|
|
Stranica: 165/461.
|
[ 11522 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:09 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39450 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kozojeb je napisao/la: Zrakomlat. Mljevenik Smijurija od naroda. Kako se na jeziku bošnjačkog naroda kaže kišobran i sladoled? Znaš Kozojebe i to su izmišljene riječi za tuđizme kojima su se nekada i Srbi smijali pa ih sada prihvatili kao svoje.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kozojeb je napisao/la: A čiji su Kotromanići? Hrvati garant? Ili ček, ček Srbi kažu da su njihovi. Hahahahshhahah Znamo svi koji narod ima imena Stjepan, Tvrtko, Hrvoje, Katarina, prezimena Kotromanić i Tomašević su i danas hrvatska, Hrvatinić da ne komentiramo. Sve jasno. Naravno.. Nekada su u BiH živjeli Bošnjaci koji su ostali katolici. Oni nisu imena mijenjali. Mi koji smo prešli na Islam uzeli smo muslimanska imena. To ne znači da smo izgubili identitet Bošnjaka. Ili smatraš da čovjek gubi taj identitet? Znači ako Džon koji je Britanac pređe na Islam i uzme ime Muhamed on više nije Englez/Britanac i ne smije reći da je Džon kralj Engleske i njegov kralj, ili Henri II? Koja logika. Iznenađuješ me sa svakim novim postom.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:14 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kozojeb je napisao/la: A čiji su Kotromanići? Hrvati garant? Ili ček, ček Srbi kažu da su njihovi. Hahahahshhahah Znamo svi koji narod ima imena Stjepan, Tvrtko, Hrvoje, Katarina, prezimena Kotromanić i Tomašević su i danas hrvatska, Hrvatinić da ne komentiramo. Sve jasno. Ostojici-grana kotromanica i danas postoji u dalmaciji.Ljudi su dokumentirni u veneciji i potvrdjeni kao plemici ostojici i trag im se da pratit do u 15 stoljece u dalmaiji. Tamo di zive lokalne legende pricaju o dolasku tih ostojica iz bosne :) Pobjegli od turaka svojima. Znaci nemoramo se svadjat,ostojici su odabrali pobjednike.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:16 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jah, Hrvati i Srbi došli sa Karpata, govore svojim slavenskim jezicima. Kako bolan muslimani pričaju bosanski kad nisu došli sa Karpata. Auu jbmu šah mat. Šta ti nije jasno. Mi pričamo svojim Bosanskim jezikom Vi pričate srpskim i hrvatskim.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:16 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Imali ste prebogat rječnik ko i danas. LaHko,polaHko,ćenifa. Ostale riječi su srpske i hrvatske. Ajd u obor odmori. Bježi krme kad bi vam oduzeli sve turcizme i germanizme ostao bi vam ***. Doduše izmišljate vi nove vaše riječi. Zrakomlat. Mljevenik Smijurija od naroda. ********* debilni svi narodi kupe rijeci za stvari koje nisu izmislili od drugih naroda. Da nije turcizama i germanizama imali bi autnticne slavenske rijeci seljacino sto toplu vodu nepozna. Turci nemaju svoje rijeci,to su perzijske rijeci za te pizdarije koje su oni uveli.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:17 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Znamo svi koji narod ima imena Stjepan, Tvrtko, Hrvoje, Katarina, prezimena Kotromanić i Tomašević su i danas hrvatska, Hrvatinić da ne komentiramo. Sve jasno.
Naravno.. Nekada su u BiH živjeli Bošnjaci koji su ostali katolici. Oni nisu imena mijenjali. Mi koji smo prešli na Islam uzeli smo muslimanska imena. To ne znači da smo izgubili identitet Bošnjaka. Ili smatraš da čovjek gubi taj identitet? Znači ako Džon koji je Britanac pređe na Islam i uzme ime Muhamed on više nije Englez/Britanac i ne smije reći da je Džon kralj Engleske i njegov kralj, ili Henri II? Koja logika. Iznenađuješ me sa svakim novim postom. Pa možeš ti reći da je Stjepan Tomašević Kotromanić tvoj kralj, ali si prigrlio okupatora Mehmeda koji je tome Stjepanu odrubio glavu. Tako da, djela te opovrgavaju i kažu petokolonaš. Slutim da nisi iskren kad kažeš da ti je draži tvoj kralj Stjepan nego agresor Mehmed.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:19 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Znamo svi koji narod ima imena Stjepan, Tvrtko, Hrvoje, Katarina, prezimena Kotromanić i Tomašević su i danas hrvatska, Hrvatinić da ne komentiramo. Sve jasno.
Naravno.. Nekada su u BiH živjeli Bošnjaci koji su ostali katolici. Oni nisu imena mijenjali. Mi koji smo prešli na Islam uzeli smo muslimanska imena. To ne znači da smo izgubili identitet Bošnjaka. Ili smatraš da čovjek gubi taj identitet? Znači ako Džon koji je Britanac pređe na Islam i uzme ime Muhamed on više nije Englez/Britanac i ne smije reći da je Džon kralj Engleske i njegov kralj, ili Henri II? Koja logika. Iznenađuješ me sa svakim novim postom. DA čobane! Ako pocne sjedit na podu ko konj dok jede kruh sa poda,postane kulturan ko bosnjaci onda vise nije englez.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:20 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jah, Hrvati i Srbi došli sa Karpata, govore svojim slavenskim jezicima. Kako bolan muslimani pričaju bosanski kad nisu došli sa Karpata. Auu jbmu šah mat. Šta ti nije jasno. Mi pričamo svojim Bosanskim jezikom Nije jasno kako imate slavenske riječi kad niste došli sa Karpata?
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kozojeb je napisao/la: Šta ti nije jasno. Mi pričamo svojim Bosanskim jezikom Nije jasno kako imate slavenske riječi kad niste došli sa Karpata? muk i tisina na tvoj post
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kozojeb je napisao/la: Naravno.. Nekada su u BiH živjeli Bošnjaci koji su ostali katolici. Oni nisu imena mijenjali. Mi koji smo prešli na Islam uzeli smo muslimanska imena. To ne znači da smo izgubili identitet Bošnjaka. Ili smatraš da čovjek gubi taj identitet? Znači ako Džon koji je Britanac pređe na Islam i uzme ime Muhamed on više nije Englez/Britanac i ne smije reći da je Džon kralj Engleske i njegov kralj, ili Henri II? Koja logika. Iznenađuješ me sa svakim novim postom. Pa možeš ti reći da je Stjepan Tomašević Kotromanić tvoj kralj, ali si prigrlio okupatora Mehmeda koji je tome Stjepanu odrubio glavu. Tako da, djela te opovrgavaju i kažu petokolonaš. Slutim da nisi iskren kad kažeš da ti je draži tvoj kralj Stjepan nego agresor Mehmed. Generalno ne osjećam pretjerane simpatije prema Osmanlijama. Cijenim ih sam zbog vjere. Ostalo su nas unazadili i sjebali da udarimo temelje vlastite države prije njihovog odlaska sa Balkana. Plus odveli su nam svu elitu. To ne znači da ih mrzim jer nas veže Islam. Takođe ne odričem se niti jednog našeg kralja iako nas ne veže vjera. To je jedna epoha i to se poštuje. A ti vjeruj ili ne vjeruj.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:28 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Pa možeš ti reći da je Stjepan Tomašević Kotromanić tvoj kralj, ali si prigrlio okupatora Mehmeda koji je tome Stjepanu odrubio glavu. Tako da, djela te opovrgavaju i kažu petokolonaš. Slutim da nisi iskren kad kažeš da ti je draži tvoj kralj Stjepan nego agresor Mehmed.
Generalno ne osjećam pretjerane simpatije prema Osmanlijama. Cijenim ih sam zbog vjere. Ostalo su nas unazadili i sjebali da udarimo temelje vlastite države prije njihovog odlaska sa Balkana. Plus odveli su nam svu elitu. To ne znači da ih mrzim jer nas veže Islam. Takođe ne odričem se niti jednog našeg kralja iako nas ne veže vjera. To je jedna epoha i to se poštuje. A ti vjeruj ili ne vjeruj. cije vjere? turske ili vjere kotromanica? čovik turke cijeni radi turske vire
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:29 |
|
|
ja cijenim hrvate radi našeg hrvatskog hrvatstva!
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39450 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Nisu vam oni odveli elitu nego je ta elita sama otišla jer je izgubila privilegije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:31 |
|
|
nisu oni nikad imali elitu,nemaju ni danas.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:34 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kozojeb je napisao/la: Šta ti nije jasno. Mi pričamo svojim Bosanskim jezikom Nije jasno kako imate slavenske riječi kad niste došli sa Karpata? Koje slavenske riječi. Konkretno? Svaki narod ili pleme koje je dolazilo na ova područja donosilo je običaje, kulturu pa i jezik u ovom slučaju riječi. Jezik je živa materija. Nismo mi ni germani pa imamo germanizme. Kako vi i Srbi imate toliko turcizama? Hoćeš da kažeš da ste potomci Turaka? Čudna ti je logika Kvačice. Imaš neku riječ koja se npr koristi u Italiji ili Njemačkoj a kod nas se slično izgovara. Da objasnim prosto. Narod nešto čuje, preuzme preuredi i koristi to u upotrebi. Npr hauba, slično se i piše i kod nas i kod švaba a ima isto značenje. A tuđica je.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 20:37 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije jasno kako imate slavenske riječi kad niste došli sa Karpata?
Koje slavenske riječi. Konkretno? Svaki narod ili pleme koje je dolazilo na ova područja donosilo je običaje, kulturu pa i jezik u ovom slučaju riječi. Jezik je živa materija. Nismo mi ni germani pa imamo germanizme. Kako vi i Srbi imate toliko turcizama? Hoćeš da kažeš da ste potomci Turaka? Čudna ti je logika Kvačice. Imaš neku riječ koja se npr koristi u Italiji ili Njemačkoj a kod nas se slično izgovara. Da objasnim prosto. Narod nešto čuje, preuzme preuredi i koristi to u upotrebi. Npr hauba, slično se i piše i kod nas i kod švaba a ima isto značenje. A tuđica je. rijeci imaju svi svacije ali gramatika,sintaksa ?? jezik?? ti govoris hrvatskim a mi se pitamo odakle vama iliroatlantiđanima taj jezik?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 21:03 |
|
|
Kozojeb je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije jasno kako imate slavenske riječi kad niste došli sa Karpata?
Koje slavenske riječi. Konkretno? Svaki narod ili pleme koje je dolazilo na ova područja donosilo je običaje, kulturu pa i jezik u ovom slučaju riječi. Jezik je živa materija. Nismo mi ni germani pa imamo germanizme. Kako vi i Srbi imate toliko turcizama? Hoćeš da kažeš da ste potomci Turaka? Čudna ti je logika Kvačice. Imaš neku riječ koja se npr koristi u Italiji ili Njemačkoj a kod nas se slično izgovara. Da objasnim prosto. Narod nešto čuje, preuzme preuredi i koristi to u upotrebi. Npr hauba, slično se i piše i kod nas i kod švaba a ima isto značenje. A tuđica je. Zašto govorite slavenskim jezikom kad niste stigli sa Karpata?
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 21:04 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Kozojeb je napisao/la: Koje slavenske riječi. Konkretno? Svaki narod ili pleme koje je dolazilo na ova područja donosilo je običaje, kulturu pa i jezik u ovom slučaju riječi. Jezik je živa materija. Nismo mi ni germani pa imamo germanizme. Kako vi i Srbi imate toliko turcizama? Hoćeš da kažeš da ste potomci Turaka? Čudna ti je logika Kvačice. Imaš neku riječ koja se npr koristi u Italiji ili Njemačkoj a kod nas se slično izgovara. Da objasnim prosto. Narod nešto čuje, preuzme preuredi i koristi to u upotrebi. Npr hauba, slično se i piše i kod nas i kod švaba a ima isto značenje. A tuđica je. rijeci imaju svi svacije ali gramatika,sintaksa ?? jezik?? ti govoris hrvatskim a mi se pitamo odakle vama iliroatlantiđanima taj jezik? Izgleda imaju hrvaticizme, koji čine 99% jezika.
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 21:09 |
|
|
pa da imaju 100% vokabular hrvatski ali gramatiku,sintaksu,fonemiku nekog drugog jezika onda to nebi bio hrvatski. mislim lik ne da nerazuije koncept narodnosti i nezna domace zivotinje nego nekuzi da slaveni niti drugi narodi nemogu imat izvornu rijec za turban,katanu,čevape,kalašnjikov,dovnload... to se pokupi od onoga ko ti proda izum. sta sad treba kalasnjikov na bosanskom bit izetbegov?
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 21:20 |
|
|
“Muslimanska elita” je pričala “prabosanskim” jezikom. No njihovim odlaskom u Tursku taj jezik je nestao. Boranija koja je ostala priča srpsko-hrvatskim sa elementima “prabosanskog”.
Evo par primjera “prabosanskog” sa prijevodom
Ćafir- nevjernik Fatih- osvajač Kasaba- naselje Burek- savijača sa sirom
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 22:06 |
|
|
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 22:17 |
|
|
Križarska vojska u svetoj zemlji <3 <3
|
|
Vrh |
|
|
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 22:26 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 16:54 Postovi: 1766 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Karabaja je napisao/la: Želiš se pokatoličit? Ljiljan ti je povijesno 100% katolički simbol.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 22:57 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Naša Kvačica je napisao/la: Eminencija je napisao/la: rijeci imaju svi svacije ali gramatika,sintaksa ?? jezik??
ti govoris hrvatskim a mi se pitamo odakle vama iliroatlantiđanima taj jezik? Izgleda imaju hrvaticizme, koji čine 99% jezika. Srpski jezik sa puno turcizama.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 16 ožu 2022, 23:41 |
|
|
Eminencija je napisao/la: pa da imaju 100% vokabular hrvatski ali gramatiku,sintaksu,fonemiku nekog drugog jezika onda to nebi bio hrvatski. mislim lik ne da nerazuije koncept narodnosti i nezna domace zivotinje nego nekuzi da slaveni niti drugi narodi nemogu imat izvornu rijec za turban,katanu,čevape,kalašnjikov,dovnload... to se pokupi od onoga ko ti proda izum. sta sad treba kalasnjikov na bosanskom bit izetbegov? Nauči prvo pisati. Pravilno po mogućnosti. Kakav bolan Hrvatski jezik? Kakve gluposti ti lupetaš?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|