane policije. Na kraju ko ucestvuje pijan u udesu mora prvo proci idiot test, onda se razmatra vracanje vozacke. Nema te zemlje gdje plaćaš zdravstveno a odbije ti se liječenje, ako imaš link stavi da vidimo, to može biti samo neka fašistčki uređena država. Za troškove udesa u prometu osiguranje ne plaća materijalnu štetu ako si pijan to je tako i kod nas.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:06 |
|
|
i_jopet je napisao/la: DrMag je napisao/la: Gle cuda u nekim zapadnim zemljama ako si vozio pijan i imao udes, zdravstveno ne pokriva troskove tvog lijecenja, niti osiguranje pokrije stetu, plus visoke kazne od strane policije. Na kraju ko ucestvuje pijan u udesu mora prvo proci idiot test, onda se razmatra vracanje vozacke. Nema te zemlje gdje plaćaš zdravstveno a odbije ti se liječenje, ako imaš link stavi da vidimo, to može biti samo neka fašistčki uređena država. Za troškove udesa u prometu osiguranje ne plaća materijalnu štetu ako si pijan to je tako i kod nas. Njemacka! Ucestvujes u nesreci pjan, osiguranje nece ni da cuje ili te posle terete da nadoknadis troskove lijecenja. Radis na gradilistu, povrijedis se jer nisi nosio zastitnu opremu, pozdravi se sa pokrivanjem troskova ljecenja. Ako si bio pod dejstvom alkohola, bolje uzeti strik i oko vrata, ako nemas na racunu. Zakon jasno kaze nema voznje pod utjecajem alkohola, a ti radis suprotno, zasto bi ti neko pokrivao troskove ljecenja?
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:11 |
|
|
DrMag je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Nema te zemlje gdje plaćaš zdravstveno a odbije ti se liječenje, ako imaš link stavi da vidimo, to može biti samo neka fašistčki uređena država. Za troškove udesa u prometu osiguranje ne plaća materijalnu štetu ako si pijan to je tako i kod nas.
Njemacka! Ucestvujes u nesreci pjan, osiguranje nece ni da cuje ili te posle terete da nadoknadis troskove lijecenja. Radis na gradilistu, povrijedis se jer nisi nosio zastitnu opremu, pozdravi se sa pokrivanjem troskova ljecenja. Ako si bio pod dejstvom alkohola, bolje uzeti strik i oko vrata, ako nemas na racunu. Zakon jasno kaze nema voznje pod utjecajem alkohola, a ti radis suprotno, zasto bi ti neko pokrivao troskove ljecenja? Daj link jer imam rodbinu u Njemačkoj (Darmstad) i to nije istina. Plaćali su kazne za razne prekršaje ali zdravstvenu zaštitu imaju, liječnička etika nalaže liječenje i neprijatelja to je humani kodeks i nema kršenja istog.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:15 |
|
|
i_jopet je napisao/la: DrMag je napisao/la: Njemacka! Ucestvujes u nesreci pjan, osiguranje nece ni da cuje ili te posle terete da nadoknadis troskove lijecenja. Radis na gradilistu, povrijedis se jer nisi nosio zastitnu opremu, pozdravi se sa pokrivanjem troskova ljecenja. Ako si bio pod dejstvom alkohola, bolje uzeti strik i oko vrata, ako nemas na racunu. Zakon jasno kaze nema voznje pod utjecajem alkohola, a ti radis suprotno, zasto bi ti neko pokrivao troskove ljecenja?
Daj link jer imam rodbinu u Njemačkoj (Darmstad) i to nije istina. Plaćali su kazne za razne prekršaje ali zdravstvenu zaštitu imaju, liječnička etika nalaže liječenje i neprijatelja to je humani kodeks i nema kršenja istog. Naravno da ce te lijeciti i poslati racun zdravstvenom osiguranju koje placas, a oni tebi. Imam i ja rodju u Solingenu koji sljedeci mjesec ide na idot test, nakon godinu dana bez vozacke i racuna koji je jos u minusu zbog toga sto mu osiguranja nisu pokrila stetu i lijecenje. PS malo bolje citaj sta sam napisao.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:18 |
|
|
DrMag je napisao/la: Naravno da ce te lijeciti i poslati racun zdravstvenom osiguranju koje placas, a oni tebi.
PS malo bolje citaj sta sam napisao.
Jasno mi je što govoriš ali nije istina. RH kopira Njemačku u svemu šta stigne, misliš da bi takvo što preskočili?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:18 |
|
|
DrMag je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Mislim, ako ćemo gledati na taj način, možda sam ja pažljiviji vozač od tebe? Zašto da ja plaćam iz svog novčanika tebi intenzivnu njegu ako ti voziš brzo i nepažljivo? Hoćemo tom logikom ukinuti liječenje onima koji voze pijani, ili nećemo liječiti one koji prekorače brzinu? Prvo se utvrdi tko je kriv za udes i liječi se samo onaj što nije kriv. Hoćemo odbiti liječenje debelima, jer svojim stilom života privlače bolesti? Hoćemo na isti način ne liječiti narkomane, jer čuješ ne bi dobili hepatitis da nisu koristili istu iglu? Hoćemo ne liječiti pušače ako dobiju rak? Tko ne trenira redovno? Tko jede brzu hranu? Ako jedeš pomfrit nema u bolnicu. Tvojom logikom bi vrlo malo ljudi ostalo na liječenju, možda neki disciplinirani nutricionist. Gle cuda u nekim zapadnim zemljama ako si vozio pijan i imao udes, zdravstveno ne pokriva troskove tvog lijecenja, niti osiguranje pokrije stetu, plus visoke kazne od strane policije. Na kraju ko ucestvuje pijan u udesu mora prvo proci idiot test, onda se razmatra vracanje vozacke. U nekim zapadnim zemljama jest, to pretpostavljam istodobno znači da u ostalim nekim zapadnim zemljama nije, ali ok. Kako rekoh ima smisla, ali gdje onda povući granicu. Ja ipak plaćam to zdravstveno svojim teško zarađenim novcem. Što sa ostalim slučajevima, ako je vozač koristio mobitel, ako nije gledao cestu, ako ga je cura zadovoljavala ustima dok je vozio.. hoćemo odbiti njegovo liječenje ili cure, ili oboje... toliko pitanja. A ako npr imaš viška 20 kilograma, hoće li drugi plaćati za neodgovorno ponašanje prema vlastitom zdravlju? Hoćemo pobrojati koliko se opterećuje zdravstveni sustav https://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-t ... -debljine/ 
1353 of 2558 - 52.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 14:24 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: DrMag je napisao/la: Gle cuda u nekim zapadnim zemljama ako si vozio pijan i imao udes, zdravstveno ne pokriva troskove tvog lijecenja, niti osiguranje pokrije stetu, plus visoke kazne od strane policije. Na kraju ko ucestvuje pijan u udesu mora prvo proci idiot test, onda se razmatra vracanje vozacke.
U nekim zapadnim zemljama jest, to pretpostavljam istodobno znači da u ostalim nekim zapadnim zemljama nije, ali ok. Kako rekoh ima smisla, ali gdje onda povući granicu. Ja ipak plaćam to zdravstveno svojim teško zarađenim novcem. Što sa ostalim slučajevima, ako je vozač koristio mobitel, ako nije gledao cestu, ako ga je cura zadovoljavala ustima dok je vozio.. hoćemo odbiti njegovo liječenje ili cure, ili oboje... toliko pitanja. A ako npr imaš viška 20 kilograma, hoće li drugi plaćati za neodgovorno ponašanje prema vlastitom zdravlju? Hoćemo pobrojati koliko se opterećuje zdravstveni sustav https://ordinacija.vecernji.hr/zdravi-t ... -debljine/  Vidis moje zdravstveno osiguranje svaka 3 mjeseca posalje pismo u kojem nudi programe mrsavljenja, sate joge, izlete u prirodu. U nekim gradovima sufinanciraju kupovinu bicikla itd. U pismu lijepo pise koliki su troskovi lijecenja zbog bolesti povezanih sa pretilosti, a onda to usporedis sa svojim paketom osiguranja i odmah pozelis smrsati.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 15:52 |
|
|
Problem je u tome sto ces zavrsiti na intenzivnoj pa meni ako bude trebalo mjesto zbog udesa ili bilo cega drugog onda kapak. Krepam ja, a ne ti.
Ako biste vi antivakcinasi svi potpisali da se u slucaju oboljenja od corone odricete bolnice, onda moze - radite sta hocete. Iako je i to upitno ali et, tolerantan sam po tom pitanju.
Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Mislim, ako ćemo gledati na taj način, možda sam ja pažljiviji vozač od tebe? Zašto da ja plaćam iz svog novčanika tebi intenzivnu njegu ako ti voziš brzo i nepažljivo? Hoćemo tom logikom ukinuti liječenje onima koji voze pijani, ili nećemo liječiti one koji prekorače brzinu? Prvo se utvrdi tko je kriv za udes i liječi se samo onaj što nije kriv. Hoćemo odbiti liječenje debelima, jer svojim stilom života privlače bolesti? Hoćemo na isti način ne liječiti narkomane, jer čuješ ne bi dobili hepatitis da nisu koristili istu iglu? Hoćemo ne liječiti pušače ako dobiju rak? Tko ne trenira redovno? Tko jede brzu hranu? Ako jedeš pomfrit nema u bolnicu. Tvojom logikom bi vrlo malo ljudi ostalo na liječenju, možda neki disciplinirani nutricionist. Citat: Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Pa jeste problem zato sto kao neko ko misli i osjeca na socijalisticki nacin na tako nesto nikad ne bih mogao pristati. Ovo drugo sto kazes naizgled i ima nekog smisla. Ali samo naizgled, kao i mnoge od tih anti-coronaskih-teorijica. Jer zaboravljas jednu veoma, veoma bitnu cinjenicu, a to je da trenutno imamo: PANDEMIJU. Valjda ne moramo objasnjavati znacenje te rijeci.. I to jednu od najpodmuklijih, ako ne i najpodmukliju u historiji covjecanstva. Nije ona opasna kao ebola, ili kuga,itd., ali je podmuklija zbog toga sto je mnogi ne shvataju ozbiljno pa je virusu moguce da se siri i da na kraju krajeva i prezivi. Ali zahvaljujuci ljudima poput vas - de covjece ti fakat nisi glup, razmisli malo, evo Dr.Mag je natenane sve fino objasnio. Hocel vam srce puci ako primite vakcinu???
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 16:20 |
|
|
turbotakija je napisao/la: I to jednu od najpodmuklijih, ako ne i najpodmukliju u historiji covjecanstva. Nije ona opasna kao ebola, ili kuga,itd., ali je podmuklija zbog toga sto je mnogi ne shvataju ozbiljno pa je virusu moguce da se siri i da na kraju krajeva i prezivi. Nemamo nikakvu pandemiju. Jer nije ispunjen niti jedan kriterij pandemije, WHO je shebala definiciju pandemije do kraja. Zato imamo plandemiju.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 17:18 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Mislim, ako ćemo gledati na taj način, možda sam ja pažljiviji vozač od tebe? Zašto da ja plaćam iz svog novčanika tebi intenzivnu njegu ako ti voziš brzo i nepažljivo? Hoćemo tom logikom ukinuti liječenje onima koji voze pijani, ili nećemo liječiti one koji prekorače brzinu? Prvo se utvrdi tko je kriv za udes i liječi se samo onaj što nije kriv. Hoćemo odbiti liječenje debelima, jer svojim stilom života privlače bolesti? Hoćemo na isti način ne liječiti narkomane, jer čuješ ne bi dobili hepatitis da nisu koristili istu iglu? Hoćemo ne liječiti pušače ako dobiju rak? Tko ne trenira redovno? Tko jede brzu hranu? Ako jedeš pomfrit nema u bolnicu. Tvojom logikom bi vrlo malo ljudi ostalo na liječenju, možda neki disciplinirani nutricionist. Citat: Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Pa jeste problem zato sto kao neko ko misli i osjeca na socijalisticki nacin na tako nesto nikad ne bih mogao pristati. Ovo drugo sto kazes naizgled i ima nekog smisla. Ali samo naizgled, kao i mnoge od tih anti-coronaskih-teorijica. Jer zaboravljas jednu veoma, veoma bitnu cinjenicu, a to je da trenutno imamo: PANDEMIJU. Valjda ne moramo objasnjavati znacenje te rijeci.. I to jednu od najpodmuklijih, ako ne i najpodmukliju u historiji covjecanstva. Nije ona opasna kao ebola, ili kuga,itd., ali je podmuklija zbog toga sto je mnogi ne shvataju ozbiljno pa je virusu moguce da se siri i da na kraju krajeva i prezivi. Ali zahvaljujuci ljudima poput vas - de covjece ti fakat nisi glup, razmisli malo, evo Dr.Mag je natenane sve fino objasnio. Virus će se uvijek širiti, kako ćeš zaustaviti pandemiju sa cjepivom koje ga ne zaustavlja? Pa čitate li vi sami sebe, pišete suprotno na prethodnoj stranici? Cjepivo potvrđeno NE spriječava zarazu, cijepljeni mogu zaraziti druge ljude, oko toga se svi slažu. Druga stvar, također virus potvrđeno mutira konstantno, imaš gomilu novih sojeva na svim kontinentima. Što ti tu planiraš zaustaviti ja ne znam, ali cjepivo u opisu posla nema zaustavljanje pandemije. turbotakija je napisao/la: Hocel vam srce puci ako primite vakcinu??? Pa neće srce pući, ja osobno i ne mislim da su cjepiva štetna. Čisto neću zato jer me tjeraju da se cijepim. Neću sad namjerno. 
1353 of 2558 - 52.89%
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 17:19 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: turbotakija je napisao/la: I to jednu od najpodmuklijih, ako ne i najpodmukliju u historiji covjecanstva. Nije ona opasna kao ebola, ili kuga,itd., ali je podmuklija zbog toga sto je mnogi ne shvataju ozbiljno pa je virusu moguce da se siri i da na kraju krajeva i prezivi. Nemamo nikakvu pandemiju. Jer nije ispunjen niti jedan kriterij pandemije, WHO je shebala definiciju pandemije do kraja. Zato imamo plandemiju. To nešto kao fašizam, genocid i "govor mržnje". 
1353 of 2558 - 52.89%
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 18:13 |
|
|
Pa jeste problem zato sto kao neko ko misli i osjeca na socijalisticki nacin na tako nesto nikad ne bih mogao pristati.
Ovo drugo sto kazes naizgled i ima nekog smisla. Ali samo naizgled, kao i mnoge od tih anti-coronaskih-teorijica. Jer zaboravljas jednu veoma, veoma bitnu cinjenicu, a to je da trenutno imamo: PANDEMIJU. Valjda ne moramo objasnjavati znacenje te rijeci..
I to jednu od najpodmuklijih, ako ne i najpodmukliju u historiji covjecanstva. Nije ona opasna kao ebola, ili kuga,itd., ali je podmuklija zbog toga sto je mnogi ne shvataju ozbiljno pa je virusu moguce da se siri i da na kraju krajeva i prezivi. Ali zahvaljujuci ljudima poput vas - de covjece ti fakat nisi glup, razmisli malo, evo Dr.Mag je natenane sve fino objasnio.
Virus će se uvijek širiti, kako ćeš zaustaviti pandemiju sa cjepivom koje ga ne zaustavlja? Pa čitate li vi sami sebe, pišete suprotno na prethodnoj stranici? Cjepivo potvrđeno NE spriječava zarazu, cijepljeni mogu zaraziti druge ljude, oko toga se svi slažu. Druga stvar, također virus potvrđeno mutira konstantno, imaš gomilu novih sojeva na svim kontinentima. Što ti tu planiraš zaustaviti ja ne znam, ali cjepivo u opisu posla nema zaustavljanje pandemije. turbotakija je napisao/la: Hocel vam srce puci ako primite vakcinu??? Pa neće srce pući, ja osobno i ne mislim da su cjepiva štetna. Čisto neću zato jer me tjeraju da se cijepim. Neću sad namjerno.  Znam i takve i obicno su Balkanci, i to i S i H i B. Razumijem ja taj refleks ali ovde ta tvrdoglavost sprijecava povratak normale. Pa valjda je i tebi sve ovo dosadilo?? Maske, odstojanja, testovi, kurci palci.. Dobro Markane, sta da ti kazem osim da kad mi automehanicar kaze da je alnaser u kvaru, a ne baterija prazna, ja mu povjerujem..kao i kad mi WHO kaze da je pandemija a ne Sorosheva i zavjera velikog zidova, ili koga vec. Za sve ovo je kriv imternet a demokratije nemaju tu odlucnost diktatura poput Kine da sprovedu u djelo ono sto se sprovesti mora. Zato i vodimo ove razgovore. Ne znam, ovom jednostavno nece biti kraja ako se ne vakcinisete, i to je to.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 18:27 |
|
|
turbotakija je napisao/la: ... ako se ne vakcinisete, i to je to. Nećemo. Vi ste zaštićeni, ko fol. Zaštićeni trebaju biti zaštićeni od nezaštićenih na način da se nas, nezaštićene, prisili da uzmemo zaštitu koja nije zaštitila zaštićene!? 
|
|
Vrh |
|
 |
dalate2020
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:03 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Mislim, ako ćemo gledati na taj način, možda sam ja pažljiviji vozač od tebe? Zašto da ja plaćam iz svog novčanika tebi intenzivnu njegu ako ti voziš brzo i nepažljivo? Hoćemo tom logikom ukinuti liječenje onima koji voze pijani, ili nećemo liječiti one koji prekorače brzinu? Prvo se utvrdi tko je kriv za udes i liječi se samo onaj što nije kriv. Hoćemo odbiti liječenje debelima, jer svojim stilom života privlače bolesti? Hoćemo na isti način ne liječiti narkomane, jer čuješ ne bi dobili hepatitis da nisu koristili istu iglu? Hoćemo ne liječiti pušače ako dobiju rak? Tko ne trenira redovno? Tko jede brzu hranu? Ako jedeš pomfrit nema u bolnicu. Tvojom logikom bi vrlo malo ljudi ostalo na liječenju, možda neki disciplinirani nutricionist. Citat: Nije problem da onda uvedemo privatno zdravstveno osiguranje pa neka svatko sebi sam plaća liječenje ako misli da treba? Pa jeste problem zato sto kao neko ko misli i osjeca na socijalisticki nacin na tako nesto nikad ne bih mogao pristati. Ovo drugo sto kazes naizgled i ima nekog smisla. Ali samo naizgled, kao i mnoge od tih anti-coronaskih-teorijica. Jer zaboravljas jednu veoma, veoma bitnu cinjenicu, a to je da trenutno imamo: PANDEMIJU. Valjda ne moramo objasnjavati znacenje te rijeci.. I to jednu od najpodmuklijih, ako ne i najpodmukliju u historiji covjecanstva. Nije ona opasna kao ebola, ili kuga,itd., ali je podmuklija zbog toga sto je mnogi ne shvataju ozbiljno pa je virusu moguce da se siri i da na kraju krajeva i prezivi. Ali zahvaljujuci ljudima poput vas - de covjece ti fakat nisi glup, razmisli malo, evo Dr.Mag je natenane sve fino objasnio. Hocel vam srce puci ako primite vakcinu???Procitaj barem podvuceno, obojano, podebljano itd. pa se vidimo dolje na dnu teksta. Znaci priznajes njegov argument, ali samo jedna veoma, veoma bitna "cinjenica" ga ugrozava: to da imamo PANDEMIJU. Imamo i pandemiju: 1.) Pretilosti i svega onog sto nosi sa sobom ( https://www.zzjzdnz.hr/zdravlje/kardiov ... ravlje/134) - povećava krvni tlak (osobe s prekomjernom tjelesnom težinom imaju 2-6 puta veći rizik razvoja povišenog krvnog tlaka); - uzrokuje povišene vrijednosti kolesterola u krvi (razina kolesterola u krvi ovisi o unosu zasićenih masti koji se svakodnevno hranom unose u organizam); - povećava rizik za šećernu bolest tip 2 ( 80% osoba sa šećernom bolesti su pretile (debele)); - povećava rizik za kardiovaskularne bolesti (značajno povećava rizik kod odraslih, a djeca s prekomjernom tjelesnom težinom imaju 3-5 puta veći rizik od nastanka srčanog ili moždanog udara prije 65-te godine života); - pospješuje aterosklerozu; - opterećuje zglobove i kralježnicu, - puno češće su prisutne proširene vene, hernije (kile), žučni kamenci itd.- uzrokuje prijevremenu smrt (smrtnost debelih muškaraca je značajno veća u odnosu na smrtnost normalno uhranjenih muškaraca). 2.) Dijabetes ( https://www.hzjz.hr/aktualnosti/secerna-bolest/) Šećerna bolest jedan je od vodećih javnozdravstvenih problema i globalna epidemija suvremenog društva uzrokovana promjenama načina života povezanog sa smanjenjem tjelesne aktivnosti, konzumiranjem visokokalorične hrane i porastom učestalosti debljine.U svijetu od šećerne bolesti trenutno boluje 415 milijuna ljudi, a predviđa se da će do 2040. godine taj broj porasti na čak 642 milijuna. (...) Promjene u načinu života, uz smanjenje redovite tjelesne aktivnosti i povećanu dostupnost visokokalorične „brze“ hrane, doprinose povećanju rizika za nastanak šećerne bolesti i posljedičnih komplikacija. Komplikacije šećerne bolesti su znatno opterećenje za proračune zdravstvenih sustava širom svijeta i iznimno je važno djelovati na razinama prevencije koje sprečavaju njihov nastanak. 3.) Pusenje ( https://www.zzjzdnz.hr/zdravlje/pusenje-i-zdravlje/445) Zadnjih desetljeća prošlog stoljeća brojne znanstvene studije ispitivale su učinke pušenja, duhanskog dima, duhana i duhanskih proizvoda na zdravlje te potvrdile činjenicu da je pušenje vodeći PREVENTABILNI (SPRIJECIVI) rizični čimbenik za obolijevanje i prijevremeno umiranje. Godine 1952. engleski liječnici R. Doll i A. B. Hill dokazali su na skupini od 40.000 liječnika uzročnu povezanost pušenja s rakom bronha i pluća, infarktom miokarda i kroničnom opstruktivnom plućnom bolesti. Pandemija pušenja predstavlja globalni javnozdravstveni i gospodarski problem. Pušenje ubija veći broj ljudi nego prometne nesreće, alkohol, požari, ubojstva, samoubojstva, droga i AIDS zajedno. Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine umire više od 6 milijuna ljudi zbog neposrednog pušenja, a 890.000 zbog pasivnog pušenja. Od ukupnog broja umrlih zbog pušenja, pola umire u radno produktivnoj dobi, između 35. i 69. godine starosti te gube u prosjeku oko 20 godina života.Posljedice pušenja odražavaju se ne samo na zdravlje čovjeka, uzrokujući razne bolesti koje smanjuju kvalitetu života i dovode do prerane smrti, nego i na društveno-gospodarske prilike svakodnevnog života. Smanjena radna sposobnost, odsutnost s posla, povećani troškovi zdravstvene skrbi (liječenja i rehabilitacije), predstavljaju veliki ekonomski teret svakoj zajednici.Nema organa u tijelu koji nije pogođen štetnim učincima pušenja.1) Štetno djelovanje pušenja na svim živim stanicama organizma može se manifestirati kao nekontrolirani rast stanica i njihovo bujanje, razvijajući zloćudne tumore različitih sijela (rak usta, ždrijela, grkljana, bronha, pluća, probavnog sustava, mokraćnog mjehura, bubrega, dojke, vrata maternice). Oko 95% umrlih od raka pluća bili su pušači.2) Na krvnim žilama uzrokuje suženje krvnih žila, ubrzan protok krvi, povećan arterijski krvni tlak. Zbog nedostatka kisika u srčanom mišiću, kao posljedica nedovoljnog protoka krvi kroz srčane arterije, mogu se javiti anginozni bolovi tj. bolovi u predjelu prsne kost. Zbog prekida arterijske opskrbe srca krvlju nastaje nekroza (propadanje) srčanog mišića te nastaje srčani infarkt ili infarkt miokarda. Zbog prolaznog ili trajnog poremećaja protoka krvi u moždanoj cirkulaciji, može nastati moždana ishemija i moždani udar. Ugljični monoksid iz duhanskog dima povećava propusnost stijenki krvnih žila za kolesterol te pospješuje stvaranje ateroma. Te promjene u stijenkama arterija s nakupljanjem masnih tvari u obliku ploča i razvojem ateroskleroze, pridonose razvoju bolesti srca i krvnih žila. Rezultat takvih promjena je pojava intermitentnih bolova u potkoljenicama uz šepanje za vrijeme hodanja (Buergerova bolest). Pušači od infarkta miokarda obolijevaju četrdeset puta učestalije od nepušača. 3) Na dišnim organima pušenje uzrokuje pojačano stvaranje sluzi, opstruktivne bolesti pluća sa suženim promjerom bronhiola i smanjenim strujanjem zraka kroz pluća, kronični bronhitis, emfizem (propadanje plućnih mjehurića s posljedičnom smanjenom površinom disanja). Oko 70-80% umrlih zbog opstruktivnih bolesti pluća bili su pušaci.4) U probavnom sustavu pušenje uzrokuje smanjeno izlučivanje sline u ustima, promjene na sluznici usne šupljine (leukoplakiju), pomanjkanje apetita, žgaravicu, podrigivanje, kroničnu upalu želučane sluznice, želučani i duodenalni čir (čir dvanaesterca). 5) Utjecaj pušenja na živčani sustav očituje se kao tremor, nesanica, nemir, razdražljivost, usporen prijenos podražaja, pad koncentracije i radne sposobnosti, smanjenje pamćenja. 6) Pušenje znatno utječe na reproduktivno zdravlje: može izostati menstrualni ciklus, nastati pobačaj, sterilnost ili impotencija. Dokazano je da žene, koje popuše više od 20 cigareta na dan, imaju tri puta veći rizik od nepolodnosti ili od izvanmaternične trudnoće.7) Pušenje smanjuje prijenos kisika jer se ugljični monoksid, štetni sastojak duhanskog dima, 200 puta brže veže za hemoglobin (nositelj kisika) nego kisik. Zbog toga je opskrba organizma kisikom smanjena. 8) U koštano-mišićnom sustavu pušenje uzrokuje smanjenje razine kalcija i fosfora u organizmu (čije su posljedice poremećaji kalcifikacije odnosno mineralizacije kosti), osteoporozu (smanjenje količine koštanog tkiva pa je povećan rizik za nastanak prijeloma), smanjenje ili povišenje mišićnog tonusa ili kontrakcije. Duhanski dim štetno djeluje i na nepušače koji su izloženi pasivnom pušenju odnosno udisanju tog dima. Duhanski dim sadrži 70-tak različitih kemijskih tvari kancerogenog djelovanja. Tako je kod njih rizik od umiranja zbog koronarne bolesti 25% a rizik od obolijevanja od raka bronha i pluća 20-30% veći nego u nepušača koji nisu izloženi duhanskom dimu. Nažalost, djeca su pasivni pušači zbog udisanja duhanskog dima kada se nalaze u sredini gdje se puši. U usporedbi s nepušačima pušenje: povećava rizik koronarne srčane bolesti i moždanog udara za 2-4 putapovećava rizik za rak pluća 23 puta za muškarce i 13 puta za ženepovećava rizik umiranja od kronične opstruktivne bolesti pluća za 12-13 puta (npr. kronični bonhitis ili emfizem) pušači u dobi 30.-40. godine imaju pet puta veću mogućnost doživjeti srčani udar nego nepušači iste dobi. 4.) Alkohol- bolesti srca, jetre (jedan od vodecih uzroka za transplataciju jetre u Hrvatskoj), nesrece sa smrtnim ishodom... E, evo nas. Pokusavajuci spasiti normalnost i zdravstveni sustav na nacin na koji ih ti pokusavas spasiti dovodi do skolskoga primjera reductio ad absurdum. Radis upravo ono sto pokusavas sprijeciti: unistavas i jedno i drugo. Robotiziranje zivota i drustva, ubijanje svake spontanosti i slobode. Tu bismo zavrsili kada bi se mogli lijeciti samo oni koji nisu izazvali svoju bolest. Ovo dolje nije moja logika nego tvoja i puno toga sto pisete na forumu na ovu temu je zastrasujuce, potpuno ste instrumentalizirani i izvedeni na rovove u roku kracem od dvije godine.Ja sam fit, ne pijem, ne pusim, ne jedem slatko i dalje da ne nabrajam. Ja necu da mi netko tko pije, pusi, tko je gojazan itd. "uzme krevet u bolnici" pa da "krepam ja, a ne on". Ja zelim od sutra da se nesagledive kolicine novca, vremena i energije trose na pracenje brojeva koji ce na kraju rezultirati naslovima u novinama: "U Donjoj Lubenici u proteklom danu prodano NEVJEROJATNIH 1378 smrtnosnih kutija cigareta!!!" "Misli na druge, udari sakom pusaca." "Ne pusi pasivno nokautiraj ga aktivno." "Unatoc obrazovanju, natpisima i fotkama na kutijama i opcoj dostupnosti informacija Marko Markovic u Splitu idalje distribuira svjetskoga sijaca smrti - cigarete, a cak 786 neodgovornih antizdravljaša jucer je boravilo u njegovom ducanu i time ga poticalo." "Antizdravljase na Goli otok!" "Broj novopojedinih cokoladica u Zagrebu 3.6 PUTA VECI nego u prethodnom tjednu!!! Drzavni ured za suzbijanje afirmo-slatkasa najavljuje nove mjere." "Veliki redovi antisporaša na standovima brze hrane! Zelis li im ti placati lijecenje???" "Jedu brzo a lijece se sporo!" "Tko prodaje a tko kupuje tolike slatkise unatoc egzaktno dokazanoj relaciji slatkisi-gojaznost-dijabetes?? Tko nas ubija? Tko nam zauzima krevete?" "Skupine antifitnesaša u Osijeku cijeli dan rostiljale i konzumirale alkohol, pusili, jeli masno i slatko. Drzavni stozer protuantifitnesasa najstroze osudjuje ovo vandalsko ponasanje i najavljuje nove mjere." " Antipotkošuljaši sjedili na Ladnome betonu." "Cak 78 mladih antipotkošuljaša boravilo na propuhu!!!" "Protiuantidebelošećeraši primijeceni na ulicama gradova diljem Lijepe Nase!!! Nezdravo, masno, debelo opterecenje zdravstvenoga sustava, ubijanje ekonomije i zauzimanje kreveta zdravim, moralnim i odgovornim gradjanima!!!" Svaki dan hocu ispiranje mozgova s kilama konzumiranoga secera u skoli, na radiju, na fakultetu, na poslu, na internetu, na tvu, sa umrlima od debljine, svaki dan zelim znati koliko je umrlih od alkohola i posljedica pijenja alkohola, po zupanijama, gradovima, gdje se koliko prodalo cigareta, koliko je gdje ljudi umrlo zbog bolesti prouzrokovanim pusenjem, zelim slike tih ljudi dok umiru, zelim gostovanja neke nove Markoticke, vadjenje krvi djeci na ulasku u skolu da se vidi kako zdravo ili nezdravo zive, one nezdrave izdvojiti da ne sire svoje navike na moju djecu (koliko te nezdrave navike kostaju na kraju krajeva zdravstveni sustav?), zelim podatke koliko kila slanine se gdje pojelo, gdje je epidemija jedenja masnoga, gdje se ljudi slabije krecu, i bla bla. Zelim da se onda izradjuju karte pusenja i svega ostaloga sto sam nabrojao i jos milijun toga sto nisam nabrojao. Zelim da se svima onima koji zele otputovati u zemlju u kojoj je vjerojatnost da ce "pasivno pusiti" uvedu novcane kazne, jer samim tim putovanjem veca je vjerojatnost da ce po povratku kad tad zauzeti moj krevet u bolnici pa cu "ja krepat, a ne on". Zelim da se zemlje povisenoga pasivnoga pusenja oznacavaju zuto, zeleno, crveno. Zelim da pusaci, pasivni pusaci, konzumeri alkohola, pretili, neperaci zubi i sve ostalo demoniziraju i da im se crta meta na celu. (Ovo je ta argumentacija izvedena do kraja.) I da ne pisem dalje. Nevjerojatno sto sve pisete po forumu.
|
|
Vrh |
|
 |
dalate2020
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:06 |
|
|
Hocel vam srce puci ako ne pojedete cokoladicu, ako ne zapalite cigaretu, ako ne pojedete masno, ako ne posecerite limunadu, ako popijete pivo, ako ne odete u teretanu, ako...? Oh, hoce li vam srce puci!?!?!
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:13 |
|
|
dalate2020 je napisao/la: .. ako popijete pivo! De nećemo sad pretjerivati! Antipivare ne volim ni ja.
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:15 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: turbotakija je napisao/la: ... ako se ne vakcinisete, i to je to. Nećemo. Vi ste zaštićeni, ko fol. Zaštićeni trebaju biti zaštićeni od nezaštićenih na način da se nas, nezaštićene, prisili da uzmemo zaštitu koja nije zaštitila zaštićene!?  Tvrdoglav ko i moj jaran iz Breze. Ne radi se o MI ili VI ili ONI, vec da svi sjedimo u istom sranju i da ono nece prestati dok se ne vakcinisemo. To je tako jednostavna racunica. A nakon toga ni vlade nemaju vise validne argumente za produzavanje svega ovoga.
|
|
Vrh |
|
 |
dalate2020
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:18 |
|
|
U datim okolnostima cijepljenje je nemoralno!
Sebicno misljenje na sebe i ugrozavanje drugoga.
Cjepivo je trik za varanje sviju oko mene. Iluzija sigurnosti. Putujem okolo oslobodjen obaveze testiranja i sirim zarazu. Mnogo je veca vjerojatnost da cu nekoga zaraziti oslobodjen testiranja, nego kad se svaki put moram testirati. Ali, bas me briga!
Svi necijepljeni idalje se testiraju i samo kao negativni mogu na: putovanje, bazen, koncert, predavanje itd - i time spasavaju druge. Ali ja sam obavio trik i vise me ne zanima zdravlje drugih.
(Jos jedan bumerang u glavu. Ne moj nacin razmisljanja - naglasavam sto puta.)
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:24 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Nećemo. Vi ste zaštićeni, ko fol. Zaštićeni trebaju biti zaštićeni od nezaštićenih na način da se nas, nezaštićene, prisili da uzmemo zaštitu koja nije zaštitila zaštićene!?  Tvrdoglav ko i moj jaran iz Breze. Ne radi se o MI ili VI ili ONI, vec da svi sjedimo u istom sranju i da ono nece prestati dok se ne vakcinisemo. To je tako jednostavna racunica. A nakon toga ni vlade nemaju vise validne argumente za produzavanje svega ovoga. Markan ti postavlja konkretno pitanje a ti odgovaraš parolom. Lijepo te pita, ako si se cijepio zašto se brineš? Zaštićen si? Jesi li? Tako zaštićen uživaj u životu jbmu što se mučiš više. Za tebe je opasnost prestala.
1353 of 2558 - 52.89%
|
|
Vrh |
|
 |
turbotakija
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:50 |
|
|
Tvrdoglav ko i moj jaran iz Breze.
Ne radi se o MI ili VI ili ONI, vec da svi sjedimo u istom sranju i da ono nece prestati dok se ne vakcinisemo. To je tako jednostavna racunica. A nakon toga ni vlade nemaju vise validne argumente za produzavanje svega ovoga.
Markan ti postavlja konkretno pitanje a ti odgovaraš parolom. Lijepo te pita, ako si se cijepio zašto se brineš? Zaštićen si? Jesi li? Tako zaštićen uživaj u životu jbmu što se mučiš više. Za tebe je opasnost prestala. Pa koliko puta jos da ponovim? Drzava ce odrzavati svoje mjere sve dok se ne vakcinisete. I to nije parola, vec istina. A razlog za to je da ne mogu buduce narastaje coronasha odbiti od intenzivne njege. Sto opet dovodi zdravstvene sisteme do kolapsa. Vec sam ti spomenuo prijatelja od starog koji po godine ceka na operaciju a kljuka se tabletama za bolove. Ne znam sta je tu toliko tesko za shvatiti.. I to nema veze s tim koliko sam ja zasticen ili nisam. Rekao sam takodjer da se licno i ne bojim toliko corone ali da shvatam ozbiljnost situacije, i to je to.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Hoćete li se cijepiti (vakcinisati) kada dođe cjepivo protiv Koronavirusa? Postano: 20 ruj 2021, 19:53 |
|
|
turbotakija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Markan ti postavlja konkretno pitanje a ti odgovaraš parolom.
Lijepo te pita, ako si se cijepio zašto se brineš? Zaštićen si? Jesi li?
Tako zaštićen uživaj u životu jbmu što se mučiš više. Za tebe je opasnost prestala.
Pa koliko puta jos da ponovim? Drzava ce odrzavati svoje mjere sve dok se ne vakcinisete. I to nije parola, vec istina. A razlog za to je da ne mogu buduce narastaje coronasha odbiti od intenzivne njege. Sto opet dovodi zdravstvene sisteme do kolapsa. Vec sam ti spomenuo prijatelja od starog koji po godine ceka na operaciju a kljuka se tabletama za bolove. Ne znam sta je tu toliko tesko za shvatiti.. I to nema veze s tim koliko sam ja zasticen ili nisam. Rekao sam takodjer da se licno i ne bojim toliko corone ali da shvatam ozbiljnost situacije, i to je to. Pa hajde mi reci jednu državu gdje je to funkcioniralo? Ok eto mi Balkanci smo glupi, prihvaćam, ima li itko pametan? Ima li ijedna država koja je uradila to što predlažeš i završila sa sranjima?
1353 of 2558 - 52.89%
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|