HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 pro 2024, 13:01.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 667 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pougarje
PostPostano: 25 sij 2021, 23:37 

Izbori za načelnika

2016. Ivo Čakarić = 59.55%
2020. Ivo Čakarić = 74.50%

Čestitke sa zakašnjenjem! :klanjam

Koliko članova ima LD "Jastreb" Dobretići?

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 10:17 

MRSHO je napisao/la:
cakara je napisao/la:
sto se tice proracuna opcine...otprilike su polovica vlastiti prihodi, a polovica dotacija iz proracuna Vlade Zupanije Sredisnje Bosne...plus projekti koje ubodes, od kojih neki uopce nemaju veze sa Proracunom opcine nego idu izravno izvodjacima i sl.

do EU novaca tesko, pogotovo oko onog djela sto nama treba, a to su putovi, infrastruktura...i smece bi naravno trebalo, ali to nam je ono zadnje, poslje puta, vode, struje...

Čestitke, načelniče za odlično odrađen prvi mandat, i za pobjedu!

Imam i ja nekoliko pitanja.

Hoće li se u općinskoj kasi primjetiti pad zbog manjeg dolaska dijaspore kao posljedica epidemije i ograničenog kretanja preko granice?

Koliko, na koji način i u kojim segmentima surađujete sa općinskom vlašću u Jajcu i koliko s onom u Kneževu?

Koliko ste uspjeli u proteklom mandatu dobit od Vlade RH za vaše projekte?

I dodatak. EU neće financirati infrastrukturu, ako baš nije neka strateška dionica, most tunel. Eventualno cestzu iz nekog fonda za ruralni razvoj, ali i to teško provuć. To tražite na natječajima Vlade RH.

hvala Mrsho :)

manjak dijaspore, odma manjak novaca od PDV-a i svi imamo isti pad jer taj novac ide u istu kasu i onda se djeli po koeficijentima...npr. 63% Federaciji, pa onda od toga 8,42 općinama pa onda naša općina za ovu godinu ima koeficijent 0,07 %...a taj koeficijent se izracunava prema broju stavnovnika, pa površini opcine pa onda prema broju ucenika u OŠ

Knezevo nista, cestitamo jedni drugima Bozice i Uskrse i to je to. Jedino oko potvrda o prebivalistu za 1991. godinu malo malo saljemo upite za ljude da nam posalju sluzbeno

sa Jajcom imamo suradnju dobro....tj prije svega sa hrvatskom politikom...s opcinom ono sto zajednicko imamo takodjer nema problema...dio opcine Jajce mi napajamo sa svojom vodom...ima vise od 20 prikljucaka, ima rudnik boksita, ima SKi Centar...opcina Jajce ne zeli sudjelovati u prosirenju mreze jer javilo nam se jos cca 30 korisnika koji bi nasu vodu uzeli...kazu tko ima gradjevinsku dozvolu opcina ce mu platit prikljucak, a naravno nema je nitko....

u proteklom mandatu Vlada RH dala nam je vise od 500 tisuca kn za projekte....2 faze asfalta Orašac, sanitarni čvorovi OŠ, krov ambulanta, stolarija škola, sufinanciranje nabavke kombija....puno im hvala, prije toga 7 godina nismo dobili ništa

to za EU znam, mi smo sad u takvom statusu da samo infrastrukturu od strateske vaznosti financiraju...nama bi ulazak u EU bio spas....jer ovima tempom godisnje cca 1% putova uspijemo asfaltirati, a 85% su nam makadami

druga stvar, lakse kretanje stanovnistva...nasih je po EU vise od 10 tisuca i puno bi lakse se dolazilo prolazilo....samo da nema granice na Savi koliko bi bilo lakse a kamo li konkretni projekti

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 10:37 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Čestitke i od mene, nastavi kako si i do sad radio.

Da se vratim na EU fondove, rekao sma ja odma da je to malo nesto i tesko dobit ali nije da ne postoji mogucnost.
Odma sam i rekao da je tu najlakse dobit za neke ekoloske projekte.

malo me stid i pitat, jel i dalje nemate trgovinu u opcini ?

tako nekako...bude neki x natjecaja, sto od EU sto od neki organizacija, veleposlanstava itd, i tu bi se moglo razno raznih novaca dobiti za projekte, samo sto su to neki žnj projekti, barem iz nase perspektive...sta ce nam pametna klupa u blatu? treba prvo makadam dobar, ako se vec asfalt ne more...sta ce mi fontane ako vise od pola kuca nema vode...ili ono neki natjeci za prava zena, ugrozene skupine - one znate vec koje :D

mi za infrastrukturu imamo projektne dokumentacije vise od 5-6 mil maraka...a realno godisnje otkinemo 100-200 tisuca maraka

bez dobre koncesije, nema ni stabilne opcine i proracuna...a sa time mozes nesto ljudima i ponudit vise, razlog vise da tu zivi...pa na neki nacin i sufinancirat tu trgovinu koje nema...sad zamisli samo koliko mi drva vise potrosimo nego neko u Jajcu il Travniku...ili koliko snjega vise moramo raskidat? prosjecan Pougarac ja mislim da zimi raskida 2-3 duluma snjega...to ti je svaka 3-4 dan po sat vremena raskidavanja...onda stavljaj lance, skidaj lance....rastrkane kuce, svaka svoj put ima

i nama stvara probleme...ocistis put, pune vitrat, zamete , zbije ga, ima sta pikamer razbijat....mi bi sve proracunske pare mogli u ciscenje snjega potrosit i opet to ne bi bilo idealno, ali eto varekas se

ipak stvari idu na bolje...vidi se...tren je dobar kreno, obnove kuce kako gdje infrastrukturu privedemo svrsi ili ovo sto smo zemlju rijesavali je isto jedan veliki plus (2/5 opcine rijeseno)...sad ova korona...pitaj Boga sta ce ispast na kraju...ali opet sam veci optimist za nas u Pougarju nego za one u Munchenu i okolici :D

Vrh

PostPostano: 28 sij 2021, 10:48 

Glazbenik je napisao/la:
Izbori za načelnika

2016. Ivo Čakarić = 59.55%
2020. Ivo Čakarić = 74.50%

Čestitke sa zakašnjenjem! :klanjam

Koliko članova ima LD "Jastreb" Dobretići?

iskren i posten rad se cijeni zato i takvi rezultati

sto se tice lovackog drustva, ne znam tocno koliko ima jer nisam u tim vodama

Vrh

PostPostano: 30 kol 2021, 19:28 

Vrh

PostPostano: 31 kol 2021, 09:52 

Rika sv Vida je napisao/la:

Ko je izvodac radova ?
@Cakara, jeste izvukli sta od njih da zaposle nesto vasi ljudi dok se tu radi?

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2021, 11:02 

Rika sv Vida je napisao/la:

Naš forumaš je načelnik. :001_smile

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2021, 09:55 

Izvodjac radova, tvrtka Adzic asfalt iz Žepča :HercegBosanac

U Pougarju muskih gotovo da nema da ne rade...u svakom drustvu imas onaj neki dio koji na birou, a realno nije nizasto ne vrijedi, sto se posla tice, nemas od njega nikakve koristi...jos taj rat, pa ptsp, pa neki logore prosli, neki sami od sebe na svoju ruku...ocu reci, tko hoce i moze da radi, taj vec i radi

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2021, 22:31 

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2021, 22:36 

Robbie MO je napisao/la:
Naš forumaš je načelnik. :001_smile

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 23 ruj 2021, 16:31 

Izvor: https://www.artinfo.ba/index.php/vijest ... cbbETRpBwo

(FOTO) Načelnici Srednjobosanske županije posjetili načelnika Općine Dobretići

slika

Načelnici Srednjobosanske županije iz reda HDZ-a posjetili su Općinu Dobretići i načelnika ove općine, Ivu Čakarića.

Načelnika Dobretića je posjetio posjetio načenik Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo, načelnik Općine Kreševo, Renato Pejak, načelnik Općine Kiseljak, Mladen Mišurić-Ramljak, dok je načelnik Općine Vitez, Boris Marjanović opravdano bit odsutan.

Radi se o redovitom susretu načelnika s ciljem kontinuiranog rada na zajedničkim projektima i ciljevima.

Domaćin sastanka, Ivo Čakarić zahvalio je načelnicima na posjeti i podršci, a pored općinskih prostorija načelnici su posjetili i župnu crkvu svetog Ante Padovanskog.

slika

Vrh

PostPostano: 29 stu 2021, 13:52 

pozdrav, planiram za NG na na Babanovac na Vlašiću. Koliko vidim glavna cesta ide kroz Pougarje prema Travniku. Kakav je put iz Pougarja za Jajce, možda bi skoknuli do Jajca jedan dan. Ali ako je loš put + zimski uvjeti..

Vrh

PostPostano: 29 stu 2021, 14:22 

vin09mon je napisao/la:
pozdrav, planiram za NG na na Babanovac na Vlašiću. Koliko vidim glavna cesta ide kroz Pougarje prema Travniku. Kakav je put iz Pougarja za Jajce, možda bi skoknuli do Jajca jedan dan. Ali ako je loš put + zimski uvjeti..

Čitavo Pougarje gravitira Jajcu, svaki dan narod putuje u Jajce na posao, a djeca idu u školu, tako da se sigurno cesta održava redovno. Puno kritičnija je cesta od Pougarja do Travnika

Vrh

PostPostano: 29 stu 2021, 14:23 

znači ova glavna cesta koja ide od Kneževa prema Travniku je loša?
jer gmaps daje taj put kao glavni za Vlašić

Vrh

PostPostano: 30 stu 2021, 03:49 

vin09mon je napisao/la:
znači ova glavna cesta koja ide od Kneževa prema Travniku je loša?
jer gmaps daje taj put kao glavni za Vlašić

Pitaj cakaru na FB.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2021, 19:57 

vin09mon je napisao/la:

Glavna cesta je Banja Luka Čelinac Kotor Varoš Kneževo Travnik. Ne znam odakle dolaziš, Eu, Hr? Sa Babanovca se spustiš u Turbe pa preko Donjeg Vakufa odeš do Jajca.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2021, 20:25 

iz Koprivnice

navigacija mi daje da je pola sata bliže preko BL, Jagara i Skendera nego preko Kotor Varoša

Vrh

PostPostano: 01 pro 2021, 20:40 

vin09mon je napisao/la:
iz Koprivnice

navigacija mi daje da je pola sata bliže preko BL, Jagara i Skendera nego preko Kotor Varoša

Preko Kotor Varoši je bolji put, nov asfalt, manje krivina i kamenja na putu.
Ako zavali snijeg, onda je najbolje iz Banja Luke produžiti prema Jajcu - D. Vakuf - Turbe - Babanovac.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2022, 21:55 

Pozdrav svima a naročito načelnika Čakariću.

Čuvajte onaj rajski biser gori kod vas, jaran mi je pokazao nekoliko slika tog kraja, ma divota brate.
Nema kamena ko kod nas u Hercegovini ili Dalmaciji :zubati

Načelniče, moj jaro (Dražetić) je kao klinac došao u Švabiju, a ove godine se vraća za uvik u rodni kraj.
Pajdo je još u godinama da more nać nevistu i da vam poboljša statistiku :-)

Svakako ću ga positit.

Srdačan pozdrav iz Ljubuškog

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 17:30 

Lijep prilog RTVHB o ovom našem kraju. Imamo tu i našeg Čakaru. :)

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 18:03 

Bome Čakari vlast godi izgleda. Ubucio se. :D

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 23:27 

nije to sto mislis....oženio se pa.... :D

evo u 5 godina, sa 91, na 101 :D zahtjevan posao, moras imat pleća za nosit sa izazovima

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 23:39 

Vukčić-Kosača je napisao/la:
Pozdrav svima a naročito načelnika Čakariću.

Čuvajte onaj rajski biser gori kod vas, jaran mi je pokazao nekoliko slika tog kraja, ma divota brate.
Nema kamena ko kod nas u Hercegovini ili Dalmaciji :zubati

Načelniče, moj jaro (Dražetić) je kao klinac došao u Švabiju, a ove godine se vraća za uvik u rodni kraj.
Pajdo je još u godinama da more nać nevistu i da vam poboljša statistiku :-)

Svakako ću ga positit.

Srdačan pozdrav iz Ljubuškog

Hmm, tko bi to mogao biti...inace znam cijela obiteljsta stabla, bolje nego moji vrsnjaci iz pojedinih obitelji :D

Prije misec dana nam se vratio jedan bračni par iz Njemačke, a otišli su '92. kao dica. Sad imaju 2 dice. Nemaju ni kuce, pa ce pravit na njegovom svom starom ognjištu. Vraca se u selo Zasavicu, u kojoj koliko znam od rata nije ni bilo dice, a evo sad ce biti. Razlog, nece da se cijepe, i nece da se truju hranom. Oce domace. Evo danas bas skupa jeli pastrmke sa Ugra.

Vrh

PostPostano: 06 vel 2022, 23:51 

Ovih dana medijima se vrte vijesti o nastupu Hrvatske na ZOI, po prvo puta u brzoklizanju...predstavnik je naša Pougarka Valentina Aščić sa adresom u Zagrebu

Iz fine obitelji. Najstarija od šestero dice. Otac mislim da je prvo bio HV, pa onda ovdje u HVO. Bas mi je zet pricao kako ih je spasio kad je padalo Jajce. Kasnije cini mi se da je bio u 7. gardijskoj...njen stric Petar je poginuo u HVO-u, u Rami 93. godine

https://hr.n1info.com/sport-klub/ostali ... -povijest/

Vrh

PostPostano: 07 vel 2022, 00:04 

Pretpostavljao sam da je vaša. Znam da je to prezime od tamo. :palacgore1

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 667 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: