|
|
Stranica: 18/26.
|
[ 637 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Šporet
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 28 pro 2021, 03:14 |
|
|
sremac je napisao/la: Da Grci su napisali da su dali ime Srbima ...pa sta ? Covek se rugao Srbima ,pokazivo svoju nadmoc Aha, tu smo dakle, a kad car napiše da "njegovi robovi" naseljavaju baš one sklavinije koje su pod Bizantom, jel onda pokazuje svoju nadmoć? Malo bi DAI tretirali kao švedski stol, neće da može. sremac je napisao/la: i sto se tice tebi mrskog pravoslavlja iskopaj Hrvata Mehmed pašu Sokolovića i pregovaraj oko toga sa njim Misliš na onoga Srbina koji je svome bratu napravio patrijaršiju da bi u njoj mogao prevodit katolike na pravoslavlje. Ne bih kopao po vašim grijesima, to rješavaj sam sa sobom.
|
|
Vrh |
|
 |
Lutorčina
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 28 pro 2021, 03:46 |
|
|
Lucho je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Meni nikako nije jasno da su katoličke familije prelazile na pravoslavlje pod nečijim pritiskom u Bjelopavlićima i Piperima,a sa druge strane Prokletija ni jedan takav slučaj nije zabilježen u albanskim plemenima. Od Malesije koja obuhvata pojas od Vermoše do Koplika je i dan danas katoličko,i od Koplika pa do Šenđina su katolici. Do sad nijedan slučaj nije bio da su Gege prelazile na pravoslavlje da bi sebi nešto olakšali pod Turcima već na islam što je logično. Jedino ovdje čitam o nekom prelasku katolika na pravoslavne. Nedavno gledam preko reportažu na DW o životu katolika u Bugarskoj. Katoličanstvo u Bugarsku donose bosanski franjevci 1600 i neke. Što se tiče Gega jedan deo Klimenata koji je završio u Srbiji je prešao na pravoslavlje. Zapravo deo Klimenata se zajedno sa Arsenijom povukao na sever i neki su se naselili neki ispod planina Rudnika i Avale, a drugi su prešli u Srem i nastanili su se u selima Hrtkovcima i Nikinci (kasnije su se asimilovali u Hrvate). Klimenti katolici su zajedno sa Srbima učestvovali u borbama protiv Turaka pa su se onda i povukli. Klimenti muslimani u Sandžaku (koji su se ranije doselili tamo i prešli na islam) su ubrzo iz osvete napali Klimente katolike na Rudniku u Šumadiji. Dosta katoličkih Klimenata je ubijeno, a preživeli su se raselili širom Srbije gde su se utopili u srpsko stanovništvo i prešli na pravoslavlje. Deo Klimenata na Avali nije bio napadnut, ali su se i oni očigledno ubrzo asimilovali. Odatle je postojala i teorija da Karađorđe ima poreklo od Klimenata, ali su to opovrgla DNK istraživanja s obzirom da Karađorđevići imaju haplogrupu I2 koja za Klimente nije tipična dok za južne Slovene jeste. Mislim na one Gege koje ostale na Prokletijama. Pravoslavnih Klimenti ima i u Hercegovini tačnije u Ljubinju i prije rata u Konjicu. Iz Konjica su iseljeni po Hercegovini i Podrinju. Ovdje se provlači teza o katoličanstvu u brdima iznad Nikšića,Danilovgrada i Podgorice što nije tačno ako se radi o Slovenima. Valjda bi do sad ostalo u sjećanju tih žitelja na neku katoličku prošlost. Eto u Piperima uzimali pravoslavlje da bi bili manje progonjeni od Turaka a oblast oko Skadra i donji tok Drima ostao katolički. Čak ima jedna oblast u Albanijj Mirdita između Skadra i Tirane koja je preživela Turke i muslimansko okruženje i dan danas ostala katolička. Sa druge strane katolici u Bjelopavlićima i Piperima koji su zabačeni u planinama kršu i kamenu gdje su Turci rijetko zalazili zbog teške konfiguracije terena bojali se pa uzeli pravoslavlje. Meni je logičnije da u to vrijeme pravoslavni prihvataju katoličanstvo nego da ostanu pravoslavni. Preko puta Crne Gore je Italija koju Turci nikada nisu napadali vjerovatno neki dil sa njima imali,a bogata Italija je mogla preko pomoći u hrani i oružju da misionari i širi katoličanstvo da je htjela.
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 28 pro 2021, 03:48 |
|
|
Šporet je napisao/la: sremac je napisao/la: Da Grci su napisali da su dali ime Srbima ...pa sta ? Covek se rugao Srbima ,pokazivo svoju nadmoc Aha, tu smo dakle, a kad car napiše da "njegovi robovi" naseljavaju baš one sklavinije koje su pod Bizantom, jel onda pokazuje svoju nadmoć? Malo bi DAI tretirali kao švedski stol, neće da može. sremac je napisao/la: i sto se tice tebi mrskog pravoslavlja iskopaj Hrvata Mehmed pašu Sokolovića i pregovaraj oko toga sa njim Misliš na onoga Srbina koji je svome bratu napravio patrijaršiju da bi u njoj mogao prevodit katolike na pravoslavlje. Ne bih kopao po vašim grijesima, to rješavaj sam sa sobom. E moj dragi pirpadnice rase koja je dva puta u 50 godina pomagala turcima u dzhadu zbog mrznje i pohlepnosti jel niste vi ovde pisali da su Bosanski Turci Hrvati ? sta je sad sa sokolovicem ,jel on manje Bosanski turcin od izetbegovica? sta sad ,ili su turci hrvati ili nisu ,nemoze obnadvoje ili ti oces da ih delis,jedan nije drugi jeste,tata nije ali sin jeste? Grci su pisali o ovdasnjoj situaciji i kako je do nje doslo ...sta je potvrdjeno drugim izvorima i normalno je naglasijo na razlicite nacine kako su ljudi koji su sluzili grcima sluge grka ...digo covek nos ..bar ti bi trebo znat kako to funkcijonise
|
|
Vrh |
|
 |
Šporet
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 28 pro 2021, 04:06 |
|
|
sremac je napisao/la: E moj dragi pirpadnice rase koja je dva puta u 50 godina pomagala turcima u dzhadu zbog mrznje i pohlepnosti
jel niste vi ovde pisali da su Bosanski Turci Hrvati ? sta je sad sa sokolovicem ,jel on manje Bosanski turcin od izetbegovica? sta sad ,ili su turci hrvati ili nisu ,nemoze obnadvoje ili ti oces da ih delis,jedan nije drugi jeste,tata nije ali sin jeste? E moj dragi pirpadnice rase koja je 500 godina pomagala turcima u dzhadu zbog mrznje i pohlepnosti kakva bosna i sokolović, jadan ne bio, lik je rođen u polimlju sremac je napisao/la: Grci su pisali o ovdasnjoj situaciji i kako je do nje doslo ...sta je potvrdjeno drugim izvorima šta je potvrđeno drugim izvorima? sremac je napisao/la: i normalno je naglasijo na razlicite nacine kako su ljudi koji su sluzili grcima sluge grka ...digo covek nos ..bar ti bi trebo znat kako to funkcijonise isto tako je naglasio da njegovi robovi (kako ih sam naziva) naseljavaju baš one sklavinije koje su pod Bizantom, u jedine dvije slavinije koje su bile nezavisne od Bizanta (Hrvatska i Duklja) nema nikakvih carevih robova, nego car lijepo navodi koji narodi nastanjuju te sklavinije. historiografija je već odavno dokazala da Porfirogenetovo nabrajanja sklavinija koje naseljavaju njegovi robovi nema veze sa etničkim sastavom tih sklavinija, što potvrđuje i masa ostalih izvora
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 28 pro 2021, 04:20 |
|
|
Šporet je napisao/la: sremac je napisao/la: E moj dragi pirpadnice rase koja je dva puta u 50 godina pomagala turcima u dzhadu zbog mrznje i pohlepnosti
jel niste vi ovde pisali da su Bosanski Turci Hrvati ? sta je sad sa sokolovicem ,jel on manje Bosanski turcin od izetbegovica? sta sad ,ili su turci hrvati ili nisu ,nemoze obnadvoje ili ti oces da ih delis,jedan nije drugi jeste,tata nije ali sin jeste? E moj dragi pirpadnice rase koja je 500 godina pomagala turcima u dzhadu zbog mrznje i pohlepnosti kakva bosna i sokolović, jadan ne bio, lik je rođen u polimlju sremac je napisao/la: Grci su pisali o ovdasnjoj situaciji i kako je do nje doslo ...sta je potvrdjeno drugim izvorima šta je potvrđeno drugim izvorima? sremac je napisao/la: i normalno je naglasijo na razlicite nacine kako su ljudi koji su sluzili grcima sluge grka ...digo covek nos ..bar ti bi trebo znat kako to funkcijonise isto tako je naglasio da njegovi robovi (kako ih sam naziva) naseljavaju baš one sklavinije koje su pod Bizantom, u jedine dvije slavinije koje su bile nezavisne od Bizanta (Hrvatska i Duklja) nema nikakvih carevih robova, nego car lijepo navodi koji narodi nastanjuju te sklavinije. historiografija je već odavno dokazala da Porfirogenetovo nabrajanja sklavinija koje naseljavaju njegovi robovi nema veze sa etničkim sastavom tih sklavinija, što potvrđuje i masa ostalih izvora opet ti po starom moj nadrazi pripadnice rase pomagaca Turaka portiv hriscana jel izetbegovic ,ukljucujuci sve ostale turke koji su dosli u Bosnu iz same Srbije hrvat ili nije? citam ovde od vas da jeste ,da je izebegovic posto je bosanski turcin ustvari hrvato-turcin pa ako su oni kako nije sokolovic koji je makar vidio bosnu svojim ocima i opet ti o etickom sastavu ,jarane vazno je gde su vladali Sorbi ,vecina danasnji Srba ....a ni Srba pre 1000 godina sa Sorbima geneticki nikakve veze nema sad te opet pitam gde su ,po franjackim i grckim izvorima vladali Sorbi
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 28 pro 2021, 10:15 |
|
|
sremac je napisao/la: sad te opet pitam gde su ,po franjackim i grckim izvorima vladali Sorbi pa nigdje budalo nepismena nisu vladali. Grci ti lijepo kaži da tamo gdje ONI VLADAJU žive njihovi robovi, servi. To nije uopće narod, nego skupina grčkih robova i sluga, pod grčkom vlašću, koju Grci tako i nazivju, robovima i slugama, servima. Većinu tih slugu su u 10. stoljeću Bugari istrijebili. Raški župani su od pojma rob, sluga, izmislili narod stoljećima kasnije.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
 |
Ray
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 29 pro 2021, 01:25 |
|
|
divizija je napisao/la: sremac je napisao/la: sad te opet pitam gde su ,po franjackim i grckim izvorima vladali Sorbi pa nigdje budalo nepismena nisu vladali. Grci ti lijepo kaži da tamo gdje ONI VLADAJU žive njihovi robovi, servi. To nije uopće narod, nego skupina grčkih robova i sluga, pod grčkom vlašću, koju Grci tako i nazivju, robovima i slugama, servima. Većinu tih slugu su u 10. stoljeću Bugari istrijebili. Raški župani su od pojma rob, sluga, izmislili narod stoljećima kasnije. Nije im lako.Počela je bitka svih bitaka,ako ovu izgube,kraj.Samo treba objasniti onima u Istočnoj hercegovini, koji su od Hrvata a koji od Vlaha.
_________________ Slava Ukrajini
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 29 pro 2021, 22:34 |
|
|
divizija je napisao/la: sremac je napisao/la: sad te opet pitam gde su ,po franjackim i grckim izvorima vladali Sorbi pa nigdje budalo nepismena nisu vladali. Grci ti lijepo kaži da tamo gdje ONI VLADAJU žive njihovi robovi, servi. To nije uopće narod, nego skupina grčkih robova i sluga, pod grčkom vlašću, koju Grci tako i nazivju, robovima i slugama, servima. Većinu tih slugu su u 10. stoljeću Bugari istrijebili. Raški župani su od pojma rob, sluga, izmislili narod stoljećima kasnije. Dragi moj pripadnice rase koja pomaze protiv svega hriscanskog ukljucujuci vasu pomoc turcima i Siptarima i sad Nemcima u istebljenu svega Evropskog Mi znamo odakle su Sorbi dosli,sta su radili i gde su naseljeni kad se nisu mogli vratiti zbog Avara Mada interesantno je to Juzna Dalmacija puna grcki robova a ustvari Hrvatska?? sta su onda Hrvati ?
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 29 pro 2021, 22:35 |
|
|
Ray je napisao/la: divizija je napisao/la: pa nigdje budalo nepismena nisu vladali.
Grci ti lijepo kaži da tamo gdje ONI VLADAJU žive njihovi robovi, servi.
To nije uopće narod, nego skupina grčkih robova i sluga, pod grčkom vlašću, koju Grci tako i nazivju, robovima i slugama, servima. Većinu tih slugu su u 10. stoljeću Bugari istrijebili.
Raški župani su od pojma rob, sluga, izmislili narod stoljećima kasnije.
Nije im lako.Počela je bitka svih bitaka,ako ovu izgube,kraj.Samo treba objasniti onima u Istočnoj hercegovini, koji su od Hrvata a koji od Vlaha. Sinak ta bitka se vodi protiv svih Evropljana ,a Hrvati su opet srcem i dusom na strani djavola
|
|
Vrh |
|
 |
Ray
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 30 pro 2021, 00:22 |
|
|
sremac je napisao/la: Ray je napisao/la: Nije im lako.Počela je bitka svih bitaka,ako ovu izgube,kraj.Samo treba objasniti onima u Istočnoj hercegovini, koji su od Hrvata a koji od Vlaha. Sinak ta bitka se vodi protiv svih Evropljana ,a Hrvati su opet srcem i dusom na strani djavola Mislio sam na identitetsku bitku.Nisam ti baš mušterija za paljenje kuća, krađu bijele tehnike i ostalih pratećih aktivnosti.
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 30 pro 2021, 01:48 |
|
|
Ray je napisao/la: sremac je napisao/la: Sinak ta bitka se vodi protiv svih Evropljana ,a Hrvati su opet srcem i dusom na strani djavola Mislio sam na identitetsku bitku.Nisam ti baš mušterija za paljenje kuća, krađu bijele tehnike i ostalih pratećih aktivnosti. sinak mi smo srbi i mi deremo istu teoriju o poreklu vec 1000 godina (mada je ta teorija pomalo pogresna ,mi smo rekli sta ocemo da budemo ) vi sreco moja menjate sta ste svaki desetak godina niste bas otisli daleko ko nasi turci ...i bar trazite nesto istorisko da vas podrzi ali ..nebi bilo lose da oldlucite sta ste i drzite se toga maka 100 -200 godina nemoj zaboravit ona ilirska bljuvotina bratsta i jedinstva je od vas potekla previse ste oportuniste
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 30 pro 2021, 08:17 |
|
|
sremac je napisao/la: Dragi moj pripadnice rase koja pomaze protiv svega hriscanskog ukljucujuci vasu pomoc turcima i Siptarima i sad Nemcima u istebljenu svega Evropskog Mi znamo odakle su Sorbi dosli,sta su radili i gde su naseljeni kad se nisu mogli vratiti zbog Avara Mada interesantno je to Juzna Dalmacija puna grcki robova a ustvari Hrvatska?? sta su onda Hrvati ? dragi moj prpadniče rase koja je stoljećima bila stup islama na ovim prostorima, koja je s islamom palila, rušila i na stup nabijala, koja se za islamkim repom do Siska dovukla, vama Grci lijepo govore da su izvorni Srbi na Balkanu bili neka šaka jada koju je Bizant šetao amo tamo, slaba i nemoćna, koja je stala u dva sela oko Soluna, potom u dinarske vrleti, koju je neka skupina Bugara praktički istrijebila u 10. stoljeću, dok su te iste Bugare koji su Srbe istrijebili, Hrvati sve pobili. Nakon toga nema više Srba, nego Bizant svoje podanike i sluge, i one koje želi takvima vidjeti, nazivlje servima slugama. iz političkih razloga, želeći istaknuti svoju vlast nad ovim prostorima. Hrvati su to što jesu, oduvijek bili i ostali. Sami Grci kažu da je to oznaka za "narod s mnogo zemlje" Narod, ne skupinu svojih robova i slugu, nego narod koji ima zemlju i koji nije Bizantu podvrgnut. Južna Dalmacija je sama za sebe oduvijek rekla što je, To što je neki Grk stotinama kilometara daleko iz svojih političkih razloga nas htio utrpati u svoje robove i sluge, nas ne tangira previše. Mi smo sami za sebe uvijek rekli što smo, kao što su rekli i oni koji su boravili među nama: (1154 g.) - Arapski geograd, kartograf i putopisac Muhamed Al-Idrisi (1099-1164), opisujuci Hrvatsku (Bilad Garwasija), pise u svom djelu "Kitab al Rudjar" sljedeće:
"Ragusa, Ragusah udaljen je od Stona 30 milja. (Stanovnici) su Dalmatinci koji imaju brojne brodove za dugu plovidbu. Ovo je posljednji grad u Hrvatskoj
- (1698 g.) (lipanj) - Ruski diplomat i grof Petar Tolstoj krajem XVII stoljeca u svom djelu "Putovanje po Evropi" (1697-1699 g.) kaze da Raguzani (Dubrovcani, u originalu "рагузяне") su pomorski kapetani, astronomi i mornari, koji nazivaju se Hervatima ("герваты"). Takodjer, opisujuci Boku Kotorsku, pise da Perast naseljavaju Hervati, pomorski kapetani, astronimi i mornari.
- (1433 g.) - Sudionici Sabora u svicarskom gradu Baselu, porijeklom Cesi ("Gestis Bohemorum"), kazu za teologa Baselskog Sabora i kardinala, Dubrovcanina Ivana Stojkovica da je iz Raguse, koja je grad u Hrvatskoj:
"Johannes de Ragusia, (quae est civitas in Carvatia)"
- (1506 g.) - engleski putopisac i hodocasnik Richard Guylford pise opisujuci Dubrovnik (na staroengleskom jeziku):
"...najutvrđeniji i najčvršći grad Dubrovnik u zemlji Slavoniji ili Dalmaciji i u provinciji Hrvatskoga kraljevstva" ("the moste stronge and myghty Towne Arragonse, in the Coutre of Slauanye or Dalmacie, and in the Prouynce of the Royalme of Croacie")
- (1483 g.) - Njemacki grof i hodocasnik Ivan Solmski pise u svom “Opisu hodočašća na sv. Grob” o Dubrovackoj republici kao neraskidivom dijelu Hrvatske:
"Reicher und màchtiger Statt Ragusa liegt in Schlavonia, einer Provinz des Kònigsreiches Croacie".
Prijevod: “Bogati i jaki grad Dubrovnik leži u jednoj pokrajini kraljevstva Hrvatske (Croacie).”
- (1564 g.) , iz poslanice korculanskog vlastelina i pjesnika Ivana Vidalija dubrovackomu pjesniku Nikoli Naljeskovicu:
"Dubrovnik grad svitli i slavan zadosti svake Bog nadili obilno milosti... Svuda ga jes puna slava, svud on slove, HRVATSKIH ter kruna gradov se svih zove ... još dobro ima to i dar taj Bogom dan, da slavnijeh zdrži broj spijevalac neskončan".
- (1486 g.) - Njemacki piligrim i nadbiskup Mainza Bernard von Breydenbach, koji je sudjelovao u hodocastvu na Sv.Grob sa grofom Ivanom Solmskim, pise u svom djelu "Peregrinatio in Terram Sanctam" sleduce:
"...civitate que Ragusiu vocatur in Schlavonia provincia regni Croacie"
Prijevod: "...grad Dubrovnik nalazi u provinciji Kraljevine Hrvatske"
- (1593 g.) Mavro Vetranović: "Plemenitomu i vrijednomu gospodinu Petru Ektoroviću vlastelinu hvarskomu s velikijem priklonstvom.."
"višnji Bog s nebesa razlike države u vrijednosti napuni, da vrijednos taj teče u vijencu i kruni po svijetu daleče, a navlaš kud jezik HRVATSKI prohodi,"
- (1486-1487 g.) - Njemacki plemic i hodocasnik iz Konstanze (regija Bavarija) Conrad von Grünenberg ostavio puno vaznjih svjedocanstva za srednjovjekovni Dubrovnik. Uradio je sliku Dubrovnika, na kojoj savucana crvena natpis u gornjem lijevom kutu, koja kaze:
"Ragusa hobstat in kunglich Croatie" ili "Dubrovnik je glavni grad u Hrvatskoj Kraljevini". Takodjer kaze da Dubrovnik da je "ist die kunglich hobstat in Croattyen" (1) ili "kraljevski glavni grad u Hrvatskoj" i "Erizbistum, und hat och das gantz kungrich Croatyen" (2) ili "nadbiskupija, cija jurisdikcija obuhvaca cijelo hrvatsko kraljevstvo".
- (1564 g.) Ivan Vidali, Korčula: "Poslanica Nikoli Nalješkoviću",
"Dubrovnik grad svitli i slavan zadosti svake Bog nadili obilno milosti, gospodom uresi, zakonmi i pravdom, razlicim uzvisi imanjem i blagom, svuda ga jes puna slava, svud on slove, HRVATSKIH kruna gradov se svih zove,"
- (1488 g.) - Bernard von Breydenbach preveo svoj putopis na njemacki jezik i ponovo kaze da "...reicher und miichtiger Statt Ragusa genannt liegt in Schlavonia, Provinz des Konigsreich Croacie..." ili "bogati i jaki grad Dubrovnik nalazi se u, provinciji Kraljevine Hrvatske". Pise pogotovo isto sto i Ivan Solmski.
- (1496 g.) - Njemacki hodocasnik iz grada Breslau Peter Rindfleisch pise u svom djelu da Dubrovnik je jako lijep grad, koji se nalazi u Hrvatskoj:
"Item wir seint kommen gen Ragus... Das ist eine schone Statt und ligt in Crabaten"
- (1496-1499 g.) - Njemacki hodocasnik Ritter Arnold von Harff kaze za Dubrovnik (u originalu Regusa) da
"item dese stat lijcht in dem koenynckrijch van Croatijen" ili "ovaj grad lezi u hrvatskom kraljevstvu"
- (1620 g.) - Retoricar Andreas Paulus Logmagi, sin dubrovackog plemica Ivana Logmagi, bio je upisan u matrikule isusovačkog sveučilišta u Grazu (Austrija) kao "Raguseus Croata*, rhetor" - "Dubrovacki Hrvat, retoricar"
- (1700 g.) - U popisu pod naslovom "Broy Kgnigh Hervaschih....na Rivi od Hervatou knjige" venecijanskog tiskara Bartola Occhija nalazi se djelovi Dubrovcana Ivana Gundulić (Historia od Sina razmetnoga) i Mavra Orbinija (Zercalo Duhovno; štokavska ijekavica).
.
- (1747 g.) Bernardin Pavlović : "Priprauglegnie za dostoino rechi suetu missu i posli iste Boggu zahuaglegne / i zuagieno iz missala rimskoga i skupgleno, iz tomaçeno iz mnoghi ostaly devoti kniga i u' HARUASKI jezik pomgliuo i virno privedeno po Ozcu Fra Bernardinu Paulovichiu iz Dubrounika Reda Svetoga O. Franceska ... - U Mleczi, ."
"Časti 'zbrana Niko i hvalo velika, HRVATSKOGA diko i slavo jezika, spjevaoče izvrsni, uresna kriposti,"
- (1597 g.) Dominko Zlatarić Dominko Zlatarić, Posveta prijevoda Tassove »Aminte«, Sofoklove »Elektre« i dijela Ovidijevih »Metamorfoza« Jurju Zrinskom, Venecija,
"»Elektra tragedija. Ljubmir pripovijes pastirska. I ljubav i smrt Pirama i Tizbe, iz veće tuđijeh jezika u HRVACKI izložene... Prisvijetlomu i priizvrsnomu gospodinu, Gospodinu Đurđu knezu Zrinskomu, svjetniku cesarova veličanstva, vladaocu nad blagom krune Ugarske na Dunaju, momu gospodinu vazda počtovanomu..Zato bivši tijem naslađenjem ganut, jes njekoliko godišta, i za obogatit također ovi naš jezik kojomgodi stvari ka je dostojna da se čti, prinesoh iz latinskoga pastijersku pripovijes Tassovu, pjesnivca u oni jezik toliko scijenjena, koliko mnim da svak zna; i dovedši ju na izvrsnos, koliko mi od onije nezrelijeh ljeta biješe dopušteno, dah ju na svijetlo, prikazavši ju jednomu vlastelinu od našijeh, vijećniku prvomu komu dosta bijehu ugodni ovaci trudi. Stavih se zatijem s jednakom požudom učinit HRVAĆKU Grkinju Elektru Sofoklovu...«
A ti se i dalje oslanjanjaj na to što Grci svoje serve žele vidjeti što dalje i šire. Mi se u ničije serve utrpati ne damo.
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 30 pro 2021, 21:36 |
|
|
divizija je napisao/la: sremac je napisao/la: Dragi moj pripadnice rase koja pomaze protiv svega hriscanskog ukljucujuci vasu pomoc turcima i Siptarima i sad Nemcima u istebljenu svega Evropskog Mi znamo odakle su Sorbi dosli,sta su radili i gde su naseljeni kad se nisu mogli vratiti zbog Avara Mada interesantno je to Juzna Dalmacija puna grcki robova a ustvari Hrvatska?? sta su onda Hrvati ? dragi moj prpadniče rase koja je stoljećima bila stup islama na ovim prostorima, koja je s islamom palila, rušila i na stup nabijala, koja se za islamkim repom do Siska dovukla, vama Grci lijepo govore da su izvorni Srbi na Balkanu bili neka šaka jada koju je Bizant šetao amo tamo, slaba i nemoćna, koja je stala u dva sela oko Soluna, potom u dinarske vrleti, koju je neka skupina Bugara praktički istrijebila u 10. stoljeću, dok su te iste Bugare koji su Srbe istrijebili, Hrvati sve pobili. Nakon toga nema više Srba, nego Bizant svoje podanike i sluge, i one koje želi takvima vidjeti, nazivlje servima slugama. iz političkih razloga, želeći istaknuti svoju vlast nad ovim prostorima. Hrvati su to što jesu, oduvijek bili i ostali. Sami Grci kažu da je to oznaka za "narod s mnogo zemlje" Narod, ne skupinu svojih robova i slugu, nego narod koji ima zemlju i koji nije Bizantu podvrgnut. Južna Dalmacija je sama za sebe oduvijek rekla što je, To što je neki Grk stotinama kilometara daleko iz svojih političkih razloga nas htio utrpati u svoje robove i sluge, nas ne tangira previše. Mi smo sami za sebe uvijek rekli što smo, kao što su rekli i oni koji su boravili među nama: (1154 g.) - Arapski geograd, kartograf i putopisac Muhamed Al-Idrisi (1099-1164), opisujuci Hrvatsku (Bilad Garwasija), pise u svom djelu "Kitab al Rudjar" sljedeće:
"Ragusa, Ragusah udaljen je od Stona 30 milja. (Stanovnici) su Dalmatinci koji imaju brojne brodove za dugu plovidbu. Ovo je posljednji grad u Hrvatskoj
- (1698 g.) (lipanj) - Ruski diplomat i grof Petar Tolstoj krajem XVII stoljeca u svom djelu "Putovanje po Evropi" (1697-1699 g.) kaze da Raguzani (Dubrovcani, u originalu "рагузяне") su pomorski kapetani, astronomi i mornari, koji nazivaju se Hervatima ("герваты"). Takodjer, opisujuci Boku Kotorsku, pise da Perast naseljavaju Hervati, pomorski kapetani, astronimi i mornari.
- (1433 g.) - Sudionici Sabora u svicarskom gradu Baselu, porijeklom Cesi ("Gestis Bohemorum"), kazu za teologa Baselskog Sabora i kardinala, Dubrovcanina Ivana Stojkovica da je iz Raguse, koja je grad u Hrvatskoj:
"Johannes de Ragusia, (quae est civitas in Carvatia)"
- (1506 g.) - engleski putopisac i hodocasnik Richard Guylford pise opisujuci Dubrovnik (na staroengleskom jeziku):
"...najutvrđeniji i najčvršći grad Dubrovnik u zemlji Slavoniji ili Dalmaciji i u provinciji Hrvatskoga kraljevstva" ("the moste stronge and myghty Towne Arragonse, in the Coutre of Slauanye or Dalmacie, and in the Prouynce of the Royalme of Croacie")
- (1483 g.) - Njemacki grof i hodocasnik Ivan Solmski pise u svom “Opisu hodočašća na sv. Grob” o Dubrovackoj republici kao neraskidivom dijelu Hrvatske:
"Reicher und màchtiger Statt Ragusa liegt in Schlavonia, einer Provinz des Kònigsreiches Croacie".
Prijevod: “Bogati i jaki grad Dubrovnik leži u jednoj pokrajini kraljevstva Hrvatske (Croacie).”
- (1564 g.) , iz poslanice korculanskog vlastelina i pjesnika Ivana Vidalija dubrovackomu pjesniku Nikoli Naljeskovicu:
"Dubrovnik grad svitli i slavan zadosti svake Bog nadili obilno milosti... Svuda ga jes puna slava, svud on slove, HRVATSKIH ter kruna gradov se svih zove ... još dobro ima to i dar taj Bogom dan, da slavnijeh zdrži broj spijevalac neskončan".
- (1486 g.) - Njemacki piligrim i nadbiskup Mainza Bernard von Breydenbach, koji je sudjelovao u hodocastvu na Sv.Grob sa grofom Ivanom Solmskim, pise u svom djelu "Peregrinatio in Terram Sanctam" sleduce:
"...civitate que Ragusiu vocatur in Schlavonia provincia regni Croacie"
Prijevod: "...grad Dubrovnik nalazi u provinciji Kraljevine Hrvatske"
- (1593 g.) Mavro Vetranović: "Plemenitomu i vrijednomu gospodinu Petru Ektoroviću vlastelinu hvarskomu s velikijem priklonstvom.."
"višnji Bog s nebesa razlike države u vrijednosti napuni, da vrijednos taj teče u vijencu i kruni po svijetu daleče, a navlaš kud jezik HRVATSKI prohodi,"
- (1486-1487 g.) - Njemacki plemic i hodocasnik iz Konstanze (regija Bavarija) Conrad von Grünenberg ostavio puno vaznjih svjedocanstva za srednjovjekovni Dubrovnik. Uradio je sliku Dubrovnika, na kojoj savucana crvena natpis u gornjem lijevom kutu, koja kaze:
"Ragusa hobstat in kunglich Croatie" ili "Dubrovnik je glavni grad u Hrvatskoj Kraljevini". Takodjer kaze da Dubrovnik da je "ist die kunglich hobstat in Croattyen" (1) ili "kraljevski glavni grad u Hrvatskoj" i "Erizbistum, und hat och das gantz kungrich Croatyen" (2) ili "nadbiskupija, cija jurisdikcija obuhvaca cijelo hrvatsko kraljevstvo".
- (1564 g.) Ivan Vidali, Korčula: "Poslanica Nikoli Nalješkoviću",
"Dubrovnik grad svitli i slavan zadosti svake Bog nadili obilno milosti, gospodom uresi, zakonmi i pravdom, razlicim uzvisi imanjem i blagom, svuda ga jes puna slava, svud on slove, HRVATSKIH kruna gradov se svih zove,"
- (1488 g.) - Bernard von Breydenbach preveo svoj putopis na njemacki jezik i ponovo kaze da "...reicher und miichtiger Statt Ragusa genannt liegt in Schlavonia, Provinz des Konigsreich Croacie..." ili "bogati i jaki grad Dubrovnik nalazi se u, provinciji Kraljevine Hrvatske". Pise pogotovo isto sto i Ivan Solmski.
- (1496 g.) - Njemacki hodocasnik iz grada Breslau Peter Rindfleisch pise u svom djelu da Dubrovnik je jako lijep grad, koji se nalazi u Hrvatskoj:
"Item wir seint kommen gen Ragus... Das ist eine schone Statt und ligt in Crabaten"
- (1496-1499 g.) - Njemacki hodocasnik Ritter Arnold von Harff kaze za Dubrovnik (u originalu Regusa) da
"item dese stat lijcht in dem koenynckrijch van Croatijen" ili "ovaj grad lezi u hrvatskom kraljevstvu"
- (1620 g.) - Retoricar Andreas Paulus Logmagi, sin dubrovackog plemica Ivana Logmagi, bio je upisan u matrikule isusovačkog sveučilišta u Grazu (Austrija) kao "Raguseus Croata*, rhetor" - "Dubrovacki Hrvat, retoricar"
- (1700 g.) - U popisu pod naslovom "Broy Kgnigh Hervaschih....na Rivi od Hervatou knjige" venecijanskog tiskara Bartola Occhija nalazi se djelovi Dubrovcana Ivana Gundulić (Historia od Sina razmetnoga) i Mavra Orbinija (Zercalo Duhovno; štokavska ijekavica).
.
- (1747 g.) Bernardin Pavlović : "Priprauglegnie za dostoino rechi suetu missu i posli iste Boggu zahuaglegne / i zuagieno iz missala rimskoga i skupgleno, iz tomaçeno iz mnoghi ostaly devoti kniga i u' HARUASKI jezik pomgliuo i virno privedeno po Ozcu Fra Bernardinu Paulovichiu iz Dubrounika Reda Svetoga O. Franceska ... - U Mleczi, ."
"Časti 'zbrana Niko i hvalo velika, HRVATSKOGA diko i slavo jezika, spjevaoče izvrsni, uresna kriposti,"
- (1597 g.) Dominko Zlatarić Dominko Zlatarić, Posveta prijevoda Tassove »Aminte«, Sofoklove »Elektre« i dijela Ovidijevih »Metamorfoza« Jurju Zrinskom, Venecija,
"»Elektra tragedija. Ljubmir pripovijes pastirska. I ljubav i smrt Pirama i Tizbe, iz veće tuđijeh jezika u HRVACKI izložene... Prisvijetlomu i priizvrsnomu gospodinu, Gospodinu Đurđu knezu Zrinskomu, svjetniku cesarova veličanstva, vladaocu nad blagom krune Ugarske na Dunaju, momu gospodinu vazda počtovanomu..Zato bivši tijem naslađenjem ganut, jes njekoliko godišta, i za obogatit također ovi naš jezik kojomgodi stvari ka je dostojna da se čti, prinesoh iz latinskoga pastijersku pripovijes Tassovu, pjesnivca u oni jezik toliko scijenjena, koliko mnim da svak zna; i dovedši ju na izvrsnos, koliko mi od onije nezrelijeh ljeta biješe dopušteno, dah ju na svijetlo, prikazavši ju jednomu vlastelinu od našijeh, vijećniku prvomu komu dosta bijehu ugodni ovaci trudi. Stavih se zatijem s jednakom požudom učinit HRVAĆKU Grkinju Elektru Sofoklovu...«
A ti se i dalje oslanjanjaj na to što Grci svoje serve žele vidjeti što dalje i šire. Mi se u ničije serve utrpati ne damo. Znaci Grcki robovi zive u Dalmaciji ( ajmo ignorisat sto i Franci kazu isto ) Hrvati su jedina populacija koja zivi u Dalmaciji ...dakle Hrvati su Grcki Robovi vidi sinak zato kazem da ste previse oportuniste..nikako da drzite svoje ,stalno menjate misljenje da bi dobili sto vise To je poput one gluposti sa Teslom Koliko ste se namucili da istrebite tu familiju ,pobili ste njih 90 ili koliko vec ...ali sad posto je oportunisticki povoljno kazete da je ta familija ustvari Hrvatska i slavite pripadnike te familije (i onda se cudite da vam se mi cudimo ) ? pa "braco " hrvati dokle
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 30 pro 2021, 22:08 |
|
|
sremac je napisao/la: Znaci Grcki robovi zive u Dalmaciji ( ajmo ignorisat sto i Franci kazu isto ) Hrvati su jedina populacija koja zivi u Dalmaciji ...dakle Hrvati su Grcki Robovi 1, Franci ne kau to isto, oni ne izjadnučiju pojam servi i Srbi, to rade samo Grci koji time svoje pretenzije isakzuju. A Hrvati nisu jedina populacija koja živi u Dalmaciji. Samo što je ta Dalmacija ovo: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _AD%29.svgtu sigurno Hrvati nisu bili jedini. sremac je napisao/la: vidi sinak zato kazem da ste previse oportuniste..nikako da drzite svoje ,stalno menjate misljenje da bi dobili sto vise To je poput one gluposti sa Teslom Koliko ste se namucili da istrebite tu familiju ,pobili ste njih 90 ili koliko vec ...ali sad posto je oportunisticki povoljno kazete da je ta familija ustvari Hrvatska i slavite pripadnike te familije (i onda se cudite da vam se mi cudimo ) ? pa "braco " hrvati dokle Ti što si pregluo da shvatiš da tu nema kontradikcije je tvoj problem. vi govorite za muslimane da su poturčeni Srbi pa ste se svojski potrduili da ih istrijebite. Za Hrvate govorite da su katolički Srbi i ista stvar. Tesle su sami sebe pisali Hrvatima kad su migrirali u Ameriku, Tesla je u svom vlastitom dnevniku napisao da su im korijeni Hrvatski. "Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodolskog. Preci moje majke, Kalinići,također su hrvatski plemići iz Novog Vinodolskog. Moj pradjed, stjecajem okolnosti, morao je otići u Bosansku Krajinu. Tamo je oženio pravoslavku i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao "Tesla" prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud dolazi i moje sadašnje prezime Tesla, što je zapravo nadimak.To što su neki ljudi hrvatskog porijekla, ne znači da će biti uvijek na našoj strani. Pa JVO je zapovjedao Hrvat 1991., i Frenki Simatović je Hrvat, pa šta? Kamo sreće da je pobrao hrvatski metak.
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 30 pro 2021, 23:47 |
|
|
divizija je napisao/la: sremac je napisao/la: Znaci Grcki robovi zive u Dalmaciji ( ajmo ignorisat sto i Franci kazu isto ) Hrvati su jedina populacija koja zivi u Dalmaciji ...dakle Hrvati su Grcki Robovi 1, Franci ne kau to isto, oni ne izjadnučiju pojam servi i Srbi, to rade samo Grci koji time svoje pretenzije isakzuju. A Hrvati nisu jedina populacija koja živi u Dalmaciji. Samo što je ta Dalmacija ovo: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _AD%29.svgtu sigurno Hrvati nisu bili jedini. sremac je napisao/la: vidi sinak zato kazem da ste previse oportuniste..nikako da drzite svoje ,stalno menjate misljenje da bi dobili sto vise To je poput one gluposti sa Teslom Koliko ste se namucili da istrebite tu familiju ,pobili ste njih 90 ili koliko vec ...ali sad posto je oportunisticki povoljno kazete da je ta familija ustvari Hrvatska i slavite pripadnike te familije (i onda se cudite da vam se mi cudimo ) ? pa "braco " hrvati dokle Ti što si pregluo da shvatiš da tu nema kontradikcije je tvoj problem. vi govorite za muslimane da su Muslimani Srbi pa ste se svojski potrduili da ih istrijebite. Za Hrvate govorite da su katolički Srbi i ista stvar. Tesle su sami sebe pisali Hrvatima kad su migrirali u Ameriku, Tesla je u svom vlastitom dnevniku napisao da su im korijeni Hrvatski. "Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci hrvatski koljenovići Draganići iz Zadra. Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali. U Liku su moji prapreci došli preko Novog Vinodolskog. Preci moje majke, Kalinići,također su hrvatski plemići iz Novog Vinodolskog. Moj pradjed, stjecajem okolnosti, morao je otići u Bosansku Krajinu. Tamo je oženio pravoslavku i prešao na pravoslavlje. On je imao isturene prednje zube pa ga je narod prozvao "Tesla" prema alatki kojom se obrađuje drvo i otud dolazi i moje sadašnje prezime Tesla, što je zapravo nadimak.To što su neki ljudi hrvatskog porijekla, ne znači da će biti uvijek na našoj strani. Pa JVO je zapovjedao Hrvat 1991., i Frenki Simatović je Hrvat, pa šta? Kamo sreće da je pobrao hrvatski metak. "Liudevitus Siscia civitate relicta, ad Sorabos, quae natio magnam Dalmatie partem obtinere dicitur, fugiendo se contulit" Budi covek,mani se ustasluka i slicnih gluposti i reci ti meni gde vasi istoriari ,oni retki normalni ,kazu da je on pobego? Imamo pominjanje Bosne kao Srpske zemlje ...evo ja prvi priznajem mi neznamo gde je ta Bosna ali nece valjda biti da je u Krusevcu I kad sve to prihvatimo do kakvog zakljucka dolazimo? Hrvati su tamo negde kod like ,Srbi su na jugu Dalmacije i u Bosni a na severu su nekakvi Sloveni,kasnije Hrvati katolici ,jel tako? Dalje to sto vi radite nije kontradikcija to je potpuna sicofrenija Malo ,jako malo ste zdraviji od Turaka ali niste daleko od njih Mi da smo hteli da istrebimo Turke mi bi to odavno uradili ...a zna Bog ako je iko imo pravo da se osveti ko ako ne mi Vidi kao klinac sam sluso ljude koji mrze vas Hrvate is dna duse.Sluso sam coveka koji se odreko sina zato sto je ovaj ozenijo Hrvaticu u Austriji . reko je da nece da vidi svoje unuke zato sto imaju Hrvatsku krv ..nije ga interesovalo pravoslavlje niti ista slicno ..za njega je njegov sin bio mrtav a unuke nije hteo ni na sahrani ,zato sto za njega oni njemu nisu bili rod Vi ste kao nacija takvi ...i nek ste ,nista protiv Ali ako vec te Srbe ocete bioloski da istrebite ,i istrebite neku familu pa gde vam je obraz da slavite pripadnike te familije kao Hrvate koju ste istrebili zato sto nisu Hrvati ...pobili ste im zene i decu zato sto nisu vasi ali proglasavate ih vasim da bi se proslavili kod stranaca..pa gde je tu cast i obraz Manite se oporunizma (bar u toj meri) drzite se svoga ,nemojte se prodavat gore od ovi nasi turaka
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 31 pro 2021, 12:17 |
|
|
sremac je napisao/la: "Liudevitus Siscia civitate relicta, ad Sorabos, quae natio magnam Dalmatie partem obtinere dicitur, fugiendo se contulit" Budi covek,mani se ustasluka i slicnih gluposti i reci ti meni gde vasi istoriari ,oni retki normalni ,kazu da je on pobego?
ovo je ta Dalmatia o kojoj se tu priča: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _AD%29.svgi opet ti ponavljam, sve je to PRIJE bugarskog istrebljenja Srba. Izvorni Srbi iz ranog srednjeg vijeka nestaju tada, raseljeni, rastureni, pobijeni, asimilirani, ono što kasnije imamo je politički konstrukt Bizanta i raških župana. Koliko su Srbi bili ozbiljni faktor bi shvatio sam kad ti lijepo Grci kažu da su ih Bugari sve potamanili, a onda su te iste Bugare Hrvati sve potamanili. Svatko objektivan bi iz toga zaključio jednostavnu stvar- Srbi su bili neko patuljasto pleme u gudurama istočne Bosne i Sandžaka, a ostalo su bizantski politički motivirani konstrukti. sremac je napisao/la: Imamo pominjanje Bosne kao Srpske zemlje ...evo ja prvi priznajem mi neznamo gde je ta Bosna ali nece valjda biti da je u Krusevcu I kad sve to prihvatimo do kakvog zakljucka dolazimo? Hrvati su tamo negde kod like ,Srbi su na jugu Dalmacije i u Bosni a na severu su nekakvi Sloveni,kasnije Hrvati katolici ,jel tako? ali mi znamo gdje je ta Bosna i znam oda se sastoji od dva sela oko sadašnjeg Sarajeva, i to zajedno s gornjim Podrinjem i Polimljen čini original Srbiju. Hrvati počinju već od župe PLive, ali se hrvatsko ime spominje i istočnije, ima ga u masu toponima, kod putopisaca, kod ljudih iz tih krajeva, čak i usred Srbije, u Raškoj, postoje dva sela koja nose hrvatsko ime. Putopisci u Pivi nalaze Hrvate, liklani stanovnici se u izvorima nazivlju nekad Hrvatima, SAMI SEBE. Ali eh, ne znaju oni što je rekao neki Grk tisuću km daleko. Naravno, vama je tako tipično uzeti iz povijesti selektivno što vam paše, a preko ostalog staviti crnu krpu. Što se tiče južne Dalmacije, tu imamo samo Porfirogenetovo nastojanje da istakne pravo Bizanta na taj teritorij, logikom "Srbi su bizantski servi, tu žive Srbi, eo ipso to je bizantsko". I to je sve. NEMA NI JEDNOG AUTOHTONOG DOKUMENTA GDJE SE TAMOŠNJI LJUDI NAZIVLJU SRBIMA, ili da ih tako nazivlje netko tko je tu bio, boravio među njima. A ima desetke, stotine, gdje sami sebe nazivlju Hrvatima, gore sam ti izlistao najvažnije i mogu do sutra ujutro nastaviti. Također, nema primjera u povijesti i jednog naroda da bi isti narod osnovao više država jedne pored drugih, od kojih bi samo jedna nosila ime po tom narodu i to bez ikakvog prefiksa, a druge ne. To nije bio slučaj ni sa Srbima, nego bizant tjerajući mak na konac želi istaknuti svoje pravo na vlast nad primorjem. sremac je napisao/la: Dalje to sto vi radite nije kontradikcija to je potpuna sicofrenija a kad vi to radite, kako se to onda zove? Kako vi falit Kusturicu, a koliko su Kusturica Srbi pobili? sremac je napisao/la: Malo ,jako malo ste zdraviji od Turaka ali niste daleko od njih Mi da smo hteli da istrebimo Turke mi bi to odavno uradili ...a zna Bog ako je iko imo pravo da se osveti ko ako ne mi vi ste Turke već istrebili, istrebili ste ih iz Srbije tijekom 19. stoljeća i s pola BIH na kraju 20. stoljeća. Vaš osnovni problem je UVIJEK bio onaj klasični ,evanđeoski - vidite trun u oku brata svoga, a balvan u svome ne vidite. Imate totalno odsustvo samokritičnosti i analize svojih sranja, dok tuđe množite s 30. Usporedba s Turcima je groteskna, vi ste Turci par ekscellance, kulturološki, mentalitetom ponašanjem, paranojom, megalomanijom, čitav svijet ne vidi nikakvu razliku između vas i Turaka. A onda u totalnom odsustvu samokritičnost iti vidiš turke ovdje. Čak i ta vaša umišljena zapadna granica VKK je u stvari TURSKA maksimalna granica. sremac je napisao/la: Vidi kao klinac sam sluso ljude koji mrze vas Hrvate is dna duse.Sluso sam coveka koji se odreko sina zato sto je ovaj ozenijo Hrvaticu u Austriji . reko je da nece da vidi svoje unuke zato sto imaju Hrvatsku krv ..nije ga interesovalo pravoslavlje niti ista slicno ..za njega je njegov sin bio mrtav a unuke nije hteo ni na sahrani ,zato sto za njega oni njemu nisu bili rod Vi ste kao nacija takvi ...i nek ste ,nista protiv Ali ako vec te Srbe ocete bioloski da istrebite ,i istrebite neku familu pa gde vam je obraz da slavite pripadnike te familije kao Hrvate koju ste istrebili zato sto nisu Hrvati ...pobili ste im zene i decu zato sto nisu vasi ali proglasavate ih vasim da bi se proslavili kod stranaca..pa gde je tu cast i obraz Manite se oporunizma (bar u toj meri) drzite se svoga ,nemojte se prodavat gore od ovi nasi turaka opet tipično srpsko bulažnjenje, megalomanija, uljepšavanje sebe i opankavanje drugih. UKLJUČI NEKAD SAMOKRITIČNOST, ti nisi ništa boji ni drugačiji od tog lika koji nije htio ni unuke na sahrano. Samo si UMISLIO da si drugačiji. A da smo mi neki zli manijaci. Ti na nama projiciraš sovje unutarnje stanje, umjesto da se suočiš sa zlom u sebi nekritički ga projiciraš na Hrvate. Ko svaka tipična Srbenda. Što se tiče tematike, nitko obdje nije pobijen zato što nije naš, pobijeni su jer su uzeli oruje protiv svoje države, protiv svojih susjeda Hrvata, ubijali nas i maltretirali. Sve što su Srbi doživjeli u Hrvatsko jje REAKCIJA na njihovo nasilje prema Hrvatima. Sve, apsolutno sve. druga, stvar, to što netko nosi isto prezime s nekim drugim, što je iste familije, ne govori da je ista osoba. To bi ti najbolje trebao znati na primjeru Crne Gore, gdje u istoj familiji ima i Srbenda i Crnogoraca i mrze se. Među pravoslavcima u Hrvatskoj nisu svi Srbende kako vi mislite, i recimo komandat zrakoplovstva NDH je bio Uzelac, a masu Uzelaca su ustaše potamanili jer su bili Srbende. Uz Eugena Kvaternika većina ustanika su bili pravoslavci, a katolik ga je izdao. To što ti misliš da eto to što netko pripada nekoj familiji da ga čini Srbendom je tvoj problem jer si primitivac. Zašto mi ne bi slavili pravoslavce koji nisu bili Srbende? Takvih je uvijek bilo i uvijek smo ih doživljavali kao svoje.
|
|
Vrh |
|
 |
gang_moslavina
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 31 pro 2021, 15:47 |
|
Pridružen/a: 19 ruj 2021, 20:55 Postovi: 958 Lokacija: Herceg-Hrvatska
|
sremac je napisao/la: a na severu su nekakvi Sloveni Ajde da riješimo pitanje jednom zauvijek te Panonske Hrvatske: Država se na latinskom zvala jednostavno Panonia, a narod Sclavi. Slaveni. Hrvati su Slaveni, a Panonija rimska provincija. Od 925. nakon ujedinjenja zovu se Hrvati, samo Slaveni nikad više. Stalno se spominju Hrvati, nikad Srbi, nikad išta drugo. Primili su kršćanstvo od Rima kao i Hrvati u Dalmaciji. Bili su pod Francima kao i Hrvati u Dalmaciji. Imaju ista imena kao i Hrvati u Dalmaciji. Zanima me ako su ti Slaveni drukčiji od Hrvata, gdje su onda nestali nakon 925. godine? Postoji Slavonija u kraljevini Ugarskoj, pa zašto onda svi srednjovjekovni izvore narod koji tamo živi naziva Hrvatima? Vastaško-vatikanska zavera u srednjem veku? Zašto ti ljudi imaju identičnu kulturu kao i Hrvati u Dalmaciji? U Sisku, fragmenti pletera. U Loboru, fragmenti pletera. Još nisam čuo za srpski pleter.  Ali sve je uzalud. Čemu raspravljati kad srpskom šizofreničarskom lupanju nema kraja?
_________________ 2013. Katolika prema Crkvi: 432 177 Katolika prema popisu: 536 333 (razlika 24.1%)
2021. Katolika prema Crkvi 344 639 344 639 + 24,1% + 1,57% koji nisu Katolici = 434 411 HRVATA
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 04 sij 2022, 23:30 |
|
|
divizija je napisao/la: sremac je napisao/la: "Liudevitus Siscia civitate relicta, ad Sorabos, quae natio magnam Dalmatie partem obtinere dicitur, fugiendo se contulit" Budi covek,mani se ustasluka i slicnih gluposti i reci ti meni gde vasi istoriari ,oni retki normalni ,kazu da je on pobego?
ovo je ta Dalmatia o kojoj se tu priča: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... _AD%29.svgi opet ti ponavljam, sve je to PRIJE bugarskog istrebljenja Srba. Izvorni Srbi iz ranog srednjeg vijeka nestaju tada, raseljeni, rastureni, pobijeni, asimilirani, ono što kasnije imamo je politički konstrukt Bizanta i raških župana. Koliko su Srbi bili ozbiljni faktor bi shvatio sam kad ti lijepo Grci kažu da su ih Bugari sve potamanili, a onda su te iste Bugare Hrvati sve potamanili. Svatko objektivan bi iz toga zaključio jednostavnu stvar- Srbi su bili neko patuljasto pleme u gudurama istočne Bosne i Sandžaka, a ostalo su bizantski politički motivirani konstrukti. sremac je napisao/la: Imamo pominjanje Bosne kao Srpske zemlje ...evo ja prvi priznajem mi neznamo gde je ta Bosna ali nece valjda biti da je u Krusevcu I kad sve to prihvatimo do kakvog zakljucka dolazimo? Hrvati su tamo negde kod like ,Srbi su na jugu Dalmacije i u Bosni a na severu su nekakvi Sloveni,kasnije Hrvati katolici ,jel tako? ali mi znamo gdje je ta Bosna i znam oda se sastoji od dva sela oko sadašnjeg Sarajeva, i to zajedno s gornjim Podrinjem i Polimljen čini original Srbiju. Hrvati počinju već od župe PLive, ali se hrvatsko ime spominje i istočnije, ima ga u masu toponima, kod putopisaca, kod ljudih iz tih krajeva, čak i usred Srbije, u Raškoj, postoje dva sela koja nose hrvatsko ime. Putopisci u Pivi nalaze Hrvate, liklani stanovnici se u izvorima nazivlju nekad Hrvatima, SAMI SEBE. Ali eh, ne znaju oni što je rekao neki Grk tisuću km daleko. Naravno, vama je tako tipično uzeti iz povijesti selektivno što vam paše, a preko ostalog staviti crnu krpu. Što se tiče južne Dalmacije, tu imamo samo Porfirogenetovo nastojanje da istakne pravo Bizanta na taj teritorij, logikom "Srbi su bizantski servi, tu žive Srbi, eo ipso to je bizantsko". I to je sve. NEMA NI JEDNOG AUTOHTONOG DOKUMENTA GDJE SE TAMOŠNJI LJUDI NAZIVLJU SRBIMA, ili da ih tako nazivlje netko tko je tu bio, boravio među njima. A ima desetke, stotine, gdje sami sebe nazivlju Hrvatima, gore sam ti izlistao najvažnije i mogu do sutra ujutro nastaviti. Također, nema primjera u povijesti i jednog naroda da bi isti narod osnovao više država jedne pored drugih, od kojih bi samo jedna nosila ime po tom narodu i to bez ikakvog prefiksa, a druge ne. To nije bio slučaj ni sa Srbima, nego bizant tjerajući mak na konac želi istaknuti svoje pravo na vlast nad primorjem. sremac je napisao/la: Dalje to sto vi radite nije kontradikcija to je potpuna sicofrenija a kad vi to radite, kako se to onda zove? Kako vi falit Kusturicu, a koliko su Kusturica Srbi pobili? sremac je napisao/la: Malo ,jako malo ste zdraviji od Turaka ali niste daleko od njih Mi da smo hteli da istrebimo Turke mi bi to odavno uradili ...a zna Bog ako je iko imo pravo da se osveti ko ako ne mi vi ste Turke već istrebili, istrebili ste ih iz Srbije tijekom 19. stoljeća i s pola BIH na kraju 20. stoljeća. Vaš osnovni problem je UVIJEK bio onaj klasični ,evanđeoski - vidite trun u oku brata svoga, a balvan u svome ne vidite. Imate totalno odsustvo samokritičnosti i analize svojih sranja, dok tuđe množite s 30. Usporedba s Turcima je groteskna, vi ste Turci par ekscellance, kulturološki, mentalitetom ponašanjem, paranojom, megalomanijom, čitav svijet ne vidi nikakvu razliku između vas i Turaka. A onda u totalnom odsustvu samokritičnost iti vidiš turke ovdje. Čak i ta vaša umišljena zapadna granica VKK je u stvari TURSKA maksimalna granica. sremac je napisao/la: Vidi kao klinac sam sluso ljude koji mrze vas Hrvate is dna duse.Sluso sam coveka koji se odreko sina zato sto je ovaj ozenijo Hrvaticu u Austriji . reko je da nece da vidi svoje unuke zato sto imaju Hrvatsku krv ..nije ga interesovalo pravoslavlje niti ista slicno ..za njega je njegov sin bio mrtav a unuke nije hteo ni na sahrani ,zato sto za njega oni njemu nisu bili rod Vi ste kao nacija takvi ...i nek ste ,nista protiv Ali ako vec te Srbe ocete bioloski da istrebite ,i istrebite neku familu pa gde vam je obraz da slavite pripadnike te familije kao Hrvate koju ste istrebili zato sto nisu Hrvati ...pobili ste im zene i decu zato sto nisu vasi ali proglasavate ih vasim da bi se proslavili kod stranaca..pa gde je tu cast i obraz Manite se oporunizma (bar u toj meri) drzite se svoga ,nemojte se prodavat gore od ovi nasi turaka opet tipično srpsko bulažnjenje, megalomanija, uljepšavanje sebe i opankavanje drugih. UKLJUČI NEKAD SAMOKRITIČNOST, ti nisi ništa boji ni drugačiji od tog lika koji nije htio ni unuke na sahrano. Samo si UMISLIO da si drugačiji. A da smo mi neki zli manijaci. Ti na nama projiciraš sovje unutarnje stanje, umjesto da se suočiš sa zlom u sebi nekritički ga projiciraš na Hrvate. Ko svaka tipična Srbenda. Što se tiče tematike, nitko obdje nije pobijen zato što nije naš, pobijeni su jer su uzeli oruje protiv svoje države, protiv svojih susjeda Hrvata, ubijali nas i maltretirali. Sve što su Srbi doživjeli u Hrvatsko jje REAKCIJA na njihovo nasilje prema Hrvatima. Sve, apsolutno sve. druga, stvar, to što netko nosi isto prezime s nekim drugim, što je iste familije, ne govori da je ista osoba. To bi ti najbolje trebao znati na primjeru Crne Gore, gdje u istoj familiji ima i Srbenda i Crnogoraca i mrze se. Među pravoslavcima u Hrvatskoj nisu svi Srbende kako vi mislite, i recimo komandat zrakoplovstva NDH je bio Uzelac, a masu Uzelaca su ustaše potamanili jer su bili Srbende. Uz Eugena Kvaternika većina ustanika su bili pravoslavci, a katolik ga je izdao. To što ti misliš da eto to što netko pripada nekoj familiji da ga čini Srbendom je tvoj problem jer si primitivac. Zašto mi ne bi slavili pravoslavce koji nisu bili Srbende? Takvih je uvijek bilo i uvijek smo ih doživljavali kao svoje. I opet ti o imenima imas i dalimilovu Hronika o Srpskom imenu Za njega ime Srbi je ime svih Slovena a vi ste samo pokrajina Srpske drzave sad reci da ja prihvatim to ime bez kriticnog razmisljanja ? Cudno kako vidimo razliku izmedju mene i tebe Ja znam da su stvari poput damilove Hronike pisane od ljudi koji su poput nas gledali na istoriju i pravili su greske koristim svoj razum da nadjem te greske ,ti ako ti je ideoloski prihvatljivo ces pratititi najgore gluposti samo da ti je beneficijalno Buduca progresivna levica rece"Usporedba s Turcima je groteskna, vi ste Turci par ekscellance" i kad koristim takve tvoje reci da ti pokazem kakav si covek ti si uvredjen pa jel oni nisu imali indetitet turaka 400 godina? jel oni nisu ljudi iz Srbije ,Slavonije ,Madjarske ...koji su prihvatili Turksko ime ? i to ti zaboravljas u ime ideologije i mrznje ..nista sem mrznje i ideolgije nevidis "Samo si UMISLIO da si drugačiji." Ja nisam reko nista protiv misljenja tog coveka ..ja sam reko da je on bar drzao do svoga ...za njega njegovi unuci nisu bili njegov rod ..i ma sta oni postigli to se nebi promenilo .. budi iskren sam sasobom ..sta ste radili nek ste radili ...ali proglasvat ljude od porodica koji ste eliminisali zato sto nisu vasi ..da su vasi da bi dobili pojene kod stranaca ...gde je tu obraz a to da niste likvidirali ljude koji su vam bili lojalni i pod pretnjom smrti ...ma molim te ...pe eto porodice zec koja je kod vas popularna ...deda familije ultra hrvatina ...braca majke familije u vasim specijalnim ..i sta bi ? pustili ste ljude sposobne da rade neke stvari da odrade te stvari ..dosa ljudi je "nestalo" kad su se dobrovoljno prijavili vasoj policiji na ispitivanje nista protiv toga ako su pod tim uslovima dobrovoljno otisli na ispitivanje zasluzuju darvinovu nagradu al sad zamisli da proglasite sina od jednog od tih ljudi hrvatinom e to je vase istorijsko licimerje
|
|
Vrh |
|
 |
divizija
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 05 sij 2022, 17:08 |
|
|
sremac je napisao/la: I opet ti o imenima imas i dalimilovu Hronika o Srpskom imenu Za njega ime Srbi je ime svih Slovena a vi ste samo pokrajina Srpske drzave sad reci da ja prihvatim to ime bez kriticnog razmisljanja ? Cudno kako vidimo razliku izmedju mene i tebe Ja znam da su stvari poput damilove Hronike pisane od ljudi koji su poput nas gledali na istoriju i pravili su greske koristim svoj razum da nadjem te greske ,ti ako ti je ideoloski prihvatljivo ces pratititi najgore gluposti samo da ti je beneficijalno Buduca progresivna levica ti ne shvaćaš zašto ti ja govorim o imenima - zato da bi ti pokazao što misli onaj tko ih koristi. Dakle za Damila su Srbi isto što i Sloveni, no za Porfirogeneta su nešto drugo, i u kontekstu toga treba razumjeti NJEGA, što on MISLI kad nešto kaže. ali ti to ne želiš jer nije tebi beneficijarno. opet vidiš trun u drugome, a ne vidiš balvan kod sebe sremac je napisao/la: rece"Usporedba s Turcima je groteskna, vi ste Turci par ekscellance" i kad koristim takve tvoje reci da ti pokazem kakav si covek ti si uvredjen pa jel oni nisu imali indetitet turaka 400 godina? jel oni nisu ljudi iz Srbije ,Slavonije ,Madjarske ...koji su prihvatili Turksko ime ? i to ti zaboravljas u ime ideologije i mrznje ..nista sem mrznje i ideolgije nevidis neki smisao ovihh rečenica? sremac je napisao/la: "Samo si UMISLIO da si drugačiji." Ja nisam reko nista protiv misljenja tog coveka ..ja sam reko da je on bar drzao do svoga ...za njega njegovi unuci nisu bili njegov rod ..i ma sta oni postigli to se nebi promenilo .. budi iskren sam sasobom ..sta ste radili nek ste radili ...ali proglasvat ljude od porodica koji ste eliminisali zato sto nisu vasi ..da su vasi da bi dobili pojene kod stranaca ...gde je tu obraz
a to da niste likvidirali ljude koji su vam bili lojalni i pod pretnjom smrti ...ma molim te ...pe eto porodice zec koja je kod vas popularna ...deda familije ultra hrvatina ...braca majke familije u vasim specijalnim ..i sta bi ? pustili ste ljude sposobne da rade neke stvari da odrade te stvari ..dosa ljudi je "nestalo" kad su se dobrovoljno prijavili vasoj policiji na ispitivanje nista protiv toga ako su pod tim uslovima dobrovoljno otisli na ispitivanje zasluzuju darvinovu nagradu al sad zamisli da proglasite sina od jednog od tih ljudi hrvatinom e to je vase istorijsko licimerje pripisivati pojedinačna djela čitavoj naciji je tipičan primjer fašizma. takvih primjera ima svugdje i uvijek. ako sutra neki Srbin ubije Rumunja, jesu Srbi genocidan narod koji ubija Rumunje? Poanta priče je da je srpsko stradanje od Hrvata, makar ponekad bilo i nepravedno i neprihvatljivo, bila uvijek REAKCIJA na srpsku pobunu, ubijanje, nasilje i teror nad Hrvatima. vi ste akcija, mi smo reakcija. i ništa mi nismo radili, što vi niste raidli makar duplo. samo što vi živite u MEGALOMANIJI, MITOMANIJI I SAMOOBMANI. priznaj ti to sam sebi, pa ćeš vidjeti realniju sliku. ili nemoj, boli me uvo, samo nemoj umišljati da ćeš svoju megalomaniju i mitomaniju bio ti nje svjestan ili ne, lako izvesti drugdje
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 07 sij 2022, 18:42 |
|
|
divizija je napisao/la: sremac je napisao/la: I opet ti o imenima imas i dalimilovu Hronika o Srpskom imenu Za njega ime Srbi je ime svih Slovena a vi ste samo pokrajina Srpske drzave sad reci da ja prihvatim to ime bez kriticnog razmisljanja ? Cudno kako vidimo razliku izmedju mene i tebe Ja znam da su stvari poput damilove Hronike pisane od ljudi koji su poput nas gledali na istoriju i pravili su greske koristim svoj razum da nadjem te greske ,ti ako ti je ideoloski prihvatljivo ces pratititi najgore gluposti samo da ti je beneficijalno Buduca progresivna levica ti ne shvaćaš zašto ti ja govorim o imenima - zato da bi ti pokazao što misli onaj tko ih koristi. Dakle za Damila su Srbi isto što i Sloveni, no za Porfirogeneta su nešto drugo, i u kontekstu toga treba razumjeti NJEGA, što on MISLI kad nešto kaže. ali ti to ne želiš jer nije tebi beneficijarno. opet vidiš trun u drugome, a ne vidiš balvan kod sebe sremac je napisao/la: rece"Usporedba s Turcima je groteskna, vi ste Turci par ekscellance" i kad koristim takve tvoje reci da ti pokazem kakav si covek ti si uvredjen pa jel oni nisu imali indetitet turaka 400 godina? jel oni nisu ljudi iz Srbije ,Slavonije ,Madjarske ...koji su prihvatili Turksko ime ? i to ti zaboravljas u ime ideologije i mrznje ..nista sem mrznje i ideolgije nevidis neki smisao ovihh rečenica? sremac je napisao/la: "Samo si UMISLIO da si drugačiji." Ja nisam reko nista protiv misljenja tog coveka ..ja sam reko da je on bar drzao do svoga ...za njega njegovi unuci nisu bili njegov rod ..i ma sta oni postigli to se nebi promenilo .. budi iskren sam sasobom ..sta ste radili nek ste radili ...ali proglasvat ljude od porodica koji ste eliminisali zato sto nisu vasi ..da su vasi da bi dobili pojene kod stranaca ...gde je tu obraz
a to da niste likvidirali ljude koji su vam bili lojalni i pod pretnjom smrti ...ma molim te ...pe eto porodice zec koja je kod vas popularna ...deda familije ultra hrvatina ...braca majke familije u vasim specijalnim ..i sta bi ? pustili ste ljude sposobne da rade neke stvari da odrade te stvari ..dosa ljudi je "nestalo" kad su se dobrovoljno prijavili vasoj policiji na ispitivanje nista protiv toga ako su pod tim uslovima dobrovoljno otisli na ispitivanje zasluzuju darvinovu nagradu al sad zamisli da proglasite sina od jednog od tih ljudi hrvatinom e to je vase istorijsko licimerje pripisivati pojedinačna djela čitavoj naciji je tipičan primjer fašizma. takvih primjera ima svugdje i uvijek. ako sutra neki Srbin ubije Rumunja, jesu Srbi genocidan narod koji ubija Rumunje? Poanta priče je da je srpsko stradanje od Hrvata, makar ponekad bilo i nepravedno i neprihvatljivo, bila uvijek REAKCIJA na srpsku pobunu, ubijanje, nasilje i teror nad Hrvatima. vi ste akcija, mi smo reakcija. i ništa mi nismo radili, što vi niste raidli makar duplo. samo što vi živite u MEGALOMANIJI, MITOMANIJI I SAMOOBMANI. priznaj ti to sam sebi, pa ćeš vidjeti realniju sliku. ili nemoj, boli me uvo, samo nemoj umišljati da ćeš svoju megalomaniju i mitomaniju bio ti nje svjestan ili ne, lako izvesti drugdje E moj Hrvaticu .Kao prvo srecan Bozic i nek ti Bog pameti i obraza da ,daboga posto bolji covek od mene ma kakav danas bio .Vidi ti uvek kreces od zle namerer pisaca ...to je tvoj najveci problem ,nisu svi ljudi poput tebe . Dalimilova hronika je najstarije hronika napisano na ceskom jeziku (imas i starije napisane na latinskom ), govori da je Hrvatska samo jedna oblast unutar Srpske zemlje ..te da su Cesi dobili ime od jednog coveka koji potice iz te Hrvatske oblasti unutar Srpske zemlje . Sad da je njega da prihvatim ,da ga smatram Cetnickim velikoSrbinom ili da koristim svoj razum da zakljucim zasto je covek toliko gresijo ..bez ideologije i teorije zavera Koliko Srba mora biti na jugu da bi on toliko pogresijo,gde su Srbi bili da bi on tolio izmeso imena....i nakraju da poredim sta je on napiso sa ostalim izvorima i da zakljucim sta je realnija slika ? Drugo ovo o Turcima ne razumes zato sto nemas obraza .Stavi ideologiju na stranu i razmisli ...nemoj misliti o Srbima vec umisli u toj istoj prici da pisem o Tutsi i Hutu Trece u ovom sta sam piso to vidis samo da opisujem sr... oje su tvoji ljudi radili Vi ste radili sta ste radili za svoju naciju ..kolio je opravdano ili nije rascisti sa svojom savescu ,to mene ni najmanje nije briga (iskreno ,mislim da bi trebo ucit svoje istinu ,sta ste vi radili Srbima se sad radi vama,ako se neprobudite nece vas biti )...sta je mene briga je vase licimerje Koliko brzo menjate svoj pogled na svet da bi nekako profitirali,kako mozete u isto vreme zastupat dve potpuno razlicite stvari
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 07 sij 2022, 23:06 |
|
|
Citat: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Srbi su tu pre Bosne. Kraj teme. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ray
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 08 sij 2022, 02:21 |
|
|
Slavnikovići, prva Češka dinastija su iz plemena Charwati. Testirani su i yHg I2s17250.Većina muškaraca na našim prostorima ima porijeklo iz te Hg.
|
|
Vrh |
|
 |
sremac
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 08 sij 2022, 04:03 |
|
|
Ray je napisao/la: Slavnikovići, prva Češka dinastija su iz plemena Charwati. Testirani su i yHg I2s17250.Većina muškaraca na našim prostorima ima porijeklo iz te Hg. Imas dve mogucnosti Prva je ona novija o tri brata ...u tom slucaju braca krecu iz Bele Hrvatske i rastaju se jedan ide na zapad ,drugi ide.... Leh je praotac Poljaka , Ceh je praotac Ceha Da bi se ona poklopila moramo razdvojiti tu bracu i smatrat da su stare Hronike pomesale Hrvatsku sa belom Hrvatskom ,te da je legenda izmisljena da bi se stvorilo jedinstvo medju slovenima Druga je ona po hronikama ,starija (koja je delimicno podrzana genetikom ali to nije vazno....ali zato u nekim od tih hronika da bi se poklopilo mora se potpuno odbit teorija o doseljenju Slovena ) a to je da je Ceh doso sa Balkana ,iz danasnje Hrvatske odakle je pobego jel je ubijo coveka velikopoljska hronika(13 vek) kaze da su svi sloveni poreklom iz panonije Imas onu jednu hroniku iz 11 veka ,pojma nemam kako se zove,pitaj ove nase Hrvatice ,koja kaze nesto slicno ko ova velikopoljska ...kaze da je Ceh pobego iz nekog obalskog grada na jadranu kad je ubio coveka
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 08 sij 2022, 10:35 |
|
|
gang_moslavina je napisao/la: sremac je napisao/la: a na severu su nekakvi Sloveni Ajde da riješimo pitanje jednom zauvijek te Panonske Hrvatske: Država se na latinskom zvala jednostavno Panonia, a narod Sclavi. Slaveni. Hrvati su Slaveni, a Panonija rimska provincija. Od 925. nakon ujedinjenja zovu se Hrvati, samo Slaveni nikad više. Stalno se spominju Hrvati, nikad Srbi, nikad išta drugo. Primili su kršćanstvo od Rima kao i Hrvati u Dalmaciji. Bili su pod Francima kao i Hrvati u Dalmaciji. Imaju ista imena kao i Hrvati u Dalmaciji. Zanima me ako su ti Slaveni drukčiji od Hrvata, gdje su onda nestali nakon 925. godine? Postoji Slavonija u kraljevini Ugarskoj, pa zašto onda svi srednjovjekovni izvore narod koji tamo živi naziva Hrvatima? Vastaško-vatikanska zavera u srednjem veku? Zašto ti ljudi imaju identičnu kulturu kao i Hrvati u Dalmaciji? U Sisku, fragmenti pletera. U Loboru, fragmenti pletera. Još nisam čuo za srpski pleter.  Ali sve je uzalud. Čemu raspravljati kad srpskom šizofreničarskom lupanju nema kraja? Srbima treba prevoditelj kad gleda Gruntovčane, a to je kajkavski dijalekt sa štokavskim karakteristikama. Kajkavski su srodni čakavskima i šćakavskima, to je hrvatski narod, hrvatski dijalekti. Kaj će bugarski torlak skužiti od toga, drugo je pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Jean Luc Picard
|
Naslov: Re: Odakle potiču Srbi u Bosni ? Postano: 13 sij 2022, 13:13 |
|
|
Ceha je napisao/la: gang_moslavina je napisao/la: Ajde da riješimo pitanje jednom zauvijek te Panonske Hrvatske: Država se na latinskom zvala jednostavno Panonia, a narod Sclavi. Slaveni. Hrvati su Slaveni, a Panonija rimska provincija. Od 925. nakon ujedinjenja zovu se Hrvati, samo Slaveni nikad više. Stalno se spominju Hrvati, nikad Srbi, nikad išta drugo. Primili su kršćanstvo od Rima kao i Hrvati u Dalmaciji. Bili su pod Francima kao i Hrvati u Dalmaciji. Imaju ista imena kao i Hrvati u Dalmaciji. Zanima me ako su ti Slaveni drukčiji od Hrvata, gdje su onda nestali nakon 925. godine? Postoji Slavonija u kraljevini Ugarskoj, pa zašto onda svi srednjovjekovni izvore narod koji tamo živi naziva Hrvatima? Vastaško-vatikanska zavera u srednjem veku? Zašto ti ljudi imaju identičnu kulturu kao i Hrvati u Dalmaciji? U Sisku, fragmenti pletera. U Loboru, fragmenti pletera. Još nisam čuo za srpski pleter.  Ali sve je uzalud. Čemu raspravljati kad srpskom šizofreničarskom lupanju nema kraja? Srbima treba prevoditelj kad gleda Gruntovčane, a to je kajkavski dijalekt sa štokavskim karakteristikama. Kajkavski su srodni čakavskima i šćakavskima, to je hrvatski narod, hrvatski dijalekti. Kaj će bugarski torlak skužiti od toga, drugo je pitanje. Srba nema nigdje u Dalmaciji prije dolaska Osmanlija, a i tada su samo u zaleđu, nikad na obali, a na otocima ih nikad nije bilo, svi srednjevjekovni putopisci redom dalmatinske gradove nazivaju hrvatskima, pa tako i Dubrovnik, nikad srpskima, i govor se razlikuje, Srbi nisu čakavci ni ščakavci, a ni čakavski ikavci.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|