|
|
Stranica: 8/12.
|
[ 292 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24453 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ado je napisao/la: lider30 je napisao/la: Albanija, Bosna, Bihaćka krajina i dijelovi Hrvatske koji su osvojeni od strane Osmanlija govore da je islamizacija najjače išla u tradicionalnim katoličkim krajevima, zbog velike diskriminacije istih. Požeški sandžak nakon samo 120-130 godina vladavine Osmanlija ima muslimansku većinu.
. apsolutno NETAČNO svo katoličko satnovništvo je POBJEGLO iz tih krajeva i zemlja je ostala PUSTA turci za svoje vladavine u tim područjima Bosne i HR u tkzv.Krajinama DOSELJAVAJU VLAHE koji us uglavnom pravoslavne vjere, ali ih dosta iz čisto ekonomskog interesa prelazi i na islam današnje stanovništvo Bihaćko-Cazinske krajine po porijeklu je vlaško, tj, oni vlasi koji su prešli na islam, ao naj dio koji je ostao pravoslavne vjere su današnji srbi NIKO mi do sada ni na jednom forumu nije odgovorio kako da se u bobu POKLAPAJU granice Bosankkog pašaluka sa granicama donedavnih SAO Krajina po HR odgovor vrlo jednosatavan, to su bile granice Bos.pašaluka koje su čuvali Vlasi !!! Samo djelomično točno. Odnosno uglavnom netočno. Bihaćka krajina je poznata po ikavici i većina stanovništva je hrvatskog podrijetla. Točno se zna po narječjima gdje su pravoslavci dolazili sa svojom jakom ijekavštinom. Bihaćka krajina i pitaj ih sve po redu, većina točno zna podrijetla iz like, Dalmacije ili su starosjedilačko stanovništvo. Možda ima manji dio islamiziranih pravoslavaca, ali oni nisu činili nikakvu većinu u tom Bihaćkom kraju. Točno je iz tvojih tvrdnja samo za Srbe Krajine, koji je doseljno pravoslavno stanovništvo i kasnije graničari prema Osmanlijama.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:10 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ado jos 1 x stavi link na taj svoj forum, letjeti ces zauvijek sa ovoga.
Ovdje spamas. da, da to su prvi znaci tvoje nemoći da se samnom nosiš šta treba da psotavim ovdje 10tak postova sa teme sa drugog foruma !!! lijepo sam ti postavio link i uputio te da pročitaš 10 tak postova, ako ti ne želiš to je druga stvar, zašto se upuštaš u raspravu ako nisi dorastao
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:13 |
|
|
lider30 je napisao/la: ]
Samo djelomično točno. Odnosno uglavnom netočno. Bihaćka krajina je poznata po ikavici i većina stanovništva je hrvatskog podrijetla. Točno se zna po narječjima gdje su pravoslavci dolazili sa svojom jakom ijekavštinom. Bihaćka krajina i pitaj ih sve po redu, većina točno zna podrijetla iz like, Dalmacije ili su starosjedilačko stanovništvo. Možda ima manji dio islamiziranih pravoslavaca, ali oni nisu činili nikakvu većinu u tom Bihaćkom kraju. Točno je iz tvojih tvrdnja samo za Srbe Krajine, koji je doseljno pravoslavno stanovništvo i kasnije graničari prema Osmanlijama. de ti meni reci jesi li ti svjestan svoje kontradiktirnosti u pisanju ako nisi mogu ti ja objasniti de malo pročitaj svoj post ponovo, pa razmisli
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24453 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ado letjet ćeš opet sa foruma. Dođeš zapet k'o puška sa pripremljenim materijalima i samo čekaš otponac pa počneš spamati sa linkovima.
Citiraj mi post i svojim riječima mi argumentiraj. Boldiraj ono što nije točno i fino raspravljaj. Ti stavljaš knjige napisane od prije II svjetskog rata kao argument. Stavljaš Malcolma, koji potvrđuje ono šta ja govorim da je Bosna se najviše praznila u prvih sto godina Osmanlija. Ja ne vidim tu nijedan normalan protuargument.
Ima jedan dio literature i selektivni dijelovi, koji potkrepljuje tvoje zamišljene želje i maštu i isto onaj stroj na tenisu što izbaciva loptice - ih stalno ponavljaš.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:19 |
|
|
Ado je napisao/la: lider30 je napisao/la: ]
Samo djelomično točno. Odnosno uglavnom netočno. Bihaćka krajina je poznata po ikavici i većina stanovništva je hrvatskog podrijetla. Točno se zna po narječjima gdje su pravoslavci dolazili sa svojom jakom ijekavštinom. Bihaćka krajina i pitaj ih sve po redu, većina točno zna podrijetla iz like, Dalmacije ili su starosjedilačko stanovništvo. Možda ima manji dio islamiziranih pravoslavaca, ali oni nisu činili nikakvu većinu u tom Bihaćkom kraju. Točno je iz tvojih tvrdnja samo za Srbe Krajine, koji je doseljno pravoslavno stanovništvo i kasnije graničari prema Osmanlijama. de ti meni reci jesi li ti svjestan svoje kontradiktirnosti u pisanju ako nisi mogu ti ja objasniti de malo pročitaj svoj post ponovo, pa razmisli Pročitao i nema kontroverze.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:23 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18419 Lokacija: Drina je na granici!
|
Ado je napisao/la: da, da to su prvi znaci tvoje nemoći da se samnom nosiš šta treba da psotavim ovdje 10tak postova sa teme sa drugog foruma !!! lijepo sam ti postavio link i uputio te da pročitaš 10 tak postova, ako ti ne želiš to je druga stvar, zašto se upuštaš u raspravu ako nisi dorastao Nemam se ja sa tobom šta nositi, tvoj je izvor informacija vjerodostojan kao lanjski snijeg. Taj forum je na free hostingu i tu svaka ozbiljnost prestaje, tako smeće me ne zanima. Takvih kao ti pod raznim klonovima je bilo koliko hoćeš, mene općenito ne zanima puno prošlost, nego budućnost ;) O prošlosti puno znam, prvu encikoplediju sam u rukama držao sa 6 godina, tj prije 32 godine..
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:27 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ado je napisao/la: de ti meni reci jesi li ti svjestan svoje kontradiktirnosti u pisanju ako nisi mogu ti ja objasniti de malo pročitaj svoj post ponovo, pa razmisli Pročitao i nema kontroverze. ok probat ću ti nacrtat 1-kažeš znaju svoje porijeklo iz Like-Dalmacije koje je stanovništvo bilo u Lici-Dalmaciji ?? jesu li to katolici ?' ima li logike da su katolici bježali u Bosanski pašaluk u Bihaćku regiju ?? ili su pobjegli zapadno prema HR a na tim područjima su kao vojničko-vladajući sloj doseljavali Bošnjaci iz Bosne kao i Vlasi graničari koji dobrim djelom prelaze da bi ušli u vladajuću kastu i na islam dakle kontradiktornost koju ne može da skontaš je u tome da katolici iz Like-Dalmacije kao starosjedilačko stanovništvo kako kažeš NISU MOGLI naseliti Bihaćku regiju, jer tamo NEMA katolika !!!
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:30 |
|
|
Ado je napisao/la: lider30 je napisao/la: Pročitao i nema kontroverze.
ok probat ću ti nacrtat 1-kažeš znaju svoje porijeklo iz Like-Dalmacije koje je stanovništvo bilo u Lici-Dalmaciji ?? jesu li to katolici ?' ima li logike da su katolici bježali u Bosanski pašaluk u Bihaćku regiju ?? ili su pobjegli zapadno prema HR a na tim područjima su kao vojničko-vladajući sloj doseljavali Bošnjaci iz Bosne kao i Vlasi graničari koji dobrim djelom prelaze da bi ušli u vladajuću kastu i na islam dakle kontradiktornost koju ne može da skontaš je u tome da katolici iz Like-Dalmacije kao starosjedilačko stanovništvo kako kažeš NISU MOGLI naseliti Bihaćku regiju, jer tamo NEMA katolika !!! Razgraničenjem Osmanlija i Austrije se dio islamiziranog stanovništva (većinom) iz Like i Dalmacije povukao u Bihaćku krajinu. Austrija je izvršila genocid tada nad islamom i islamiziranim stanovništvom na području Hrvatske, te su vršene rekatolizacija i protjerivanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:31 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ado je napisao/la: da, da to su prvi znaci tvoje nemoći da se samnom nosiš šta treba da psotavim ovdje 10tak postova sa teme sa drugog foruma !!! lijepo sam ti postavio link i uputio te da pročitaš 10 tak postova, ako ti ne želiš to je druga stvar, zašto se upuštaš u raspravu ako nisi dorastao Nemam se ja sa tobom šta nositi, tvoj je izvor informacija vjerodostojan kao lanjski snijeg. Taj forum je na free hostingu i tu svaka ozbiljnost prestaje, tako smeće me ne zanima. Takvih kao ti pod raznim klonovima je bilo koliko hoćeš, mene općenito ne zanima puno prošlost, nego budućnost ;) O prošlosti puno znam, prvu encikoplediju sam u rukama držao sa 6 godina, tj prije 32 godine.. alo bre 1-nije na free već je PLAĆENO 2-to je nebitno APSOLUTNO da je i na kurcu, bitno je i poenta je na PODACIMA koje dajem, a ne na nosiocu tih podataka, kontaš, očigledno ne a podaci se uglavnom baziraju na skenovima UGLEDNIH KNJIGA od uglednih i poznatih historičara i tvoje nazivanje svega toga smećem, govori o tebi samom i džaba ti da si se i rodio sa enciklopedijom kada takav materijal nazivaš smećem
|
|
Vrh |
|
 |
Neretva73
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:33 |
|
Pridružen/a: 13 vel 2010, 19:53 Postovi: 781 Lokacija: iza kantuna
|
Ado, obrati ces bostan izgleda.
_________________ ujeo vuk magarca
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:35 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ado je napisao/la: ok probat ću ti nacrtat 1-kažeš znaju svoje porijeklo iz Like-Dalmacije koje je stanovništvo bilo u Lici-Dalmaciji ?? jesu li to katolici ?' ima li logike da su katolici bježali u Bosanski pašaluk u Bihaćku regiju ?? ili su pobjegli zapadno prema HR a na tim područjima su kao vojničko-vladajući sloj doseljavali Bošnjaci iz Bosne kao i Vlasi graničari koji dobrim djelom prelaze da bi ušli u vladajuću kastu i na islam dakle kontradiktornost koju ne može da skontaš je u tome da katolici iz Like-Dalmacije kao starosjedilačko stanovništvo kako kažeš NISU MOGLI naseliti Bihaćku regiju, jer tamo NEMA katolika !!! Razgraničenjem Osmanlija i Austrije se dio islamiziranog stanovništva (većinom) iz Like i Dalmacije povukao u Bihaćku krajinu. Austrija je izvršila genocid tada nad islamom i islamiziranim stanovništvom na području Hrvatske, te su vršene rekatolizacija i protjerivanje. očigledno je da bježiš sada jer si skontao svoju nelogičnost a bježanje se ogleda u tvom pozivanju na vrijeme od psolije 200 godina od vremena o kojem ja govorim ja govorim o procesu i vremenu DO RAZGRANIČENJA kada su dakle te Krajine naseljavali Bošnajci iz Bosne i Vlasi a ranije KATOLIČKO stanovništvo je POBJEGLO pred turcima prema HR i ostavilo te krajeve PUSTE
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:37 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Neretva73 je napisao/la: Ado, obrati ces bostan izgleda. Jebi ga,vjera mu ne dozvoljava da ga kao nas  ohlade pivom.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:40 |
|
|
Ado ti si čini mi se sandžaklija  da se slučajno ne zoves jasminko
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:41 |
|
|
Ado je napisao/la: lider30 je napisao/la: Razgraničenjem Osmanlija i Austrije se dio islamiziranog stanovništva (većinom) iz Like i Dalmacije povukao u Bihaćku krajinu. Austrija je izvršila genocid tada nad islamom i islamiziranim stanovništvom na području Hrvatske, te su vršene rekatolizacija i protjerivanje.
očigledno je da bježiš sada jer si skontao svoju nelogičnost a bježanje se ogleda u tvom pozivanju na vrijeme od psolije 200 godina od vremena o kojem ja govorim ja govorim o procesu i vremenu DO RAZGRANIČENJA kada su dakle te Krajine naseljavali Bošnajci iz Bosne i Vlasi a ranije KATOLIČKO stanovništvo je POBJEGLO pred turcima prema HR i ostavilo te krajeve PUSTE Ne kontam nelogičnost. Bježali su Bošnjani u 15. i 16. stoljeću, možda jedan dio i u dalmatinsko zaleđe ili ovaj lički dio, ali nisu činili tu većinu. Od sadašnje Hrvatske, najviše otoci, samo dalmatinsko primorje, gore Zagorje i Moslavine, Ogulinski kraj, Austrija, Mađarska. Bio je vjerojatno jedan dio i u područjima što su Osmanlije kasnije zauzele, samo ne znam što je tu nelogičnost.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:43 |
|
|
Ado je napisao/la: očigledno je da bježiš sada jer si skontao svoju nelogičnost a bježanje se ogleda u tvom pozivanju na vrijeme od psolije 200 godina od vremena o kojem ja govorim ja govorim o procesu i vremenu DO RAZGRANIČENJA kada su dakle te Krajine naseljavali Bošnajci iz Bosne i Vlasi a ranije KATOLIČKO stanovništvo je POBJEGLO pred turcima prema HR i ostavilo te krajeve PUSTE A tko si ti pa dajes sebi za pravo da to sve tvrdis? imas li zavrsen fakultet, diplomu, doktorski rad, napisanu knjigu, ..? Nisi mi odgovorio na pitanje kako je moglo 36000 ljudi za jedan dan primiti islam
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:48 |
|
|
ja tvrdim jedno ti drugo opet ti je pitanje NIĐE VEZE jer i ja tebe mogu pitat otkud tebi pravo da NEOSNOVANO tvrdiš to što iznosiš, jer se nisi pozvao ni na jedno jedino ugeldno historijsko ime u svojim postovima !!!!
na kraju svako ko ovo čita će donijeti vlastiti sud ko je u pravu
|
|
Vrh |
|
 |
Ado
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:51 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ne kontam nelogičnost. Bježali su Bošnjani u 15. i 16. stoljeću, možda jedan dio i u dalmatinsko zaleđe ili ovaj lički dio, ali nisu činili tu većinu. Od sadašnje Hrvatske, najviše otoci, samo dalmatinsko primorje, gore Zagorje i Moslavine, Ogulinski kraj, Austrija, Mađarska. Bio je vjerojatno jedan dio i u područjima što su Osmanlije kasnije zauzele, samo ne znam što je tu nelogičnost. cijelo vrijeme tvrdite da katolici nisu prelazili na islam ok kako onda objašnjavaš te Bošnjane katolike koji su pobjegli u ta područja koja navodiš da su mogli biti u sastavu turske vlasti, vojske i uopšte sustava ako nisu prihvatili islam
|
|
Vrh |
|
 |
G-recht
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:53 |
|
|
lider30 je napisao/la: U BiH će kad tad se povući ustavnost imena Bošnjaci (sinonim za Bosanci upotrebljavan do kraja 19. stoljeća). To je čista diskriminacija bosanskih Hrvata i bosanskih Srba. Islamizirani Srbi, Hrvati, Crnogorci, Bošnjani, Humljani, Mađari (ima sitno i Turaka, Makedonaca, Gorana i sl.), koji se spletom povijesnih okolnosti najviše skupe na području BiH i dadnu sebi naziv po 85% teritorija BiH i po najčešćem nazivu države u inozemstvu. Svakom je jasno da si žele priskrbiti dugoročnu ekskluzivu za državu.
Ako ostane ova država funkcionirati, doći će i ta ocjena ustavnosti na red, kad-tad. Ne povlači se pitanje i nije među prvim prioritetima, jer Srbi misle ovo raz*ebati, a Hrvati kontaju da protektorat nije dugog vijeka. Pa sto niste i vi sebi dali ime po teritoriji na kojoj zivite i bila bi mirna Bosna, jelde? Nikome u 19. vijeku nije smetalo da ga zovu "Bosnjak", bez obzira na vjeroispovjest, uostalom, tako su se unutar Austrougarske vojske zvali svi njeni vojnici iz BiH - a govorim o pocetku 20. stoljeca, pa ti razmisli. Nego vi bi ste sad..ono.. kao ..jel..da i oni koji svoj nacionalni razvoj nisu oslonili na susjedne drzave da se povinuju vasoj volji i pripadnost bosanskoj drzavi svedu na regionalni pojam..nesto tipa slavonije, dalmacije, itd..e kurac. PS: Zasto ti kao moderator ovdje pokreces pitanje koje se ne tice teme? Reci cu ti, pokusavas da skreces s teme i to je to. Istovremeno si NEVIDJENI licemjer, mene si upozoravo zbog koristenja termina "katolici" (iako sam u istom dahu govorio i o pravoslavcima i muslimanima, dakle nisam mislio na nacionalnu kategoriju vec vjersku), kao eto ne priznajem volju hrvatskog naroda u BiH i njegov identitet, a istovremeno omalozavas Bosnjake koristeci iskljucivo vjerski terminus kad zelis da oznacis bosnjacku naciju. Fuuuuj. Eto, a sad izbrisi fino ovaj post. :)
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:54 |
|
|
Ado je napisao/la: ja tvrdim jedno ti drugo opet ti je pitanje NIĐE VEZE jer i ja tebe mogu pitat otkud tebi pravo da NEOSNOVANO tvrdiš to što iznosiš, jer se nisi pozvao ni na jedno jedino ugeldno historijsko ime u svojim postovima !!!!
na kraju svako ko ovo čita će donijeti vlastiti sud ko je u pravu opet mi nisi odgovorio na pitanje o prelasku na islam 36000 ljudi u jednom danu i jednom gradu. mozda ti kolega G pomogne
|
|
Vrh |
|
 |
G-recht
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:56 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ado(lf), ti kao musliman mogao bi nama nemuslimanima objasniti proceduru prelaska na islam i primanje istoga.. Molim sve u tančine da nama objasniš, što to mora kandidat uraditi i naučiti da bi prešao na islam.
Onda nam objasni koji je to alahov sluga bio u stanju za jedan dan preobratiti na islam 36000 ljudi. Objasnio sam ja, ali jebiga ne znate njemacki a meni se neda prevoditi. Sve bitne razloge sam naveo.
|
|
Vrh |
|
 |
G-recht
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:57 |
|
|
lider30 je napisao/la: Ado je napisao/la: apsolutno NETAČNO svo katoličko satnovništvo je POBJEGLO iz tih krajeva i zemlja je ostala PUSTA turci za svoje vladavine u tim područjima Bosne i HR u tkzv.Krajinama DOSELJAVAJU VLAHE koji us uglavnom pravoslavne vjere, ali ih dosta iz čisto ekonomskog interesa prelazi i na islam današnje stanovništvo Bihaćko-Cazinske krajine po porijeklu je vlaško, tj, oni vlasi koji su prešli na islam, ao naj dio koji je ostao pravoslavne vjere su današnji srbi NIKO mi do sada ni na jednom forumu nije odgovorio kako da se u bobu POKLAPAJU granice Bosankkog pašaluka sa granicama donedavnih SAO Krajina po HR odgovor vrlo jednosatavan, to su bile granice Bos.pašaluka koje su čuvali Vlasi !!! Samo djelomično točno. Odnosno uglavnom netočno. Bihaćka krajina je poznata po ikavici i većina stanovništva je hrvatskog podrijetla. Točno se zna po narječjima gdje su pravoslavci dolazili sa svojom jakom ijekavštinom. Bihaćka krajina i pitaj ih sve po redu, većina točno zna podrijetla iz like, Dalmacije ili su starosjedilačko stanovništvo. Možda ima manji dio islamiziranih pravoslavaca, ali oni nisu činili nikakvu većinu u tom Bihaćkom kraju. Točno je iz tvojih tvrdnja samo za Srbe Krajine, koji je doseljno pravoslavno stanovništvo i kasnije graničari prema Osmanlijama. Seseljevske teorije, "svi stokavci Hrvati su ne-hrvatskog, tj. srpskog porijekla". :-)
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 16:58 |
|
|
Ado je napisao/la: lider30 je napisao/la: Ne kontam nelogičnost. Bježali su Bošnjani u 15. i 16. stoljeću, možda jedan dio i u dalmatinsko zaleđe ili ovaj lički dio, ali nisu činili tu većinu. Od sadašnje Hrvatske, najviše otoci, samo dalmatinsko primorje, gore Zagorje i Moslavine, Ogulinski kraj, Austrija, Mađarska. Bio je vjerojatno jedan dio i u područjima što su Osmanlije kasnije zauzele, samo ne znam što je tu nelogičnost. cijelo vrijeme tvrdite da katolici nisu prelazili na islam ok kako onda objašnjavaš te Bošnjane katolike koji su pobjegli u ta područja koja navodiš da su mogli biti u sastavu turske vlasti, vojske i uopšte sustava ako nisu prihvatili islam Ti si lažov. Citiraj, gdje sam rekao da katolici nisu prelazili na islam.
|
|
Vrh |
|
 |
G-recht
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 17:00 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: Ado je napisao/la: ja tvrdim jedno ti drugo opet ti je pitanje NIĐE VEZE jer i ja tebe mogu pitat otkud tebi pravo da NEOSNOVANO tvrdiš to što iznosiš, jer se nisi pozvao ni na jedno jedino ugeldno historijsko ime u svojim postovima !!!!
na kraju svako ko ovo čita će donijeti vlastiti sud ko je u pravu opet mi nisi odgovorio na pitanje o prelasku na islam 36000 ljudi u jednom danu i jednom gradi. mozda ti kolega G pomogne Po meni prilicno nelogicna stvar, mislim da je sirenje islama bio jedan proces koji se povlacio tamo negdje od polovine 15. do kraja 16. stoljeca. Cak i nakon tog perioda je bilo pojedinacnih prelaza s jedne vjere na drugi..ili trecu.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 17:00 |
|
|
Ado je napisao/la: lider30 je napisao/la: Albanija, Bosna, Bihaćka krajina i dijelovi Hrvatske koji su osvojeni od strane Osmanlija govore da je islamizacija najjače išla u tradicionalnim katoličkim krajevima, zbog velike diskriminacije istih. Požeški sandžak nakon samo 120-130 godina vladavine Osmanlija ima muslimansku većinu.
. apsolutno NETAČNO svo katoličko satnovništvo je POBJEGLO iz tih krajeva i zemlja je ostala PUSTA turci za svoje vladavine u tim područjima Bosne i HR u tkzv.Krajinama DOSELJAVAJU VLAHE koji us uglavnom pravoslavne vjere, ali ih dosta iz čisto ekonomskog interesa prelazi i na islam današnje stanovništvo Bihaćko-Cazinske krajine po porijeklu je vlaško, tj, oni vlasi koji su prešli na islam, ao naj dio koji je ostao pravoslavne vjere su današnji srbi NIKO mi do sada ni na jednom forumu nije odgovorio kako da se u bobu POKLAPAJU granice Bosankkog pašaluka sa granicama donedavnih SAO Krajina po HR odgovor vrlo jednosatavan, to su bile granice Bos.pašaluka koje su čuvali Vlasi !!! Mene zanima po čemu se ti "Vlasi" doseljeni u Krajine u 16. vijeku razlikuju od stanovništva sa prostora odakle su doseljeni - a to su po Benediktu Kuripešiću Beograd i Smederevo, a po Malkolmu istočna Hercegovina? Kako je tako brzo nestao vlaški jezik, pa pravoslavni stanovnici Gline ili Prijedora "iznenada" govore istim dijalektom kao i recimo stanovnici Užica i cijele jugozapadne Srbije?  Drugim riječima, čemu konstantni i uporni pokušaji distanciranja dva dijela srpskog naroda kroz tobože nekakvo vlaško porijeklo ovih zapadnih? 
|
|
Vrh |
|
 |
G-recht
|
Naslov: Re: Masovni prelazak stanovnika Bosne na islam Postano: 25 ruj 2010, 17:03 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ado je napisao/la: apsolutno NETAČNO svo katoličko satnovništvo je POBJEGLO iz tih krajeva i zemlja je ostala PUSTA turci za svoje vladavine u tim područjima Bosne i HR u tkzv.Krajinama DOSELJAVAJU VLAHE koji us uglavnom pravoslavne vjere, ali ih dosta iz čisto ekonomskog interesa prelazi i na islam današnje stanovništvo Bihaćko-Cazinske krajine po porijeklu je vlaško, tj, oni vlasi koji su prešli na islam, ao naj dio koji je ostao pravoslavne vjere su današnji srbi NIKO mi do sada ni na jednom forumu nije odgovorio kako da se u bobu POKLAPAJU granice Bosankkog pašaluka sa granicama donedavnih SAO Krajina po HR odgovor vrlo jednosatavan, to su bile granice Bos.pašaluka koje su čuvali Vlasi !!! Mene zanima po čemu se ti "Vlasi" doseljeni u Krajine u 16. vijeku razlikuju od stanovništva sa prostora odakle su doseljeni - a to su po Benediktu Kuripešiću Beograd i Smederevo, a po Malkolmu istočna Hercegovina? Kako je tako brzo nestao vlaški jezik, pa pravoslavni stanovnici Gline ili Prijedora "iznenada" govore istim dijalektom kao i recimo stanovnici Užica i cijele jugozapadne Srbije?  Drugim riječima, čemu konstantni i uporni pokušaji distanciranja dva dijela srpskog naroda kroz tobože nekakvo vlaško porijeklo ovih zapadnih?  Boze dragi, ti to bogami ko da je ovaj danasnji srpski jezik govoren u Srednjem vijeku pa se nije mijenjao do danasnjeg dana. Svasta...
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|