|
|
Stranica: 96/1622.
|
[ 40538 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:13 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25796 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
divizija je napisao/la: 1. jučer Rusi nisu osvojili ništa, a imaju gubitke
2. razina udara je nedovoljna da slomi Ukrajinu.
Rusi imaju kratko vrijeme da pojačaju razinu udara i slome protivnika, tj. počnu ga lomiti, ili će im ovo zaista biti novi Afganistan.
Baš ništa jučer nisu osvojili? Jesi siguran? To što su ušli u centar Kijeva je ništa? Ne znam sjećaš li se invazije na Irak 2003. Tada Amerikanci prva 2 tjedna nisu bili osvojili nijedno veće mjesto.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:13 |
|
|
daramo je napisao/la: Tko je nakon ovoga siguran da bi SAD branio neku baltičku državu? ja. i naoružat će ih do zuba, tamo su im već strateški bombarderi i rakete koje mogu udariti i po Rusiji
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:14 |
|
|
daramo je napisao/la: Tko je nakon ovoga siguran da bi SAD branio neku baltičku državu? Tek je počelo, polako...
|
|
Vrh |
|
|
ObjektivnaPublika
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:15 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2021, 00:26 Postovi: 2467 Lokacija: Sarajevo
|
Kako ovi Ukrajinci ne znaju da su rusi dosli samo sa dobrim namjerama da ih oslobode od njih samih
Zao mi je i ovog ruskog vojnika, nije on kriv sto ga je iskomleksirani kepec poslao u drugu drzavu
_________________ High Mobility Anti russian System
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:17 |
|
|
Bobovac je napisao/la:
Baš ništa jučer nisu osvojili? Jesi siguran?
To što su ušli u centar Kijeva je ništa?
negdje mali plus, negdje mali minus, sve skupa treći dan 0 Bobovac je napisao/la: Ne znam sjećaš li se invazije na Irak 2003. Tada Amerikanci prva 2 tjedna nisu bili osvojili nijedno veće mjesto. ali su ta dva tjedna PREORAVALI IRAK, koji je manja zemlja, koja nije dobivala potporu iz inozemstva i koji je etnički heterogeniji od Ukrajine.
|
|
Vrh |
|
|
jeremy10
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:18 |
|
|
nadam se da ćemo već danas svjedočiti oslobađanju kijeva
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:19 |
|
|
dudu je napisao/la: espresso je napisao/la:
Na što misliš točno?
Na zadnjih mjesec dana gdje sam i sam nasjeo na propagandu da Ameri i Zapad izmišljaju. Jel to ono kada su objavili da invazija počinje 16. veljače?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:20 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60121 Lokacija: DAZP HQ
|
divizija je napisao/la: dudu je napisao/la: Na zadnjih mjesec dana gdje sam i sam nasjeo na propagandu da Ameri i Zapad izmišljaju. kad netko 10 puta laže, i kad govori istinu svi misle da laže. ali ono zašto ja nisam vjerovao je činjenica da su Rusi pripremili premalo snaga za ovaj napad, i to se sada vidi. valjda su mislili time zbuniti protivnika, ono ne grupišemo se pa neemo napast (i zbunili su i to je dalo inciijani push), ali su onda morali brzo dovući nove. Ako slome Kijev i Harkov, imat će u pregovorima ogroman ulog, samo ne znam za što i koji im je cilj uopće? Svi se vodimo nekakvom logikom iz onog što nam je poznato, ne možeš slomiti Ukrajinu bez pola milijuna vojnika i sveopćeg napada. Ispada da smo u pravu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76851 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
DrMag je napisao/la: divizija je napisao/la: bitan je ukupni učinak na čitavom frontu Trenutno ne postoji "front" u Ukrajini. Rusi vrse asimetricni prodor slabo ili nikako branjenim podrucjem, presjecaju komunikacije, spremaju se na iscrpljujuce opsade strateski vaznih gradova i tjeranje ukrajinaca na kompromis koji znaci prihvatanje putinovih zahtjeva. Tako je.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:21 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Jesi ti ono jučer sam za sebe rekao da si nikakav prognozer? jesam, ali ovo nije prognoza nego analiza dosadašnjeg učinka. Rusi ovo mogu i dobiti i izgubiti, ovisno kako se postave. Jedini način kako mogu dobiti je da idu ful gas, skroz na skroz. Ovo da je forum zatrpan twiter fotkama iz Ukrjaine je način kako ga ne mogu dobiti. Kad ti ovdje više nitko ne bude postavljao ništa iz Ukrajine, a na twiteru budu samo izgbjelice snimljene po Poljskoj jer se novinari ne usude ući u Ukrajinu, onda ćeš znati da Rusi gaze.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:22 |
|
|
jeremy10 je napisao/la: nadam se da ćemo već danas svjedočiti oslobađanju kijeva Daće Bog pa da se ovo brzo okonča.
|
|
Vrh |
|
|
divizija
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:22 |
|
|
bobanovski je napisao/la: Hitler je gospodin prema Putinu, Poljacima je prije napada bar ponudio nekakve uvjete. nudio je i ovaj Ukrajincima, itekako 8 godina
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:24 |
|
|
daramo je napisao/la: Tko je nakon ovoga siguran da bi SAD branio neku baltičku državu? Ništa nije 100%, NATO u praksi nikad nije testiran, a možda ga baš na Baltiku stavi Putin na test. Dan prije invazije, vozim se za Vž i spojim se na telco, tamo između ostalih kolega iz Litve. I sad radimo neki tjedni briefing s klijentom, što se radi, kako ide posao, a Litavac počne pričati kako očekuje negativan utjecaj krize oko Ukrajine i očekivane invazije, da su ljudi napeti i da će manje trošiti i priča 5 min o tome. Mislim si, ja papka ljudi moji, maloprije čitam na hb.orgu da nema ništa od napada, Zapad laže.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:25 |
|
|
divizija je napisao/la: bobanovski je napisao/la: Hitler je gospodin prema Putinu, Poljacima je prije napada bar ponudio nekakve uvjete. nudio je i ovaj Ukrajincima, itekako 8 godina je je, vidjeli smo onim takijanjem kako neće napadati i kako su umjetni Ukrajinci, kako je on za mir itd. Ne podnosim laži, nadam se da zapad ima bar neke opcije za nuklearni rat i kako će izbrisati Rusiju sa zemlje. Žao mi je Ukrajinaca
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12571 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
ObjektivnaPublika je napisao/la:
Kako ovi Ukrajinci ne znaju da su rusi dosli samo sa dobrim namjerama da ih oslobode od njih samih Zao mi je i ovog ruskog vojnika, nije on kriv sto ga je iskomleksirani kepec poslao u drugu drzavu
Bez obzira na bijes, moraju se uzdrzati od maltretiranja zarobljenika, a ovog bas tuku.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
Karabajaa
|
|
|
Bobovac je napisao/la: divizija je napisao/la: 1. jučer Rusi nisu osvojili ništa, a imaju gubitke
2. razina udara je nedovoljna da slomi Ukrajinu.
Rusi imaju kratko vrijeme da pojačaju razinu udara i slome protivnika, tj. počnu ga lomiti, ili će im ovo zaista biti novi Afganistan.
To što su ušli u centar Kijeva je ništa? Gdje su tačno Rusi u centru Kijeva, u kojoj ulici?
|
|
Vrh |
|
|
borak
|
|
|
Smiješno mi je kako se 90% forumaša odmah svrstava na neke od strana, samo manji dio malo sačeka, promisli i onda donese nekakvu odluku koga bi podržao ili ostati neutralan.
_________________ Branit ćemo ono što je naše..
|
|
Vrh |
|
|
Broc
|
|
|
Imamo ovdje još jednu zanimljivu mapu koja pokazuje gustoću branitelja
_________________ Spusti jedan bili cvitak tamo iznad Kijeva
|
|
Vrh |
|
|
Karabajaa
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:26 |
|
|
DrMag je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la:
Kako ovi Ukrajinci ne znaju da su rusi dosli samo sa dobrim namjerama da ih oslobode od njih samih Zao mi je i ovog ruskog vojnika, nije on kriv sto ga je iskomleksirani kepec poslao u drugu drzavu Bez obzira na bijes, moraju se uzdrzati od maltretiranja zarobljenika, a ovog bas tuku. Malo ga tuku
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
bobanovski je napisao/la: divizija je napisao/la: nudio je i ovaj Ukrajincima, itekako 8 godina
je je, vidjeli smo onim takijanjem kako neće napadati i kako su umjetni Ukrajinci, kako je on za mir itd. Ne podnosim laži, nadam se da zapad ima bar neke opcije za nuklearni rat i kako će izbrisati Rusiju sa zemlje. Žao mi je Ukrajinaca A u slučaju nuklearnog rata ruske rakete ostaju u skladištima čekat demokraciju. Kako da ne.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
|
|
Bobovac je napisao/la: dudu je napisao/la: Na zadnjih mjesec dana gdje sam i sam nasjeo na propagandu da Ameri i Zapad izmišljaju.
Jel to ono kada su objavili da invazija počinje 16. veljače? A što ako su bili u pravu i time kupili Ukrajini još 7 dana? Meni je vjerojatnije to nego da su lagali jer suštinski su govorili istinu cijelo vrijeme, svi znamo što su Amerikanci govorili, čak i o pravcima napada i sve se obistinilo.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:27 |
|
|
dudu je napisao/la: daramo je napisao/la: Tko je nakon ovoga siguran da bi SAD branio neku baltičku državu? Ništa nije 100%, NATO u praksi nikad nije testiran, a možda ga baš na Baltiku stavi Putin na test. Dan prije invazije, vozim se za Vž i spojim se na telco, tamo između ostalih kolega iz Litve. I sad radimo neki tjedni briefing s klijentom, što se radi, kako ide posao, a Litavac počne pričati kako očekuje negativan utjecaj krize oko Ukrajine i očekivane invazije, da su ljudi napeti i da će manje trošiti i priča 5 min o tome. Mislim si, ja papka ljudi moji, maloprije čitam na hb.orgu da nema ništa od napada, Zapad laže. Da, Hrvati nisu bili pod sovjetima, nisu osjetili te čari. Čudno da si narodi koji su bili s Rusima iste mrze. S druge strane mi smo imali EUFOR, VP-e i slične pa računamo da su jedni bolji od drugih. Sve je to isto
|
|
Vrh |
|
|
Ekdaim
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:27 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2020, 19:06 Postovi: 333 Lokacija: Obečano zemljište
|
laganini je napisao/la: ..ja nikad nisam ni sumnja u Amere...ta antiamericka haranga je produkt extremni struja i s desna i s liva.. Tako je, moramo naglasiti da je euroatlantski put jedini smjer jer vidimo što se desi onima koji su bez zaštite i progresivnih ideja Sjedinjenih Američkih Država. Jedino mi je žao braće sa Kavkaza ali što će.
_________________ القوة تكمن في التفاني
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:28 |
|
|
ObjektivnaPublika je napisao/la:
Kako ovi Ukrajinci ne znaju da su rusi dosli samo sa dobrim namjerama da ih oslobode od njih samih Zao mi je i ovog ruskog vojnika, nije on kriv sto ga je iskomleksirani kepec poslao u drugu drzavu Ovo mi ne izgleda kao vojska, zarobili rusku vojsku civili
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Rusija napala Ukrajinu Postano: 26 vel 2022, 11:28 |
|
|
DrMag je napisao/la: ObjektivnaPublika je napisao/la:
Kako ovi Ukrajinci ne znaju da su rusi dosli samo sa dobrim namjerama da ih oslobode od njih samih Zao mi je i ovog ruskog vojnika, nije on kriv sto ga je iskomleksirani kepec poslao u drugu drzavu Bez obzira na bijes, moraju se uzdrzati od maltretiranja zarobljenika, a ovog bas tuku.
Prvo ga dobro izmlatiti, onda kasnije pošteno sve, ali prvo ga pred kamere baš razvaliti kao pokazni primjer.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|