|
|
Stranica: 41/78.
|
[ 1926 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 18:08 |
|
|
Napravio si jednu od boljih mapa na forumu a bilo ih je svakakvih, bi li mogao i sva naselja tako? Naložio si me odo farbat neka sela
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:44 |
|
|
Planina je napisao/la: Harezm je napisao/la: Popis 2013. (samo naselja iznad 100 stanovnika) Brutalna mapa, u kojem si programu to napravio? Možeš li napraviti istu ali samo naselja preko 500 stanovnika? U paintu. Otišao na statistika.ba i općinu po općinu. Jedino je mana što je sam ručno (dakle odokativno) crtao, ali imam relativno precizno oko. Mogao bih i za 500 samo će mi trebat malo vremena. Ja to uzmem pomalo i potraje koji dan.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:46 |
|
|
Nemoj hebat da si to ručno odradio. Stari moj spomenik ti treba dignit. Kakvu ruku imaš. Izgleda kao da je u programu rađeno. Obavezno se prijavi u nekakvu likovnu akademiju ili nešto. Ceha vidiš li ti ovo?
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:50 |
|
|
Planina je napisao/la: Napravio si jednu od boljih mapa na forumu a bilo ih je svakakvih, bi li mogao i sva naselja tako? Naložio si me odo farbat neka sela Ima već karata sa svim naseljima tako da neću to. A ti slobodno udri. Evo ti i podlogu:
Privitak/ci: |
bejhaUUUUUU.png [ 110.73 KiB | Pogledano 1977 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:53 |
|
|
Planina je napisao/la: Nemoj hebat da si to ručno odradio. Stari moj spomenik ti treba dignit. Kakvu ruku imaš. Izgleda kao da je u programu rađeno. Obavezno se prijavi u nekakvu likovnu akademiju ili nešto. Ceha vidiš li ti ovo? Sve liniju po liniju. Popizdio na trenutke. A kod programa je više što mi se ne da to tražit i učit, lakše ko mazga na paintu.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:54 |
|
|
Tu sam podlogu ja izradio tj. prepravio, na forumu sam od 2012. (samo je bio drugi nick) i dosta tih mapa sam i ja crtao, Ceha mi je bio profa, još uvijek imam neke nedovršene projekte nikako se natrat dovršit ih, valjda će bit sad preko zime. Uglavnom maper si teški neka te na forumu, Ceha nam je malo ostario ne farba kao nekad.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:55 |
|
|
Planina je napisao/la: Nemoj hebat da si to ručno odradio. Stari moj spomenik ti treba dignit. Kakvu ruku imaš. Izgleda kao da je u programu rađeno. Obavezno se prijavi u nekakvu likovnu akademiju ili nešto. Ceha vidiš li ti ovo? Je, baš lijepa karta Fino pokazuje stanje u BiH. Iako su sada ova prazna područja šira, ovo je nategnuti popis iz 2013., tu se komotno pola ljudi da pobrisati.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 19:57 |
|
|
Harezm je napisao/la: Planina je napisao/la: Nemoj hebat da si to ručno odradio. Stari moj spomenik ti treba dignit. Kakvu ruku imaš. Izgleda kao da je u programu rađeno. Obavezno se prijavi u nekakvu likovnu akademiju ili nešto. Ceha vidiš li ti ovo? Sve liniju po liniju. Popizdio na trenutke. A kod programa je više što mi se ne da to tražit i učit, lakše ko mazga na paintu. A je, skidao sam i ja te neke programe ali treba mjesec dana dok naučiš šta je šta, ko će se s time zajebavat, u paintu nema pameti samo je duži proces ali je nekako veći gušt, pogotovo di su naša naselja.
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 20:00 |
|
|
Ceha je napisao/la: Planina je napisao/la: Nemoj hebat da si to ručno odradio. Stari moj spomenik ti treba dignit. Kakvu ruku imaš. Izgleda kao da je u programu rađeno. Obavezno se prijavi u nekakvu likovnu akademiju ili nešto. Ceha vidiš li ti ovo? Je, baš lijepa karta Fino pokazuje stanje u BiH. Iako su sada ova prazna područja šira, ovo je nategnuti popis iz 2013., tu se komotno pola ljudi da pobrisati. Je zato sam mu i spomenuo da bi možda valjalo samo preko 500 ljudi farbat mada bi onda većina mape bila prazna. U svakom slučaju ruku ima čoek za nepovjerovat.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 20:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75700 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 20:09 |
|
|
Planina je napisao/la: Harezm je napisao/la: Sve liniju po liniju. Popizdio na trenutke. A kod programa je više što mi se ne da to tražit i učit, lakše ko mazga na paintu. A je, skidao sam i ja te neke programe ali treba mjesec dana dok naučiš šta je šta, ko će se s time zajebavat, u paintu nema pameti samo je duži proces ali je nekako veći gušt, pogotovo di su naša naselja. Ma paint je car Prastari program, ali radi kao urica
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 20:10 |
|
|
Planina je napisao/la: Ceha je napisao/la: Je, baš lijepa karta Fino pokazuje stanje u BiH. Iako su sada ova prazna područja šira, ovo je nategnuti popis iz 2013., tu se komotno pola ljudi da pobrisati. Je zato sam mu i spomenuo da bi možda valjalo samo preko 500 ljudi farbat mada bi onda većina mape bila prazna. U svakom slučaju ruku ima čoek za nepovjerovat. Je, baš izgleda kao da je programski rađeno Većina karte i je prazna, zato će biti i lakše nove granice tu pogurati.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 20:19 |
|
|
Hvala koLege. Moram i ja priznat da Cehu pratim od osnovne škole i da je to razlog moje registracije na forum. A to što kažeš za naša naselja to je istina, uvijek me razočara kad npr. farbam Čapljinu, pa muslimansko selo ima preko 100 stanovnika.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 23:07 |
|
|
Harezm je napisao/la: Popis 2013. (samo naselja iznad 100 stanovnika) Svaka čast na trudu ako si stvarno ručno radio granice naselja. Inače ja kad pituram kombiniram između painta i 3d bojanja.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 23:13 |
|
|
Planina je napisao/la: Možeš li napraviti istu ali samo naselja preko 500 stanovnika? Mislim da je ovo preko 500 stanovnika. Cehina. a ovo iznad 250 cijela BiH
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 23:39 |
|
|
Harezm je napisao/la: Hvala koLege. Moram i ja priznat da Cehu pratim od osnovne škole i da je to razlog moje registracije na forum. A to što kažeš za naša naselja to je istina, uvijek me razočara kad npr. farbam Čapljinu, pa muslimansko selo ima preko 100 stanovnika. Lijepo je za čut
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 23:42 |
|
|
Šporet je napisao/la: Planina je napisao/la: Možeš li napraviti istu ali samo naselja preko 500 stanovnika? Mislim da je ovo preko 500 stanovnika. Cehina. a ovo iznad 250 cijela BiH Mislim da u globalu vrijedi da su ta naselja danas duplo manja, možda i više. 8 godina samo, bez obzira kaj je popis bio fake....
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 28 stu 2021, 23:49 |
|
|
Ja u početku nisam imao pojma ni o čemu pa me Ceha stalno ispravljao, kasnije naučiš svaki zaseok, Ceha glavni profesor kartografije, treba ga Milanović zaposlit. @Šporet pri kraju su mi ovakve pite za 1991. i 2013. pa se možemo s time igrati. Ostalo mi je par drinskih vukojebina za završit nikako se natrat, nije mi zanimljivo jer nema ni jednog plavog pixela tamo.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:04 |
|
|
Planina je napisao/la: Ja u početku nisam imao pojma ni o čemu pa me Ceha stalno ispravljao, kasnije naučiš svaki zaseok, Ceha glavni profesor kartografije, treba ga Milanović zaposlit. Sve nas je Ceha zarazio Planina je napisao/la: @Šporet pri kraju su mi ovakve pite za 1991. i 2013. pa se možemo s time igrati. Ostalo mi je par drinskih vukojebina za završit nikako se natrat, nije mi zanimljivo jer nema ni jednog plavog pixela tamo. Ovo je odlično, najčistije pite do sad. Ima već jedan ovakav sličan template, radio sam s njim nešto, sad ću stavit.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:05 |
|
|
Planina je napisao/la: Ja u početku nisam imao pojma ni o čemu pa me Ceha stalno ispravljao, kasnije naučiš svaki zaseok, Ceha glavni profesor kartografije, treba ga Milanović zaposlit. @Šporet pri kraju su mi ovakve pite za 1991. i 2013. pa se možemo s time igrati. Ostalo mi je par drinskih vukojebina za završit nikako se natrat, nije mi zanimljivo jer nema ni jednog plavog pixela tamo. Iščekujemo
|
|
Vrh |
|
|
Planina
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:06 |
|
|
Orginalno je to gps template od onog luđaka Bošnje poštara iz Tuzle, zna li tko šta je s njim, to su bili ratovi između njega i Cehe.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:11 |
|
|
BiH nakon Daytona (ovdje ništa nije moje, samo malo sam ispravio linije oko Lašvanske i Lepeničke doline) BiH prije Daytona BiH situacija netom pred pad Vareša ako netko želi može napravit gif sve tri karte, ili samo ove dvije prije i nakon Daytona
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:15 |
|
|
Šporet je napisao/la: Harezm je napisao/la: Popis 2013. (samo naselja iznad 100 stanovnika) Svaka čast na trudu ako si stvarno ručno radio granice naselja. Inače ja kad pituram kombiniram između painta i 3d bojanja. Sve ručni rad. Šta je 3d bojanje?
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:18 |
|
|
Planina je napisao/la: Ja u početku nisam imao pojma ni o čemu pa me Ceha stalno ispravljao, kasnije naučiš svaki zaseok, Ceha glavni profesor kartografije, treba ga Milanović zaposlit. @Šporet pri kraju su mi ovakve pite za 1991. i 2013. pa se možemo s time igrati. Ostalo mi je par drinskih vukojebina za završit nikako se natrat, nije mi zanimljivo jer nema ni jednog plavog pixela tamo. A tak je i meni bilo na početku, gomila lokacija koje se treba poloviti Kasnije se navikneš
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Karte, mape i zemljovidi svakojake vrste Postano: 29 stu 2021, 00:19 |
|
|
Šporet je napisao/la: Planina je napisao/la: Ja u početku nisam imao pojma ni o čemu pa me Ceha stalno ispravljao, kasnije naučiš svaki zaseok, Ceha glavni profesor kartografije, treba ga Milanović zaposlit. Sve nas je Ceha zarazio Planina je napisao/la: @Šporet pri kraju su mi ovakve pite za 1991. i 2013. pa se možemo s time igrati. Ostalo mi je par drinskih vukojebina za završit nikako se natrat, nije mi zanimljivo jer nema ni jednog plavog pixela tamo. Ovo je odlično, najčistije pite do sad. Ima već jedan ovakav sličan template, radio sam s njim nešto, sad ću stavit. Pogle kako je i to sve bilo prije izmiješano Odlične karte Planina radi
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|