Naslov: Re: Srbi, Muslimani, pa i Makedonci : geostrateški opkoljeni
Postano: 06 lip 2022, 10:12
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 82932 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
I za Tursku bi se moglo reći da je pod pritiskom sa svih strana, jer su okruženi sa silama koje im gotovo ne ostavljaju prostora za neku sferu utjecaja (Rusija, EU i militarizirana Grčka, Izrael, Iran), no barem imaju izlaz na more tako da jačaju mornaricu, i već evo sada rade intervencije po Libiji itd., znači lakše dišu nego prije. Možda im je jedino realan prodor u Centralnu Aziju smjerom Azerbejdžan--> Kazahstan, doslovce stopama nazad otkud su došli.
No, usporedite to s vrlo otvorenom Australijom, UK, Francuskom ili Japanom.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Postano: 06 lip 2022, 16:09
Robbie MO je napisao/la:
Zemlja koja s tobom nije u ratu (nije formalno proglasila rat protiv tebe) ne smije te blokirati u međunarodnim vodama.
Može ako se uvedu sankcije. Šta je Srbiji značilo što je imala more 92.-95.? Ništa, naftu su morali ilegalno kupovat, između ostalih i od Hrvatske, po ko zna kakvoj cijeni.
Postano: 07 lip 2022, 13:39
Pridružen/a: 01 lip 2021, 10:38 Postovi: 8643 Lokacija: Tu negde
Lebowski je napisao/la:
Imam argumente, tvoje ostale postove.
Njegovi postovi zavise od raspoloženja. Kod njega je sve to u talasima . Ciklično od euforije do depresije .(već je upadao u istu 2 put )
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
Postano: 07 lip 2022, 13:42
Mariooo je napisao/la:
storarare je napisao/la:
Njegovi postovi zavise od raspoloženja. Kod njega je sve to u talasima . Ciklično od euforije do depresije .(već je upadao u istu 2 put )
Često se ne slažem s tobom, ali ovdje si 100% u pravu.
Sam se hvalio kako su lekovi za depresiju spasili. I onda on takav meni da kaže da nisam normalan. Ja barem nemam šifru .
_________________ Popis 2022-ge 99,99%Srbendi . "Novi Pazar ,Sjenica i Tutin 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilne mujage". "Preševo i Bujanovac 99,99%high IQ Srbendi ostatak srbofilni Šiptari ".
Postano: 07 lip 2022, 14:05
Ajde mi napiši šta se to pozitivno desilo u proteklih godinu dana . Ali samo krupne događaje. I ako ih stvarno ima ja ću priznati da sam i ja lud.
Postano: 29 lip 2022, 02:51
Th1950 je napisao/la:
elit star je napisao/la:
Nato je pokazao šta može i koliko može i na koji način može u ratu u Ukrajini.A tek će to pokazati u ratu u Litvaniji.
Svi misle da će počet Nukelarni rat ako bude frke oko Litve , smirite se ljudi neće .
Svjetski rat , to da , bit će sigurno .
Bjelorusi , Rusi , Kazahstanci , Armenci i svi ostali u ODKB-u protiv Poljaka Baltičkih zemaljaj i svih ostalih u NATO-u .
Hrvatska i ostale male zemlje će vjerovatno morat poslat oko 3-4000 ljudi . Ništa strašno .
Glavne snage gore će bit Poljaci i Baltički patuljci iza njih nešto Amerikanaca ostalih će bit po 10-tak tisuća .
Ma neće ni toliko biti. Ovo je jednostavno kraj jednog doba i početak drugog. Lično kao Srbin ja bih želeo da London bude spržen nuklearnim eksplozijama. Ali kao odrastao i normalan čovek znam da se to neće desiti. Kakva crna Hrvatska i 4000 ljudi? Za šta i za koga i zbog čega? Pa jel malo 4000 ljudi u najboljim godinama da izgubi glavu zbog..čega? Jer je litvanska vlast dobila direktivu od Vašingtona da uđe u konflikt sa Rusijom? Stvarno ne znam šta bi rekao na to. Ili zbog povređene sujete globalista? ?
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.