HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 ruj 2025, 22:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 253 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Antivakseri i cinjenice protiv njih
PostPostano: 28 lis 2021, 17:45 

Groot je napisao/la:
dalate2020 je napisao/la:

Ako ti tako kazes. Nisam jos nijednoga "antivaksera" upoznao pa ne znam.

Najbolje mi je kad se zagriženi antivakseri pravdaju da nisu antivakseri. Ono nisam alkoholičar ali popijem svaki dan 10 piva. Ili vjeruješ u medicinu i znanost ili fejsbuk podrumaše. Nema između.

Ti svakom svojom recenicom pokazujes da ne znas apsolutno nista o znanosti.

Znanost je tebi nesto jedno, nekakav jedinstveni misticni entitet koji izgovara istine s oltara u koje onda vjerujes ili ne vjerujes. "Nema izmedju." A sto je znanost odredjuje u tvojoj glavi Stozer i status cijepljenosti neke osobe.

Da ista znas o znanosti ne bi je gledao tako misticno ("rekla znanost") nego bio bi svjestan njene banalnosti. Najbanalnija istrazivacka djelatnost, koja kao i sve ostalo se moze drzati i ne drzati pravila struke.

U tom smislu postoji dobra i losa znanost kao i sve ostalo.

Losa znanost, tj. nikakva znanost, o cemu se vec pisalo po forumu pa trazi, sada prozivljava svojih 5 minuta, opet (i sve cesce).
Tako je vrhunska "znanost", primjera radi, preplavila sve moguce medije u jednoj Njemackoj 2015. govoreci sinkronizirano o blagodatima arabizacije. Kako se tu opredjeljujes, "znanstvenik" ili "fejsbuk podrumas"? "Nema izmedju".

Osnovna stvar znanstvenoga pristupa je da nitko nikom nista ne vjeruje. Nema fusnote u znanstvenom djelu u kojoj stoji: "Vjerujte mi." Sve moras dokazati. Otuda tolika opreznost, pedantnost, referiranje, rasprave neistomisljenika, sitnicavost, fusnote, analize, opovrgavanja... jer znanstvenik je naucen da unutar zajednice unutar koje on provodi zivot, a to je znanstvena zajednica, nitko nikom nikada nista ne vjeruje.
Moras dokazati, a ne: "Ja sam znanstvenik i zato je ovo sto cu vam sada reci istina. Tko mi ne vjeruje taj je fejsbuk podrumas." Pa to je lakrdija za potpuno neupucene i lakovjerne. Pogotovo kada umjesto znanstvene zajednice Pendrek odlucuje tko ima pravo s TV-a 24/7 govoriti: "Ja sam znanstvenik i zato je ovo sto cu vam sada reci istina. Tko mi ne vjeruje taj je fejsbuk podrumas."

Znanstvenost neke izjave ne proizlazi iz toga sto ju u kameru izgovara od Plenkovica blagoslovljeni s lanca pusteni "znanstvenik" iza kojega stoji Bozinovic s pendrekom u ruci, nego iz odjeka koju argumentiranje u korist neke teze dobije unutar slobodne znanstvene zajednice nakon duge, sitnicave, pincetom vodjene rasprave.

Ne odredjuju Plenkovic, Bozinovic, Angela, Facebook, Youtube, Google, RTL, niti sva ostala POLITICKA zajednica sto je znanost, nego AUTONOMNA na miru pustena ZNANSTVENA zajednica kojoj je ovdje OD PRVOGA DANA ONEMOGUCEN MINIMUM PRETPOSTAVKI za normalan znanstveni rad, kroz apsolutno slobodno nadmetanje o kojem nikome ne ovisi sloboda kretanja po ulici, egzistencija, radna dozvola, pristup komunikaciji, diploma, prelazak granice...

Samo ono sto samostalna znanstvena zajednica izbaci kao najbolje objasnjenje fenomena po svojim internim pravilima struke - je trenutno najznanstvenije objasnjenje (a cak i ono moze biti pogresno). Ne one teorije kojima pravo gradjanstva daje Stozer, nego one koje su u slobodnoj raspravi uvjerile najveci dio SLOBODNE ZNANSTVENE ZAJEDNICE se smatraju vrhunskom znanoscu.

Svi ti principi su ovdje pogazeni do temelja u jednom ludjackom ANTIZNANSTVENOM pohodu i tko to brani taj je antiznanstven.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2021, 17:57 

U Zagrebu navala na cjepljenje minut do 12! Imali citavo ljeto za cjepljenje, pravili se mutavi.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2021, 22:52 

DrMag je napisao/la:
U Zagrebu navala na cjepljenje minut do 12! Imali citavo ljeto za cjepljenje, pravili se mutavi.

ima ekipe koja je mislila preko ljeta da je gotovo.

U Hrvatskoj ima 250 000 ljudi starijih od 70 godina koji nisu cijepljeni. Sad su se vjerojatno usrali jer se razbuktalo.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 12:56 

Citat:
VELIKA nizozemska studija, koju je objavio Cambridge University Press, pokazala je da je vjerojatnije da će se koronavirusom zaraziti ljudi koji vjeruju u teorije zavjere povezane s covidom, piše Business Insider.

Rezultati studije pokazali su kako je manje vjerojatno da će se ljudi koji vjeruju u teorije zavjere povezane s koronavirusom testirati na covid-19, ali kad se testiraju, veća je vjerojatnost da će biti pozitivni na koronavirus.

Nizozemski stručnjaci napominju i kako je veća vjerojatnost da upravo ova grupa građana češće krši propise donesene zbog sprečavanja širenja virusa te da će, u ovakvim okolnostima oni češće izgubiti posao, imati manje prihode, biti izloženi društvenom odbacivanju ili iskusiti manju opću dobrobit.

Društveni utjecaj, percepcija i interakcija
Autori studije, znanstvenici s amsterdamskog sveučilišta Vrije Universiteit tvrde da je "temeljno svojstvo teorija zavjere to da su posljedične, čak i ako je teorija zavjere logički ili po znanstvenim dokazima krajnje nevjerojatna. Ako se toj osobi teorija zavjere čini stvarnom, ona ima istinski utjecaj na njezina stajališta, emocije i na ponašanje."

Glavni autor studije, socijalni psiholog Jan-Willem van Prooijen je kazao da je, zajedno s kolegama anketirao 5745 ljudi kako bi iz velikog uzorka sudionika istraživanja dobio presjek nizozemskog društva, prvi put u travnju 2020., a zatim ponovno u prosincu 2020.

Socijalni psiholozi proučavaju kako društveni utjecaj, socijalna percepcija i socijalna interakcija utječu na individualno i grupno ponašanje.

Njihovi su rezultati pokazali sljedeće: "Uvjerenost u teoriju zavjere predviđa koliko se dobro ljudi uspijevaju nositi s izazovima pandemije i stoga imaju značajne implikacije na privatno i javno zdravlje, kao i na ekonomsku i društvenu dobrobit onih koji su im skloni."

"Plandemija"
"Teorijama zavjere često se pribjegava u vrijeme kada pojedinac osjeća pojačanu tjeskobu, a želi samome sebi pojasniti događaje koji su izvan njegove kontrole", rekao je za Insider Geoffrey Dancy, stručnjak za teorije zavjere.

Pojasnio je da je često utješno ''uhvatiti'' se za nešto ili nekoga koga ćemo okriviti za veliki problem, koji je izvan naše kontrole, a u ovom je slučaju to pandemija.

"Velika moć teorija zavjere je u tomu što ih možete brzo plasirati i jednako brzo uprijeti prstom u nekoga tko je kriv za probleme", rekao je Dancy.

"Dakle, imate li pandemiju, ali to je zapravo 'plan-demija', netko ju je isplanirao. Ili su je Anthony Fauci i Bill Gates planirali svojim istraživanjima ili su je prouzročili svojim istraživanjem u Kini."

Dosad je više puta znanstveno opovrgnut niz teorija zavjere o kojima se najčešće raspravljalo, poput one po kojoj je virus nastao kao biološko oružje ili ga je stvorio utemeljitelj Microsofta Bill Gates.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 13:35 

DrMag je napisao/la:

Jest narod blesav. Pa ako se danas cijepe drugu dozu će dobiti za 3 tjedna plus 2 tjedna dok se razviju antitjela... Do tada će ovaj val splasnuti.
A do proljeća, kada krene proljetnu val cjepivo će izlapljeti.
Kakva im korist cijepiti se sada?

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 13:40 

Citat:
VELIKA nizozemska studija, koju je objavio Cambridge University Press, pokazala je da je vjerojatnije da će se koronavirusom zaraziti ljudi koji vjeruju u teorije zavjere povezane s covidom, piše Business Insider.

=))
naravno. virus ide okolo i prvo pita "jes ti antivaxer, a?" pa onda napadne.
=))

znam dosta ljudi koji se ne žele cijepiti, iz raznih razloga. pridržavaju se propisa, nose maske, izbjegavaju kontakt, izbjegavaju putovanja, itd. a cijepljeni kao pušteni s lanca. i neki od njih su već pokupili virus, barem tako kaže superpouzdani PCR test. necijepljeni svi zdravi.

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 13:50 

10% udio cijepljenih na intenzivnim u Austriji.

A cijepljenih ukupno 64% u drzavi.

Trebas biti zesca glupaca pa ne skontati sta ovo znaci.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 13:54 

turbotakija je napisao/la:

jep, ti mi reci.
da li da vjerujem vlastitim očima (onome što sam naučila, radila, i što danas čitam) ili poluobrazovanim internet doktorima za sve.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 13:55 

ZGabriel je napisao/la:

jep, ti mi reci.
da li da vjerujem vlastitim očima (onome što sam naučila, radila, i što danas čitam) ili poluobrazovanim internet doktorima za sve.

Pa upravo u tome i jes fora:

- Nauka ti kaze jedno

- A ovi sto izguglaju pamet na WC solji drugo.

Ti vjerujes ovima sto seru dok kenjaju.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:04 

ZGabriel je napisao/la:

jep, ti mi reci.

Pa upravo u tome i jes fora:

- Nauka ti kaze jedno

- A ovi sto izguglaju pamet na WC solji drugo.

Ti vjerujes ovima sto seru dok kenjaju.

ja sam nauka, care. ti guglaš pamet. malo si se zabunio u mom slučaju.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:07 

Ne guglam bona nebila, vec kao laik mogu samo vjerovati..ili RKI-u (Robert Koch Institut) ili ovim influencerima i ezotericarima s youtubea.

Ja se odlucio vjerovati ovim prvim. Kuda svi Turci, tuda i mali Jomu.

(ili gotovo svi)

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:10 

Ne guglam bona nebila, vec kao laik mogu samo vjerovati..ili RKI-u (Robert Koch Institut) ili ovim influencerima i ezotericarima s youtubea.

(ili gotovo svi)

a ja kao ne-laik znam ponešto o mikroorganizmima, PCR-u i ostalim kompliciranim riječima o kojima se raspravlja. ne znam koje influencere i ezoteričare pratiš, ja ne pratim nikoga. čitam stručnu literaturu. i kako rekoh, vjerujem svojim očima i svom znanju.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:17 

Jesi li ti virolog? Ili virologkinja, ako postoji ta rijec ikako..

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:18 

ZGabriel je napisao/la:

jep, ti mi reci.

Pa de nam reci što vidiš i znaš.
Ovaj omjer 64%, 10% ipak nešto govori i laiku.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:27 

ZGabriel, posto ovo ZG najvjerovatnije znaci Zagreb, ako moze jedno pitanje? Je li vama poznat izraz "sastajaliste"? Dakle mjesto gdje se ljudi sastaju ali ne tek tako vec obicno uz povod.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:28 

zaba1111 je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

jep, ti mi reci.

Beroš izjavio skoro isti omjer umrlih pelcovanih i nepelcovanih, starijih od 65. Što nam to govori, pod uvjetom da i zanemarimo naputak who o pelc statusu?

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:33 

zaba1111 je napisao/la:
ZGabriel je napisao/la:

jep, ti mi reci.

od dana kad sam pročitala da se PCR koristi za dijagnostiku odustala sam od službenih brojki. LAŽU.
znaš kako se definira statistika? točan zbroj netočnih podataka. eto, to ti je 64% i 10%. nešto. neki broj koji dobro izgleda kad ga predočiš necijepljenom laiku.

stavila sam link na drugu temu, CDC od Nove godine uvodi nove metode detekcije virusa, PCR nije dovoljno precizan da razlikuje koronu i gripu. a filaju nas strašnim brojkama "zaraženih" više od godinu i pol dana. pobili su ljude pogrešnim liječenjem (zbog krive dijagnoze), uskratili su liječenje ljudima koji boluju od drugih bolesti, uskratili su ljudima da ljudski pokopaju umrle i oproste se od njih, zatvorili su nas k'o hrčke. neki od tih (ne)ljudi položili su Hipokratovu zakletvu. nadam se da će ih nekad netko pitati sjećaju li se teksta?
ne čudim se političarima, oni su zadnji talog. čudim se liječnicima, čudim se inteligentnim ljudima koji gutaju sve što im mediji serviraju i dižu paniku.
čudim se i sebi što uopće gubim vrijeme na ovu raspravu. :D ali možda netko neodlučan pročita pa uključi mozak. informacije su dostupne, samo ih ne objavljuju u Dnevniku i na indexu, jutarnjem i ostalom smeću.

nek mi oproste Židovi zbog usporedbe - ovako je Hitler došao na vlast, ovako je krenuo Holokaust. prvo te uvjere da rade u tvoju korist, pa onda da onaj koji se ne slaže s tobom nije jednako vrijedan...baš me zanima šta je sljedeće.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:35 

ZGabriel, posto ovo ZG najvjerovatnije znaci Zagreb, ako moze jedno pitanje? Je li vama poznat izraz "sastajaliste"? Dakle mjesto gdje se ljudi sastaju ali ne tek tako vec obicno uz povod.

sastajalište je mjesto gdje se ljudi sastaju. ne znam, tipa neki popularni kafić opiše se kao "popularno sastajalište (glumaca, studenata...". ne znam na što točno misliš. prošla su vremena kad sam svaki dan išla nekud. :D

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:39 

ZGabriel je napisao/la:

sastajalište je mjesto gdje se ljudi sastaju. ne znam, tipa neki popularni kafić opiše se kao "popularno sastajalište (glumaca, studenata...". ne znam na što točno misliš. prošla su vremena kad sam svaki dan išla nekud. :D

Ok hvala. Trebala mi je samo ta rijec ali kad guglas nema, kao da ne postoji, pa reko da mozda zaista ne postoji. Dok Crodict itekako zna za nju.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 14:58 

ZGabriel je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

od dana kad sam pročitala da se PCR koristi za dijagnostiku odustala sam od službenih brojki. LAŽU.
znaš kako se definira statistika? točan zbroj netočnih podataka. eto, to ti je 64% i 10%. nešto. neki broj koji dobro izgleda kad ga predočiš necijepljenom laiku.

stavila sam link na drugu temu, CDC od Nove godine uvodi nove metode detekcije virusa, PCR nije dovoljno precizan da razlikuje koronu i gripu. a filaju nas strašnim brojkama "zaraženih" više od godinu i pol dana. pobili su ljude pogrešnim liječenjem (zbog krive dijagnoze), uskratili su liječenje ljudima koji boluju od drugih bolesti, uskratili su ljudima da ljudski pokopaju umrle i oproste se od njih, zatvorili su nas k'o hrčke. neki od tih (ne)ljudi položili su Hipokratovu zakletvu. nadam se da će ih nekad netko pitati sjećaju li se teksta?
ne čudim se političarima, oni su zadnji talog. čudim se liječnicima, čudim se inteligentnim ljudima koji gutaju sve što im mediji serviraju i dižu paniku.
čudim se i sebi što uopće gubim vrijeme na ovu raspravu. :D ali možda netko neodlučan pročita pa uključi mozak. informacije su dostupne, samo ih ne objavljuju u Dnevniku i na indexu, jutarnjem i ostalom smeću.

nek mi oproste Židovi zbog usporedbe - ovako je Hitler došao na vlast, ovako je krenuo Holokaust. prvo te uvjere da rade u tvoju korist, pa onda da onaj koji se ne slaže s tobom nije jednako vrijedan...baš me zanima šta je sljedeće.

Dobro sve je to istina, postoje i podatci koje i laik može interpretirati.
Ali imamo i vlastite oči, nema dvojbe da je određeni broj poznatih ljudi umro u našoj okolini. Iz toga svega sam zaključio i preporučio roditeljima da se cijepe, dok djeca neće sigurno.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 15:22 

zaba1111 je napisao/la:

Ali imamo i vlastite oči, nema dvojbe da je određeni broj poznatih ljudi umro u našoj okolini. Iz toga svega sam zaključio i preporučio roditeljima da se cijepe, dok djeca neće sigurno.

i u mojoj okolini umiru. jedna susjeda sa srčanim problemima toliko se brinula za djecu (zbog genetike) da joj je srce otkazalo. druga od neke druge bolesti. kolega priča neki dan, umro mu susjed. prošle godine su mu odgodili operaciju zbog korone, sad se samo srušio, nije mu bilo pomoći. može se reći da su i oni umrli od korone - ili zbog korone, jer je utjecala više na ionako loš zdravstveni sustav nego na njih i njihove dijagnoze.
znam da zvučim bezobzirno, ali smrt je činjenica. svi ćemo umrijeti kad-tad. ali ovo silovanje s koronom je neviđeno. kao da ljudi ne umiru od raka, u prometnim nezgodama, od drugih bolesti...pa nisu ti pacijenti manje vrijedni da im se odjednom uskrati medicinska usluga. a smrtnost od korone je ... 0,5%?
ja sam mlađoj rodbini rekla da se ne cijepe, starijima se ionako ništa ne može dokazati. zvuk iz tv ekrana njima je jedino mjerilo. samo jedan nećak me poslušao. :sad ostalima šta Bog da.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 16:09 

(ili gotovo svi)

Upravo tako.

Mali Mujo znanstvenik i strucnjak "odlucio vjerovati" X jer vjeruje da svi Turci vjeruju X.

Kako znanstveno.

A pri tome mu mainstream mediji 7/24 vec dvije godine krivotvore sto to vjeruju "svi Turci" za kojima se on poveo (procitaj samo komentare ispod vijesti o covid-mahnitanju).

Ti samo narodski potvrdjujes ono sto je znanost vec godinama unatrag dokazala o moci drustvenoga pritiska na iskrivljenje percepcije pojedinca.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 16:24 

ZGabriel je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Dobro sve to. Ali sad ono glavno pitanje na koje mi i Markan izbjegava dati odgovor.

KO to radi i ZASTO?

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 16:25 

dalate2020 je napisao/la:

(ili gotovo svi)

Upravo tako.

Mali Mujo znanstvenik i strucnjak "odlucio vjerovati" X jer vjeruje da svi Turci vjeruju X.

Kako znanstveno.

A pri tome mu mainstream mediji 7/24 vec dvije godine krivotvore sto to vjeruju "svi Turci" za kojima se on poveo (procitaj samo komentare ispod vijesti o covid-mahnitanju).

Ti samo narodski potvrdjujes ono sto je znanost vec godinama unatrag dokazala o moci drustvenoga pritiska na iskrivljenje percepcije pojedinca.

Ti si vec par puta dokazao - dakle dokazao - da si glup.

Eto ne znas ni sta je fraza. "Svi Turci" je Planeta Zemlja - sve drzave svijeta, ako tako hoces.

Zaista nekad imam osjecaj da ovaj forum privlaci osobe s poremecajima. Behinderte.

Vrh

PostPostano: 02 stu 2021, 16:31 

Dobro sve to. Ali sad ono glavno pitanje na koje mi i Markan izbjegava dati odgovor.

KO to radi i ZASTO?

Odgovor je dat x puta, od početka plandemije...

Svjedočenje dr. Vladimira Zelenka pred izraelskim Rabinskim sudom (Ma'aleh Adumim Bet Din) o cjepivima protiv COVIDA...

Zelenko objašnjava zašto je cijepljenje protiv COVIDA -e, možda i najopasnija znanstvena hereza u ljudskoj povijesti i upozorava na potencijalni planetarni genocid. Zaključuje da je sve ovo što nam se događa već viđeno i da je, u osnovi, maslo poremećene skupine ljudi koji ciklički, kroz povijest, daje sebi za pravo igrati se Boga

Eto ti pa gledaj, dobićeš odgovor na svoja pitanja, iako čisto sumnjam da će imati neke koristi... :kava
https://www.bitchute.com/video/fjwitJt8 ... bb5ZCYk1Do

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 253 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: