HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 pro 2025, 11:31.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 170 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Razlika između muslimana u Hrvatskoj i ovih naših iz bej ha
PostPostano: 24 ruj 2010, 07:46 

Ernani je napisao/la:
Ja se nastojim držati teme ali konstantno se sa nje skreće, gospođa popušlić pita jesi li iz Prijepolja, pa neke glupe doskočice sa strane, stalna ometanja. Ako misliš da meni treba Izrael, CIA, Židovi i Mossad da vodim diskusiju o muslimanima globalno i lokalno, ne, niti ću glumiti glavnog dušebrižnika za židovstvo. Nije ni tema ni forum za to. Pa eto pitam tebe kao Sarajliju zašto je broj kršćana u Sarajevu pao na 5 %, bio mi je prijatelj nedavno tamo na susretu kršćanske mladeži, ono što je vidio i što je rekao stvarno je razočaravajuće. Po meni je ispalo da slušam o Islamabadu a ne o Sarajevu.

I po čemu sam nervozan lol :zubati

שלום

Znas li da su se jedni krscani odvojili iz Sarajeva i osnovali Istocno Sarajevo koje ima oko 70.000st.

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2010, 12:26 

zapovjednik je napisao/la:
Ernani je napisao/la:
Ja se nastojim držati teme ali konstantno se sa nje skreće, gospođa popušlić pita jesi li iz Prijepolja, pa neke glupe doskočice sa strane, stalna ometanja. Ako misliš da meni treba Izrael, CIA, Židovi i Mossad da vodim diskusiju o muslimanima globalno i lokalno, ne, niti ću glumiti glavnog dušebrižnika za židovstvo. Nije ni tema ni forum za to. Pa eto pitam tebe kao Sarajliju zašto je broj kršćana u Sarajevu pao na 5 %, bio mi je prijatelj nedavno tamo na susretu kršćanske mladeži, ono što je vidio i što je rekao stvarno je razočaravajuće. Po meni je ispalo da slušam o Islamabadu a ne o Sarajevu.

I po čemu sam nervozan lol :zubati

שלום

Znas li da su se jedni krscani odvojili iz Sarajeva i osnovali Istocno Sarajevo koje ima oko 70.000st.

Auuuuuuuuu.... komandante ! ( "Zapovjedniče"... ) Da se koja nula nije slučajno "omak'la" ?!!
Ni durmitorske ( bjelaške ) gusle ih ne bi ovoliko naguslale ! Smanji malo, brate napaćeni !! :w00t :ucelo
Teško tebi kad se vrati "Ernani" !! :zivili
....

Vrh

PostPostano: 24 ruj 2010, 13:39 

Pod hitno se ispričavam "Zapovjedniku" !
Učinilo mi se da je tamo pisalo 700.000 st.(anovnika). Tek sada, kad sam pogledao bolje, vidim da je riječ o 70.000
Ali i to je - više nego pola odgovora, na pitanje koje muči "Ernania".

Zahvaljujem "Zapovjedniče" !!

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 16:00 

Jel istina da se u džamiji kralja Fahda za puštanje brade mjesečno dobije 300 KM, a ako se ženu zamota dobije se 500 KM ? Dakle brada + feredža = 800 KM.

Broj forumaša na ignore : 5

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 16:36 

Ernani je napisao/la:
Jel istina da se u džamiji kralja Fahda za puštanje brade mjesečno dobije 300 KM, a ako se ženu zamota dobije se 500 KM ? Dakle brada + feredža = 800 KM.

Nije to samo pustanje brade nego to je sekta Islama pa moras vrsiti vjerske obrede koje su u toj sekti.To nije samo u Dzamiji Kralja Fahda nego po citavom Balkanu i to se financira iz Saudijske Arabije,a ne znam tacno koliko para kruze glasine da je 800KM.Ta sekta je radikalnih Islamista i sve Islamske radikalne teroriste su iz te sekte.Ta sekta je sluzbena religija u Saudijskoj Arabiji.Mozda si cuo za nju Vehabizam.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 17:18 

Znam, zato sam i naveo džamija kralja Fahda, službena IZ BiH to ne podržava barem javno. Glavni je bio Jusuf Barčić, tko je sad ne znam.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 18:52 

U svijetu suvremene demokracije, za koju se - barem deklarativno - zalažu i predstavnici triju konstitutivnih naroda,
svatko ima pravo na ispovijedanje vjere. Pa i vehabiti, odnosno vehabije, koji su samo jedna od islamskih sekti, koje je iznjedrila Saudijska Arabija,
nakon osamostaljenja od britanskog utjecaja.
Bošnjacima je, koliko ja znam, do kralja Fahda stalo - koliko i do lanjskoga snijega. A o vehabijama imaju potpuno negativno mišljenje,
jer im - upravo oni - stvaraju negativan immage u svijetu, a poglavito u susjednim zemljama i regiji.
I kršćanstvo ima svoje sekte i raznolikosti. Od svojih nastanaka pa nadalje, svaka je religija doživjela manja ili veća odstupanja od prvobitnog
učenja. Ista stvar dogodila se i Judaizmu, religiji židovskog naroda:

Ortodoksni judaizam...
Predstavlja strogo tradicionalan judaizam koji prihvaća Zakon i autoritet rabina.

Progresivni...
Predstavljen je dvama pokretima.
Liberalni judaizam je nastao u Evropi za vrijeme prosvjetiteljstva u 18. stoljeću. Naglašava kritički pogled na Bibliju te etičke i općeprimjenjive vidove judaizma nasuprot obrednom i ograničenom judaizmu.
Reformirani judaizam nastavlja slične tendencije. Prihvaća metode povijesno-kritičkog istraživanja i smanjuje obdržavanje obreda. Također umanjuje 'partikularizam' ili 'nacionalizam' u judaizmu - nadu za povratak u Sion, obnovu žrtvenog sustava i dolazak osobnog Mesije.

Konzervativni...
Taj je ogranak nastao u 19. stoljeću, posebno u Americi, a negdje između ortodoksnog i progresivnog. Teži za preinakom obreda, ali prihvaća rabinsku predaju.
Mistični judaizam
Predstavljen je dvama pokretima:
Kabbalah, nastao u 13. stoljeću u Španjolskoj, naglašava vezu s Bogom kroz meditacije i kontemplacije.
Hasidim je nastao u Istočnoj Evropi u 18. stoljeću, a naglašava vezu s Bogom kroz oduševljene molitve.

Cionizam...
Zasijeca u sve ostale pokrete, nacionalistički je, s duhovnim primjesama. Nastao je kroz progonstva u Istočnoj Evropi devetnaestog stoljeća, naglašavao židovsku nacinalnost, a došao je do vrhunca povratkom naroda u zemlju Izrael.

O spregama MOSADA i CIA-e i njihovim agentima, koji djeluju na različite načine - gdje god stignu i kad god mognu - govorit ćemo neki drugi put.

Bok ! Selam ! Shalom !
----

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 21:00 

Tema nije pravci judaizma, Mossad, CIA, Izrael itd.

Hvala lijepo.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 21:12 

Vehabizam tvrdi da jedino radikalno tumačenje i sprovođenje islama jest autentičan islam. Poznati su okršaji u Indiji sa njima gdje su Britanci prije odlaska gadno nastradali, cijele obitelji su pobijene i kasnije se organizacija prebacila u Pakistan, Afganistan i dalje. Porasta u članstvu tih organizacija u budućnosti će zasigurno biti, očito da BiH ne funkcionira kao država i tu se naravno rađaju mnoge radikalne frakcije, što govori i o tome da BiH kao država ako nastavi neće opstati.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 22:12 

Ako se Crna Gora, uz blagoslov medjunarodne zajednice, mogla odvojiti i Kosovo nastati, onda je sasvim logično da Bosna i Hercegovina neće nestati !
Uostalom, ni Hrvatska to ne bi dopustila. Jer je u njoj više normalnoga i poštenoga svijeta, nego politikantnskih propalica i hohštaplera.
Sa propadanjem Bosne se ne bi složio niti Vatikan, odnosno Sveta Stolica !
Tu su i nijemci kao saveznici, zatim Austrijanci... i tako u nedogled. Amerikanci takodjer žele neovisnu BiH, a nije mali broj niti Hrvata, koji je ne žele raskomadanu. Prema tome - sve priče o nestanku Bosne, ostaju na razini tlapnje. Ako se ujedine Hrvati i Bošnjaci, onda bi se prije moglo dogoditi da nestane Šumadije, a što bi se dogodilo sa Vojvodinom - ZNA SE !!

Ako i ubuduće budeš ispoljavao takvu nervozu, ne preostaje mi ništa drugo nego da te počnem sažaljevati !
Iz humanitarnih razloga ! :((
..........

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 22:22 

Ernani je dobronamjeran. Hrvati i Srbi očito i da hoće ne mogu rasturit državu ali Bošnjaci mogu, treba to imat na umu.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 22:50 

StariTorcidaš je napisao/la:
Ako se Crna Gora, uz blagoslov medjunarodne zajednice, mogla odvojiti i Kosovo nastati, onda je sasvim logično da Bosna i Hercegovina neće nestati !
Uostalom, ni Hrvatska to ne bi dopustila. Jer je u njoj više normalnoga i poštenoga svijeta, nego politikantnskih propalica i hohštaplera.
Sa propadanjem Bosne se ne bi složio niti Vatikan, odnosno Sveta Stolica !
Tu su i nijemci kao saveznici, zatim Austrijanci... i tako u nedogled. Amerikanci takodjer žele neovisnu BiH, a nije mali broj niti Hrvata, koji je ne žele raskomadanu. Prema tome - sve priče o nestanku Bosne, ostaju na razini tlapnje. Ako se ujedine Hrvati i Bošnjaci, onda bi se prije moglo dogoditi da nestane Šumadije, a što bi se dogodilo sa Vojvodinom - ZNA SE !!

Ako i ubuduće budeš ispoljavao takvu nervozu, ne preostaje mi ništa drugo nego da te počnem sažaljevati !
Iz humanitarnih razloga ! :((
..........

Ti meni djeluješ kao iz onog filma Razbijač, doduše zamrzli su te 1945. i odledili 2010. Ako je jedna Njemačka mogla biti kažnjena podjelom zbog istih onih luđačkih ideja zašto bi Bosna bila izuzetak. Uostalom zašto ti dogmatski misliš da je svaki Hrvat u RH protiv podjele BiH, koliko ti ljudi uopće ni ne znaju što se događa Hrvatima u Srednjoj Bosni i Hercegovini, bacanje bombi, oskvrnjivanje grobova, prijetnje na radnim mjestima, tu isto islamski novac ima svoje prste. Ali vrijeme prolazi i ljudi se osvješćuju, Hrvati će se homogenizirati i to se neće spriječiti. Amerika će vas podržavati dok od toga ima korist, tako je bilo sa Irakom koji je isto multietnički i bio njihov saveznik, jedini saveznik kojeg Amerika nikad neće ostaviti je Izrael, tu nema dvojbe. Ako se ujedine Hrvati i Bošnjaci... taman prosječan Hrvat o tome razmišlja i sprema pohode na Šumadiju i Vojvodinu, da odrađuje prljave poslove za muslimane.

Te fore sa obrnutom psihologijom i sentimentalizacijom ne ispoljavaj na meni dalje, raspravljaj normalno ili šetaj.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2010, 22:57 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ernani je dobronamjeran. Hrvati i Srbi očito i da hoće ne mogu rasturit državu ali Bošnjaci mogu, treba to imat na umu.

Ma da se razumijemo, nijedni tu ne odlučuju, odlučuje Amerika najviše, ali Hrvati tu imaju najbolju tradiciju suradnje, dok Srbi i muslimani nemaju. Hrvatska bi se trebala više angažirati i postaviti uvjete da zaštiti svoj narod u BiH a ne dopuštati da se produljuje politička agonija i svađa predstavnika hrvatskog naroda dok ih nestaje sve više i više. Problem u Hrvatskoj je dok sama sa sobom ne razriješi probleme korupcije, nekonkurentnosti, razvoja i pravca u kojem treba ići, ni Hrvati BiH neće imati pouzdano zaleđe nego će biti prepušteni sami sebi i dalje će stajati na vjetrometini muslimanskih struja koje će im udarati packe kad im to bude odgovaralo, i kad ne bude, čisto zbog užitka i demonstracije moći.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 02:24 

@Ernani
Pobrkao si lončiće. Sve si pobrkao !
Moji politički stavovi prema Bosni nisu - ni hrvatski, ni bošnjački, nego medjunarodni.
Ponovno si nervozan. Zaboravio si ono što sam ti napisao u prethodnom postu:

"Ako i ubuduće budeš ispoljavao takvu nervozu, ne preostaje mi ništa drugo nego da te počnem sažaljevati !
Iz humanitarnih razloga !" :((

Možda te nervoznim čini ovo:
"O spregama MOSADA i CIA-e i njihovim agentima, koji djeluju na različite načine - gdje god stignu i kad god mognu - govorit ćemo neki drugi put."

Pokušaj sa kamilicom pred spavanje. Ako to ne bude pomoglo, predji na "Praxitene" ili "Apaurine". :((

Ako i to ne dadne rezultate, onda je stvar otišla predaleko. Dijagnoze i neki lijekovi su predloženi ovdje:

http://public.carnet.hr/dragotadic/list ... kreda=vadi
...........................................................................................................

Nadam se da neće biti kontraefekata i nuspojava !!!

P.S.
Ja nisam Bošnjak. Običan sam hrvatski nacionalist i samozatajni domoljub.
Koji ne prihvaća da mu se, umjesto svijeće - podmeće rog !
Možda u tom grmu 'leži zec' ?! :kava :smajl013

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 03:33 

Ja naprosto ne vjerujem da si ti hrvatski nacionalist, Hrvat uopće. Stvarno nemam primjera iz svoje sredine za takve poput tebe, od Iloka do Dubrovnika vas nisam našao. Pošto mi je otac hercegovac, ni tu vas nema. Vjerovatno si onaj model što je transponirao jugoslavenstvo na nekakvo hrv-boš bratstvo koje drži vodu u samo nekoliko glava. Uglavnom pokazao si se kao vrlo neozbiljan sugovornik, gubim vrijeme i više nećemo razgovarati.

Zamolio bih admina da počisti topic i da možemo nastaviti sa sadržajem koji se tiče teme.

Hvala,

Srdačan pozdrav.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 06:19 

@Ernani

Baš si smiješan. Smiješan i nervozan ! :((
Kod cionističkih provokatora se ne gleda tko im je otac, jer njihova mater odredjuje njihovu nacionalnu pripadnost,
a tekstovi/postovi - političku opredjeljenost.

Možda i ja imam nešto hercegovačko u sebi. Jer me mnogi od njih nazivaju - rodijače !
Rasni sam ja - i strasni Hrvat ( i hrvatski nacionalist ! ) : Starčevićanac ... i pomalo Radićevac. A bome i Francetićevac i Maksovac !!!
Ako misliš da takovi ljudi u svojim mentalnim sklopovima imaju bilo kakvih jugovićkih ili projugovićkih natruha, onda tebi nema spasa.
Tu više ne pomažu ni lijekovi, ni kamilica. ( Osim - možda - neke "ljute trave" ! :zubati )

Pukao si ! I potpuno se razgolitio i otkrio svoje pravo lice.
Više puta sam ti ponavljao: NE PODKURUJ VATRU ! ( Na BH prostoru ! ) Jer tako radiš protivno hrvatskim interesima !

I na kraju: Ne mrzim nikoga ! Dragi su mi pošteni Bošnjaci. A Srbe i provokatore - ne volim !
Bog i Hrvati ! Hrvatska Hrvatom ! Živjela Lijepa Naša !
MI IDEMO NA DRINU ! ( Preko Banja Luke ! Kad-tad...! )
Ne gazi po toj rijeci, ako ne umiješ plivati. I ako ti je muka kad vidiš krv !
----

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 08:45 

Torcidašu, nije ni čudo što je ova tema na psihologiji, mada - tebi preporučujem neke druge specijaliste.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 09:55 

@Ernani
MI IDEMO NA DRINU ! ( Preko Banja Luke ! Kad-tad...! )
Ne gazi po toj rijeci, ako ne umiješ plivati. I ako ti je muka kad vidiš krv !
----

Idite samo ne dirajte Banja Luku jer to je Historijski Bosnjacki grad,vidis sta su Pravoslavci uradili od njeg.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 09:55 

@Ernani
Pobrkao si lončiće. Sve si pobrkao !
Moji politički stavovi prema Bosni nisu - ni hrvatski, ni bošnjački, nego medjunarodni.
Ponovno si nervozan. Zaboravio si ono što sam ti napisao u prethodnom postu:

"Ako i ubuduće budeš ispoljavao takvu nervozu, ne preostaje mi ništa drugo nego da te počnem sažaljevati !
Iz humanitarnih razloga !" :((

Možda te nervoznim čini ovo:
"O spregama MOSADA i CIA-e i njihovim agentima, koji djeluju na različite načine - gdje god stignu i kad god mognu - govorit ćemo neki drugi put."

Pokušaj sa kamilicom pred spavanje. Ako to ne bude pomoglo, predji na "Praxitene" ili "Apaurine". :((

Ako i to ne dadne rezultate, onda je stvar otišla predaleko. Dijagnoze i neki lijekovi su predloženi ovdje:

http://public.carnet.hr/dragotadic/list ... kreda=vadi
...........................................................................................................

Nadam se da neće biti kontraefekata i nuspojava !!!

P.S.
Ja nisam Bošnjak. Običan sam hrvatski nacionalist i samozatajni domoljub.
Koji ne prihvaća da mu se, umjesto svijeće - podmeće rog !
Možda u tom grmu 'leži zec' ?! :kava :smajl013

Upozorenje za pop-psihologiju i vrijeđanje sugovornika. Vratimo se na temu.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 10:26 

@zapovjednik

Ne boj se "zapovjedniče" ! Dogovorit ćemo se ! Ljudi smo !!
Banja Luka će biti glavni grad, a Ferhadija nikad više neće biti srušena !

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 10:41 

teranova je napisao/la:
Torcidašu, nije ni čudo što je ova tema na psihologiji, mada - tebi preporučujem neke druge specijaliste.

"Tema na psihologiji..." ! A sa kojega odjela se ti javljaš ?
U svakom slučaju, jedno je sigurno: Torcidaška riječ dopire i do "Begeša". Ali meni to nije baš neki kompliment.
Radije bih popio piće sa Natašom Kandić ili Nenadom Čankom. Da se dogovorimo o detaljima !

Što se tiče specijalista, ja - hvalabogu - imam maserke ! :smajl013 I meni dosta ! :zubati

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 10:47 

Ernani je napisao/la:
Ja naprosto ne vjerujem da si ti hrvatski nacionalist, Hrvat uopće. Stvarno nemam primjera iz svoje sredine za takve poput tebe, od Iloka do Dubrovnika vas nisam našao. Pošto mi je otac hercegovac, ni tu vas nema. Vjerovatno si onaj model što je transponirao jugoslavenstvo na nekakvo hrv-boš bratstvo koje drži vodu u samo nekoliko glava. Uglavnom pokazao si se kao vrlo neozbiljan sugovornik, gubim vrijeme i više nećemo razgovarati.

Zamolio bih admina da počisti topic i da možemo nastaviti sa sadržajem koji se tiče teme.

Hvala,

Srdačan pozdrav.

Ernani, ja mislim da su Luka Bebić i Dragan Čović najveći Hrvati i nacionalisti, jerbo njima je pojam Hrvat još poprilično nov, s obzirom da se tako izjašnjavaju tek 20-ak godina.
Gledaj, niti u Sarajevu nije sve tako crno:
slika

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 10:56 

dane-croatia je napisao/la:
Ernani je napisao/la:

Hvala,

Srdačan pozdrav.

Ernani, ja mislim da su Luka Bebić i Dragan Čović najveći Hrvati i nacionalisti, jerbo njima je pojam Hrvat još poprilično nov, s obzirom da se tako izjašnjavaju tek 20-ak godina.
Gledaj, niti u Sarajevu nije sve tako crno:
slika

Bog vas blagoslovio ! :palacgore1
Vidim li ja to i jedno "U", usred Sarajeva... ispod Trebevića !
Neka Bog čuva te hrabre momke, a poglavito onuuu dvojicuuuu što se drže za ruuuuke !!! :palacgore1 :smajl007
:bihzastava :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 11:02 

Neka Bog čuva te hrabre momke, a poglavito onuuu dvojicuuuu što se drže za ruuuuke !!! :palacgore1 :smajl007

Zanimljivo je to što smo umjesto službene hrvatske zastave, htjeli izvjesit zastavu HercegBosne. Ali prije toga, dok smo bili u Mostaru, nigdje za kupit zastave. Pretražili smo čitav zapadni Mostar, na sve strane pitali ljude, a nitko ne zna reći gdje ima za kupit zastavu HercegBosne niti bilo koje druge. Na kraju su nas neki uputili u Stari tržni centar, ali niti tamo nije bilo zastave. Tako da sam se tu malo razočarao, ter kad smo došli u Sarajevo ostala nam je ova službena zastava. Inače, u iztočnom Mostaru na svakom koraku ljiljani za kupit.

Vrh

PostPostano: 27 ruj 2010, 11:08 

dane-croatia je napisao/la:

Zanimljivo je to što smo umjesto službene hrvatske zastave, htjeli izvjesit zastavu HercegBosne. Ali prije toga, dok smo bili u Mostaru, nigdje za kupit zastave. Pretražili smo čitav zapadni Mostar, na sve strane pitali ljude, a nitko ne zna reći gdje ima za kupit zastavu HercegBosne niti bilo koje druge. Na kraju su nas neki uputili u Stari tržni centar, ali niti tamo nije bilo zastave. Tako da sam se tu malo razočarao, ter kad smo došli u Sarajevo ostala nam je ova službena zastava. Inače, u iztočnom Mostaru na svakom koraku ljiljani za kupit.

Muko Isusova ! Što niste pokušali kod Kineza ? Kod njih - nema da nema !!! :zivili

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 170 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: