|
|
Stranica: 1/9.
|
[ 205 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
novovrijeme
|
Naslov: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:08 |
|
|
- Hoće da su Bošnjaci ALI neće da ih se zove tim primtinim etničko-plemeniskim nazivom niti na da im se jezik zove po tzv. Bošnjacima - Vole Titu i Jugi ALI su jedva dočekali da krene raspad pa da izađu iz nje, kurcem nisu mrdnuli da je pokušaju spasitim, izbrisali stare nazive ulica i postavili nacističke. - Hoće multikulti ALI neće multikulti nego da najbrojniji vlada - Hoće konstiturivnost, pola svijeta digli da im se uvede konstitutivnost u cijeloj BiH ALI neće konstiturivnost jer je to primitvni prevaziđeni koncept iz SSSR - Hoće suverenu i nezavisnu BiH ALI neće suverenu i nezavisnu BiH nego da stranac vlada, uređuje im državu i gradi infrastrukturu. - Hoće da glasaju za nacionalističke stranke ALI neće da nacionalističke stranke budu izabrane. - Hoće da žive sa Srbima i Hrvatima ALI neće da žive sa Srbima i Hrvatima koji se ponašaju kao Srbi i Hrvati nego hoće da žive sa Srbima i Hrvatima koji vole Bosnu, Aliju i islam. - Hoće da potpišu sporezum ALI neće da ispoštuju potpisano jer su bili prisiljeni. itd. itd. Šta hoćete Muslažovčine?
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:10 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7751 Lokacija: Сарај Чадор
|
Da nam se skineš qrca. Samo to.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:17 |
|
|
Hoće isticati da su potomci i legitimni nasljednici Tvrtka, Katarine i Stjepana, ALI kad upoznaju nekog današnjeg Tvrtka, Katarinu i Stjepana kažu "uzepeovac" ili "ustaša"
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:27 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Da nam se skineš qrca. Samo to. Jednostavno, otcijepi se.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:41 |
|
|
Možda ih je sram reći što zaista hoće jer to zvuči loše u ušima nevjernika, pa onda izmotavaju.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Možda ih je sram reći što zaista hoće jer to zvuči loše u ušima nevjernika, pa onda izmotavaju. To je to.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:48 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Možda ih je sram reći što zaista hoće jer to zvuči loše u ušima nevjernika, pa onda izmotavaju. kakva ti je ovo terminologija, ne živiš u arabiji i ne hoda muhamed po bosanskim pustinjama
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:54 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Možda ih je sram reći što zaista hoće jer to zvuči loše u ušima nevjernika, pa onda izmotavaju. kakva ti je ovo terminologija, ne živiš u arabiji i ne hoda muhamed po bosanskim pustinjama Ne hoda Muhamed, ali tu su iz njegove stranke.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1031 of 2558 - 40.3%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 11:55 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38919 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Hoće Bosnu i Hercegovinu ALI neće da je Hercegovina jednaka Bosni. Hoće biti Bošnjaci ALI neće bošnjački jezik. Hoće građansko uređenje i vladavinu većine u FBiH ALI u RS hoće vitalni nacionalni interes i kolektivna prava i neće biti manjina. Hoće građansku i sekularnu državu ALI da država potpiše sporazum za Islamskom zajednicom i da se uvede šerijat. Žele građansko društvo ALI da se reis miješa u politiku i da Islamska zajednica bira članove Predsjedništva.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:07 |
|
|
Šta vi hoćete ?
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:15 |
|
|
Meni je fascinantno da inzistiraju kako su oni Bosnjaci, ali ih smeta ako im jezik nazoves bosnjackim.
Dobar dan, ja sam Sudanac, a moj jezik je kineski.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:25 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Šta vi hoćete ? Da se odvojimo od vas i spojimo sa našim narodom. Jednostvano zar ne? Sve je jednostavno kad ne moraš lagati. Kad lažeš onda se konstantno zapetljavaš u sopstvene laži.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:27 |
|
|
Srami se, ti si kontra europskih vrijednosti i civilizacijskog drustva, zelis mijenjati granice jedne suverene drzave fuj pfuj.
Par sati kasnije, prosjecni bosnjo: Kosovo republika!
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:28 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Meni je fascinantno da inzistiraju kako su oni Bosnjaci, ali ih smeta ako im jezik nazoves bosnjackim.
Dobar dan, ja sam Sudanac, a moj jezik je kineski. Budale su to. Nemaju oni ni jezika ni narodnosti. Znaju i oni to. Za jezik trebaš povijest i kulturu. Mi smo imali Ljudevita Gaja a oni? Ne možeš izmisliti preko noći povijest, kulturu, jezik…. Oni bi to na silu ali ne ide.
_________________ Idi kući maži supe
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:33 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Šta vi hoćete ? Da se odvojimo od vas i spojimo sa našim narodom. Jednostvano zar ne? Sve je jednostavno kad ne moraš lagati. Kad lažeš onda se konstantno zapetljavaš u sopstvene laži. Pa eto sam si odgovorio u čemu je problem. To isto hoće i ovi uzpovci samo sad neće otvoreno da kažu. Kad bi dobili entitet onda bi preuzeli istu spiku. Volio bih i ja da se spojimo sa Sandžakom ali ne mere. Ali...Vjerovatno u svijetu danas imaš stotine etničkih grupa koje bi slično htjele ali jedno su muzičke želje a drugo je realnost i činjenica da ima i druga strana koja ima neke svoje želje.
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:34 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Meni je fascinantno da inzistiraju kako su oni Bosnjaci, ali ih smeta ako im jezik nazoves bosnjackim.
Dobar dan, ja sam Sudanac, a moj jezik je kineski. Nema ti šta bit fascinantno, jednostavno se radi o historijskom nazivima, jezik se zvao bosanski, narod Bošnjaci. Ne možemo sad izumiškjati neke nove termine da bi se vama i vašoj logici ugodilo.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:37 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Da se odvojimo od vas i spojimo sa našim narodom.
Jednostvano zar ne? Sve je jednostavno kad ne moraš lagati. Kad lažeš onda se konstantno zapetljavaš u sopstvene laži.
Pa eto sam si odgovorio u čemu je problem. To isto hoće i ovi uzpovci samo sad neće otvoreno da kažu. Kad bi dobili entitet onda bi preuzeli istu spiku. Volio bih i ja da se spojimo sa Sandžakom ali ne mere. Ali...Vjerovatno u svijetu danas imaš stotine etničkih grupa koje bi slično htjele ali jedno su muzičke želje a drugo je realnost i činjenica da ima i druga strana koja ima neke svoje želje. Pitao si i dobio odgovor u 1 rečenici. Kad znaš šta hoćeš onda možeš sve. Vi lažete sebe i sve oko sebe i naravno da ste se lažima doveli u pozciju da ne možete ništa i da vam se sve čini nemogućim. Mi možemo i hoćemo. Svaki dan smo jedan korak bliže cilju jer znamo cilj i ne plašimo se da ga kažemo. Jer se tiče samo nas. A svi vaši planovi uključuju i Srbe i Hrvate koje je teško slagati a još teže pobiti i protjerati.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:38 |
|
|
Pazi kad bosnjo kaze "ne mozemo izmisljati"
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:38 |
|
|
Ne mogu od stida izmišljat nove termine kad su stoljećima bili Bošnjaci i pričali bosanskim
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:41 |
|
|
Jos u stoljecu 1990-om cijelih 1385 muslimana se na popisu izjasnilo kao Bosnjak.
Da bi u stoljecu 1993-em predomislili se. U podrumu zutog hotela, navodno uz kineski zid jedini objekt vidljiv golim okom sa mjeseca.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
|
|
mirusvijetu je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Meni je fascinantno da inzistiraju kako su oni Bosnjaci, ali ih smeta ako im jezik nazoves bosnjackim.
Dobar dan, ja sam Sudanac, a moj jezik je kineski. Nema ti šta bit fascinantno, jednostavno se radi o historijskom nazivima, jezik se zvao bosanski, narod Bošnjaci. Ne možemo sad izumiškjati neke nove termine da bi se vama i vašoj logici ugodilo. niti postoji bosanski jezik niti potoji Bošnjo. Lažni jezik i lažni čovjek. Bosna je rijeka, rijeka ne priča. Bošnjak nije narod nego geografska odrednica ko Dalmatinac.
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Pazi kad bosnjo kaze "ne mozemo izmisljati" Legenda je
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:44 |
|
|
Vidite ovo Citat: Zamislite da se Šnjoko potturčio u Dalmaciji kako bi nas davio svojom istorijom. Ali da ne idemo od teme...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:50 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38919 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
mirusvijetu je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Meni je fascinantno da inzistiraju kako su oni Bosnjaci, ali ih smeta ako im jezik nazoves bosnjackim.
Dobar dan, ja sam Sudanac, a moj jezik je kineski. Nema ti šta bit fascinantno, jednostavno se radi o historijskom nazivima, jezik se zvao bosanski, narod Bošnjaci. Ne možemo sad izumiškjati neke nove termine da bi se vama i vašoj logici ugodilo. Jezik u Ustavu RBiH vam se zvao srpskohrvatski, tako da zaista nije bilo potrebe da izmišljate nove termine.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
tetejac
|
Naslov: Re: Šta hoće tzv. Bošnjaci? Postano: 31 kol 2022, 12:50 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Jos u stoljecu 1990-om cijelih 1385 muslimana se na popisu izjasnilo kao Bosnjak.
Da bi u stoljecu 1993-em predomislili se. U podrumu zutog hotela, navodno uz kineski zid jedini objekt vidljiv golim okom sa mjeseca. Da. Pa jebote jučer nastali doslovno a Hrvatima i Stbima gove tko su, što su i kojim jezikom govore. Mene bi stvarno bilo blam, makar bi šutio, zaobišao temu ali oni baš budaletine čuj ba Bošnjaci, bosanski, bogumili Uzeli naš ljiljan, mi im grb osmislili, ništa svoje nemaju a pametuju nešto. Strašno koliko su zastranili. Budale na kvadrat.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|