|
|
Stranica: 716/736.
|
[ 18377 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
PCM
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 16:21 |
|
|
Da vidimo taj HDZ-ov 4D šah
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 16:24 |
|
|
Daj nemojte zajebavati. Pregovori o izmjenama izbornog 2 i pol mjeseca prije izbora?! jedino se možda dogovore neke tehnikalije.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
Vrh |
|
|
Bošnjak_007
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 16:43 |
|
|
Dutch01 je napisao/la: Daj nemojte zajebavati. Pregovori o izmjenama izbornog 2 i pol mjeseca prije izbora?! jedino se možda dogovore neke tehnikalije. Nema tu pregovora. Ako Šmit odluči nametnut će odluke i to je amin. Ko hoće da igra poštovat će pravila ko neće bit će odstranjen da ne ometa igru. Pod uslovom da je ovo istina što Avdo najavljuje.
|
|
Vrh |
|
|
Šporet
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 16:45 |
|
|
Osobno mislim da neće doći do nametanja izmjena izbornog zakona prije samih izbora. Bilo bi lijepo ali teško.
Ono što mi se čini realnom mogućnosti (samo puko nagađanje) je da nakon izbora, odnosno u onom vremenu između izbornog dana i delegiranja delegata u Dom Naroda OHR nametne neki "naputak" ili tako nešto. Npr. da se svi izabrani "Hrvati" delegati, koji su izabrani u skupštine USK-a, BPK-a, SK-a i TK-a nađu na nekoj svojoj skupštini i izaberu jednog, a da se ostalih 16 rasporede na hrvatske kantone, ili tako neka varijacija.
To bi trebao biti minimum minimuma hrvatske diplomacije (i Mostara i Zagreba), ukoliko Muslimani uspiju ukrasti 6 delegata jedini put osim toga bi morala biti samouprava.
Što se tiče predsjedništva, tu je još teže sada očekivati neke izmjene jer je za razliku od Doma Naroda izbor člana predsjedništva neposredan i to bi se trebalo mijenjati prije izbornog dana, odnosno sada. Mislim (ako Sejdo bude opet izabran) da će se tu ići s onim šta je spominjano u zadnjem Fokusu, mislim da ide neka tužba Ustavnom Sudu da je njegov izbor neustavan tako nešto... pa ako/kad Ustavni sud presudi da jest neustavan, samo bi trebali citirati vlastite presude, onda bi se tu možda mogao uključiti OHR... ali sve je to na dugom štapu. Naravno to se isplati samo ako hrvatski kandidat dobije određeni kapital u glasovima, ako Sejdo odvali recimo sa 50.000 glasova razlike (pogotovo ako Muslimani stvarno puno glasova prebace u borbu Bećirović - Bakir) onda se HNS nema šta tu sramotiti sa nekakvim traženjima ako više glasova imaju Mađari Vojvodine na izborima u Srbiji nego Hrvati BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 17:55 |
|
|
Šporet je napisao/la: Osobno mislim da neće doći do nametanja izmjena izbornog zakona prije samih izbora. Bilo bi lijepo ali teško.
Ono što mi se čini realnom mogućnosti (samo puko nagađanje) je da nakon izbora, odnosno u onom vremenu između izbornog dana i delegiranja delegata u Dom Naroda OHR nametne neki "naputak" ili tako nešto. Npr. da se svi izabrani "Hrvati" delegati, koji su izabrani u skupštine USK-a, BPK-a, SK-a i TK-a nađu na nekoj svojoj skupštini i izaberu jednog, a da se ostalih 16 rasporede na hrvatske kantone, ili tako neka varijacija.
To bi trebao biti minimum minimuma hrvatske diplomacije (i Mostara i Zagreba), ukoliko Muslimani uspiju ukrasti 6 delegata jedini put osim toga bi morala biti samouprava.
Što se tiče predsjedništva, tu je još teže sada očekivati neke izmjene jer je za razliku od Doma Naroda izbor člana predsjedništva neposredan i to bi se trebalo mijenjati prije izbornog dana, odnosno sada. Mislim (ako Sejdo bude opet izabran) da će se tu ići s onim šta je spominjano u zadnjem Fokusu, mislim da ide neka tužba Ustavnom Sudu da je njegov izbor neustavan tako nešto... pa ako/kad Ustavni sud presudi da jest neustavan, samo bi trebali citirati vlastite presude, onda bi se tu možda mogao uključiti OHR... ali sve je to na dugom štapu. Naravno to se isplati samo ako hrvatski kandidat dobije određeni kapital u glasovima, ako Sejdo odvali recimo sa 50.000 glasova razlike (pogotovo ako Muslimani stvarno puno glasova prebace u borbu Bećirović - Bakir) onda se HNS nema šta tu sramotiti sa nekakvim traženjima ako više glasova imaju Mađari Vojvodine na izborima u Srbiji nego Hrvati BiH. Ne osvoji li kandidat HNS-a barem 200k glasova na izborima u listopadu neozbiljno bi bilo podizati bilo kakvu tužbu. Pogotovo bi bilo idealno da Sejdimir dobije negdje 300k glasova pa i više od toga. Onda tužba ima sasvim realnu podlogu, jer gladajući čisto pravno nemoguće je da kandidati za hrvatskog člana predsjedništva imaju više glasova od 490k koliko prema posljednjem popisu iz 2013. ima Hrvata u FBiH. S druge strane, osvoji li kandidat HNS 100k glasova, a Sejdimir 200k svaki sudac će se voditi logikom 20% od 490k čine oni do 18 god. Na izborima za člana predsjedništva hrvatski kandidati osvojili 300k glasova, ili 75% od punoljetnog biračkog tijela. Sukladno tome svugdje u svijetu je normalno da je izlaznost na općim izborima oko 75%... Tako da će suci vrlo lako vodeći se čistom logikom donijeti odluku kako je Sejdimirov izbor potpuno legalan. I zato je bitan svaki glas i izaći na izbore.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 18:55 |
|
|
Ne vjerujem da ce se to dogoditi i da je ovo takija istrage. Vjerojatno se u MZ kuloarima prica o toj mogucnosti, i to je povuklo istragu (paraobavjestajni portal SDA-e) da krene u preventivnu akciju. Kako!? Tako da krenu govoriti da je to kao sigurno, pa s time krene pritisak na Schmidta da se mora ograditi od takve mogucnosti. Ovo je kopija situacije od prije 6-7 mjeseci. Isto modus operandi. Krenuli govoriti da ce nametnuti i onda se Schmidt ogradio.
Inače, onaj njegov zadnji intervju za N1 sto su samo djelice prenijeli pogledao sam cijeli i rekao je da nece nametati nista za ove izbore, kao vec su poceli bla bla bla. Ali rekao je da se nece vjecno cekati na promjene izbornog zakona i da ocekuje da se to pitanje zavrsi odmah nakon izbora.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 19:11 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
Idealno bi bilo kada bi Komšić pobjedio sa marginalno više glasova od krišto. Ne više od 50k.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
3AJE6
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 19:31 |
|
|
Šmitu pod mus treba nametanje zakona kojim bi i Hrvati bili zadovoljni.
Zato će Hrvatima sačuvati dom naroda, a zauzvrat očekivati deblokadu federacije. Ovo naravno podrazumijeva i saglasnost Hrvata na izbor Komšića od strane muslimana.
Ako Hrvati pristanu na ovo, Šmit će imati argument da Srbe prikaže kao isključive negatore lažne institucije VP-a i jedine neprovodioce nametnutog kroz bonska ovlašćenja.
Ukoiko Šmit nametne IZ, Republika Srpska će biti primorana da provede izbore nezavisno od CIK-a.
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:19 |
|
|
hoblatopla je napisao/la: Ne vjerujem da ce se to dogoditi i da je ovo takija istrage. Vjerojatno se u MZ kuloarima prica o toj mogucnosti, i to je povuklo istragu (paraobavjestajni portal SDA-e) da krene u preventivnu akciju. Kako!? Tako da krenu govoriti da je to kao sigurno, pa s time krene pritisak na Schmidta da se mora ograditi od takve mogucnosti. Ovo je kopija situacije od prije 6-7 mjeseci. Isto modus operandi. Krenuli govoriti da ce nametnuti i onda se Schmidt ogradio. Naravno. Počinje! Citat: Schmidt pokušava sa uvođenjem apartheida Nametanje izbornog zakona po željama HDZ-a BiH i zvaničnog Zagreba, ujedno bi značilo udar na osnovne demokratske principe, produbljivanje etničkih podjela kroz izborno zakonodavstvo, ali u konačnici i posljednji ekser u kovčeg Mišljenja Evropske komisije, onemogućavanje provođenja presuda Evropskog suda za ljudska prava.
Važnije od toga, to bi značilo definitivnu etničku podjelu BiH, raspad države i uvod u neminovne sukobe koji bi uslijedili, jer niko razuman ne može prihvatiti da se apartheid za građane BiH uvodi na mala vrata. Raspad države ako izbacis bälije iz hrvatskog doma naroda u FBiH. ROFL. Zacinjeno s jos par buuuuuuuuuz rijeci. Raspad. Sukob. Apartheid. Citat: Na informacije portala "Istraga" osvrnuo se i politolog Jasmin Mujanović.
"Prema izvještajima, OHR BiH ponovno razmatra nametanje izbornog zakona u Bosni, u skladu sa zahtjevima proruski orijentiranog HDZ-a za izrazito etnički podešenim formatom. Ni pod kojim okolnostima ne može se donijeti takva destruktivna odluka. I PIC i domaći akteri to moraju oštro odbaciti", napisao je na svom Twitter profilu Jasmin Mujanović. Jos jedna buuuuuuuuuz riječ. Proruski. ROFL. Ima li ista na ovom svijetu jadnije od Muslimana i njihovih pokusaja takije. Uzmite pusku i oslobodite "bosnu" od Hrvata i Srba.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:22 |
|
|
hoblatopla je napisao/la: hoblatopla je napisao/la: Ne vjerujem da ce se to dogoditi i da je ovo takija istrage. Vjerojatno se u MZ kuloarima prica o toj mogucnosti, i to je povuklo istragu (paraobavjestajni portal SDA-e) da krene u preventivnu akciju. Kako!? Tako da krenu govoriti da je to kao sigurno, pa s time krene pritisak na Schmidta da se mora ograditi od takve mogucnosti. Ovo je kopija situacije od prije 6-7 mjeseci. Isto modus operandi. Krenuli govoriti da ce nametnuti i onda se Schmidt ogradio. Naravno. Počinje! Citat: Schmidt pokušava sa uvođenjem apartheida Nametanje izbornog zakona po željama HDZ-a BiH i zvaničnog Zagreba, ujedno bi značilo udar na osnovne demokratske principe, produbljivanje etničkih podjela kroz izborno zakonodavstvo, ali u konačnici i posljednji ekser u kovčeg Mišljenja Evropske komisije, onemogućavanje provođenja presuda Evropskog suda za ljudska prava.
Važnije od toga, to bi značilo definitivnu etničku podjelu BiH, raspad države i uvod u neminovne sukobe koji bi uslijedili, jer niko razuman ne može prihvatiti da se apartheid za građane BiH uvodi na mala vrata. Raspad države ako izbacis bälije iz hrvatskog doma naroda u FBiH. ROFL. Zacinjeno s jos par buuuuuuuuuz rijeci. Raspad. Sukob. Apartheid. Citat: Na informacije portala "Istraga" osvrnuo se i politolog Jasmin Mujanović.
"Prema izvještajima, OHR BiH ponovno razmatra nametanje izbornog zakona u Bosni, u skladu sa zahtjevima proruski orijentiranog HDZ-a za izrazito etnički podešenim formatom. Ni pod kojim okolnostima ne može se donijeti takva destruktivna odluka. I PIC i domaći akteri to moraju oštro odbaciti", napisao je na svom Twitter profilu Jasmin Mujanović. Jos jedna buuuuuuuuuz riječ. Proruski. ROFL. Ima li ista na ovom svijetu jadnije od Muslimana i njihovih pokusaja takije. Uzmite pusku i oslobodite "bosnu" od Hrvata i Srba. Pa i jesu prorusi. Njihovo europsko opredijeljenje je katolička verzija tzv. takije (koja je šijitska dogma).
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77015 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Mujanović: PIC i domaći akteri moraju odbaciti plan da OHR nametne HDZ-ov Izborni zakon https://nap.ba/news/96087
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77015 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
hoblatopla je napisao/la: Raspad države ako izbacis bälije iz hrvatskog doma naroda u FBiH. ROFL. Da. Bez muslimana iz Goražda u hrvatskom klubu, BiH se raspada.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60181 Lokacija: DAZP HQ
|
koda vidim 4D šah u daljini.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:25 |
|
|
Amiđa je napisao/la: hoblatopla je napisao/la: Naravno. Počinje!
Raspad države ako izbacis bälije iz hrvatskog doma naroda u FBiH. ROFL. Zacinjeno s jos par buuuuuuuuuz rijeci. Raspad. Sukob. Apartheid.
Jos jedna buuuuuuuuuz riječ. Proruski. ROFL.
Ima li ista na ovom svijetu jadnije od Muslimana i njihovih pokusaja takije.
Uzmite pusku i oslobodite "bosnu" od Hrvata i Srba.
Pa i jesu prorusi. Njihovo europsko opredijeljenje je katolička verzija tzv. takije (koja je šijitska dogma). HDZ BiH je prohrvatski. Sluša Zagreb. Plenković pri tom ima najveći autoritet. Pa ako je Hrvatska proruska, i Plenković...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:28 |
|
|
Izgleda da se Muslimani ponovno podsjećaju da su s Hrvatima napravili Federaciju. I da nisu federirali sami sa sobom. I da je HVO svoj kompletni teritorij politički ujedinio s teritorijem Armije BiH, a ne Vojske Srpske, i da iz toga izbora proizlazi naše suvlasništvo nad Federacijom a ne Republikom Srpskom.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:48 |
|
|
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 20:55 |
|
|
Federacija je federacija kantona ne naroda. Mi ne možemo nikada prihvatiti paritet u situaciji kada je nas 80% u FBiH a hrvata nekih 20%.
I sve i da ga nametne, neće ga nametnuti onakvog megalomanskog i apartheidskog kakvog ga žele u tzv. hns-u.
Ja sam mislio da su hrvati protiv nametanja?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:01 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Federacija je federacija kantona ne naroda. Mi ne možemo nikada prihvatiti paritet u situaciji kada je nas 80% u FBiH a hrvata nekih 20%.
I sve i da ga nametne, neće ga nametnuti onakvog megalomanskog i apartheidskog kakvog ga žele u tzv. hns-u.
Ja sam mislio da su hrvati protiv nametanja? Federaciju su napravili Hrvati i Muslimani, nije nastala udruživanjem kantona, i s time su u Washingtonu završili međusobni rat. Niste morali praviti Federaciju s nama, ako ne želite dijeliti vlast. Možemo i mi sami vladati sobom. Mi smo rasformiriali Hercegbosnu zbog sporazuma da ćemo napraviti Federaciju s kojom ćemo zajedno upravljati i u kojoj nas nitko neće zajebavati.
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:07 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Amiđa je napisao/la: Federacija je federacija kantona ne naroda. Mi ne možemo nikada prihvatiti paritet u situaciji kada je nas 80% u FBiH a hrvata nekih 20%.
Ja sam mislio da su hrvati protiv nametanja? Federaciju su napravili Hrvati i Muslimani, nije nastala udruživanjem kantona, i s time su u Washingtonu završili međusobni rat. Niste morali praviti Federaciju s nama, ako ne želite dijeliti vlast. Možemo i mi sami vladati sobom. Haha taj musliman ne razumije da ako ovo prođe i muslimani izgube sansu da ikada vise izbace Hrvate iz Doma naroda da je njihova prica u FBiH gotova za sva vremena. Mi nakon toga vise s njima se ne moramo oko nicega dogovoriti kroz "trgovanje". Oni vise nemaju polugu ucjene nad nama. E pa onda ako se zeli nesto napraviti, trebat ce pravi dogovor, a ne vase ucjene da cete "skinut okove". Prica da je vasa FBiH zavrsava s time. Prica da ce se smanjiti ovlasti DN zavrsava. Prica da cete ikada ovladati cijelom FBiH zavrsava. Vi kao narod prakticki zavrsavate. Onda ste jednostavno samo 1 od 3 konstitutivna naroda u BiH. Nista vise. Nakon nekog vremena zivljenja s "ravnopravnim" Hrvatima pozelit cete svoj entitet. San da FBiH postane vasa državica u buducnosti je gotova (nemojte me nasmijavati da mislite da ce cijela BiH biti vasa )
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:15 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6400 Lokacija: Izvan sebe
|
Amiđa je napisao/la: Federacija je federacija kantona ne naroda. Mi ne možemo nikada prihvatiti paritet u situaciji kada je nas 80% u FBiH a hrvata nekih 20%.
Ja sam mislio da su hrvati protiv nametanja? Pa naravno da nismo protiv toga da se nesto nametne i u nasu korist. Kada se zna da od 900 nametnutih odluka preko 700 ide u vasu korist i skoro ni jedna u nasu korist treba se to ispraviti. Ili osteta jedna odluka protiv nas ili na nasu stetu 1 milijarda eu ostete. Tako da bi nas oko 700 milijardi potpuno moglo zadovoljiti. Uostali nista od nametanja i nista od iz, sve to klixan izmislio da ljudi nesto citaju.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:17 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6400 Lokacija: Izvan sebe
|
hoblatopla je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Federaciju su napravili Hrvati i Muslimani, nije nastala udruživanjem kantona, i s time su u Washingtonu završili međusobni rat.
Niste morali praviti Federaciju s nama, ako ne želite dijeliti vlast.
Možemo i mi sami vladati sobom.
Haha taj musliman ne razumije da ako ovo prođe i muslimani izgube sansu da ikada vise izbace Hrvate iz Doma naroda da je njihova prica u FBiH gotova za sva vremena. Mi nakon toga vise s njima se ne moramo oko nicega dogovoriti kroz "trgovanje". Oni vise nemaju polugu ucjene nad nama. E pa onda ako se zeli nesto napraviti, trebat ce pravi dogovor, a ne vase ucjene da cete "skinut okove". Prica da je vasa FBiH zavrsava s time. Prica da ce se smanjiti ovlasti DN zavrsava. Prica da cete ikada ovladati cijelom FBiH zavrsava. Vi kao narod prakticki zavrsavate. Onda ste jednostavno samo 1 od 3 konstitutivna naroda u BiH. Nista vise. Nakon nekog vremena zivljenja s "ravnopravnim" Hrvatima pozelit cete svoj entitet. San da FBiH postane vasa državica u buducnosti je gotova (nemojte me nasmijavati da mislite da ce cijela BiH biti vasa ) Pa do sada su im to pravili iz mz. oni ocekuju i dalje da ce to biti. Ne misle oni to sami uraditi. Oni samo iniziraju mz da to uradi za njih.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:18 |
|
|
hoblatopla je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Federaciju su napravili Hrvati i Muslimani, nije nastala udruživanjem kantona, i s time su u Washingtonu završili međusobni rat.
Niste morali praviti Federaciju s nama, ako ne želite dijeliti vlast.
Možemo i mi sami vladati sobom.
Haha taj musliman ne razumije da ako ovo prođe i muslimani izgube sansu da ikada vise izbace Hrvate iz Doma naroda da je njihova prica u FBiH gotova za sva vremena. Mi nakon toga vise s njima se ne moramo oko nicega dogovoriti kroz "trgovanje". Oni vise nemaju polugu ucjene nad nama. E pa onda ako se zeli nesto napraviti, trebat ce pravi dogovor, a ne vase ucjene da cete "skinut okove". Prica da je vasa FBiH zavrsava s time. Prica da ce se smanjiti ovlasti DN zavrsava. Prica da cete ikada ovladati cijelom FBiH zavrsava. Vi kao narod prakticki zavrsavate. Onda ste jednostavno samo 1 od 3 konstitutivna naroda u BiH. Nista vise. Nakon nekog vremena zivljenja s "ravnopravnim" Hrvatima pozelit cete svoj entitet. San da FBiH postane vasa državica u buducnosti je gotova (nemojte me nasmijavati da mislite da ce cijela BiH biti vasa ) Misliš da nismo svijesni toga? Ovaj sukob oko izbornog zakona je pitanje opstanka Bošnjaka kao političkog naroda. Ako ne istrajemo u tome, i nismo zaslužili postojanje.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:20 |
|
|
Ja sam mislio da su hrvati protiv nametanja? Prihvatili ste upravo to 1994. godine, sporazum je na snazi, nevjerojatno koliko se ludi pravite.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:20 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: hoblatopla je napisao/la: Haha taj musliman ne razumije da ako ovo prođe i muslimani izgube sansu da ikada vise izbace Hrvate iz Doma naroda da je njihova prica u FBiH gotova za sva vremena. Mi nakon toga vise s njima se ne moramo oko nicega dogovoriti kroz "trgovanje". Oni vise nemaju polugu ucjene nad nama. E pa onda ako se zeli nesto napraviti, trebat ce pravi dogovor, a ne vase ucjene da cete "skinut okove". Prica da je vasa FBiH zavrsava s time. Prica da ce se smanjiti ovlasti DN zavrsava. Prica da cete ikada ovladati cijelom FBiH zavrsava. Vi kao narod prakticki zavrsavate. Onda ste jednostavno samo 1 od 3 konstitutivna naroda u BiH. Nista vise. Nakon nekog vremena zivljenja s "ravnopravnim" Hrvatima pozelit cete svoj entitet. San da FBiH postane vasa državica u buducnosti je gotova (nemojte me nasmijavati da mislite da ce cijela BiH biti vasa ) Pa do sada su im to pravili iz mz. oni ocekuju i dalje da ce to biti. Ne misle oni to sami uraditi. Oni samo iniziraju mz da to uradi za njih. Vidite, koliko panike se stvorilo kod nasih bosanskih muslimana samo sto je neki diplomat nesto rekao SDA obavjestajcima. Treba sada dignuti paniku da Schmidt ne bi slucajno poslusao. Pisat ce se clanci. Gorit ce facebooci. Bio bi drasticno iznenađen da na kraju dođe do toga (barem sada, nakon izbora prije ili kasnije ce MZ morati nesto uraditi jer dogovor s muslimanima je nemoguc) ali moram reci da je lijepo kad se nasi bosanski muslimani vrpolje i kad su svjesni da im opstanak kao naroda (za njih prevlast nad Hrvatima u FBiH je jedini uvjet opstanka) ovisi doslovice o volji jednog covjeka.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Pregovori oko izmjena Izbornog zakona... Postano: 18 srp 2022, 21:21 |
|
|
Mukiji u panici, ali tjese ih "insajderi" medju njima koji kazu da imaju informacije kako ce Smit ukinuti ovlasti doma naroda, koji ce se baviti samo zastavama i kulturnoumjetnickim drustvima.
No, muki bas ne vjeruje u ovu utjehu.
A jesu se prepali. Odjednom Smit vise nije hairlija.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|