|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 157 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
teranova
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 21:59 |
|
|
|
Neiskusni su često veliki teoretičari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 22:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
divizija je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa ona to dijete neće ni vidjeti.
Neće imati priliku da se još jače emocionalno veže. ali će sama na sebe preuzeti ulogu arbitra o životu i smrti, a to će je progoniti Meni se čini da će joj to lakše pasti od agonije koju očekuje od tog djeteta.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 22:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Meni se čini da će joj to lakše pasti od agonije koju očekuje od tog djeteta.
Apsolutno. Zato i želi da uradi to što će uraditi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 22:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Lapo-lapo je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Nosila je to djete pod srcem 7 mjeseci. Pokrete osjećala njegove. Gledala na ultrazvuku razvoj. Otkucaje srca osluškivala. Vezana je Mirela itekako. Sarajkice, to sto nosis dijete ispod srca mjesecima nista ne znaci u smislu razvijanja osjecanja prema istom. Osjecanja, ljubav...dolazi poslije poroda. Kada cujes otkucaje srca prvo sto pomislis, a i pitas:,,Je li sve uredu,,? Na ultrazvuku je manje vise sve nejasno, osim na onom xD. I tada pitas je li sve uredu? Znaci, sve se svodi na to da trudnica brine da li je beba zdrava!? U slucaju da nije, kao sto je ustanovljeno kod Mirele, nastupa agonija. Strah od nepoznatog, neprihvatanje I na kraju odbacivanje. Znam kako ovo zvuci, ali je to tako, a sve ostalo je laz.Pitaj Diviziju. On je plodan. Tri puta radjao. Evo I sada stenje i napinje se. Samo da se jadan otvori jos dva prsta, pa da krene... Vrlo zanimljivo. Nisam žena, pa pretpostavimo za potrebe diskusije da to što govoriš je točno. Evo i Teranova kaže da isti biološki osjećaj oko toga ima. To je onda evolucijski ugrađeno, da majka odbaci malformirano dijete. To je INSTINKT kod životinja, jer se čini kao biološko pravilo. Nijedna vrsta se NE BRINE oko malformiranog novorođenčeta. Neće ga ni dojiti. I stanica unutar tijela kada se pokvari, evolucija joj je ugradila code da počini samoubojstvo, ili postoje druge stanice koje ju ubijaju. A sve te stanice su nekad bile jednostanični organizmi, koji su malo po malo, prvo preko simbioze, se udružile u društvenu strukturu, višestanični organizam, gdje se gleda skoro isključivo interes kolektivne zajednice stanica tj. organizma.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Etika Postano: 18 svi 2022, 22:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vrlo zanimljivo.
Nisam žena, pa pretpostavimo za potrebe diskusije da to što govoriš je točno. Evo i Teranova kaže da isti biološki osjećaj oko toga ima.
To je onda evolucijski ugrađeno, da majka odbaci malformirano dijete.
To je INSTINKT kod životinja, jer se čini kao biološko pravilo. Nijedna vrsta se NE BRINE oko malformiranog novorođenčeta. Neće ga ni dojiti.
I stanica unutar tijela kada se pokvari, evolucija joj je ugradila kod da počini samoubojstvo, ili postoje druge stanice koje ju ubijaju.
Rekla sam da žena nema osećaj povezanosti dok dete ne vidi. Te gluposti oko voljenja fetusa su smešne. Šta se dešava sa malformiranim detetom i osećanjima spram njega - ja to ne znam jer takvo iskustvo nemam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 05:54 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Sarajkice, to sto nosis dijete ispod srca mjesecima nista ne znaci u smislu razvijanja osjecanja prema istom. Osjecanja, ljubav...dolazi poslije poroda. Kada cujes otkucaje srca prvo sto pomislis, a i pitas:,,Je li sve uredu,,? Na ultrazvuku je manje vise sve nejasno, osim na onom xD. I tada pitas je li sve uredu? Znaci, sve se svodi na to da trudnica brine da li je beba zdrava!? U slucaju da nije, kao sto je ustanovljeno kod Mirele, nastupa agonija. Strah od nepoznatog, neprihvatanje I na kraju odbacivanje. Znam kako ovo zvuci, ali je to tako, a sve ostalo je laz. Pitaj Diviziju. On je plodan. Tri puta radjao. Evo I sada stenje i napinje se. Samo da se jadan otvori jos dva prsta, pa da krene...
Vrlo zanimljivo. Nisam žena, pa pretpostavimo za potrebe diskusije da to što govoriš je točno. Evo i Teranova kaže da isti biološki osjećaj oko toga ima. To je onda evolucijski ugrađeno, da majka odbaci malformirano dijete. To je INSTINKT kod životinja, jer se čini kao biološko pravilo. Nijedna vrsta se NE BRINE oko malformiranog novorođenčeta. Neće ga ni dojiti. I stanica unutar tijela kada se pokvari, evolucija joj je ugradila code da počini samoubojstvo, ili postoje druge stanice koje ju ubijaju. A sve te stanice su nekad bile jednostanični organizmi, koji su malo po malo, prvo preko simbioze, se udružile u društvenu strukturu, višestanični organizam, gdje se gleda skoro isključivo interes kolektivne zajednice stanica tj. organizma. Sas Lapusu nesto ne u redu, to je valjda jasno.  A sta je sas Teranovu, toj se pitujem. Pa ja imam osecaj povezanosti sa fetusom, narocito s onim kojem sam otac. Iako ga ne nosim u stomaku. Kad mi je zena donela slike sa ultrazvuka, pokazivao sam ih drustvu i govorio "Gledajte - isti ja"!  To je naravno bila meni svojstvena tipicna neodoljiva spontana duhovitost. Ali ozbiljno, kod muskarca, barem kod mene, pogled na trudan stomak izazove vibraciju, neku napetost, definitivno povecava energiju koja te tera da delujes, da brines o onome sto je jos uvek fetus. Taj osecaj postoji cak i kad vidis nepoznatu trudnu zenu na ulici - naravno, manjeg intenziteta.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 08:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Meni se čini da će joj to lakše pasti od agonije koju očekuje od tog djeteta.
to ona sada misli, ali ona je tu u zabludi iz dva razloga. prvo, Čavajda će svog sina roditi, ona će proći iskustvo poroda, u njenom slučaju abortus više nije moguć. drugo, kad ga rodi mrtvog, cijeli život će živjeti sa saznanjem da je možda mogao biti živ. i to saznanje će je gristi, jako ona živi u zabludi da psotoji lako rješenje za nju, nažalost ne postoji. a zabludu joj pothranjuju dušebriznici borbe za "prava" žena
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 13:15 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Vrlo zanimljivo.
Nisam žena, pa pretpostavimo za potrebe diskusije da to što govoriš je točno. Evo i Teranova kaže da isti biološki osjećaj oko toga ima.
To je onda evolucijski ugrađeno, da majka odbaci malformirano dijete.
To je INSTINKT kod životinja, jer se čini kao biološko pravilo. Nijedna vrsta se NE BRINE oko malformiranog novorođenčeta. Neće ga ni dojiti.
I stanica unutar tijela kada se pokvari, evolucija joj je ugradila code da počini samoubojstvo, ili postoje druge stanice koje ju ubijaju. A sve te stanice su nekad bile jednostanični organizmi, koji su malo po malo, prvo preko simbioze, se udružile u društvenu strukturu, višestanični organizam, gdje se gleda skoro isključivo interes kolektivne zajednice stanica tj. organizma.
Sas Lapusu nesto ne u redu, to je valjda jasno.  A sta je sas Teranovu, toj se pitujem. Pa ja imam osecaj povezanosti sa fetusom, narocito s onim kojem sam otac. Iako ga ne nosim u stomaku. Kad mi je zena donela slike sa ultrazvuka, pokazivao sam ih drustvu i govorio "Gledajte - isti ja"!  To je naravno bila meni svojstvena tipicna neodoljiva spontana duhovitost. Ali ozbiljno, kod muskarca, barem kod mene, pogled na trudan stomak izazove vibraciju, neku napetost, definitivno povecava energiju koja te tera da delujes, da brines o onome sto je jos uvek fetus. Taj osecaj postoji cak i kad vidis nepoznatu trudnu zenu na ulici - naravno, manjeg intenziteta. Sas je s tebe Aleksije!? Nosio sliku ultrazvuka u kafanu i pokazivao muskarcima??? Šta kažu momci? ,,Isti ti Aleksije, mali, smežuran, sisa prst, jedva se nazire da je muško i još nema dovoljno sivih prugica (mozdanih vijuga) na mozgu,,! Papučar.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 13:50 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Sas je s tebe Aleksije!? Nosio sliku ultrazvuka u kafanu i pokazivao muskarcima??? Šta kažu momci? ,,Isti ti Aleksije, mali, smežuran, sisa prst, jedva se nazire da je muško i još nema dovoljno sivih prugica (mozdanih vijuga) na mozgu,,! Papučar. pitanje je zapravo što je tebe učinilo emocionalnom lešinom?? svaki normalni muškarac ima zaštitnički instintk prema SVAKOJ trudnoj ženi s trbuhom, a napose svojoj. to je nešto normalno, urođeno, prirodno, bogomdano svima onima koji nisu emocionalni mrtvaci, ali očito je da smo danas okruženi sociopatskom okolinom koja iz nekog razluga ima amputiranu empatiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 16:35 |
|
|
divizija je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Sas je s tebe Aleksije!? Nosio sliku ultrazvuka u kafanu i pokazivao muskarcima??? Šta kažu momci? ,,Isti ti Aleksije, mali, smežuran, sisa prst, jedva se nazire da je muško i još nema dovoljno sivih prugica (mozdanih vijuga) na mozgu,,! Papučar. pitanje je zapravo što je tebe učinilo emocionalnom lešinom?? svaki normalni muškarac ima zaštitnički instintk prema SVAKOJ trudnoj ženi s trbuhom, a napose svojoj. to je nešto normalno, urođeno, prirodno, bogomdano svima onima koji nisu emocionalni mrtvaci, ali očito je da smo danas okruženi sociopatskom okolinom koja iz nekog razluga ima amputiranu empatiju. Tukac, racio je moje drugo ime. Imati mozga, koristiti ga, ne znaci nuzno da si emocionalna lesina. Sta je za tebe emocionalno mrtva zena? Ona koja mozgom donosi zakljucke i djeluje ili nekim drugim organom!? Muskarci se boje uzeti vec rodjenu bebu u narucje. Povezani sa trudnickim stomakom!? Ma sta rece??? Zene ih silom uzmu za ruku i prislone je na stomak. Oni se jadnici obicno ukoce i uzmaknu. O hormonima znaju tek toliko ,,da postoje,, Slika ultrazvuka ih zanima k'o lanjski snijeg, a termin poroda ne zapamte nikada. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
teranova
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 16:42 |
|
|
|
Ima raznih muškaraca. Neki su bolji roditelji od žena a neki okreću glavu kad trudnica uđe u prevoz, teško im da ustanu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 20:43 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Tukac, racio je moje drugo ime. Imati mozga, koristiti ga, ne znaci nuzno da si emocionalna lesina. Sta je za tebe emocionalno mrtva zena? Ona koja mozgom donosi zakljucke i djeluje ili nekim drugim organom!? Muskarci se boje uzeti vec rodjenu bebu u narucje. Povezani sa trudnickim stomakom!? Ma sta rece??? Zene ih silom uzmu za ruku i prislone je na stomak. Oni se jadnici obicno ukoce i uzmaknu. O hormonima znaju tek toliko ,,da postoje,, Slika ultrazvuka ih zanima k'o lanjski snijeg, a termin poroda ne zapamte nikada.  narcisoidna sebičnjačo, ne radi se kod tebe o problemu racia, nego sociopatskoj osobini da nemaš empatiju prma jednoj skupini ljudskih bića. sociopate inače krasi racio, drugo im nešto fali. a očito su takvi i muškarci su kojima se okružuješ. nisi doživjela ljubav u životu pa svoje frustracije liječiš na najnevinijem stovrenju, dijetetu. nađi su normalnog muškarca, doduše porred tebe takve hladne i bezosjeajne vjerojatno te ni jedan i ne može doživjeti osim kao komad mesa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 20:43 |
|
|
teranova je napisao/la: Ima raznih muškaraca. Neki su bolji roditelji od žena a neki okreću glavu kad trudnica uđe u prevoz, teško im da ustanu. ista stvar kao i sa ženama. ali koliko vidim, ovi hladni, bezosjećajni i emocionalno mrtvi uglavnom se i upare.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 19 svi 2022, 20:51 |
|
|
divizija je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Tukac, racio je moje drugo ime. Imati mozga, koristiti ga, ne znaci nuzno da si emocionalna lesina. Sta je za tebe emocionalno mrtva zena? Ona koja mozgom donosi zakljucke i djeluje ili nekim drugim organom!? Muskarci se boje uzeti vec rodjenu bebu u narucje. Povezani sa trudnickim stomakom!? Ma sta rece??? Zene ih silom uzmu za ruku i prislone je na stomak. Oni se jadnici obicno ukoce i uzmaknu. O hormonima znaju tek toliko ,,da postoje,, Slika ultrazvuka ih zanima k'o lanjski snijeg, a termin poroda ne zapamte nikada.  narcisoidna sebičnjačo, ne radi se kod tebe o problemu racia, nego sociopatskoj osobini da nemaš empatiju prma jednoj skupini ljudskih bića. sociopate inače krasi racio, drugo im nešto fali. a očito su takvi i muškarci su kojima se okružuješ. nisi doživjela ljubav u životu pa svoje frustracije liječiš na najnevinijem stovrenju, dijetetu. nađi su normalnog muškarca, doduše porred tebe takve hladne i bezosjeajne vjerojatno te ni jedan i ne može doživjeti osim kao komad mesa Trojica se ubila, jedan dusevno obolio, dvojica se odrekla vjere, trenutno sedmorica pate, a I ti si izgleda pokleknuo. Kupi kanapce, nisi moj tip. Ne smekas mi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 09:49 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Trojica se ubila, jedan dusevno obolio, dvojica se odrekla vjere, trenutno sedmorica pate, a I ti si izgleda pokleknuo. 1/1 sociopatski ispad...klišej Lapo-lapo je napisao/la: Kupi kanapce, nisi moj tip. Ne smekas mi.  i još bahata na daljinu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 09:56 |
|
|
divizija je napisao/la: teranova je napisao/la: Ima raznih muškaraca. Neki su bolji roditelji od žena a neki okreću glavu kad trudnica uđe u prevoz, teško im da ustanu. ista stvar kao i sa ženama. ali koliko vidim, ovi hladni, bezosjećajni i emocionalno mrtvi uglavnom se i upare. Pa neki poseban status trudnica, ustajanje u autobusu, porodiljni dopust i takve stvari su tekovine modernog društva u gradovima a ne tradicionalnih kršćana. Nekad je bolovanje počinjalo 30 ili 45 dana prije termina za porod, a danas za koju god čujem da je trudna, već je na bolovanju iako se ni ne vidi da je trudna. A i danas recimo kod rodbine na selu trudnice nemaju neki poseban status niti ga očekuju. Nekima je čak čudno ako im se ustaneš jer nisu navikle na to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 09:57 |
|
|
divizija je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Trojica se ubila, jedan dusevno obolio, dvojica se odrekla vjere, trenutno sedmorica pate, a I ti si izgleda pokleknuo. 1/1 sociopatski ispad...klišej Lapo-lapo je napisao/la: Kupi kanapce, nisi moj tip. Ne smekas mi.  i još bahata na daljinu Što ga više gaziš, on sve zagrijaniji. A, na to se pališ? Svi smo mi sociopate, samo pojedini vješto kriju. Vidi tebe! Ničim izazvan trčiš maraton zamnom. Nećeš me stići, prebrza sam. Samo ćeš dobiti proširene vene i osip između jajašca. Smiri se malo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 12:04 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Svi smo mi sociopate, samo pojedini vješto kriju. vi svakako jeste, da bi reč rekel. čitav bal vampira od prošlg četvrtka, ne znaš jeste vea kazna samima sebi ili okolini koja vas dura
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 15:48 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: divizija je napisao/la: pitanje je zapravo što je tebe učinilo emocionalnom lešinom??
svaki normalni muškarac ima zaštitnički instintk prema SVAKOJ trudnoj ženi s trbuhom, a napose svojoj.
to je nešto normalno, urođeno, prirodno, bogomdano svima onima koji nisu emocionalni mrtvaci, ali očito je da smo danas okruženi sociopatskom okolinom koja iz nekog razluga ima amputiranu empatiju.
Tukac, racio je moje drugo ime. Imati mozga, koristiti ga, ne znaci nuzno da si emocionalna lesina. Sta je za tebe emocionalno mrtva zena? Ona koja mozgom donosi zakljucke i djeluje ili nekim drugim organom!? Muskarci se boje uzeti vec rodjenu bebu u narucje. Povezani sa trudnickim stomakom!? Ma sta rece??? Zene ih silom uzmu za ruku i prislone je na stomak. Oni se jadnici obicno ukoce i uzmaknu. O hormonima znaju tek toliko ,,da postoje,, Slika ultrazvuka ih zanima k'o lanjski snijeg, a termin poroda ne zapamte nikada.  Lapuso, zasto si supak? Sad ti smeta nezainteresovanost za sliku sa ultrazvuka, a meni kojeg zanima, kazes da sam papucar. Pa ti samo zelis da govoris ruzno o ljudima, sta god da urade... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 15:57 |
|
|
|
Kazem da je pravo stanje takvo da muskarce uopste ne zanima trudnoca. Svako navodno interesovanje je pretvaranje. Kada se bebce rodi, situacija se mijenja, vrlo postepeno. Aleksije, jedno je biti sretan zbog dolaska bebe na svijet, a drugo je praviti papka od sebe nosajuci sliku ultrazvuka po kafanama. Iskreno, ne volim ni vidjeti muskarca jako gura kolica. Nesto mi je to nekako izvjestaceno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 15:59 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Kazem da je pravo stanje takvo da muskarce uopste ne zanima trudnoca. Svako navodno interesovanje je pretvaranje. Kada se bebce rodi, situacija se mijenja, vrlo postepeno. Aleksije, jedno je biti sretan zbog dolaska bebe na svijet, a drugo je praviti papka od sebe nosajuci sliku ultrazvuka po kafanama. Iskreno, ne volim ni vidjeti muskarca jako gura kolica. Nesto mi je to nekako izvjestaceno. Ti uopste ne poznajes musku dusu... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 16:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Kazem da je pravo stanje takvo da muskarce uopste ne zanima trudnoca. Svako navodno interesovanje je pretvaranje. Kada se bebce rodi, situacija se mijenja, vrlo postepeno. Aleksije, jedno je biti sretan zbog dolaska bebe na svijet, a drugo je praviti papka od sebe nosajuci sliku ultrazvuka po kafanama. Iskreno, ne volim ni vidjeti muskarca jako gura kolica. Nesto mi je to nekako izvjestaceno. Ti uopste ne poznajes musku dusu...  Poznajem muske supke. Mijenjaju pelene, ucestvuju u trudnoci, guraju kolica, depiliraju se i dr. Zatim zovu majstora da im promijeni sijalicu. Men' se cini da sam tebe opisala. State ces danas za rucak Aleksije?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 16:12 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Ti uopste ne poznajes musku dusu...  Poznajem muske supke. Mijenjaju pelene, ucestvuju u trudnoci, guraju kolica, depiliraju se i dr. Zatim zovu majstora da im promijeni sijalicu. Men' se cini da sam tebe opisala. State ces danas za rucak Aleksije? A vidim da nemas lepe reci ni za one koji ne menjaju pelene, ne zanima ih termin porodjaja, slika sa ultrazvuka, guranje kolica i sl. Dakle, kakav god muskarac bio, tebi nesto smeta... Tako dolazimo do pitanja - odakle tebi ta frustracija muskarcima? Nisu previse obracali paznju na tebe, pa si besna? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 17:35 |
|
|
Ne Aleksije. Rijec muskarac je upitna. Lijepe je svakome. Evo i ti si kao nekakav muskarac. Necemo te nekakve, hocemo prave. Sa pravim privjeskom. Vodje, a ne mi da vodamo slijepca. Radne, a ne one paradne izbrijane, naparfemisane sa rukama na ledjima. Hocemo nacitane, a i da barataju sa alatom, da se ne plase srafcigera, eksera i dr. Da ucestvuju u nasem zivotu, ali da ne pretjeruju. Da upoznaju slabiji pol i da razumiju jacu stranu. Da zapovjede, ali da i saslusaju. Da nas vode kroz zivot, a ne da bauljaju u mraku. Eto, samo to. Za sada. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Etika Postano: 20 svi 2022, 17:38 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Ne Aleksije. Rijec muskarac je upitna. Lijepe je svakome. Evo i ti si kao nekakav muskarac. Necemo te nekakve, hocemo prave. Sa pravim privjeskom. Vodje, a ne mi da vodamo slijepca. Radne, a ne one paradne izbrijane, naparfemisane sa rukama na ledjima. Hocemo nacitane, a i da barataju sa alatom, da se ne plase srafcigera, eksera i dr. Da ucestvuju u nasem zivotu, ali da ne pretjeruju. Da upoznaju slabiji pol i da razumiju jacu stranu. Da zapovjede, ali da i saslusaju. Da has code kroz zivot, a ne da bauljaju u mraku. Eto, samo to. Za sada.  Ajde...  A sta ti nudis zauzvrat? 100 kg i jezicinu do pupka, lenjost, svadju, hirove, nekulturne ispada na javnim mestima i sve ostale lepe stvari... 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|