HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 ožu 2025, 10:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 18377 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718 ... 736  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona...
PostPostano: 10 srp 2022, 23:00 

Sviđa mi se naziv za SDS i daidže treba ga brendirati.

Vrh

PostPostano: 10 srp 2022, 23:01 

daramo je napisao/la:

Nema trećeg daramenko, niti će ga biti. Mirno spavaj.

Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.

The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.

Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..

Vrh

PostPostano: 10 srp 2022, 23:19 

Amiđa je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Nema trećeg daramenko, niti će ga biti. Mirno spavaj.

Nema ni rbih mirno spavaj

Vrh

PostPostano: 10 srp 2022, 23:40 

Bez puno filozofije. Hrvatska politika mora dići ruke od koncepta cjelovite BiH.

Jedino tako se može kontrirati građanskoj BiH. Nikakva BiH.

Sredina je onda savezna FBiH, federacija u punom smislu riječi. Pomaknuti prozor prema disoluciji.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 07:15 

Jiv je napisao/la:
Bez puno filozofije. Hrvatska politika mora dići ruke od koncepta cjelovite BiH.

Sredina je onda savezna FBiH, federacija u punom smislu riječi. Pomaknuti prozor prema disoluciji.

Hrvatska je k.

Sad kad je i državni vrh, pa i ovakav s kojim treba samo obrisati pod, pod napadom, nikakve pomoći od Hrv. ne treba očekivati.

Nedavno je na Poskoku objavljen članak o tome kako Plenković dovodi Osmansko carstvo na granice Hrvatske, pa onda neka te blagodati kusaju svi Hrvati, a ne samo mi iz BiH. To bi bilo pošteno.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 09:40 

Graničar Jozo je napisao/la:
Jiv je napisao/la:

Hrvatska je k.

Sad kad je i državni vrh, pa i ovakav s kojim treba samo obrisati pod, pod napadom, nikakve pomoći od Hrv. ne treba očekivati.

Nedavno je na Poskoku objavljen članak o tome kako Plenković dovodi Osmansko carstvo na granice Hrvatske, pa onda neka te blagodati kusaju svi Hrvati, a ne samo mi iz BiH. To bi bilo pošteno.

Pod "hrvatska politika" nisam mislio na RH.

A ovo drugo, ja sam odavno za to da svako njihovo malo misto dobije bar po jedan minaret. Džamiju na lokalnom trgu "oca domovine" da mirišu do mile volje. To bi naši u RH mogli forsirat. Da smo organiziraniji.

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 11:25 

mirusvijetu je napisao/la:
U njihovim očima, a i mi to tako vidimo, ovaj sistem koji imamo je kao neki ''tribal agreement'', dogovor tri plemena u 21. vijeku.
I hajd ok, čovjek bi to nekako i progutao da to funkcionira i da se u ovih 30 godina pokazao kao uspješan koncept.

Ali svjedoci smo da nije, tako da...

... puca Bosna na 3 strane. :crying

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 11:31 

Bošnjak_007 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Vi ste se prepolovili i brojčano i teritorijalno. :zubati

Mi samo brojčano. :zubati

A Srbi RS nisu ni jedno ni drugo, kao ni "dvostruki agresori" Hrvatska i Srbija.

Tješi se. Jedini koji su pukli ste vi. Nas i dns ima 1,5 miliona u BiH. Srba cca 900k. Vas nema ni 350k.

Stani malo.
Na lažnom popisu vas je bilo 1.7 miliona a danas vas ima 1.5 miliona?
Samo 200 hiljada ste slagali na popisu, iselili, demografski izgubili za 10 godina? :smijeh

Ja sasvim slučajno znam da ste samo u RS 100 hiljada slagali/raselili. Minimum :zivili

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 11:37 

Hofer je napisao/la:
burpee je napisao/la:
Lopovi, prevaranti i lažljivci...!

Izgleda da oni stvarno misle kako će pola države natjerati na pokornost...da će i Hrvati i Srbi odustati... Kako ne shvaćaju da nitko izvana neće poslati desetak tisuća vojnika, policajaca i upravitelja da provodu okupaciju pola države...

Samo smanjuju šanse da država opstane i nakon odlaska visokog predstavnika...

Nas je 60%, sa još 20% krsćanskih "izdajnika" (dajdze + SDS) sasvim komotna dominacija.

Muja prije 20 godina...

Hofer je napisao/la:
Nas je 60%, sa još 20% krsćanskih "izdajnika" (dajdze + Dodik) sasvim komotna dominacija.

Nikad nećete naučiti... sve ste zaboravili... :crying

Vrh

PostPostano: 11 srp 2022, 13:18 

Narenta je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:
Nikad vise u Mostaru mygur za nacelnika
N. I. K. A. D. A.
Oko mostara zelene se lokve isusuju,
U Hercegovini ste dugoročno pukli, ne mogu da kazem da mi je zao :zubati

Ok.

Vama načelničko mjesto u gradu gdje vas je strah preći Stari Most, a nama komplet Vlada FBiH, dom naroda i predsjedništvo. Dogovoreno.

Zašto bi Hrvati išli u istočnu kasabu? Da se sruše svi mostovi, nitko sretniji od Hrvata. Samo bi onda pola istočnog pocrkalo od gladi.

Vrh

PostPostano: 12 srp 2022, 13:09 

Adis sprda hadezovce

Ahmetović: Sestrinska stranka HDZ-a je glasala za rezoluciju o BiH

https://www.dnevnik.ba/vijesti/ahmetovi ... ih-2637792

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 14:50 

Izvješće Međunarodne krizne skupine: SDA srušila dogovor hrvatske i drugih bošnjačkih stranaka o Izbornom zakonu

https://www.dnevnik.ba/vijesti/izvjesce ... nu-2637874

Meni zanimljivije ovo priznanje da je EU predlagala smanjenje ovlasti Doma naroda.
Ovo nije objavio nijedan hrvatski medij i bome je HDZ dobro prekrio.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 14:57 

Naši saveznici.
Euroatlantske integracije.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 16:13 

daramo je napisao/la:
Izvješće Međunarodne krizne skupine: SDA srušila dogovor hrvatske i drugih bošnjačkih stranaka o Izbornom zakonu

Meni zanimljivije ovo priznanje da je EU predlagala smanjenje ovlasti Doma naroda.

Može li stranica u izvješću gdje EU predlaže smanjenje ovlasti Doma naroda? Preletio sam izvješće i nisam ga našao.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 16:21 

Fusnota 25. stranice PDFa odnosno stranica broj 19 ako gledaš numerirano

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 17:41 

ah, u fusnoti

ma to nije bio neki "EU prijedlog" nego samo last minute shoot reda radi, kad su islamisti sve odbili onda su pitali naše kao ocete vi onda popustit i dat im sve, mi naravno rekli ne i to je to. Ne vidim da se igdje predbacuje HDZ-u što je to odbio, naravno iz očitog razloga što je paritet u Dom Naroda jedino što Hrvati imaju, i drugo ni jedna presuda ni jednog suda ne problematizira ovlasti Doma Naroda i to bi trebala biti jedina rečenica naših pregovarača kad se spomenu ovlasti Doma Naroda da se s tim odmah prestane i nastavi pregovarati o implementaciji presuda.

Čak štoviše, samo izvješće na istoj toj stranici u glavnom tekstu navodi sljedeće: "Unlike Bosniaks and Serbs, Croats do not form a majority in any entity and thus lack entity-based protections; that is why the House of Peoples and the federal presidency are vital for them."

Dakle sve je njima jasno što se tiče DN.

Izvješće je dosta zanimljivo, pogotovo što se tiče opisivanja tih zadnjih pregovora u Sarajevu, i činjenice da je SDA srušila i blokirala pravedni izborni zakon koji implementira sve presude domaćih i stranih sudova. Ako se dobro sjećam taj zadnji prijedlog je s naše strane uključivao popuštanje u svim imenovanjima najbitnijih funkcija kako više ne bi mogle biti blokirane, i SDA islamisti su ga svejedno srušili.

Nadalje zanimljivo, ne znam kad je izvješće pisano (objavljeno je 7. srpnja), na strani 27 kaže:
"Meeting this challenge will require first repairing the breach between the Bosniaks and Croats, at least provisionally. Sarajevo cannot mount a robust response to the Serb threat while Bosniaks are feuding with Croats in their own entity. The immediate priority in this repair effort should be ensuring that the October elections take place freely and fairly throughout the country. The failure of international efforts to broker a compromise in March raised the stakes and the chances of a post-election stalemate. [/b]A new international push for constitutional and election reform – described below – could help reduce the risk of post-election obstruction. Outside engagement may not be enough to bring the parties together around a resolution, but it presents the best hope. Patching together a political ceasefire between Croats and Bosniaks and a common position toward Banja Luka is an urgent task for which the U.S. is uniquely qualified given its unparalleled credibility in Sarajevo, a legacy of its armed intervention during the war and sponsorship of the Dayton talks. Higher-level pressure and assurances of continuing U.S. support for Bosnia may be needed. [b]Croat leaders can help sweeten the deal by signalling they will cease their obstruction of Federation governance and cooperate in reining in the RS once the election issue is satisfactorily resolved. If necessary, and as a last resort, the October elections could be delayed for the parties to hammer out a deal. - ovdje se doslovno ponovo opisuje zadnji odbijeni dogovor u Ožujku - što bi Hrvati trebali ponuditi za izborni zakon, da se prekinu opstrukcije oko uspostave federalne vlade, RS blabla... (nigdje ni riječi o nekakvim ovlastima Doma Naroda), i jako zanimljivo kako je rečenica koncipirana, odnosno "predlaže" Hrvatima da ponude prekidanje opstrukcije fed. vlade... TEK kada je pitanje izbornog zakona zadovoljavajuće riješeno - once the election issue is satisfactorily resolved - praktički su nam dali za pravo da nastavimo blokade ako nas islamisti ponovno pokradu na izborima

kroz cijeli izvještaj se provlači ogroman strah od Dodika i RS (pogotovo u svijetlu ruske agresije na Ukrajinu) što je i očekivano i ne treba previše komentirati

još jako bitno za naglasiti, kroz cijeli izvještaj, ne znam koliko puta, se spominju izričito i samo: Serb parties, Croat parites i Bosniak parties, nema graDŽana, ovo je sad već pattern u međunarodnoj zajednici, nakon onog američkog dokumenta gdje su sve muslimanske stranke jasno navede kao "bosniak parties" sada i ovo izvješće radi isto

mislim da je u nekim stvarima izvješće zakašnjelo, (zato kažem da nisam siguran kad je pisano), možebitno odgađanje izbora je jasno da se neće dogoditi isto kao i neki novi pregovori, pogotovo ne sa SDA islamistima

cjelokupni napori hrvatske diplomacije (Zagreba i Mostara) trebaju, tj. trebali su biti već par mjeseci, usmjereni na MZ i visokog predstavnika koji bi trebao nametnuti "privremena izborna pravila" ili uoči izbora ili između neposrednog i posrednog dijela izbornog procesa, postoji još formalnost da muslimanske stranke u predstavničkom domu sruše usvojeni izborni zakon koji je po presudi Ustavnog suda u skladu s Ustavom BiH i onda su sve mogućnosti osim ove navedene iscrpljene

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 18:03 

Mađari u Rumunjskoj žele autonomiju koja im je ukinuta 1965.g za vrijeme SSSR,
Orban čak i javno poziva na promjenu Ustava Rumunjske ali im Rumunji ne daju jer
im je te dvije pokrajine u Transilvaniji ostavio Staljin u amanet.

Zašto to pišem, zato što su oni velika manjina u današnjim granicama Rumunjske i
Orban im neće moći pomoći. Mi bi se našli u istoj poziciji kao Mađari u Rumunjskoj kada
bi ukinuli entitete i kantone. Kantoni i savez sa Srbima nam je trenutno jedina zaštita,
nemamo drugog izbora, nije to naš željeni izbor nego nužda.

Kada se odreknemo toga ili nam na prevaru nešto otmu postajemo Sekelji.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 18:04 

daramo je napisao/la:

Gdje je Green Zebra turčin ?

"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 18:15 

i_jopet je napisao/la:
Orban čak i javno poziva na promjenu Ustava Rumunjske ali im Rumunji ne daju jer

Zašto to pišem, zato što su oni velika manjina u današnjim granicama Rumunjske i
Orban im neće moći pomoći. Mi bi se našli u istoj poziciji kao Mađari u Rumunjskoj kada
bi ukinuli entitete i kantone. Kantoni i savez sa Srbima nam je trenutno jedina zaštita,

kakav Staljin, Rumunji su s vojskom ušli u Budimpeštu, Transilvaniju su vojno preuzeli od Mađarske, poslije je to samo na papiru potvrđeno.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 18:19 

dudu je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:

kakav Staljin, Rumunji su s vojskom ušli u Budimpeštu, Transilvaniju su vojno preuzeli od Mađarske, poslije je to samo na papiru potvrđeno.

Nisam baš puno izučavao, računao sam to je sve bilo u SSSR nakon rata uključujući i Mađarsku,
nije ni Rumunjska bila nešto osobito suverena te 1965.godine kad je autonomija ukinuta.
U svakom slučaju vidi se rezultat svega.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 18:37 

Šporet je napisao/la:
ah, u fusnoti

ma to nije bio neki "EU prijedlog" nego samo last minute shoot reda radi, kad su islamisti sve odbili onda su pitali naše kao ocete vi onda popustit i dat im sve, mi naravno rekli ne i to je to. Ne vidim da se igdje predbacuje HDZ-u što je to odbio, naravno iz očitog razloga što je paritet u Dom Naroda jedino što Hrvati imaju, i drugo ni jedna presuda ni jednog suda ne problematizira ovlasti Doma Naroda i to bi trebala biti jedina rečenica naših pregovarača kad se spomenu ovlasti Doma Naroda da se s tim odmah prestane i nastavi pregovarati o implementaciji presuda.

Čak štoviše, samo izvješće na istoj toj stranici u glavnom tekstu navodi sljedeće: "Unlike Bosniaks and Serbs, Croats do not form a majority in any entity and thus lack entity-based protections; that is why the House of Peoples and the federal presidency are vital for them."

Dakle sve je njima jasno što se tiče DN.

Izvješće je dosta zanimljivo, pogotovo što se tiče opisivanja tih zadnjih pregovora u Sarajevu, i činjenice da je SDA srušila i blokirala pravedni izborni zakon koji implementira sve presude domaćih i stranih sudova. Ako se dobro sjećam taj zadnji prijedlog je s naše strane uključivao popuštanje u svim imenovanjima najbitnijih funkcija kako više ne bi mogle biti blokirane, i SDA islamisti su ga svejedno srušili.

Nadalje zanimljivo, ne znam kad je izvješće pisano (objavljeno je 7. srpnja), na strani 27 kaže:
"Meeting this challenge will require first repairing the breach between the Bosniaks and Croats, at least provisionally. Sarajevo cannot mount a robust response to the Serb threat while Bosniaks are feuding with Croats in their own entity. The immediate priority in this repair effort should be ensuring that the October elections take place freely and fairly throughout the country. The failure of international efforts to broker a compromise in March raised the stakes and the chances of a post-election stalemate. [/b]A new international push for constitutional and election reform – described below – could help reduce the risk of post-election obstruction. Outside engagement may not be enough to bring the parties together around a resolution, but it presents the best hope. Patching together a political ceasefire between Croats and Bosniaks and a common position toward Banja Luka is an urgent task for which the U.S. is uniquely qualified given its unparalleled credibility in Sarajevo, a legacy of its armed intervention during the war and sponsorship of the Dayton talks. Higher-level pressure and assurances of continuing U.S. support for Bosnia may be needed. [b]Croat leaders can help sweeten the deal by signalling they will cease their obstruction of Federation governance and cooperate in reining in the RS once the election issue is satisfactorily resolved. If necessary, and as a last resort, the October elections could be delayed for the parties to hammer out a deal. - ovdje se doslovno ponovo opisuje zadnji odbijeni dogovor u Ožujku - što bi Hrvati trebali ponuditi za izborni zakon, da se prekinu opstrukcije oko uspostave federalne vlade, RS blabla... (nigdje ni riječi o nekakvim ovlastima Doma Naroda), i jako zanimljivo kako je rečenica koncipirana, odnosno "predlaže" Hrvatima da ponude prekidanje opstrukcije fed. vlade... TEK kada je pitanje izbornog zakona zadovoljavajuće riješeno - once the election issue is satisfactorily resolved - praktički su nam dali za pravo da nastavimo blokade ako nas islamisti ponovno pokradu na izborima

kroz cijeli izvještaj se provlači ogroman strah od Dodika i RS (pogotovo u svijetlu ruske agresije na Ukrajinu) što je i očekivano i ne treba previše komentirati

još jako bitno za naglasiti, kroz cijeli izvještaj, ne znam koliko puta, se spominju izričito i samo: Serb parties, Croat parites i Bosniak parties, nema graDŽana, ovo je sad već pattern u međunarodnoj zajednici, nakon onog američkog dokumenta gdje su sve muslimanske stranke jasno navede kao "bosniak parties" sada i ovo izvješće radi isto

mislim da je u nekim stvarima izvješće zakašnjelo, (zato kažem da nisam siguran kad je pisano), možebitno odgađanje izbora je jasno da se neće dogoditi isto kao i neki novi pregovori, pogotovo ne sa SDA islamistima

cjelokupni napori hrvatske diplomacije (Zagreba i Mostara) trebaju, tj. trebali su biti već par mjeseci, usmjereni na MZ i visokog predstavnika koji bi trebao nametnuti "privremena izborna pravila" ili uoči izbora ili između neposrednog i posrednog dijela izbornog procesa, postoji još formalnost da muslimanske stranke u predstavničkom domu sruše usvojeni izborni zakon koji je po presudi Ustavnog suda u skladu s Ustavom BiH i onda su sve mogućnosti osim ove navedene iscrpljene

Previše je tu nepoznanica da bi se tu moglo nešto pozitivno iščitati.

It's probably me...

Vrh

PostPostano: 13 srp 2022, 20:06 

Th1950 je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Gdje je Green Zebra turčin ?

Već je Šporet sve pojasnio. A i da nije, bmk, EU forever

Vrh

PostPostano: 18 srp 2022, 15:04 

OHR-u započeli konstultacije: Visoki predstavnik razmatra mogućnost nametanja izmjena Izbornog zakona BiH

https://istraga.ba/u-ohr-u-zapoceli-kon ... akona-bih/

Vrh

PostPostano: 18 srp 2022, 15:16 

Avdin portal uvijek ima neke insajderske, i cesto tocne podatke.

Avdo je Osmicin covjek jel tako?

Vrh

PostPostano: 18 srp 2022, 15:20 

crni_bombarder je napisao/la:
Avdin portal uvijek ima neke insajderske, i cesto tocne podatke.

Avdo je Osmicin covjek jel tako?

To su špekulcije da je Osmicin. On je istraživački novinar sa dugim stažom koji ima veze svuda. On je svačiji i ničiji za informaciju i vijest. Vjerujem da ovdje ima istine.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 18377 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 712, 713, 714, 715, 716, 717, 718 ... 736  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Banya, mrnjav i 67 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: