|
|
Stranica: 2/9.
|
[ 209 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:13 |
|
|
mateb je napisao/la: Vi zbilja mislite da političari iz RH ne znaju osnovne stvari o BiH?
Koja naiva... Znaju, mene zanima, kako su godinama radili neki političari protiv Hrvata (primjer Mesić) kako je moguće da Milanović daje potporu SDP-u, mislim ono, kako to mogu raditi Hrvatima (znači svome narodu svjesno odnemagati), mislim da je bolje pustiti većinu da misli da RH političari nemaju pojma o BiH, to izaziva manje frustracije, a da znaju, naravno da znaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:14 |
|
|
|
Nije isto nepoznavanje pojedinih sela kod pregovora o razgraničenju u Daytonu (mada se pitam što su tamo radili Zubak i kompanija) i nepoznavanje elementarnih činjenica o BiH koje i običan čovjek trudbenik može saznati u pola sata guglanja.
Kad se tome doda činjenica da je RH puna BiH Hrvata i da, općenito, na ovim našim prostorima svatko zna sve o svakome, jasno je da su razlozi za ovakvu politiku negdje drugdje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:16 |
|
|
bonfif je napisao/la: mateb je napisao/la: Vi zbilja mislite da političari iz RH ne znaju osnovne stvari o BiH?
Koja naiva... Znaju, mene zanima, kako su godinama radili neki političari protiv Hrvata (primjer Mesić) kako je moguće da Milanović daje potporu SDP-u, mislim ono, kako to mogu raditi Hrvatima (znači svome narodu svjesno odnemagati), mislim da je bolje pustiti većinu da misli da RH političari nemaju pojma o BiH, to izaziva manje frustracije, a da znaju, naravno da znaju. Nije bolje, zato što su razlozi iz kojih oni to rade partikularistički interesi pojedinih skupina, koji se nikako ne mogu proširiti na većinu stanovnika RH. Dakle, treba pravilno dijagnosticirati problem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:20 |
|
|
|
Servus dragi Zagreb moj, kaj se skrivlješ v magli toj... Uvijek rado idem u Zagreb po sve pa i po pamet.
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:21 |
|
|
bonfif je napisao/la: mateb je napisao/la: Vi zbilja mislite da političari iz RH ne znaju osnovne stvari o BiH?
Koja naiva... Znaju, mene zanima, kako su godinama radili neki političari protiv Hrvata (primjer Mesić) kako je moguće da Milanović daje potporu SDP-u, mislim ono, kako to mogu raditi Hrvatima (znači svome narodu svjesno odnemagati), mislim da je bolje pustiti većinu da misli da RH političari nemaju pojma o BiH, to izaziva manje frustracije, a da znaju, naravno da znaju. Kako to da premijer ZHŽ surađuje s SDPom, a visoki dužnosnici njegove stranke najavljuju i moguću koaliciju? Kako to da kad najjača stranka u Hrvata poziva na jedinstvo i čvrst , jedinstven i ozbiljan stav pred ustavne promjene i formiranje vlasti, premijer tvoje županije sabotira i kaže da može ako će Modriča i Derventa biti u sporazumu za suradnju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:24 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: bonfif je napisao/la: Znaju, mene zanima, kako su godinama radili neki političari protiv Hrvata (primjer Mesić) kako je moguće da Milanović daje potporu SDP-u, mislim ono, kako to mogu raditi Hrvatima (znači svome narodu svjesno odnemagati), mislim da je bolje pustiti većinu da misli da RH političari nemaju pojma o BiH, to izaziva manje frustracije, a da znaju, naravno da znaju.
Kako to da premijer ZHŽ surađuje s SDPom, a visoki dužnosnici njegove stranke najavljuju i moguću koaliciju? Kako to da kad najjača stranka u Hrvata poziva na jedinstvo i čvrst , jedinstven i ozbiljan stav pred ustavne promjene i formiranje vlasti, premijer tvoje županije sabotira i kaže da može ako će Modriča i Derventa biti u sporazumu za suradnju? Bolan šta mene stavljaš u kontekst s BIVŠIM druže zaba BIVŠIM premijerom županije, mislim da sam jasan po tom pitanju a i po pitanju eventualne suradnje s SDP-om, dragi moj Uni, inače zadnjih par postova moram prmjetiti da nisu na tvom nivou, možda koja rakijica ili si nešto ljut, ali nemoj pobogu mene svrstavati u ovakve priče 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:41 |
|
|
bonfif je napisao/la: Bolan šta mene stavljaš u kontekst s BIVŠIM druže zaba BIVŠIM premijerom županije, mislim da sam jasan po tom pitanju a i po pitanju eventualne suradnje s SDP-om, dragi moj Uni, inače zadnjih par postova moram prmjetiti da nisu na tvom nivou, možda koja rakijica ili si nešto ljut, ali nemoj pobogu mene svrstavati u ovakve priče  Ma ne dovodim tebe u nikakv kontekst, ti si inače lijepo napredovao, ali evo sad si malo pobacio, pokušavam ti reći da je zanimljivo kako tebe čudi što Milanović daje sestrinskoj stranci potporu, a nije ti čudno da HSP i bivši premijer ZHŽ priprema koaliciju s SDPom. Sve to ne samo da je čudno , nego je i problem jer pokazuje da "naš čovik" nije u stanju sagledati bit problema, a pogotovo nije u stanju riješiti problem! Okretanje sebi ne znači odjebati sve pa i dokazane prijatelje, nego shvatiti problem, donijeti strategiju rješenja problema i poduzeti sve da dobijemo podršku od onijh koji žele i mogu pomoći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:48 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 13:06 Postovi: 1606 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
mateb je napisao/la: Vi zbilja mislite da političari iz RH ne znaju osnovne stvari o BiH?
Koja naiva... Ja zbilja mislim da oni znaju osnovne stvari ali i da to nije dovoljno. BiH je kompleksna država kompleksne povjesti i bilo tko ko se ozbiljno bavi problemima u toj državi mora znati puno toga. A političari iz RH niti ih je toliko briga niti imaju vlastitog interesa ekonomske prirode da se time bave. Da je sreće to se nas Hrvata iz BiH niti nebi trebalo toliko ticati ali u ova Daytonska govna se nismo sami uvalili. Apsolutno ne treba ići po pamet u Zagreb jer nevjerujem da se tamo može dobiti neki pametan savjet a pitanje je da li se interesi RH i Hrvata u BiH preklapaju u dovoljnoj mjeri uopće.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 21:54 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: bonfif je napisao/la: Bolan šta mene stavljaš u kontekst s BIVŠIM druže zaba BIVŠIM premijerom županije, mislim da sam jasan po tom pitanju a i po pitanju eventualne suradnje s SDP-om, dragi moj Uni, inače zadnjih par postova moram prmjetiti da nisu na tvom nivou, možda koja rakijica ili si nešto ljut, ali nemoj pobogu mene svrstavati u ovakve priče  Ma ne dovodim tebe u nikakv kontekst, ti si inače lijepo napredovao, ali evo sad si malo pobacio, pokušavam ti reći da je zanimljivo kako tebe čudi što Milanović daje sestrinskoj stranci potporu, a nije ti čudno da HSP i bivši premijer ZHŽ priprema koaliciju s SDPom. Sve to ne samo da je čudno , nego je i problem jer pokazuje da "naš čovik" nije u stanju sagledati bit problema, a pogotovo nije u stanju riješiti problem! Okretanje sebi ne znači odjebati sve pa i dokazane prijatelje, nego shvatiti problem, donijeti strategiju rješenja problema i poduzeti sve da dobijemo podršku od onijh koji žele i mogu pomoći. Ma slažem se ja s tobom (većinom), uvijek kažem da trebamo počisititi prvo u svome dvorištu (a i sam sam napisao na desetke postova o HSP-u i Lijanovićima, tako da pogrešno zaključuješ da me ne čude ovi "naši"), inače ništa od svega, nego tema je Hrvatska, jbg znaš kada se priča o Hrvatskoj da mi to ovamo doživljavamo na poseban način (koliko god glumili uvijek gledamo što će Hrvatska), a mi smo ako ti išta znači gov*a ista kao ona u Hrvatskoj, možda i veća, jer je u BH ostalo jedino što je moglo, prefrgani do beskraja, da je netko drugi umjesto nas ovdje davno bi nestao... ali da ne idemo u off, uglavnom, bez obzira kakvi smo uglavnom nas je krasilo zajedništvo i slični ako ne i identični stavovi po pitanjima koja su krucijalna po nas (uglavnom pogledi prema državi), a zašto nam se ovo događa.. hmmm, svatko ima svoje verzije, mišljena sam da je i ovaj raskol među Hrvatima napravljen smišljeno, tako da se dobro i držimo koga sve imamo protiv sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:02 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24973 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
mateb je napisao/la: Nije isto nepoznavanje pojedinih sela kod pregovora o razgraničenju u Daytonu (mada se pitam što su tamo radili Zubak i kompanija) i nepoznavanje elementarnih činjenica o BiH koje i običan čovjek trudbenik može saznati u pola sata guglanja.
Kad se tome doda činjenica da je RH puna BiH Hrvata i da, općenito, na ovim našim prostorima svatko zna sve o svakome, jasno je da su razlozi za ovakvu politiku negdje drugdje. Mislim jedno krucijalno nepoznavanje. Srži genezu BiH i BiH naroda. Kako je onda Tuđmanu promaklo ime Bošnjaci (oko kojih i nije bilo pregovora nego je prihvaćeno bez velikih prijepora - prijepora je bilo oko drugih stvari). A Bošnjak = arhaično Bosanac, Bosna - najčešći sinonim za BiH u svijetu. Gotovo se u pravilu koristi. Koliko su primjerice Kotromanići involvirani u službenu povijest Hrvata? Koliko političke i medijske elite poznaje BiH politički sustav? Zna li Jadranka i Milanović ili bilo tko osnove izbornog sustava i razina vlasti u BiH? Kako da većina političke, novinarske elite za BiH kaže samo nepravilno Bosna u službenoj komunikaciji? Koliko se u udžbenicima u Hrvatskoj uči o BiH (državi jedinoj na svijetu, gdje su Hrvati još temeljni narod)? Koliko ulica nosi po humskim i bosanskim velikašima po hrvatskim gradovima, jer su oni naša povijest, nas BiH Hrvata? Da ne govorim o provođenoj politici, skraćeno rečeno - ko vas jebe, vi ste manje bitni. Pa je bitnije naseliti BiH Hrvate u vukojebine Gračaca, Korenice, Knina ili Obrovca nego da ostanu u Središnjoj Bosni. Ili najbitnija stvar je u Daytonu bilo ispregovarati DGG radi zaštite zaleđine Hrvatskoj, ostalo je bilo paušalno i okoprilike s manje natezanja. Ili Blaškićeva skupina je mogla u Haag, ali nitko iz Hrvatske, dok je bio Tuđman živ.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:14 |
|
|
bonfif je napisao/la: zašto nam se ovo događa.. hmmm, svatko ima svoje verzije, mišljena sam da je i ovaj raskol među Hrvatima napravljen smišljeno, tako da se dobro i držimo koga sve imamo protiv sebe. Evo vidiš, kažem ja da si lijepo napredovao! Kad sam bio na jednom sastanku s HSSovcima i na samom početku Oni:" Tuđman prodo POsavinu", ja :"Doviđenja"! Poslije čujem , njih zanimajuTG , LI i srednja Bosna, jer bi Hercegovci nas sve prodali i izdali kao što su i dosad ! Eto to ti je ta opasna i paklenski smišljena priča podjela pripremljena za naivne. Znači imaš ideju jedistva hr naroda s jedne strane(zahvaljujući čemu imamo HR i još smo uopće u BiH) i ideju razdora i nestanka hr naroda s druge strane ,koja dobiva sve više poklonika i koja nam opasno prijeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:22 |
|
|
lider30 je napisao/la: mateb je napisao/la: Nije isto nepoznavanje pojedinih sela kod pregovora o razgraničenju u Daytonu (mada se pitam što su tamo radili Zubak i kompanija) i nepoznavanje elementarnih činjenica o BiH koje i običan čovjek trudbenik može saznati u pola sata guglanja.
Kad se tome doda činjenica da je RH puna BiH Hrvata i da, općenito, na ovim našim prostorima svatko zna sve o svakome, jasno je da su razlozi za ovakvu politiku negdje drugdje. Mislim jedno krucijalno nepoznavanje. Srži genezu BiH i BiH naroda. Kako je onda Tuđmanu promaklo ime Bošnjaci (oko kojih i nije bilo pregovora nego je prihvaćeno bez velikih prijepora - prijepora je bilo oko drugih stvari). A Bošnjak = arhaično Bosanac, Bosna - najčešći sinonim za BiH u svijetu. Gotovo se u pravilu koristi. Koliko su primjerice Kotromanići involvirani u službenu povijest Hrvata? Koliko političke i medijske elite poznaje BiH politički sustav? Zna li Jadranka i Milanović ili bilo tko osnove izbornog sustava i razina vlasti u BiH? Kako da većina političke, novinarske elite za BiH kaže samo nepravilno Bosna u službenoj komunikaciji? Koliko se u udžbenicima u Hrvatskoj uči o BiH (državi jedinoj na svijetu, gdje su Hrvati još temeljni narod)? Koliko ulica nosi po humskim i bosanskim velikašima po hrvatskim gradovima, jer su oni naša povijest, nas BiH Hrvata? Da ne govorim o provođenoj politici, skraćeno rečeno - ko vas jebe, vi ste manje bitni. Pa je bitnije naseliti BiH Hrvate u vukojebine Gračaca, Korenice, Knina ili Obrovca nego da ostanu u Središnjoj Bosni. Ili najbitnija stvar je u Daytonu bilo ispregovarati DGG radi zaštite zaleđine Hrvatskoj, ostalo je bilo paušalno i okoprilike s manje natezanja. Ili Blaškićeva skupina je mogla u Haag, ali nitko iz Hrvatske, dok je bio Tuđman živ. Što se imena "Bošnjaci" tiče, Tuđman sigurno nije bio u poziciji da im ga zabrani. Jedino se, eventualno, moglo diplomatskim kanalima napraviti više da se objasni javnosti na zapadu prava situacija. Međutim, kako to postići, kad je RH već dobila imidž agresora na BiH, rušitelja spomenika kulture itd.? Ono što, očito, nije jasno, je da današnji HDZ vodi ovakvu politiku jer su svi ljudi s kičmom očišćeni iz njega zaslugom, prvenstveno, Sanadera. Ostali su oni koji i za izbor sakoa idu u Brussel po upute. S druge strane su potomci "elite" koja je padom Yuge izgubila puno privilegija, i to ne mogu probaviti, a za sve okrivljuju desničare nacionaliste utjelovljenje u omrznutim Hercegovcima. Ukratko, oni nisu ni došli do faze u kojoj bi poznavanje institucionalne strukture BiH postalo relevantno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:23 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2010, 20:40 Postovi: 1556 Lokacija: Zaljev svinja
|
lider30 je napisao/la: mateb je napisao/la: Nije isto nepoznavanje pojedinih sela kod pregovora o razgraničenju u Daytonu (mada se pitam što su tamo radili Zubak i kompanija) i nepoznavanje elementarnih činjenica o BiH koje i običan čovjek trudbenik može saznati u pola sata guglanja.
Kad se tome doda činjenica da je RH puna BiH Hrvata i da, općenito, na ovim našim prostorima svatko zna sve o svakome, jasno je da su razlozi za ovakvu politiku negdje drugdje. Mislim jedno krucijalno nepoznavanje. Srži genezu BiH i BiH naroda. Kako je onda Tuđmanu promaklo ime Bošnjaci (oko kojih i nije bilo pregovora nego je prihvaćeno bez velikih prijepora - prijepora je bilo oko drugih stvari). A Bošnjak = arhaično Bosanac, Bosna - najčešći sinonim za BiH u svijetu. Gotovo se u pravilu koristi. Koliko su primjerice Kotromanići involvirani u službenu povijest Hrvata? Koliko političke i medijske elite poznaje BiH politički sustav? Zna li Jadranka i Milanović ili bilo tko osnove izbornog sustava i razina vlasti u BiH? Kako da većina političke, novinarske elite za BiH kaže samo nepravilno Bosna u službenoj komunikaciji? Koliko se u udžbenicima u Hrvatskoj uči o BiH (državi jedinoj na svijetu, gdje su Hrvati još temeljni narod)? Koliko ulica nosi po humskim i bosanskim velikašima po hrvatskim gradovima, jer su oni naša povijest, nas BiH Hrvata? Da ne govorim o provođenoj politici, skraćeno rečeno - ko vas jebe, vi ste manje bitni. Pa je bitnije naseliti BiH Hrvate u vukojebine Gračaca, Korenice, Knina ili Obrovca nego da ostanu u Središnjoj Bosni. Ili najbitnija stvar je u Daytonu bilo ispregovarati DGG radi zaštite zaleđine Hrvatskoj, ostalo je bilo paušalno i okoprilike s manje natezanja. Ili Blaškićeva skupina je mogla u Haag, ali nitko iz Hrvatske, dok je bio Tuđman živ. Kakve su ovo gluposti? Kako Hrvati mogu braniti drugom narodu pravo na nacionalno ime? Tako nešto ni Srbima nije palo na pamet. Ispali bismo smiješnima. Nitko iz Hrvatske nije izručen jer tada nije bio ni optužen. Iz Gračaca ili Korenice može otići nazad svatko, nisu to zatvoreni gradovi iz doba SSSr-a. A Tuđman se borio da se to tvoje "zaleđe" razmjeni sa Srbima, u čemu je djelomično i uspio. Tvoji postovi su puni nerazumjevanja i mržnje prema Hrvatskoj. E da, u Zagrebu kod Stare džamije imaš Ulicu kralja Tvrtka, Kulina bana, mislim i Hrvoja, kraljice Katarine itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:31 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mislim jedno krucijalno nepoznavanje. Srži genezu BiH i BiH naroda. Kako je onda Tuđmanu promaklo ime Bošnjaci (oko kojih i nije bilo pregovora nego je prihvaćeno bez velikih prijepora - prijepora je bilo oko drugih stvari). A Bošnjak = arhaično Bosanac, Bosna - najčešći sinonim za BiH u svijetu. Gotovo se u pravilu koristi. Koliko su primjerice Kotromanići involvirani u službenu povijest Hrvata? Koliko političke i medijske elite poznaje BiH politički sustav? Zna li Jadranka i Milanović ili bilo tko osnove izbornog sustava i razina vlasti u BiH? Kako da većina političke, novinarske elite za BiH kaže samo nepravilno Bosna u službenoj komunikaciji? Koliko se u udžbenicima u Hrvatskoj uči o BiH (državi jedinoj na svijetu, gdje su Hrvati još temeljni narod)? Koliko ulica nosi po humskim i bosanskim velikašima po hrvatskim gradovima, jer su oni naša povijest, nas BiH Hrvata?
Da ne govorim o provođenoj politici, skraćeno rečeno - ko vas jebe, vi ste manje bitni. Pa je bitnije naseliti BiH Hrvate u vukojebine Gračaca, Korenice, Knina ili Obrovca nego da ostanu u Središnjoj Bosni. Ili najbitnija stvar je u Daytonu bilo ispregovarati DGG radi zaštite zaleđine Hrvatskoj, ostalo je bilo paušalno i okoprilike s manje natezanja. Ili Blaškićeva skupina je mogla u Haag, ali nitko iz Hrvatske, dok je bio Tuđman živ.
Kakve su ovo gluposti? Kako Hrvati mogu braniti drugom narodu pravo na nacionalno ime? Tako nešto ni Srbima nije palo na pamet. Ispali bismo smiješnima. Nitko iz Hrvatske nije izručen jer tada nije bio ni optužen. Iz Gračaca ili Korenice može otići nazad svatko, nisu to zatvoreni gradovi iz doba SSSr-a. A Tuđman se borio da se to tvoje "zaleđe" razmjeni sa Srbima, u čemu je djelomično i uspio. Tvoji postovi su puni nerazumjevanja i mržnje prema Hrvatskoj. E da, u Zagrebu kod Stare džamije imaš Ulicu kralja Tvrtka, Kulina bana, mislim i Hrvoja, kraljice Katarine itd. Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:37 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Kakve su ovo gluposti? Kako Hrvati mogu braniti drugom narodu pravo na nacionalno ime? Tako nešto ni Srbima nije palo na pamet. Ispali bismo smiješnima. Nitko iz Hrvatske nije izručen jer tada nije bio ni optužen. Iz Gračaca ili Korenice može otići nazad svatko, nisu to zatvoreni gradovi iz doba SSSr-a. A Tuđman se borio da se to tvoje "zaleđe" razmjeni sa Srbima, u čemu je djelomično i uspio. Tvoji postovi su puni nerazumjevanja i mržnje prema Hrvatskoj. E da, u Zagrebu kod Stare džamije imaš Ulicu kralja Tvrtka, Kulina bana, mislim i Hrvoja, kraljice Katarine itd.
Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može. Prvo je nužno međusobno razgraničiti politiku RH iz devedesetih i politiku od 2000. do danas. Ako je ikako moguće, argumentima, a ne parolama.... Divlja svinja je dao nekoliko konkretnih argumenata pa da vidimo koji će biti odgovor na njih. Bez etiketiranja s obje strane, po mogućnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24973 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
divlja svinja je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mislim jedno krucijalno nepoznavanje. Srži genezu BiH i BiH naroda. Kako je onda Tuđmanu promaklo ime Bošnjaci (oko kojih i nije bilo pregovora nego je prihvaćeno bez velikih prijepora - prijepora je bilo oko drugih stvari). A Bošnjak = arhaično Bosanac, Bosna - najčešći sinonim za BiH u svijetu. Gotovo se u pravilu koristi. Koliko su primjerice Kotromanići involvirani u službenu povijest Hrvata? Koliko političke i medijske elite poznaje BiH politički sustav? Zna li Jadranka i Milanović ili bilo tko osnove izbornog sustava i razina vlasti u BiH? Kako da većina političke, novinarske elite za BiH kaže samo nepravilno Bosna u službenoj komunikaciji? Koliko se u udžbenicima u Hrvatskoj uči o BiH (državi jedinoj na svijetu, gdje su Hrvati još temeljni narod)? Koliko ulica nosi po humskim i bosanskim velikašima po hrvatskim gradovima, jer su oni naša povijest, nas BiH Hrvata?
Da ne govorim o provođenoj politici, skraćeno rečeno - ko vas jebe, vi ste manje bitni. Pa je bitnije naseliti BiH Hrvate u vukojebine Gračaca, Korenice, Knina ili Obrovca nego da ostanu u Središnjoj Bosni. Ili najbitnija stvar je u Daytonu bilo ispregovarati DGG radi zaštite zaleđine Hrvatskoj, ostalo je bilo paušalno i okoprilike s manje natezanja. Ili Blaškićeva skupina je mogla u Haag, ali nitko iz Hrvatske, dok je bio Tuđman živ.
Kakve su ovo gluposti? Kako Hrvati mogu braniti drugom narodu pravo na nacionalno ime? Tako nešto ni Srbima nije palo na pamet. Ispali bismo smiješnima. Nitko iz Hrvatske nije izručen jer tada nije bio ni optužen. Iz Gračaca ili Korenice može otići nazad svatko, nisu to zatvoreni gradovi iz doba SSSr-a. A Tuđman se borio da se to tvoje "zaleđe" razmjeni sa Srbima, u čemu je djelomično i uspio. Tvoji postovi su puni nerazumjevanja i mržnje prema Hrvatskoj. E da, u Zagrebu kod Stare džamije imaš Ulicu kralja Tvrtka, Kulina bana, mislim i Hrvoja, kraljice Katarine itd. Tvoje neznanje te ne iskupljuje. Kako Grci brane ime Makedoncima, i to još ime koje je nastalo puno prirodnije i koje je puno starije, nego ovo nastalo glasovanjem u Holiday innu potaknutim od SDA. Ime se ospori ili se da zazvrat, primjerice entitet sa hrvatskim predznakom. Nitko nikome ne brani naciju, imena se brane i nije to nešto, zašto se ne zna u svijetu. Mislim unijeti u nas Federaciju s Muslimanima ostaviti masu podijeljenih nadležnosti, pa onda ozakoniti u Washingtonu i Daytonu ime, koje nigdje dotad nije bilo u službenim dokumentima je povijesni promašaj. Ostalo - nije tih nekoliko sporednih ulica u Zagrebu nije pravilo ili nešto za dostojno odgovora. Ne znam po čemu mrzim Hrvatsku, ako pokušavam objektivno sagledati situaciju? Vi iz Hrvatske se odmah dižete na zadnje noge.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:39 |
|
|
hercegovac1981 je napisao/la: divlja svinja je napisao/la: Kakve su ovo gluposti? Kako Hrvati mogu braniti drugom narodu pravo na nacionalno ime? Tako nešto ni Srbima nije palo na pamet. Ispali bismo smiješnima. Nitko iz Hrvatske nije izručen jer tada nije bio ni optužen. Iz Gračaca ili Korenice može otići nazad svatko, nisu to zatvoreni gradovi iz doba SSSr-a. A Tuđman se borio da se to tvoje "zaleđe" razmjeni sa Srbima, u čemu je djelomično i uspio. Tvoji postovi su puni nerazumjevanja i mržnje prema Hrvatskoj. E da, u Zagrebu kod Stare džamije imaš Ulicu kralja Tvrtka, Kulina bana, mislim i Hrvoja, kraljice Katarine itd.
Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može.  Negdje se slažem s Liderom a u nečemu s Zabom, i jedan i drugi imaju pravo po pojedinim stvarima, sredina je valjda negdje između.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:43 |
|
|
bonfif je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može.  Negdje se slažem s Liderom a u nečemu s Zabom, i jedan i drugi imaju pravo po pojedinim stvarima, sredina je valjda negdje između. Sredina je najlakša za oprati sasvjest i ne unositi se u dubinu nečega, a ne mora biti ni blizu istine. Zašto bi sredina bila zadovoljavajući odgovor u svakoj diskusiji? Nije i većinom nije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:44 |
|
|
lider30 je napisao/la: bonfif je napisao/la:  Negdje se slažem s Liderom a u nečemu s Zabom, i jedan i drugi imaju pravo po pojedinim stvarima, sredina je valjda negdje između. Sredina je najlakša za oprati sasvjest i ne unositi se u dubinu nečega, a ne mora biti ni blizu istine. Zašto bi sredina bila zadovoljavajući odgovor u svakoj diskusiji? Nije i većinom nije. Eto da se jednom složim s tobom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:44 |
|
|
Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može. Pa odgovorio sam mu argumentima: u hrvatskim gradovima postoje ulice, Hrvati ne mogu braniti Bošnjacima da se tako nazivaju, naseljavanje BIH Hrvata na području tzv. RSK bila je privremena mjera (oni su bili izbjegli iz Bosne), ali se ne vraćaju jer im je bolje u Hrvatskoj, Hrvatska je to "zaleđe" oslobodila vojno i velikim dijelom ga je razmjenila, mislim da tada nije bilo optužnica za nekog iz Hrvatske, a Blaškić je živio u BIH i bio optužen za zločine u BIH, kao zapovjednik jedne od zaraćenih strana u toj državi. Jedino je bio hrvatski državljanin, Tuđman tu nije imao nikakvog utjecaja, ali jesu imali hrvatski političari iz BIH koji nisu ništa učinili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:49 |
|
|
lider30 je napisao/la: bonfif je napisao/la:  Negdje se slažem s Liderom a u nečemu s Zabom, i jedan i drugi imaju pravo po pojedinim stvarima, sredina je valjda negdje između. Sredina je najlakša za oprati sasvjest i ne unositi se u dubinu nečega, a ne mora biti ni blizu istine. Zašto bi sredina bila zadovoljavajući odgovor u svakoj diskusiji? Nije i većinom nije. Pa ne znam, mislim i ja sam prao po Hrvatskoj, da je sve urađeno (pogotovo odnos prema BH Hrvatima) kako treba nije, niti blizu, a da su toliko loši nisu, i upravo je sredina kada uzmem tvoje i Zabine upise negdje tu koja odgovara stvarnom stanju, i naravno uvijek mislim da BH Hrvati ne trebaju ići nigdje po pamet već prvo rasčistiti sami između sebe šta i kako dalje, ali očito nismo niti to sposobni, onda ne treba po drugima dok ne uredimo kod sebe kako treba.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:49 |
|
|
bonfif je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može.  Negdje se slažem s Liderom a u nečemu s Zabom, i jedan i drugi imaju pravo po pojedinim stvarima, sredina je valjda negdje između. Upravo tako. Ima tu dosta forumaša od koji se mogu pokupiti mnoge pametne stvari. Ja se zalažem za kulturu dijaloga i silu argumenta a ne argument sile. Nije lako na ovome forumu ići protiv struje unatoč argumentima ponekad. A bojim se da je traženje mana u politici RH prema BiH i Hrvatima u istoj tabu tema. Ne volim kad se za diskreditiranje onoga koji u dijalogu ima stav protiv većinske struje koristi disreditacija na način da se ljudima implicira neka tobožnja mržnja prema Hrvatskoj. To je nizak udarac. Sve mora biti podložno kritici pa tako i svačiji postovi ali bez niskih udaraca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:51 |
|
|
divlja svinja je napisao/la: hercegovac1981 je napisao/la: Čovjek ima jasno artikuliran stav o kojem se da raspravljati ali koji apsolutno zamisli čovjeka. Mislim da je apsolutno u pravu što se nekih stvari tiče i ne vidim mržnju prema Hrvatskoj. Ne želim biti odvjetnik nikome ali mislim da bi i mi svi trebali ovako kritički preispitati ulogu Hrvatske od prije početka rata pa sve do dana današnjeg jer ko se ne zamisli nad ovim Liderovim upisima mislim da je blizu dijagnoze ispranoga mozga. Ovdje neki nekritički brane Hrvatsku politiku prema BiH i tamošnjim Hrvatima a u mnogim točkama se može dokazati da se brani ono što se obraniti ne može. Pa odgovorio sam mu argumentima: u hrvatskim gradovima postoje ulice, Hrvati ne mogu braniti Bošnjacima da se tako nazivaju, naseljavanje BIH Hrvata na području tzv. RSK bila je privremena mjera (oni su bili izbjegli iz Bosne), ali se ne vraćaju jer im je bolje u Hrvatskoj, Hrvatska je to "zaleđe" oslobodila vojno i velikim dijelom ga je razmjenila, mislim da tada nije bilo optužnica za nekog iz Hrvatske, a Blaškić je živio u BIH i bio optužen za zločine u BIH, kao zapovjednik jedne od zaraćenih strana u toj državi. Jedino je bio hrvatski državljanin, Tuđman tu nije imao nikakvog utjecaja, ali jesu imali hrvatski političari iz BIH koji nisu ništa učinili. Taj odgovor me je razvalio protuargumentacijom. Ima u Zagrebu britanski trg, pa ne baštini Hrvatska britanstvo. Ima li diljem Hrvatske u manjim i većim gradovima baštinjenja humskih i bosanskih velikaša, kao dio integralne hrvatske povijesti? Ima kurac. Naseljavanje bivše RSK je bilo sustavno i planski. Iz Središnje Bosne je politikom iz Hrvatske (i formalnom i neformalnom) poticano doseljavanje. Umjesto da je poticano ostajanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divlja svinja
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 22:56 |
|
|
|
Isprika tebi, pretjerao sam, a ti opraštaj ili sankcioniraj, kako hoćeš. A mogao bi se i Hercegovac uključiti u raspravu i iznijet svoje argumentirano mišljenje, a ne da samo pazi što će tko napisati. A jesu li u Hercegovinu isto tako sustavno i planski naseljavani bosanski Hrvati kao u Hrvatsku? I tamo ima nekih novih sela smješnih naziva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Ne po pamet u Zagreb Postano: 27 lis 2010, 23:01 |
|
|
|
Jebiga, naseljavalo se tamo gdje se mislilo da se Hrvati mogu održati (Knin, Stolac, Drvar...) iz područja koja su vojno bila izgubljena i u kojima su Hrvati i prije rata bili manjina. I da su se Hrvati vratili u Bugojno, Muslimani bi tamo bili vlast i učinili im život nesnošljivim, kao što rade na svim područjima na kojima su većina.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|