|
|
Stranica: 190/454.
|
[ 11332 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 26 svi 2022, 18:50 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Tu se slažemo, ostaju najradikalniji. Oni zbog kojih Hambasada izgleda kao tvrđava.
Što misliš hoće li Hambasada htjeti dati takvima 100 % BiH ili ijedan % BiH. Ma neće ni pedlja.
Niko od nas, ili barem skoro niko od nas, nije bio radikalan 90-ih, pa su nas "Hambasade" prepustile na milost i nemilost srpskim koljačima. Upravo to shvatanje, da bez obzira koliko se ja trudio da budem sličan tebi kao europskom kršćaninu, to neće promijeniti odnos europskih kršćana prema meni kao muslimanu, radikalizira muslimane i generalno Bošnjake u BiH. To naravno ne mijenja činjenicu da se ja ipak doživljavam Europljaninom i da sam ponosan na to. Mi smo kao dijete sa posebnim potrebama koje je majka (Europa) ostavila u dom zato što je drugačije, ali je se ono ipak ne želi odreći. Možeš ti sebe doživljavati i Spajdemenom al džaba ti je to ako te drugi ne vide takvim.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 26 svi 2022, 18:51 |
|
|
dzamijas je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Ima i kod nas ovih šta misle da je Hrvatska na Drini ali to isto ne znam kako da nazovem (valjda nešto od to troje gore)
Razlika je u tome što se kod vas radi o manjini, a i što ta Hrvatska na Drini ne postoji. Granice BiH još uvijek postoje, a najmanje 90% Bošnjaka odlučno smatra da to tako mora i ostati. Sve je to u glavi, i ovi naši imaju spremno objašnjenje.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 27 svi 2022, 17:56 |
|
|
Ex Yu reklame, kraj 80ih. Na 7.35 upada neka Merhametulja sa istim problemima ko 2022. Muslimani, napredujete li vi ikako?
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 16:30 |
|
|
Kaze Obrad da Ameri od septembra naglo smanjuju medjunarodne aktivnosti, a time i prisustvo na Balkanu, Ukrajini itd. Kako se Bosnjakistan priprema na tu novu situaciju u svetu?
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 16:45 |
|
|
Obrad Kesić, lik sa najbeskorisnijom funkcijom ikad Prestavnik tzv rs u SAD, zadužen za lobiranje i tako to, vidimo rezultate
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 16:48 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Obrad Kesić, lik sa najbeskorisnijom funkcijom ikad Prestavnik tzv rs u SAD, zadužen za lobiranje i tako to, vidimo rezultate Pa Reuf ga je nahvalio, i uzput trazio da Bosnjakistan da njemu onoliko novca koliko je Obrad dobio od RS, za lobiranje.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 16:50 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Obrad Kesić, lik sa najbeskorisnijom funkcijom ikad Prestavnik tzv rs u SAD, zadužen za lobiranje i tako to, vidimo rezultate Pa Reuf ga je nahvalio, i uzput trazio da Bosnjakistan da njemu onoliko novca koliko je Obrad dobio od RS, za lobiranje. Ne kažem ja da on nije dobio lovu, već da nije ništa postigao sa istom, uzalud bačen novac.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 16:53 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa Reuf ga je nahvalio, i uzput trazio da Bosnjakistan da njemu onoliko novca koliko je Obrad dobio od RS, za lobiranje.
Ne kažem ja da on nije dobio lovu, već da nije ništa postigao sa istom, uzalud bačen novac. Ali Reuf kaze da su SAD vrlo blago reagovale na Dodikove akcije u pravcu razdruzivanja, a to sto je tako treba zahvaliti lobiranju za RS u SAD.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:07 |
|
|
EU i Rusija na pragu rješenja krize s hranom, Putin obećao dozvoliti izvoz žitarica iz Ukrajinehttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/eu-i ... /220528046Scholz i Macron pohvalili Putina za ponašanje prema zarobljenim vojnicima iz Mariupoljahttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/scho ... /220528048Ove vesti su na ovoj temi zato sto nagovestavaju novu situaciju u kojoj ce se zadesti i Bosnjakistan. Evropa polako kapitulira pred Rusijom, a kao sto rece Obrad, Ameri ce se od septembra, zbog svojih problema, u velikoj meri povuci sa medjunarodne scene. Sve mirise na apsolutni trijumf Rusije, ako se uzmu u obzir i stanje na ratistu i novostvorena snaga rublje. Ako Solc i Makron vode racuna sta ce reci Rusima i Putinu, onda se mozemo pitati da li je Komsic koji ne vodi racuna o tome, naneo stetu bosnjackoj strani, cije ce se posledice videti za nekoliko meseci?!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:30 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa Reuf ga je nahvalio, i uzput trazio da Bosnjakistan da njemu onoliko novca koliko je Obrad dobio od RS, za lobiranje.
Ne kažem ja da on nije dobio lovu, već da nije ništa postigao sa istom, uzalud bačen novac. Kako bačen? Ja kad uporedim RS prije lobiranja i RS danas... čini mi se da je svaka marka završila tačno gdje treba. Ti ne?
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:36 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: EU i Rusija na pragu rješenja krize s hranom, Putin obećao dozvoliti izvoz žitarica iz Ukrajinehttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/eu-i ... /220528046Scholz i Macron pohvalili Putina za ponašanje prema zarobljenim vojnicima iz Mariupoljahttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/scho ... /220528048Ove vesti su na ovoj temi zato sto nagovestavaju novu situaciju u kojoj ce se zadesti i Bosnjakistan. Evropa polako kapitulira pred Rusijom, a kao sto rece Obrad, Ameri ce se od septembra, zbog svojih problema, u velikoj meri povuci sa medjunarodne scene. Sve mirise na apsolutni trijumf Rusije, ako se uzmu u obzir i stanje na ratistu i novostvorena snaga rublje. Ako Solc i Makron vode racuna sta ce reci Rusima i Putinu, onda se mozemo pitati da li je Komsic koji ne vodi racuna o tome, naneo stetu bosnjackoj strani, cije ce se posledice videti za nekoliko meseci?! Zna Obrad šta priča. Muslimani nemaju pojma. Tako im je i prađed, zadnji put kad su Njemci i Rusi nešto potpisivali, uzviknuo: ˝Kako bolan pala, još se drži Fazlagića Kula!"
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:48 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Ne kažem ja da on nije dobio lovu, već da nije ništa postigao sa istom, uzalud bačen novac.
Kako bačen? Ja kad uporedim RS prije lobiranja i RS danas... čini mi se da je svaka marka završila tačno gdje treba. Ti ne? Jest, prije lobiranja Dodik nije bio na crnoj listi, nakon lobiranja nekako dospio tu. Lobirajte još Stojim iza onog što sam rekao, Obrad Kesić najbeskorisniji fikus.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:51 |
|
|
To mi je super, kako Scholz i Macron, a i Amerikanci, paze što kažu Rusima, a ovi iz Sarajeva odbruse Lavrovu bez milosti.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To mi je super, kako Scholz i Macron, a i Amerikanci, paze što kažu Rusima, a ovi iz Sarajeva odbruse Lavrovu bez milosti. Još više je super kako im Hrvatska protjeruje diplomatei tako to
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:55 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako bačen? Ja kad uporedim RS prije lobiranja i RS danas... čini mi se da je svaka marka završila tačno gdje treba. Ti ne? Jest, prije lobiranja Dodik nije bio na crnoj listi, nakon lobiranja nekako dospio tu. Lobirajte još Stojim iza onog što sam rekao, Obrad Kesić najbeskorisniji fikus. Kakva je to crna lista? Jel to nešto opasno al nije još opasno nego će kasnije biti opasno? Za sad ja ne vidim nikave razlike bio ili nebio na toj listi?
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:55 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To mi je super, kako Scholz i Macron, a i Amerikanci, paze što kažu Rusima, a ovi iz Sarajeva odbruse Lavrovu bez milosti. Još više je super kako im Hrvatska protjeruje diplomatei tako to
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 17:56 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To mi je super, kako Scholz i Macron, a i Amerikanci, paze što kažu Rusima, a ovi iz Sarajeva odbruse Lavrovu bez milosti. Još više je super kako im Hrvatska protjeruje diplomatei tako to Ja mislim da je to bila naša greška.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1025 of 2558 - 40.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 18:08 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 109320 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
aleksije radicevic je napisao/la: EU i Rusija na pragu rješenja krize s hranom, Putin obećao dozvoliti izvoz žitarica iz Ukrajinehttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/eu-i ... /220528046Scholz i Macron pohvalili Putina za ponašanje prema zarobljenim vojnicima iz Mariupoljahttps://www.klix.ba/vijesti/svijet/scho ... /220528048Ove vesti su na ovoj temi zato sto nagovestavaju novu situaciju u kojoj ce se zadesti i Bosnjakistan. Evropa polako kapitulira pred Rusijom, a kao sto rece Obrad, Ameri ce se od septembra, zbog svojih problema, u velikoj meri povuci sa medjunarodne scene. Sve mirise na apsolutni trijumf Rusije, ako se uzmu u obzir i stanje na ratistu i novostvorena snaga rublje. Ako Solc i Makron vode racuna sta ce reci Rusima i Putinu, onda se mozemo pitati da li je Komsic koji ne vodi racuna o tome, naneo stetu bosnjackoj strani, cije ce se posledice videti za nekoliko meseci?! Ti da si Rus ostao bi bez gaća. Pa gledaj šta te budaletine rade, ne šta blebetaju novinarima.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 18:33 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37902 Lokacija: Gl. grad regije
|
mirusvijetu je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: To mi je super, kako Scholz i Macron, a i Amerikanci, paze što kažu Rusima, a ovi iz Sarajeva odbruse Lavrovu bez milosti. Još više je super kako im Hrvatska protjeruje diplomatei tako to Da, i onda ne teško optužiti Hrvate u BiH, a posebno HDZ da je proruski. Žišku?
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 21:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Još više je super kako im Hrvatska protjeruje diplomatei tako to Da, i onda ne teško optužiti Hrvate u BiH, a posebno HDZ da je proruski. Žišku? Vi i jeste proruski nastrojeni.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 28 svi 2022, 22:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37902 Lokacija: Gl. grad regije
|
mirusvijetu je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Da, i onda ne teško optužiti Hrvate u BiH, a posebno HDZ da je proruski. Žišku?
Vi i jeste proruski nastrojeni. Mi smo purgerski nastrojeni. Nas zanima prije svega Hrvatska. Ista ova gore. Nismo jednom podmetnuli leđa za nju. Previše Klixa čitate.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 svi 2022, 15:01 |
|
|
Sarajlija i bošnjački humor.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 svi 2022, 16:09 |
|
|
novovrijeme je napisao/la:
Na 0.52 Sarajka i Gradžanka.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 svi 2022, 16:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39397 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Vi i jeste proruski nastrojeni.
Mi smo purgerski nastrojeni. Nas zanima prije svega Hrvatska. Ista ova gore. Nismo jednom podmetnuli leđa za nju. Previše Klixa čitate. Do jučer su čaršijski mediji prikazivali Hrvate kao naciste, fašiste i ustaše dok su oni antifašisti, partizani i ostala takija. Danas su Hrvati prorusi dok se ti isti Rusi upravo kao i oni furaju na antifašizam, crvenu armiju i prokazuju Ukrajince kao fašiste i naciste Istu propagandu i sotonizaciju koju Rusi koriste sada protiv Ukrajinaca oni koriste već godinama protiv Hrvata. Mujo jednostavno Hrvate označim ono što je trenutno medijski najnepopularnije na Zapadu. Tako su Hrvati u isto vrijeme i ustaše koji su jurišali na Staljingrad i prorusi koji se bore pod petokrakom. Ako Klix kaže tako to je činjenica za proturčine.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Bošnjakistan, vijesti Postano: 29 svi 2022, 16:15 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21277 Lokacija: među zvijezdama
|
novovrijeme je napisao/la: novovrijeme je napisao/la:
Na 0.52 Sarajka i Gradžanka. Tipični RS-ovac Srbenda
Privitak/ci: |
24B23CD8-C08D-4753-BCA9-8BD018EAFBDD.jpeg [ 19.15 KiB | Pogledano 3037 put/a. ]
|
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 464 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|